Gość: Swarozyc IP: Telia:* / *.telia.com 04.12.02, 10:22 To dlaczego nie watykanska? Zwiazek katolikow z Polska jest taki sam jak psa ze swoja miska.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duo1 Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana 04.12.02, 13:10 jeeeeeejku!!!!!!! ale niektorym sie nudzi......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 13:36 Nie rozumiem co nie podoba sie krytykom tego pomyslu? Czy to ze to katolicy sie tego domagaja, czy to ze polska flaga bedzie powiewala nad miastem??? Ludzie opamietajcie sie w krytykowaniu wszystkiego i wszystkich o odmiennych pogladach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 13:40 Uważam, że nad siedzibą miasta powinna wisieć flaga miasta. Symbol państwowy powinien być eksponowany w czasie świąt państowych. Najlepiej wzorem innych państw postawić maszt przed urzędem i tam zawiesić flaę państwową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postulat !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 13:55 Symbol panstwa powinien byc obecny w naszym otoczeniu nieustannie. Wezmy przyklad z innych miast. Czy ktos z was byl w Poznaniu w czasie swiat panstwowych? Miasto jest wtedy bialo- czerwone od flag. Poza swietami flagi powiewaja na najwaznieszych budynkach w miescie. Mam wrazenie ze mieszkancy naszego miasta wstydza sie swoejej flagi narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul 04.12.02, 13:57 Ja tam wolałabym miejską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 14:02 A ja mam wrażenie, że ten postulat jak zwykle jest podszyty zaściankowym strachem. Ze przyjdą niemcy i nas wykupią! Albo co najgorsze coś zabiorą. Obawiam się, że flaga państwowa może być traktowana jak pieczątka :"to moje". Odpowiedz Link Zgłoś
skuter^ Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul 04.12.02, 14:35 Ja nie mam nic przeciw wywieszaniu flagi ale to miasto ma chyba pare wazniejszych problemow niz budowa nowego masztu nad urzedem miejskim stopa bezrobocia to nam od tego specjalnie nie spadnie, oczyszczalnia sie nie wybuduje, inwestorzy nie przybeda a komuniakacja miejska nie bedzie lepiej dzialac.... Odpowiedz Link Zgłoś
duo1 Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul 04.12.02, 14:50 skuter^ napisał: > Ja nie mam nic przeciw wywieszaniu flagi > ale to miasto ma chyba pare wazniejszych problemow niz budowa nowego masztu nad > > urzedem miejskim > stopa bezrobocia to nam od tego specjalnie nie spadnie, oczyszczalnia sie nie > wybuduje, inwestorzy nie przybeda a komuniakacja miejska nie bedzie lepiej > dzialac.... no i dokladnie o to chodzi!!!!!!! skuter - 100% racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 14:53 Dla większości z nas nie jest to problem pierwszej wagi. Dla innych urasta do problemu narodowego. I w tym jest problem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.12.02, 15:26 Odzwierciedleniem kondycji spoleczenstwa naszego miasta jest wlasnie stosunek do takich spraw. Uwazam za naganna obojetnosc wobec symboli narodowych. Oczywiscie zgadzam sie tez z opinia ze robienie afery z tej sprawy jest naganne. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny Flaga Polski, słusznie. Oczywiście, że tak. 04.12.02, 17:14 skuter^ napisał: > Ja nie mam nic przeciw wywieszaniu flagi > ale to miasto ma chyba pare wazniejszych problemow niz budowa nowego masztu nad > > urzedem miejskim > stopa bezrobocia to nam od tego specjalnie nie spadnie, oczyszczalnia sie nie > wybuduje, inwestorzy nie przybeda a komuniakacja miejska nie bedzie lepiej > dzialac.... Zgoda, pełna zgoda co do tego, że są ważniejsze problemy. Ale jednak zachowanie symbolu narodowego nie jest aż takim problemem organizacyjnym czy fionansowym, aby tego nie uczynić, zwłaszcza w Szczecinie. Moje obserwacje (oczywiście , że niepełne) są takie , że flaga państwowa towarzyszy miejskiej czy to w Berlinie, czy .... . Natomiast manierą jest (nie Twoją), że (czego doświadczył Adam) nie swojego atakuje się na tym Forum również bez potrzeby. Przecież ten pogląd aby była flaga narodowa jest obiektywnie zasadny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: One_of_Them Re: Bardzo dobrze ze Jurczyk uwzględni ten postul IP: 217.153.19.