Dodaj do ulubionych

W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:13
Uprzejmie proszę mi go nie zaśmiecać jakimiś opiniami (a to że coś tam jest
wpadką czyimś zdaniem)bo to jest względne i pachnie walką polityczną.
W tym wątku liczą się tylko fakty, które należy potępić lub wskazać ale jasne
i bezwględne, ale proszę ich nie komentować. To będzie taki zeszyt ze zbiorem
takich wpadek.
Zaczynam od :
wiadomosci.onet.pl/1256474,11,item.html---------------------
"Gazeta Wyborcza" pisze, że Marek Płusa z PiS, oskarżony o fałszowanie
dokumentów, został nominowany na szefa oddziału Agencji Restrukturyzacji i
Modernizacji Rolnictwa w Kielcach.
Agencja dzieli większość unijnych pieniędzy dla polskich rolników.

Dziennik pisze, że w lutym 2001 roku Płusa został skazany na osiem miesięcy
więzienia w zawieszeniu na trzy lata za podrobienie dokumentu. Pół roku
później sąd uchylił wyrok i nakazał mu zapłacić 200 złotych grzywny.
Prokurator rejonowy w Busku Zdroju wyjaśnia, że nie oznacza to, iż sąd uznał
Marka Płusę za niewinnego. W 2004 roku nastąpiło jednak zatarcie wyroku i od
tego czasu Marek Płusa jest osobą niekaraną.
Obserwuj wątek
    • Gość: Galoty Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 08:20
      miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,3150014.html------------------------------------------------
      Mirosław Marcinkiewicz, jeden z braci premiera awansował na dyrektora I
      Oddziału PKO BP w Gorzowie. Jak sam twierdzi stanowisko brata nie miało wpływu
      na jego karierę zawodową

A jak było wcześniej? W poprzedniej dekadzie Mirosław Marcinkiewicz był
      związany w ZChN. W latach 1990-99 był dyrektorem wydziału infrastruktury a
      potem dyrektorem generalnym Urzędu Wojewódzkiego w Gorzowie. Zwolnił go
      ówczesny wojewoda Jan Majchrowski z AWS. Marcinkiewicz jako dyrektor generalny
      przewodniczył radzie nadzorczej Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska,
      który niezgodnie z prawem przekazał Regionalnemu Stowarzyszeniu na rzecz
      Zrównoważonego Rozwoju jako darowiznę nieruchomość, samochód i sprzęt biurowy,
      co uszczupliło kasę Funduszu o ponad 1,3 mln zł. Kontroler z Kancelarii
      Premiera stwierdził wówczas, że wniosek o odwołanie Marcinkiewicza jest
      słuszny. Jednak w rozprawie sądowej dotyczącej podejrzanych darowizn Funduszu
      Marcinkiewicz był tylko świadkiem, a nie oskarżonym.

Kazimierz Marcinkiewicz w 1999 r. został szefem doradców premiera Buzka.
      Premier wojewodę odwołał. A jeszcze w tym samym roku Mirosław Marcinkiewicz
      został dyrektorem generalnym w ministerstwie łączności. Jak dostał tę pracę?
      Sam opowiadał nam trzy miesiące temu: - To dzięki wojewodzie Majchrowskiemu. A
      było to tak. Dzwonię do Kazia i mówię, że wyrzucił mnie Majchrowski z urzędu. -
      Gadasz, naprawdę to zrobił - zdziwił się Kazimierz. - Nie przejmuj się. Trzeba
      się rozejrzeć co tutaj jest w Warszawie. I akurat Kazimierz spotkał nowego
      ministra łączności Macieja Srebro. On opowiadał Kazimierzowi, że szuka
      dyrektora generalnego. Wówczas Kazimierz mówi: - No to może mój brat, on
      właśnie przestał być dyrektorem generalnym. Zadzwonił do mnie Srebro
      przyjechałem do Warszawy złożyłem podanie. Z trzech kandydatów wybrał mnie -
      wspominał Mirosław Marcinkiwicz.

Premier Marcinkiewicz nieco inaczej zapamiętał całą sytuację: - Nie
      reklamowałem brata. Srebro sam przyszedł. Mówi "w gazecie czytam, że Mirka
      zwolnili w Gorzowie, a ja mam właśnie wacat." Tak było. Szukał kogoś z ZChN-u.
      Nie było z mojej strony akcji w kierunku ministerstwa łączności - tłumaczył nam
      premier Marcinkiewicz.

W ministerstwie Mirosław Marcinkiewicz był do 2001 r., później został
      przewodniczącym rady nadzorczej Banku Pocztowego. Po upadku AWS pracował w
      dwóch firmach prywatnych. W 2004 r. przeczytał, że bank PKO BP szuka ludzi.
      Zgłosił się i został wicedyrektorem oddziału Banku PKO BP w Sulęcinie, a potem
      dyrektorem oddziału w Skwierzynie. Teraz zastąpił na stanowisku dyrektora I
      Oddziału PKO BP w Gorzowie Władysława Sobkowa, który kierował bankiem przez
      ostatnie 18 lat.
      • Gość: K.F. Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 16:46
        * Prof. Lubińska
        * Jarosław Kaczyński w Radzie Bezpieczeństwa Narodowego
        * Niejaki Wysocki, intenndent okrętowy i perlegent Radia Maryja w roli ministra
        transportu ds. żeglugi
        • Gość: zeneris Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.orange.pl 05.04.06, 17:47
          De-bil w roli forumowego komentatora.
          • tuner Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS 28.04.06, 11:27
            Gość portalu: zeneris napisał(a):

> De-bil w roli forumowego komentatora.

Chyba żartujesz! A ktoby debila na komentatora wziął! On takie bzdety pisze z
            własnej woli i za darmo. Choroba a nie praca.
    • Gość: Galoty Kolejna wpadka kadrowa PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:25
      aż wstyd
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3180979.html
    • Gość: Walerian Popławski Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.iscnet.pl 24.02.06, 19:35
      Największą wpadką PiS jest bez wątpienia to, że Premier Rządu nawet nie wchodzi
      w skład Rady Ministrów. O!
      • Gość: Galoty Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:39
        Mój wątek jest o wpadkach KADROWYCH, a nie o wpadkach
        • Gość: Walerian Popławski Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.iscnet.pl 25.02.06, 11:39
          Gość portalu: Galoty napisał(a):
          > Mój wątek jest o wpadkach KADROWYCH, a nie o wpadkach

Największą wpadką KADROWĄ (!!!) tego rządu jest to, że Premier tego rządu nie
          wchodzi w skład Rady Ministrów!
          • Gość: Galoty specjalnie dla xyzeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 14:17
            Urbański jest wielkim błędem kadrowym PiS. Uparty i bucowaty prawie jak
            Napieralski na kacu
            • xyz-xyz Re: specjalnie dla Galota 05.04.06, 15:16
              "Uprzejmie proszę mi go nie zaśmiecać jakimiś opiniami (a to że coś tam jest
              wpadką czyimś zdaniem)bo to jest względne i pachnie walką polityczną." Galoty

Uparty i bucowaty prawie jak
              > Napieralski na kacu

Tak to właśnie działa nasz forumowy okręt flagowy antySLDyzmu:)))

Zapytam jeszcze Galocie czyś ty rozmawiał z Grzesiem na kacu? Ja wielokrotnie.
              Wtedy on jest wesołek i żartowniś. W życiu uparty. A buc to Ziobro. Na trzeźwo...
            • galoty Powinna byc odwołana. Skandal, żenujące,.......... 02.02.07, 15:37
              wiadomosci.onet.pl/1478313,11,item.html
    • Gość: lisica Stępień i Szymańska IP: *.orange.pl 28.02.06, 11:53
      czyli dyrektor ANR i była STAROSTA ŁOBZA za chwilę albo jużdyrektor
      ARiMR.Dlaczego wpadki to luzie Balazsa, który nieprzerwani, od lat obstawia
      swoimi ludźmi Agencje rządowe (dla przypomnienia janiszewski, zimnicki itp)
      Teraz obstawia pod sztandarem PISu. W nagrodę od lat okrada zachodn iopomorskie
      z najlepszej ziemi i obiektów. Taka prywatyzacja a'la AWS. Teraz kolej na
      Stado w Łobzie, a później? Takie to teraz szczecińskie PRAWO I TAKA
      SPRAWIEDLIWOŚĆ.A JA GUPIA GŁOSOWAŁAM NA KACZORA!
      • Gość: Walerian Popławski Re: Stępień i Szymańska IP: *.iscnet.pl 28.02.06, 22:05
        Ja od zawsze czytam na tym forum, że to Piechota i Wieczorek najbardziej
        okradają województwo zachodniopomorskie... A wystarczy spojrzeć kto jest
        największym latyfundystą dzisiejszych czasów w naszym regionie i nieprzerwanie
        od wielu lat jest przy żłobie.
      • Gość: Galoty Re: Stępień i Szymańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 01:54
        hey lisica. W końcu Marcinkiewicz był szefem gabinetu Premiera Buzka. Niestety
        • Gość: lisica Stracone złudzenia???!!! IP: *.orange.pl 01.03.06, 11:20
          Stracone, ale nie do końca. Gdybym nie wierzyła, to co by zostało? WIELKIE NIC.
          A ja wciąż wierzę, że w końcu u....lą Ar turo. Może jeszcze nie za tej ekipy,
          ale jednak. Niech PiS i min. Ziobro zaostrzą prawo, dobiorą się do sędziów i
          prokuratorów, a potem będzie ławiej.
          • xxtoja Re: Stracone złudzenia???!!! 06.04.06, 08:01
            Spoko lisico ty je też stracisz, te złudzenia, tak jak ja. Wszystko jest w
            zależności jak jest komu twoje działanie potrzebne, jak zostaniesz wykorzystana.
            Później o tobie szybko zapomną. Najpierw miód, a później obietnica staje się
            milczeniem.
            ...
            ...
            Co do wpadek ta cała sytuacja z ministrem Jurgielem i jego zastępczynią, która
            przeszła do PO.
            • Gość: inna śmieszą mnie te wasze brednie, nie macie żadnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 02:20
              argumentów
        • Gość: ufoludek Re: Stępień i Szymańska IP: *.orange.pl 06.04.06, 08:25
          Czy to ten hmm kolega Lubińskiej. Z Gorzowa?
          No to fajnie.
    • Gość: K.F. Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 08:01
      Minister gospodarki - Wożniak
      Panstwo łoży na prywatną fundację jego ....zony.
      Resort oświaty zamiast nowych publicznych przedszkoli chce wprowadzić ich
      namiastkę - tzw. kluby przedszkolaka. W ich tworzeniu kluczową rolę ma odegrać
      prywatna Fundacja Rozwoju Dzieci im. Komeńskiego, w zarządzie której zasiada
      Monika Rościszewska-Woźniak, żona ministra gospodarki Piotra Woźniaka.
      Jak wyliczyły media - Fundacja dostała już na to prawie pół miliona złotych z
      budżetu państwa.
    • Gość: ufoludek Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.orange.pl 06.04.06, 08:22
      Największa ,,wpadka,, kadrowa w/g mnie to powołanie Lubińskiej na ministra.
      • Gość: Galoty Re: W tym wątku będa nie tylko wpadki kadrowe PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:09
        Śmieć nie polityk
        wiadomosci.onet.pl/1313994,11,item.html
      • Gość: Galoty Niewiele się w zakresie kolesi i TKM zmieniło :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 07:14
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3329766.html
      • anna_maria Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS 08.05.06, 09:09
        ten rząd to jedna wielka wpadka :)
        • Gość: Doradca Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 09:12
          Nie chrzań. Gilowska jest OK. Meller był OK. Marcinkiewicz jest niezły. Bez
          przesady tylko please
        • Gość: Galoty Dla mnie skandal i poważna afera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 06:48
          wiadomosci.onet.pl/1335717,11,item.html
      • Gość: Galoty PZU. Kolejna wpadka kadrowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 09:04
        "Dziennik": Mianowany w czwartek prezes PZU Jaromir Netzel pięć lat temu został
        zwolniony z PKO BP. Rada nadzorcza banku uznała, że Netzel nie może być
        jednocześnie dyrektorem udzielającym kredytów i prokurentem wierzyciela, firmy
        Drob Kartel.
        Nazwisko Jaromira Netzla, adwokata prowadzącego od 13 lat indywidualna
        kancelarię w Gdyni, nic nie mówi większości parlamentarzystów. Ale nie
        wszystkim. Jak dowiedział się "Dziennik", do wysokich rangą prokuratorów i
        policjantów w Warszawie dzwonili wczoraj zdezorientowani posłowie PiS.

"Dwóch posłów dzwoniło, mówiąc, że ta nominacja jest
        skandalem .............................
    • Gość: Galoty Walendziak: co prawda nie z PiS ale związany z nim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 07:25
      Według mediów, Dochnal zgromadził pieniądze na "funduszu łapówkowym" po to, by
      w przyszłości opłacać polityków. Kiedy miało to nastąpić - nie wiadomo. Jakim
      politykom miałyby być wręczane pieniądze - także nie zostało to sprecyzowane.
      Jedynym nazwiskiem, jakie pojawiło się w treści zarzutu, jest nazwisko Wiesława
      Walendziaka, byłego posła PiS, który już od kilku lat nie jest politykiem.

• Gość: kulus Re: Walendziak: co prawda nie z PiS ale związany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 07:33
        > Jedynym nazwiskiem, jakie pojawiło się w treści zarzutu, jest nazwisko
        Wiesława
        Walendziaka, byłego posła PiS, który już od kilku lat nie jest politykiem.

Naiwny jesteś jak dziecko we mgle... Nazwisko pojawiło się ale nie wiadomo w
        jakim kontekście.Może w kontekście że wziął,albo w kontekście że nie chciał
        wziąć,albo w kontekście,że usiłowano mu dać,albo w kontekście,że przechodził w
        tym dniu przez ulicę na czerwonych i dostał mandat.
        • Gość: Galoty Re: Walendziak: co prawda nie z PiS ale związany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 07:40
          Nie. Nie jestem naiwny. Jestem pilnie obserwujący zarówno czerwonych,
          niebieskich jak czarnych itd. Czekam na to rozstrzygnięcie a do przykładania
          mi naiwnością i innymi cechami z jednej strony jak piszę o czerwonych czy z
          drugiej strony jak piszę o czarnych jestem przyzwyczajony.
          Ludzie nie związani lub nie promujący konkretnej opcji są tu na tym forum ale w
          mniejszości.
          Pozwolisz, że będę sobie w tym moim wąteczku odnotowywał takie sprawy. OK ?
          • Gość: Doradca Re: Walendziak pampers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 08:35
            Od Ciebie krytykę SLD przyjmę. Od większości funkcjonujących na forum sprytnych
            jak KF, Absztyfikant; mniej sprytnych jak xyz, ja_aska, Beatrix, Dyrgosia,
            student and Co nie przyjmę gdyż nie są obiektywni a ich byt forumowy to walka
            pod sztandarem swoich mocodawców lub mentorów
    • Gość: Lisica M.Mielniczuk dyrektorem zasobu w ANR IP: *.orange.pl 07.06.06, 15:59
      w Warszawie. Człowiek Balazsa, były Burmistrz Wolina, który wsławił się zamianą
      działek z don Arturo. Teraz obsadza stanowiska w resztkach spółek SP, które
      jeszcze przeżyły. Dobry znajomy Stępnia z ANR Szczecin,też od don
      Arturo. "Godnie"kontynuuje działania swoich poprzedników Zimnickiego i Olecha.
    • Gość: naprawde? Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 08.06.06, 20:04
      niemożliwe?
      • hanka41 Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS 12.06.06, 04:25
        Zastanawialam sie , ktora wpadke kadrowa rzadu PiS uwazam za wieksza?
        Leppera Czy Giertycha ?
        Obie sa porazajace, jednakze z uwagi na wage problemu, Giertych jest wiekszym
        zagrozeniem spolecznym.
        Narazenie mlodego pokolenia Polakow na edukacje pod kierunkiem RG jest
        zagrozeniem na ktore ani rodzice, ani nauczyciele, ani mlodziez nie powinni
        dac przyzwolenia.
        Probke roli " wychowawczej " tego pana oraz jego partii, juz mamy w postaci
        bojowek MW .
        Wlasnie dzis przeczytalam apel mlodziezy skierowany " Przeciwko
        katolickiemu " ministrowi, wzywajacy do wagarow w dniu .... itd .
        To Powazny blad.
        Nie idzie o to, ze Roman Gertych jest ministrem katolickim. Polska j e s t
        krajem w wiekszosci katolickim i to jest nasza rzeczywistosc. Chodzi o to, ze
        czlowiek ten w Polsce jest synonimem nacjonalizmu, ksenofobii,braku
        poszanowania ludzkiej godnosci,tj cech ktore nie sa wprawdzie w Polsce
        powszechne , ale niestety z uwagi na zasciankowosc srodowisk wiejskich i tzw
        prowincji, padaja na dosc podatna glebe. Stad juz tylko krok do faszyzmu, a na
        to Polska z cala stanowczoscia powinna powiedziec N i e !!!

Hanka41
        • galoty Chyba duża wpadka 18.01.07, 06:03
          Sławomir Skrzypek jako Prezes NBP
    • Gość: Galoty Wasserman i Dorn do zwolnienia za brak wiedzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 06:37
      Wątpie aby Marcinkiewicz lub Kaczyński mieli wiedzę o kontrowersyjnej
      działalności tego Pana. Tak więc Wasseman i Dorn czyli Ci, którzy taka wiedzę
      miec powinni, do zwolnienia.
      wiadomosci.onet.pl/1338323,11,item.html
    • Gość: Galoty rajstopy, telefony i ... pogłębianie Odry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 06:54
      Protegowany ministra Wiecheckiego
      "Gazeta Wyborcza" pisze, że na zastępcę dyrektora Urzędu Morskiego w Szczecinie
      minister Wiechecki mianował partyjnego kolegę. Nie ma on żadnego doświadczenia
      w branży, a wcześniej handlował rajstopami i telefonami komórkowymi.
      Teraz ma odpowiadać za pogłębianie toru wodnego i ochronę nabrzeży.
      Dziennik dodaje, że działacz LPR Wojciech Łuczak od 1 czerwca jest zastępcą do
      spraw technicznych dyrektora Urzędu Morskiego. To stanowisko jest na tyle
      specjalistyczne, że do tej pory nikt nie odważył się obsadzić go z politycznego
      klucza. Piastował je pracownik z 26-letnim stażem pracy w urzędzie. Nagle
      został odwołany.
      Nowy wicedyrektor jest rzecznikiem prasowym szczecińskiej LPR, której
      Wiechecki - minister gospodarki morskiej - przewodzi.

• Gość: Galoty Nepotyzm i TKM rodzinny !!! Jarek Ty ślepy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 06:45
      Dzień kolejny/stracony/2006-07-01
      Teściowa dobra na wszystko
      Źródło: Gazeta

27-letni poseł LPR Daniel Pawłowiec był swego czasu kandydatem do KRRiT. Nie
      został jednak wybrany. Jednak w rodzinie nic nie zginie. KRRiT wybrała do
      rady nadzorczej Radia Łódź teściową pana Pawłowca.
      Z kolei członkiem rady Radia Zachód w Zielonej Górze została Aleksandra Sawicka-
      Starosta, żona posła Samoobrony Waldemara Starosty.
      W radzie Radia Kielce znalazła się Agnieszka Massalska, córka senatora PiS
      Adama Massalskiego.
      • xyz-xyz Re: Nepotyzm i TKM rodzinny !!! Jarek Ty ślepy ? 16.08.06, 10:04
        Jarek Ty ślepy ?

Galocie TY naiwny? Taka mał historyczna paralela. Kiedy Soso wyzionął był ducha,
        a Nikita Siergiejewicz wygłosił swój sławny referat, radzieckie Galoty
        twierdziły, że to nie Józef był zły. Złe były kadry. A Sam Generalissimus nic o
        zbrodniach nie wiedział.
    • Gość: Galoty stanowisko warte 1 milion zł za zasługi polityczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:23
      Piotr Jania (z oficjalnej strony WWW Szczecina)
      Urodzony 29.06.1952 r. w Szczecinie. Żonaty, żona Alina, córki - Kasia i
      Agnieszka.
      Działalność w podziemnej "Solidarności", współorganizator strajku w 1988 r. w
      porcie szczecińskim. Od 1990 r. związany politycznie z działalnością braci
      Kaczyńskich. W latach 1995-1998 Prezes Zarządu Wojewódzkiego Porozumienia
      Centrum w województwie szczecińskim. Współzałożyciel ugrupowania
      politycznego "Prawo i Sprawiedliwość" w województwie zachodniopomorskim.
      Od 1971 r. związany zawodowo z portem szczecińskim, obecnie kierownik Wolnego
      Obszaru Celnego w Szczecinie. Student politologii o specjalności "Polityka
      samorządowa i regionalna".
      Hobby: historia, literatura fantastyczna, grzyby, sport.

• Gość: ultra Re: stanowisko warte 1 milion zł za zasługi polit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:54
        > Od 1971 r. związany zawodowo z portem szczecińskim, obecnie kierownik Wolnego
        Obszaru Celnego w Szczecinie.
        czy gdyby nie był w PIS,to wtedy mógłby zająć to stanowisko.czy oburza cię
        tylko sam fakt przynależności partyjnej?
        • Gość: Galoty Re: stanowisko warte 1 milion zł za zasługi polit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:12
          Gdyby nie był w PiS też krytykował bym tę decyzję. Nie mógłby zając wg mnie
          tego stanowiska nawet gdyby był bezpartyjny niefachowiec.
          Viceprezes tak dużej spółki prawa handlowego z tak mikrym doświadczeniem
          menadżerskim i bez wyższego wykształcenia to po prostu skandal.
          Kierownik Wolnego Obszaru Celnego to brzmi dumnie ale dla niezorientowanych a
          tak dla zorientowanych to jest to taki kierownik większego zespołu magazynów.
          Kirownik to nie zarząd. Funkcja w zarządzie opiera się na zupełnie innych
          kwalifikacjach niż myślą laicy w sprawach gospodarczych. Kierownik WOC - to nie
          świadczy o kwalifikacjach. Brak wyższych studiów itd itd.
          Żenada nawet nie biorąc pod uwagę aktywności w PiS i osobistej działaności z
          Kaczyńskim.
    • Gość: Obywatel Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.chello.pl 09.08.06, 16:06
      I mamy fachowość, uczćiwość,kompetencje w wykonaniu Kaczorów. NIe dziwi że
      większość normalnie myślących wyjeżdza z tego kraju, miało być lepiej a jest?
    • Gość: Galoty W prezencie dla marnotrawnego forumowicza xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:48
      Ta wpadka kadrowa PiS jest znana od dawna ale pojawiqające się z biegiem czasu
      nowe wiadomości czynią tę wpadkę kadrową karygodną i pilną do naprawienia.
      wiadomosci.onet.pl/1371325,11,item.html
      • Gość: Galoty fuj. Cuchnie. Tekst z Prezesuńciu PZU od PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:54
        Jaromir Netzel po czerwcowych publikacjach "Rz" na temat jego związków z aferą
        Drob-kartelu twierdził, że jego rola w tej firmie sprowadzała się do doradztwa
        zarządowi. W rzeczywistości rola Netzela zarówno w tej sprawie, jak i w innych
        upadłościach firm należących do współwłaściciela Drob-kartelu Jerzego B., była
        znacznie większa. Sam Netzel zaś był nie tylko doradcą prawnym, ale również
        przyjacielem i wspólnikiem Jerzego B.

Z ustaleń gazety wynika, że w 1989 r. Netzel razem z Jerzym B. i ówczesnym
        zastępcą dyrektora Pekao w Sopocie Adamem Wojtuszkiewiczem założyli firmę Fit
        SA. Kilka miesięcy później Wojtuszkiewicz zdecydował o przyznaniu ćwierć
        miliona marek kredytu firmie Bolid, którą kierował Jerzy B. Znalazł się w
        konflikcie interesów: z jednej strony był wspólnikiem B., z drugiej - jako
        urzędnik bankowy reprezentował interesy swojego pracodawcy. Decyzję podjął tuż
        przed wyjazdem do USA. Kiedy kolejne raty przestawały wpływać do banku, ten
        zajął majątek spółki i zawiadomił prokuraturę. Śledztwo niczego nie wyjaśniło -
        w 1993 r. zostało zawieszone, a po kolejnych ośmiu latach sprawa się
        przedawniła.

Jaromir Netzel nie pamięta spółki Fit. "(...) prezes oświadczył, że na
        przełomie lat 80./90. założył na zlecenie, jako aplikant adwokacki lub adwokat
        od 50 do 100 spółek. Prezes nie pamięta wszystkich osób zlecających założenie
        spółek, ich nazw i okoliczności wszystkich zleceń" - napisał w imieniu prezesa
        Witold Pasek z PZU.

Gazeta ustaliła, co się stało z ćwierć milionem marek. Bank wystawił czek,
        który miał być zrealizowany w Niemczech, a pieniądze wpłacone na konto firmy
        Marcam jako zapłata za dostawę tkanin. Czek został wystawiony na Jerzego B.,
        który wywiózł go za granicę. Marcam to w rzeczywistości firma Jerzego B. -
        pisze dziennik.

Pieniądze szybko wróciły do Polski. "Rz" dotarła do zeznań świadka, złożonych w
        śledztwie dotyczącym nieprawidłowości w Marcam Koegel: "Po przekroczeniu
        granicy w Kołbaskowie zajechaliśmy na pierwszy parking na Auto-bahnie po
        stronie niemieckiej, na którym czekał na nas mercedes na rejestracji
        niemieckiej. (...) Osoba z tego samochodu coś przekazała panu B. - jak się
        później okazało to były pieniądze. (...) Po przyjeździe na punkcie granicznym
        zgłosiliśmy przywóz dewiz. Najpierw do celników zgłosił się pan Netzel, a
        następnie poszedł tam z panem B." - cytuje "Rzeczpospolita".
        • xyz-xyz Re: fuj. Cuchnie. Tekst z Prezesuńciu PZU od PiS 16.08.06, 11:10
          Biedny Jarek o niczym nie wie! Taki on uczciwy i zapracowany na urlopie. Bidulek.
        • Gość: Galoty Ten błąd kadrowy to cwana gapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 05:53
          Nowe informacje wskazują, że na prezesuńcia m.in. państwowego PZU zatrudniono
          tzw "fikołka". Nielegalne konto zagranicą. Potęzna wpłata jak na 1993 rok bo
          100.000.USD co na tamten czas stanowiło ze dwa domy w Szczecinie.
          wiadomosci.onet.pl/1377933,11,item.html
      • xyz-xyz Tu masz kolejny kaczy kwiatek 16.08.06, 11:10
        www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006081603
    • Gość: Galoty Antoni Macierewicz. Niestety ale błąd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 06:23
      W sumie to ciekyszłem się z nominacji Antoniego. Wybuchła ta afera z
      agenturalnością ministrów Spraw Zagranicznych. Wstrzymywałem się z tą oceną i
      wpisanie do tego mojego wątku o wpadkach kadrowych PiS do czasu wyjaśnienia
      sytuacji z kwitami na tych ministrów SZ. Sądziłem, że Antoni coś ma i skopie
      tyłek kilku szujom szkodzącym Polsce związanych z IPNem polskim czy :-)
      moskiewskim a tu Antoni ....... przepraszam. Bujaj się pan panie Antoni.
      Zapomniałem o panu.
      Nie uznaję w polityce ale i w wojskowości samego "przepraszam" jak wywołało się
      wojnę. W polityce obok "przepraszam" sam winien złożyć dymisję i odejść a w
      wojsku strzelić sobie w łeb.
      • korfi Re: Antoni Macierewicz. Niestety ale błąd. 25.09.06, 07:43
        Myslę, że pan Antek odegra bardzo znaczącą rolę przy najbliższych wyborach do
        parlamentu (jeżeli odbędą się wkrótce).

-------------------------------------------------------
        Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
        • Gość: Galoty Re: Antoni Macierewicz. Niestety ale błąd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 10:42
          Nie mylisz się
    • Gość: bbb Re: W tym wątku będa wpadki kadrowe itp rządu PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 02:21
      www.iskry.pl/modules.php?name=TV2
    • galoty żenujące 25.09.06, 06:55
      wiadomosci.onet.pl/1408130,11,item.html
      Zachowanie jak w przypadku Piotra J. ,syna komunistycznego premiera a obecnośc
      pana P. bojówkarza z SZSP kompromitująca.
    • galoty Nie sądzę Marku, nie sądzę. 25.09.06, 16:16
      Jako sympatyk PiS (sympatyk!) nie podzielam opinii Marka Jurka:
      wiadomosci.onet.pl/1408438,11,item.html
      Nie twierdzę, że klęska ale sukces ...? :-((
    • galoty Po prostu idiota (a profesor) 04.10.06, 07:28
      wiadomosci.onet.pl/1412895,11,item.html
      • Gość: Doradca Re: Po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 08:47
        Alkoholik niepijący jest zawsze najbardziej restrykcyjny w różnych zakazach itp
        ostracyzmach w stosunku do aktualnie pijących. To naturalna reakcja
        psychologiczna alkoholika.
      • fistoffury Re: Po prostu idiota (a profesor) 04.10.06, 08:49
        galoty napisała:

> wiadomosci.onet.pl/1412895,11,item.html

nie uwazam zeby to byla wpadka PiSu - kraje Wyspiarskie (UK i ROI) maja taki
        system juz od wielu lat i calkiem dobrze na tym wyszly.
    • galoty Nepotyczne zachowania jednego z bonzów PiS 14.11.06, 15:57
      W Gorzowie na listach PiS kandydowali członkowie rodziny Kazimierza
      Marcinkiewicza,z pozycji liderów:
      syn Maciej Marcinkiewicz i brat Akradiusz Marcinkiewicz.
      Obydwaj zostali radnymi.
      Czuję się w obowiązku o tym napisać gdyż tak samo jak tępię szwagrów z SLD
      (juras , brat Napieralskiego) także samo pragnę niniejszym splunąć na takie
      zachowania PiS w Gorzowie i samego Marcinkiewicza.
      Uwaga pluje : Tfu !
    • galoty dymisja Sikorskiego 06.02.07, 06:43
      o ile nie dogrzebali się współpracy z wywiadem prl ale zachowali to na razie w
      tajemnicy.
    • Gość: Doradca PiS to jedna wielka wpadka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 09:43
      Taka na całego i na całą kadencję hahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka