Dodaj do ulubionych

Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!!

21.11.05, 09:14
WIADOMO kto teraz rządzi i wiadomo komu naraził się Owsiak, ciekawe kiedy
tylko po demonstracjach "twu gejów " zabronią organizacji Wielkiej Orkiestry
Świątecznej Pomocy. Moze jeszcze w przysłym roku finał się odbędzie choć
pewnie juz będą mu rzucać kłody pod nogi. Ale po przejęciu pełnej kontroli
nad KRRiT WYKOSZĄ ORKIESTRĘ Z TV a bez telewizji impreza się nie uda.Za to
prawie na pewno w przyszłym roku będą kłopoty z organizacją przystanku
Woodstock, według pewnego radyja co ma ryja wylęgarnią grzechu.
Obserwuj wątek
    • dyrgosia Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! 21.11.05, 09:17
      Ale w zamian będą transmisje mszy porannych , południowych i wieczornych...
      • Gość: ksiadz do dyrgosi IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 16:41
        Dziękuję za "błyskotliwy" komentarz. Ani to śmieszne, ani inteligentne. Ale na pewno podoba się "wielbicielom" KK. Czy forum szczecin będzie teraz moderowane w stylu prostacko - antyklerykalnym?
        • jopekpl Re: do dyrgosi 23.11.05, 10:07
          Gość portalu: ksiadz napisał(a):

> Dziękuję za "błyskotliwy" komentarz. Ani to śmieszne, ani inteligentne. Ale
          na
          > pewno podoba się "wielbicielom" KK. Czy forum szczecin będzie teraz
          moderowane
          > w stylu prostacko - antyklerykalnym?
          A CO TO? polski taliban? czy katolan kościół jest świętą krową w polsce? juz
          dązycie do tego ze słowa krytyki nie będzie mozna napisać?
          Masz rację to nie jest śmieszne ze kościół nie ma nic wspólnego z wartościami
          które głosił Jezus Chrystus,NIE JEST ŚMIESZNE ZE MYŚLĄCA MŁODZIESZ KTÓRA
          PRZECZYTAŁA PISMO ŚWIĘTE I PORÓWNAŁA JE DO NASZEGO KOŚCIOŁA SZUKA INNYCH
          WARTOŚCI BO TE "NASZE "SĄ ZA BARDZO ZAKŁAMANE.Nie jest śmieszne ze 80%
          katolików nbie przeczytało wogóle pisma świętego a swoją wiarę czerpią od ludzi
          typu ojciec rydzyk czy kś jankowski.TO NAPRAWDĘ NIE JEST ŚMIESZNE!!!
          • Gość: ksiadz Re: do dyrgosi IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:08
            Typowy groch z kapustą i nie tylko, podyktowany emocjami.
            Skład sałatki:
            - taliban katolicki,
            - oburzenie krytyka,
            - świeta krowa,
            - KK nie ma nic wspólnego z wartościami Chrystusa,
            - młodzież czytająca Biblię,
            - zakłamanie wartości,
            - nie czytanie Biblii przrz większość,
            - Rydzyk i Jankowski.

Ani to smaczne, ani pożywne. A struć się można bardzo, oj bardzo.
            • jopekpl Re: do dyrgosi 23.11.05, 12:08
              Gość portalu: ksiadz napisał(a):

> Typowy groch z kapustą i nie tylko, podyktowany emocjami.
              > Skład sałatki:
              > - taliban katolicki,
              > - oburzenie krytyka,
              > - świeta krowa,
              > - KK nie ma nic wspólnego z wartościami Chrystusa,
              > - młodzież czytająca Biblię,
              > - zakłamanie wartości,
              > - nie czytanie Biblii przrz większość,
              > - Rydzyk i Jankowski.
              >
              > Ani to smaczne, ani pożywne. A struć się można bardzo, oj bardzo.
              Ciekawe ze to są jakoś moze i nie zręcznie postawione zarzuty A ŁASKAWY KSIĄC
              PAPLA MI TU O JAKIEJŚ KAPUŚCIE pewnie tej w której został znależony.
              proszę mi wskazac gdzie ten groch z kapustą? ja tu widzę zeczywistość jaka
              mnie otacza.
              proszę mi wskazać jakie wartości głoszone przez chrystusa prezętuje kościół?
              proszę mi wskazać mój błąd jezeli się mylę , ze katolicy masowo czytają pismo
              święte.proszę wykazać ze te dwie sławne osobistości kościoła reprezentują nauki
              jezusa?
              Jak widać z odpowiedzi księdza powaznie a raczej nie powaznie wielu traktuję
              swoje "powołanie"
        • dyrgosia Re: do dyrgosi 23.11.05, 10:14
          Szanowny księże (hmmm chyba tak się mówi ?)moje poglady nie mają wpływu na
          moderowanie forum. Wiem ,że to zwolennikom radia maryja nie mieści się w
          głowie...,ale jest to możliwe...
          Co do mojego prostactwa, cóż każdy ocenia według siebie...
          Pozdrawiam z katolickiem miłościerdziem i umiłowaniem bliźniego...
          • Gość: ksiadz Re: do dyrgosi IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:05
            Nie jestem zwolennikiem tego radia, proszę mi tego nie sugerować. Jestem zwolennikiem szacunku dla liturgii i świętości, zwłaszcza ze strony ludzi wierzących. Dziękuję za miłosierdzi i proszę o jeszcze - min. nie wplątywanie Mszy św. w wesołkowate komentarze.
            • dyrgosia Re: do dyrgosi 23.11.05, 11:14
              min. nie wplątywanie Mszy św. w w
              > esołkowate komentarze.

czy transmisja mszy w tv to nie jest fakt ?
              czy zwiekszenie częstotliwości przekazów różnych praktyk religijnych tylko
              jednego wyznania to objaw tolerancji ?
              w mojej wypowiedzi nie było nic śmiesznego, same fakty, smutek i zaduma...
              • Gość: ksiadz Re: do dyrgosi IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:29
                Najmocniej Cię przepraszam, że w wypowiedzi "Ale w zamian będą transmisje mszy porannych , południowych i wieczornych..." nie dostrzegłem faktów, smutku i zadumy. Jeszcze raz proszę o miłosierdzie.
                • dyrgosia Re: do dyrgosi 23.11.05, 11:32
                  nie odpowiedziałeś na moje pytania...
                  to jeden z objawów, na lekcji religi też byłam niewygodna, ponieważ zadawałam
                  pytania...
                  • Gość: ksiadz Re: do dyrgosi IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:42
                    Już odpowiadam.
                    > czy transmisja mszy w tv to nie jest fakt ?
                    Fakt.
                    > czy zwiekszenie częstotliwości przekazów różnych praktyk religijnych tylko
                    jednego wyznania to objaw tolerancji ?
                    Za rządów obecnego prezesa TV widzę większą obecność tematyki religijnej. Cieszy mnie to. Nie chodzi oczywiście tylko o programy katolickie. Myślę, że programy te są robione rzetelnie i profesjonalnie. Chętnie obejrzałbym programy innych wyznań, z ciekawości, chęci wiedzy i poznania zwyczajów. Nie wiem, dlaczego ich nie ma. Myślę, że nie jest to działanie KK. Co do tego jestem przekonany. Masz inne zdanie na ten temat?
                    • dyrgosia Re: do dyrgosi 23.11.05, 11:51
                      Myślę, że nie jest to działanie KK. Co do tego jestem przekonany. Mas
                      > z inne zdanie na ten temat?
                      Pozwolę sobie mieć inne zdanie. Jesli TV jest utrzymywana z pieniędzy
                      publicznych, to nie powinna preferować żadnej grupy, ani wyznaniowej, ani
                      politycznej...
                      Co do wływu KK i osób powiązanych, to nie mam co to tego żadnych watpliwosci...
                      Ten wpływ jest widoczny na kazdym kroku i nie potrzeba dużej inteligencji, aby
                      go dostrzec...
                      • Gość: ksiadz Re: do dyrgosi IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:16
                        > nie powinna preferować żadnej grupy, ani wyznaniowej, ani
                        > politycznej...
                        Niestety to tylko pobożne życzenia. Nigdy tak nie było i nigdy tak nie będzie.

> Ten wpływ jest widoczny na kazdym kroku i nie potrzeba dużej inteligencji, aby
                        > go dostrzec...
                        Trudno mi się odnieść do tak sformułowanego twierdzenia. Więc zamiast zabierać głos, zrobię sobie dobrą kawę.
    • Gość: Gienekx Mam nadzieję że tych głupot też! IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 21.11.05, 09:25
      Wypisywanych bezpodstawnie na forum.
      Już się naczytałem jak to waluta miała spaść, akcje polecieć, innych głupot
      wygłaszanych przez Wybiórczą i TVN-y i niektórych forumowiczów zawiedzionych
      przegraną PO i SLD. ZAjmijcie się czymś poważnym, bo moda na katastrofizm już
      jezt niemodna. Zajmijcie się np. majątkami SLD-owców ze Szczecina np. Piechoty
      czy szczególnie LIberadzkiego, którego synowie po skończeniu studiów są
      właścicielami kamienic i wilii w Wawie.
      • Gość: anka Re: Mam nadzieję że tych głupot też! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:02
        a dlaczego mamy zajmować się tym co proponujesz???? bliższa mi jest sprawa
        0wsiaka i nienawiści do niego części kręgów kościelnych niż czyjeś pieniądze.
        To może napisz konkretnie kiedy, ile i komu nakradł. Zaznaczam, że od sld
        trzymam się z daleka i nie jestem ich sympatyczką
        • Gość: galoty Re: Mam nadzieję że tych głupot też! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:08
          >a dlaczego mamy zajmować się tym co proponujesz????
          Używając liczby mnogiej kogo masz na myśli oprócz Ciebie ?
    • Gość: sknerus Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.chello.pl 21.11.05, 13:55
      Tego dnia nie wychodzę z domu, a swoim domownikom zaproponowałem sprzedanie
      swoich osobistych rzeczy ,a pieniadze niech dadzą na orkiestre. Entuzjazm zaraz
      opada.
      Natomiast jest to impreza dla oszustów, cwaniakow ,złodzieji i aferzystów,
      którzy dając pod swoim szyldem chcą sie uwiarygodnić jako porzadni obywatele.
      No i reklama za darmoche.
      • Gość: wkurzona Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:06
        a byłeś kiedyś na oddziale dziecięcym?!!
        gdybyś był to może byś zauważył że wiekszość sprzętu jest właśnie zakupiona z
        pieniędzy zebranych w czasie tej akcji.
        nie mierz wszystkich swoją miarą!szkoda gadać i zadawać się z takimi jak ty.
        chore jest to, ze trzeba organizować zbiórki pieniędzy po to żeby kupować
        sprzet, ale cóż jeszcze przez jakis czas to sie nie zmieni, a póki co przejdz
        się na obojętnie jaki oddział dziecięcy i zobacz czego tam brakuje i kto kupuje
        potrzebny sprzęt!!!
      • Gość: Zuza Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.serwerek.com / *.astro.net.pl 21.11.05, 14:38
        Oby ci dzieciak nigdy nie zachorował cwaniaczku
        • Gość: sknerus Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.chello.pl 21.11.05, 15:34
          Te inkubatory są po to ,żeby znudzone pielęgniarki mogły z wcześniakami porobić
          zdjęcia, a szybkie karetki pojechać po nową skórę.
          To złodziejskie państwo okradało mnie i moja rodzine ze składek i ubezpieczeń.
          Ajak moje dziecko jest chore to i tak muszę korzystać z prywatnego lekarza,
          który i tak badał moje dziecko na sprzęcie Owsiaka. Inne dzieci musiały
          poczekać. Apropos pielegniarek to za pieniądze z Owsiaka kupcie im kompy ze
          stalkami, coś muszą robić.
          • Gość: xxxxx Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 16:23
            Nie wiem czy wiesz, ale na przykład w Szczecinie w szpitalu na Wojciecha, cały
            jeden odział został zrobiony za pieniadze z WOSP, wiec nie mow ze te pieniadze
            sa marnotrawione!!!
            • Gość: sknerus Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: 87.207.237.* 21.11.05, 17:32
              ha,ha,ha, rozpaliłem komuś krew tym szczaniem na orkiestrę.
              Powinno was to zmobilizować do wrzasku już o 5.00 rano w dzień zbiórki.
              Pobiegnijcie do tych najbogatszych w naszym mieście, którzy jeszcze będą w domu.
              To nie moja wina ,że akurat to wyborcy lewicy.
              Przy okazji nie jestem wyborcą PISu bo to też socjaliści.
              "Piętro na Wojciecha jest wyposażone przez orkiestrę" A co z innymi piętrami?
              Co z innymi szpitalami.? Dlaczego na Unii Lubelskiej jest taka duża umieralność
              noworodków. Musićie popędzić tego Owsiaka synka SBeka.
              • Gość: Monia Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:06
                Najlepszy sprzęt powinien trafiać do najlepszych placówek. Szpital dziecięcy
                przy Wojciecha,wydaje mi się góruje nad innymi placówkami w naszym regionie.
          • xyz-xyz Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! 21.11.05, 16:38
            Typowy kaczy wyborca. "Mi zabrali, mnie okradli, to ja wszystkich mam w dupie.
            Ja nie mam, to inni tez maja nie mieć. Zabrać, rozliczyć, skonfiskować, wsadzić,
            rozstrzelać, powiesić. Ja szwindluję, to na pewno inni też szwindlują, a
            nienawidzę ich bo są ode mnie lepsi w szwindlowaniu, więc trzeba ich rozliczyć.
            Mnie nie, ich. Ci najgorsi, do których nie można się przyczepić." I taka łajza,
            gapi się w ten telewizor i nienawidzi każdego, kto przystojniejszy, bogatszy,
            mądrzejszy. Potem taka łajza pełna nienawiści pusta intelektualnie, słucha, że
            „my tych drani co łajzę okradli”, rozliczymy. I łajza bierze dowód osobisty i
            idzie głosować...
    • northstar Sybilla??? 21.11.05, 15:44
      Coz za mrozaca krew w zylach przepowiednia !!!
      Okazuje sie, ze racjonalnie myslacych ludzi zastapily histeryczki, wymyslajace
      brednie, najprawdopodobniej z nudow!
      • jopekpl Re: Sybilla??? 21.11.05, 16:25
        northstar napisała:

> Coz za mrozaca krew w zylach przepowiednia !!!
        > Okazuje sie, ze racjonalnie myslacych ludzi zastapily histeryczki,
        wymyslajace
        >
        > brednie, najprawdopodobniej z nudow!
        Jezeli juz to chisteryk ,ALE POCZYTAJ SOBIE DO KOGO PREMIER I MINISTER
        SPRAWIEDLIWOŚCI JEŻDZI po instrukcje???
        • Gość: mamoniowa "chisteryku" IP: *.internet.v.pl 21.11.05, 22:46
          I co ? minister sprawiedliwosci zapuszkuje Jurka Owsiaka ? O to ci chodzi ?
          Czlowieku kto zabroni Owsiakowi robic to, co do tej pory ? Ktora telewizja
          zrezygnuje z transmisji? Napij sie melisy i wez gleboki oddech.
          • Gość: jopekpl Re: "chisteryku" IP: 83.168.106.* 22.11.05, 15:55
            moze i jestę chisterykiem ,ale czy nie jest to uzasadniona chisterja??? Owsiaka
            nie wsadzą ,ale jest wiele sposobów by uwalić orkiestrę .A majac KRRiT w
            kieszeni ( a do tego teraz dązy PiS)mozna na kazdej telewizji prywatnej wymusić
            odpowiednie zachowania.
    • Gość: nitka72 Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 17:08
      Tylko dzieki Orkiestrze Owsiaka nie jesteśmy krajem trzeciego świata .W
      szpitalach nie ma już praktycznie sprzętu bez czerwonego serduszka , strach
      pomyśleć jak dzieci byłyby leczone bez tych pieniędzy.Pytam się gdzie jest moja
      kasa którą płacę co miesiąc na ZUS(700zł)Owszem mogę płacić ale nie na
      administracjęani na leczenie Aids lub przeszczepy wątroby alkoholików gdy u np.
      u nas hospicjum dziecięce żebra o pieniądze.
      • trzecia.zmiana Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! 21.11.05, 17:49
        nitka
        nie osmieszaj sie,

ZUS to jedno
        ubezpieczenie zdrowotne to drugie...
      • Gość: galoty Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 17:58
        Twoja kasa nitka jest pieczołowicie konsumowana przez administrację słuzby
        zdrowia. Na pierwszys strzał w Szczecinie nabyli budynek i chwalić boga, że nie
        mieli ochoty kupić połówki Radissona. Byliby bliżej wspomnianego przez Ciebie
        ZUSu, który ma jeden z nabardziej prestiżowych biurowców w Szczecinie. A co ?
        • Gość: urzędnik na forum Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 18:03
          Czego się czepiasz. Wszystko odbyło się zgodnie z procedurami i zgodnie z
          prawem.
          • Gość: nitka72 Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 18:40
            Tylko komu potrzebne są ,coraz to nowsze budynki ? nabywane za ciężki szmal
            zawsze tuż przed wyborami które wiadomo że przegra dotychczasowa ekipa .Niech
            urzędnicy NFZ przeniosą się do budynków poszpitalnych wtedy będą bliżej życia.
            • Gość: galoty Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:32
              Absolutna racja nitka. Rozrzutnośc tych finansowanych z publicznych środków
              instytucji jest skalndaliczna a usmiechy polityków , którzy je tworzyli na
              taklich właśnie zasadach czy to Puzyny, czy to Piechoty, czy to Balazsa, czy
              Komołowskiego są żenujące i ... lał bym w pysk.
              Porozmawiaj 5 minut z niejakim dyrektorem Mickiewiczem , politykiem
              wszechpartii aby wpaść w depresję społeczną, jak wielki jest ten cynizm i nie
              uzasadniony usmiech
    • Gość: nitka72 Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 18:15
      Tak ale składke na ub.zdrowotne płaci się od każdego żródła dochodu a choruje
      się w danym czasie tylko raz.
      • trzecia.zmiana Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! 21.11.05, 18:57
        to wtedy nie pisz, ze na sluzbe zdrowia placisz 700 zl...
    • piotr33k2 Re: Koniec Orkiestry OWSIAKA Blisko???!!! 21.11.05, 19:06
      też pomyślałem że mogą mieć w tym roku kłopoty "organizacyjne" i wcale bym sie
      nie zdziwił gdyby faktycznie mieli.
    • Gość: Gienekx Głupota głupotę goni! IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 21.11.05, 19:22
      Gość palnął jakąś głupotę a wszyscy ją podjęli! Nikt przecież orkiestry nie
      likwiduje! Jedyną osobą, która próbowała pogonić Owsiaka z TV była Nina T -
      dyr. pr. 2 TVP ale to już jakieś 5-6 lat temu. Orkiestra ma się dobrze i będzie
      miała, bo zajmuje się konkretami a nie plotami i bzdetami jak większość tego
      forum.
      • jopekpl Re: Głupota głupotę goni! 21.11.05, 20:11
        Gość portalu: Gienekx napisał(a):

> Gość palnął jakąś głupotę a wszyscy ją podjęli! Nikt przecież orkiestry nie
        > likwiduje! Jedyną osobą, która próbowała pogonić Owsiaka z TV była Nina T -
        > dyr. pr. 2 TVP ale to już jakieś 5-6 lat temu. Orkiestra ma się dobrze i
        będzie
        >
        > miała, bo zajmuje się konkretami a nie plotami i bzdetami jak większość tego
        > forum.
        Po pierwsze skąd wiesz ze to głupota? to są moje przemyślenia którymi chiałem
        się podzielić z innymi.Do władzy doszli ludzie związani ściśle z RM które
        szczeze nienawidzi dzieła Owsiaka (pewnie za to ze robi je bez udziału czarnej
        mafi),i to raczej będzie oczywiste ze RM wykozysta swoje układy by owsiakowi
        zaszkodzić.CO roku z dziećmi wspieram orkiestrę skromną sumą ok50 zł i będę to
        dalej robił dopuki fundacja będzie działać.A TOBIE ZYCZĘ zebyś miał RACJE , a
        sobie zebym się mylił w swojej czarnej wizji!!!!!!
        • ja_aska Re: Głupota głupotę goni! 21.11.05, 20:49
          mam nadzieje, że przetrwa.
          • piotr33k2 Re: Głupota głupotę goni! 21.11.05, 21:59
            wiadomo od dawna że jurek owsiak jest wrogiem numer ...dwa radia ma-
            ryja ,czlowiek który raz no moze dwa w roku zawłaszcza miliony dusz dla
            szczytnej idei jest solą w oku dla wstecznego oszolomstwa.
    • Gość: andreas podobno ma byc koniec IP: *.orange.pl 21.11.05, 22:00
      podobno ma byc koniec świata w 2012.12.12!!!

A co do Owsiaka, to mam mieszane odczucia - moze troche dlatego,
      ze troche znam to od kuchni!
      A ludzie źli sa i wśród dobrych pomysłów!

Natomiast Orkiestra jest juz solidna firma na której akurat TV zarabia!
      I watpie by chcieli odpuścic taki szmal!
      Tym bardziej, że i są prywatne TV!
      A o szmalu niech swiadczy sprzed paru lat, gdy TV była nad morzem
      (tak chyba wtedy pani Młynarska była)
      i wylicytowano tam jakąś lampę i ze Szczecina przewiózł ją śmigłowiec!
      Jaki to koszt???
      Ludzie TV sa wynagradzani za to, a ireklamy wiecej kosztują
      i duza oglądalność!

P{owtarzam ma byc koniec świata!!
      • vicek113 Re: podobno ma byc koniec 23.11.05, 10:50
        ....Ożyłeś Andreasku!! i to jest sensowne, a mnie cieszy!.....
        ale ad`rem: najwyższe władze UM nie zamierzają uczestniczyć /kasa/ w
        organizacji WOŚP w 2006 roku.
        ew. prawie komercyjnie w bliżej nieokreślonym
        miejscu.
        ..wygwizdano ostatnio Jurczyka i tyle.
        ..trza jechać do Koszalina bo ta ma być wielki orkiestrowy buuuuum!
        • Gość: TESCO Re: podobno ma byc koniec IP: *.chello.pl 23.11.05, 13:00
          Organizatorzy proponowali mi udział w imprezie pod TESCO.
          Przyjedziecie i przy okazji zakupy z całą rodziną zrobicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka