Dodaj do ulubionych

Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia

IP: *.devs.futuro.pl 02.12.02, 20:21
Napiszcie coś... Zrobimy tym z Pogodna konkurencje ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: DH:JERZY Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.astro.net.pl / *.osowo.pl 03.12.02, 00:57
      Gość portalu: Ula napisał(a):

> Napiszcie coś... Zrobimy tym z Pogodna konkurencje ;-)
      hi, hi : kontrolujemy hufiec śródmieście
    • ika19 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 03.12.02, 06:28
      Gość portalu: Ula napisał(a):

> Napiszcie coś... Zrobimy tym z Pogodna konkurencje ;-)

HA,HA HA........
      My tu też czuwamy !
      Pogodno zawsze górą!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / 192.168.47.* 05.12.02, 19:28
      Jestem za,pokażmy wreszcie, że w Śródmieściu też kiedyś wiele się działo, i to
      jak działo !!! No chociażby nasz "Babski". Gdzie są, ci, którzy kiedyś na niego
      jeździli???
      • Gość: Ula Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.devs.futuro.pl 06.12.02, 15:20
        Ja nigdy na Babskim niebyłam. Zaliczyłam wszystki Gryfy od 1996 i kilka Much
        • ika19 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 09.12.02, 06:52
          Do Uli
          Jesteś za młoda by pamiętać BABSKIE
          To było dużo wcześniej!
          Ale my z Pogodna pamiętamy.............
          • fanta99 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 12.12.02, 16:14
            Może faktycznie 7 lat w ZHP to mało. Jak bym była dłużej, to też bym babskich
            nieznała - moje środowisko na nie niejeździał.
          • Gość: Luśka Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:47
            Witam wszystkich,
            Skoro pisze sie tu o Babskich to jest szansa że "moje" pokolenie jeszcze nie
            wymarło ;-) Pozdrawiam wszystkich, którzy jeździli na Babskie w latach 90tych -
            napewno znalazłoby sie wielu znajomych :-)
            • skuba4 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 29.04.05, 12:27
              lusia a w jakiej drużynie byłaś? XXX?
        • Gość: ONC Srodmiescie bylo potega IP: *.ADSL.mnsi.net 04.03.03, 04:12
          W latach 80 tych Srodmiescie bylo potega. Pogodno zylo sobie cichutko w cieniu.
          Cztero turnusowe obozy w Swietousciu skupialy spore grono harcerzy i
          instruktorow.Sporo druzyn bylo naprawde dobrych,mimo silnego wiatru"w oczy" ze
          strony owczesnych wladz "HSPS" etc(np.druch Piechota-brrrrrr ) . Na Wolinie
          smialo konkurowalismy z bardzo silnymi obozowiskami z Krakowa i Lodzi. Nasza
          pionierka byla obiektem zachwytu "Karakusow". Stworzylismy wspaniale warunki
          dla mlodych harcerzy i harcerek ,ktorych wspomnienia do dzis zyja w ich
          pamieci.Wiem ,bo czytalem po latach.Nie umniejszam harcerzom z Pogodna ,ale
          Srodmiescie nie mialo wowczas konkurencji.
          Chcecie sie czuc lepsi? to sie czujcie.Wasza sprawa ,ale pamieajcie ze ....
          przy ognisku wszyscy sa rowni.Byc moze spotkamy sie gdzies na szlaku,choc niebo
          pod ktorym zyje ma inna konstelacje .
          • Gość: Anulka Re: Srodmiescie bylo potega IP: 217.153.4.* 04.03.03, 15:41
            Ja również byłam w harcerstwie pod koniec lat 80-tych i całe 90 (kupe lat).
            Strasznie miło wspominam ten okres. Pamiętam Babskie i prawie wszystkie Gryfy.
            Z resztą moja drużyna większość z tych Rajdów wygrywała. Było naprawde super!!
            Co do rywalizacji Śródmieście - Pogodno uważam, że to jest BEZ SENSU!! W koncu
            wszyscy jestesmy harcerzami!! Bawmy się!! Pozdrawiam wszystkich. Mam nadzieje,
            że na tą strone trafi wiecej ludzisk!!
          • Gość: Anulka Re: Srodmiescie bylo potega IP: 217.153.4.* 04.03.03, 15:42
            Ja również byłam w harcerstwie pod koniec lat 80-tych i całe 90 (kupe lat).
            Strasznie miło wspominam ten okres. Pamiętam Babskie i prawie wszystkie Gryfy.
            Z resztą moja drużyna większość z tych Rajdów wygrywała. Było naprawde super!!
            Co do rywalizacji Śródmieście - Pogodno uważam, że to jest BEZ SENSU!! W koncu
            wszyscy jestesmy harcerzami!! Bawmy się!! Pozdrawiam wszystkich. Mam nadzieje,
            że na tą strone trafi wiecej ludzisk!!
            • Gość: Fakir Re: Srodmiescie bylo potega IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.03, 02:26
              Sciemniacie z Wasza potega. Liczylo sie tylko NADODRZE (Hufiec Sz-n Nad
              Odra) :-))))))
              Pozdrawiam
              • Gość: Iwona 26 DH - od Roziego IP: *.porta-complex.com.pl 20.05.03, 12:43
                Gość portalu: Fakir napisał(a):
                Sciemniacie z Wasza potega. Liczylo sie tylko NADODRZE (Hufiec Sz-n Nad
                Odra) :-))))))
                Pozdrawiam
                Cześć Fakir, stary druhu!
                Należałam do 27 DH Nadodrze(Rozi i Aldona Byrska), byliśmy razem na niejednej
                imprezie. Długie włosy, koleżanka Anki Czmielnik i Anety Kwiatkowskiej.
                Pozdrawiam wszystkich z 26 i 27 DH - nie sposób wymienić wszystkich. Brakuje mi
                tamtych emocji...

• bromba22 DLA DRUHNY IWONY: 26 DH - od Roziego 22.05.03, 05:20
                  Mi tez brakuje tych emocji, kiedy do ciebie przychodzili "harcerze" i chowali
                  sie przed ojcem na polpietrze. HEHE, przylapalem cie - widze, ze ty tez nie
                  masz co robic w pracy!!!
                  Piotrek
                  • Gość: Iwona Re: DLA DRUHNY IWONY: 26 DH - od Roziego IP: *.porta-complex.com.pl 02.06.03, 15:10
                    Pomyłka: ci, którzy chowali się na półpiętrze to zwykli koledzy z podstawówki,
                    a harcerze nie mieli powodu, żeby się chować przed ojcem. Czasem udaje mi się
                    dorwać do internetu... stąd mój wpis. Pozdrawiam
                • Gość: Fakir Re: 26 DH - od Roziego IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.03, 10:14
                  • Gość: Fakir Re: 26 DH - od Roziego IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.03, 10:17
                    Pozdra z Rajchu,
                    milo tu spotkac kogos znajomego.
                    Pozdrowienia dla wszystkich , a szczegolnie bylych harcerzy harcerek Nadodrza.
                    A... i oczywiscie dla poczty harcerskiej, gdzie uchowaly sie resztki 26tej :-)
                    • Gość: Iwona Re: 26 DH - od Roziego IP: *.porta-complex.com.pl 08.07.03, 15:10
                      Cześć Fakir,
                      dzięki za pozdrowienia. Napisz, co porabiasz w Niemczech i czy czasem
                      przyjeżdżasz do Szczecina? A harcerstwo - kiedy to było... spędziłam w nim
                      niezły kawałek życia. Nie zapomnę świetnych chłopaków z Hufca Nad Odrą - teraz
                      już takich nie spotykam, niestety (pozdrawiam). Trzymaj się, Fakir. Iwona
          • slo-onko do ONC 10.04.03, 20:30
            Hej, ja tez bylam w roku 80 na takim obozie w Swietusciu. Ale zupelnie nie
            pamietam tych konkurencji pomiedzy pogodnem i srodmiesciem. Ale pamietam moich
            kolegow i kolezanek o imionach m.in. Jurek, Ula, Ania, Mariola, Basia, Henio.
            A druzynowym byl Leszek chyba :) Czy moze ktos z Was byl wtedy?
            Pozdrawiam -Ala.
            • Gość: Anula B. Re: do ONC IP: *.chello.pl 26.02.06, 13:11
              ja też jeżdziłam na obozy do Świętoujścia. 76-83. W latach 80 byłam
              instruktorem. W 80 roku czy to chodzi o Leszka Stasiaka???? Ja też tam byłam.
              Pamiętam szefową kuchni Decową , zawsze mnie goniła za długie włosy. Znam
              dobrze HRABIEGO-Marka B. był moim drużynowym. Wiele osób pamiętam z tego
              okresu, Zamiatowskich, Jurka Gołdę, jego siostrę , Henia Jurka, chłopaków z
              kolejówki,Wampira- Marka Cupryjaka, Zajdlów,Jaskólskich, Kaśkę zieloną, Grześka
              Janowskiego, Pożyczków,Pastylka itd.... Jak ktoś mnie pamięta odezwijcie się.
              Tu Ania Bogucka.
      • skuba4 Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia 29.04.05, 11:33
        moja drużyna wygrała ostatni oficjalny babski ,,Baba Na Dzikim Zachodzie,,-
        niezłe wspomnienia i dobra zabawa teraz takich rajdów już nie ma. Harcerz
        zawsze z Pogodna hihi
    • Gość: Iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / 192.168.47.* 13.12.02, 20:38
      No, ale przecież w Śródmieściu oprócz Babskich, tez było wiele innych imprez,
      które ciągle miło się wspomina, więc może powspominajmy trochę...
      • Gość: gregor Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.bahnhof.se 06.04.03, 22:56
        BO WSZYSCY HARCERZE TO JEDNA RODZINA.....
    • Gość: Iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / 192.168.47.* 30.04.03, 17:04
      Ja jezdzilam do Swietouscia przez kilka lat od 1981 r. WSPANIALE CZASY!!!.
      Pamietam obożnego Bombla, dh Jacka Milera, Jurka Goude, Alicje Zyske i wielu
      innych wspanialych, których nazwisk juz nie pomne.
      • Gość: Keno Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.ADSL.mnsi.net 26.05.03, 04:53
        Jezeli pamietasz Jurka Golde, to musisz pamietac wspaniala druzyne SPARTAKUS i
        jego pierwszego druzynowego Jurka Werbla.

Gość portalu: Iga napisał(a):

> Ja jezdzilam do Swietouscia przez kilka lat od 1981 r. WSPANIALE CZASY!!!.
        > Pamietam obożnego Bombla, dh Jacka Milera, Jurka Goude, Alicje Zyske i wielu
        > innych wspanialych, których nazwisk juz nie pomne.
        • Gość: Marzena Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.ADSL.mnsi.net 26.05.03, 05:14
          a ja paietam "szefowa" co darla kopare z byle powodu.Niemniej jednak niezle
          gotowala, ale przekazanie sluzby bylo problemem.Nigdy wiecej nie szorowlam
          kotlow,azkolwiek moim dzieciom by sie przydalo.

Gość portalu: Keno napisał(a):

> Jezeli pamietasz Jurka Golde, to musisz pamietac wspaniala druzyne SPARTAKUS
          i
          >
          > jego pierwszego druzynowego Jurka Werbla.
          >
          > Gość portalu: Iga napisał(a):
          >
          > > Ja jezdzilam do Swietouscia przez kilka lat od 1981 r. WSPANIALE CZASY!!!.
          >
          > > Pamietam obożnego Bombla, dh Jacka Milera, Jurka Goude, Alicje Zyske i wie
          > lu
          > > innych wspanialych, których nazwisk juz nie pomne.
        • Gość: Iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / 192.168.47.* 01.06.03, 18:06
          Oczywiście żę pamiętam "Spartakusa", ale jako całość, imiennie raczej nie
          kojarzę osób, pierwszego drużynowego też nie, pamiętam ją od czasów Goudy. Ale
          ta pięknie umundurowana i "wymusztrowana" druzyna długo była moim idealem
          harcerstwa.
          • Gość: BJ UWAZAJ HARSERZ BO SIE USMARCESZ! IP: 155.37.231.* 10.07.03, 18:03
            HE HE HE
            • Gość: talwik pozdrowienia od weterana IP: 217.153.6.* 08.08.03, 12:30
              hej harcerze z lat 86-94, pamietacie 76 dsh?
              to byly wspaniale czasy

pozdroweinia dla wszystkich harcerzy hufca srodmiescie potem szczecin...oraz
              specjalne dla hufca pogodno (coz za wspaniale dziewczyny z 100 i 101)

odezwicie sie!!! czuwaj

talwikmr@polsteam.com.pl
        • Gość: Anula Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.chello.pl 26.02.06, 12:05
          Ja też znam SPARTAKUSA, Jurka Werbla. Potem Jurek Gołda był drużynowym, był tam
          Wojtek Olejniczak, Jarek Kantorski, Willy ( imienia nie pamiętam)Kaśka Zielona.
          • Gość: JK Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: 212.14.53.* 26.02.06, 20:44
            Jurek o ile pamiętam mieszka w Kanadzie
    • Gość: Iga Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 18.06.04, 21:31
      Czuwaj wszystkim, czyżby brać harcerska nie korzystała z netu? nie wierzę!!!
      odezwijcie się od czasu do czasu.
    • Gość: PB Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: 195.245.213.* 28.07.04, 12:48
      No, jak już nawet Talwik się odezwał... ;-)
      Tak, to fajne czasy były...
      A jednego Gryfa, to zdaje się byłem nawet komendantem (wtedy najmniej się napracowałem - właściwie to głównie jeździłem maluchem po Szczecinie i bliskich okolicach ;-)
      • Gość: pieszy Re: Hufiec Szczecin / Harcerskie wspomnienia IP: *.fnet.pl 07.08.04, 19:53
        pamietam (a część wiem z opowiadań), jak na zimowym obozie w Międzyzdrojach
        (1979/80)w ciągu jednej nocy odbyły się dwa alarmy,
        rano na uroczystym apelu razem z druhem R. wystąpiliśmy aby odebrać zaszczytny
        tytuł:
        D W Ó C H N I E D O B U D Z O N Y C H (dwukrotnie, ma się rozumieć)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka