beatrix13 10.03.06, 17:30 obejrzałam "Syrianę"; jakoś tak się składa,że kiedyś pisałeś,że ropa i kasa światem rządzi,co w tym filmie aż nadto wyraźnie widać; bardzo realistyczny; pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szypow Re: Andreas! Coś dla Ciebie 10.03.06, 17:37 czy mozesz wytlumaczyc co oznacza: "bardzo realistyczny" bo niezbyt rozumiem to stwierdzenie - taki truizm. Zgadzam sie natomiast, ze przedstawia trafna ocene "prawego skrzydla". Dla mnie swietny byl watek dotyczacy sposobu rekrutacji i motywow dzialania organizacji terrorystycznej z pokazaniem na jakich instynktach zeruje wsrod mlodych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Andreas! Coś dla Ciebie 10.03.06, 17:50 bardzo realistyczny scenariusz, tak dokładnie mogło się zdarzyć,może się dziać i może się zdarzyć w przyszłości, na mnie największe wrażenie zakończenie wywarło, no i oczywiście rekrutacja chłopców do zadań specjalnych Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Andreas! Coś dla Ciebie 10.03.06, 22:54 Bea bo to sie zdarzylo. Ksiazka jest oparta na wspomnieniach bylego agenta CIA - zaleta filmu jest wlasnie to ze przedstawia on realia panujace w tej czesci swiata. Ponadto rezyer filmu bardzo dlugo przygotowywal sie do jego realizacji przejezdzajac na wskros wraz z tym agentem ten rejon swiata i odbyl bardzo duzo rozmow z tymi o ktorych jest ten film. bardzo ciekawie opowiadal o tym G. Clooney w przedostatniej Polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Andreas! Coś dla Ciebie 10.03.06, 23:39 Albercik,czytałam o filmie zanim się na niego wybrałam co nieco,między innymi,że oparty na wspomnieniach jest, ale co mnie najbardziej uderzyło to dbałość o szczegóły, no i pomyślałam sobie,że niestety ten świat tak wygląda, ciekawe jakby film oparto na wspomnieniach agenta KGB,bo przecież Rosji też o dominację chodzi przy pomocy ropy i kasy Odpowiedz Link Zgłoś