kropekuk.z.oxford 16.03.06, 13:50 z bieszczad i widac to do dzis jak przechodzi to z pokolenia na pokolenie i co sie dziwic jacy ludzie takie miasta i porzadek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aminokwas Gorszy jest desant buractwa po 91 roku IP: 217.153.6.* 16.03.06, 15:46 Tamci w iekszosci nie zyja- Szczecin byłmpieknym miastem do lat 90 tych - kiedy to napływowe buractwo zaczeło masowo napływać z terenu i pchac sie wszedzie demolujac dokola wszystko- Buraki go home !!@!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrykaDzika Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste IP: *.chello.pl 16.03.06, 16:05 ciekawa teoria historii zasiedlania Szczecina... moja babcia wróciła tu z niemiec ,bo wywiezli ją w czasie wojny na roboty, a dziadek przyjechał z biednej kielecczyzny, to losy wielu Polaków z całej Polski, ale nie znam ani nie słyszałam nigdy o przesiedleńcach z Bieszczad, a przestepczość u nas nie większa niz w innych regionach kraju..... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste 16.03.06, 16:27 bzdura jakich mało..moi rodzice przybyli tu po 45 roku i zareczam ci że ani nie z Bieszcad ani przestępcami nie są ani nie byli..mało tego tata barzdo z morzem związany.Na dodatek cała masa znajomych rodziców po 45 roku tu przybyła i ani jednego bandyty z Bieszczad..., Odpowiedz Link Zgłoś
kakq Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste 16.03.06, 16:38 BZDURA!!!!!!!!!o takiej bzdurze juz dawno nie słyszałam moja babci od srtony mamay przyjechała tutaj po robotach w Niemczech dziadek zas po froncie został tutaj by życ a raczwej pzrezyc od strony tatuy wsztscy wielkopolska pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perlisty Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste IP: *.iscnet.pl 16.03.06, 16:47 teza absurdalna - aż żal komentować, ale wątek skłaniający do wynrzeń. moi dziadkowie przybyli do szczecina z warszawskiego, łodzkiego i krzemieńca. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste 16.03.06, 16:53 Masz chłopie pojęcie o historii, jak świnia o gwiazdach! Moi dziadkowie przybyli tu z Wielkopolski i "Warsiawki" (niestety ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
alfredka1 Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste 16.03.06, 17:01 A ja przybyłam z Wilna i przysięgam, że żadnych bandytów z sobą nie przywlokłam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AfrykaDzika Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste IP: *.chello.pl 16.03.06, 22:32 ...tak, bieszczackim bandytom mówimy zdecydowane NIE !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Wieruszewski Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 11:22 Moi dziadkowie są presiedleńcami z Grodna! Dziadek owszem, w Bieszczadach był. ale walcząc z UPA. A przesoiedlńcy z Bieszczad i Beskidu Niskiego trafili racaej w okolice Białego Boru i Koszalina. Część jednak powróciła po 1956 r. ! Zanim coś powiesz, poczytaj niecvo o zasiedlaniu Szczecian. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste 18.03.06, 12:03 A ile polskiej chołoty w ostatnich latach wyjechało do irlandii, anglii, szwecji? O bosze, przyłapałam się, że dałam się sprowokować takim idiotycznym postem. Jedno co myśle, to to, ze ten nick z "oxfordu", widział oxford - jak świnia niebo. Prawda? Świnio z oxfordu? Odpowiedz Link Zgłoś
kresen Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony kresowiakami 18.03.06, 23:35 W roku 1945-1946 Szczecin zostal zasiedlony przez ekspatriantow z Malopolski Wsch. ,Wilniukow ,Nowogrodzian i Poleszukow -bardzo porzadnych i prawych Polakow ,ktorzy wycierpieli przez okupanta sowieckiego i zostali wyrzuceni ze swoich malych ojczyzn -sladam poklony przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 aminokwas IP: *.comnet.krakow.pl 19.03.06, 08:43 Tamci w iekszosci nie zyja- Szczecin byłmpieknym miastem do lat 90 tych - kiedy to napływowe buractwo zaczeło masowo napływać z terenu i pchac sie wszedzie demolujac dokola wszystko- Buraki go home a ja myslę,że Szczecin był pięknym miastem ale do 1945r. Wytłumacz mi kogo uważasz za buraków z terenu i co oni zdemolowali ? Nie zapominaj ,ze ty też jesteś potomkiem takiego buractwa. Prwdziwym burakiem, to ty jesteś, powinni cie jak najszybciej wyrwać, bo nie pasuje aby takie warzywo w mieście rosło. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: aminokwas 19.03.06, 09:32 moja rodzina przyjechała tu z rosji dokąd uciekli przed hitlerowcami. a wcześniej mieszkali w Kole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: aminokwas IP: *.chello.pl 19.03.06, 10:27 a moja rodzina nadal mieszka w Toruniu, tylko ja burak jeden przyjechałem tu na ten dziki zachód. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: aminokwas IP: 83.168.106.* 19.03.06, 10:33 H 56 - Helmut ur.1956 -jestes potomkiem niemcow tutejszuch i wszystkich obrazasz i masz pretensje do osob zasiedlajacych do Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Po 45 roku szczecin zasiedlony zostal przeste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 11:03 taak...Z Bieszczad. I z Marsa. Odpowiedz Link Zgłoś