aiao 12.12.05, 11:11 moj 2,5 letni syn nie mowi. badania sluchu przeszedl pomyslnie, a teraz poszukuje dobrego logopedy w szczecinie, najlepiej na prawobrzezu. czekam na wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swantevit Re: szukam logopedy 12.12.05, 11:16 Tez dlugo nie mowilem jak bylem maly, a dzisiaj zobacz, jaka gadula ze mnie wyrosla.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka 72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:09 Udaj się do poradni logopedycznej w Zdrojach.Chodzę tam z moim 6 latkiem postępy rewelacyjne. Wcześniej chodziliśmy przez 3 lata do różnych log. z miernym skutkiem.Załuuję że nikt mnie nie skierował tu bo dawno mielibyśmy problem z głowy.Daję numer do p.logop. pani Sołtys 4634477 SZCZERZE POLECAM TA PANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
aiao Re: szukam logopedy 13.12.05, 08:33 chodzisz tam prywatnie? czy moze na skierowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 17:48 Po prostu zadzwoń tam ul.Jaśminowa {jutro odszukam numer} i tam poproś zgabinetem P.Sołtys lub innym logopedą. Nie musisz się w zaden sposób opowiadać ani mieć skierowania. Umówisz się na pierwszą wizytę tylko terminy okropne,Przy mnie rejestrowała na Lutego.Ja chodzę rónież prywatnie bo 1 godzina na tydzień to za mało,Więc te wizyty są na moją prośbę.Być może skieruje was do psychologa . Mój mały też nie mówił do 3 lat,potem zaczął to jedna tragedia.Przypuszczają że to wwyniku wysokiej gorączki od której stracił przytomność i nastąpiło chwilowe niedotlenienie mózgu.Przyczyn może być z resztą bez liku.I nie daj się zwieść gadaniem że Einstain mówił jak miał 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aiao Re: szukam logopedy 14.12.05, 09:10 czesc nikita dzieki za info! jako jedyna odpowiedzialas na moj problem. wsrod moich znajomych nikt nie potafi mi polecic zadnego dobrego logopedy! a ja myslalam za kilka osob odpowie i bede miala jakis wybor. tak trudno zdecydowac gdy chodzi o swoje dziecko! z tego tez wzgledu prosze cie o jeszcze troche informacji jakie tylko mozesz mi przekazac dotyczacych tej logopedki i w ogole cwiczen. z gory dzieki! aha, ile kosztuja takie zajecia i jak czesto chodzisz na nie ze swoim dzieckiem? i jak dlugo juz chodzisz. musze sie jakos przygotowac finansowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka 72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:28 Ten temat jest tak obszerny ,że nie wiem od czego zacząć.Myślę że nic nie stoi na przeszkodzie i podam ci mój numer zazwyczaj jestem w domu 091 4608033 jak masz chwilę to zadzwoń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka 72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 19:32 Skoro nie dzwonisz to trochę napiszę.Płacę za lekcję 1 godz. 35 zł,Ale mniejsze dziecko tyle nie wysiedzi i na pewno inaczej będą one wyglądały.To zależy też czy mały wogóle nie mówi Zadnych zrozumiałych dzwięków czy choć trochę.Zobaczą budowę narządów mowy, wywiad o porodzie o ciąży,chorobach bo to wszystko jest wazne.Najwazniejsza jest pierwsza diagnoza i poznanie przyczyny.Ja chodze z moim 3 lata i gdybym trafiła do tej pani wcześniej to mały nie miałby złych naleciałości.Prawie przez 3 lata nauczył się wypowiadać poprawnie tylko k,a tu po jadnej lekcji mówi cz i sz,dż a teraz to utrwalamy.Bardzo łatwo jest zmarnować szansę.Ja tez w lekcjach uczestniczę,mamy zadania domowe na wymowę, ćwiczenie ręki,spostrzegowczość itp.To idzie wielowątkowo.Myślę że do wakacji się wyrobimy.P. logop. robi mu np. masaze buzi,Języka.Ma takie specjalne urządzonka elektryczne do podbijania i wibracji języka kiedy nie mówi się r.To jest rzadko spotykane ,ja już wielu logop. widziałam i nikt nie stosował takich metod.No i tak po krótce a mowić otym można długo.Mam nadzieję że nie będziesz miała problemów takich jak ja ,bo to jest bardzo upierdliwe.Nie boli ale wymaga takiego wysiłku że mam już dość imój mały też. Odpowiedz Link Zgłoś
aiao Re: szukam logopedy 19.12.05, 09:23 dzieki za info, na pewno troche mi to pomoze, synek nic nie mowi, gada tam po swojemu, ale nic zrozumialego.a zansz moze logopede pania Helene Gasior z unii lubelskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nitka 72 Re: szukam logopedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 18:38 Nie nie znam.Jeśli chodzi o Unię to młode matki raczej trzymają się od niej z daleka.Ja nic dobrego nie słyszałam.Przeciez mozesz zapisac się do kilku i sobie wybierzesz.Najlepiej to jednak z polecenia, jesli ktoś ci polecił tą panią i ona naprawdę potrafi pomóc to jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś