beatrix13 15.02.06, 19:51 kolejny przypadek molestowanego dziecka przez księdza we wsi Trawnik; pyt.: ilu na 100 księży dopuszcza się przestępstw na tle seksualnym i ilu z nich zostaje skazanych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ohne.zucker Re: MOLESTOWANIE na plebani 15.02.06, 21:01 a jak to jest wsrod rabinow???, ja-aska - dawaj, przeciez musisz miec dane z wiarygodnych zrodel... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: MOLESTOWANIE na plebani 15.02.06, 21:04 oni tylko przez prześcieradło więc molestowanie odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: MOLESTOWANIE na plebani 15.02.06, 21:05 no dawaj te normy... nie wstydz sie... skoro mowisz o czarnej normie, chce poznac inne rownie mi egzotyczne... nie daj sie prosic... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska cukiereczku 16.02.06, 08:23 tłumaczę: dla rabinów (ortodoksów) ciało służy tylko prokreacji. nie dotykają go, nie macają, nie patrzą. nawet sex tylko przez dziurkę w prześcieradle by "nie daj boże" nie dotknąć nieczystej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska cukiereczku 16.02.06, 08:33 statystyki dotyczące wiary w boga posród rabinów? bo niczego innego nie mogłyby dotyczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: cukiereczku 16.02.06, 08:38 acha.... wiec jestes pewna iz zaden Rabin nie zchanbil sie podobnym czynem...no, no, no...ciekawe... to jeszcze daj statystyki dotyczace Imamow, Mnichow Buddyjskich, Popow, Pastorow... etc. wtedy mozemy porozmawiac o zawyzonych czy zanizonych normach dotyczacych tego problemu. Zgodzisz sie chyba, ze musimy znalezc jakis pnkt odniesienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: cukiereczku 16.02.06, 08:40 pewnie, że nie jestem pewna. ale pocieszającym dla mnie jest fakt, ze skoro ilościowo jest ich mniej to mniej ludzi skrzywdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakistam Re: cukiereczku IP: 87.207.166.* 16.02.06, 08:50 Pluć można ile się da, prawda. Gorzej z uzasadnieniem dlaczego w jakim kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: MOLESTOWANIE na plebani IP: 62.69.202.* 15.02.06, 22:04 Bea problem dotyczy rowniez tego, kto zostanie przylapany. Ksieza, politycy, aktorzy, biznesmeni, artysci, a nawet terapeuci czy dyrygenci. Przypomnij sobie pedofilska afere sprzed kilku lat, ktora wytropili dziennikarze Wprost i Polsatu. Bylo glosno,ale tylko przez chwile, sprawie ukrecono leb. Mysle, ze dlatego, poniewaz wielu waznym personom na tym zalezalo! Sugerowano, ze na lawe oskarzonych moglyby trafic osoby z pierwszych stron gazet, nie mam zamiaru bronic ksiezy dopuszczajacych sie tego obrzydliwego przestepstwa ,ale mysle, ze to sa plotki, a rekiny dalej poluja. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: MOLESTOWANIE na plebani 15.02.06, 22:07 czyli winna mentalność naszego społeczeństwa i układy,bo narzedzia prawne są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: MOLESTOWANIE na plebani IP: 62.69.202.* 15.02.06, 22:19 Bea, ale to sie nie tylko u nas dzieje !!Otworz oczy ! A co robi kontyngent ONZ ?? Wykorzystuje nie tylko kobiety,ale i dzieci za plesniale zarcie i przeterminowane leki. Pobozni muzulmanie z Emiratow czy Arabii Saudyjskiej jezdza do Egiptu gwalcic kilkuletnie dziewczynki, ktore zreszta rodzice przyprowadzaja. A myslisz po co niemieccy czy skandynawscy sexturysci jezdza do Tajlandii ? To sa odrazajace sprawy ponad podzialami, ponad religiami, protestanci, muzulmanie, katolicy, prawoslawni... A majac na uwadze nasze spoleczenstwo...w moim odczuciu, to nie mentalnosc, ale znak czasu, wolnosc, ktora odwrotnie interpretujemy ! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: MOLESTOWANIE na plebani 15.02.06, 22:38 i co tylko na bezsilność nas stać? załamywanie rąk po fakcie? to przerażające Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: MOLESTOWANIE na plebani 15.02.06, 22:40 Dziewczyny, nie chciałybyście pomolestować mnie troszkę? Tak mi się kce.. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: MOLESTOWANIE na plebani 15.02.06, 22:41 a nieletni już nie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: MOLESTOWANIE na plebani 15.02.06, 22:47 ot... tak w temacie... temat ciezki, a tu prosze... bea i swancostam... ekstra pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit bez cukru 15.02.06, 22:48 ohne.zucker napisał: ot... tak w temacie... > temat ciezki, a tu prosze... bea i swancostam... ekstra -------------------------------------------------------------- Jestes jak kondom, na każdej randce na jaką się wybieram.. Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: bez cukru 15.02.06, 22:52 spadaj svenska bojka spac, bo jutro znowu na budowe... Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: bez cukru 15.02.06, 22:58 o, i jakieś dźwięki potrafisz wydać. wydaje ci sie ze to po szwedzku.. Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: bez cukru 15.02.06, 23:00 nie bo nie znam tego jezyka, tak zawsze okreslam tych barankow co rzna gwiazdy polnocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: MOLESTOWANIE na plebani IP: 62.69.202.* 15.02.06, 22:48 nas ? to chyba nieodpowiednie slowo. Narod sie oburza, a ci co rzadzili badz rzadza maja to w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: MOLESTOWANIE na plebani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 23:16 naród się oburza... Myślę, że w sferze seksu naród mamy wstydliwie zacofany. W sferach afer które nie dotyczą świecznika, ale osób związanych z miejscem pobytu, osób bliższych naród nie podskakuje, bo nie ma tego we krwi, wciąż w wielu środowiskach zakodowane jest milczenie, nie wtrącanie się. Oburzamy się w czterech ścianach, na zewnątrz milczymy. Gdy jednostki nagłaśniają sprawę reszta "wsi" się od nich odwraca. Leży u nas współdziałanie, współpraca na najniższym, podstawowym poziomie. Poza tym, afery dot. księży, są od razu łączone z atakiem na Kościół. A jemu nie zależy na samooczyszczeniu i prawdzie, wyżej postawieni zasuwają zasłonę milczenia. Wszystkie nitki, które mogą doprowadzić do osób u władzy, znanych, są od razu ukręcane. > a ci co rzadzili badz rzadza maja to w ... Jż. są zamieszani, to oczywiste. Jż. nie są to się boją brać samodzielnie za odbezpieczony granat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 cukier, a co Cię rabini obchodzą ? IP: *.comnet.krakow.pl 16.02.06, 09:16 przecie Polska, to w 99% kraj katolicki . Odpowiedz Link Zgłoś