Dodaj do ulubionych

nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 22:00

23.01.06, 13:29
Za ok dwa miesiace rozpocznie dzialnosc placowka, ktora bedzie przyjmowac
dzieci od 2 lat i czynna bedzie od 6:00 do 22:00. W programie grupa
niemieckojezyczna (dla dzieci niemieckojezycznych) oraz dla dzieci
polskojezycznych- nauka jezyka niemieckiego.Zabawy chemia i fizyka
(eksperymenty- mali Odkrywcy), taniec, teatrzyk..Jestem otwarta na sugestie
rodzicow..
Placowka zlokalizowana jest w okolicach Ofiar Oswiecimia, niedaleko Fali.
Grupy dzieci max 15 osob.
Informacje pod nr tel: 0604 401 897, mail: babelecke@babelecke.tet.pl
Obserwuj wątek
    • bogusia1231 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 23.01.06, 14:36
      Najlepiej stwórz jak najdokładniejszą stronę internetową, łącznie z informacją
      o statucie, regulaminie, uprawnieniach i adres podaj na forum. My co prawda
      przedszkole prawie wybraliśmy (od września), ale odległość do Fali nie jest
      zabojcza i jeżeli ceny byłyby przystępne...
      Szczerze to ekeprymety o którch nie byłabym poinformowana od A do Z nie
      zachwycają mnie - mój mały odkrywca mógłby chcieć je powtórzyć w domu...
      Wydaje mi się, że niezłą formą reklamy - informacji mogłyby być zajęcia
      organizwoane dla dzieci spoza placówki. My obecnie chodzimy na rytmikę (2 razy
      w tygodniu), wydaje mi się że na jeszcze jedne zajęcia moglibyśmy
      chodzić...Gdybyśmy przy okazji dokładnie poznali placówkę... Pozdrawiam
      Ps. Jeżeli masz gotową informację co i jak to proszę prześlij na mail gazetowy.
      • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 23.01.06, 14:45
        Nie mam jeszcze strony, poniewaz budynek jest jeszcze w fazie remontu..Nie
        mialabym wiec zdjec, ktore sa konieczne, aby rodzic mogl co nieco
        podejrzec....Udalo mi sie znalezc nauczycieli chetnych do pracy..Program zajec
        nie jest niebezpieczny:) Eksperymenty polegaja na zabawie, np. co moze zdzialac
        powietrze, gdzie mozna to wykorzystac, Do czego sluzy magnez, gdzie pojawia sie
        pole magnetyczne itp Testowalam to juz na dzieciach znajomych i swoim wlasnym...
        Wysle Pani zaproszenie na dni otwarte..bedzie sie Pani mogla przekonac co
        oferuje:) Prosze podac mi tylko maila:)
        • gabi683 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 23.01.06, 14:51
          Ja mam pytanie czy jest to placowka prywatna ?A jesli tak to ile czesne wynosi?
          • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 23.01.06, 20:25
            Placowka jest oczywiscie prywatna...:)Czesne wynosi 550 zl. W ramach czesnego
            dzieci ucza sie niemieckiego, rytmiki, tanca wspolczesnego, zabawy chemia i
            fizyka...Moim dazeniem jest, aby max wykorzystac umiejetnosci zatrudnionych
            nauczycieli, z korzyscia dla rodzicow i dzieci- brak dodatkowych oplat...
            pozdr
          • gabi683 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 24.01.06, 07:00
            Dziekuje za info:)
            To moje skarby:)
            img464.imageshack.us/img464/8531/10oa1.jpg
            img464.imageshack.us/img464/2130/33hy.jpg
            • madzialena11 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 24.01.06, 15:51
              Hmmm... My też właśnie zastanawiamy się nad przedszkolem i szukamy intensywnie
              czegoś co by nam odpowiadało. W sumie jestem zainteresowana i nawet niedaleko od
              nas... Ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce...Dodam, że te zajęcia
              dodatkowe tez by mnie interesowały. Czekamy na jekieś szczegółowe informacje.
              Pozdrawiam.
              • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 24.01.06, 22:56
                Jak odswieze budynek, zrobie zdjecia i umieszcze wszystko w internecie..Do tej
                pory z checia wyslucham zyczen rodzicow....placowka powstaje z mysla o
                rodzicach pracujacych i ich pociechach. Sporo moich kolezanek oddaje dzieci do
                przedszkola na kilka godzin, a pozniej odbiera je nianka...
                Nie bede obiecywac cudow, ale milosc do dzieci, zabawe i rozwijanie wyobrazni...
                Wszystkim zaintersowanym przesle zaproszenie na otwarcie:)
                • martynahpt Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 25.01.06, 09:48
                  Poprosze o info odnosnie dni otwartych na martyna@hpt.pl
    • jazzmina Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 25.01.06, 12:38
      Poprosze o info o dniach otwartych na
      margotta@o2.pl
    • ally5 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 26.01.06, 11:42
      proszę o info o dnaich otwartych
      justyna500@op.pl
    • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 02.02.06, 22:05
      Dodatkowo dwa razy dziennie beda organizowane zajecia ruchowo+manualne dla
      dzieci z poza placowki, przed poludniem i po poludniu po ok 2 h

chetnych zapraszam do dyskusji..
      babelecke@babelecke.tet.pl
      • bogusia1231 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 03.02.06, 08:15
        Jak będziesz palanowała te zajęcia to jakbyś mogła je trochę rozgraniczyć,
        chodzi mi o zajęcia ruchowe (wokalno-muzyczna- rytmika) i manualne. Chodzi o
        to, że my chodzimy na rytmikę z której jesteśmy bardzo zadowoleni, a na zajęci
        maulne chętnie byśmy chodzili.
        Pozdrawiam
    • gosiaglogosia Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 04.02.06, 16:23
      Myslalas moze nad sobota, w Szczecinie praktycznie poza pleciuga kinem lyzwami
      w zime nie ma co robic. chetnie przychodzilabym na zajecia plastyczne,
      teatralne... wlasnie w sobote .
    • martynahpt Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 08.02.06, 08:54
      Dobrze by bylo gdybyscie mieli strone internetowa na ktorej zawarte by byly
      wszystkie biezace informacje. Pytanie jak wyglada kwestia zywienia dzieci w
      przedszkolu(wlasna kuchnia, gotowanie beztluszczowe itp).I drugie pytanie to
      czy dziecko ktore bedzie zapisane do pzredszkola przykładowo kiedy jest od 9-14
      to czy mozna w wyjatkowych sytuacjach przyprowadzic jeszce dziecko tego samego
      dnia np o godz 17 na godzine lub dwie? Bardzo rpsoze o pzreslanie mi informacji
      o terminie i godzinie dni otwartych. Aha i jeszce jedno moje dzieko skonczy 2
      lata w listopadzie to czy jest mozliwosc zeby zapisac dziecko od wrzesnia? I
      czy jest jakas grupa adaptacyjna . Wiem ze w innych przedszkolach sa zajecia
      popoludniowe dla dzieci z rodzicami w celu adaptacji wlasnie. I czy bedzie
      wymagane wpisowe jesli tak to w jakiej wysokosci. Jak mi sie nasuna jakies
      pytania to bede pisac.
      • babelecke Dla wszystki rodziców 08.02.06, 18:18
        1.Najwiecej osob zainteresowanych jest Ogrodkiem Przedszkolnym- zajecia po dwie
        godziny dziennie(ruchowe, manualne, artystyczne...zabawy jezykiem niemieckim)
        2.W soboty zajecia beda rowniez organizowane...(rowniez przyjecia urodzinowe
        dzieci)
        3. Strona internetowa zostanie stworzona w momencie ukonczenia remontu budynku
        4. Rodzice moga uczestniczyc w zajeciach otwartych...
        5. W przypadku zapisania dziecka do przedszkola, jest mozliwosc zajec
        adaptacyjnych
        6. Kuchnia- w poczatkowych etapie planowalam catering- pora obiadowa, sniadania
        i kolacje w ramach placowki. W miare rozwoju chialalbym miec wlasna kuchnie.
        (nowe placowki musza spelniac rygorystyczne warunki na starcie, przedszkola
        istniejace moga to robic stopniowo)W menu bedzie duzo owocow, sokow itp..jeden
        dzien w tyg kuchnia egzotyczna
        7.W weekendy placowka bedzie przybierala forme centrum kulturowego: spotkania
        rodzcicow, festyny, cztanie bajek, teatrzyki i wiele innych zajec i zabaw
        tworczych
        8.Jezeli rodzice wyraza zgode beda nagrywane audycje- zabawy jezykiem
        niemieckim i puszczane w TV (opowiadalam w TV GRYF w Swiecie Dziecka o
        projekcie placowki)
        9. Dzieci maja nature badawcza. Wychodzac na przeciw ich potrzebom zapewnimy
        zabawy chemia, fizyka, eksperymenty przyrodnicze (zastosowanie magnezu, sila
        powietrza, zabawy swiatlem, akustyka)Bezpieczne dla kazdego wieku, bez obawy,
        ze zdemoluja dom:)
        10.Placowka bedzie czynna od 6:00 do 22:00 ale jezeli po godz 20:00 nie bedzie
        dzieci zostanie zamknieta. Od 18-22:00 moga byc dyzury, po wczesniejszym
        uzgodnieniu z rodzicami
        11. Placowka jest otwarta dla dzieci niepelnosprawnych- o ile wladze budowlane
        zaakceptuja rozwiazania techniczne budynku
        12. W placowce moga odbywac staz i praktyki studenci roznych specjalnosci
        13. Wyksztalcenie nauczycieli- nauczyciele maja wyksztalcenie wyzsze- sa po
        germanistyce, ze sciezka ped lub po pedagogice z germnaistyka, wsrod grona ped
        znajduje sie jedna os urodzona w Niemczech- po szkole ped. Tworczyni pomyslu-
        czyli ja- mam wyksztalcenie wyzsze pedagogiczne i certyfikat ZMP z niemieckiego
        14. Zaraszam wszystkich sponsorow do wsparcia dzialanosci charytatywnej...w
        zamian za reklame ...

Tel 0604 401 897
        korespondencja: babelecke@babelecke.tet.pl

• adaska1 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 08.02.06, 20:32
      Ja tez bym prosiła o bliższe informacje jak projekt bedzie w fazie koncowej i o
      zaproszenie na dni otwarte :).Mam synka ,który we wrześniu będzie miał 5 lat -
      rozumiem ,że w waszym przedszkolu nudził się nie będzie...ale nie koniecznie
      zalezy mi na zrobieniu z niego wszechstronie uzdolnionego geniusza poligloty
      pobierające nauki w ekskluzywnej placówce oświatowej :).Jeśli zrobicie coś
      ciekawego i nie dla snobów chętnie skorzystam.Było by doskonale gdybyście
      zrobili dwie grupy cenowe.Ja wiem ,że mój synek przebywał by nie dłużej niz od
      9.00 - 15.00 więc troche by mnie serce bolało ,że płacę tyle samo co osoby
      których dzieci sa tam np. od 7.00- 18.00. Podpowiem,że byłabym bardzo za tym
      zeby dzieciaki miały zajęcia relasacyjne.Mój adres ad.skaza@wp.pl
      • bogusia1231 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 08.02.06, 21:17
        Tak na temat cateringu - obiadów, to z tego co sie zdążyłam zorientować, to w
        części palcówek przedszkolnych obiad dzielony jest na dwie części - pierwsze
        danie i za jakiś czas drugie, czy przy cateringu to się uda?
    • mamuskamateuszka Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 08.02.06, 22:12
      JA bardzo bym prosila o podanie adresu strony, gdy juz bedzie gotowa, pomysl
      wydaje mi sie swietny:) pozdrawiam
      • klarinia Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 16.03.06, 09:04
        Z tego co czytam,glownie nastawiacie sie na nauczanie jezyka niemieckiego.Czy
        za dodatkowa oplata bylaby mozliwosc nauczania rowniez angielskiego w
        przedszkolu?
    • patrischa Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 17.02.06, 09:07
      ja jestem rowniez zainteresowana ale na razie zajeciami popoludniowymi lub
      weekendowymi bo moje male ma 17 miesiecy...
      w tygodniu zajecie intersowalyby mnie od 17-19
      ale lepsze by byly zajecia w weekend...od 9 rano lub np od 16 bo wtedy mamy
      pracujace maja wiecej czasu
      na razie chcailabym z mala przychodzic a nie zostawiac ja sama...
      byc gdzies w poblizu..
      czyli troche zabaw z mamami a troche takich dla samych dzieci...wtedy my mamy a
      moze i tatusiowie mozemy wymienic doswiadczenia
      jesli sie cos ruszy prosze o info bo bardzo zalezy nam na zajeciach ...mojej
      malej bardzo brakuje kontaktu z dziecmi
      patrischa@wp.pl
      • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 15.03.06, 23:15
        Chcialabym dodac, ze rodzice moga uczestniczyc w zajeciach z dziecmi, w soboty
        rowniez....remont budynku trwa...ale juz niedlugo..otwarcie...
        • madzialena11 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 18.03.06, 20:32
          Czekamy z niecierpliwością....
    • aga305 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 21.03.06, 10:05
      Czy wiadomo kiedy placówka ruszy??

Aga

[url=ubrankadzieciece.szipszop.pl][img]
      ubrankadzieciece.szipszop.pl/tickers/3446.gif[/img][/url]
      • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 22.03.06, 11:40
        Witam Wszystkich zainteresowanych...
        Prace budowlane trwaja....Problem polega na tym ze jako nowo powstajaca
        placowka musze spelniac wszystkie obowiazujace przepisy, nie mam wiec taryfy
        ulgowej jak to jest w przypadku przedszkoli publicznych lub istniejacych
        prywatnych..Ma to tez swoje dobre strony...Stan techniczny budynku zostal
        oceniony przez konstruktora, architekow...i roznych urzednikow...Bede
        informowac Panstwa na biezaco jak postepuja prace...
        Nauczyciele, ktorzy pracowali tylko w Niemczech maja mozliwosc odbyc krotkie
        praktyki w polskich przedszkolach
        Nowoscia jest fakt,ze mozliwe sa posilki bezmiesne,ale nie wegetarianskie.
        Czesto pytaja Panstwo, czy sa jeszcze wolne miejsca...Rodzice rezerwuja miejsca
        ale nie znaczy to, ze wybiora moja placowke...

pozdr
        Joanna
        Tel.+48 604 401 897
        • bogusia1231 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 22.03.06, 13:16
          A jakieś konkretne perspektywy są?
          Pozdrawiam i życzę wtrwałości:)
          • asia.mama.marcelego Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 22.03.06, 19:25
            Czy przedszkole "ruszy" od września?
    • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 03.04.06, 21:18
      Witam

dla tych co nie czytaja uwaznie:) Placowka zacznie dzialac juz wkrotce.
      Wszystko zalezne jest od decyzji instytucji odbierajacych obiekt (np. sanepidu
      strazy pozarnej itp) Mysle, ze za kilka tygodni bede mogla zaprosic Panstwa z
      pociechami na Dni Otwarte.

Tel. 0604 401 897
      • lgosia1 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 03.04.06, 21:25
        oj, nawet przy bardzo uważnym czytaniu określenie terminu "już wkrótce" jest
        bardzo enigmatyczne i prowokuje pytania "no to kiedy?";)
        • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 09.04.06, 22:22
          uruchomienie jakiejkolwiek placowki uzytecznosci publicznej zalezne jest od
          decyzji urzedu miasta, sanepidu, strazy pozarnej itp. Instytucje tego typu nie
          maja w zwyczaju podawania konkretnej daty...:) Licze, ze otwarcie bedzie
          mozliwe jeszcze w kwietniu ale nie zalezy to tylko ode mnie...
    • babelecke Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 19.04.06, 22:49
      Mam w koncu pozwolenie....za ok dwa tygodnie OTWARCIE....Dziekuje wszystkim,
      ktorzy mnie wspierali
      • patrischa Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 20.04.06, 08:00
        czekamy na info co jak i kiedy dokladnie
        • bogusia1231 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 20.04.06, 19:19
          Gratulacje i czekamy na dni otwarte oraz na rozpoczęcie zajęć dla dzieci
          spoza...
          • babelecke Zapraszam na otwarcie w dniu 29.04.06 22.04.06, 13:17
            Zapraszam wszystkich zainteresowanych na otwarcie placowki -ogrodka jezykowego
            BUS przy Ul. Ofiar Oswiecimia 7 (wejscie od Staszica) w dniu 29.04.06 w
            godzinach od 12:00 do 19:00

Tel. +48 604 401 897 Joanna

Prosze o zabranie kapci dla dzieci
            Strona internetowa zostanie uruchomiona na poczatku nastepnego tygodnia
    • babelecke Zapraszam do ogrodka 22.04.06, 20:56
      Jezeli wyjezdzacie Panstwo na dlugi weekend, zapraszam rowniez w terminie
      pozniejszym. Pierwsze godziny wizyty w placowce sa bezpłatne:)
    • martynahpt Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 22.04.06, 22:34
      Szkoda wlasnie ze to w czasie kiedy jest dlugi weekend. Akurat 29-04 wyjezdzamy. Czyli mozna po dlugim weekendzie przyjsc obojetnie o ktorej godzinie i w jaki dzien?
      • madzialena11 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 24.04.06, 12:05
        My również wyjeżdżamy:((( A tak czekałam że będę na otwarcie...
        • aga305 Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 24.04.06, 15:00
          Proszę o przybliżenie miejsca, zupełnie nie mogę skojarzyć gdzie jest Staszica??
    • babelecke mamy juz strone internetowa 03.05.06, 09:03
      Nasza strona internetowa to: www.babelecke.tet.pl
      Promocja do konca maja: przy zapisie dziecka na caly rok (forma miesieczna)
      oferujemy znizke 1000 PLN...Wystarczy przyjsc i zobaczyc..Jak sie nie spodoba,
      nie trzeba placic:)
      Oferujemy rowniez przyjecia urodzinowe:)

W sobote mamy rowniez czynne zapraszamy od 10:00
      W okresie poczatkowym jestesmy bardzo elastyczni i otwarci na Wasze sugestie
      pozdr i zapraszam
      • martynahpt Re: Czy był ktos na dniach otwartych 04.05.06, 11:09
        Napiszcie jak wasze opinie,ja nie bylam bo wyjezdzalam ale wybieram sie
        zobaczyc w sobote.
        • babelecke Zapraszam wszystkich chetnych 06.05.06, 19:23
          Wszystkich chetnych rodzicow z pociechami zapraszam do naszej placowki od pon
          do sob. Prosze wczesniej o kontakt telefoniczny lub mailowy
          Jezeli sie nie spodoba nie trzeba płacic:)
          www.babelecke.tet.pl
          • asia.mama.marcelego Re: Zapraszam wszystkich chetnych 23.05.06, 11:47
            Bylismy wczoraj na pierwszych zajęciach popołudniowych.
            Naprawdę polecam - warto zajrzeć!!!!!!!!!!
            Było bardzo fajnie i sympatycznie - świetna opieka, zabawa i atmosfera.

Dzieci np. łowiły ryby, poznawały niemieckie słowa, układały kolejkę, miały
            zabawy ruchowe, poczestunek, rysowały ......itd
            • madzialena11 Re: Zapraszam wszystkich chetnych 24.05.06, 12:54
              Hehehe My też byliśmy. Polecamy:)))
    • jusytka A może całodobowe przedszkole??? 03.06.06, 17:57
      Nikt takiego jeszcze nie wymyślił? :(((
      • asia.mama.marcelego Re: A może całodobowe przedszkole??? 04.06.06, 19:30
        Wymyslił
        Nazywa się Dom Dziecka!!!!
        Bezpłatne - spróbuj.
    • babelecke Dni Otwarte w BUS-ie 21 i 22.08.06 07.08.06, 22:47
      Dziekujemy wszystkim rodzicom, ktorzy nam zaufali...Zapraszamy w dniu 21.08.06
      w godz 9:00- 12:00 i 22.08.06 w godzinach 14-17:00 na Dni Otwarte w BUS-ie.
      Zachecamy do zajec wspolnie z dziecmi. Nasza strona: www.babelecke.tet.pl
      pozdr
      Joanna
      • madzialena11 Przedszkole całodobowe 10.08.06, 10:04
        Wiem że takowe jest. Ostatnio dostałam na mieście ulotkę z takowym
        przedszkolem. Niestety ulica mi nieznana, i niepamiętam nazwy, ale takie jest
        co mnie bardzo zdziwiło...Szok!
        • babelecke Re: Przedszkole całodobowe 10.08.06, 21:29
          Moja placowka nie jest calodobowa:) Wychodze na przeciw potrzebom rodzicow
          pracujacym na dwie zmiany...Noc jednak nie wchodzi w rachube....
          Wejscie jest od strony Staszica (tyl szpitala Miejskiego)
          pozdr
          Joanna
        • fioletowa1 Re: Przedszkole całodobowe 12.10.06, 18:04
          Przedszkole całodobowe jest na Modrej, nazywa się bobolinek. Czynne 24 h/dobę,
          także w weekendy i święta. Można w nim zostawiać dzieci także nie zapisane,
          płaci się wtedy za godzinę pobytu, ile konkretnie-nie wiem. Przyjmują dzieci od
          7-go miesiąca życia. Świetna sprawa dla rodziców z nietypowymi godzinami pracy
          oraz w nagłych wypadkach, kiedy nie ma z kim zostawić dziecka.
    • patrischa Re: nowa placowka przedszkolna w Szcz czynna do 2 13.09.06, 10:51
      kiedy mozna przyjsc z dzieckiem na 2 godziny ...byle po poludniu tak ok 17-19
      lub w weekendy? jaka cena?
      • babelecke odsyłam na strone internetowa 26.09.06, 21:24
        www.babelecke.tet.pl

pozdr
        J.S
        • polinoczka Re: odsyłam na strone internetowa 08.10.06, 23:46
          witam,

na stronie nie bardzo sprecyzowano w jakim wieku min musi byc dziecko aby moglo
          przyjsc na takie zajecia w sobote?
          • babelecke Re: odsyłam na strone internetowa 09.10.06, 00:02
            Przedszkole-przyjmujemy dzieci od 2-5 lat (6-latki od nowego roku)
            Ogrodek -przyjmujemy dzieci od 2 lat -konieczna obecnosc opiekuna, 3-6 latki
            mozna pozostawiac pod opieka nauczycieli
            Aktualnie zajecia odbywaja sie od pn do piatku...Na sobote nie mamy zgloszen.
            W sobote odbywaja sie za to przyjęcia urodzinowe
            pozdr
            J.S

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka