Dodaj do ulubionych

Schronisko nie chce wolontariuszy

IP: 217.153.6.* 19.02.06, 23:22
kiedyś zawiozłem tam znalezionego kotka po wypadku, przeraziłem się: brud,
smród i alkohol - czuć było od mężczyzny, który nie wiadomo kim był, czy to
lekarz, czy sprzątający, nie chciał powiedzieć, po prostu zabrał zwierzaka i
wyrzucił mnie za drzwi - NIECH KTOŚ SIĘ ZA TO WEŹMIE w końcu !!
Obserwuj wątek
    • Gość: skandal w szczecinie robia kanty boja sie wpadki IP: *.hsd1.wa.comcast.net 20.02.06, 01:36
      w szczecinskim schronisku robia przwalki, glownie nic nie robia, 2 osoby
      przychodza do pracy wszyscy biora forse, zlodzieje i alkoholicy, boja sie ze
      wolontariusze zakabluja na ten burdel. po za tym sprzedaja nielegalnie psy do
      niemiec do eksperymentow.
      • xxtoja Re: w szczecinie robia kanty boja sie wpadki 20.02.06, 06:35
        czy Ewa M jest nadal kierownikiem tego schroniska.
        • ja_aska xxtoja 09.03.06, 08:13
          nie, nie jest. dlatego jest straszny syf i burdel.
          • xxtoja Re: xxtoja 09.03.06, 10:53
            to co wasze sld nie moglło jej poprzeć, jak taki z niej był fachowiec, tak jak
            napisał michał. Ja ją pamietam z akcji kalendarz- znany człowiek z psem ze
            schroniska.
            • psychol_ogia Re: xxtoja 09.03.06, 10:58
              Może własnie dlatego juz jej nie ma,że SLD ją poparło ?
              • xxtoja Re: xxtoja 09.03.06, 11:04
                no tak może, bo nadal pracuje tylko w Teatrze Letnim jak to michał napisał, ale
                tez pisał, że nikt za nią nie stoi. A więc, kto tutaj kłamie.
    • Gość: Zuza Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.serwerek.com / *.astro.net.pl 20.02.06, 08:20
      I ja tak sądzę że ktoś nie ma czystych rąk ,dlatego tak bardzo bronią się przed
      wolontariuszami ,a może należy udeżyć do urzędów pod które podlega schronisko .
      • xxtoja Re: Schronisko nie chce wolontariuszy 20.02.06, 08:24
        ponoć w tym schronisku koty są bardzo zaniedbane, panuje jakiś wirus bardzo
        niebezpieczny dla nich,
        • Gość: aneta Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: 217.153.6.* 20.02.06, 19:01
          tam panuje wszystko co najgorsze, czemu do ku..wy nedzy za moje pieniądze oni
          męczą te zwierzęta! niech ten zakichany urząd miasta który daje kase weźmie się
          za to! urzędnicy wiem że czytacie to forum zróbcie coś!
      • mariachi77 Re: Schronisko nie chce wolontariuszy 20.02.06, 19:09
        "uderzyć" Słoneczko, "uderzyć".
    • Gość: deser_t Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: 213.155.167.* 20.02.06, 10:51
      Także moim zdaniem schronisko wzbrania się przed wolontariuszami obawiając się,
      że ktoś będzie "patrzał im na ręce".
      Nie ma sensu wymieniać wszystkich korzyści płynących z wolontariatu, myślę, że
      wszyscy je doskonale znają.
      Mam nadzieję, że Gazeta dopilnuje by w schronisku w tej sprawie coś się w końcu
      zmieniło...
      Liczę na Was!
    • Gość: michal Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.06, 11:20
      Miasto już dawno pozbyło się ze schroniska Ewy Mrugowskiej, która to schronisko
      rozwinęła i doprowadziła do poziomu takiego że stanowiliśmy wzór dla całej
      Polski. Mrugowskiej/biologowi/ kazano prowadzić Teatr Letni!!!!! Jej miejsce
      zajęła znajoma Jurczyka, której jedyną kompetencją jest to że lubi zwierzęta.
      Na Mrugowska zrobiono nagonkę że aż pracownicy bali się z nią pożegnać. Obecne
      kierownictwo wogóle nie wie o co chodzi w prowadzeniu takiej instytucji a to
      demoralizuje pracowników. Ale dla władz miasta i ZUK to nie jest problem, bo
      znajomi mają pracę. Przecież zawsze tak było. A za Mrugowską nikt nie stoi!!
    • Gość: cypryjka Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.cytanet.com.cy 20.02.06, 12:50
      Ja tam nie wiem kto za kim stoi, ale niechec do wolontariuszy, ktorzy w
      schronisku dla zwierzat sa naprawde berdzo cenni, jest niezrozumiala.
    • Gość: Bodi Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:56
      chciałam przekazać troche pieniędzy na schronisko ale qw tej sytuacji zrezygnuję
    • Gość: Mnich Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.stargard.mm.pl 20.02.06, 16:04
      Tak to prawda,boją się ludzi niezależnych.Trzeba towarzystwo tam pracujące
      zwolnić i pozwolić pracować wolontariuszom a dopiero coś się zmieni.Rozgonić to
      tałatajstwo.........
      • Gość: karolina Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.szczecin.mm.pl 20.02.06, 18:05
        Ja pieniedzy nie daje,staram się od czasu do czasu zanieśc jakieś stare
        koce ,kołdry i suchą karmę.Zwierzeta żyją tam na prawde w strasznych
        warunkach.Gdy byłam dzieckiem często chodziłam tam z rodzicami na spacery(
        jakoś tak przyjemnie było: niedzwiedz,kozy...) ,ale teraz swojego dziecka
        raczej tam nie zabiorę.
        • Gość: Andrzej Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: 217.153.6.* 20.02.06, 18:30
          szmaciarstwo, hamscy pracownicy, biedne zaniedbane zwierzęta, niech ktoś coś
          zrobi, powinni wszystkich skur..synów pozamykać, którzy zamiast pracować chleją
          alkohol, a ludzi i zwierzęta gdzieś mają! przecież to za nasze pieniądze wszystko!
          • Gość: gzygzy Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.szczecin.mm.pl 20.02.06, 20:14
            racja, znierzmy się i niech ktoś coś zrobi! stary polski sposób na nic nie robienie
    • Gość: marek nie chca bo moze cos by przy tym na jaw wyszlo IP: *.as15444.net 21.02.06, 09:43
      nie chca bo moze cos by przy tym na jaw wyszlo...
    • Gość: Zniesmaczony Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:49
      Tak czytam i oczom nie wierzę. Wolontariat problemem? Czy to piszą miłośnicy
      zwierząt czy też chętni w zdobyciu punktów na studia bądź do szkół średnich, a
      może ich zatroskani rodzice ? Czy ktoś z was zastanowił się przez chwilę
      skąd się biorą te biedne zwierzęta……? z kosmosu………? z Marsa………..? czy może z
      terenu miasta Szczecina……..? Może warto by było poruszyć właśnie ten
      problem, bo chyba jest o czym pisać a nie zajmować się pierdołami. Cieszyć
      się tylko trzeba, że jest takie miejsce ( jakie by nie było ) w którym te
      biedaczyska mają schronienie i wyżywienie.
      • deser_t Re: Schronisko nie chce wolontariuszy 22.02.06, 08:03
        Tu nie chodzi o to, by schronisko "było, jakie by nie było" tylko by było
        bardzo dobre. Nie nazwałabym schronieniem miejsca, gdzie psy zamarzają, koty
        głodują i masowo chorują a władze odmawiają pomocy.
        Zastanów się Zniesmaczony - walka o jakość schroniska nie jest "pierdołą" i
        podejrzewam, że tym "biedaczyskom" jak piszesz, jest obojętne czy ręka która je
        karmi, głaszcze, czy wyprowadza dostaje za to jakieś punkty (nota bene chyba
        nie przypuszczasz, że ktoś chciałby się babrać w psich kupach i brudnych
        miskach wśród pcheł dla zdobycia punktu do liceum? Są o wiele łatwiejsze
        sposoby).
        Pomyśl Zniesmaczony, pomyśl jeszcze raz.

Miłośniczka_Zwierząt
        • Gość: Wojciech Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 20:19
          Co wy ludzie do cholery wygadujecie???! Kto z was poznał to schronisko i ludzi
          którzy tam pracuja??? Myslicie ze pracownicy schroniska to ludzie ktorzy nie
          kochaja zwierzat i nie maja pojecia o tym co robia? Przykro ze tak myslicie...
          Naprawde to jest smutne... 1. By warunki mogly sie porawic potrzebna jest
          przebudowa tego obiektu(z pustego to i Salomon nie naleje) 2. Od kwietnia 2006
          schronisko przymuje pomoc od wolontariuszy wiec nie rozumiem was pusci ludzie?
          Co wy wygadujecie? Moze i jest tam ciasno i unosi sie nie mily odór, ale jak
          temu zapobiec NIE MAJAC FUNDUSZY NA MODERNIZACJE!!! Czy myslicie ze wszysko
          jest tak latwo zrobic? Bardzo sie mylicie mowiac ze tak... przykro mi to mowic
          ale wy gowno wiecie na temat tego co sie tam dzieje... zapraszam na strone
          internetowa schroniska... ps. wspolczuje pracownikom schroniska ze musza czytac
          takie obelgi na swoj temat... JESTEM Z WAMI
    • Gość: Piotr Gawriołek Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.chello.pl 08.03.06, 22:56
      Cześć siostra:)widze ze kariere robisz dziennikarską..ładne rzeczy gratuluje:)
      • Gość: labatt Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.03.06, 01:04
        Jezeli ubezpieczenie szesciu wolontariuszy kosztuje 180 zl rocznie - jaki to ma
        przelicznik na wklad pracy tych ludzi w schronisku?Z moich obliczen wynika,ze
        jeden wolontariusz musi przepracowac 2,5 zl miesiecznie -zeby koszt sie
        zwrocil.To raptem pol godziny pracy za minimum placowe/ o ile jest to piec
        zl/godzine/.
        POza tym - schroniska cierpia na tzw.powracajace zwierzeta,nieprzystosowane do
        zycia poza klatka.Wynika to z braku podstawowych rzeczy:blizszego kontaktu z
        czlowiekiem,brak spacerow etc....Jaki jest miesieczny koszt utrzymania
        zwierzaka??Zbadalam kiedys..... minimum to zlotowka dziennie.Oczywiscie nie
        licze opieki weterynaryjnej i biurokracji za tym idacej..Mysle wiec,ze na
        ubezpieczenia moznaby wyskrobac z puli tzw.profilaktycznej...Zwierzeta/dzieki
        wolontariuszom/ sa przystosowane do zycia poza schroniskiem,nie wracaja
        tam,wolontariusze pelnia role reklamowo -uswiadamiajaca / za to placi sie grube
        pieniadze w innych krajach/...,nie wspominajac o wartosciach moralnych
        wynikajacych z pozwolenia mlodziezy do 'lapania' dobra za darmo.
        Ale moze nie o dobro zwierzat chodzi....,bo zastrzyk usypiajacy chyba jednak
        kosztuje taniej.../wynosze to z wiedzy,ze szczepionka p/ospie jako masowka w
        Afryce kosztuje 6 centow.
        • Gość: labatt Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.03.06, 01:05
          Zapomnialam dodac...dam 180 zl na ubezpieczenie roczne szesciu
          wolontariuszy.Prosze podac numer konta.
          • Gość: aa Re: Schronisko nie chce wolontariuszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 17:07
            Dziś 15 podań od jakiegoś czasu leży na biurku Dyr. ZUKu i czeka na zgodę
            miłościwego Pana na przyzwolenie do przystąpienia do darmowej pracy w schronie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka