Gość: Kris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 18:54 Dobrze kojarzę, to syn tego Lizaka od potomków niepiśmiennego chłopstwa! No, no... Tatuś pomógł :-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu 04.11.05, 01:10 Powaznie? To naprawde syn wasatego antykwariusza? Ja bym sie wstydzil poparcia mlodych nazistow. Ale nic to. Znam pewnego symaptycznego jegomoscia, ktory zasiadal w TS w latach 1997-2001. Z tego co mowil, to praca tamze polega jedynie na formalnym zasiadaniu, spotkan jest kilka w roku, ale za to kazdego czlonka TS chroni prawdziwy immunitet. Facet potrafil na trasie Warszawa-Poznan czy Warszawa-Trojmiasto grzac ponad 200 km/h i mial bezradnych policjntow w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:56 Wiecie co, każdy sądzi według siebie. Jak wam tatusiowie pomogli, to sądzicie,ze innym tez. Tak się składa, ze znam tego Pana i wiem,ze nikt mu w tym nie pomagał. Po prostu gośc jest świetnym prawnikiem, a wy mu zazdrościecie. tacy są własnie Polacy, nie potrafią docenic, tylko krytykują!!! Wstyd. bierzcie się do pracy, to może i Was ktos doceni. A, ze zgłosiła go LPR? i co z tego,widocznie Pan Wiechecki jako aplikant sądowy mógł docenić dorobek prawniczy starszczego kolegi. Krytyką i opluwaniem każdego, który coś robi, dalego nie zajdziecie. Brawo Panie Michale, prosze im pokazać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 14:05 a wiesz,ze to praca społeczna. nie dostajesz za to kasy, a poświęcasz swój czas i zaangażowanie, a przecież można siedzieć w Szczecinie i pisac głupoty na Forum! a uczciwym ludziom immunitet nie jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copy. a co, tobie żal ... ściska? IP: *.pl / *.acx.pl 04.11.05, 14:50 Pozdrowienia dla Michała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadzio Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent To miła wiadomośc :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 05:54 Dotychczas śpiący Trybunał Stanu będzie spełniał olbrzymią rolę w egzekwowaniu prawa wobec bezkarnej władzy. To zresztą jeden z najważniejszych organów konstytucyjnych państwa. Gratuluję Wojtek, gratuluję Michał. Jest czego. Cieszę się , że młodzi ludzie wchodzą w pracę w tak ważnych organach państwa. W krainie bolszewickiej , której przedstawiciele tutaj już się zdązyli wpisać, Michał już jest winien jeżdzących z prędkością 200 km na godzinę posiadaczy immunitetu. Wojtkowi gratuluję jako Ojcu, który wielkimi staraniami dba o swoją ferajnę a sądzę ,że przyniła się do tego jego aktywność , którą sprzedał, zaszczepił dzieciom. Gratuluję Markowi Padee z którego kancelarii wyrósł adwokat Michał Lizak. Szczecin powinien być zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOMO Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.iscnet.pl 04.11.05, 07:32 proszę, proszę. synalek "jaśniepana spod ostrowa" popierany przez partyjkę najciemniejszego motłochu. Z tej okazji prosimy o jakiś felieton u kolegów z wybiórczej. Brawo Wojtuś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.chello.pl 04.11.05, 07:50 no nie, powinni jednak wybrać kogoś popieranego przez PO oni najlepiej wiedzą i pochodzenie szlacheckie konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drenia Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:46 Tak przychodzą ciemne czasy-!Czyli stary burdel "ODNOWA" czytaj od nowa! O Matko Świeta Patronko nasza,jak to naprawdę jest, Że tu nad Wisłą to biedne plemię, przechodzi kolekny chrzest.!!!!! (raz rzadzą czerwoni a raz Czarni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżankazeszkoły Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 09:05 Po co od razu te krytykanckie komentarze i sugestie o pomocy Tatusia??? Nawet jeśli - to co z tego. Michał jest naprawdę bardzo mądrym i inteligentym człowiekiem. I z pewnością zasługuje na docenienie. Serdeczne gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOMO Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.iscnet.pl 04.11.05, 09:27 niewątpliwie koleżanka nie myli się absolutnie. jednakowoż na aplikację zdołał się dostwac dzięki wyżej wzmiankowanej inteligencji i mądrości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kermit Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.unizeto.pl 04.11.05, 11:25 Tak to jest jak komuś żal coś ściska... :| Bravo Niedźwiadek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerma Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.05, 13:59 nie pleć co ci ślina na język przyniesie, bo widocznie nie masz pojęcia jak trudno dostac się na aplikacje, jesli nie masz OGROMNEJ wiedzy i znajomości prawa. i wierz mi, nie dostają się tylko Ci, którzy mają układy. ale jak widze ZOMO wie wszystko, więc szkoda słów, bo i tak nie zrozumie wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.chello.pl 04.11.05, 15:43 Brawo dla Michałka ! Ja w tym wieku juz drugi raz zaczynałem życie od początku, a tu młody chłopak i taka kariera. Tatuś utyskuje strasznie na Szczecin ale jego syn karierę robi właśnie stąd a nie z Poznania. A teraz Romek już go pokieruje jakie zabójcze pytania ma zadać Kwachowi przed Trybunałem ( Wołając po piwko pamietaj dwa paluszki do góry) I bolszewika goń,goń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Misza! IP: 83.168.96.* 04.11.05, 16:27 Misza, wstydzilbys sie rzeczywiscie. Pytaniem ci zadam zlosliwe, acz nie pozbawione podstaw zwazywszy na ostatnie doniesienia chocby FAKTU: czy z kolegami z MW robiles Sieg Heil? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu 04.11.05, 16:56 TS to bardziej synekura, niz rzeczywista sluzba publiczna. O ile wiem jeszcze sie w III RP nie zdarzylo, by TS kogos skazal. TS to dekoracyjne gremium - i to jest fakt. Czlonkowie TS otrzymuja na pewno tzw. delegacje i diety - stalej pensji nie maja, ale w starozytnym Rzymie chocby urzedy byly bezplatne, panie mecenasie. Nie sugeruje, ze pan Michal bedzie sie rozbijal po Polsce zaslaniajac sie immunitetem. A korzystanie z rekomendacji lokalnych liderow Wszechpolskiej Swoloczy i LPR jednoczesnie to jak pisał Zbigniew Herbert: 'kwestia smaku, w ktorym sa wlokna duszy i chrzastki sumienia'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: szmaciarz prostaczek podlec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:20 Trybunał Stanu BYŁ dekoracyjny. Można już mówić z dużą dozą prawdopodobieństwa, że to już czas przeszły. Co do immunitetu i rozbijania sie autami z nadmierną prędkością to zastosowana przez Ciebie podła sztuczka w sumie nie dotycząca młodego Lizaka ale jednak dotycząca bo w tym wątku, w tym poście, była wielokrotnie ośmieszana wliteraturze i filmie jako sposób rozumowania prostych (rodzaj dyplomu nie ma znaczenia) i prymitywnych ludzi. To było w stylu : Dyskutujemy o znanym aktorze, który własnie otrzymał Oskara. Chwalimy, chwalimy aż tu nagle jakiś prymitywny absztyfikant mówi w te słowa: "wiecie a jak słyszałem, że te aktory to same pedały są czy jakieś takie inne zboczeńce czy alkoholiki". Szmaciarz jesteś i zgorzkniały zazdrośnik. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: szmaciarz prostaczek podlec 04.11.05, 18:31 Asystencie, Jesli uwazasz, ze moja intencja bylo obrazenie kogokolwiek, to jestes w bledzie. Wyrazilem jedynie swoja opinie. Kolaborowanie z Liga Pozbawionych Rozumu nie miescie sie w tych kanonach... estetyki, ktore uwazam za sobie bliskie. Gdyby zostal sedzia TK, to nisko bym sie mu poklonil. bo Trybunal Konstytucyjny sklada sie zwykle ze smietanki polskich prawnikow. TS natomiast to gremium stricte polityczne. I trudno komus gratulowac tylko dlatego, ze z powodu zblatowania sie z dwoma szczecinskimi wszechpolakami, zostal czlonkiem TS. Jest to mlody czlowiek, zycie przed nim. Ja mu zycze jak najlepiej. Warto jednak, zeby staranniej dobieral sobie towarzystwo, bo za pare lat moze sie okazac, ze takie koneksje moga szkodzic bardziej, niz pomagac. Uklony i jeszcze raz przepraszam, jesli ktos poczul sie dotkniety. Szmaciarz, podlec i prostaczek - Absztyfikant :))) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant a propos rozumowania 04.11.05, 18:35 Bym zapomnial. Ludzie objeci w Polsce immunitetem karygodnie czesto uzywaja go do migania sie od placenia madatow. I takie sa fakty. Bardzo mi przykro, ze tak jest, ale tak jest. Jestem przeciwnikiem takich immunitetow. Uwazam, ze nalezaloby je zreformowac, bo z tego co wiem, to immunitet zostal kiedys wymyslony po to, by na przyklad posel nie byl zamykany za poglady i by byl niezalezny w dzialnosci publicznej, a nie po to, by jak pewien byly krakowski posel, pruc na bani ulica jednokierunkowa pod prad, z bozonarodzeniowym swierkiem na dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asystent Re: a propos rozumowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:46 ale to inny temat niż ten w wątku i gdybyś go umieścił na przykład w wątku o np o starostach na wycieczce do Brukseli czy w wątku o wymienionym przez Ciebie panu BC to byłoby to może i z jakims sensem ale nie tu w wątku o młodym chłopaku, który odniósł sukces , jaki to miało sens jeżeli nie taki jak napisałem. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siusiak Re: a propos rozumowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 18:49 Znając skłonności młodego do alku, immunitet mu się przyda. Najważniejsze że jest piśmienny i nie zza buga tylko od boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga Re: a propos rozumowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 11:41 kolego, weż spuść z tonu, dobrze? nie znasz gościa, a oceniasz. moze sam masz takie skłonnosci, ale jak znam Michała, to się tu gruuubo mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas to przeciez pralnia... IP: *.orange.pl 04.11.05, 17:42 to pralnia to forum wiec pytać mogę jak to z tymi Lizakami i piszacymi i w TS... jakis Wojciech był za drukowanie, teraz w mafii paliwowej... to sa jakies koneksje czy nie? czy to inne odnoga familiady? ja przepraszam, ale tak jakos chciałbym wiedziec, a nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: to przeciez pralnia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 08:14 Myliśz tych Lizaków kochany. to sa dwie różne rodziny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOMO Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.iscnet.pl 04.11.05, 18:04 Był jeszcze jeden sławny Lizak w Szczecnie. Pierwej wsławił się próbą pokonania wpław PŻM-u. Niestety, nawet Nieborów dopływał. Lizak zaniemógł. Tenże, kilka lat potem zajął się produkcją fahrzeugbriefów. Efekt? Uraz do schylania sie pod prysznicem. Pewnie do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.fnet.pl 04.11.05, 19:23 gratulacje! (chociaż ten lpr to chwała raczej mała) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 08:16 i jest jeszcze jeden "sławny" ZOMO w Szczecinie, to ten co bredzi na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOMO Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.iscnet.pl 07.11.05, 10:24 > i jest jeszcze jeden "sławny" ZOMO w Szczecinie, to ten co bredzi na forum Panie, wsiądz Pan w tramwaj linii 7. Wysiądź Pan przy dawnej jednostce sojuszniczej armii. Tam jest budynek z czerowonej cegły. Wejdź Pan do tego budynku, na trzecim piętrze jest pokój. Tam siedz pewien jegomośc z szalejem w oczach. I powiedz Pan mu - ZOMO bredzi. Pamiętaj kmiotku - ZOMO nie kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zomo kłamie Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 11:45 wiesz co , przestań sie puszyc na tym forum, bo aż przykro czytać. ZOMO nie kłamie, ZOMO wie wszystko i jest bezkarny, co? Szczęsliwie czasy sie zmieniły, a może ZOMO tego nie zauważył, dalej żyje czasami PRL-u i sądzi, ze mu wszystko wolno. Obudź się słonko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.z. Re: Szczecinianin w Trybunale Stanu IP: 83.168.96.* 05.11.05, 17:15 Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś