Dodaj do ulubionych

Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana

IP: Telia:* / *.telia.com 04.12.02, 10:22
To dlaczego nie watykanska?
Zwiazek katolikow z Polska jest taki sam jak psa ze swoja
miska..
Obserwuj wątek
    • duo1 Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana 04.12.02, 13:10
      jeeeeeejku!!!!!!! ale niektorym sie nudzi.........
    • Gość: Adam Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 13:36
      Nie rozumiem co nie podoba sie krytykom tego pomyslu?
      Czy to ze to katolicy sie tego domagaja, czy to ze polska flaga
      bedzie powiewala nad miastem???
      Ludzie opamietajcie sie w krytykowaniu wszystkiego i wszystkich
      o odmiennych pogladach.
      • Gość: Aśka Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 13:40
        Uważam, że nad siedzibą miasta powinna wisieć flaga miasta. Symbol państwowy
        powinien być eksponowany w czasie świąt państowych. Najlepiej wzorem innych
        państw postawić maszt przed urzędem i tam zawiesić flaę państwową.
        • Gość: Adam Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postulat !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 13:55
          Symbol panstwa powinien byc obecny w naszym otoczeniu
          nieustannie. Wezmy przyklad z innych miast. Czy ktos z was byl w
          Poznaniu w czasie swiat panstwowych? Miasto jest wtedy bialo-
          czerwone od flag. Poza swietami flagi powiewaja na
          najwaznieszych budynkach w miescie.
          Mam wrazenie ze mieszkancy naszego miasta wstydza sie swoejej
          flagi narodowej.
          • stettiner Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul 04.12.02, 13:57
            Ja tam wolałabym miejską...
            • Gość: Aśka Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 14:02
              A ja mam wrażenie, że ten postulat jak zwykle jest podszyty zaściankowym
              strachem. Ze przyjdą niemcy i nas wykupią! Albo co najgorsze coś zabiorą.
              Obawiam się, że flaga państwowa może być traktowana jak pieczątka :"to moje".
          • skuter^ Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul 04.12.02, 14:35
            Ja nie mam nic przeciw wywieszaniu flagi
            ale to miasto ma chyba pare wazniejszych problemow niz budowa nowego masztu nad
            urzedem miejskim
            stopa bezrobocia to nam od tego specjalnie nie spadnie, oczyszczalnia sie nie
            wybuduje, inwestorzy nie przybeda a komuniakacja miejska nie bedzie lepiej
            dzialac....
            • duo1 Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul 04.12.02, 14:50
              skuter^ napisał:

> Ja nie mam nic przeciw wywieszaniu flagi
              > ale to miasto ma chyba pare wazniejszych problemow niz budowa nowego masztu
              nad
              >
              > urzedem miejskim
              > stopa bezrobocia to nam od tego specjalnie nie spadnie, oczyszczalnia sie nie
              > wybuduje, inwestorzy nie przybeda a komuniakacja miejska nie bedzie lepiej
              > dzialac....

no i dokladnie o to chodzi!!!!!!! skuter - 100% racji
              • Gość: Aśka Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 14:53
                Dla większości z nas nie jest to problem pierwszej wagi. Dla innych urasta do
                problemu narodowego. I w tym jest problem:)
                • Gość: Adam Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 15:26
                  Odzwierciedleniem kondycji spoleczenstwa naszego miasta jest
                  wlasnie stosunek do takich spraw. Uwazam za naganna obojetnosc
                  wobec symboli narodowych. Oczywiscie zgadzam sie tez z opinia ze
                  robienie afery z tej sprawy jest naganne.
            • spokojny Flaga Polski, słusznie. Oczywiście, że tak. 04.12.02, 17:14
              skuter^ napisał:

> Ja nie mam nic przeciw wywieszaniu flagi
              > ale to miasto ma chyba pare wazniejszych problemow niz budowa nowego masztu
              nad
              >
              > urzedem miejskim
              > stopa bezrobocia to nam od tego specjalnie nie spadnie, oczyszczalnia sie nie
              > wybuduje, inwestorzy nie przybeda a komuniakacja miejska nie bedzie lepiej
              > dzialac....

Zgoda, pełna zgoda co do tego, że są ważniejsze problemy.
              Ale jednak zachowanie symbolu narodowego nie jest aż takim problemem
              organizacyjnym czy fionansowym, aby tego nie uczynić, zwłaszcza w Szczecinie.
              Moje obserwacje (oczywiście , że niepełne) są takie , że flaga państwowa
              towarzyszy miejskiej czy to w Berlinie, czy .... .
              Natomiast manierą jest (nie Twoją), że (czego doświadczył Adam) nie swojego
              atakuje się na tym Forum również bez potrzeby. Przecież ten pogląd aby była
              flaga narodowa jest obiektywnie zasadny.
          • Gość: One_of_Them Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul IP: 217.153.19.* 06.12.02, 00:00
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> Mam wrazenie ze mieszkancy naszego miasta wstydza sie swoejej
            > flagi narodowej.

I nic dziwnego, skoro to państwo coraz bardziej sobie na nasze miasto zlewa.
    • Gość: Sz-n Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.111.* 04.12.02, 14:59
      niektorzy z was chyba sie boja ze trzeba bedzie przepraszac Niemcow za to ze
      wywiesilismy polska flage.Juz dawno powinna tam wisiec tylko Ed sie bal
      reakcji.Jedzcie na Chodkiewicza zobaczycie flage ktora wywiesil wielki
      europejczyk honorowy konsul Bundesrepubliki Sochanski i nikt nie robi z tego
      sensacji.Chociaz nie wiem czy honorowy konsul ma prawo wywieszac flage obcego
      panstwa bo jest to funkcja praktycznie nic nie znaczaca.
      • Gość: aŚKA Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 15:19
        BZDURY. NAD MIASTEM POWINNA BYĆ SYMBOLIKA MIASTA. NIE MAMY ZA CO I KOGO
        PRZEPRASZAĆ. NO CHYBA, ŻE ZA TO CO ZROBILIŚMY Z TYM, KIEDYŚ PIĘKNYM MIASTEM.
    • Gość: Sz-n Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.111.* 04.12.02, 15:23
      cos ci sie pokrecilo ,chyba co zrobili Anglicy w czasie bombardowania,a pozniej
      Rosjanie walczac o Szczecin
      • Gość: Aśka Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 15:26
        Nic mi się nie pokręciło. Miałam na myśli czasy powojenne. Ostatnie np. 30 lat.
        Jesteś taki z nas zadowolony? No to gratuluję.
        • Gość: wiesiek Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 04.12.02, 21:12
          Prawidlowo bedzie jezeli dwie flagi beda na jednym maszcie.
          Wyzej flaga panstwowa a ponizej flaga stolicy regionu.
          Bedzie to symbolem przynaleznosci regionu do kraju w Europie
          co sie zowie P O L S K A !!!!!
          Pozdrowka!!!!!
          • Gość: Gryf Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 21:33
            Podrozujac po swiecie z zazdroscia patrzylem na flagi narodowe powiewajace na
            masztach , domach , urzedach oraz w wielu innych miejscach np. takich jak pola
            namiotowe!W PRL-u nasza narodowa flaga wisiala obok niebieskich [symbol pokoju]
            i czerwonych [symbol komunizmu] szmat czesto brudnych i nieestetycznych.Nie
            widze absolutnie nic dziwnego w tym , ze obywatele chca widziec "barwy"
            narodowe na najwazniejszym budynku w miescie.Brawo panie prezydencie
            Jurczyk , tu jest Polska i jej mieszkancy chca widziec symbole narodowe bo one
            zmuszaja do uczciwosci i honoru pracujacych tam urzednikow.Dosc mamy wizerunku
            zlodziejstwa , korupcji,sobiepanstwa w UM. Wszak CZAS NA UCZCIWOSC !!!
            • swarozyc Re: Jurczyk uwzgledni sugestie Swarozyca 04.12.02, 21:37
              ...Tak mi dopomoz bog i swiety krzyz. Howgt

Krolewiec polskim!
            • swarozyc Re: Jurczyk uwzględni sugestie Swarozyca 04.12.02, 21:41
              Gość portalu: Gryf napisał(a):
              symbole narodowe zmuszaja do uczciwosci i honoru pracujacych tam
              urzednikow.Dosc mamy wizerunku zlodziejstwa , korupcji,sobiepanstwa w UM.
              Wszak CZAS NA UCZCIWOSC !!!
              ***********'
              Jak chcesz miec uczciwie pracujacych urzednikow to w westybulu nalezy powisic
              dyscyplinke ku przestrodze i pamieci..
            • stettiner Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana 04.12.02, 21:43
              Ja w kwestii formalnej: dlaczego mówisz w imieniu wszystkich, skoro nawet tutaj
              na forum niektórzy wyrazili odmiennne zdanie? Osobna sprawa, że jakos nie chce
              mi się wierzyć aby obecność flagi miała choc trochę wpłynąć na pracę
              urzędników, nawet odrobinkę.
              • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 21:48
                Witaj Bogini! Gdzie sie tak dlugo podziewalas, bylem juz niespokojny ze Ci sie
                cos stalo...

Krolewiec polskim!
                • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 21:55
                  Witaj Swarozycu! Jestem cała i zdrowa, chociaż może nieco spóźniona. Ale... czy
                  ty masz do mnie jakąś sprawę, że tak do mnie mówisz??...
                  • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:05
                    Nawet nie wiesz ile mi lekow swym spoznieniem przysporzylas. Czy mam do Ciebie
                    jakos sprawe? - Bardzo trudne pytanie, wbrew pozorom...

Niby nic konkretnego, ale lubie byc w twoim towarzystwie...

• stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 22:14
                      Nie martw się o mnie, zwykle daję sobie radę, poza tym złego ponoć diabli nie
                      biorą...
                      • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:15
                        a dlaczego jestes zla?
                        • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 22:23
                          Nie mogę opowiedzieć - wszyscy by wiedzieli :)
                          • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:25
                            to pisz na Berdyczow...(czerwony na gorze)
                            • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 22:27
                              Czerwony?...
                              • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:29
                                Poczta gazety. Podnies swe piekne oczeta w gore monitora to z latwoscia
                                zrozumiesz co mam na mysli.
                                • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:04
                                  Co ja bym zrobila bey twojej pomocy....
                                  • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:14
                                    Dziekuje za list. "zlego diabli nie biora"- mimo ze to nic nieznaczacy i
                                    wyswiechtany zwrot, zabrzmial jakos tak jakbym slyszal brak nadzieji i
                                    rezygnacje w twym glosie, ale sie chyba przeslyszalem...
                                    • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:25
                                      Ach, czyli niepotrzebnie tyle napisałam! wystarczyłoby wyjaśnienie, że to takie
                                      powiedzenie...
                                      • Gość: Swarozyc Re: Stettiner IP: Telia:* / *.telia.com 04.12.02, 23:29
                                        wrecz przeciwnie! sam przeciez Cie o to prosilem, i doceniam Twoja dobra wole.
                                        A tak a propos.czasami wyciagasz pazurki i chcesz podrapac a czasami jestes ze
                                        cie do rany przylozyc..
                                        To tez mozna zbyc "kobieta zmienna jest" czy to cos innego?
                                        • Gość: Swarozyc Re: Stettiner IP: Telia:* / *.telia.com 04.12.02, 23:31
                                          ...i w ogole tak duzo nie napisalas jak bym sobie tego zyczyl!...
                                          • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:35
                                            Gość portalu: Swarozyc napisał(a):

> ...i w ogole tak duzo nie napisalas jak bym sobie tego zyczyl!...

Och, tobie dogodzić! Czy to w ogóle możliwe?...
                                            • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:38
                                              Oczywiscie! I Tobie sie to udaje...
                                              • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:40
                                                A jednak nie jesteś do końca zadowolony...
                                                • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:43
                                                  Bo pelni szczescia jeszcze nie zaznalem...
                                        • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:34
                                          To już taki charakter o wielu obliczach- z czego wszystkie prawdziwe :)
                                          • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:37
                                            Nie jest Ci z tym trudno?
                                            Nie jestes "swoim najwiekszym wrogiem"?
                                            • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:39
                                              Swarozyc, nie wyciagaj mnie na publiczne zwierzenia!
                                              • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:42
                                                Nie chce Cie namawiac na cos, co pozniej mialabys zalowac, ale jesli chcesz to
                                                pisz na Berdyczow...czerwony.
                                                • stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:50
                                                  A ty będziesz odpowiadał na forum taka jak tym razem?
                                                  • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:55
                                                    stettiner napisała:
                                                    A ty będziesz odpowiadał na forum taka jak tym razem?
                                                    *******''
                                                    jezeli to zarzut, to niezasluzony. Tak nie postapilem.
                                                    Oczywiscie ze wiadomosci pisanych na "Berdyczow" sie tu nie porusza.
                                                  • stettiner Re: Stettiner 05.12.02, 00:03
                                                    Jeżeli zarzut, to tylko żartem.
                                                  • swarozyc Re: Stettiner 05.12.02, 00:10
                                                    Dobrze sie sklada ze zartujesz, tym przyjemniej bedzie sie rozstac. Musze Cie
                                                    pozegnac na dzisiaj.
                                                    Spij spokojnie Szczecinianko, prezydent Jurczyk na strazy!
                                                    Dobranoc.
                                                  • Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 00:15
                                                    A co tam u Was golabeczki? Czy moze nad nowym [ciekawym] tematem myslicie.Czy
                                                    Wy sie zakochaliscie [ bez spejalnego okreslenia ].Czuje sie odtracony.
                                                  • stettiner Re: 05.12.02, 00:18
                                                    Gryfie, a gdzieś ty się podziewał do tej pory?? Myślałam, że poszedłeś już spać.
                                                  • Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 00:21
                                                    No jestem caly czas tylko Swarozyc tak "mocno" napisal , ze troche sie
                                                    obrazilem i juz [ w tajemnicy Tobie powiem ] nie jest taki piekny jak byl!
                                                  • stettiner Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 00:25
                                                    Jeszcze się nie przyzwyczaiłes do jego ostrych wypowiedzi polemicznych, że tak
                                                    to eufemistycznie określę? Trzeba mu było odpisać tak samo... Nie przejmuj się
                                                    Gryfie! (tak między nami, juz kilka razy wcześniej myślałam, że się na niego
                                                    pogniewasz).
                                                  • Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 00:31
                                                    Wiesz S masz racje , ale i tak lubie Swarozyca za swade oraz intelekt. Moze
                                                    zle spojrzalem na niego - on wcale nie jest brzydki !
                                                  • stettiner Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 00:35
                                                    Czasami troszke przesadza, ale w gruncie rzeczy jest całkiem miły, więc nie
                                                    obrażaj się zbyt długo- smutno byłoby bez ciebie!
                                                  • Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 00:41
                                                    Juz teraz wiem dlaczego tak Ciebie lubimy obydwaj , jestes jak balsam -
                                                    kojaca.Troche tez chcialem sprowokowac Swarozyca.No coz pozna noc sie nam
                                                    zrobila.A to na dobranoc ... "Czlowiek jset kowalem swego szczescia. Moze
                                                    dlatego znajdujemy sie tak czesto miedzy mlotem a kowadlem "
                                                  • stettiner Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 00:44
                                                    Dziękuje za miłe słowo. Dobranoc.
                                                  • swarozyc Re: stettiner 05.12.02, 21:36
                                                    stettiner napisała:
                                                    Czasami troszke przesadza,(...)
                                                    ************'
                                                    Swarozyc przesadza! dowcip tygodnia, Stettiner! Oddawanie szczecina niemcom,
                                                    wlacznie z Odra zachodnia to nie przesada ???, na tak, zgadza sie, od mowienia
                                                    bajek na forum jestes Ty...
                                                  • swarozyc Re: stettiner 05.12.02, 21:29
                                                    stettiner napisała:
                                                    Trzeba mu było odpisać tak samo... Nie przejmuj się
                                                    Gryfie! (tak między nami, juz kilka razy wcześniej myślałam, że się na niego
                                                    pogniewasz).
                                                    A co ty Stettiner taka pierwsza do pomocy? Gryf wie sam ze na mnie nie mozna
                                                    sie dlugo gniwewac. Juz raz gryzlas mnie po lydkach w Krakowie, a teraz tu
                                                    pode mna dolki kopiesz? a za co to? za okazane serce i nadstawione ramie(do
                                                    wyplakania sie)?
                                                  • Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 21:38
                                                    No czesc piekny Swarozycu - co slychac!?
                                                  • swarozyc Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 21:42
                                                    Nic Gryfciu ciekawego, padam z nog. No i nie zawstydzaj mnie tym "pieknym".
                                                    Nie jestem Adonisem!
                                                  • Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 21:43
                                                    A co TY nogami robiles - sprawiasz wrazenie faceta pracujacego glowa!?
                                                  • swarozyc Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 21:44
                                                    a co mialem na glowie stac?
                                                  • Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 21:51
                                                    To stojac - pracujesz ? Gdzie i kto Tobie za to placi?
                                                  • swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 21:53
                                                    Poniewaz siedzialem caly dzien, nie napisze chyba ze lece z d...?!
                                                    (chyba ze zonie nad ranem...)
                                                  • Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 21:57
                                                    Kurcze a za co siedziales - mow chlopie!? Jezeli bedzie taka potrzeba to
                                                    zrobie zapas jablek i cebuli!
                                                  • swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:09

• Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:15
                                                    No opowiadaj drugie takie "cudo" a Ty tak zdawkowo. Prosze!
                                                  • swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:17
                                                    no mowie Ci, myslalem ze nie wyrobie! Myslalem ze hormony mnie zaleja!...
                                                  • Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:20
                                                    swarozyc napisała:

> no mowie Ci, myslalem ze nie wyrobie! Myslalem ze hormony mnie zaleja!...
                                                    >
                                                    .... a daleko od siebie siedzieliscie ? Pisz do cholery wiecej - przepraszam
                                                    ale Ty masz fart!!!
                                                  • swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:22
                                                    nasze uda sie dotykaly... raz po raz...
                                                  • Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:25
                                                    To tam gdzie siedziales [pod cela?] tak ciasno bylo czy tak duzo tych
                                                    kolezanek?
                                                  • swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:31
                                                    nie, tak bylo wygodniej...

Gryfcio,druhu poklep swoja malzonke po wewnetrznej stronie uda, a zobaczysz z
                                                    jakim aplauzem to sie spotka...
                                                    Ja naprawde nie wyrabiam.... Dobranoc
                                                  • Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:17
                                                    Kurcze zapomnialem zapytac a ladny mundur miala?
                                                  • swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:19
                                                    Nie, nie byla harcerka! no co ty Gryf! ja lubie dzieci...
                                                  • Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:23
                                                    No co Ty S. ja tez lubie dzieci , ale wiesz te kobiety teraz to jak
                                                    dziewczynki wygladaja!!!!
                                                  • swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:25
                                                    masz racje! i usmiechala sie do mnie caly czas jak do ojca...
                                                    Musialem zaskarbic sobie jej zaufanie.... jak Stettinera...
              • Gość: Gryf Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 21:52
                W kwesti formalnej; powinienem napisac -ja chce- a nie tak jak napisalem "my
                mieszkancy".Przepraszam Stettinerka. A symbole narodowe moim zdaniem na
                urzednikow panstwowych powinny oddzialywac pozytywnie.Zawsze bezdie mozna np.
                powiedziec: Pod polska flaga prcujesz i tu
                dodac "zlodzieju,nieudaczniku,niekompetentny urzedniku itd , itp"
                • swarozyc Re: Jurczyk & GRYf 04.12.02, 22:00
                  Gość portalu: Gryf napisał(a):
                  powiedziec: Pod polska flaga prcujesz i tu
                  dodac "zlodzieju,nieudaczniku,niekompetentny urzedniku itd , itp"
                  Tak aby jego zlodziejstwo, nieudacznictwo i niekompetencja kojarzyla sie z
                  polska flaga?! Pod polska flaga powinni pracowac kompetentni i uczciwi, np jak
                  Stettiner...i tak to powinno sie wszystkim kojarzyc!
                  • stettiner Re: Jurczyk & GRYf 04.12.02, 22:02
                    Życzysz mi pracy w urzędzie? A myślałam, że mnie lubisz...
                    • swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:13
                      stettiner napisała:
                      Życzysz mi pracy w urzędzie? A myślałam, że mnie lubisz...
                      **********'
                      Lubie Cie bardzo moj(a) nadmorski(a) edelweis (szarotko)!

Dla mnie praca w instytucji panstwowej kojarzy sie z publicznym zaufaniem i
                      prestizem.
                      Byc moze tego odczucia nie dzielicie ze mna, ale w Niemczech, Szwecji i innych
                      krajach protestanckich, praca dla panstwa byla traktowana jako przywilej a nie
                      przeklenstwo. Zycze Ci abys byla szczesliwa i pracowala z Buchananem i
                      Tullockiem, jak bys chciala...

• stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 22:17
                        Dziękuję.
                        A u nas praca w urzędzie jak widzisz kojarzy się... nieco inaczej niestety.
                  • Gość: Gryf Re: Jurczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 22:15
                    swarozyc napisała:

> Gość portalu: Gryf napisał(a):
                    > powiedziec: Pod polska flaga prcujesz i tu
                    > dodac "zlodzieju,nieudaczniku,niekompetentny urzedniku itd , itp"
                    > ***********
                    > Tak aby jego zlodziejstwo, nieudacznictwo i niekompetencja kojarzyla sie z
                    > polska flaga?! Pod polska flaga powinni pracowac kompetentni i uczciwi, np
                    jak
                    > Stettiner...i tak to powinno sie wszystkim kojarzyc!
                    >
                    >
                    Tak mam nadzieje , ze nikt nie bedzie musial uzywac tych zwrotow za kadencji
                    p. Jurczyka
                    • stettiner Re: Jurczyk 04.12.02, 22:26
                      Oj, Gryfie.. obys miał rację. Ale nie wierzę w to.
                    • swarozyc Re: Jurczyk 04.12.02, 22:34
                      Gryfinku! Pragne zauwazyc ze civitas christiana znaczy obywatele
                      chrzescijanscy, a wiec nie polscy.
                      A wogole te k....a caly czas wyodrebnianie; lekarze-katolicy, kolejarze-
                      katolicy, itp Co to jest k...mac burdel czy panstwo. I wy smiecie mowic cos o
                      fladze polskiej! sluzy wam tylko do wycierania sobie geby pelnej frazesow
                      patriotycznych.
                      • Gość: Aśka Re: Jurczyk IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 05.12.02, 10:26
                        Urząd miejski jest instytucją samorządową (wojewódzki jest państwową). I
                        powinien być oznaczony barwami miejskimi. Na zachodzie nie ma zakazu wieszania
                        barw narodowych w miejscach na które obywatel ma ochotę. A u nas jest to
                        prawnie zakazane. Jest to kretynizm, ale jednak obowiązujacy. Jeśli barwy
                        narodowe mają wpływ na zwiększenie uczciwości pracujących w instytucji
                        urzędników to jak można wytłumaczyć to co się dzieje w Sejmie? Tam na codzień
                        powiewa narodowa flaga?
                        • news3 Miasto Szczecin ma swoją własną flagę! 06.12.02, 09:05
                          Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Urząd miejski jest instytucją samorządową (wojewódzki jest państwową).
                          > I powinien być oznaczony barwami miejskimi.

Czy to jest oficjalne stanowisko UM?
                          Czy też Twoje prywatne?
                          Tak czy owak osobiście zgadzam się z tym poglądem.

Im więcej samorządności tym mniej ingerencji państwa.

Aktualnie regionalizm i młoda, autentyczna samorządność w naszym kraju jest
                          ewidentnie zagrożona.
                          Jednym z przejawów tej sytuacji jest próba zunifikowania administracji bez
                          względu na jej charakter. Kolejne równanie do zera.
                          Świadomość obywatelska jest jeszcze na takim poziomie, że przeciętny
                          mieszkaniec nie jest w stanie prawidłowo wskazać gdzie mieści się
                          miasto a gdzie państwo.

> Na zachodzie nie ma zakazu wieszania
                          > barw narodowych w miejscach na które obywatel ma ochotę.

Chciałaś napisać ... w Europie ;)

> A u nas jest to prawnie zakazane.
                          > Jest to kretynizm, ale jednak obowiązujący.
                          Bo jak powiedział niedawno, miłościwie nam panujący, Aleksander:
                          "Państwo nasze jest kulawe".
                          A jeśli państwo jest kulawe to czy musimy utykać wraz z nim?

> Jeśli barwy narodowe mają wpływ na zwiększenie uczciwości pracujących w
                          instytucji urzędników to jak można wytłumaczyć to co się dzieje w Sejmie?

Wystarczy zobaczyć: www.zum.nets.pl/kkn/
                          > Tam na co dzień powiewa narodowa flaga?

Niech żyje polski Szczecin i niech znaczy go Miejska flaga!

• Gość: Aśka Re: Miasto Szczecin ma swoją własną flagę! IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 06.12.02, 09:21
                            No, News3 rzeczywiście , miełam na myśli UE i różne takie! Ale generalnie masz
                            rację!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka