Dodaj do ulubionych

szukam logopedy

12.12.05, 11:11
moj 2,5 letni syn nie mowi. badania sluchu przeszedl pomyslnie, a teraz
poszukuje dobrego logopedy w szczecinie, najlepiej na prawobrzezu. czekam na
wasze opinie
Obserwuj wątek
    • swantevit Re: szukam logopedy 12.12.05, 11:16
      Tez dlugo nie mowilem jak bylem maly, a dzisiaj zobacz, jaka gadula ze mnie
      wyrosla..
    • Gość: nitka 72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:09
      Udaj się do poradni logopedycznej w Zdrojach.Chodzę tam z moim 6 latkiem
      postępy rewelacyjne. Wcześniej chodziliśmy przez 3 lata do różnych log. z
      miernym skutkiem.Załuuję że nikt mnie nie skierował tu bo dawno mielibyśmy
      problem z głowy.Daję numer do p.logop. pani Sołtys 4634477 SZCZERZE POLECAM TA
      PANIA.
      • aiao Re: szukam logopedy 13.12.05, 08:33
        chodzisz tam prywatnie? czy moze na skierowanie?
        • Gość: nitka72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:48
          Po prostu zadzwoń tam ul.Jaśminowa {jutro odszukam numer} i tam poproś
          zgabinetem P.Sołtys lub innym logopedą. Nie musisz się w zaden sposób opowiadać
          ani mieć skierowania. Umówisz się na pierwszą wizytę tylko terminy okropne,Przy
          mnie rejestrowała na Lutego.Ja chodzę rónież prywatnie bo 1 godzina na tydzień
          to za mało,Więc te wizyty są na moją prośbę.Być może skieruje was do
          psychologa . Mój mały też nie mówił do 3 lat,potem zaczął to jedna
          tragedia.Przypuszczają że to wwyniku wysokiej gorączki od której stracił
          przytomność i nastąpiło chwilowe niedotlenienie mózgu.Przyczyn może być z
          resztą bez liku.I nie daj się zwieść gadaniem że Einstain mówił jak miał 5 lat.
          • aiao Re: szukam logopedy 14.12.05, 09:10
            czesc nikita
            dzieki za info! jako jedyna odpowiedzialas na moj problem. wsrod moich
            znajomych nikt nie potafi mi polecic zadnego dobrego logopedy! a ja myslalam za
            kilka osob odpowie i bede miala jakis wybor. tak trudno zdecydowac gdy chodzi o
            swoje dziecko! z tego tez wzgledu prosze cie o jeszcze troche informacji jakie
            tylko mozesz mi przekazac dotyczacych tej logopedki i w ogole cwiczen. z gory
            dzieki! aha, ile kosztuja takie zajecia i jak czesto chodzisz na nie ze swoim
            dzieckiem? i jak dlugo juz chodzisz. musze sie jakos przygotowac finansowo.
            • Gość: nitka 72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:28
              Ten temat jest tak obszerny ,że nie wiem od czego zacząć.Myślę że nic nie stoi
              na przeszkodzie i podam ci mój numer zazwyczaj jestem w domu 091 4608033 jak
              masz chwilę to zadzwoń.
    • Gość: nitka 72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:32
      Skoro nie dzwonisz to trochę napiszę.Płacę za lekcję 1 godz. 35 zł,Ale mniejsze
      dziecko tyle nie wysiedzi i na pewno inaczej będą one wyglądały.To zależy też
      czy mały wogóle nie mówi Zadnych zrozumiałych dzwięków czy choć trochę.Zobaczą
      budowę narządów mowy, wywiad o porodzie o ciąży,chorobach bo to wszystko jest
      wazne.Najwazniejsza jest pierwsza diagnoza i poznanie przyczyny.Ja chodze z
      moim 3 lata i gdybym trafiła do tej pani wcześniej to mały nie miałby złych
      naleciałości.Prawie przez 3 lata nauczył się wypowiadać poprawnie tylko k,a tu
      po jadnej lekcji mówi cz i sz,dż a teraz to utrwalamy.Bardzo łatwo jest
      zmarnować szansę.Ja tez w lekcjach uczestniczę,mamy zadania domowe na wymowę,
      ćwiczenie ręki,spostrzegowczość itp.To idzie wielowątkowo.Myślę że do wakacji
      się wyrobimy.P. logop. robi mu np. masaze buzi,Języka.Ma takie specjalne
      urządzonka elektryczne do podbijania i wibracji języka kiedy nie mówi się r.To
      jest rzadko spotykane ,ja już wielu logop. widziałam i nikt nie stosował takich
      metod.No i tak po krótce a mowić otym można długo.Mam nadzieję że nie będziesz
      miała problemów takich jak ja ,bo to jest bardzo upierdliwe.Nie boli ale wymaga
      takiego wysiłku że mam już dość imój mały też.
      • aiao Re: szukam logopedy 19.12.05, 09:23
        dzieki za info, na pewno troche mi to pomoze, synek nic nie mowi, gada tam po
        swojemu, ale nic zrozumialego.a zansz moze logopede pania Helene Gasior z unii
        lubelskiej?
        • Gość: nitka 72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 18:38
          Nie nie znam.Jeśli chodzi o Unię to młode matki raczej trzymają się od niej z
          daleka.Ja nic dobrego nie słyszałam.Przeciez mozesz zapisac się do kilku i
          sobie wybierzesz.Najlepiej to jednak z polecenia, jesli ktoś ci polecił tą
          panią i ona naprawdę potrafi pomóc to jak najbardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka