Gość: pepe IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.01.06, 23:14 Marian naszym prezydentem do końca świata i o jeden dzień dłużej! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kris Tylko nie ona!! Mam wrażenie, że ma coś z głową... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:05 Widzieliście jak się zachowywała w Sejmie, jak udzielała wywiadów gdy była ministrem finansów? Odnosiłem wrażenie, że coś z jej czachą nie tak... Proponuję szukać wśród mądrzejszych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Tylko nie ona!! Mam wrażenie, że ma coś z gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 05:37 Kris. Nie ponosisz ryzyka zaproponowania swojej kandydatury lub takie którą uważasz za właściwą. Twoja i wiel innych sprowadza się do skopania innych w tym przypadku Lubińskiej. To nie jest przypadek bo po co masz się zdradzać z którego potencjalnego sztabu konkurencji pochodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Tylko nie ona!! Mam wrażenie, że ma coś z gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:18 Kalesonku, mówimy o kandydaturach zgłoszomnych pzrez ugrupowania polityczne tego miasta, a nie nasze obywatelskie. Kris odniósł sie do artykułu, to jego osobisty komentarz. Ma do tego prawo, a Ty wysuwasz, jak zwykle pochopne wnioski. Jak ma się do wyboru trzy postaci - Lubińską, Zarembę i Piechotę - to rozsądek wskaże tylko jedną z nich i nie będzie to osoba wystawiona przez PiS czy PO. W Szczercinie jest potrzebny autentyczny gospodarz a nie rodzynki polityczne poszczególnych partii, i co gorsza z odrzutu, jakim jest m.in. prof. Lubińska. Nawet Marcinkiewicz przestał już wyć, że Lubińska przygotowała cud-budżet a prof. Gilowska jest przerażona. I jeszcze jedno z tej całej trójki, tylko Piechota dogada się z całym politycznym establishmentem miasta, pozostałe osoby - nie. Za to będą kłótnie, awanturki polityczne i bluzgi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: text Szczecin chce przebić Łódź swoimi dziwadłami? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 12.01.06, 10:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Re: Szczecin chce przebić Łódź swoimi dziwadłami? IP: *.univ-paris13.fr 12.01.06, 10:50 A co znowu w Lodzi Ci sie nie podoba? Dwoch solidarnosciowych prezydentow to perelki w poczcie prezydentow tego szacownego miasta. Rada miejska wspolpracuje z Prezydentem bez wstrzasow a nawet nie bylo wiekszych roznic z Wojewoda w podejsciu do polityki regionalnej. Rozwoj infractruktury i przyciaganie inwestorow to juz niedlugo bedzie cytowane jako specjalnosc Lodzi. Zycze Szczecinowi takiego ekonomisty na stolku Prezydenta jak Kropa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Sugerujesz Jacusia ? Zartów Ci się zachciało ? IP: *.pam.szczecin.pl 12.01.06, 11:53 Przecież to chłopczyk, formatu Tuska, czy jak mówią niektórzy półtuska. On nie ma własnego zdania. A dla Szczecina, mimo że mógł zrobić bardzo wiele za czasów pełnej władzy LSD, nie zrobił absolutnie nic. I teraz jest okazja aby mu podziękować. Szczecin zwykle był za czerwonymi, jednak może tym razem zachowa zdrowy rozsądek. Co do Zaremby to jego kandydatura jest oczywistym żartem. Każdy kto choć raz z nim rozmawiał wie, że więcej w nim arogancji niż w p. Jurczyku, a wiedzy chyba jeszcze mniej. Nie słyszałem z jego ust jednego zdania, które świadczyłoby, że ma cokolwiek do powiedzenia (zresztą podbnie jak od Jacka Piechoty, skądinąd sympatycznego faceta - jedyny plus). Na tle wyżej wymienionych prof. Lubińska to "ekstraklasa". Ją też znam osobiście i mogę stwierdzić, że to mądra babka. Lepsza być może w pracy, niż w eksponowaniu swoich poglądów. Niestety wśród naukowców to częste zjawisko. :) (patrz: Kołodko, Belka, Mech ...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Sugerujesz Jacusia ? Zartów Ci się zachciało IP: *.sztab.pl / 217.153.7.* 22.01.06, 11:01 A Ty co ? Z moherowych jestes ? ps. moje zdanie jest takie: po co nam teoretycy w rzadzie czy zarzadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Tylko nie ona!! Mam wrażenie, że ma coś z gło 12.01.06, 19:10 Gość portalu: K.F. napisał(a): tylko Piechota dogada się z całym > politycznym establishmentem miasta, pozostałe osoby - nie. > Za to będą kłótnie, awanturki polityczne i bluzgi. felku przeciez już teraz bedą inni radni, a urzednicy z nadania sld, to bedą urzedem trzęśli, że tylko Piechota będzie takim kocurem, co tymi myszkami sobie poradzi, aby nie wygryzły dziury w budżecie, no no ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
looney1 Re: Tylko nie ona!! Mam wrażenie, że ma coś z gło 12.01.06, 10:36 Z miast nadmorskich bardzo dobre opinie idą o prezydencie Gdynii. Szczecinowi tez by się przydał skuteczny prezydent. -- Gdzie z kulturą i rzeczowo możesz podyskutować o zdjęciach? obiektywni.pl Odpowiedz Link Zgłoś
moon_nick Re: Tylko nie ona!! Mam wrażenie, że ma coś z gło 12.01.06, 14:28 Gość portalu: Kris napisał(a): > Widzieliście jak się zachowywała w Sejmie, jak udzielała wywiadów gdy była > ministrem finansów? Odnosiłem wrażenie, że coś z jej czachą nie tak... > Proponuję szukać wśród mądrzejszych! Co ciekawe, to samo mówia ludzie, którzy mieli wątpliwą przyjemnośc z nią współpracować, jeszcze w Szczecinie :( Odpowiedz Link Zgłoś
arysto1 Re: Tylko nie ona!! Mam wrażenie, że ma coś z gło 12.01.06, 18:40 Szkoda , że jej nie widzieliście jak się zachowywała w Radzie Miasta Szczecina razem ze swoją koleżanką Jacyną to dopiero była jazda. To co zdążyła na wywijać w rządzie to jest pikuś.Zanim ją powołali powinni sobie obejrzeć obrady w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Niestety... IP: *.sztab.pl / 217.153.7.* 22.01.06, 10:59 TV Gryf do Warszawy nie dociera, wiec skad mogli wiedziec.. ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Ja tam nie chce nic mowic... IP: *.sztab.pl / 217.153.7.* 22.01.06, 10:57 ... ale sporo osob zwiazanych ze srodowiskiem naukowym w Szczecinie stwierdzilo, ze ministrem finansow nie powinien byc TEORETYK... I wiecej pisac chyba nie trzeba... Na szczescie juz nim nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:07 Pisowi ktoś napisiał do mózgów, jezeli myslą ze T. Lubińska jest w stanie pokonać takich kandydatów jak Piechota, Jurczyk a i pewnie kilku innych sprawiedliwych. To też nie wazne co mówi ten gruby z PO. Temu to już sie wogóle w głowie przewróciło. A tak wogóle - to gdzie on przebywa? Mam informacje, że żyje z jakąś młódka w stolicy, czy tak? I czy juz z nim wszystko w porzadku? Gdzie ja sie urodziłem !!! Marian nie daj się. Tylko nie zabieraj ze soba tych buraków z rady miejskiej bo wtedy masz w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:14 ... i jeszcze jedno. Wolę już Jacynkę. To jest fajna laska i wie czego temu miastu potrzeba. Zawsze wie kiedy rozweselić nas na swoich spotkaniach. No i ma poparcie w tej prasie najlepszej co czytacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszko Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.atlsfl.adelphia.net 12.01.06, 03:06 wszyscy do bani..Szczecin to kolebka "inteligentnych inaczej" pseudopolitykow>Megalomani,lenie,durnie i oszusci od zarania maja poparcie idiotow wyborcow w miescie,ktore nie tylko zachodu nigdy nie dogoni,ale i Pozanania,Wroclawia i Krakowa tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gshegosh Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: 195.116.229.* 12.01.06, 12:12 Smutne lecz prawdziwe, a ja tu muszę mieszkać :) Odpowiedz Link Zgłoś
jahve Re: PiS chce Lubińską na prezydenta 12.01.06, 12:23 Nie narzekaj nie musisz tu mieszkać tylko chcesz Twój wybór Więc niech Twój pies nie obsrywa chodników – będą czyste Nie parkuj auta w poprzek – będą miejsca do parkowania dla innych Nie jeźdź na gapę – będą pieniądze na komunikację miejską Bierz udział w wyborach – a Mariana by już nie było Patrz na siebie i przestań narzekać do kwa kwa Jahve Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.sztab.pl / 217.153.7.* 22.01.06, 11:03 To sie wyprowadz jak Ci nie pasuje... Krotka pilka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: 62.69.202.* 12.01.06, 00:14 Do kompletu jeszcze tylko brakuje lokalnego Stana Tyminskiego z czarna teczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: 83.168.120.* 12.01.06, 00:24 Jestem pewny na 100 % że, po wyborach czeka dalszy marazm w naszym mieście tylko w inteligentnym wydaniu no chyba że wygra Marian . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Stanowatość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 05:38 Stan Tymiński już jest w Szczecinie i nazywa się Marian Jurczyk. Jest nawet bardziej STANOWATY od smaego STANA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas czyżby .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 01:50 czyzby chcieli sie pozbyc pani... z ministerstwa... To juz chyba Piechota jest najlepszy, bo jak juz to przynajmniej ta baza paliwowa zacznie działac, a i gazoport moze tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedowiarek Re: czyżby .... IP: 212.160.101.* 12.01.06, 09:57 sam sobie chyba nie wierzysz- 20 lat w parlamenicie, miejsjie rzady kolesiów i nic nie zostało załatwione w szczecinie jacek P nie jest niestety najlepszym kandydatem ale kandydatem który potrafi najlepiej obiecywać sorry temu pamu dziekujemy licze że popis wystawi lepszego bo lubinska i zaremba to nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burdel polski psychicznie ulomna IP: *.hsd1.wa.comcast.net 12.01.06, 04:56 ta nieudolna i skompromitowana baba pasuje doskonale na nastepce jurczyka, z taka sama slepa ignorancja walczy przeciw obcemu kapitalowi jak ten tepy magazynier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boyek Pogrzebcie w jej przeszłości np. przy jej nazwisku IP: *.pl / *.smsnet.pl 12.01.06, 07:51 Kolejna "poparana" ma rozwalać to miasto przez 5 lat?! Dość Marian zepsuł. Pogrzebcie troszkę w zyciorysie tej Pani Lubińskiej. Co robiła na studiach, jak nazwiaska zmieniała i pieła się po trupach do tytułów naukowych. Nie taka świeta ta matka tereska. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Piechota przy niej to Einstein 12.01.06, 11:21 Przeciez ta kobieta to polglowek,taki jak magazynier z dzialek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T_Wrocław Szczecinianie zatrzymajcie Lubińską u siebie... IP: *.sexowny.net 12.01.06, 12:01 ... jak będzie prezydentem Szczecina to nie będzi esie pchać na stanowiska krajowe i może wtedy będzie wszędzię poza Szczecinem względny dobrobyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Szczecinianie zatrzymajcie Lubińską u siebie. IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.01.06, 13:47 To może twój Wrocław niech ją sobie na prezydenta weźmie? Ładnie to tak, życzyć źle innym? A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T_Wrocław Re: Szczecinianie zatrzymajcie Lubińską u siebie. IP: *.sexowny.net 12.01.06, 14:11 My mamy dość ludzi... Choć ten prezydent miasta nam sie tak średnio udał, poprzedni był lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: Szczecinianie zatrzymajcie Lubińską u siebie. 12.01.06, 14:30 hau, hau... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty sytuacja z Lubińską na prezydenta przypomina mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:05 Sytuacja z Lubińską na prezydenta przypomina mi tendencje w ostatniej, niedawno odbytej kampanii wyborczej do Sejmu i Senatu. PiS na tym forum był po prsotu opluwany. Wyglądało to tak jakby miał być na ostatnim miejscu zaraz za SLD. Stało się zupełnie odwrotnie. Tym razem podobnie będzie z Lubińską. Im bardziej ta zawiść, strach , frustracja przegranych i zagrożonych utratą lewych fuch, politycznych stołków będzie się tu i w mediach objawiac tym lepszy wynik będzie miała Lubińska. Odnoszę wrażenie , że piszące tu przyszłe sztaby wyborcze konkurencji wyalienowały się już zupełnie z realu. Odpowiedz Link Zgłoś
taglinda Re: sytuacja z Lubińską na prezydenta przypomina 12.01.06, 08:22 wiesz kolego, patrząc z boku (i z dużym niesmakiem) na wyczyny Jurczyka miałem nadzieję, że nadzieję na przyszłość może dawać kompetentna, inteligencka opozycja w osobie Lubińskiej, Jacyny itp. Niestety, wystarczyło parę naprawdę publicznych wypowiedzi TL i bańka podwójnych złudzeń prysła. Nie chcę wybierać pomiędzy magazynierem i pseudointeligencją. No chyba że nie ma zmiłuj dla tego miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: SZCZECINIANIE!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:06 " Jo jestym z Poznania" Zawsze będąc bardzo często w Szczecinie podziwiałem wesołych, uczynnych i pracowitych szczecinian ale coś od paru lat się niedobrego dzieje w Szczecinie. Nie szukajcie wielkich polityków tylko pracowitych, otwartych na świat ludzi którzy potrafią utrzymać równowage między supermarketami a inwestycjami co się chyba trochę udało w Poznaniu.Chociaż i u nas nie obyło się bez wpadek.JA WAM ŻYCZĘ JAK NAJLEPIEJ a pamiętam jeszcze "Kaskadę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: sytuacja z Lubińską na prezydenta przypomina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:24 Galoty, rozumiem, że Terezka w Twoim typie i się Ci podoba. Twoje męskie prawo, rzecz gustu i upodobań. Ale mówimy o mieście i gospodarzu dla niego. Więc przestań myśleć na poziomie rozporka. Liubińska nie jest żadna tamą dla lewych fuch i inngo kombinatorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
fifrock Re: PiS chce Lubińską na prezydenta 12.01.06, 08:24 Lubińska może startować na prezynetna. Platforma mówi jednak: - Dość egzotyki w mieście ale pojechali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziumdzia Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.01.06, 08:39 Popytajcie studentów Uniwerku, jak oceniają tą panią po poziomie jej wykładów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Posłuchajcie warszawiaków... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:49 ... i nie głosujcie na żadnego kandydata PIS. My to zrobiliśmy i bardzo tego żałujemy. Tak niekompetentnej ekipy, jaką nam zafundował prezydent Warszawy Lech Kaczyński nigdy wcześniej nie było. Po trzech latach rządów PISu Warszawa jest kompletnie rozłożona na łopatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeksop Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:49 O biedny, nieszczęsny Szczecinie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania STOP JURCZYKOWI zrobił wioskę z tramwajami z S IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 12.01.06, 08:49 dosyć tej niekompetencji, bufonady i żenady. Proszę tak zmienić prawo by jednym z warunków kandydowania na fotel wysokiego urzednika ( prezydent miasta) był : ukończenie studiów i znajomość jezyków oraz odpowiednia ilość szarych komórek. Jurczyk zmarnował miasto doszczetnie zaczęło SLD a Jurczyk skończył dzieło zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zaniepokojona8 Re: STOP JURCZYKOWI zrobił wioskę z tramwajami z 12.01.06, 17:11 A może kandydat na prezydenta miasta powinien zdać wszechstronny egzamin z wiedzy w zakresie prawa, finansów, wiedzy o świecie. Wykazać się dobrą znajomością przynajmniej dwóch języków obcych aby nie bał się w przyszłosci telefonów od zagranicznych inwestorów chcących przyjść z pieniędzmi na inwestycje w Szczecinie. Czy prezydentem Szczecina musi być koniecznie osoba z tej niesamowitej grupy, ktora kręci się pomagistracie od lat i zmarginalizowała nasze miasto. Może dobrać kogoś z innego regionu gdzie powojenny dobór społeczny był był mniej chłopski a bardziej inteligencki np. z Wrocławia?! Patrzmy na rozwój Wrocławia. Stał się wielkomiejski w przeciągu kilu lat. Szczecin zaś zapyział z kretesem pomimo dogodnego położenia geograficznego. Ale jak do nas ma dojechać inwestor? Chyba taczką? Nie wybudowano kilometra nowoczesnej drogi. Chce się nam budować aquaparki i wesołe miasteczka. Jak w Afryce. A może by tak nowy gmach filharmonii? Proponuję poszukać prezydenta we Wrocławiu albo może w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: STOP JURCZYKOWI zrobił wioskę z tramwajami z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:13 Szukasz eksperta-doradcy czy Prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Podłączcie Szczecin do Berlina IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 12.01.06, 08:51 Szczecin dzielnica Berlina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjazny Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:53 w tym tempie rotacji stanowisk skończy chyba jako dyr. przedszkola gdzieś pod szczecinem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Lubińska - pierwsza pasażerka karuzeli stanowisk 12.01.06, 08:56 Karuzela ruszyła! Kto jeszcze sie na nią załapie? A miało być tak prawomyślnie i tak sprawiedliwie... Miało byc tak uczciwie...Tylko Polski żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontra Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:00 Zamknąć wreszcie to personalne szczecińskie ZOO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re:nie wierzę, że PiS chce Lubińską na prezydenta IP: 87.207.49.* 12.01.06, 09:09 to jakaś ściema w wykonaniu J.B. o coś mu chodzi. kiedyś sie dowiemy. ta kobieta nie ma najmniejszych szans. prezydentem zostanie mój faworyt. mp Odpowiedz Link Zgłoś
borewicz72 Re: PiS chce Lubińską na prezydenta 12.01.06, 09:16 Tylko Marian Jurczyk!Pogoń, Stocznia, Urząd Miejski jesteśmy z tobą Marian! Na nasze głosy możesz liczyć! Startuj!Wygrasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: działkowy marian Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.dsl.club-internet.fr 12.01.06, 09:19 Czy naprawdę nie będzie już po co wracać do tego pięknego miasta? Działkowy Marian przez całą swoją kadencję nie zrobił nic, co przyczyniłoby się do rozwoju miasta. Żeby choć raz w tym swoim rabatkowym amoku pomyślał w jakiej roli przychodzi do Urzędu Miasta. Całą swoją działkową głupotę zainwestował w WIEDŹMINA, którego ustawił na lotnisku dla helikopterów w centrum miasta. Skutecznie blokował wszystkie konkursy na ten pomnik, miasto na tym straciło, zarówno pieniądze, bo nagrody zostały dwukrotnie przyznane, ale i piękne miejsce. A teraz Teresa! No szlag może trafić. Jak się nagle znalazła w Warszawie wiedziałem, że to zapowiedź katastrofy, ale sądziłem, ze jej się tam spodoba i już nie wróci bruździć w Szczecinie. Koledzy "małe PISiorki" jendak nie bardzo chyba ją tam chcą więc z powrotem ja bujają do Sz-ina. Dawałem Szczcinowi 4 do 5 lat, na rozwój. Stwierdziłem, że zmieni się władza, a już niczego gorszego od Mariana nie może nam się przytrafić. Sądziłem, że po tym wszystkim Marian zostawi nam tylko jedno - wzór prezydenta, jakiego nie należy naśladować. Sądziełem, że wszyscy już się napatrzyli na nieudolną władzę i zdąrzyli sie przygotować do kontrataku. Ale teraz na scenę gramoli się Teresa. Jeśli wygra, to jednak nie będzie po co wracać przez najbliższe lata. Pozdrawiam wszystkich myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapodajacy Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.orange.pl 12.01.06, 09:28 Jak bardzo upolitycznione jest to forum.Wiekszosc pisze nie Lubinska ale nie proponuje nic w to miejsce co wyraznie wskazuje, ze pisza to ludzie zwiazani z innymi sztbami . Nie mozna to uczciwie napisac ,ze np najleszy jest Zaremba,Jurczyk czy Piechota bo ................Bylby to glos uczciwy a tak to bagienne,zajadle,paszkwilanckie wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.chello.pl 12.01.06, 09:48 I ja też chcę p. Lubińską na prezydenta Szczecina, choć mieszkam w Warszawie (ukłony dla Szczecinian). Po rządach waszego obecnego prezydenta już wiele zepsuć nie można a przynajmniej trzymałaby się eks-minister z dala od rządu i budżetu. qwerty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:00 Mieszkałem w Szczecinie 24 lata,moi rodzice byli pionierami w tym mieście.Teraz mieszkam na stałe w Poznaniu ale w Szczecinie nadal jest,że tak powiem górnolotnie,moje serce.Mam tam rodzinę i przyjaciół.Z bólem obserwuję jak Szczecin nie może wyrwać się z pozycji prowincjonalnej dziury i to nie ze względu na brak ducha mieszkańców lecz w wyniku działania miejscowych władz.Zdumiewajace jest,że miastem rządzi półgłówek a do przejęcia władzy aspiruja ludzie,którzy się do tego nie nadają.Czy wśród Szczecinian nie ma rozsądnych obywateli,majacych doświadczenie w pracy samorządowej i jakąś sensowną wizję rozwoju miasta?Czy koniecznie prezydentem musi zostać osoba wojująca z hipermarketami? A komu te markety przeszkadzają? W Poznaniu jest tych hipermarketów od groma i jakoś społeczeństwu nie przeszkadzają (no poza gronem kupców,których interesy sa zagrożone).Może Szczecinianie musza publicznie zadawać kandydatom na prezydencki stołek pytania: - jakie planują przedsięwzięcia dla przyciagnięcia zagranicznego kapitału? - jakie mają plany dotyczące kulturalnego rozwoju Szczecina? - co zamierzają zrobić aby Szczecin stał się atrakcyjnym centrum turystycznym (zagospodarowania Jeziora Dąbskiego, Miedzyodrza,Gocławia,Nadodrza w centrum miasta, Puszczy Bukowej itp.itd)? Takie pytania mozna mnożyć a odpowiedzi powinny być konkretne a nie typu: "należy zrobić to i to...) bo wszyscy wiemy co trzeba zrobić, ale władza musi wiedzieć jak.Oby Szczecinowi odwróciła się wreszcie karta. To piękne miasto zasługuje na lepszy los. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nur Jeszcze czego !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:05 Niech pis sobie wybierze te babe na swojego szefa i powodzenia życze. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Szczecinianie, wspolczujemy ale ulzyjcie Polsce! 12.01.06, 10:11 Szkody uczynione jednemu miastu to jednak nie to samo co szkody uczynione calej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Szczecinianie, wspolczujemy ale ulzyjcie Pols IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.01.06, 13:50 Sami jej ulżyjcie! Bierzcie ją do siebie, to jeszcze Wam dopłacimy! Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: Szczecinianie, wspolczujemy ale ulzyjcie Pols 12.01.06, 13:52 kto? ty i koledzy ze sztabu? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Mniejszosciowy mial naprawiac RP 12.01.06, 10:14 Jak na razie to caly czas sam sie naprawia. Porabany jakis ten nasz Mniejszosciowy Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Potrzebują nazwiska z szansą na wygranie kolejnych IP: 213.155.174.* 12.01.06, 10:31 stołków,bo walczą z bezrobociem we własnych szeregach.Ale to nie jest nazwisko na Szczecin.Z nią wygra nawet Jurczyk.A wygrać z Krzysztofem Zarembą nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marecki Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.01.06, 10:32 Pani Lubińska nie pozwoli na budowę sklepu IKEA w Szczecinie, bo w naszym mieście jest za dużo supermarketów. Tak mówiła jeszcze pare tygodni temu. Najlepiej nie pozwolić już nic wybudować, a my bedziemy jeździć do Berlina (bo mamy bliżej, niż do Poznania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: PiS chce Lubińską na prezydenta IP: *.chello.pl 12.01.06, 11:30 I w efekcie z kompletnego marazmu w Szczecinie korzysta chocby Koszalin i okolice, ktory powoli ale konsekwentnie staje zachodniopomorskim centrum zagranicznych inwestycji bezposrednich. Czego Koszalinianom gratuluje a Szczecinianom poddaje pod rozwage przed najblizszymi wyborami samorzadowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
wmackow miasto na otarcie łez? 12.01.06, 10:40 Ta kobieta nie potrafiła sprawnie (czy nawet niesprawnie) prowadzić jednego wydziału na uniwersytecie, a ma dać radę zarządzać miastem?! Żenujące , PiS traktuje Szczecin jak cukierek na otarcie łez pani profesor Lubińskiej. Jeżeli faktycznie ona zostanie prezydentem, to będziemy mieli ciągłość lokalnego folkloru po Jurczyku. To miasto nigdy nie wyrwie się ze swojej zaściankowości :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: miasto na otarcie łez? 12.01.06, 10:55 Jurczyk to jedna wielka kompromitacja miasta,Pis chce zafundować Szczecinowi Jurczyka bis w osobie pani profesor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: miasto na otarcie łez? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 12.01.06, 13:51 Szczecinianie! Zapamiętajmy to pisiorom! Odpowiedz Link Zgłoś