Dodaj do ulubionych

Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane do...

IP: *.szczecin.mm.pl 31.01.06, 20:55
MAKABRA. Kto zatwierdził takie umiejscowienie przystanków autobusowych??
Skandal. Handel na Krzywoustego umrze, nie ma gdzie zaparkować samochodu,a do
autobusu kawał drogi.Dla projektantów i wszystkich odpowiedzialnych za ten
remont należy się anty Nobel chyba.Ulice należało wyremontować ale zostawić
wszystko po staremu.Już na kilku sklepach widać że są likwidowane.BRAWO panie
prezdencie!!"Super deptak" tylko dla kogo??
Obserwuj wątek
    • paprykarz.szczecinski Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 31.01.06, 21:00
      Nie zawiódł Magazynier Miejski, otworzył magistralę.
      Natomiast typowe flejstwo i typowe przecinanie wstęg.
      Ulica niewykończona i niewkomponowana przez inżynierów ruchu.
      No cóż, jak zwykle.Trzeba poprawić.
      • Gość: kazun Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.teleton.pl 01.02.06, 10:00
        Korek z powodu otwarcia Krzywoustego sięgał aż za Energetyków. Dojazd z tamtej
        strony trwał fatalnie długo. Co z tego, że przesunięto przystanek autobusowy
        bliżej pl. Kościuszki, skoro nie można zdążyć do tramwaju. Wczoraj pomimo
        zielonego światła od strony pizzerii uciekł mi tramwaj, bo miał zielone dla
        tramwajów. Ja w tym czasie mógłbym spacerować po przejściu dla pieszych, bo
        cały czas było zielone. Ustawienie świateł jak zwykle do bani.
        Chodniki faktycznie nie wykończone, błoto, piach, nierówności. Dzięki.
        Ktoś dobrze to określił: cyt. "ZNIEKSZTAŁCONY DEPTAK". Gratulacje dla tych,
        którzy wzięli "W ŁAPĘ" za przeforsowanie tego projektu. Powodzenia dla służ
        ratowniczych chcących przebić się przez ul. Krzywoustego w razie potrzeby.
        Muszą liczyć na to, że kierowcy poświęcą swoje samochody zjeżdżając na
        kwietniki, aby ustąpić drogi przejazdu. Miłego wypoczynku dla tych, którzy będą
        chcieli wypocząć w smogu spalin. SAME REWELACJE.
    • Gość: Nerv Najważniejsze,że władza zadowlona,a motłoch weck! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:28
    • Gość: woy a Czesny się śmieje i liczy złotówki... :( nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:30
    • Gość: Zolza Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:38
      Jurczyk ma imie, a Krzywousty to bezimienny, tylko z przydomkiem ?!
    • shp80 Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 31.01.06, 23:17
      "To, co ucieszy kierowców, to idealnie równy asfalt. Z kolei piesi powinni być zadowoleni z wygodniejszych chodników -"

Dobre :-) Parkujące samochody zostały zastąpione betonowymi donicami...
      Kostka granitowa między płytami na chodnikach trzęsie od samego patrzenia - może się wypowie jakaś matka, co jeździ z wózkiem albo osoba niepełnosprawna..

Żeby płynnie jechać, trzeba jechać z prędkością ok. 50km/h. To oznacza, że wszelkie pojazdy jadące tam znacznie wolniej (np. 20-30km/h) będą skazane na agresję kierowców, którzy tak, jak na Wojska Polskiego, byleby tylko zdążyć na zieloną falę, będą jechali "po trupach".. W imieniu rowerzystów - serdecznie dziękuję :-/...

Pozdro
      Tomek
      • Gość: andreas Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.orange.pl 01.02.06, 02:50
        dla rowerzystów powinny być objazdy...
        dla ich bezpieczeństwa oczywiście!!
        • skuter70 Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 01.02.06, 08:24
          > dla rowerzystów powinny być objazdy...

mysle, ze to niestety prawda
          1 rowerzysta bedzie tam skutecznie blokowac ruch , wiec samochody beda sie
          pchaly na chama
          • shp80 Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 01.02.06, 10:39
            skuter70 napisał:

> > dla rowerzystów powinny być objazdy...
            >
            > mysle, ze to niestety prawda

Rower ma to do siebie, że się nim objazdami raczej nie jeździ, szczególnie, gdy się ma coś do załatwienia przy Krzywoustego. Tutaj liczy się wysiłek fizyczny, więc pod tym względem rowerzyści nie różnią się za bardzo od pieszych i będą najczęściej obierać najkrótszą drogę.

> 1 rowerzysta bedzie tam skutecznie blokowac ruch , wiec samochody beda sie
            > pchaly na chama

Dlatego liczę na to, że albo:
            - ulica będzie dalej świeciła pustkami i ruch będzie niewielki
            - będą się tam tworzyły zatory skutecznie spowalniające ruch.

Pozdro
            Tomek
      • skuter70 Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 01.02.06, 08:23
        oooo jeszcze komus nie podoba sie taki chodnik
        myslalem , ze jestem jedyny:)

taki sam poukladali w okolicy rada leppera, ja chodzac w turystycznych butach
        czuje , ze nie ma tam rownej nawierzchni a jak radza sobie kobiety na szpilkach?
    • Gość: Agnieszka Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:02
      Mam pytanie. Słyszałam od różnych,niezwiązanych ze sobą w zaden sposób osób, że
      teraz remont ma być na ulicy Wyszyńskiego. Ponoc ma sama ulica zostac
      podniesiona, by bezkolizyjnie łączyc się z mostem u dołu drogi, a przecznicy
      maja pzrechodzic przez wyszyńskiego na innym poziomie, wg modelu estakady. W
      internecie nie ma natomiast o tym ani śladu. Wie ktoś może ile w tym prawdy?
      Może wcale?
      • Gość: ania Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:37
        Stałam wczoraj w korku na Śląskiej i czekałam żeby wjechać przez Obrońców
        Stalingradu na Woj.Polskiego - MASAKRA
      • Gość: Szczecinianin Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:39
        Przecież ulica Wyszyńskiego była przebudowywana generalnie w końcówce lat 90-
        tych? Chyba 1997-98? To skąd te rzekome plany...
        • Gość: loko Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:10
          Tak mamy piękne skwerki do wyprowadzania piesków po remoncie ale co z miejsami
          do parkowania, nie dość że ich brakowało to teraz jeszcze zlikwidowano, handel
          umrze tam.
          Przykład z berlna należy brać jak są miejsca na parkingi wyorzystywane.
          • shp80 Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 01.02.06, 10:47
            Gość portalu: loko napisał(a):

> Tak mamy piękne skwerki do wyprowadzania piesków po remoncie ale co z miejsami
            > do parkowania, nie dość że ich brakowało to teraz jeszcze zlikwidowano, handel
            > umrze tam.
            > Przykład z berlna należy brać jak są miejsca na parkingi wyorzystywane.

Miejsca do parkowania, przykrawężnikowe, można było wyznaczyć zamiast tych długich, bzdurnych prawoskrętów. Nie zaspokoiłoby to wszystkich potrzeb, ale to już zawsze coś.

Pozdro
            Tomek
            • Gość: K Re: Otwarcie Krzywoustego IP: 85.219.251.* 01.02.06, 11:16
              Moim zdaniem, przy takiej inwestycji, trzeba bylo wprowadzic tramwaje w podziemia (glosow na ten temat bylo calkiem sporo, tym bardziej, ze nie trzeba by bylo kopac drazac tunele, a normalnie od gory wykop zrobic) na wysokosci placu Zwyciestwa i w okolicach Kosciuszki by mogly wyjezdzac. A wtedy na srodku jezdni zrobic parkingi jak np. na niektorych ulicach Berlina (17. Juni chociazby jak dobrze pamietam).

Pamietam smiale plany wprowadzenia tramwaju w podziemia na wysokosci katedry, a skrzyzowanie przy Bramie Portowej mialo byc 2. kondygnacyjne... Eh, marzenia... Ale takie projekty kiedy spowstaly. Bylo o tym mowa w Kurierze kilka lat temu...
              • wodni.k Re: Otwarcie Krzywoustego 01.02.06, 15:37
                A propos sprowadzenia tramwajów do podziemi to ciekawy był również projekt
                takiego sprowadzenia ruchu tramwajowego od ówczesnego placu Lenina (dla
                młodzieży: Sprzymierzonych) w kierunku Piastów.
      • wodni.k Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 01.02.06, 15:34
        Mam nadzieje, ze tylko słyszałaś. Faktycznie istnieje od ponad dwudziestu lat
        projekt wykonany bodajże przez gdańską komunalkę podnoszący Wyszyńskiego na
        estakadę która zaczynała by się przy ulicy Sołtysiej (ponizej katedry).
        W efekcie budynek pomiedzy Sołtysią i Mściwoja miałby stac się wyspą
        komunikacyjną, a estakada przebiegała by ludziom na poziomie drugiego piętra.
        Ten absurd uzasadniano tym, że musi nastąpic przebudowa mostu długiego i musi on
        byc podniesiony zgodnie z wymogami żeglugi. Ponadto skrzyżowanie Wyszyńskiego i
        Vasco da Gama ma być dwupoziomowe. Tu zaprojektowano kolejny kwiatek. Prawoskręt
        tramwaju z Wyszyńskiego w kierunku dworca miał byc tak usytuowany, że tramwaj
        jeździłby ok. 1,5 metra od kościoła (przypominam, że to najstarszy kościół w
        Szczecinie).
        Dokładnie w 1985 roku dwóch studentów Politechniki Szczecińskiej kierunku budowa
        dróg robiło pracę dyplomową we współpracy z ówczesnym Biurem Studiów i Projektów
        Rozwoju Przestrzennego Województwa. Udowodnili w swojej pracy, że nie ma
        potrzeby takiego podnoszenia ulicy Wyszyńskiego. Wystarczająca jest estakada
        rozpoczynajaca się od ulicy Mściwoja (dojazd do hotelu Arkona). Równiez pokazali
        koncepcję rozwiązania całego skrzyżowania (z ukladem dwupoziomowym).
        Praca była wówczas bardzo krytykowana przez architektów oraz zarzucano jej, że
        autorzy bardzo rozrzutnie przyjęli perspektywiczne natężenie ruchu. W tej chwili
        wiadomo, że te współczynniki są za niskie i trzeba dokonać ponownych obliczeń.
        Ponadto byla to praca oparta na bardzo rzetelnych pomiarach natężęnia ruchu.
        W tamtym czasie praca miała szanse na nagrodę w konkursie "Dyplom dla
        Szczecina", niestety choroba i smierć promotora spowodowały, ze zaginęła ona.
        Podejrzewam, ze posiadają ja autorzy i tak się składa, że ja równiez posiadam
        egzemplarz tej pracy. Jej zaletą jest miedzy innymi to, że ujmowała zagadnienie
        całosciowo od Dworca Morskiego do Dworca PKP oraz od Skrzyżowania Wyszyńskiego z
        Sołtysią do ul. Energetyków gdzie obecnie ma powstać rondo.

Jeżeli jednak Twoje zasłyszenia miały by się potwierdzić to 90%, że odkurzono
        stary projekt profesora Wolskiego z ideą 3 równoległych mostów w miejscu Mostu
        Długiego. Dyplomanci proponowali wtedy nowoczesny most wantowy z jednym pylonem
        po stronie Urzedu Celnego i poszerzony w kierunku dawnej Centrali Rybnej.
    • lamat przecie dla urzędu wszystko jetst dobrze 01.02.06, 10:46
      wczoraj było w TV3, jestescie malkontenci. Wysokie krawężniki maja tam być, to
      ma być przelotówka, a nie tam wygodne zatrzymywanie, do tego są uliczki obok.
      To tak własnie boli zmiana dawnego myslenia i przyzwyczajenia na nowe. A
      chodniki mają być szerokie, bo pieski nie maja gdzie spacerować.
    • Gość: rowerzysta Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.chello.pl 01.02.06, 11:08
      Przykład z Berlina można brać w wielu sprawach ścieżki rowerowe maluje się tam
      na jezdni,a handlowcom radzę ustawienie przed swoimi sklepami stojaków na
      rowery .Temat piesków to sprawa POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ
      • Gość: miłośnik psów Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:24
        Temat piesków to sprawa ich WŁAŚCICIELI.Można brać przykład z Berlina i innych
        europejskich miast i wyznaczyć wybiegi dla psów i ustawić pojemniki na psie
        odchody.
    • lamat a teraz akwa park i bedę znów prezydentem 01.02.06, 11:19
      jest tyle do zrobienia jeszcze, a ci wszyscy to mi przeszkadzaja, .........
      no kto..
      .........
      no,
      ,,,,,,,,,,,,
      ci
      .............
      . ludzie,
      to je mieszkańcy
      ..........

....
      oni nie wią co dobre.
    • Gość: pieszy Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.chello.pl 01.02.06, 11:25
      tak tak i te psy co srajom
      • Gość: pieszy Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 01.02.06, 17:50
        drogi pieszy, prosze loguj sie z jakims wyróżnkiem bo na tym forum jest już
        pieszy (czyli ja) jest też Pieszy, pieszy2 I i kilku innych. myślę, że nie w
        smak ci będzie gdy ktoś moje wypowiedzi przypisze tobie. pozdrawiam. pieszy
    • Gość: szeryf Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: 212.244.66.* 01.02.06, 11:53
      Zamknąć z powrotem i to natychmiast.
      Wczoraj jechałem od Mostu Długiego do Placu Kościuszki dokładnie 23 minut.
      Horror. Niech będzie tak jak było przez ulicę Kopernika.
      A ten kto wpadł na pomysł zwężania ulicy przy wzrastającej ilości pojazdów
      jest niespełna rozumu !!!!!!Czyżby znowu Polak był mądry po szkodzie ?
    • Gość: midat wieś tańczy i śpiewa.... POLAND IP: *.vx.pl / *.vx.pl 01.02.06, 14:12
      W Buraczanym mieście, buraczane władze i buraczane firmy wykonawcze otworzyły w buraczany sposób główną ulicę miasta!! Buraki do gnoju!!
      • Gość: poloneZ Re: wieś tańczy i śpiewa.... POLAND IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:35
        Midat - jesteś zwykłym burakiem.
    • dusza16 Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 01.02.06, 14:43
      Z tego co mnie pamięć nie myli to ta sama ekipa co robiła rondo "Leppera" więc
      nie wiem o co wam chodzi?Zdziwieni?
    • wodni.k Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 01.02.06, 15:18
      "W tym czasie prezydent Marian Jurczyk przecinał wstęgę. - Cieszę się, że ta
      magistrala została w końcu otwarta - mówił. - Proszę sobie przypomnieć, jak
      wyglądała przed modernizacją"

Po prostu rozpacz czlowieka ogarnia.
      Gdy jako jeden z wielu wnosiłem zastrzezenia do projektu, byly zastepca
      dyrektora Wydziału Inwestycji w UM Mikiewicz przekonywał, że Krzywoustego ma byc
      ulicą lokalną, a nie magistralą i dlatego przyjeto taki projekt.
      Teraz ten głupek chwali się, że to magistrala.
      Jakie to szczeście, ze zbliżaja sie wybory.
      • Gość: andreas magistrala, jednak magistrala... IP: *.orange.pl 01.02.06, 16:15
        to jest magistrala, bo ja magistry robily...
        dlatego tak powiedział, bo sie zna na tytułach...
        nic nie jarzysz?
    • Gość: siusiak Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 19:19
      Chodniki, te zrobione są całkiem ok, za to jezdnia fatalna, szczególnie przy
      studzienkach. Dziwi mnie, że w enerdowie jak jest nowe to równe jak tafla
      szkła, a u nas faliste i się wszyscy cieszą, że dziur nie ma.
      Za to przy tej szerokości brak ścieżek rowerowych wytłumaczyć można chyba tylko
      tym, że nie ma el dupy gdy rozum lodem skuty.
    • Gość: sanders Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.one.pl / *.one.pl 01.02.06, 21:28
      Wygodnisie co dupę muszą pod same drzwi zawieźć już parkują częściowo na
      chodnikach przy wjazdach na podwórka. A policja jak zwykle nic nie widzi...
      • lehoo Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane 01.02.06, 21:57
        W imieniu Pana Magazyniera proszę o przekazanie życzeń Panu Prezydentowi Reaganowi
        • Gość: ZIK Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 08:51
          Majważniejsze, że Mirek, no ten od Ptaka Wziął parę groszy. Też proszę o
          przekazanie pozdrowień dla P.Regana
    • Gość: Wyborca Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 16:12
      Szkida, że żadnego z kandydatów na prezydenta Szczecina nie stać na deklarację, że pod jego rządami szczecińskie trotuary będą przyzwoite :(
      • Gość: ... Re: Otwarcie Krzywoustego. Pusta ulica, zapchane IP: *.pureserver.info 05.11.06, 16:19
        trotu..co???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka