Gość: Ula IP: *.devs.futuro.pl 02.12.02, 20:21 Napiszcie coś... Zrobimy tym z Pogodna konkurencje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DH:JERZY Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.astro.net.pl / *.osowo.pl 03.12.02, 00:57 Gość portalu: Ula napisał(a): > Napiszcie coś... Zrobimy tym z Pogodna konkurencje ;-) *********************************************************************** hi, hi : kontrolujemy hufiec śródmieście Odpowiedz Link Zgłoś
ika19 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 03.12.02, 06:28 Gość portalu: Ula napisał(a): > Napiszcie coś... Zrobimy tym z Pogodna konkurencje ;-) HA,HA HA........ My tu też czuwamy ! Pogodno zawsze górą!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / 192.168.47.* 05.12.02, 19:28 Jestem za,pokażmy wreszcie, że w Śródmieściu też kiedyś wiele się działo, i to jak działo !!! No chociażby nasz "Babski". Gdzie są, ci, którzy kiedyś na niego jeździli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.devs.futuro.pl 06.12.02, 15:20 Ja nigdy na Babskim niebyłam. Zaliczyłam wszystki Gryfy od 1996 i kilka Much Odpowiedz Link Zgłoś
ika19 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 09.12.02, 06:52 Do Uli Jesteś za młoda by pamiętać BABSKIE To było dużo wcześniej! Ale my z Pogodna pamiętamy............. Odpowiedz Link Zgłoś
fanta99 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 12.12.02, 16:14 Może faktycznie 7 lat w ZHP to mało. Jak bym była dłużej, to też bym babskich nieznała - moje środowisko na nie niejeździał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luśka Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:47 Witam wszystkich, Skoro pisze sie tu o Babskich to jest szansa że "moje" pokolenie jeszcze nie wymarło ;-) Pozdrawiam wszystkich, którzy jeździli na Babskie w latach 90tych - napewno znalazłoby sie wielu znajomych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skuba4 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 29.04.05, 12:27 lusia a w jakiej drużynie byłaś? XXX? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONC Srodmiescie bylo potega IP: *.ADSL.mnsi.net 04.03.03, 04:12 W latach 80 tych Srodmiescie bylo potega. Pogodno zylo sobie cichutko w cieniu. Cztero turnusowe obozy w Swietousciu skupialy spore grono harcerzy i instruktorow.Sporo druzyn bylo naprawde dobrych,mimo silnego wiatru"w oczy" ze strony owczesnych wladz "HSPS" etc(np.druch Piechota-brrrrrr ) . Na Wolinie smialo konkurowalismy z bardzo silnymi obozowiskami z Krakowa i Lodzi. Nasza pionierka byla obiektem zachwytu "Karakusow". Stworzylismy wspaniale warunki dla mlodych harcerzy i harcerek ,ktorych wspomnienia do dzis zyja w ich pamieci.Wiem ,bo czytalem po latach.Nie umniejszam harcerzom z Pogodna ,ale Srodmiescie nie mialo wowczas konkurencji. Chcecie sie czuc lepsi? to sie czujcie.Wasza sprawa ,ale pamieajcie ze .... przy ognisku wszyscy sa rowni.Byc moze spotkamy sie gdzies na szlaku,choc niebo pod ktorym zyje ma inna konstelacje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: Srodmiescie bylo potega IP: 217.153.4.* 04.03.03, 15:41 Ja również byłam w harcerstwie pod koniec lat 80-tych i całe 90 (kupe lat). Strasznie miło wspominam ten okres. Pamiętam Babskie i prawie wszystkie Gryfy. Z resztą moja drużyna większość z tych Rajdów wygrywała. Było naprawde super!! Co do rywalizacji Śródmieście - Pogodno uważam, że to jest BEZ SENSU!! W koncu wszyscy jestesmy harcerzami!! Bawmy się!! Pozdrawiam wszystkich. Mam nadzieje, że na tą strone trafi wiecej ludzisk!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anulka Re: Srodmiescie bylo potega IP: 217.153.4.* 04.03.03, 15:42 Ja również byłam w harcerstwie pod koniec lat 80-tych i całe 90 (kupe lat). Strasznie miło wspominam ten okres. Pamiętam Babskie i prawie wszystkie Gryfy. Z resztą moja drużyna większość z tych Rajdów wygrywała. Było naprawde super!! Co do rywalizacji Śródmieście - Pogodno uważam, że to jest BEZ SENSU!! W koncu wszyscy jestesmy harcerzami!! Bawmy się!! Pozdrawiam wszystkich. Mam nadzieje, że na tą strone trafi wiecej ludzisk!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Srodmiescie bylo potega IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.03, 02:26 Sciemniacie z Wasza potega. Liczylo sie tylko NADODRZE (Hufiec Sz-n Nad Odra) :-)))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona 26 DH - od Roziego IP: *.porta-complex.com.pl 20.05.03, 12:43 Gość portalu: Fakir napisał(a): Sciemniacie z Wasza potega. Liczylo sie tylko NADODRZE (Hufiec Sz-n Nad Odra) :-)))))) Pozdrawiam Cześć Fakir, stary druhu! Należałam do 27 DH Nadodrze(Rozi i Aldona Byrska), byliśmy razem na niejednej imprezie. Długie włosy, koleżanka Anki Czmielnik i Anety Kwiatkowskiej. Pozdrawiam wszystkich z 26 i 27 DH - nie sposób wymienić wszystkich. Brakuje mi tamtych emocji... Odpowiedz Link Zgłoś
bromba22 DLA DRUHNY IWONY: 26 DH - od Roziego 22.05.03, 05:20 Mi tez brakuje tych emocji, kiedy do ciebie przychodzili "harcerze" i chowali sie przed ojcem na polpietrze. HEHE, przylapalem cie - widze, ze ty tez nie masz co robic w pracy!!! Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: DLA DRUHNY IWONY: 26 DH - od Roziego IP: *.porta-complex.com.pl 02.06.03, 15:10 Pomyłka: ci, którzy chowali się na półpiętrze to zwykli koledzy z podstawówki, a harcerze nie mieli powodu, żeby się chować przed ojcem. Czasem udaje mi się dorwać do internetu... stąd mój wpis. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: 26 DH - od Roziego IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.03, 10:17 Pozdra z Rajchu, milo tu spotkac kogos znajomego. Pozdrowienia dla wszystkich , a szczegolnie bylych harcerzy harcerek Nadodrza. A... i oczywiscie dla poczty harcerskiej, gdzie uchowaly sie resztki 26tej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: 26 DH - od Roziego IP: *.porta-complex.com.pl 08.07.03, 15:10 Cześć Fakir, dzięki za pozdrowienia. Napisz, co porabiasz w Niemczech i czy czasem przyjeżdżasz do Szczecina? A harcerstwo - kiedy to było... spędziłam w nim niezły kawałek życia. Nie zapomnę świetnych chłopaków z Hufca Nad Odrą - teraz już takich nie spotykam, niestety (pozdrawiam). Trzymaj się, Fakir. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
slo-onko do ONC 10.04.03, 20:30 Hej, ja tez bylam w roku 80 na takim obozie w Swietusciu. Ale zupelnie nie pamietam tych konkurencji pomiedzy pogodnem i srodmiesciem. Ale pamietam moich kolegow i kolezanek o imionach m.in. Jurek, Ula, Ania, Mariola, Basia, Henio. A druzynowym byl Leszek chyba :) Czy moze ktos z Was byl wtedy? Pozdrawiam -Ala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula B. Re: do ONC IP: *.chello.pl 26.02.06, 13:11 ja też jeżdziłam na obozy do Świętoujścia. 76-83. W latach 80 byłam instruktorem. W 80 roku czy to chodzi o Leszka Stasiaka???? Ja też tam byłam. Pamiętam szefową kuchni Decową , zawsze mnie goniła za długie włosy. Znam dobrze HRABIEGO-Marka B. był moim drużynowym. Wiele osób pamiętam z tego okresu, Zamiatowskich, Jurka Gołdę, jego siostrę , Henia Jurka, chłopaków z kolejówki,Wampira- Marka Cupryjaka, Zajdlów,Jaskólskich, Kaśkę zieloną, Grześka Janowskiego, Pożyczków,Pastylka itd.... Jak ktoś mnie pamięta odezwijcie się. Tu Ania Bogucka. Odpowiedz Link Zgłoś
skuba4 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 29.04.05, 11:33 moja drużyna wygrała ostatni oficjalny babski ,,Baba Na Dzikim Zachodzie,,- niezłe wspomnienia i dobra zabawa teraz takich rajdów już nie ma. Harcerz zawsze z Pogodna hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / 192.168.47.* 13.12.02, 20:38 No, ale przecież w Śródmieściu oprócz Babskich, tez było wiele innych imprez, które ciągle miło się wspomina, więc może powspominajmy trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.bahnhof.se 06.04.03, 22:56 BO WSZYSCY HARCERZE TO JEDNA RODZINA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / 192.168.47.* 30.04.03, 17:04 Ja jezdzilam do Swietouscia przez kilka lat od 1981 r. WSPANIALE CZASY!!!. Pamietam obożnego Bombla, dh Jacka Milera, Jurka Goude, Alicje Zyske i wielu innych wspanialych, których nazwisk juz nie pomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keno Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.ADSL.mnsi.net 26.05.03, 04:53 Jezeli pamietasz Jurka Golde, to musisz pamietac wspaniala druzyne SPARTAKUS i jego pierwszego druzynowego Jurka Werbla. Gość portalu: Iga napisał(a): > Ja jezdzilam do Swietouscia przez kilka lat od 1981 r. WSPANIALE CZASY!!!. > Pamietam obożnego Bombla, dh Jacka Milera, Jurka Goude, Alicje Zyske i wielu > innych wspanialych, których nazwisk juz nie pomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.ADSL.mnsi.net 26.05.03, 05:14 a ja paietam "szefowa" co darla kopare z byle powodu.Niemniej jednak niezle gotowala, ale przekazanie sluzby bylo problemem.Nigdy wiecej nie szorowlam kotlow,azkolwiek moim dzieciom by sie przydalo. Gość portalu: Keno napisał(a): > Jezeli pamietasz Jurka Golde, to musisz pamietac wspaniala druzyne SPARTAKUS i > > jego pierwszego druzynowego Jurka Werbla. > > Gość portalu: Iga napisał(a): > > > Ja jezdzilam do Swietouscia przez kilka lat od 1981 r. WSPANIALE CZASY!!!. > > > Pamietam obożnego Bombla, dh Jacka Milera, Jurka Goude, Alicje Zyske i wie > lu > > innych wspanialych, których nazwisk juz nie pomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / 192.168.47.* 01.06.03, 18:06 Oczywiście żę pamiętam "Spartakusa", ale jako całość, imiennie raczej nie kojarzę osób, pierwszego drużynowego też nie, pamiętam ją od czasów Goudy. Ale ta pięknie umundurowana i "wymusztrowana" druzyna długo była moim idealem harcerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BJ UWAZAJ HARSERZ BO SIE USMARCESZ! IP: 155.37.231.* 10.07.03, 18:03 HE HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talwik pozdrowienia od weterana IP: 217.153.6.* 08.08.03, 12:30 hej harcerze z lat 86-94, pamietacie 76 dsh? to byly wspaniale czasy pozdroweinia dla wszystkich harcerzy hufca srodmiescie potem szczecin...oraz specjalne dla hufca pogodno (coz za wspaniale dziewczyny z 100 i 101) odezwicie sie!!! czuwaj talwikmr@polsteam.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.chello.pl 26.02.06, 12:05 Ja też znam SPARTAKUSA, Jurka Werbla. Potem Jurek Gołda był drużynowym, był tam Wojtek Olejniczak, Jarek Kantorski, Willy ( imienia nie pamiętam)Kaśka Zielona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: 212.14.53.* 26.02.06, 20:44 Jurek o ile pamiętam mieszka w Kanadzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 18.06.04, 21:31 Czuwaj wszystkim, czyżby brać harcerska nie korzystała z netu? nie wierzę!!! odezwijcie się od czasu do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PB Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: 195.245.213.* 28.07.04, 12:48 No, jak już nawet Talwik się odezwał... ;-) Tak, to fajne czasy były... A jednego Gryfa, to zdaje się byłem nawet komendantem (wtedy najmniej się napracowałem - właściwie to głównie jeździłem maluchem po Szczecinie i bliskich okolicach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.fnet.pl 07.08.04, 19:53 pamietam (a część wiem z opowiadań), jak na zimowym obozie w Międzyzdrojach (1979/80)w ciągu jednej nocy odbyły się dwa alarmy, rano na uroczystym apelu razem z druhem R. wystąpiliśmy aby odebrać zaszczytny tytuł: D W Ó C H N I E D O B U D Z O N Y C H (dwukrotnie, ma się rozumieć) Odpowiedz Link Zgłoś