Gość: Agaton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 00:39 Kiedy wreszcie wezmą się za te TBSy? To żywe złodziejstwo w biały dzień! A Dutka wyjątkowy bufon i pewny siebie debilek. Naprawdę pora na zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: właściciel Re: W pułapce TBS-ów IP: 62.233.145.* 07.03.06, 09:08 niech wykupują ale za rynkową cenę może będą lepiej dbać.5% to by była niegospodarność i susznie bo co miasto da innym którzy nie mieszkają w zasobach miejskich. 70 tys. włożonych w nie swoje , przecież nikt go nie przymuszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe Re: W pułapce TBS-ów IP: 195.116.25.* 07.03.06, 09:34 Pan Właściciel zapewne wykupił swoje komunalne mieszkanie za nieco większe pieniądze, niż dzisiejsze 5% i jego wątroba, cokolwiek nadwyrężona z zazdrości, dyktuje mu takie opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po co Re: W pułapce TBS-ów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:35 a ja bym zrobił przetargi na te mieszkania, dlaczego niby ktoś ma kupic cos za bezcen? przecież nikt nikogo nie zmusza do mieszkania tam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: własciciel Re: W pułapce TBS-ów IP: 62.233.145.* 07.03.06, 10:35 budowałem sam i mam ,nic nie mnie nie boli,nie licząc na nikogo nikt mi nie pomagał w imię sprawiedliwości dlaczego jedni maja być preferowani kosztem innych sądzę że uzyskane ale rzeczywiste pieniądze miasto może przeznaczyć na rozwiązywanie problemów mieszkaniowych to jest uzbrajanie nowych terenów i remonty starych kamienic lub budowę następnych. A tak to kolejka potrzebujacych mieszkania cały czas się wydłuża na około 12 lat.5% czyli 100 zł za metr dla jednych i 2000 zł dla drugich oto sprawiedliwość wg. niektórych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Przetarg? Znowu złodzieje się obłowią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 11:01 Odpowiedz Link Zgłoś
kaja27412 Re: Przetarg? Znowu złodzieje się obłowią? 07.03.06, 12:33 dokładnie,dlaczego jedni mają płacić grube pieniądze podczas gdy inni za bezcen będą kupowali,jak po równo to po równo,ja też kupiłam mieszk.z rynku wtórnego i żeby za nie zapłacić musiałam wziąść na połowę kredyt,teraz będę go spłacała przez ćwierć wieku chyba że jakiś cud mnie uratuje,pewnie mogłam nie kupować ale w końcu każdemu należy się własny kąt,prawda?też myślałam o TBS bo to mniejszy nakład kosztów,za resztę można się urządzić,czynsz taki sam jak teraz płacę a lokalik nowiutki,ale jedna baaardzo istotna rzecz- mieszkanie w TBS nie będzie nigdy moje..ten jeden mały aczkolwiek istotny szczegół dyskwalifikuje TBS w moich oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu Re: W pułapce TBS-ów IP: *.teleton.pl 07.03.06, 12:33 szczeciśkie tbs - y zajmują się głownie dwiema działalnościami: zarządzaniem nieruchomościami oraz budowaniem nowych (niby "tańszych" mieszkań). uważam, że przekazanie zarządzania takim firmom to błąd. natomiast co do budowy nowych mieszkań - smuten jest to, że to jedyna aktywność miasta w tej dziedzinie. oferta tbs-ów powinna być jedynie uzupełnieniem oferty. z uwagi na fakt, że tzw. preferencyjne kredyty pochodzą z BGK, tbs-y potrzebują odpowienich zabezpieczeń. stąd pomysł z dofinansowaniem tych spółek, przez wnoszenie aportem określonych kwartałów. i koło się zamyka. smutene, że spólki te zarządzają tak wielkim majatkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania107 Re: W pułapce TBS-ów IP: 83.168.125.* 07.03.06, 18:14 Gmina wniosła aportem ten majątek do TBS, więc to gmina decyduje czy i za ile sprzeda te mieszkania lokatorom. Mnie tez krew zalewa jak słyszę że ktoś wykupi lokal za 5 % wartości rynkowej, choć gmina ma prawo tak sprzedać. A twierdzenie że ktoś włożył 70 tyś w remont i dlatego chce wykupić tanio...no proszę Was.Ja też włożyłam ogromne pieniądze w remont i wyposażenie mieszkania, to mam pomysł zwrócę się do poprzednich właścicieli żeby mi tą kwotę zwrócili, albo jeszcze lepiej do SM niech mi obniżą lub anulują czynsz....to jest chore. Nieruchomości są dobrem luksusowym jak na nasze warunki i jeśli ktoś chce mieć w szufladzie akt własności to niech płaci na normalnych rynkowych warunkach, a nie ogląda się na innych którzy 2 lata temu się załapali na 5% wartości, bo równie dobrze wszyscy możemy się domagać niższych kosztów bo przecież 10 lat temu za mkw inni płacili 500zł a nie 2000 i więcej jak teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łucja Re: W pułapce TBS-ów IP: 217.153.6.* 07.03.06, 19:09 TBS to banda !!! a jak kłamia na getta warszawskiego gdyby im płacono za kłamstwa ale byliby bogaci !!!!!! nie idzie nic załatwic ja sie za nich naprawde wstydze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: in gremio jest temat !!! IP: 213.155.171.* 07.03.06, 21:44 Wszyscy , którzy chcą coś powiedzieć ( napisać ) na ten temat prosimy o kontakt do tygodnika szczecińskiego " naprzekur" e-mail : na-przekur@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: jest temat !!! dla innych dramat IP: *.fnet.pl 07.03.06, 23:04 co tu pisać. przegadany temat do bólu już wielokrotnie. wiele głosów w tym kupieckich w trakcie kiedy te domy przekazywano i co i nic. wtedy media z podwójnym dzisiejszym rzecznikiem tbs i zbilku jednocześnie (wczesniej dziennikarz kuriera szczecińskiego) ganiły wszystkich którzy mówili o tym co dzisiaj mamy, a podejrzewam, że wielu dzisiaj wykiwanych wtedy wierzyło w zapewnienia różnej maści media, ale wyszystko da się jeszcze zrobić, jeszcze tylko chwila. (są tacy dla krórych wtedy i dzisiaj to tylko TEMAT. szczerze? brzydzę się wami gąski!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Korlado A co z SCR'em - tez nie można wykupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 23:26 Może ktoś wie jak to zrobić? Tu też miasto weszło aportem. Kiedyś nie miałem kasy a teraz mma i chce kupić a nie mogę ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiseb Re: W pułapce TBS-ów IP: 83.168.106.* 09.03.06, 07:21 i bardzo dobrze, trzeba być niespełna rozumu aby mieszkać w TBS'ach zamiast spłącać własne mieszkanie zaciągnięte na kredyt..... Odpowiedz Link Zgłoś