Gość: inny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:53 wlasnie sie dowiedzialem "nieoficjalnie" ze ptasia grypa dotarla do szczecina...ciekawe co bedzie/.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swantevit Re: ptasia grypa 22.02.06, 14:56 nie sadze aby ptasich mozdzkow bylo mniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:06 ja tez o tym słyszałem, ale jeszcze nie jestesmy gotowi... nadto taka informacja oficjalna bardzo by popsuła polski handel drobiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: ptasia grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:13 na moim parapecie siedzi wróbel (chyba) i strasznie kaszle. może ma grypę. jak to sprawdzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: ptasia grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:24 ile powinien pokazać? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: ptasia grypa 22.02.06, 15:26 Moj ptak jak ma goraczke(sobotniego wieczoru) to gdzies 42C.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: ptasia grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:37 w zyciu takiej temperatury nie osiągnie bo przez ten ustawiczny kaszel otwiera dziób i końcówkę (termometru) wyziębia. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: ptasia grypa 22.02.06, 15:39 nie prawda! termometrem zamyka jedna dziure i nie ma przeciagu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: ptasia grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:49 sprawdziłem w instrukcji. "termometr można stosować doodbytniczo i doustnie". a co , jesli się mierzy dwa razy? Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ptasia grypa 22.02.06, 15:53 zależy od kolejności, w sumie zawsze lepiej umyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:53 a wróbel ma odbyt? Nie byłem na tej lekcji... bo miałem grype. Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ptasia grypa 22.02.06, 15:55 Gołębie mają to i wróble chyba też... ja też nie byłem ta tej lekcji... i na kilku poprzednich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:14 ale orły nie maja na ten przykład... byłem pod tymi trzema w parku i patrzyłem,,, nie maja Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ptasia grypa 22.02.06, 16:20 Bo te akurat orły są genetycznie manipulowane - w tamtych czasach chciano nawet ludzi odzwyczaić od jedzenia (nie musieliby stać w kolejkach, nic nie leżałoby im na wątrobie, odbyt zbędny - same zalety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:24 i sie nie udało... a lepszym byłoby nauczanie jak te padłe sztuki do spozywania miału węglowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:42 opowiedz mu o Jurczyku i aquaparku! Dziób mu opadnie, to wtedy wpakuj głęboko termometr! Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ptasia grypa 22.02.06, 15:44 Gość portalu: andreas napisał(a): > opowiedz mu o Jurczyku i aquaparku! Chcesz go zabić ? A jak nie ma wirusa to niech pożyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:48 no tak... nie pomyslałem... moze nie przezyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:20 nie kontaktuj sie z nim, napisz na kartce Czy to grypa? Jak kiwnie głową, to go zwal z parapetu... Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ptasia grypa 22.02.06, 15:35 Jak zdechnie to w folię i na ... stadion Pogoni. Podobno tam się w ogóle ta cała zaraza zaczęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:22 ten termometr potem przeslij do Puław bo tylko ten osrodek bada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:29 ale podobno nie maja odczynników! Dlatego biera tylko martwe sztuki i patrza co jadły... i na tej podstawie decydują! Jak mało żarcia - to z głodu! Jak duzo zwiru - to z przejedzenia! Brinia nas przed grypa jak mogą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:32 bo statystycznie rzecz biorąc jak w tych 13 wysłanych do badania z tych 59 padłych zadne nie ma wirusa to statystycznie jestesmy zdrowi choc w koło grypa szaleje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:37 bo to nie chodzi o ochrone nas przed grypa, tylko żeby NIE PSUĆ statystyki zachorowań!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:40 a moze takiemu zagrypionemu ptakowi nie chce sie jeść i... umiera z głodu! No, i przyczyna smierci jest głód! Czyli statystycznie sie zgadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:48 ale tylko tym które w Puławach badają reszta nabrała wody w dzioby i tylko udaje niezywe zeby podciągac statystyke ; Niemcy maja 130 przypadków my ...własnie ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:49 a moze tak sie statystycznie własnie rozłozyło... że oni maja wszystkie grypy, a my nie... a średnio wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:52 statystycznie rzecz biorąc to pogłoska o ptasiej grypie jest nieprawdziwa? kaczka dziennikarska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewus Re: ptasia grypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:55 aż strach pomyśleć co przyniosą bociany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:57 czyli ta ptasia grypa to kaczka dziennikarska...? A oni tam w tej Rugii, to w ogóle nie maja poczucia humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:59 wszystko biora tak od razy na powaznie! Jak im to teraz powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ptasia grypa 22.02.06, 16:01 > A oni tam w tej Rugii, to w ogóle nie maja poczucia humoru... Jakbyś od rana do wieczora mówił po niemiecku to też byś stracił humor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:06 a na te maty antygrypowe w Swiniujściu to podobno Coca Cole leja! Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ptasia grypa 22.02.06, 16:09 colę to chyba lali na Matę ... Hari > a na te maty antygrypowe w Swiniujściu to podobno Coca Cole leja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:13 nie to była chyba Hari...kriszna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:27 no co Ty wódę leja tam...? To ja jade sie odkazić! Odpowiedz Link Zgłoś
hsps Re: ptasia grypa 22.02.06, 16:29 zgłoś jakiego wróbla chorego na balkonie to Ci do domu przywiozą Gość portalu: andreas napisał(a): > no co Ty wódę leja tam...? > To ja jade sie odkazić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ptasia grypa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:32 zgłaszam stado zagrypionych wróbli! Odpowiedz Link Zgłoś