* 06.12.02, 00:00 Gość portalu: Adam napisał(a): > Mam wrazenie ze mieszkancy naszego miasta wstydza sie swoejej > flagi narodowej. I nic dziwnego, skoro to państwo coraz bardziej sobie na nasze miasto zlewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz-n Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.111.* 04.12.02, 14:59 niektorzy z was chyba sie boja ze trzeba bedzie przepraszac Niemcow za to ze wywiesilismy polska flage.Juz dawno powinna tam wisiec tylko Ed sie bal reakcji.Jedzcie na Chodkiewicza zobaczycie flage ktora wywiesil wielki europejczyk honorowy konsul Bundesrepubliki Sochanski i nikt nie robi z tego sensacji.Chociaz nie wiem czy honorowy konsul ma prawo wywieszac flage obcego panstwa bo jest to funkcja praktycznie nic nie znaczaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aŚKA Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 15:19 BZDURY. NAD MIASTEM POWINNA BYĆ SYMBOLIKA MIASTA. NIE MAMY ZA CO I KOGO PRZEPRASZAĆ. NO CHYBA, ŻE ZA TO CO ZROBILIŚMY Z TYM, KIEDYŚ PIĘKNYM MIASTEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz-n Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: Pantera.bazapartner.pl:* / 192.168.111.* 04.12.02, 15:23 cos ci sie pokrecilo ,chyba co zrobili Anglicy w czasie bombardowania,a pozniej Rosjanie walczac o Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 04.12.02, 15:26 Nic mi się nie pokręciło. Miałam na myśli czasy powojenne. Ostatnie np. 30 lat. Jesteś taki z nas zadowolony? No to gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 04.12.02, 21:12 Prawidlowo bedzie jezeli dwie flagi beda na jednym maszcie. Wyzej flaga panstwowa a ponizej flaga stolicy regionu. Bedzie to symbolem przynaleznosci regionu do kraju w Europie co sie zowie P O L S K A !!!!! Pozdrowka!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 21:33 Podrozujac po swiecie z zazdroscia patrzylem na flagi narodowe powiewajace na masztach , domach , urzedach oraz w wielu innych miejscach np. takich jak pola namiotowe!W PRL-u nasza narodowa flaga wisiala obok niebieskich [symbol pokoju] i czerwonych [symbol komunizmu] szmat czesto brudnych i nieestetycznych.Nie widze absolutnie nic dziwnego w tym , ze obywatele chca widziec "barwy" narodowe na najwazniejszym budynku w miescie.Brawo panie prezydencie Jurczyk , tu jest Polska i jej mieszkancy chca widziec symbole narodowe bo one zmuszaja do uczciwosci i honoru pracujacych tam urzednikow.Dosc mamy wizerunku zlodziejstwa , korupcji,sobiepanstwa w UM. Wszak CZAS NA UCZCIWOSC !!! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jurczyk uwzgledni sugestie Swarozyca 04.12.02, 21:37 ...Tak mi dopomoz bog i swiety krzyz. Howgt Krolewiec polskim! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jurczyk uwzględni sugestie Swarozyca 04.12.02, 21:41 Gość portalu: Gryf napisał(a): symbole narodowe zmuszaja do uczciwosci i honoru pracujacych tam urzednikow.Dosc mamy wizerunku zlodziejstwa , korupcji,sobiepanstwa w UM. Wszak CZAS NA UCZCIWOSC !!! ***********' Jak chcesz miec uczciwie pracujacych urzednikow to w westybulu nalezy powisic dyscyplinke ku przestrodze i pamieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana 04.12.02, 21:43 Ja w kwestii formalnej: dlaczego mówisz w imieniu wszystkich, skoro nawet tutaj na forum niektórzy wyrazili odmiennne zdanie? Osobna sprawa, że jakos nie chce mi się wierzyć aby obecność flagi miała choc trochę wpłynąć na pracę urzędników, nawet odrobinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 21:48 Witaj Bogini! Gdzie sie tak dlugo podziewalas, bylem juz niespokojny ze Ci sie cos stalo... Krolewiec polskim! Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 21:55 Witaj Swarozycu! Jestem cała i zdrowa, chociaż może nieco spóźniona. Ale... czy ty masz do mnie jakąś sprawę, że tak do mnie mówisz??... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:05 Nawet nie wiesz ile mi lekow swym spoznieniem przysporzylas. Czy mam do Ciebie jakos sprawe? - Bardzo trudne pytanie, wbrew pozorom... Niby nic konkretnego, ale lubie byc w twoim towarzystwie... Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 22:14 Nie martw się o mnie, zwykle daję sobie radę, poza tym złego ponoć diabli nie biorą... Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 22:23 Nie mogę opowiedzieć - wszyscy by wiedzieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:25 to pisz na Berdyczow...(czerwony na gorze) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:29 Poczta gazety. Podnies swe piekne oczeta w gore monitora to z latwoscia zrozumiesz co mam na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:14 Dziekuje za list. "zlego diabli nie biora"- mimo ze to nic nieznaczacy i wyswiechtany zwrot, zabrzmial jakos tak jakbym slyszal brak nadzieji i rezygnacje w twym glosie, ale sie chyba przeslyszalem... Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:25 Ach, czyli niepotrzebnie tyle napisałam! wystarczyłoby wyjaśnienie, że to takie powiedzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: Stettiner IP: Telia:* / *.telia.com 04.12.02, 23:29 wrecz przeciwnie! sam przeciez Cie o to prosilem, i doceniam Twoja dobra wole. A tak a propos.czasami wyciagasz pazurki i chcesz podrapac a czasami jestes ze cie do rany przylozyc.. To tez mozna zbyc "kobieta zmienna jest" czy to cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: Stettiner IP: Telia:* / *.telia.com 04.12.02, 23:31 ...i w ogole tak duzo nie napisalas jak bym sobie tego zyczyl!... Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:35 Gość portalu: Swarozyc napisał(a): > ...i w ogole tak duzo nie napisalas jak bym sobie tego zyczyl!... Och, tobie dogodzić! Czy to w ogóle możliwe?... Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:40 A jednak nie jesteś do końca zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:43 Bo pelni szczescia jeszcze nie zaznalem... Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:34 To już taki charakter o wielu obliczach- z czego wszystkie prawdziwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:37 Nie jest Ci z tym trudno? Nie jestes "swoim najwiekszym wrogiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:39 Swarozyc, nie wyciagaj mnie na publiczne zwierzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:42 Nie chce Cie namawiac na cos, co pozniej mialabys zalowac, ale jesli chcesz to pisz na Berdyczow...czerwony. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 23:50 A ty będziesz odpowiadał na forum taka jak tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 23:55 stettiner napisała: A ty będziesz odpowiadał na forum taka jak tym razem? *******'' jezeli to zarzut, to niezasluzony. Tak nie postapilem. Oczywiscie ze wiadomosci pisanych na "Berdyczow" sie tu nie porusza. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 05.12.02, 00:10 Dobrze sie sklada ze zartujesz, tym przyjemniej bedzie sie rozstac. Musze Cie pozegnac na dzisiaj. Spij spokojnie Szczecinianko, prezydent Jurczyk na strazy! Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 00:15 A co tam u Was golabeczki? Czy moze nad nowym [ciekawym] tematem myslicie.Czy Wy sie zakochaliscie [ bez spejalnego okreslenia ].Czuje sie odtracony. Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: 05.12.02, 00:18 Gryfie, a gdzieś ty się podziewał do tej pory?? Myślałam, że poszedłeś już spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 00:21 No jestem caly czas tylko Swarozyc tak "mocno" napisal , ze troche sie obrazilem i juz [ w tajemnicy Tobie powiem ] nie jest taki piekny jak byl! Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 00:25 Jeszcze się nie przyzwyczaiłes do jego ostrych wypowiedzi polemicznych, że tak to eufemistycznie określę? Trzeba mu było odpisać tak samo... Nie przejmuj się Gryfie! (tak między nami, juz kilka razy wcześniej myślałam, że się na niego pogniewasz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 00:31 Wiesz S masz racje , ale i tak lubie Swarozyca za swade oraz intelekt. Moze zle spojrzalem na niego - on wcale nie jest brzydki ! Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 00:35 Czasami troszke przesadza, ale w gruncie rzeczy jest całkiem miły, więc nie obrażaj się zbyt długo- smutno byłoby bez ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 00:41 Juz teraz wiem dlaczego tak Ciebie lubimy obydwaj , jestes jak balsam - kojaca.Troche tez chcialem sprowokowac Swarozyca.No coz pozna noc sie nam zrobila.A to na dobranoc ... "Czlowiek jset kowalem swego szczescia. Moze dlatego znajdujemy sie tak czesto miedzy mlotem a kowadlem " Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 00:44 Dziękuje za miłe słowo. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: stettiner 05.12.02, 21:36 stettiner napisała: Czasami troszke przesadza,(...) ************' Swarozyc przesadza! dowcip tygodnia, Stettiner! Oddawanie szczecina niemcom, wlacznie z Odra zachodnia to nie przesada ???, na tak, zgadza sie, od mowienia bajek na forum jestes Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: stettiner 05.12.02, 21:29 stettiner napisała: Trzeba mu było odpisać tak samo... Nie przejmuj się Gryfie! (tak między nami, juz kilka razy wcześniej myślałam, że się na niego pogniewasz). ********** A co ty Stettiner taka pierwsza do pomocy? Gryf wie sam ze na mnie nie mozna sie dlugo gniwewac. Juz raz gryzlas mnie po lydkach w Krakowie, a teraz tu pode mna dolki kopiesz? a za co to? za okazane serce i nadstawione ramie(do wyplakania sie)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 21:38 No czesc piekny Swarozycu - co slychac!? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: stettiner & swarozyc 05.12.02, 21:42 Nic Gryfciu ciekawego, padam z nog. No i nie zawstydzaj mnie tym "pieknym". Nie jestem Adonisem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 21:43 A co TY nogami robiles - sprawiasz wrazenie faceta pracujacego glowa!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: stettiner & swarozyc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 21:51 To stojac - pracujesz ? Gdzie i kto Tobie za to placi? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 21:53 Poniewaz siedzialem caly dzien, nie napisze chyba ze lece z d...?! (chyba ze zonie nad ranem...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 21:57 Kurcze a za co siedziales - mow chlopie!? Jezeli bedzie taka potrzeba to zrobie zapas jablek i cebuli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:15 No opowiadaj drugie takie "cudo" a Ty tak zdawkowo. Prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:17 no mowie Ci, myslalem ze nie wyrobie! Myslalem ze hormony mnie zaleja!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:20 swarozyc napisała: > no mowie Ci, myslalem ze nie wyrobie! Myslalem ze hormony mnie zaleja!... > .... a daleko od siebie siedzieliscie ? Pisz do cholery wiecej - przepraszam ale Ty masz fart!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:25 To tam gdzie siedziales [pod cela?] tak ciasno bylo czy tak duzo tych kolezanek? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:31 nie, tak bylo wygodniej... Gryfcio,druhu poklep swoja malzonke po wewnetrznej stronie uda, a zobaczysz z jakim aplauzem to sie spotka... Ja naprawde nie wyrabiam.... Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:17 Kurcze zapomnialem zapytac a ladny mundur miala? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:19 Nie, nie byla harcerka! no co ty Gryf! ja lubie dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Gryf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.02, 22:23 No co Ty S. ja tez lubie dzieci , ale wiesz te kobiety teraz to jak dziewczynki wygladaja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Gryf 05.12.02, 22:25 masz racje! i usmiechala sie do mnie caly czas jak do ojca... Musialem zaskarbic sobie jej zaufanie.... jak Stettinera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Jurczyk uwzględni postulat Civitas Christiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 21:52 W kwesti formalnej; powinienem napisac -ja chce- a nie tak jak napisalem "my mieszkancy".Przepraszam Stettinerka. A symbole narodowe moim zdaniem na urzednikow panstwowych powinny oddzialywac pozytywnie.Zawsze bezdie mozna np. powiedziec: Pod polska flaga prcujesz i tu dodac "zlodzieju,nieudaczniku,niekompetentny urzedniku itd , itp" Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jurczyk & GRYf 04.12.02, 22:00 Gość portalu: Gryf napisał(a): powiedziec: Pod polska flaga prcujesz i tu dodac "zlodzieju,nieudaczniku,niekompetentny urzedniku itd , itp" *********** Tak aby jego zlodziejstwo, nieudacznictwo i niekompetencja kojarzyla sie z polska flaga?! Pod polska flaga powinni pracowac kompetentni i uczciwi, np jak Stettiner...i tak to powinno sie wszystkim kojarzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Jurczyk & GRYf 04.12.02, 22:02 Życzysz mi pracy w urzędzie? A myślałam, że mnie lubisz... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Stettiner 04.12.02, 22:13 stettiner napisała: Życzysz mi pracy w urzędzie? A myślałam, że mnie lubisz... **********' Lubie Cie bardzo moj(a) nadmorski(a) edelweis (szarotko)! Dla mnie praca w instytucji panstwowej kojarzy sie z publicznym zaufaniem i prestizem. Byc moze tego odczucia nie dzielicie ze mna, ale w Niemczech, Szwecji i innych krajach protestanckich, praca dla panstwa byla traktowana jako przywilej a nie przeklenstwo. Zycze Ci abys byla szczesliwa i pracowala z Buchananem i Tullockiem, jak bys chciala... Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Stettiner 04.12.02, 22:17 Dziękuję. A u nas praca w urzędzie jak widzisz kojarzy się... nieco inaczej niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Jurczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 22:15 swarozyc napisała: > Gość portalu: Gryf napisał(a): > powiedziec: Pod polska flaga prcujesz i tu > dodac "zlodzieju,nieudaczniku,niekompetentny urzedniku itd , itp" > *********** > Tak aby jego zlodziejstwo, nieudacznictwo i niekompetencja kojarzyla sie z > polska flaga?! Pod polska flaga powinni pracowac kompetentni i uczciwi, np jak > Stettiner...i tak to powinno sie wszystkim kojarzyc! > > Tak mam nadzieje , ze nikt nie bedzie musial uzywac tych zwrotow za kadencji p. Jurczyka Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Jurczyk 04.12.02, 22:26 Oj, Gryfie.. obys miał rację. Ale nie wierzę w to. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jurczyk 04.12.02, 22:34 Gryfinku! Pragne zauwazyc ze civitas christiana znaczy obywatele chrzescijanscy, a wiec nie polscy. A wogole te k....a caly czas wyodrebnianie; lekarze-katolicy, kolejarze- katolicy, itp Co to jest k...mac burdel czy panstwo. I wy smiecie mowic cos o fladze polskiej! sluzy wam tylko do wycierania sobie geby pelnej frazesow patriotycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Jurczyk IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 05.12.02, 10:26 Urząd miejski jest instytucją samorządową (wojewódzki jest państwową). I powinien być oznaczony barwami miejskimi. Na zachodzie nie ma zakazu wieszania barw narodowych w miejscach na które obywatel ma ochotę. A u nas jest to prawnie zakazane. Jest to kretynizm, ale jednak obowiązujacy. Jeśli barwy narodowe mają wpływ na zwiększenie uczciwości pracujących w instytucji urzędników to jak można wytłumaczyć to co się dzieje w Sejmie? Tam na codzień powiewa narodowa flaga? Odpowiedz Link Zgłoś
news3 Miasto Szczecin ma swoją własną flagę! 06.12.02, 09:05 Gość portalu: Aśka napisał(a): > Urząd miejski jest instytucją samorządową (wojewódzki jest państwową). > I powinien być oznaczony barwami miejskimi. Czy to jest oficjalne stanowisko UM? Czy też Twoje prywatne? Tak czy owak osobiście zgadzam się z tym poglądem. Im więcej samorządności tym mniej ingerencji państwa. Aktualnie regionalizm i młoda, autentyczna samorządność w naszym kraju jest ewidentnie zagrożona. Jednym z przejawów tej sytuacji jest próba zunifikowania administracji bez względu na jej charakter. Kolejne równanie do zera. Świadomość obywatelska jest jeszcze na takim poziomie, że przeciętny mieszkaniec nie jest w stanie prawidłowo wskazać gdzie mieści się miasto a gdzie państwo. > Na zachodzie nie ma zakazu wieszania > barw narodowych w miejscach na które obywatel ma ochotę. Chciałaś napisać ... w Europie ;) > A u nas jest to prawnie zakazane. > Jest to kretynizm, ale jednak obowiązujący. Bo jak powiedział niedawno, miłościwie nam panujący, Aleksander: "Państwo nasze jest kulawe". A jeśli państwo jest kulawe to czy musimy utykać wraz z nim? > Jeśli barwy narodowe mają wpływ na zwiększenie uczciwości pracujących w instytucji urzędników to jak można wytłumaczyć to co się dzieje w Sejmie? Wystarczy zobaczyć: www.zum.nets.pl/kkn/ > Tam na co dzień powiewa narodowa flaga? Niech żyje polski Szczecin i niech znaczy go Miejska flaga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Miasto Szczecin ma swoją własną flagę! IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 06.12.02, 09:21 No, News3 rzeczywiście , miełam na myśli UE i różne takie! Ale generalnie masz rację! Odpowiedz Link Zgłoś