Gość: kanibalistyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:20 wybory, wybory wczesniejsze wybory. dosc juz tego debilizmu. kto by przypuszczal ze ptasia grypa zaatakuje tez kaczki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edek PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:25 Co za kraj...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waluś Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:51 Czyżby Brzezicki szykował sobie stołek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:48 Chyba świat zwariował... Nie wiem. A może Paweł Brzezicki ratuje stocznię przed oszołomstwem made in Rydzyk( co jest istotne, bo szanowny ojczulek toruński złożył oficjalne pisemko do Ziobry o ....unieważnienie likwidacji stoiczni!, no i zgarnął kasę zbieraną na stocznię, rajcują go obszary w Trójmieście tak na praawdę, a nie stocznia). W końcu wolę, by awantury trójmiejskie o przemysł okrętowy opierały się o ewentualnego kupca-armatora, niż o ....rozgłosnię radiową o. Rydzyka. Przecież wiceminister ds. zeglugi - to fan Rydzyka i prelegent tego radia. I wszystko mzoę sie zdarzyć... Kurde, kiedy ten kraj znornalnieje?!... Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? 07.03.06, 14:25 znormalnieje jak się znajdzie jeden odważny, odstrzeli kaczki i pozbiera grzyby (rydze) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.smsnet.pl 07.03.06, 00:47 WON z trojmiejskim Wampirem! Ledwo co wyprostowalismy wlasna stocznie! Niech kazdy pilnuje wlasnych interesow. Gdzie sa pieniazki zbierane przez Rydza? Niech stocznie Kupi Ojciec Rydzyk! PISuarowcy won ze Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hagar Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 07.03.06, 07:04 Był czas,że PŻM trzymała się z dala od polityków i bywało róznie, ale w efekcie zawsze dobrze. Traz ta gra może to byc końcem PŻMu. W końcu jedna ekipa rządzić bez konca nie będzie, a następna zacznie mieszac po swpjemu, bo PŻM jest juz "polityczna" - co to oznacza, nie trzeba mówić. A zakup Gdańskiej to największa głupota jaką moża wymywślec. Tyb bardziej, że dzisiejsza gdańska ma niewoele wspólnego ze starą - większość juz rozsprzedanoi i rozkradziono, a kadra pracuje u innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandalf Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.chello.pl 07.03.06, 08:50 Kretynstwo do kwadratu !!!! Jakis kolejny matol chce wykonczyc jedynego juz wlasciwie armatora polskiego . Nalezy postawic pytanie (stara rzymska maksyme) : "Cui prodest ???? " - czyli : "Kto ma z tego korzysc ??" A Gdansk niech sie zwroci o pomoc do swojego armatora - bylego PLO, ktory kiedys - z nadania Szopy - zabral PZM - owi najlepsze linie ( m. in. afrykanska ) i zostawil tramping. Gdy PZM rozwinal skrzydla , zaczeto znowu mieszac( tworzac m.in. PZB). I tak trwa to do dzis . A pomoc niech zalatwi Rydzyk - oszust i zlodziej, ktory sprzeniewierzyl pieniadze. wplacane masowo przez naiwnych ludzi . Niech odda to ,co nakradl i rozbudowal za to swoje "imperium zla " , bo z chrzescianstwem ma to niewiele wspolnego . Niech "Solidarnosc" zazada zwrotu tych - w koncu - niebagatelnych sum . Ale latwiej jest zniszczyc to , co sie jakos rozwija . A decydenci nie chca pamietac o starej prawdzie : "Jajka rozbitego nie da sie skleic !!!!!:" Odpowiedz Link Zgłoś
hiphiper Kolebkę miał ratować rydzyk - zbierał na to kasę 07.03.06, 08:27 Kolebkę miał ratować rydzyk - zbierał na to kasę od wszystkch - emerytów, rencistów, ludzi najuboższych, którzy wiedzeni patriotyzmem pieniądze mu dawali ile dali? - nie wie nikt i nikt nie zapyta, bo się boi... kasa znikła, przepie..na, a teraz panowie, co u rydzyka w radyju występowali chcą zamazać hego chchmęty i przepie..ć PZM - bo kolebka i tak padnie nikt nie chce tego kaczego jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port macierzysty Re: DESANT na Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:54 Nie mają co robić w Gdańsku, zatykają się, dlatego kombinują. Ciekawe też, że PŻM jest firmą państwową (taką też pozostanie decyzją tego właśnie rządu)i w dobie komercjalizacji będzie być może kupować stocznie. Trochę to dziwne, ale drodzy pracownicy PŻM, to jest właśnie skutek braku komercjalizacji, że będzie o Was decydowac ktoś z Centrali. Moim zdaniem powinniście natychmiast dążyć do komercjalizacji firmy. Wówczas ewentualny zamach na Was nie będzie sie odbywał drogą szeptaną w gabinetach, ale w świetle jupiterów. Tego akurat pewne gremium nie zniesie i dla nich PŻM, właśnie w formie państwowej jest łakomym kąskiem do trwania. NIE DAJCIE SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam DOŚĆ! IP: *.icpnet.pl 07.03.06, 08:56 To przechodzi wszelkie pojęcie! Przed laty PŻM ratowało własną flotą bankruta PLO. Teraz ma ratować Stocznie z Gdańska! Ciekawe czy Gdańsk ratowałby z taką chęcią nasz przemysł? Jak upadały firmy połowowe to ręki nikt do nas nie wyciągnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Kolebka się sypie, to wykończmy jeszcze kogoś ! IP: *.chello.pl 07.03.06, 08:59 Pomysły rodem z PRL. I to ma być gospodarka wolnorynkowa. Jak tak ma być, to po co udawać - nacjonalizujmy wszystko i Kaczolandia gotowa. A mówili, że nie lubią socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:27 Pewnie! i jeszce zróbmy zbiórkę a wpałacać proszę na konto Rdaia M, na nowego maybaha i telewizję , w końcu trzeba wspierać ojca nauczyciela! :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. centralizacja .. 07.03.06, 09:34 .. kilku bezrobotnych bufonow z Szczecina i Gdanska i nie tylko potrzebuje stolkow w WWIE !!! .. bedzie Central .. hehe i tak sie konczy niezaleznosc PZM, w koncu poprzedni DYYCIO nie na darmo przenosil ZP SA do WWY !!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecik Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: 212.122.214.* 07.03.06, 09:47 A mnie wcale nie jest szkoda PZM-u,blokowali przemiany,dawali się kierować jak bezwolne pacynki i jeszcze wielkie protesty mieliśmy okazję oglądać.No to teraz macie jeszcze jedną zabawkę z doby socrealu.I nie rozumiemiem wypowiedzi ekscelencji dyrektora że nie jest zainteresowany budową statków w polskich stoczniach tylko w chińskich!To skandal!!!!!!!!!!!Jestem oficerem nawigacyjnym,pływam u obcych,bo jak próbowałem "załapać" się do CZARNYCH KOMINÓW to zderzyłem sie ze ścianą kolesiostwa i kumoterstwa,mnie odmawiano a przyjmowane są żółtodzioby ale z pleckami........TYLKO LUDZI SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:55 dlaczego nikt nie popiera tego pomysłu? gdzie sa zwolennicy pisu? trzeba przyklasnąc nieprawdaż? cos poslowie przycichli..a taki nosny temat..punkty w sondazach mozna zdobyc... takie w ...dół... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Po kursach nie biora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:04 Miecik bo po kursach do PŻM juz nie biorą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecik Re: Po kursach nie biora IP: 212.122.214.* 07.03.06, 10:26 a co ty jesteś po kursach?bo ja mam za sobą 10lat edukacji morskiej i 8lat praktyki na morzu,to powiedz mi jaka jest polityka kadrowa tej firmy bo ja jej nie rozumię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Po kursach nie biora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:43 nie jestem, smieszy mnie tylko jak o sobie piszesz - oficer nawigacyjny. w 99% tak pisza o sobie byli radio, wiesz taka mala sodoweczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz no i jeszcze to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:48 wiem jaka jest polityka kadrowa - biora tylko mlodych jak to okreslasz zoltodziobow, bo srednia wieku w firmie podskoczyla do 48 lat. Po prostu odmaladzaja kadre. Wjatki to tylko elektrycy ktorych barkuje, no ale ty jestes oficerem nawigacyjnym a tu jest ich komplet, a jak jakis sie wykrusza biora mlodego chlopaka. Zdrowe chyba podejscie w dziesiejszych czasach gdzie mlodzi ludzie ida w odstawke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecik Re: no i jeszcze to IP: 212.122.214.* 07.03.06, 10:59 ale ja mam 30ci lat to co już jestem za stary?nie jestem żadnym byłym radzikiem,skończyłem technikum nawigacyjne a od połowy studiów pływałem i kończyłem zaocznie,to co jest we mnie gorsze od chłoptasia po 2mieś na "jachcie" i praktyce w PZMie w obijaniu rdzy?A kompetencje takich "przyszłościowych"nabytków słyszę na radiu jak się zgłaszają w VTSach,albo widzę jak się koło nich jedzie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: no i jeszcze to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:08 I to jest wlasnie szacunek do mlodszych kolegow. Sam jestes jeszcze młokosem ktoremu w pojedynke bym nie pozwolil wachty trzymac po tych tekstach. Druga sprawa w PŻM trzeba odbyc praktyki aby sie tam dostac, ty widac tam rdzy nie odbijales a trzecia- zaocznych tez nie przyjmuja, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecik Re: no i jeszcze to IP: 212.122.214.* 07.03.06, 11:20 Jestem 2gim na 30tys.statku,byłem 3cim jak również asystentem jeszcze w polskiej flocie(Gryf),przeszedłem przez wszystkie szczeble pokładu(od praktykanta poprzez O/Sa A/Bika i 3ciego)nie sądzisz chyba że ktos oprócz marynarza(i to też nie zawsze) jeździ ze mna na wachtach.Jak widzę i słyszę Wasze(bo wnioskuje że pracujesz w PZMie i pewnie jestś z lepszych-dziennych) zadufanie to nie żałuje że tam nie pracuje.Gratuluje samopoczucia i życzę dalszych sukcesów Panie Lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: no i jeszcze to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:32 dziekuje skromny Panie oficerze nawigacyjny. Widze ze jednak jakies kompleksy zostja skoro CV mi wypisujesz (na kolana nie rzucajace w panskim wieku mamy juz dwoch C/O i kilku I/eng ). A nie o to mi chodzilo. Jesli nie spelniasz jakis czynnikow nie odgrywaj sie na firmie, ale samemu uderz w piersi. pozdrawiam mlodszego wiekiem, stopniem i doswiadczeniem kolege po fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk uwaga kaszub na linii:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:48 Gość portalu: mecik napisał(a): > byłem 3cim jak również asystentem jeszcze w > polskiej flocie(Gryf), za www.polferries.pl: "W 1980 r. zostaje sprzedany prom "Gryf" " No prosze mial 4 lata i juz byl 3cim oficerem, asystentem pewno jak dwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecik Re: uwaga kaszub na linii:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:03 PPDiUR "GRYF" Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suwak Re: to się s....el Brzezicki odgryza... IP: 217.153.6.* 07.03.06, 10:48 .. to się sku..el Brzezicki odgryza! sprawa jest poważniejsza niż się wam wydaje. .. tu nie chodzi o te 30 mln dolarów, które i tak stoczni nie uratuje. Rydzyk dokładnie wie że dobiorą się mu do dupy jak będzie zmiana ekipy. Za dużo jest wiadome. Trwa tak długo jak za gardło trzyma PIS. Czas ratować ??? stocznie to się i może odpieprzą. PŻM będzie zdołowany, łatwiejszy do do przejęcia, a tak w ogóle można będzie zrobić konsorcjum żeglugowe pod egidą PLO /co to teraz jest??/. ...PŻM to dzisiaj jedyna duża firma armatorska która sobie radzi. To że szczecińska nikt nie kwestionuje. To że jej istnienie ważne jest dla mieszkańców Szczecina i Miasta Szczecina nikt wątpić nie powinien To że państwowa to dobrze bo to firma NASZA!!!, a więc też szczecinian. .. PŻM sama sobie z tym kaczorydzykowym przedsięwzięciem nie poradzi. Co jest? każda łajza warszawskopisowska, kazdy gnojek wykopany ze Szczecina ma uznawać Szczecin jak magazyn rzeczy znalezionych i brać to co chce! .. no forumowe pismaki - ruszyć tyłkami i brać się do tekstów; no posłowie i ci którzy chcą za niedługo rządzić tym miastem; - ratujcie PŻM to zostanie to wam wynagrodzone!! Jesienią. Ch..e precz i ręce od PŻM też precz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: to się s....el Brzezicki odgryza... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:53 posłowie milczą jak zaklęci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:29 co za różnica czy PŻM będzie prywatna czy państwowa? jak jakiś kretyn z Warszawki zechce to ją i tak uwali, najlepszym chyba przykładem Stocznia Szczecińska prywatna, a w 2002 r. uwaliło ją SLD jak Prezesi wleźli na nie swój grunt tzn. zacząli mieszać w paliwkach.A tera po 3 latach procesu okazuje się że go wygrają i jeszcze niezłe odszkodowania skasują,być może nawet majatek im zwrócą. A sprawa zakupu Stoczni Gdańskiej wygląda na zemstę niejakiego Pawła Brzezickiego, musiał odejśc z ukochanego stołka to teraz trzeba firmę rozpieprzyć-typowo polskie myślenie-skoro ja nie mogę mieć to inni też nie będą mieli.Jak był Dyrektorem to się stawiał Skarbowi Państwa i wyleciał za to, a teraz poszedł do ministerstwa i robi to samo za co go wypieprzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka07 Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:39 ten kto napisał ze sie brzezicki odgryza ma 100% racji! bo to świnia jest jakich mało, ale ilu "szczęśliwców" mialo okazje sie o tym przekonac, to juz sam on jeden wie.... a to ze jest doradca premiera to juz jest poprostu szczyt wszystkiego i śmiechu warte... a trójmiasto to niech sie martwi samo o soebie, bo naszej stoczni to oni sie chyba nie rwali do pomocy... pomysł jest poroniony, czyli dokładnie w stylu pisuarow... rozpier.. PŻM i za police tez sie zabiora a w ich imieniu Kozłowski... Specjalisci od wsadzania kija w mrowisko-to ich jedyna domena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachacy Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: 82.177.111.* 07.03.06, 16:30 szanowny/a emko 07 licz sie ze slowami, bo dzieki brzezickiemu jeszcze te kilka tysiecy marynarzy ma niezla prace i place. a wymienieni przez ciebie szczesliwcy, to chyba jakies wrzody i nowotwory, ktore trzeba bylo wyrznac. szkoda ze tak szybko sie odnawiaja po tym jak zabraklo brzezickiego. za to szynkaruk to dzentelmen, tak jak np szlanta. tez umie zalatwic firme. i nawet o nim ladnie napisza. pozdrawiam/jachacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosierny Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:06 Gruby skoncz juz ta swoja agitke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:48 Matrix - Reaktywacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:01 jachacy, a raczej brzezicki, czemu stale podszywasz się pod coraz to nowsze nazwy? masz na tyle małą wiedzę i nie wiesz, jak łatwo sprawdzić, że piszesz spod ministerialnego biurka? Oto twoje IP : IP: 82.177.111.* pod * można sobie podstawić np. liczbę 100 i co się okazuje? Że to IP komputera należącego do Ministerstwa RP !!!!!!! Zamiast zająć się robotą, siedzisz, piszesz same dyrdymały, plujesz się i robisz cyrk. Za to ci płacą pracusiu od siedmiu boleści ? Podpisując się pod niby to pracowników PŻM chcesz pokazać, że niby to ktoś cie popiera i za tobą tęskni. jesteś żałosny i coraz bardziej się pogłębiasz w swej bezsilności i głupoście. kończ waść, wstydu oszczędź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też znawca Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:45 Adres IP 82.177.111 należy to firmy telekomunikacyjnej Exatel SA. Firma ma wielu klientów i wiele różnych numerów po *. Czytelnicy forum nie widzą drugiej części adresu IP. Jeżeli Ty ją widzisz to znaczy, że pracujesz w GW albo administrator systemu przekazuje ci poufne informacje. ŁADNA GRANDA NA TYM FORUM!!! A tak gwoli ścisłości to Brzezicki nie pracuje w ministerstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 07:17 Jest doradcą premiera do spraw morskich, a zatem pracuje w kancelarii ( nie w ministerstwie, mój błąd) Oto dane uzyskane od programu sprawdzającego IP : inetnum: 82.177.111.64 - 82.177.111.127 netname: KPRM-NET descr: Kancelaria Prezesa Rady Ministrow descr: Warszawa country: PL Nie pracuje w GW, nie mam od nich poufnych danych, po prostu gwiazdke * można zastąpić dowolną liczbą z zakresu np. 64-127, które należą do Kancelarii Prezesa Rady Ministrow. Przypadek ? Ciekawe czy twój szef wie czym się zajmujesz ... Wstydź się !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też Znawca Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:40 Widzę, że cię bardzo drze ten temat skoro o 7 rano siadasz do komputera. Co powiesz na to jak pobawimy się z wyjątkowo wulgarnym "Suwakiem". Suwak w godzinach pracy z komputera PŻM-u nieżle się zabawia, nie szczędząc impertynencji rządowi i zachęcając lokalnych polityków do współpracy w zamian za wynagrodzenie. Gość: suwak 07.03.06, 10:48 inetnum: 217.153.6.128 - 217.153.6.191 netname: PZM-PL descr: Polska Zegluga Morska Co na to dyrektor Suwaka? Może siedzi na tym samym piętrze co "Suwak"? Z Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem41 Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.system.szczecin.pl 07.03.06, 11:52 Niech politycy politykuja ,a nam niech dadzą spokojnie pracować Ledwo wyszliśmy z ogromnych tarapatów jestesmy firmą przynoszącą zyski są to nasze zyski i niech tak zostanie Chcemy spokoju naszych Rodzin Gdańsk sobie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:53 głosowałem na PiS rękoma i nogami, obecnie czuję że kończyny mam w nocniku a to dlatego, że pomogłem zrobić zamach na matkę PŻM Odpowiedz Link Zgłoś
mis54 Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? 07.03.06, 12:09 Koledzy z PŻM jak widzicie - bycie państwą firmą ma taką bolączkę ,że o pewnych decyzjach dowiadujecie się jako ostatni . A przcież Wy swoją pracą będziecie płacić za Gdańskiego bankruta jednocześnie zmniejszając swoje własne inwestycje na modrnizację floty.Trzeba było wybrać drogę ZCH.POLIC SA , chociaż i tam dalsza prywatyzacja nie jest pewna. A wówczas "warszawka" będzie podejmować ważne dla naszego regionu decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: 212.14.31.* 07.03.06, 12:14 Ot, stara bolszewicka zasada: "Oddawaj, bo masz". Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? 07.03.06, 12:51 Ale nikt tu przez przypadek, albo celowo nbie pisze ani słowa , ze to właśnie Brzezinski przejal obegdaj upadający PZM. I to on wyprowadzając PZM zna prostą - uważa się za ojca PZMu. I czy się to komu podoba czy nie, dąży do zwrotu swojej własności. A Macieje Popielarze, jakieś Romeropodone - to tylko chwilowy piasek w trybach biegu historii PZM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReaganWiecznieŻywy Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: 217.153.6.* 07.03.06, 13:53 Zbigniew BRZEZIŃSKI (!!)-ten od Cartera -wlascicielem PŻM??? To nic nie wiedziałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik PZM Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: 212.244.66.* 07.03.06, 14:23 Przypominam wszystkim,że ostrzegaliśmy !!!!!!!!!Pamiętacie zapewne,jak w telewizji TRWAM występował Brzezicki z Solidarności Kowalski i kandydat do senatu Marciniak, przypomnijcie sobie co wtedy mówiliśmy i spradza się ta swięta Trójca niedośc ze balowała za nasze związkowe pienądze,często je topiła wspólnie przy piwki na naszym basenie i pr óbuje dalej dorobić się na nas wszystkich uczciwie zarabiających ,wyślijmw wreszcie naszego siwego Kowalskiego na emeryturę a zobaczycie przestaną nas kiwać ,toć to po jego gębie widać co to za szumowina!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polit. poprawny Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:08 Namawiam do przyzwoitych wypowiedzi, trochę szacnku bo w sieci wbrew pozorom nie jest się anonimowym. Nie po gębie tylko po twarzy jeżeli już. Daruj sobie te epitety bo w ten sposób wydajesz sam sobie najgorsza opinię. Kto tu jest szumowiną?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:33 Tego uczą na WSM-ce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:01 raczej na politechnice Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? 07.03.06, 14:30 komuna wróciła pod sztandarami Radio Ma Ryja, walczyli z komuną a teraz ją reanimują :) całe życie z wariatami :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? 07.03.06, 14:30 Na barykady ludu roboczy, czerwony sztandar do góry wznieś !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachacy Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: 82.177.111.* 07.03.06, 15:46 dziwnie sie sklada, ze w opiniach wszystkiemu jest winien brzezicki. nikt nie chce pamietac ze to on tak naprawde zbudowal pzm. halastra spod znaku szynkaruka i folty wygnala go z firmy i rozsiadla na szmalu ktory zarobil. robia teraz kolejne glupoty, jak np zakup najdrozszych w historii pzm statkow w chinach, albo przegrywaja o wlosek z euroafryka zakup nowego promu. jednoczesnie wykorzystuja kazda sensacje zeby przyladowac brzezickiemu, bo jeszcze nie daj boze wroci i zrobi porzadek z tlustymi prowizyjkami za te wszystkie interesy za panstwowe pieniadze. teraz wymyslili numer z kolebka. ciekawe jaki wymysla nastepny, zeby pasc tluste tylki czlonkow rady pracowniczej. ludzie popatrzcie sobie co dzisiaj robi "dzielna zaloga pzm". ciekawe co bedzie robic jak sie skoncza pieniazki. bedzie buuuum !! mniej emocji, wiecej rozsadku. komu dzisiaj zalezy na pzm i dlaczego ? a poza tym wszystkim kupienie stoczni ktora jest w dobrej sytuacji finansowej byloby chyba najlepsza transakcja jaka mozna zrobic za cene jednego statku. co wy na to madrale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosierny Re: PŻM ma uratować Stocznię Gdańską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:27 Gość portalu: jachacy napisał(a): a poza tym > wszystkim kupienie stoczni ktora jest w dobrej sytuacji finansowej byloby chyba > > najlepsza transakcja jaka mozna zrobic za cene jednego statku. co wy na to > madrale? ze jestes debilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosman To nie jest Prima Aprilis ??? IP: 217.153.6.* 07.03.06, 18:35 To nie jest Prima Aprilis ??? Ktoś chciałby zniszczyc ostatniego dużego armatora? Nikt o zdrowym rozsądku !!! To musi byc przedwczesny dowcip-Gazeta przyznaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Wiadomości z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:41 Oczywiście jest to kaczka dziennikarska gazety. I teraz pytanie co miał na celu ten szmatławiec pisząc to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Wiadomości z Gdańska IP: *.internet.v.pl 07.03.06, 22:28 a można jakis link?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Wiadomości z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:01 niestety tylko numer telefonu, ale nie bedziemy ludzi po nocy budzic prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Dla PZM warto budzic !!! IP: *.internet.v.pl 07.03.06, 23:21 To nie jest jeszcze noc To co -do kogo dzwonic i na jakis numer?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Dla PZM warto budzic !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 11:03 Dla Polskiego Zwiazku Motoryzacyjnego (PZM) na pewno nie, dla PŻM tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdezorientowany Re: Wiadomości z Gdańska IP: 217.153.6.* 08.03.06, 09:50 to co z tym DEMENTI z Gdanska?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Wiadomości z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 10:55 bylo w kaszubskim odziale TVP3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Wiadomości z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 14:26 Chcą ożenić PŻM ze Stocznią Gdańską www.glosszczecinski.pl/ Brawo Panie Brudziński! Dobrze, że chciaż jeden polityk regionalny myśli perspektywicznie. Najwyższy czas na krajowa i zagraniczna ekspansję szczecińskich firm. Tą inicjatywę warto popierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczecinianin Re: Wiadomości z Gdańska IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.06, 16:23 W calym tym zamieszaniu nikt nie podaje liczb. Jakie sa aktywa a jakie pasywa stoczni. Moze to faktycznie dobry interes jezeli jest juz tylu chetnych. Dyrekcji z termosu nie chodzi o to czy na tym firma straci czy zyska. Wazne jest zeby zachowac status quo. Jak sie nic nie zmienia to uklad moze dalej egzystowac. Nawet gdyby im ktos sprzedawal Orlen za 20 mln $ to tez by nie wzieli no bo "maja przeciez wazniejsze wydatki". Z artukulu w Glosie widac, ze na zawolanie przyklaskuja im sztandarowi liderzy niektorych ugrupowan. Widac sobie zsluzyli na taka protekcje... Jak region glupi to sam sobie winien. Kupi zagraniczny armator albo PGNIG i swoje zarobi. Nikt nie powiedzial, za jak sie kupi stocznie to ja trzeba trzymac 100 lat, mozna zrestrukturyzowac i sprzedac z zyskien dajmy na to za 3 lata. Solowiow potrafi potrafia i inni. W Szczecinie mozna tylko siedziec cicho albo narzekac. Od robienia interesow sa inni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Wiadomości z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 17:28 a ty jestes od robienia z siebie debila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Wiadomości z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:48 Jak zwykle na tym forum niestety nie da się merytorycznie dyskutować. Zwłaszcza w temacie PŻM natychmiast zbierają się osoby wulgarne i ziajające nienawiścią. Jak brakuje argumentów to się rzuca błotem. Może to taka marynarska tradycja niektórych "ludzi morza" paradujących przed publiką w mundurku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Wiadomości z Gdańska IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:54 o jakie pieniądze tu chodzi? ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
hiphiper Bzdury Brzezika w rządowej rozgłośni rydzyka: 08.03.06, 18:16 posłuchajcie sobie jak dyrdymały gadał brzezik u rydzyka dopadła ich ptasia grypa???? cz. I www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=1305 cz. II www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=1306 a tutaj znajdziecie więcej "kfffiatufff" www.radiomaryja.pl/audycje.php?rodzaj=R&id=all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Bzdury Brzezika w rządowej rozgłośni rydzyka: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 19:49 A co konkretnie takie bzdurne?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Gruby daj se spokoj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 21:49 skoncz ta swoja agitke, bez ciebie jest tu lepiej. Marynarze zaczeli wreszcie pracowac w ludzkich warunkach (socjal, jedzenie, zamowienia) co za twoich czasow bylo nie do pomyslenia. zylowales wszystko naszym kosztem co doprowadzilo ze wielu pracownikow odeszlo. przeniosles ZP do warszawy czego nikt ci nie zapomni takiego swinstwa. teraz jak cie nie ma jakos na wszystko jest a firma z tego powodu nie cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: ŻP w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:14 Dlaczego przeniesienie ŻP do Warszawy to "świństwo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Faza Re: Suwak z termosu obiecuje politykom profity IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.06, 13:10 7 marca Suwak napisal: “..no forumowe pismaki – ruszyc tylki i brac sie do tekstow; no poslowie i ci ktorzy chca za niedlugi czas rzadzic tym miastem; - ratujcie PZM to zostanie to wam wynagrodzone!! Jesienia.” 8 marca dzieki lokalnej prasie moglismy sie przekonac ktorzy politycy posluchali Suwaka. Po prostu mowisz i masz! Koles musi siedziec wysko skoro ma takie przelozenie... Odpowiedz Link Zgłoś