Dodaj do ulubionych

Kto rozliczy Piechotę za nieudolność w Ministerstw

22.11.05, 08:29
Czy Polska straciła przez nieudolność Ministra Gospodarki i jego zastępców
milardy euro?
zacytujmy:
............
Jeszcze w marcu ówczesny minister gospodarki Jacek Piechota deklarował, że
temat jest ważny - jednak ani on, ani jego wiceministrowie nigdy nie
dojechali na spotkanie z unijną komisarz ds. konkurencji Neelie Kroes ani
Philipem Lowem, szefem dyrekcji generalnej ds. konkurencji. Te dwie osoby
decydujące o kształcie zapisów wytycznych chciały się dowiedzieć od
przedstawicieli polskiego rządu, jakie poprawki w nowych przepisach są dla
nas ważne. „Gazeta" dotarła do oficjalnego dokumentu rządowego z końca
września, który wylicza polskie wątpliwości. Naszym ekspertom nie podobało
się m.in.: • zbyt rygorystyczne definicje dopuszczalnych inwestycji, •
objęcie dotacjami tylko 10 proc. kosztów kupna gruntów, • zbyt rygorystyczny
zakaz udzielania pomocy „operacyjnej" (czyli upraszczając, zakaz wspomagania
firmy przeżywającej chwilowe kłopoty).
gospodarka.gazeta.pl/firma/1,61785,3023230.html
Pomijając nieznajomość języka angielskiego,to zadziwia że otworzenie Cafe
było ważniejsze od spraw Kraju,od spraw podlegających Ministerstwu Gospodarki.
Oto kolejny dowód nieprofesjonalizmu i nieudacznikostwa elit
pseudosocjaldemokratycznych.
Towarzysz W.I.Lenin ,którego wyznawcą był nasz harcesz pisał o nich.
w pozycji : " Kto to są "przyjaciele ludu" i jak oni wojują przeciw
socjaldemokratom?."
Pozbyli się ludzi którzy mówili im prawdę jak Wojtek D.
I dlatego mają 5 % w sondażach,a w wyborach samorządowych zostaną wreszcie
odsunięci od koryta.
Czy Szczecinianie mogą sobie pozwolić na kolejnego prezydenta miasta
nieudacznika? Który pozwala aby miliardy z UE przeszły koło nosa,bo on musi
otworzyć Cafe???

Obserwuj wątek
    • trzecia.zmiana prokurator i pluton egzekucyjny.... 22.11.05, 08:29
      • felix_edmundowicz protestuję ! 22.11.05, 09:22
        stanowczo protestuję ,jeśli pojawia się mowa o plutonach !
        jestem zwolennikiem zasady non violence!
        Natomiast, raczej uważam że Trybunał Stanu niźli prokurator.
        A na pewno powinni rozliczyć wyborcy wysyłając w przyszłym roku na trawkę
        Polany Harcerskiej w Lasku Arkońskim naszego drogiego przywódcę i jego wiernych
        pretorianów ,Rycerzy Okrągłego Żłobu zrzeszonych w Drużynie Stołka.
        Kto wywróci im te stołki i powie że król dwu-lewo-ręki jest nagi?
        Wyborcy,moi drodzy,Wyborcy.
        To w nas siła aby oderwać im koryto,z którym zrośli się
    • xyz-xyz Re: Kto rozliczy Piechotę za nieudolność w Minist 22.11.05, 09:52
      > Czy Szczecinianie mogą sobie pozwolić na kolejnego prezydenta miasta
      > nieudacznika? Który pozwala aby miliardy z UE przeszły koło nosa,

Jak widać Polacy sobie na to pozwolili wybierając nieudacznika Kaczyńskiego,
      który wtopił miliony euro z UE, więc nie dramatyzuj. A odpowiem cytatem z
      podsekretarza Tomaszewskiego z PiSowego Ministerstwa Rolnictwa (tego co miał
      sprzątać po „nieudacznikach” z SLD, a z szybkością błyskawicy, czyli po tygodniu
      od rosyjskich sankcji, raczyło zareagować): "to sPiSek
      PiS".:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Felix chyba jednak komuch z SLD (były?), tyle że stronnik Rudego. Dla twojej
      więc wiedzy (o ile sam nie jesteś Rudym): Rudy się sam z partii wywalił. Psyche
      mu siadała. Z własnej winy. Zachciało mu się być posłem. Wystartował i wygrał,
      ale to oznaczało rezygnację z burmistrzowania w Gryfinie. Tam był kimś. W Sejmie
      był nikim. Nie przewidział tego. Nie potrafił przyjąć do wiadomości, że Sejm to
      nie Gryfino, gdzie każdy mu włazi w du...ę i że w Sejmie trzeba się czymś
      wykazać by się przepchać. Słyszałeś może felixie o jakichś inicjatywach posła
      Długoborskiego? On zawsze płomiennie przemawiał, ale w Sejmie milczał. I to
      wszystko niestety w główce zamieszało. A najbardziej to, że smarkacz Napieralski
      w Warszawce zabłysną i Rudego wysłał do kąta. Jakiż był ból. Rudy nawet do
      rękoczynów chciał się posunąć... szkoda go, bo serio miałem do niego wiele
      szacunku. Ale niestety Rudy się wypalił... nawet najbliżsi i życzliwi jego
      przyjaciele mówią, że go nie poznają.
      • Gość: delorian Re: Kto rozliczy Piechotę za nieudolność w Minist IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.11.05, 10:03
        taa... Napieralski to jeden wielki nieprzerwany blysk :)
    • felix_edmundowicz xyz ! miało być o słabym Piechocie,nie o Wojtku 22.11.05, 10:21
      xyz prosiłbym cię o komentarz w tej sprawie,dlaczego drużynowy Drużyny Stołka
      nie zajmował się sprawami Kraju jako Minister Gospodarki,a otwierał swoje
      Cafe.Pomijając nieznajomość angielskiego,to czy naprawdę otwarcie Cafe jest
      ważniejsze od miliardów z UE?
      Już wówczas apelowałem na forum,aby zajmował się Ministerstwem,a nie biorąc
      pensję niemałą troszczył się o 7 kadencję na stółku na Wiejskiej.
      Gdzie socjaldemokratyczna troska o Naród i Kraj.
      Czy mając świadectwo takiej troski można się ubiegać o stołek Prezydenta Miasta
      Szczecina? Czy nasze ukochane Miasto wytrzyma rządy drugiego nieudacznika?
      • exman Re: xyz ! miało być o słabym Piechocie,nie o Wojt 22.11.05, 10:26
        Choroba, o jakiej Caffe piszecie ? Czy ten turysta z nazwiska ma jakąs kafejkę,
        gdzie, jak się zwie?
        • felix_edmundowicz exman 22.11.05, 10:32
          przypominam exman
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=28346978&a=28346978poczytajcie
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=28346978&a=28620452
          • exman Re: exman 22.11.05, 11:01
            Jasne, zapomniałem, thx.
      • xyz-xyz Re: xyz ! miało być o słabym Piechocie,nie o Wojt 22.11.05, 11:02
        Po pierwsze nie zna tej sprawy, wiec nie odpowiem. Nie jestem rzecznikiem
        Piechoty. Jeśli istotnie zawalił sprawę to kij mu w dziób. Niech go kaczory
        przeczołgają przez Trybunał Stanu.

Po drugie, z artykułu wynika, ze jednak jakieś dokumenty słano w tej materii i
        wskazywano co się Polsce nie podoba. Więc, czy istotnie zawalono sprawę bo się
        nie spotkano z biurokratami z Brukseli, to już kwestia ocenna.

Po trzecie urzędas z Ministerstwa Gospodarki nie napisałby czegoś takiego bez
        powodu:
        "Jak zapewne Państwo wiedzą, mamy w Polsce wybory. Moje władze proszą mnie, abym
        odwołał spotkanie i ponownie się skontaktował, gdy nowe władze uznają, że
        przedstawienie naszych poglądów jest niezbędne". Może pohukiwania "przyjaciół z
        PO i PiS" w stylu nacjonalizacja akcji PGNiG, to wywołały? Nie wiem. Jakiś powód
        był.

Jak pisze Wybiórcza:
        "Nowe władze widać jednak spotkania z komisarz Kroes i dyrektorem Lowe nie
        uznały za "niezbędne", bo do dziś do takiego spotkania nie doszło." Pewnie
        dlatego, że należało najpierw powypieprzać komuchów ze "służb" i je obsadzić, a
        potem przeznaczyć rezerwę celową na wzrost zatrudnienia w administracji.

A co do szczecińskich kwestii.
        Może istotnie Jacek nie jest najlepszym w świecie kandydatem, jednak nazwanie go
        nieudacznikiem, to grube nadużycie. To po pierwsze, a po drugie na horyzoncie
        mamy następujących pretendentów:

1. Teresa Lubińska - dziękuję postoję.
        2. Krzysztof Zaremba - dziękuję postoję.
        3. Marian Jurczyk - powodzenia felix. Już raz dzięki takiemu, jak twoje, gadaniu
        Szczecinianie wybrali go do władzy. Zastanów się czy warto sekować Piechotę
        mając na uwadze te trzy kandydatury? Ja uważam, że nie. Jak znajdziesz lepszego
        kandydata, to się zgłoś. Pogadamy o tym.
        • felix_edmundowicz a jednak możesz 22.11.05, 14:26
          a jednak możesz spojrzeć nieco obiektywnie.
          Myślę że jedyną rozsądną kandydaturą jest Teresa Lubińska.
          Jeśli pojawi się inna postać to można rozważyć ową inną.
          Niemniej ataki na Teresę Lubińską są związane z jej nową rolą,która daje jej
          możliwość lepszego startu o prezydenturę Miasta.
          SLD ma swojego Jacka , dał właśnie przykład gdy wolał zajmować się Cafe niż
          interesami swojego Kraju i Ministerstwa.
          Zresztą 6 kadencji Sejmu + plus obecna + Harcerska Służba Polsce
          Socjalistycznej + Ministrowanie Gospodarki + Opieka nad Stocznią, wszystko to
          dało dowód skutecznego i błyskotliwego menedżementu,
          Wszystkie uznane koncerny i korporacje światowe zabiegają w Szczecinie aby był
          choćby konsultantem!!!!
          :)))
          kiedy Jacek wybrał socjalistyczną służbę, Lubińska szlifowała się w USA na
          stypendiach.Angielski perfect.a Jacek co? wstydził się jechać z tłumaczem do
          Brukseli
          :)))
          Ale ad rem.
          To zagrożenie w kandydowaniu w Szczecinie jest powodem ataków na Lubińską.
          Jestem w stanie udowodnić ( w innych wątkach) że to ona ma rację,a pieniactwo
          opozycyjnej SLD raczej nie sprawia żeby notowania SLD miały wzrosnąć ,stąd i
          owe 5 % w ostatnim notowaniu.
          Więc po raz kolejny interes prywatny powyżej interesu Kraju,a nawet interesu
          regionalnego!
          Ten wątek udowadnia "profesjonalizm" głównego reżysera ataku na Lubińską.
          Jest nim Jacek i jego drużynowy Grześ.
          • xyz-xyz Re: a jednak możesz 22.11.05, 15:36
            >> a jednak możesz spojrzeć nieco obiektywnie.
            > Myślę że jedyną rozsądną kandydaturą jest Teresa Lubińska.

Kawą sie oblałem...

> Jeśli pojawi się inna postać to można rozważyć ową inną.

Jest Jacek i ja uważam, ż jest o niebo lepszą kandydaturą.

> Niemniej ataki na Teresę Lubińską są związane z jej nową rolą,która daje jej
            > możliwość lepszego startu o prezydenturę Miasta.

Ataki? Wybacz, to żadne ataki. Nawet mąż pani Lubińskiej ją zaatakował
            twierdząc, że on zakupy w marketach robi? Lubińska przyjmując tekę ministra
            pogrzebała swoje szanse. I dobrze.

> SLD ma swojego Jacka , dał właśnie przykład gdy wolał zajmować się Cafe niż
            > interesami swojego Kraju i Ministerstwa.

Nikt nie jest doskonały. Jednak w porównaniu do tego co wyrabia Teresa, to jest
            wręcz pomnikiem kompetencji.

> Zresztą 6 kadencji Sejmu + plus obecna + Harcerska Służba Polsce
            > Socjalistycznej + Ministrowanie Gospodarki + Opieka nad Stocznią, wszystko to
            > dało dowód skutecznego i błyskotliwego menedżementu

Hmm zaczynasz od tonu wskazującego na chęć polemiki, ale niestety nie potrafisz.
            Trudno, wracamy do starych praktyk. Radna pierdząca w fotel na sesji i
            wygłupiająca się przy każdej możliwej okazji, to marny kandydat na Prezydenta. 6
            kadencji w Sejmie, to oznak, że ludzie Jackowi ufają. Obecna kadencja też o tym
            świadczy. Harcerska służba Polsce nawet socjalistycznej, to żaden wstyd, to
            powód do dumy. Ja byłem harcerzem i jestem z tego dumny. Jezeli zaś czynisz z
            tego temat szykan, to informuje ciebie, że obrażasz setki tysięcy ludzi. Ale dla
            kaczorowatych, to żaden problem. Nic innego nie potraficie tylko zionąć
            nienawiścią. W ministerstwie gospodarki radził sobie znacznie lepiej niż w
            opisanym przypadku, zwłaszcza, że tekstu nie wiele tak na prawdę nie wynika.
            Może nawet strach urzędników przed oszołomami z PiS to spowodował. Stocznia
            Szczecińska padła na mordę pod światłym zarządem prawicowych „menadżerów” i
            tylko skuteczna interwencja Piechoty spowodowała, że działa i jest bezpieczna.
            To się zapewne zmieni, kiedy zajmą się nią takie asy jak Lubińska, która nieomal
            wydział na Uniwerku rozłożyła. Masz rację, wiele z działań Jacka dało dowód jego
            możliwości. Takich, których Lubińska nie zdobędzie nawet w 10 wcieleniach.

,
            > Wszystkie uznane koncerny i korporacje światowe zabiegają w Szczecinie aby był
            > choćby konsultantem!!!!

Oczywiście te korporacje wala drzwiami i oknami do minister Lubińskiej. Raczej
            po jej wypowiedziach spieprzają gdzie pieprz rośnie.:)))))))))))))))

> :)))
            > kiedy Jacek wybrał socjalistyczną służbę, Lubińska szlifowała się w USA na
            > stypendiach.Angielski perfect.a

A Jacek nic. Nie kompromituje się głupim gadaniem. Może gdyby wyszlifowana w USA
            Lubiońska nie znała angielskiego, nie zbłaźniłaby się tak dokumentnie.

Jacek co? wstydził się jechać z tłumaczem do Brukseli

Czy ja wiem? Może gdyby ktoś Lubińską tłumaczył, to przefiltrowałby te
            dyrdymały, co wygaduje. A tak musiał Marcinkiewicz knebel jej
            założyć.:)))))))))))))))))))))))))))))))))
            > :)))
            >
            Ale ad rem.
            > To zagrożenie w kandydowaniu w Szczecinie jest powodem ataków na Lubińską.

Taaaa. I wybory sfałszowano? Teraz się wszyscy Tereski boją:))))))))))))) Czego
            niby? Blond gaduły? Czy może Małgośki?

> Jestem w stanie udowodnić ( w innych wątkach) że to ona ma rację,a pieniactwo
            > opozycyjnej SLD raczej nie sprawia żeby notowania SLD miały wzrosnąć ,stąd i
            > owe 5 % w ostatnim notowaniu.

W ostatnim przed wyborami było 4 % i co? Nadal te głupoty powtarzasz? A do tego
            by udowodnić, że Lubińska ma racje to za cienki jesteś, tu trzeba Munchausena z
            Copperfieldem:))))))))))))))))

> Więc po raz kolejny interes prywatny powyżej interesu Kraju,a nawet interesu
            > regionalnego!

Tak jest! I dlatego Tereska została Ministrem Finansów by z pół roku startować w
            Szczecinie na Prezydenta. To jest dopiero prywata. Chu..j z krajem, ze
            wszystkim. Tereza MUSI być Prezydentem Szczecina! Chłopie (a może studencie) nie
            kompromituj się do reszty.

> Ten wątek udowadnia "profesjonalizm" głównego reżysera ataku na Lubińską.
            > Jest nim Jacek i jego drużynowy Grześ.

Nie. Główny wrogiem Lubińskiej jest jej chora ambicja i niewyparzony jęzor
            połączony z pustym rozumkiem. I tyle.
            • trzecia.zmiana Re: a jednak możesz 22.11.05, 15:40
              Trudno, wracamy do starych praktyk. Radna pierdząca w fotel na sesji i
              > wygłupiająca się przy każdej możliwej okazji, to marny kandydat na
              Prezydenta.
              > 6
              > kadencji w Sejmie, to oznak, że ludzie Jackowi ufają. Obecna kadencja też o
              tym
              > świadczy. Harcerska służba Polsce nawet socjalistycznej, to żaden wstyd, to
              > powód do dumy. Ja byłem harcerzem i jestem z tego dumny. Jezeli zaś czynisz z
              > tego temat szykan, to informuje ciebie, że obrażasz setki tysięcy ludzi. Ale
              dl
              > a
              > kaczorowatych, to żaden problem. Nic innego nie potraficie tylko zionąć
              > nienawiścią. W ministerstwie gospodarki radził sobie znacznie lepiej niż w
              > opisanym przypadku, zwłaszcza, że tekstu nie wiele tak na prawdę nie wynika.
              > Może nawet strach urzędników przed oszołomami z PiS to spowodował. Stocznia
              > Szczecińska padła na mordę pod światłym zarządem prawicowych „menadżerów&
              > #8221; i
              > tylko skuteczna interwencja Piechoty spowodowała, że działa i jest bezpieczna.
              > To się zapewne zmieni, kiedy zajmą się nią takie asy jak Lubińska, która
              nieoma
              > l
              > wydział na Uniwerku rozłożyła. Masz rację, wiele z działań Jacka dało dowód
              jeg
              > o
              > możliwości. Takich, których Lubińska nie zdobędzie nawet w 10 wcieleniach.

nie wiem jak wy ja wciaz nie moge sie po tym tekscie pozbierac....
              zastanawiam sie tylko czy piechota wyslal Ci ten tekst mailem, czy dyktowal
              przez telefon....
              • xyz-xyz Re: a jednak możesz 23.11.05, 08:40
                zastanawiam sie tylko czy piechota wyslal Ci ten tekst mailem, czy dyktowal
                > przez telefon....

Przez radio... Ma Ryja....;)
    • Gość: doktor Wyborcy ale to bardzo trudne IP: *.orange.pl 22.11.05, 10:49
      Gospodarka to resort , na którym nie zna się i nie ma doświadczeń nie tylko
      pos. Piechota Jacek. Na tej dziedzinie nie znają się również wyborcy i nic w
      tym dziwnego. Tak więc tutaj najłatwiej stworzyć wirtualny świat dla wyborcy w
      czym ten polityk jest niekwestionowanym mistrzem. Mając w swom "władaniu" media
      można pokazywać się wielokrotnie np z Dariuszem Więcaszkiem. Uśmiechy,
      porozumienia, nic nie znaczące i nie przynoszące efektów umowy o współpracy i
      ogół wyciąga z tego wniosek, że skoro szef szczecińskich biznesmenów uśmiecha
      się do ministra tzn,że biznesmeni chwalą ministra tzn , że jest dobry minister.
      Główną przeszkod w rozwoju tego iasta jest właśnie ten Pan Minister (były).
      Stworzone przez niego powiązania (istny talent i tu pogratulować) z wszelką
      władzą odbijaj na tym mieście piętno jego głównej cechy czyli działalności
      medialnej , z której nic nie wynika.
      • Gość: galoty apropos Dariusza Więcaszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 10:54
        Istnieje taki zamiar aby był cichym kandydatem Piechoty na Prezydenta miasta
        gdyż notowania SLD i możliwe do ujawnienia afery mogą wskazać na koniecznośc
        kandydata biznesu :-) po Jurczyku no i wiernego a D. jako były prezenter
        mundurowy w Tv daje gwarancje.
        • xxtoja Re: apropos Dariusza Więcaszka 22.11.05, 10:55
          Tak, a za Więcaszkiem Kocmiel?
          • exman Re: apropos Dariusza Więcaszka 22.11.05, 11:05
            Takie pytanie z iinnej beczki, czy tow. Więczaszek nie trenował onegdaj
            wioślarstwa w AZS ?
            • xxtoja Re: apropos Dariusza Więcaszka 22.11.05, 11:08
              tego nie wiem, wiem tylko, że dobrze wspólpracował z Kocmielem, Stępniem, bo
              oni się skompromitowali, więc Więcaszek przejął stołek, a taki spokojny z niego
              człowiek był, cichy i nic nie mówiący. zdziwona byłam, ze on został preziem
              gospodarczym pólnocy.
    • wesolyromekmmv Bo wszyscy oni to jednak drużyna 22.11.05, 14:47
      Dla zdecydowanie nie rozumiejących istoty kwalifikacji pana Piechoty cytuję
      poniżej wymogi formalne na sprawność harcerską, którą pan Piechota nabył już w
      młodości i dziedzicznie przekazuje swoim kolegom spadkobiercom tej mysli
      politycznej.

SKARBNIK- SKARBNICZKA

Poznał przepisy finansowe ZHP obowiązujące drużynę.
      Opracował preliminarz finansowy imprezy drużyny.
      Zorganizował akcję zarobkową zastępu.
      Przyjął składki członkowskie zastępu i prawidłowo je wpisał do książki
      finansowej drużyny.
      Nauczył się prawidłowo wypełniać książkę finansową drużyny.
    • Gość: zmarwtiony Re: Kto rozliczy Piechotę za nieudolność w Minist IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 23.11.05, 18:51
      znowu mu się upiecze? niedobrze
      • Gość: XXtoja Re: Kto rozliczy Piechotę za nieudolność w Minist IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.11.05, 19:16
        Gość portalu: zmarwtiony napisał(a):

> znowu mu się upiecze? niedobrze

Spoko na każdego przyjdzie czas. Efekt bumerangowy zadziała jeszcze w tym jego
        wcieleniu. To nie żaden szamanizm, to tylko socjologia i koncentracja pewnych
        myśli oraz zjawisko mechanizmu demokracji.
    • felix_edmundowicz Milczenie exMinistra obliczone na przeczekanie 24.11.05, 10:33
      Superzdolny menedżer 6 kadencji + obecnej zamilkł.
      Nie protestuje przeciw kłamstwom nienawistników?
      Czy po prostu nie wie o co chodzi?
      Tyle tych spraw w ministerstwie było, a ja teraz wylęgarnie jakąś otwierałem,a
      przedtem miałem Cafe...
      o co tu chodzi,pyta Edmunda R.
    • Gość: Pijany SLDowiec Medal dla Piechoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 12:38
      Ministrem był dobrym więc medal mu za to. Lepszego lata nie będzie. Inna sprawą
      jest , że rozpirzył totalnie SLD obstawiając się brązowymi nosami i cwaniakami
      i nieudacznikami w partii
    • felix_edmundowicz eSeLDowska kamaryla wciska JP na Prezia 10.04.06, 17:28
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=39972535
      Widać głód zajrzał kamaryli w oczy, bowiem zaczęła wciskać zdołowanemu przez
      Magazyniera społeczeństwu szczecina kolejnego nieudacznika z epoki socjalizmu.
      Dla porządku przypomnijmy że to właśnie tow. druh Słońce Gospodarki wcisnął
      Szczecinianom właśnie Magazyniera, myśląc że dobrze będzie mógł nim sterować.
      O biedny ty mój Szczecinie!
      Dlaczego takich nieudaczników, laureatów 5 szczupaka ci proponują na Prezydenta?
      • Gość: dziadek Re: eSeLDowska kamaryla wciska JP na Prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 17:35
        ....IPN postawił zarzuty byłemu sekretarzowi PZPR
        Zarzut zbrodni komunistycznej, polegającej na udziale od 27 marca 1981 r. do 12
        grudnia 1981 r. w związku przestępczym o charakterze zbrojnym postawił w
        poniedziałek Instytut Pamięci Narodowej b. I sekretarzowi PZPR Stanisławowi
        Kani......pisze onet.
        Wszak czy nie jest on dzieckiem tej organizacji.

kto ty jesteś
        Polak mały
      • xyz-xyz Re: eSeLDowska kamaryla wciska JP na Prezia 11.04.06, 07:51
        Zaś Św. Mader Tereza de Tesco umarza zobowiązania wobec SP kolesiowi z kamaryli
        rządowej, niejakiemu Ptakowi z Samoobrony. Jedyne 300 tys. zł. To pewno głód
        zajrzał w oczy... Wybierzmy odnowę w prawie i sprawiedliwości!! Od dzisiaj
        przestaję płacić podatki! Jak wybierzemy Terezę (ja na nią zagłosuję) to mi
        umorzy:) I co tam felixo_edmundowno z S3? Jak wrobisz w to Jacka? Czekam.
        • Gość: yzx Re: eSeLDowska kamaryla wciska JP na Prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 08:26
          Umorzenia po spełnieniu określonych warunków są normalą i przestań się
          pieklić.A czy to jest ptak czy krak,to bez różnicy.W mieście też są umorzenia i
          jeżeli spełnisz określone warunki czyli stworzysz miejsca pracy itd,to też
          możesz mieć.To jest normalna pomoc dla przedsiębiorców,która w dodatku jest b
          ograniczona przez UE.Nie znasz się a pieklisz.co tobie można umorzyć jak ty
          urzędnikiem jesteś?chyba pożyczkę z kasy zapomogowopozyczkowej.
          • Gość: Cymbał xyz Re: eSeLDowska kamaryla wciska JP na Prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:27
            Przypominam, że głosami SLD i NRS umorzono Skolwinowi czyli w tamten czas
            Sarosiekowi (fundator Piechoty). Na liście umorzeń za czasów SLD znajduje się
            wiele firm lokalnych powiązanych z SLD i co z tego
            • xyz-xyz Re: eSeLDowska kamaryla wciska JP na Prezia 11.04.06, 12:55
              Ano nic, debile ze stajni Teresy nie widzą różnicy żadnej. Jacek nikomu niczego
              nie umarzał. Radni umorzyli. Teresa i owszem, umorzyła sama, po uważaniu. Za to
              durnie z ekipy Terezy wypisują dyrdymały, że Jacek to, Jacek tamto. I zawsze się
              okazuje, że nie Jacek, tylko ktoś tam, kogo przygłupy od Terezy z Jackiem ad hoc
              wiążą. A Tereza jak lelija... za 300 tys.
            • xyz-xyz Felixo_demundowna 11.04.06, 13:08
              Jakiś czas temu oburzona/ny zatakowałaś/łeś mnie, iż rzekomo podszywam się pod
              twój nick. Wielce też byłaś/łeś zbulwersowana/ny, że nie raczyłem się oburzyć
              razem z tobą. Ja nie uważałem tego za konieczne, ty tak. Więc dziwię się, że nie
              reagujesz kiedy twoi kamraci z brojlerni obrażają nick pod, którym się pojawiam.
              Ja mam osobiście w dupie tych chamów i ich prymitywne zagrywki, ale skorś
              żądała/ł tego ode mnie, należy się spodziewać, iż wymagania te dotyczą przede
              wszystkim ciebie. Czy dasz kolejny dowód na to, że jesteś hipokrytką/tą?
              • Gość: cymbał xyz xyz płatny pachołku komuny. Pędż stąd cymbału ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:16
                • xyz-xyz Re: xyz płatny pachołku komuny. Pędż stąd cymbału 11.04.06, 13:27
                  "Pędż stąd cymbału"

Pisze się cymbale analfabeto. Dodam tylko, że wspaniale reklamujesz swoją
                  mentorkę. Jaki pan (pani), taki kram.
              • felix_edmundowicz raczej pisz : drogi felixie_edmundowiczu 11.04.06, 22:01
                kamraci z brojlerni? masz w pośladkach tym nieobytych i ich prymitywne
                zagrywki...
                hm, no cóż może oni twierdzą że "z kim przestajesz takim się stajesz" a długo
                cię znają z forum?
                otóż rzeczywiście uważam że podszywanie się pod czyjś nick jest nie w
                porządku, a w dodatku zabrania tego netykieta naszego gospodarza czyli Forum
                GW.
                trudno mi uwierzyć że uważasz za uzasadniony protest względem łamania netykiety
                jako podszywanie się pod Ciebie nickiem o brzmieniu : "cymbał".
                troche się przewrażliwiłeś.
                Ale uważam to raczej nie za podszywanie ale wyrażenie mocnej dezaprobaty o
                silnym ładunku emocjonalnym ujemnej konotacji dla twoich poglądów, bo chyba nie
                dla Ciebie jako istoty ludzkiej, której przynależna jest wrodzona godność..
                Nie przystoi to adwersarzom Forum.
                Tak wobec tego ganię ową mityczną brojlernię!
                To jest niedobre ! niezgodne z netykietą!
                • xyz-xyz Mam jednak wątpliwości co do Twej płci;)))) 13.04.06, 08:20
                  kamraci z brojlerni? masz w pośladkach tym nieobytych i ich prymitywne
                  zagrywki...

A mógłbyś to przetłumaczyć na ludzki język?

hm, no cóż może oni twierdzą że "z kim przestajesz takim się stajesz" a długo
                  cię znają z forum?

Mnie nie pytaj. To twoi kamraci. Widać jednak, że skoro się z Tobą zadali i tacy
                  się stali, to... hmmm... przemilczę.

otóż rzeczywiście uważam że podszywanie się pod czyjś nick jest nie w
                  porządku, a w dodatku zabrania tego netykieta naszego gospodarza czyli Forum
                  GW.

Tak. Generalnie się zgadzam, ale...;)

trudno mi uwierzyć że uważasz za uzasadniony protest względem łamania netykiety
                  jako podszywanie się pod Ciebie nickiem o brzmieniu : "cymbał".
                  troche się przewrażliwiłeś.

Rozumiem, że kiedy się zaloguję pod nickiem debil_felix_edmundowicz, to uznasz
                  że jest ok? Czy może powyższe stwierdzenie o przewrażliwieniu odnosisz wyłącznie
                  do mnie, a ciebie nie dotyczy? Pasuje to do Ciebie jak ulał.:))) Nie myliłem
                  się, kolejny dowód...

Ale uważam to raczej nie za podszywanie ale wyrażenie mocnej dezaprobaty o
                  silnym ładunku emocjonalnym ujemnej konotacji dla twoich poglądów, bo chyba nie
                  dla Ciebie jako istoty ludzkiej, której przynależna jest wrodzona godność..

Hmmmm rozumiem, że wywnioskowałeś to z wypowiedzi twego kolesia. A jaki wniosek
                  wysuniesz, gdy ktoś zaloguje się pod nickiem hipokryta_felix_edmundowicz?
                  Zapewne okaże się, że to łamanie netykiety... no tak. „Intelektualny” autorytet
                  prawicy niejaki Śpiewak ksywa profesor, udowadnia, iż wyciąganie Tuskowi
                  dziadka, to qurestwo, zaś szarpanie ojca Cimoszewicza, to kwintesencja
                  przyzwoitości. Cóż taka cecha szurniętych antykomunistów made in Katoland.

Nie przystoi to adwersarzom Forum.
                  Tak wobec tego ganię ową mityczną brojlernię!
                  To jest niedobre ! niezgodne z netykietą!

Hmmmm... masz jakiś wewnętrzny konflikt w mózgownicy. Skoro jest to „wyrażenie
                  mocnej dezaprobaty o silnym ładunku emocjonalnym ujemnej konotacji dla twoich
                  poglądów”, nie podszywanie, to dlaczego jest to niezgodne z netykietą? Ja
                  uważam, iż nick półgłówek_felix_edmundowicz jest „wyrażeniem mocnej dezaprobaty
                  o silnym ładunku emocjonalnym ujemnej konotacji dla twoich poglądów”.
          • xyz-xyz Re: eSeLDowska kamaryla wciska JP na Prezia 11.04.06, 12:46
            Wszystko to fajnie :) Poza drobnym szczegółem. Wniosków takich są dziesiątki
            tysięcy i leżą miesiącami. Bywa latami. Ale koalicyjny Ptak dostał zwolnienie w
            tempie ekspresowym. Masz rację. wszystko w porzo. A Teresa jest
            kompetentna...;))))))))))))))))))
            • Gość: remi Re: eSeLDowska kamaryla wciska JP na Prezia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 22:45
              Dla przypomnienia:
              Minister Teresa Lubińska w okresie 2 mcy:
              Osiągnięcia w Ministerstwie Finansów
              I. Opracowanie autopoprawki do budżetu.

II. Podkreślenie, że rozwój Polski będzie w znacznej mierze zależał od programu
              wysokich technologii innowacyjnych. (Rozpoczęcie działań w zakresie promowania
              wysokich technologii jako źródła potencjału rozwojowego Polski).

III. Stworzono fundamenty pod Ministerstwo Finansów, które uczciwie,
              sprawiedliwie i efektywnie gromadzi podatki:
              a) jednym z naszych priorytetów było uczynienie urzędów bardziej przyjaznymi
              dla podatnika. Podjęto intensywne prace nad zmianą wizerunku urzędów
              skarbowych. Wystartowały prace nad istotnymi uproszczeniami przepisów
              podatkowych; ułatwieniami dla solidnych podatników oraz podjęto prace związane
              z utworzeniem centralnego ośrodka, który wyeliminuje dotychczasowe problemy z
              niejednolitością interpretacji przepisów podatkowych (nowelizacja art. 114a i
              następnych Ordynacji Podatkowej).
              b) wprowadzenie głębokich zmian organizacyjnych w Ministerstwie Finansów, które
              umożliwiają zdecydowanie efektywniejsze gromadzenie dochodów z podatków i ceł,
              a więc ograniczenie szarej strefy. Stworzono pion tzw. „policji finansowej”
              poprzez połączenie jednostek kontroli skarbowej, wywiadu skarbowego i walki z
              praniem pieniędzy. Poprawie uległa koordynacja pracy organów kontroli
              skarbowej – sprawniejsze i tańsze funkcjonowanie
              c) w wyniku przeglądu stanowisk w Ministerstwie Finansów doszło do likwidacji
              60 stanowisk. W służbach celnych nastąpiły zmiany na stanowiskach dyrektorów 7
              izb celnych.

IV. Rozpoczęła się też kontrola najbardziej bulwersujących spraw związanych z
              MF lub skarbowych (P.Kluska, PZU).

V. W dniu 03.01.06 r.na podstawie §3 ust. 2 Regulaminu Organizacyjnego
              Ministerstwa Finansów powołano zespół ds. wyjaśnienia kwestii zaginięcia w
              Ministerstwie Finansów dokumentacji dotyczącej prywatyzacji PZU
              (przewodniczącym 6-osobowego zespołu został Podsekretarz Stanu w Ministerstwie
              Finansów Generalny Inspektor Kontroli Skarbowej Paweł Banaś).

VI. Zainteresowano się sprawą niesprawiedliwej akcji skarbowej windykacji
              zobowiązań podatkowych od pracowników Banku Handlowego.
              Sprawa dotyczy akcji nabytych przy prywatyzacji Banku Handlowego. Ustawa o
              podatku dochodowym od osób fizycznych mówi że dochód uzyskany ze sprzedaży
              akcji podlega opodatkowaniu. Natomiast Minister Skarbu Państwa zamieścił w
              prospekcie emisyjnym Banku Handlowego informację o zwolnieniu podatkowym.
              Urzędy skarbowe wszczęły jednak akcję ściągnięcia należności podatkowych tuż
              przed okresem przedawnienia, który minął w 2005 r. Ta akcja urzędów skarbowych
              wywołała wiele niepokoju i indywidualnych tragedii.

W Ministerstwie Finansów zorganizowano w grudniu 2005 r. spotkanie z
              przedstawicielami pracowników Banku Handlowego. Sytuację w której jeden organ
              państwa ma odmienne stanowisko od innego organu nie może prowadzić do sytuacji
              że obywatel będzie ponosił za to odpowiedzialność.

Kierując się przesłanką ważnego interesu podatnika lub interesu publicznego
              Ministerstwo Finansów wskazało urzędom skarbowym na potrzebę umorzenia nie
              tylko odsetek ale również zaległości podatkowych w całości lub w części.

W dniu 14.02.06 r. w programie „Sprawa dla reportera” Elżbiety Jaworowicz,
              pracownicy Banku Handlowego podziękowali Min.T.Lubińskiej za rozwiązanie
              problemu „podatku od akcji BH”.

VII. Po akceptacji Rządu przekazano do sejmu projekt nowelizacji ustawy o
              Kontroli Skarbowej, oraz ustawy Ordynacja Podatkowa.
              Ta zmiana ma na celu głównie eliminację ograniczeń w dostępie kontroli
              skarbowej do dużych podmiotów gospodarczych oraz do najtrudniejszych spraw –
              prowadzonych równolegle przez Prokuraturę. Obecnie w postępowaniu podatkowym
              trzeba czekać na zakończenie postępowania prokuratorskiego i sądowego, aby
              wykorzystać ekspertyzy i dokumentację zebrane przez prokuraturę. Powinna być
              równoległa współpraca służb skarbowych i prokuratorskich. Kontrola skarbowa
              jest wyspecjalizowana i szybsza. Nowelizacja ustawy umożliwiająca sprawne
              prowadzenie trudnych spraw skarbowych o podłożu kryminalnym.

VIII. Identyfikacja barier ze strony systemu podatkowego dla rozwoju
              przedsiębiorstw
              w Polsce. Opracowano wstępne propozycje uproszczenia systemu podatkowego. Do
              tego celu powołano grupę ponad trzydziestu ekspertów zewnętrznych, których
              współpraca
              z Ministerstwem Finansów jest bardzo ważna w zakresie podatków VAT, CIT, PIT
              i Ordynacji Podatkowej. Zorganizowano spotkanie ze wspomnianą grupą eksporterów.
              Zorganizowano również pierwsze spotkanie z organizacjami przedsiębiorców i
              pracodawców.

IX. Opracowano program konwergencji – aktualizacja na lata 2006 – 2008. W
              programie podkreślono fakt weryfikacji stanowiska rady ECOFIN co do OFE i
              zaliczenia zasobów finansowych gromadzonych w OFE do sektora finansów
              publicznych.

X. Przerwano impas w zakresie rozliczania środków UE w Ministerstwie Finansów.
              Usprawniono procedury związane z systemem SIMIK, rozliczającym środki z UE. Ma
              to znaczenie dla wzrostu wolumenu absorbowanych środków z UE. W ciągu dwóch
              miesięcy przepływ środków przez system Ministerstwa Finansów zwiększył się
              trzykrotnie.

XI. Zwiększono efektywność zarządzania długiem publicznym oraz podjęto starania
              o wyższy rating Polski. Dokonanie wyboru (na podstawie szczegółowo
              zdefiniowanych wcześniej kryteriów zapewniających wysoką obiektywizację
              decyzji) banków-uczestników konsorcjum emisji obligacji zagranicznych Skarbu
              Państwa na kwotę 3 mld euro.

XII. Przyjęcie stanowiska sprzeciwu w sprawie prac Unii Europejskiej nad
              liberalizacją uregulowań dotyczących fuzji transgranicznych w sektorze
              bankowym. Wskazano w ten sposób na odpowiedzialność krajowych instytucji
              nadzoru bankowego i instytucji gwarantowania depozytów za stabilność sektora
              bankowego.

XIII. Rozpoczęcie prac nad ustawą o Prezesie Urzędu Nadzoru Finansowego.

XIV. Prace nad wprowadzeniem podatku ekologicznego.

XV. Podpisano umowę z UE na kwotę 140 mln zł. na program e-deklaracje.

Podsumowanie:

Generalnie przyjmuje się, że jednym z najbardziej kluczowych wskaźników
              akceptacji polityki finansowej państwa jest kurs walutowy. W okresie pełienia
              przez prof. Tersę Lubińską funkcji Ministra Finansów złoty był silny.

• felix_edmundowicz remi pisz zrozumiale dla kamaryli 12.04.06, 06:40
                oni rozumieją takie teksty:
                tendencje równomiernego wzrostu w porównianiu do analogicznego okresu badanego
                ubiegłego roku spowodowała wyraźnie odczuwalne poprawienie wskaźników
                makroekonomicznych.Naszym zadaniem jest pogłębienie poprawienia wskaźników
                równomiernego wzrostu ekonomicznego na bazie poprawy wskaźników
                podstawowych...ble ble
                tak jak np eSeLDowska kamaryla z otoczenia Słońca Gospodarki.
                Jak wiesz wspomniana kamaryla nawet nie wie czy Słońce oświecał Gospodarkę czy
                Finanse....
                żenada!
                My czekamy na osiągnięcia w postaci obiecanej Białej Księgi Jacka Piechoty,
                którą miał ukazać światu jeszcze w marcu.
                • Gość: remi Re: remi pisz zrozumiale dla kamaryli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 07:56
                  Jeśli chodzi o dokładność to Piechota białą księgę miał ogłosić w 2005 roku, po
                  słynnej sesji RM na której zaatakował Lubińską. Lepszego thillera politycznego
                  od tej sesji w TV nie oglądałem.
                • xyz-xyz Re: remi pisz zrozumiale dla kamaryli 13.04.06, 08:29

> oni rozumieją takie teksty:
                  > tendencje równomiernego wzrostu w porównianiu do analogicznego okresu badanego
                  > ubiegłego roku spowodowała wyraźnie odczuwalne poprawienie wskaźników
                  > makroekonomicznych.Naszym zadaniem jest pogłębienie poprawienia wskaźników
                  > równomiernego wzrostu ekonomicznego na bazie poprawy wskaźników
                  > podstawowych...ble ble
                  > tak jak np eSeLDowska kamaryla z otoczenia Słońca Gospodarki.
                  > Jak wiesz wspomniana kamaryla nawet nie wie czy Słońce oświecał Gospodarkę czy
                  > Finanse....
                  > żenada!
                  > My czekamy na osiągnięcia w postaci obiecanej Białej Księgi Jacka Piechoty,
                  > którą miał ukazać światu jeszcze w marcu.

Na szczęście Anglicy rozumieją takie teksty:

„Hipermarkety jak Tesco są nieinwestycyjne. Chodzi mi o to, że nie mają
                  zasadniczego znaczenia dla wzrostu gospodarczego”

Zwłaszcza w kontekście budowy sklepu tej sieci w okolicach zamieszkiwania Pani
                  Minister.

Tak jak i ekonomiści rozumieją takie teksty:

„Jeśli premier będzie nalegał, deficyt wyniesie 30 mld zł, ale ja uważam, że to
                  ważne, by były wyższe wydatki na badania i rozwój - zastrzegła. W mojej opinii
                  jeden miliard złotych nie zrobi różnicy - dodała.”

Ma Tereza rację. miliard w tą, czy w tamtą...

A to motto najlepiej rozumie poseł Ptak z Samoobrony, któremu Tereza umorzyła
                  300 tys. długu:

„Uważam, że Polska powinna uzupełnić prywatny kapitał (...) z publicznych źródeł”

No i uzupełnia:))))))
    • felix_edmundowicz xyz ty nie o gagarinie, ale o Słońcu Gospodarki 12.04.06, 21:21
      opowiem dowcip oddający mentalność patronów xyz , a pojawia się tam słońce.

otóż po wylądowaniu amerykanów na Księżycu zebrało się Biuro Polityczne KC KPZR
      aby uradzić co z tym fantem zrobić.
      Tow. gensek Leonid Breżniew ( dla młodszych to ten co był wycałowany w usta
      przez tow. gen. W.Jaruzelskiego) stwierdził że najlepszym efektem propagandowym
      bedzie wyznaczenie celu który przyćmi amerykańców z tym ich Księżycem.
      Uradzili i postanowili zakomunikować to w miasteczku gwiezdnym kosmonautom.
      Tow. Breżniew oznajmił :
      - towarzysze nie zazdroście amerykanom ! wy polecicie na Słońce
      kosmonauci się zdziwili :
      -ale tow. sekretarzu tam jest gorąco !
      breżniew odpowiedział:
      - Biuro polityczne to nie głupole , nas nic nie zaskoczy - pomyśleliśmy o tym :
      towarzysze kosmonauci polecicie nocą !!!

Słońce Gospodarki też najlepiej kierowało ministerstem nocą !
      bo wtedy spało!
      • xyz-xyz Re: xyz ty nie o gagarinie, ale o Słońcu Gospodar 13.04.06, 08:41
        Te dowcipy musiały się zrodzić w mózgownicach podobnych twojemu:)) Prawda jest
        zaś taka, że po porażce w wyścigu na Księżyc (są co prawda liczne głosy, że
        wyprawa Apollo 11, to wielka blaga, ale ja tam w to nie wierzę), ZSRR skupiło
        się na wyprawach na Wenus i Marsa. Do tej pory wszystko co wiemy o Wenus
        zawdzięczamy radzickim statkom kosmicznym serii Wenera. Zaś pierwszym etapem
        załogowych wypraw na Marsa był budowa stacji kosmicznej Mir. Urządzenia, które u
        szczytu swojej sprawności, o dziesięciolecia wyprzedzało to, co potrafili zrobić
        Amerykanie. Dodam przy tym, iż Rosjanie do wszystkiego doszli sami. Nie
        korzystali z wiedzy całego świata.

Opowiem ci inny dowcip:

Otóż ZSRR postanowiło pomalować Księżyc na czerwono. Kiedy ukończyli swe dzieło,
        Amerykanie wpadli w popłoch. "Co robić?". Wuj Sam wpadł na genialny pomysł. Na
        czerwonym Księżycu umieszczą biały napis Coca Cola. :)))
        Dowcip ten, który w zamyśle miał ośmieszać Rosjan (tak jak twój głupawy
        kawałek), wskazuje jednak na co innego. Mianowicie na typowe działanie
        Amerykanów: przyczepianie swoich metek do cudzych dzieł...
        • Gość: dymitr Re: xyz ty nie o gagarinie, ale o Słońcu Gospodar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:58
          Ty, ty nasz, ty się do nas na Białouś przeprowadź bo tacyu nas mają
          dobrze.Mycię z marszu do naszego KGB weźmiemy,ubierzemy, damy jeść i
          pałkę.Zmiast w internecie to pałą będziesz ludzi od demokracji i wuja Sama
          odpędzał! Białoruś czeka na xyz!
          • xyz-xyz Re: xyz ty nie o gagarinie, ale o Słońcu Gospodar 13.04.06, 09:38
            Białoruś i Łukaszenko, to nic innego jak przyszłość IV Łer Pe. Jeszcze trochę i
            tak jak KGB, CBA zacznie pałą lać, tych, których tacy jak ty nazywają łże-elitą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka