dyrgosia 27.01.06, 19:01 Teraz będziemy mieli wychowaną młodzież... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grz Re: Narodowy Instytut Wychowania IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 19:51 już to widzę...:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Narodowy Instytut Wychowania 27.01.06, 20:01 Kosciolowi sie to nie udalo, komunistom tez... Tylko Niemcy w swoim zaborze zdyscyplinowali polskie warcholstwo.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Narodowy Instytut Wychowania 27.01.06, 20:31 ma być chrześcijańskie wychowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Narodowy Instytut Wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:41 Przecie tu nie o wychowanie chodzi, tylko o populizm i dodatkowe stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Narodowy Instytut Wychowania 27.01.06, 21:45 to też ale pod płaszczykiem"patriotycznego chrześcijańskiego" wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Narodowy Instytut Wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:55 Nie dziwi. Przecież MISJA Kaczków jest wielka. Dzięki głosom moherowych wygrali, trza spłacić dług i zawsze to dobrze mieć blisko silnego, kaczy chód przecież chwiejny ;-) A Kościół? Tylko na tym traci. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Narodowy Instytut Wychowania 27.01.06, 23:49 ten instytut jako zywo (przy zachowaniu odpowiednich proporcji oczywiście ) nasuwa mi myśl o pewnym instytucie czystosci rasowej i takowej indoktrynacji ideologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktomvre Re: Narodowy Instytut Wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 02:06 czy aby nie nazbyt szeroką perspektywą się posługujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Narodowy Instytut Wychowania 28.01.06, 02:19 mozliwe ale powiedziałem przy zachowaniu odpowiednich proporcji ,bo co to znaczy narodowy instytut wychowania? wychowanie patriotyczne jest albo powinno byc w szkołach czy to publicznych czy prywatnych zgodnie z programem zatwierdzonym i kontrolowanym przez panstwo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oktomvre Re: Narodowy Instytut Wychowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 03:04 NIW to niestety slogan na dzień dzisiejszy... Gdyby rzeczywiście wprowadzić w zycie idee, które zamierza upowszechniać, byłby pożyteczna instytucją, przy założeniu uniwersalizmu, o którym wspominają ojcowie koncepcji. Obawiam się jednak, że opór społeczny będzie zbyt silny, bo żyć bez wartości jest łatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Narodowy Instytut Wychowania 28.01.06, 11:12 Nawet najwspanialszych wartości nie uda sie wprowadzić metodą przymusu odgórnego, młodzież uczy się od dorosłych, poczynając od własnego domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Narodowy Instytut Wychowania IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:45 dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Narodowy Instytut Wychowania 28.01.06, 11:39 jak historia pokazuje tworzenie "narodowych" instytucji do spraw "wychowania" niczego dobrego nie wróży. Odpowiedz Link Zgłoś