Dodaj do ulubionych

jednym słowem to byl ciekawy dzień

10.03.06, 22:13
... to się społeczeństwo, w d.u.p.ę doczekało swojego wymarzonego,
rozmodlonego sejmu, ŻENADA, wstydzę się za nich bardziej niż za millerowców i
innych oleksych, wiocha rządzi
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 10.03.06, 22:24
      faktycznie w tym sejmie nawet klub sld. jawi sie jako oaza umiaru kultury i
      rozsądku .poseł giertych krzyczy o trybunale stanu dla balcerowicza a przeciwko
      niemu i posłowi hatce toczy sie postepowanie w kaliskiej prokuraturze za
      wyprowadzenie pieniedzy i doprowadenie do bankructwa banku rolniczego ,(był
      nawet dzisiaj o tym program w tvn,) posowie samobrony to w jednaj trzeciej byli
      nawet już skazani wyrokami kryminaliści ,w jednej trzeciej przyszli
      kryminalisci zesprawami w toku a w jednej trzeciej najbogatsi parlamentarni
      szemrani pseudobiznesmeni niewiadomego pochodzenia .
    • absztyfikant Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 10.03.06, 23:38
      Zabawie sie w Swarozyca i zacytuje samego siebie:)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=12319437&a=12346325
      • swantevit Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 10.03.06, 23:42
        A nie krepuj sie.
        Kiedy wszystko zostalo juz dawno powiedziane, to albo w zyle, albo w gardlo..
        Ja to czynie nie z zabawy, a z szacunku do czasu..
        • absztyfikant Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 10.03.06, 23:49
          Aj, aj, aj! Wyczuwam typowe inteligenckie zgorzknienie i zniechecenie u kolegi!
          Nasz kochany rzad tworzy podobno Ministerstwo Narodowego Mesjanizmu i Dziewictwa
          Porodowego i cos czuje, ze znajdziesz sie Swarozycu na jego celowniku...:)
          • swantevit Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 10.03.06, 23:54
            Moj ojciec mawial; "Badz umiarkowanym"..
            Draznilo mnie to troche, ale dzisiaj widze jakie to dobre powiedzenie; bo nie
            dosc ze mieszkam w kraju "umiarkowanym" to z przerazeniem dostrzegam brak
            umiarkowania u Polakow. Taniec chocholi miedzy czerwono-czarnymi biegunami..
            • absztyfikant Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 10.03.06, 23:57
              Wlasnie. Wahadlo za pare lat pewnie znowu sie przechyli... Umiarkowanie to
              cnota, ktora staram sie w sobie pielegnowac - z roznym skutkiem.
              • Gość: Fugazi Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:06
                Jeżeli mogę wtrynić swoje 3 grosze Absztyfikancie.
                Marna to cnota te „umiarkowanie” a przynajmniej nie powód do dumy.

Pozdrawiam
                Fugazi
                • swantevit Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 11.03.06, 00:08
                  W zasadzie czasy wymagaja radykalizmu. Wszedzie zlo i nie ma ludzi..
                  Ale z drugiej strony kazdy glupek tak moze powiedziec ... i mowi i radykalizuje
                  sie..
                  • absztyfikant Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 11.03.06, 00:11
                    Radykalizm to droga na skroty. Wszystko, co wartosciowe i trwale wymaga lat
                    ciezkiej pracy u podstaw, cierpliwosci i silnego charakteru. Reszta to sciema, a
                    byc moze 'ciemny lud to kupi' - jak to barwnie ujal arbiter elegantiarum PiS
                    Jacek Kurski.
                    • swantevit Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 11.03.06, 00:16
                      To mi troche Absztyf demagogia pachnie co mowisz..
                      Tyle w tym kraju bledow zaniechania, ze kiedys bedzie musialoby dojsc do
                      rozwiazan nie tylko roadykalnych co rewolucyjnych, a wiec slepego niszczenia..
                      • absztyfikant Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 11.03.06, 00:22
                        Wydawalo mi sie, ze miedzy nami toczy sie dyskusyjka filozoficzna, a nie
                        bawienie sie w wieszczenie buntu ciemiezonych mas. Moze jestem nieobiektywny,
                        ale u siebie demagogii nie widze. Nie zmienia to faktu, ze owszem zaniechania,
                        bledy, a nawet wypaczenia to w naszym kraju norma. Ale juz stary Marks pisal, ze
                        od interpretowania swiata sa filozofowie, a idzie o to, zeby go zmieniac.
                        Dlatego tez zmieniajmy ten nasz skrawek globu, ale robmy to rozumnie i spieszmy
                        sie powoli. Zeby wylapac pluskwy w palacu nie trzeba potluc marmurow i
                        krysztalowych luster.
                  • Gość: Fugazi Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:12
                    Nie wiem czy więcej złego zrobi człowiek radykalny czy też ten umiarkowany.
                    Jestem za to pewien, że ten pierwszy będzie bardziej cnotliwy.
                    W pewnym tego słowa znaczeniu.

Pozdrawiam
                    Fugazi
                    • absztyfikant Fugazi 11.03.06, 00:15
                      Ubi concordia, ibi victoria. A radykalizm najlepiej realizowac na swojej glowie
                      u fryzjera. Wlosy bowiem predzej czy pozniej odrosna.
                      • Gość: Fugazi Re: Fugazi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 00:27
                        Umiarkowanie tylko legitymizuje zło.
                        Tolerowanie prowadzi do rozpowszechnienia i uznania za normę.
                        Malus usus abolendus est
                        Przeto lepiej schować głęboko swe umiłowanie umiarkowana, przynajmniej w dążeniu do prawdy.

Pozdrawiam
                        Fugazi
                        • absztyfikant Re: Fugazi 11.03.06, 00:30
                          Owszem. Dlatego w nowoczesnych krajach prawo scisle okresla co jest
                          penalizowane, a co nie. Reszta - jak wiadomo - jest dozwolona.
                • absztyfikant Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 11.03.06, 00:09
                  Wszystko zalezy od tego, jak owe 'umiarkowanie' zdefiniujemy.
                  • Gość: empe42 Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:06
                    Po drodze mi z Tobą, absztyfikancie.
                    • zona.pijaka Re: jednym słowem to byl ciekawy dzień 11.03.06, 10:13
                      Przeczytałąm ten wątek i doszedłam do wniosku ze:
                      Nie ma w tym wątku żadnych wniosków.
                      Ubolewanie, że teraz kradną a kiedyś nie, i.. będziemy jeszcze tęsknili za
                      Millerami - lekko rozśmiesza mnie. Powiem prawdę, kradli zawsze - i teraz i w
                      przeszłości. I kraść będą. A całe clou programu nie tkwi w wyimaginowanych
                      różnicach w podejsciu do wyznania, do wiary. Jest to bzdura. Budowali kościoły -
                      przez te ostatnie dni też pewnie rozpoczęto budowę paru nowych kościołów.
                      Główną różnicą, czy się różnimy, ja z milionami podobnych mi Polaków do Was
                      mości Panowie - to, czy Polska ma byc państwem liberalnym (z milionami
                      grzebiącymi po śmietnikach). Czy socjalna, z większymi podatkami od
                      najbogatszych - na rzecz najbiedniejszych.
                      Idea państwa socjalnego nie ma nic wspólnego z religią. I tylko z tego powodu
                      blizej mi do PIS-u. A SLD? Cóż z ich "socjaldemokracją". Przecież ta
                      ich "SOCIAL" z ich nazwy nie ma nic wspólnego ani z socjalizmem ani panstwem
                      typu socjalnego.
                      Są jak najbardziej liberalni, za globalizmen światowym, miedzynarodowym
                      kapitalizmem - naród wreszcie przejrzał ich kłamstwa. Wydaje mi się ze potęga
                      SLD już nie wróci, przepowiadam im los Unii Wolności. Paru bezrobotnych dupków
                      na kanapie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka