Gość: Kris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:18 Mam lepsze! Na zebraniu w Kluczu pożegnał się z zabranymi słowami: Zostańcie z Bogiem i swoimi śmeciami.... PROSTAAAAAK, to widać, słychać i czuć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nieradny Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 20:46 Jurczyk ma swieta racje!W tym przypadku doskonale wie co mowi! Grupy polityczne radnych maja swoich kandydatow na prezydenta,czyli obecnemu nalezy szkodzic.A sprawa Kaskady smierdzi korupcja tak ewidentnie,ze az strach bierze.Urzad Wojewodzki i jego szefowie poprzedniej kadencji stawali na glowie i rzesami sie podpierali aby nie dopuscic do tej inwestycji.W CZYIM INTERESIE?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: i tak jest cierpliwy IP: *.chello.pl 20.02.06, 21:08 na jego miejscu dawno rozgonił bym to towarzystwo indywidualnych interesów na cztery wiatry mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nooo Re: i tak jest cierpliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:22 a przede wszystkim Maniek powinien pogonić na cztery wiatry samego siebie.A jak już będzie leciał to powinien zabrać ze sobą Trzosa Durskiego i oczywiście Słowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: i tak jest cierpliwy IP: *.chello.pl 20.02.06, 21:33 Gość portalu: nooo napisał(a): > a przede wszystkim Maniek powinien pogonić na cztery wiatry samego siebie.A jak > > już będzie leciał to powinien zabrać ze sobą Trzosa Durskiego i oczywiście > Słowackiego * Jacynkę, tą pogonić a już byłoby inaczej. prawda? mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nooo Re: i tak jest cierpliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:38 a pewnie.łatwiej byłoby wam kraść, złodzieje.a tak to wam nie pozwala i tu was boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: i tak jest cierpliwy IP: *.chello.pl 20.02.06, 22:00 Gość portalu: nooo napisał(a): > a pewnie.łatwiej byłoby wam kraść, złodzieje.a tak to wam nie pozwala i tu was > boli! * dlaczego piszesz do mnie'was' jestem sam, nic ci nie ukradłem. a jeżeli chodzi o tę kobietę, to jesteś pewny że ona jest całkiem zdrowa? mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Na szczęście nia ma takiej władzy! Chwała Panu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polok święta racja! tam sami żydzi i masoni byli. na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:09 szczęście narodowo czysty i chrześcijański skład naszej nowej ekipy udźwignie nasz kraj z moralnego zepsucia. tak mu dopomóż Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: święta racja! tam sami żydzi i masoni byli. n 20.02.06, 21:11 P.S. Żydzi pili pejsachówkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: święta racja! tam sami żydzi i masoni byli. n IP: *.smars.pl 22.02.06, 00:32 no i jeszcze cykliści Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Jurczykowi puszczają nerwy 20.02.06, 21:10 Z kolei w odniesieniu do inwestycji na terenie Gontynki stwierdził, że teraz zajmują się tym SŁUŻBY SPECJALNE. Marian nigdy nie kontrolował tego, co mówi, i z lubością używał słów, których znaczenia nie był w stanie zrozumieć, ale teraz jeszcze dodatkowo rozładowały mu się baterie (jak w króliczku z reklamy)... Buuuuuuu! :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas polityk jest do dupy IP: *.orange.pl 20.02.06, 21:39 polityk który nie potrafi sob ie poradzic w zastanej realnej rzeczywistosci jest politykiem do dupy! Co to za polityk, który nie potrafi doporozumiec sie z innymi, dopracowac dokumenty i gwarancje... W naszej rzeczywistości kazdy nawet budujacy dom napotyka na problemy i stara sie je pokonac. Budujac dom trzeba zdiobyc pieniadze, teren, plany, zgody... i dobry polityk okreska cel idąży do jego realizacji!! jak wiem, ze musze miec zgode na budowe, to nie buduje bez zgody ani nie krzycze na urzedników, że sa gó..arzami... tylko podejmuje działania by zdobyc pozwolenie!! Pan Jurczyk wybudował dom na działkach bez zgody! niestety w miescie nie da sie wybudowac aquaperku bez odpowiednich zgód! Niech to ktos powie panu prezydentowi w koncu, musi o tym niestety wiedzieć - prosze nie ukrywajcie tego przed nim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: polityk jest do dupy IP: *.orange.pl 20.02.06, 21:55 niestety osoby blokujace budowe Kaskady sa o wiele operatywmniejsze od naszego prezydenta... Nasz prezydent majacy za soba władze, stanowisko, miasto nie umiał zfdobyc niczego dla naszego miasta.... Inni "brali wódke i polowania" i zdobyli co chcieli!!! panie prezydencie jest pan małom operatywny i to nie ogródki dzialkowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: "zgoda" dobre słowo Andreas IP: *.chello.pl 20.02.06, 22:21 Gość portalu: andreas napisał(a): niestety w miescie nie da sie wybudowac aquaperku bez odpowiednich zgód! * jakich zgód? czyich zgód? ??? mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: "zgoda" dobre słowo Andreas IP: *.orange.pl 20.02.06, 22:31 przeczytaj uwaznie co napisałem powyzej, ale nie bierz tego dosłownie! Żyjemy w demokracji... jest kilka opcji... Budujac dom musisz miec zgode zony, musisz miec zgode budowlana, musisz miec kierownika budowy, musisz znależc wykonawców.... Zgoda tych, którzy o tym decyduja! Nigdy nie jest tak ze tylko Ty decydujesz!!! Na ogródkach pan prezydent wybudował dom i nie pytał nikogo o zgode, no moze zone swoja... nikt na niego w trakcie nie doniósł, ale powinien miec zgody! W zyciu tak samo! W` przpadku budowy aquaparku naszymi reprezentantami są radni, oni w naszym imieniu musza sie zgodzic. jak prezydent nie umie rozmawaic z naszymi wybrańcami, jak nie umie dla nas czegos załatwic .... gdziekolwiek a tylko sie tłumaczy że inni to załatwili, a on nie umie załatwiac... jak miałem pracownika, jeździł do urzedu celnego... jak odszedł byłem zdziwiony, ze trzeba było oprócz dokumentów, które dostawał jeszcze jakieś, ale on to załatwiał... On nie wracał do firmy i nie mówił nie załatwiłem... on starał sie zrobic swoja prace jak najlepiej umiał! Prezydent tylko by chciał i jest zdzwiony, jak inni sa operatwymniejsi i sprawniejsi w działaniu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: "zgoda" dobre słowo Andreas IP: *.chello.pl 20.02.06, 22:37 może ja, może ty, a może obaj będziemy wkrótce bardziej zdziwieni. któż to może wiedzieć? mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: "zgoda" dobre słowo Andreas IP: *.orange.pl 20.02.06, 22:47 ja juz byłem zdziwiony jak na pewnym zarzadzie powstały dwa ptotokoły alternatywnie... a prezydent nie pamieta z tego nic! zdziwił mnie wtedy jeszcze bardziej niz wtedy gdy powiedział, ze nie wiedział ze nie wolno budowac domu na ogródkach i ze trzeba jakies zgody! Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio MANIO TO MOJE SŁONKO 20.02.06, 21:46 MANIO TO MOJE SŁONKO Co teraz robi Manio? Ściśniętą szepczę krtanią, oddając się pytaniom i niepokojom oń. Czy wesół jak baranek wygląda mój Marianek? Czy mu zgryzotek wianek okala bladą skroń? Manio to moje słonko, powietrze i jedzonko, skowronek mój nad łąką mój walczyk "Fascination". Co tam porabia Manio? Czy on przejściowym paniom serca nie służy danią i kapitałem sił? Czy mu wypadły tanio, czy dzięki ich staraniom nie stanął nad otchłanią i rozpacz w dłonie skrył? Manio to moje słonko... itd. Co robi mój Marianek? Czy sporo ma ubranek i dobrobytu wianek okala jemu twarz? Czy też on dziesiątego pożycza do pierwszego i czy nie kryje tego, że przenicował płaszcz? Manio to moje słonko... itd. Gdzie jesteś, mój Marianku, ptaszynko i poranku? Już może ruszasz klamką i zaraz będziesz tuż... Może masz inne imię? Czy jedziesz tu, czy płyniesz? Ach, przybądź - utul ty mnie, bo nie wytrzymam już! Maniu, ty moje słonko, powietrze i jedzonko, skowronku mój nad łąką, walczyku "Fascinacion"! JEREMI PRRZYBORA 1964 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utop Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:35 Dobrze że mu zwieracze nie puściły na sesji.to dopiero byłby wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:40 Ja go kurka rozumiem. No odejść bez żadnego, najmniejszego sukcesu? Po tylu obiecywankach? Po niezliczonych porażkach i gafach? Że to kosmici naród nie uwierzy, to nawet Jurczyk pojmuje. Nie ma na kogo winy zwalić. Kraina Marzeń mu się wali. A tutaj ktoś jeszcze śmie zarzucać braki w planach inwestycyjnych Gontynki ;-))) To przecież wiadomo z góry, że wróg. Źli radni niepotrzebnie tak chcą mądrych umów, papierków. Bo jak prezydent cuś robi to MA RACJĘ. On przecież ufa. Już parę lat tak ufa. Ufał myśląc o Dąbiu, o śnieżnej górce, lecąc samolotem. Tak ufał i tak marzył... On ufa, że inwestor chce dobrze dla miasta, że wybuduje te baseny, przecież prezydent o to prosi ;-)) A gdyby nie wybudował? O, pan Jurczyk przecież chciał dobrze. Inwestora przyciągnał. Do serca przygarnął dobrodzieja. I to nie prezydenta wina, że inwestor o aquaparku zapomniał. Że go oszukał. Prezdent przecież ufał.... a ponieważ zabudowa zgodna z prawem na Gontynce już będzie, wszystko się rozmyje. Ja mam tylko nadzieję, że jakakolwiek umowa będzie lepsza od poprzedniej, która pozwoliła aby przez parę lat na Gontynce nic się nie działo, tzn. tylko rujnowało, w zgodzie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: 212.121.153.* 20.02.06, 22:42 Proponuję Panie Piotrze by miarkował Pan swoje opinie bo jeśli prezydent Jurczyk podzieli sie swoją wiedzą z prokuratorem -a gwarantuję,że ją posiada-to kilku radnych może mieć pewne kłopoty.Obawiam się niestety, że Pan również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utop Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:59 No to niech dziadzia dzieli się tą wiedzą a nie ściemnia i rzuca oskarżenia.uważam, że prokurator sam z siebie powinien w tym momencie wezwać dziadka na przesłuchanie bo można przypuszczać że dziadek coś wie.a co to ma znaczyć : wie, ale nie powie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas jezeli PREZYDENT wie a nie powie... IP: *.orange.pl 20.02.06, 23:10 jezeli PREZYDENT miasta cos wie, ale nie powie to znaczy ze to jest przyzwolenie na złodziejstwo i korupcje! jezeli taki urzednik jakim jest prezydent sugeruje, ze wie i nie zgłasza i nie przeciwdziała. to znaczy ze daje przyzwolenie swoja postawa swoim urzednikom mu podległym do korupcji... Daje społeczny sygnał... mozecie ja kryje... Powinien zgłosic w prokuraturze, ze cos wie... a jak nie wie... to powinien przeprosic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoczniowiec Otoczyl sie kupa pajacow i kazdy boi mu sie przec IP: 213.155.191.* 20.02.06, 23:03 przeciwstawic bo to same przebierancy , a rada to juz ma zabawe ze starym blaznem i nieukiem. Powtarza sie stara zasda jak nie potrafisz nie pchaj ssie na afisz. Marian widzial jak sie rzadzi stocznia za czasow komuny, gdzie byla zasada Jak masz glowe i h.j to kombinuj !!. i jeden drugiego popychal. Duze miasto w demokratycznym ustroju to nie to samo tu sie liczy osobowosc decydenta , jego wiedza, dyplomacja wspolpraca z ludzmi , dobor pracownikow ., kreatywnosc ogromne doswiadczenie jezyki obce , znajomoscci dobrze rozumiane . A coz Marian reprezentuije NIC stad te ogromne straty dla miasta i kraju oraz obywateli miasta. Dziwne ze nikt go nie oskarzy o spowodowanie zagrozenia bezpieczenstwa miasta.To chyba rola rady miasta jako pracodawcy, wkoncu 11500 co miesiac plus apanaze kasuje za swoje nierobstwo i jeszcze jego wielki koles od Ptaka ten oszust z LOdzi.Ale towarzystwo pfuu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Otoczyl sie kupa pajacow i kazdy boi mu sie p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:10 to chyba raczej rola mieszkańców bo to oni wybrali Marysia na prezydenta i tych radnych którzy podtrzymują jego dobra samopoczucie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk sami go zescie sobie wybrali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:55 i tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert [...] IP: *.chello.pl 21.02.06, 00:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.romnet / *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 00:43 Maniek, a powiesz Ty mi, na ch.. mi aquapark? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 SB-cki kapuś obraża radnych ! IP: *.comnet.krakow.pl 21.02.06, 05:53 a oni nic ? powinni napluć mu w pysk i wyjść z posiedzenia. Skoro tego nie zrobili, też coś mają na sumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: SB-cki kapuś obraża Pana Jurczyka 21.02.06, 07:44 Miałby moje odpuszczenie win i błogosławieństwo, ten - kto w imieniu Szczecinian, po prostu porwałby Pacynę i Dodzielnego. By w imieniu nas Szczecinian, wrzucić Ich do jakiegoś zapomnianego dołu w jakiejś podszczecińskiej, miejscowości. I karmiąc brukwią, czekać aż zmiękną, i zostanie wydane pozwolenie na zagospodarowanie tego terenu. Wg mnie to jedyny sposób, by powstał mój ukochany aquapark - tak potrzebny nam, Szczecinianom i naszym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: SB-cki kapuś obraża Pana Jurczyka 21.02.06, 07:50 Oj, Oj, Oj, pani zono - przyznaj sie - znowu zaciagnelas...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: SB-cki kapuś obraża Pana Jurczyka 21.02.06, 07:53 Zawsze byłam zwolenniczką rozwiązań niekonwencjonalnych. Aczkolwiek skutecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: SB-cki kapuś obraża radnych ! IP: *.comnet.krakow.pl 21.02.06, 07:55 pijaczko, jak ja kapuś to, ty ministrant transwescyta z problemem alkoholowym Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: SB-cki kapuś obraża radnych ! 21.02.06, 08:14 Gość portalu: H56 napisał(a): > pijaczko, jak ja kapuś to, ty ministrant transwescyta z problemem alkoholowym Ach, czymże cie tak uraziłam? Podaj link, gdzie nazwałam cię "kapusiem". Nie ma? Cóż chorujesz chyna na przerost winy. A może IPN zabiera ci rentę? Wiem, poprosiłam cie byś nikomu nie zaglądał do jego łóżka. Przytocz ten link. To może dopowiem, że ludziom w gacie do ich łóżek zaglądają tylko posrańcy. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: SB-cki kapuś obraża radnych ! 21.02.06, 08:45 to przecież Ty napisałeś 'SB-ecki kapuś obraża Pana Jurczyka", więc nie rżnij głupa. Nikomu do łożka nie zaglądam. Zbulwersowało mnie tylko kłamliwa informacja o tym, że Kaczor zaniża wiek swojej żony. Tak samo jak to ,ze pani prezydentowa nie poleciała do USA, a przecież widziałem na własne oczy jak wsiadała do samolotu, na iternecie krażyły zdjecia z jej pobytu w USA. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8183782,wiadomosc.html?ticaid=111f1 Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: SB-cki kapuś obraża radnych ! 21.02.06, 08:48 Wsiadla, ale potem wysiadla, bo okazalo sie, ze Laura Bush jest chora i spotkanie bylo w kocu bez zon. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: SB-cki kapuś obraża radnych ! 21.02.06, 08:51 henio56 napisał: > to przecież Ty napisałeś 'SB-ecki kapuś obraża Pana Jurczyka", Kłamiesz po prostu, po chamsku kłamiesz. Podaj link - albo kiedyś, jak zobaczę twoją rejestrację w Szczecinie, to ci rozje@e auto. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoko Re: SB-cki kapuś obraża radnych ! 21.02.06, 09:06 popatrz pijaczyno do góry, co napisałeś w temacie po moim poście Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: SB-cki kapuś obraża radnych ! 21.02.06, 09:20 kikoko napisała: > popatrz pijaczyno do góry, co napisałeś w temacie po moim poście Myślisz przygłupie że nie mam nic innego do roboty tylko znać jakiś "kikoko"? Z czym to się je? A do h56 - ponawiam pytanie,żądanie. Masz przytoczyć link, żądam po raz czwarty. Link, to jest adres strony, na której użyłam sformułowania żeś "kapus". Pod rygorem że rzeczywiście czujesz się kapusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Hipermarket z basenem w wannie Wassermana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 07:52 > Miałby moje odpuszczenie win i błogosławieństwo, ten - kto w imieniu > Szczecinian, po prostu porwałby Pacynę i Dodzielnego. By w imieniu nas > Szczecinian, wrzucić Ich do jakiegoś zapomnianego dołu w jakiejś No to układ SLD- Jurczyk miałby dobrze. Rada podjęłaby taką uchwałę, że mozna by sprzedac ten grunt gontynkowy lub wydzierżawić na basen, basen z hipermarketem a nawet i w ostateczności na hipermarket ze stoiskiem z wannami i wanną Wassermana jako dowodem, że jest to zgodne z uchwałą i decyzją Rady. Następnie jak znam te ekipe z praktyki odbyłby się długi, kolejny proces sądowy o odszkodowanie przeciwko miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Hipermarket z basenem w wannie Wassermana 21.02.06, 07:57 Gość portalu: Galoty napisał(a): No to układ SLD- Jurczyk miałby dobrze. Dla mnie obojętne, Pan Jurczu niech się brata nawet z diabłem - bylebym tylko mogła na moich terenach od czasu do czasu - wypocząć w strugach ciepłej, przepysznie czystej wodzie. A brudasy typu Pacyna i Dodzielny - no cuż, cuchnie od nich na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Hipermarket z basenem w wannie Wassermana 21.02.06, 08:01 Dobrze wiesz, ze za MJW nie przepadam. Mozna o niej wiele powiedziec, ale na pewno nie to, ze smierdzi. A tak powaznie, to strasznie sie ciesze, ze do wyborow coraz blizej i tragikomedia pt. 'Szalony Marian II' zakonczy sie chyba juz bez szansy na dokrecenie trzeciej czesci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty a może Edmund Ship Service Runowicz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:05 Powtarzam do znudzenia. Jak zacznie sie kopanie Jurczyka przez środowiska byłej Unii Wolności i GW to dogrywka z nową kadencją Jurczyka jest możliwa. Silny i niekonfliktujący kandydat PO i PiS. Tylko w takim razie to sie nie stanie. Inaczej zostanie znowu Jurczyk a w drugiej turze tradycyjnie w Szczecinie 10 kandydatów sceduje głosy na przeciwnika Jurczyka a obywatele tym bardziej zagłosują na Mariana jak zobacza jakiegoś Puzynę czy Runowicza. Przyjmij to do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Hipermarket z basenem w wannie Wassermana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:01 >Pan Jurczyk niech się brata nawet z diabłem - Równiez tak uważam ale niech to zrobi tzn niech sie zbrata nawet z diabłem ale tak aby był z tego efekt, a nie wanna Wassermana w hipermarkecie. Przykład jak działaja uchwały Rady mielismy przy okazji uchwały o bezprzetargowym zbyciu gruntu dla biednych członków oczekujących w SM Bryza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laredo Hipermarket z basenem w wannie Wassermana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:29 SM Bryza? +++++++++ SM Bryza - wolna! ++++++++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! IP: *.chello.pl 21.02.06, 08:04 jej aktywność destrukcyjna będzie wzrastała prporcjonalnie do ilości dni, które pozostały do końca jej kariery jako radnej. prawie wszyscy się już na jej manipulacjach poznali. do końca kadencji będzie wiedzieć całe miasto. mp Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! 21.02.06, 08:06 Wielce Czcigodny Marianie! Twoja wiarygodnosc i obiektywizm w ocenie rzadow twojego imiennika i zarazem protektora po prostu zwala z nog!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! IP: *.chello.pl 21.02.06, 08:21 jestem Ci ogromnie wdzięczny i zobowiązany, za Twoje mniemanie o mojej wiarygodności i obiektywiźmie. obserwując szczecińską scenę polityczną, coraz bardziej nabieram przekonania, że zdziwienie Twoje sięgnie zenitu. mp Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! 21.02.06, 08:24 Mylisz zdziwienie z rozpacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! IP: *.chello.pl 21.02.06, 08:38 tę rozpacz będziesz mógł zawdzięczać szczecińskim pseudopolitykom żywiącym sie samą nieprawdą i fałszem. ale będziesz mógł liczyć na moje wyrazy współczucia. mp Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! 21.02.06, 08:39 Szczecinscy pseudopolitycy, gdyby zalozyli swoja loze, to Jurczyk powinien byc jej honorowym kanclerzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Marian.Używasz skompromitowanego języka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:08 Twój patron Marian za dużo przebywa z komuną bo Ci sie język komuny o działajności destrukcyjnej udzielił. Pamiętasz jak destrukcyjnie działała Solidarnośc ! Kraj biedny, kryzys a Ci działali destrukcyjnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! 21.02.06, 08:12 MJW delikatnie mowiac nie popieram (powtarzam to juz po raz drugi), ale to ona ma w tym sporze racje. Dobrze, ze broni mienia przed hochsztaplerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:25 Zwłaszcza, że takie ogólne projekty uchwał jak to dowodzi niezbyt odległa historia NIE Są PRZYPADKOWE.W końcu przygotowanie konkretnych materiałów i analiz dla tak licznej kadry UM nie powinno być problematyczne Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! 21.02.06, 08:29 Moim zdaniem to niezdrowe lobbowanie MJ i jego gwardzistow moze, choc nie musi, miec znamiona korupcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:32 Przy czym podobnie jak w sprawie Mieszka I , Marian jest tu kukła otoczoną przez sprytnych lobbystów. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! 21.02.06, 08:36 Racja. Swoja droga obala to teze Lizaka i Pluty, ktorzy twierdza, ze Szczecin toczy oligarchiczny uklad. W Szczecinie w najlepsze trwa gereontokracja. Zupelnie jak w tolkienowskim Rohanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:41 Polemizowałbym. NApieralski, Piechota, Wieczorek, Zaremba, Litwiński, Kęsik to ludzie dosyć młodzi. Kadra Komfortu i Szczecińskiej Grupy Inwestycyjnej też młoda. Dziadziuś jest tylko figurantem (nomen omen) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! 21.02.06, 08:43 Zastosuj optyke monarchiczna. Ukladowi patronuje lotny jak furmanka krol. A jego dworzanie robia co chca. Poza tym masz nieznosna tendencje Moj Stary Przyjacielu do generalizowania. Nazwiska, ktore jednym tchem wymieniles, nie maja wspolnego mianownika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:47 Być może mam takie tendencje. Swoje wady zawsze trudno ocenić. Jednak w przeciwieństwie do wielu mam tego świadomość. Czy nie mają wspólnego mianownika ? Daj swój zestaw może się zgodzę :-) Król nie patronuje temu układowi. Temu układowi partonuje baron :-) Król jest schorowany i otoczony lekarzami uzdrowicielami, którzy mu wbijają do łba różne koncepcje a bardzo łatwo jest to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Co tam jezyk... Wazne ze zero meritum! 21.02.06, 08:51 Tych baronow jest wiecej, wierzaj mi lub nie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Marian.Używasz skompromitowanego języka IP: *.chello.pl 21.02.06, 08:30 trochę racji masz, bo i słowo "Solidarność" pochodzi jakby z innej epoki. dziś ono ma zupełnie inne znaczenie. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:34 Ale twoje teksty napędzają tylko głosów Małgosi Jacynie. Bo im więcej atakujesz ty, i tobie podobni, tym większa jej wiarygodność. Robisz fajna robotę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! IP: *.chello.pl 21.02.06, 08:45 Gość portalu: ula napisał(a): * staram się widzisz jak mogę, bo to właśnie 'to forum' zdecyduje o wynikach wyborów:) mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusio Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 09:47 No właśnie Julek, ty tylko na forum potrafisz szczekać. Na sesjach morda w kubeł i nic się nie odzywasz. taki jesteś cwaniak pod pseudo a w oczy tchórz śmierdzący Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: dla Jacyny czym gorzej tym lepiej, zgroza! IP: *.chello.pl 21.02.06, 19:03 rany julek! zapytaj go. jesteś przecież taki zuch. o ode mnie sie odwal kobieto z przeszłością. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 07:55 Przecież taka sama dyskusja o Gontynce miała miejsce kilka miesięcy temu, i rok temu itd. Prezydent Jurczyk nic nie przygotowuje, na sesję daje radnym kit, a potem na wszystkich zwala swoje niepowodzenia. On nie jest taki głupi, jak wszyscy sądzą. Owszem, nic nie potrafi zdziałać, ale świetnie potrafi zwalać na kogoś swoją nieudolność i wzbudzać litość. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Jurczykowi puszczają nerwy 21.02.06, 08:30 Widać, nasze prawo jest w dalszym ciągu niedoskonałe. Może rządy PISu zmienią zasadę. By prezydent wybrany większością głosów, w wyborach powszechnych - miał większą swobodę działania. Wszak tysiące takich jak ja, właśnie głosowaliśmy na Pana Jurczyka, a nie jakieś małoznane Dupcyny_Pacyny - by mogły w tej chwili cokolwiek blokować. Do roboty Panie Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stad jestem Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.zacheta.net 21.02.06, 08:46 Zrzygac sie mozna, jak sie czyta wypowiedzi 4-5 osób z tego forum, piszacych na nim od dawna - obrzucacie sie nawzajem blotem, zeby nie powiedziec gorzej. Wyglada na to, ze bawi was to grzebanie w brudach. Przez takich jak wy, coraz rzadziej czytam wypowiedzi na forum, bo niczego nowego sie tu nie dowiem, nie poznam zadnych konstruktywnych przemyslen, zadnej nowej jakosci. A do MP - piszesz "jej aktywność destrukcyjna będzie wzrastała prporcjonalnie do ilości dni, które pozostały do końca jej kariery jako radnej." Czyli rozumiem: bedzie malala, skoro kadencja dobiega konca ? A moze chodzilo ci o cos takiego jak "odwrotnie proporcjonalna" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.chello.pl 21.02.06, 08:58 Gość portalu: stad jestem napisał(a): ? A moze chodzilo ci o cos takiego > jak "odwrotnie proporcjonalna" ? * właśnie, dziękuję za poprawkę. miłego dnia! mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupi Wybór Jurczyka na prezydenta świadczy o tym, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:45 że Polacy to głupi naród. Poziom intelektualny tego pana jest, oględnie mówiąc, dużo poniżej średniej gimnazjalnej. Najgłupszymi wśród Polaków są szczecinianie, bo mogąc Jurczyka odwołać, nie zrobili tego ignorując referendum. Trzeba być wyjątkowo głupim, by głupszego od siebie na takie stanowisko wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Wybór Jurczyka na prezydenta świadczy o tym, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 08:50 To nie jest głupota ale brak skuteczności i zdolności przewidywania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Wybór Jurczyka na prezydenta świadczy o tym, IP: *.chello.pl 21.02.06, 09:42 m. dlaczego wracasz do tego kompromitującego organizatorów, mizernego w gruncie rzeczy widowiska. przed nami wybory. wygra mój kandydat, to dopiero będzie szok dla Ciebie i niektórych. te niewybredne ataki na tego godnego poszanowania człowieka, pokazuja, jakimi argumentami posługują sie, sfustrowani, przestraszeni cwaniacy 'w morde!' mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Wybór Jurczyka na prezydenta świadczy o tym, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:05 Dla mnie Marianie to nie będzie szok. Napisałem to zresztą. Gdyby Po i PiS mądrze zadecydowali (wątpię) to Marian nie ma szans . Jest baaaardzo słabym prezydentem. Jednak szok to dla mnie na pewno nie będzie a referendum zgoda było kompromitujące dla organizatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlissna Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.espol.com.pl 21.02.06, 11:50 skumbrie w tomacie, skumbrie w tomacie chcieliście.../"gó..arsto"/rządy niejakiego Jurczyka - oto je macie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiedys Zrobcie cos z nim IP: *.axelspringer.pl 21.02.06, 11:54 Cholera zrobcie cos z nim. Nie mieszkam w Szczecinie od 10 lat ale jak przyjezdzam czasem to czuje sie jakby nic sie nie zmienilo. Czy ten debil dlugo bedzie pielegnowal ta stagnacje? Przeciez to miasto ma potencjal a niedlugo co najwyzej porownywac bedzie sie z Gorzowem... Smutne. Jurczyk, cos ty chlopie narobil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis54 Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.zchpolice.com 21.02.06, 11:53 Fatalne miejsce na park wodny . Nie lepiej park wodny wybudować prz "Arkonce" w kompleksie rekreacyjno wypoczynkowym Szczecinian? W przyszłości w pobliżu Hali widowiskowo-sportowej ? Dojazd i drogi komunikacujne prawie gotowe , tylko je poprawić i wybudować duże parkingi. Odpowiedz Link Zgłoś
mis54 Re: Jurczykowi puszczają nerwy 21.02.06, 11:57 Lepszym miejscem na tą inwestycję byłby teren "Arkonki" , liczne linie komunikacji miejskiej , w przyszłości w pobliżu będzie budowana hala widowiskowo-sportowa , byłby to pewien kompleks rekreacyjno - wypoczynkowy dla Szczecinian.Wystarczyłoby poprawić drogi i wybidować duże parkingi na samochody, dobudować do istniejących ścieszki rowerowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:51 a może miss byłabyś łaskawa zostawić jednak trochę trawy dla dzieci. Bez szkieł, kapsli/Głębokie/, bez odchodów psich. Arkonka powinna być traktowana jak NAJWYŻSZE DOBRO tego miasta. Nie wyobrażam sobie jej zabetonowania, sklepów w tym miejscu, ile drzew tzreba by wyciąć. itp. A dojazd wcale nie jest lepszy niż na Gontynkę, która nie ma już szans na wskrzeszenie. Liczne linie to 1 i 9? Brukowana Arkońska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.chello.pl 22.02.06, 09:04 Gość portalu: e.beata napisał(a): Arkonka powinna być traktowana jak NAJWYŻSZE DOBRO tego miasta. ***** masz rację, nie majstrować chociaż przy niej. mp Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Jurczykowi puszczają nerwy 23.02.06, 22:43 > Gość portalu: e.beata napisał(a): > > Arkonka powinna być traktowana jak NAJWYŻSZE DOBRO tego miasta. Błąd, Beatko, błąd! NAJWYŻSZEM DOBREM tego miasta jest Marian Jurczyk i inne mariany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martenika Jaki prezydent takie wypowiedz... IP: 83.104.90.* 21.02.06, 12:39 jaki prezydent takie wypowiedzi... Przypomnijcie mi kiedy sie konczy panu dziadkowi kadencja? Proponuje zajac sie przydomowym ogrodkiem a nie polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
anna451 Re: Jaki prezydent takie wypowiedz... 21.02.06, 14:39 A może wreszcie ktoś pomyśli o Prawobrzeżu.Tu też mieszkają ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynik Wreszcie mu coś puszcza IP: *.chello.pl 21.02.06, 16:24 Ten gość staje coraz bardziej śmieszny. Coś sobie ubzdurał i teraz wpada w złość, że jego wizji nikt nie podziela. Ciekawe, czy wogóle ma jakąś wizję ?! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Jurczykowi puszczają nerwy 21.02.06, 17:18 rzuca sie chłopina denerwuje a po co było się pchać? każdy powinien znać swoje miejsce na ziemi i w szeregu przedewszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
kakq Re: Jurczykowi puszczają nerwy 21.02.06, 17:26 ja mu życze spokojnej starości na działeczce i niech sie tak nie denerwuje bo mu żyłka na tyłku pęknie i bedzie miał chłop problem nie lada :) nam pozostaje mieć nadzieje ze ten człowiek nie bedzie startował w zblizających sie wyborach a jeśli tak to to każdy powinien ruszyc swoje cztery litery i głosowac na innego kandydata bo Szzcecin i ja jako mieszkaniec tegio miasta nastepnej kadencji nie przezyję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:52 Ruszyć to się powinny przede wszystkim partie i ugrupowania samorządowe aby nie rozbić zbyt mocno głosów oraz aby wystawiły silnych kandydatów. Wyborcy tylko (aż) wybierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.chello.pl 21.02.06, 19:24 ruszyły, z atakiem na siebie. Galoty, lubie czytac twoje posty. z niektórymi się zgadzam. w tym poście, tylko z stwierdzeniem, że to wyborcy zdecydują. natomiast, niewybredne zmasowane ataki na p. prezydenta są niczym innym, tylko przysparzaniem jego osobie popularności.. szczecińskie tzw. elity są dostatecznie skompromitowane i tak mało wiarygodne,ze mieszkańcy na 100% nie dadzą sie nabrać. prym wiedzie tutaj niejaka MJW. wierz mi, nie pomyliłem sie w rezultacie referendum, nie pomylę się i teraz. pozdrawiam serdecznie!mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:55 zmasowane ataki? Jakaś mania przestępcza? Katolicy też uważają że są atakowani i prześladowani w tym kraju, gdzie stanowią PRZYTŁACZAJĄCĄ większość ;-))))) Jak prezydent fatalny to chyba normalne że pojawia się krytyka zamiast pochwał. Jakby był choć średni to i bilans wyszedłby na zero i nie mówiłbyś o zmasowanych atakach ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MariuszW. Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: 87.207.58.* 22.02.06, 01:04 ten człowiek błaźni sie przez cały czas. Począwszy od dobierania sobie zastępców aż po jego wypowiedzi. Zobaczcie jak wygląda nasze miasto- taka wioska z tramwajami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 07:26 Ktoś na forum napisał (chyba svan) , że Szczecin to jeden wielki hotel robotniczy. Tak, właśnie tak a Marian jest wybranym gospodarzem tego hotelu tylko adres winien zmienić na ul. Alternatywy 4 Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Jurczykowi puszczają nerwy 22.02.06, 08:55 wiesz co Galoty a następny prezydent tego miasta, to na jakiej ulicy bedzie mieszkał? Ja ciemno widzę, bo jakie Szczecin ma elity polityczne? Może zaprosić jasnowidza JackowskiegO, aby zobaczył przyszłość tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:59 Co do następnego prezydenta to wszytsko zależy (nie jest to jasnowidzenie) od mądrej deczyji PO i PiS. Jeżeli pożrą się cymbały to plajta Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Jurczykowi puszczają nerwy 22.02.06, 09:09 i Ty w to wierzysz, że tutaj dojdą do porozumienia. Ja z PiS-u bym widziała tylko jedną osobę, ale to no i tak by było duże ryzyko, ale porównując do innych, ale może moja wiedza jest za mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxi po prostu - "gó..arska prezydentura" i tyle IP: *.stargard.mm.pl 22.02.06, 23:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joberbre Re: Jurczykowi puszczają nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:03 Kochani moi. Jestem fanem wypowiedzi Mania. Mam już m.in. pliki "Prezydent Regan", "Kolega Ptaka", "Bur*el". Czy ktoś ma może ostatni plik dzwiękowy pt. "Gó..arstwo" lub może mi wskazać jeśli już się gdzieś znajduje w sieci. Będę zobowiązany. J. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix18 Re: Jurczykowi puszczają nerwy 23.02.06, 23:02 Cieszę się, że tak kochasz naszego Pana Prezydenta, że archiwizujesz jego genialne wypowiedzi!! Nasze dzieci i wnuki będą ci wdzięczne!!! Proponuję wysłać płytę z tymi tekstami w kosmos, będzie to najlepszy znak dla kosmitów, że na Ziemi mieszkają cywilizowane osobniki, otwarte na wszechświat... Odpowiedz Link Zgłoś