Gość: mirek Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 15:53 widać, że już niedługo będą wybory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 16:00 Widać, widać jak chłopaczki przebieraja nogami... Cała Unia Wolności pod szyldem Wielki Szczecin... Brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Dokładnie tak, wybory tuż, tuż i kasa z UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 16:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woy chwat i trzciński :) wybory wielkimi krokami a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 10:29 naiwni idealiści od sediny i architektury cieszą się że ktoś z nimi rozmawia i promuje ;) czyli nic nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ved Re: chwat i trzciński :) wybory wielkimi krokami IP: *.internet.v.pl 03.12.05, 13:33 pasywni pesymisci krytykuja chec dzialania zdolnych osob. Czyli nic nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIELKI? Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:39 Juz na Międzyodrzu będa budowac wielkie biurowce,przniosa Strasburg do szczecina,no i chyba część Hamburga! Powstaną tam opery teatry ja na Brodwayu,nowe uniwersytery no i oczywiście siedziba Eurolandu przniesiona z Schwerina!Powstanie tam wiele nowych instytucji centralnych ,nawet stołecznych przeniesionych z Warszawy. Wtedy Szczecin będzie wielki,a szczecińska megalomania bedzie miała się znakomicie!Przedtem trzeba zaorać Gocław.Golęcin Pomorzany,Niebuszewo bo nie bedą pasowały wo wizerunku Szczecina Wielkiego.A wszystkie miasta poza Szczecinem i wioski zlikwidować-zrównać z ziemią!No i oczywiście koniecznie wybudować nową starówkę,bo ta co ją niedawno wybudowano nie udała się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wielki Szczecin IP: *.internet.v.pl 03.12.05, 19:19 > widać, że już niedługo będą wybory Niestety tak. Przed każdymi wyborami wiele osób się uaktywnia, a po wyborach (z obojętnie jakim wynikiem) cała aktywność niknie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: Wielki Szczecin IP: *.devs.futuro.pl 02.12.05, 16:17 no fajnie - ale i tak nic nie zrobicie, tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychu Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 16:53 to jacyś dziwni ludzie,nie znam nikogo z nich.To taki KESZ w innym wydaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 17:27 ..ale to juz było i nie wróci więcej... Uważam ,że nie jestem maruderem ale realistą.Wiekszośc z tych Panów miała wpływ na rozwój miasta , zabrakło determinacji może wyobraźni a czasami wiedzy .Typowa organizacja dyskusyjna, bez wyrazistego lidera i programu.Rzeczywiście wybory niedaleko . czarno widzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Co? Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:45 Szczecin bez zaplecza będzie karlał.Już odciął sie od korzeni a raczej korzonków ktore wyrosły przrz 50 lat panowania Polski na tych terenach. Jest miastem nielubianym,zachłannym,nie jest matką miast w regionie a macochą! No i ta zasreaszająca MEGALOMANIA szczecińska znana w całej Polsce. Szczecin mruga i puszcza oczka do miejscowości po drugiej stronie odry.Są to okoliczne miasteczka i wioski a...w d...pie ma cały region.Mówi sie w Szczecinie Zachodniopomorska racja stanu (czytaj Interesy Szczecina i najbliższych okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka Re: Wielki Szczecin IP: 213.155.175.* 02.12.05, 18:36 Super, bardzo mi się podoba, że są ludzie z inicjatywą, którym w tym powszechnie otaczającym nas maraźmie, coś się chce. Popieram i bardzo chciałabym, aby udało się jak najwięcej osiągnąć. Życzę wielu sukcesów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 18:49 Że się tak zaśmieję po babsku, hi, hi , hi, kilku facetów chce zbawiać Szczecin. Panowie, a kim wy jesteście? IV liga polityczna i kilku lobbystów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dany Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:27 brawo!szczecin może naprawdę być potęgą,potrzeba tylko zaangażowanych, pełnych wiary ludzi.pomysły juz są, najwyższy czas zacząć je realizować. gorąco pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jania Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 19:30 wielki na miarę KASKADY! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Wielki Szczecin 02.12.05, 20:42 Choroba, macie w większości rację, z tym, że mi to wygląda bardziej na taki smutny pociąg, który ciągnie kilku gości mających wizję, wiedzę i umiejętności, a cała partyjna reszta to typowe doczepki niestety...mające pociąg do władzy , nie do Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: Wielki Szczecin IP: *.chello.pl 02.12.05, 20:53 A W.Lizak był? On bardzo lubi Wielki Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Wielki Szczecin 02.12.05, 20:55 A nie jest znowu o coś oskarżony aby ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Wielki Szczecin IP: 83.168.120.* 03.12.05, 00:03 Szczecin nie będzie wielki nigdy !!!!!!!!!!!!!!!!! Miał szanse być takim co roku od około 10 lat ale, przez takich jak tu na tym forum i im podobnym w zarządzieiradzie miasta,skłóconym,pesymistom,karierowiczom i ludziom przewrotnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolko Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 00:09 Łojojoj, popłacz się, zabierz swoje zabawki i zapisz się do Wielkiego Szczecina.Razem płacze się łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Wielki Szczecin IP: 83.168.120.* 03.12.05, 00:32 Jeśli jest inicjatywa to dlaczego już na samym początku ją krytykować, tylko to potraficie. Jeśli jesteście takimi patriotami to zakasajcie rękawy i do dzieła a nie tylko narzekać. Tak na marginesuie do osby krytykującej Unię Wolności chciałem przypomniec że, to dzięki Unii Wolności Sczecin był drugim liczącym się miastem po Warszawie pod każdym względem. To za Unii Wolności Polska miała najmniejsze bezrobocie,najmniej afer i drugie miejsce po Czechach PKB brutto na głowę mieszkańca. A dziś mamy pierwsze miejsce w Unni licząc nowych członków też pod względem bezrobocia,PKB mamy nizsze nawet od Estonii i Litwy,pierwsze miejsce w korupcji,moze napiszesz ze to dzięki Unii Wolności co ? Ludzie w tamtym czxasie w marketach nie kupowali towarów Tipa i z Uliczek Lider Price jak teraz kupują w większości sam szmelc. Płace od czasu odejscia Unii Wolności nie tylko ze nie wzrosły ale spadły taka prawda i nie zaprzeczysz temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolko Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 00:39 To jak ta twoja Unia Wilekości była taka wspaniała to dlaczego odeszła w niebyt razem ze swoimi zadufanymi smutasami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Wielki Szczecin IP: 83.168.120.* 03.12.05, 00:50 dlatego że Polacy sa rasistami, bardzo wielu to ksenofoby,dlatego ze Unia Wolności nie obiecywała nikomu zrealizowania świetlarnianej przyszłości w ciagu kilku miesięcy. Polacy bardzo sa podobni do tych Żydów co szli do ziemi obiecanej ile razy uragali że, lepiej nam było w Egipcie w niewoli jak tu na pustyni. tak było z nami Polacy szybko zapominają a doo tego większośc ma zero wiedzy na ten temat,mało tego nic nie wiedzą.Błędem Unii Wolności jest cały czas to ze przemawiaja do ludzi językiem intelektualisty a nie przemawiaja do wiekszści ludzi prostych prostym językiem i dlatego tracą na tym.Unia Wolności nie potrafiła wejśc w umysły elektoratu Leppera i Ligi Polskich Rodzin nie tłumaczyli na czym polegaja prawdziwe reformy. Balcerowicz wykładał w TV jak na uniwersytecie ale takich lekcji nie rozumie elektorat Leppera czy innych dziwadeł. Sczecin jest tego przykładem z miasta znaczącego przez przewrotność jego mieszkańców zszedł na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 12:19 To znaczy że ci twoi pupile są głupkami, bo dla mnie jak ktoś nie potrafi przekonać do swoich racji - jest głupkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Wielki Szczecin IP: 212.2.100.* 03.12.05, 02:56 Hm... no, to teraz jest już pewnie ze czterdzieści stowarzyszeń ze Szczecinem w nazwie, które mają dokładnie to samo w statucie. Ktoś powinien założyć jeszcze federację tych stowarzyszeń :))). Obawiam się tylko, że nie będą współpracowały ze sobą. Bo każde z nich chce tworzyć Wielki Szczecin na własną modłę. Zgodnie z własnymi interesami. Mówię z autopsji, bo też do jednego takiego stowarzyszenia należę, ale już dawno nie zmieniamy Szczecina na naszą modłę. Problem leży chyba w tym, że instytucja "stowarzyszenia o celach proszczecińskich" zdewaluowała się. Dzięki różnego rodzaju KESZom. Mam osobiste (z autopsji) wnioski co do tej formy pracy na rzecz Szczecina. Myślę, że nie tędy droga. Myślę, że najlepiej można się temu miastu przysłużyć, robiąc tutaj dobrą robotę we własnym zawodzie. Oferując dobrze wykonaną pracę, usługę dobrej jakości, rzetelne i etyczne podejście do biznesu. A przy tym pamiętając o lokalnym patriotyźmie i o tym, by - w miarę możliwości - rozwijając własny biznes, budować też lepszy Szczecin. To taka pozytywistyczna praca u podstaw, ale należy ją wykonać. To miasto tworzą ludzie, którzy dzień i noc pracują nad tym, by było lepiej na własnym podwórku, we własnej firmie, na swoim rynku branżowym, w swoim mieście. Wielu z nas to robi, nie ubierając tego w wielkie słowa i szumne stowarzyszenia. Pracujemy na markę tego miasta w różnych jego segmentach. Pod skórą Szczecina. Nie mam czasu na stowarzyszanie się dla szumnych celów. Niestety. Sprawdziłem. Mam czas na pracę. Nie potrzebuję też do tego żadnych szemranych lobbystów. Gdy podejmuję jakąś inicjatywę, to sam ją promuję, sam szukam kogoś, kto ją wespiera, sam szukam partnerów do jej realizacji. Nie potrzebuję do tego żadnego stowarzyszenia cwaniaków, którzy chcą mnie "wspierać" i uprawiać lobbing z politykierami. Nie widzę powodu, by ktoś miał rozgrywać moimi sprawami swoje interesy. Jest w Szczecinie bardzo dużo normalnych ludzi, którzy robią normalne rzeczy w normalny sposób. Bez szumu, polityki i różnych medialnych gierek. I tak naprawdę to właśnie Ci ludzie budują Wielki Szczecin. Reszta tylko o tym gada. Lubię gadać na forum o Wielkim Szczecinie, bo mam nadzieję, że jest więcej ludzi w Szczecinie, których obchodzi to miasto tak samo, jak mnie. Ale poza tym, pracuję sobie po prostu. I powiem Wam, że ta praca ma dla mnie sens. Bo robię coś dla siebie i czuję, że robię coś też dla tego miasta. Przyznam, że bardzo żałuję stowarzyszenia, które współzakładałem. Było tak wiele pomysłów... Ale z perspektywy myślę, że jednak nie tędy droga. Tym bardziej, że właśnie z kilkoma osobami z tego nieaktywnego obecnie stowarzyszenia na gruncie czysto zawodowym autentycznie zmieniamy oblicze tego miasta. I wychodzi to nam lepiej, niż wychodziło podczas stowarzyszania się. Wniosek nasuwa mi się taki: Szczecin potrzebuje ludzi czynu, a nie kolejnej grupy interesu. Myślę, że Wielkiego Szczecina nie można "wylobbować". Można go jedynie wypracować. Tak mi się właśnie zmieniły poglądy od czasów, kiedy na forum nawoływałem do stowarzyszania się i społecznych działań w imię, pod wezwaniem, dla dobra, na rzecz... :)))))). pismak_logowany@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Pismaku... 03.12.05, 03:53 Amen! Nic dodac, nic ujac. SADŹMY RÓŻE Sadźmy przyjacielu róże! Długo jeszcze, długo światu Szumieć będą śnieżne burze, Sadźmy je przyszłemu latu. My, wygnańcy stron rodzinnych Może róż nie ujrzym kwiatu, Ale sadźmy je dla innych; Szczęśliwszemu sadźmy światu! Jakże los nasz piękny, wzniosły, Gdzie idziemy – same głogi; Gdzieśmy przeszli – róże wzrosły, Więc nie schodźmy z naszej drogi! Idźmy, szczepmy! Gdy to znuży, Świat wiecznego wypocznienia Da nam milszy kwiat od róży; Łzy wdzięczności i wspomnienia. Seweryn Goszczyński Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Pismaku... 03.12.05, 03:54 Wiersz ten przypomnial ostatnio Wielki Polak na pogrzebie innego Wielkiego Polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzorrzeta Re: Wielki Szczecin IP: *.system.szczecin.pl 03.12.05, 18:27 > Myślę, że nie tędy droga. Myślę, że najlepiej można się temu miastu > przysłużyć, robiąc tutaj dobrą robotę we własnym zawodzie. > (...) A przy tym pamiętając o lokalnym patriotyźmie i o tym, by - w miarę > możliwości - rozwijając własny biznes, budować też lepszy Szczecin. Pismaku ! I z tego co zrozumiałem to wlasnie tak jest. Nie wsyzscy wymienieni ludzie to tylko polityce. Zalozeniem Ferbera jesli dobrze zrozumialem jest dokladnie to co moiwisz aby w jednym miejscu zebrac ludzi ktorzy cos zrobili i cos robiana biezaco dla szczeina i skoordydnowac te dzialania. Po to aby kiedy mowisz o jakims projekcie mogl sie wypowiedziec praktyczny fachowiec od architektury, czybezpieczenstwa... A ze sa politycy - tego sie nie uniknie a poza tym moze zrobia wreszcice cos dobrego... Ja tam daje im szanse... Jak powiedzial Ferber w Novotelu spotkalo sie bardzo duzo osbo ktore znaja sie z nazwiska i czasmi przez telefon a tam sie po raz pierwszy spotkali na zywo a wczesniej czegos takiego jeszcze nie bylo. Dla mnie to znak... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyro Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 18:36 Było, było. Tylko w innym miejscu i inni ludzie. Uzurpowanie sobie prawa wyjątkowości jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Wielki Szczecin 04.12.05, 02:15 Gość portalu: Pismak napisał(a): > Hm... no, to teraz jest już pewnie ze czterdzieści stowarzyszeń ze Szczecinem > w nazwie, które mają dokładnie to samo w statucie. Ktoś powinien założyć > jeszcze federację tych stowarzyszeń :))). No i masz ci.. Od dwóch tygodni działam w stowarzyszeniu... ;-) > Obawiam się tylko, że nie będą współpracowały Z tym faktycznie może być problem... > Lubię gadać na forum o Wielkim Szczecinie, bo mam nadzieję, że jest więcej > ludzi w Szczecinie, których obchodzi to miasto tak samo, jak mnie. Ale poza > tym, pracuję sobie po prostu. I powiem Wam, że ta praca ma dla mnie sens. Bo > robię coś dla siebie i czuję, że robię coś też dla tego miasta. Przyznam, że > bardzo żałuję stowarzyszenia, które współzakładałem. Było tak wiele pomysłów... Cóż.. Ludzie ze stowarzyszenia, w którym jestem, coś tam robią od kilku lat, ale dopiero niedawno zawarliśmy formalny związek... W czwartek byliśmy na spotkaniu zespołu ds. komunikacji rowerowej, no i trochę sobie pokrzyczeliśmy (znaczy pokrzyczałem :-).. Pozdro Tomek (sekretarz ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
iskinder Re: Wielki Szczecin 03.12.05, 05:53 I co to ma byc? Nowa lokalna partyjka a la partyjka Lubinskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 11:05 No właśnie.tym bardziej że przystąpiły do niej żałosne resztki UW i niezrealizowana część PO. Czyżby te malutkie partyjki szczecińskie miały się w tym miejscu połączyć? Mają obecnie 3 radnych,będą może mieli 1 - ale niekoniecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Wielki Szczecin IP: *.internet.v.pl 03.12.05, 11:50 absztyfikant - chyl głowę ramiona tułów padam na kolana SADŹMY RÓŻE tym podsumoałeś ostatnie moje przemyśłenia na temat żcia dziękuje znajomku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Wielki Szczecin IP: *.internet.v.pl 03.12.05, 11:52 a odnośnie stoarzyszenia - ani za ani przeci może wreście kiedyś ktoś.... trzeba wierzyć i marzyć ;) ja marze o ulicach pełnych uśmiechniętych ludzi, zieleni. wielkich REALIZOWANYCH planach, o dumie, o szczęściu ehhhhhhh pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary człowiek Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:14 jako szary człowiek chciałbym dowiedziec sie skad, Ci faceci wezma kasę na działalność statutową, chyba nie ze składek.Szczytny cel, nie do wykonania bez ogromu PRACY ORGANICZNEJ.zóz to jest ten Wielki Szczecin; Megalomania! Szczecin to miasto bez wyrazu,PRL-owski skansen, brudne i szare dzielnice, żulia w śródmieściu i na obrzeżach .Miasto bez indywidualności , autorytetów i przywódców (nie mówie o paru partyjnych kacykach.) Miasto zwykłych szarych ludzi takich jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno12@op.pl Re: Wielki Szczecin IP: 83.168.106.* 03.12.05, 18:00 Potrzebna inicjatywa. Szkoda, że nie podano namiarów na powstałe stowarzyszenie. ja też ma pewien pomysł. Bruno Salcewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynik Re: Wielki Szczecin IP: *.chello.pl 03.12.05, 19:51 Oby to znowu nie stała się tylko trampolina dla polityków, a prawdziwe pokazanie ludzi lubiących nasze miasto i chcących je ruszyć w różnych dziedzinach i kierunkach na jakie zasługuje. Może to jest właściwa droga ?! Może ktoś z dorosłych wreszcie zobaczy, że młodzież szczecińska już próbuje coś rozruszać, zobaczcie stronę - www.iskierkaradosci.prv.pl lub www.jasiejko.kropeczka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sith11 Re: Wielki Szczecin 05.12.05, 09:47 Trzeba przyznać,że dosyć dziwne towarzystwo udało się Ferberowi zgromadzić. Takie trochę od Sasa do Lasa. Bo i socjalnie nastawieni artyści wiszący u miejskiej kasy i biznesmeni z gatunku tych, którzy nie bawią się w politykę (jak się okazuje są tacy - szkoda, że firmy poza Szczecinem) i aktualny poseł - Litwiński. Poza tym kilku byłych tzw. prominentów ale też dziwnie dobranych np. ultrakatolik Krzystek i liberał (żeby nie powiedzieć libertyn) Chwat. Do tego urzędująca vice- Nowakowa. Niespójność tego towarzystwa jest moim zdaniem gwarancją, marnej skuteczności. Towarzysko spotkanie było na pewno interesujące ale jako nowa jakość na szczecińskim rynku to .... Osobiście życzę im sukcesu choć szczerze mówiąc nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wielki Szczecin IP: 62.111.149.* 05.12.05, 10:25 To Nowakowa też się tam wkręciła?!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka wg mnie IP: 217.153.19.* 05.12.05, 10:55 Pismak niestety ma rację. Okazuje sie także, że mamy podobne doświadczenia. Ja także próbowałam swoich sił w stowarzyszeniu, wierzyłam, że razem, że silniej, mocniej,jaśniej ... no i się wycofałam. Ta piana, ta trampolina hmmm :( Teraz, może nie róże, raczej dzikie różyczki sobie powolutku sadzę, czasami nawet zakwitną wśród niesprawiedliwości, chamstwa, głupoty,indolencji. Zakwitną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: wizytko IP: 217.153.19.* 06.12.05, 08:09 Dokładnie tak. Od wlasnego ogródka, od chodnika pod domem, od brudnej alejki pod garażami, od ulicy, którą codziennie przechodzisz, od szkoły do której chodzą twoje dzieci, od sklepu, w którym codziennie robisz zakupy, od przystanku, na któym czekasz na tramwaj,od dziecka sąsiada który pije, od chorej starszej pani za ścianą ... i już masz swój własny Wielki Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jaja Re: wizytko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:38 > Od czegos trzeba zaczac:)) ... czyli od nowa Polsko Ludowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek skowronek Re: Wielki Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:52 Pytanie do dzialaczy: kto bedzie waszym kandydatem na prezydenta? Piechota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 20:59 Oczywiście.Przy czym nie chodzi o to żeby poprzeć Piechotę ale żeby zabrać głosy innym.......................... a co za tym idzie zwiększyć szanse Piechocie Cwaniulki ale przecwanią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek skowronek Re: Wielki Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:00 Stare polityczne wygi (Chwaty, Krzystki, Gajdy, Kamrowskie, Puzyny, Komolowskie, Trzcinskie) zrobia w ch..a tych paru naiwniakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:11 Paru porządnych w tej grupie jest ale służą za mięso armatnie chłopaczkom spod znaku Puzyny i jego pana Piechoty........................ ale jest nadzieja że tej postkomunie nie dadzą się wciągnąć na listy wyborcze.................... jak zrozumieją do jakich celów się ich wykorzystuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek skowronek Re: Wielki Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:15 porzadnych? kto konkretnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodi Re: Wielki Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:46 Może Opatowicz......? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jaja Nie życzę powodzenia grupie urzędniczków z UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 21:00 Dlaczego nie życzę ? Ponieważ ich powodzenie to po prostu zubożenie kasy miasta, wysokie koszty a więc szkodliwe dla Szczecina kosztowne realizacje, które są tyle warte co Jurczykowski Bank Komunalny tyle, że wypowiedziane ładniejszym językiem. Usłużna i chyba głupiutka redaktorka zrobiła klasyczny wywiad na zamówienie w stylu starych gazet partyjnych jak Zjazd PZPR coś uchwalił i trzeba było to nagłośnić. Odpowiedz Link Zgłoś
sith11 Re: Nie życzę powodzenia grupie urzędniczków z UW 07.12.05, 08:37 Jak rozumiem mówiąc o urzędniczkach UW masz na myśli m.in. Panią MJW, która za rządów UW w magistracie (prezydentura Koćmiela) zajmowała zaszczytne i dobrze płatne stanowisko wiceprezesa miejskiej spółki "Targowiska i Opłaty Lokalne" a następnie na polecenie Puzyny włączyła się do komitetu wyborczego Teresy Lubińskiej- kandydatki UW do sejmu w 1997 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: Wielki Szczecin IP: 62.111.149.* 07.12.05, 13:10 To jakieś bzdury przecież Pani MJW zawsze pracowała "na swoim" i stołki magistrackie jej nie interesowały - tak przynajmniej mówiła. Słyszałem to wielokrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
sith11 Re: Wielki Szczecin 07.12.05, 13:22 Oj naiwna to ty jesteś wielbicielko raDnej MJW. Przecież ona powie wszystko co w danej chwili chcą usłyszeć słuchacze. We wtorek nie pamięta co mówiła w poniedziałek. A ludzie wierzą - BARANY !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Wielki Szczecin IP: 195.124.114.* 07.12.05, 13:33 *Wśród założycieli jest trzech byłych wiceprezydentów Szczecina: Leszek Chwat, Kazimierz Trzciński, Piotr Krzystek* znaczy sie jak siedzieli u steru to im sie nie udalo a teraz nabrali mocy i juz moga ? *Gotowe projekty chcą przedstawiać miastu, sami też będą szukać inwestorów oraz zainteresowanych realizacją ich pomysłów* czyli mozna spokojnie odchudzic UM ... *W ogłoszonym statucie cel jest jeden: tworzenie projektów dla Szczecina i regionu oraz dążenie do ich realizacji wszelkimi możliwymi drogami, na jakie pozwala prawo* tu juz 2 cele smiem twierdzic, skupcie sie towarzysze Odpowiedz Link Zgłoś