Dodaj do ulubionych

Jurczyk na ławie oskarżonych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 01:17
To wprost niewiarygodne, nie zdawali sobie sprawy,
a czemu angazowali prawnika z pod Warszawy....
w Szczecina za mało jest...?
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas hop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 01:17
      • Gość: marian paździoch Re: hop IP: *.chello.pl 28.03.06, 08:48
        hop, hooooop!

mp
    • Gość: andreas to pan Jurczyk mocno zajety bedzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 01:21
      nie dziwie sie teraz jego niemozliwoscia podjecia
      decyzji w sprawie przesypowni smieci...
      ma chyba ze dwie swoje sprawy na karku!!!

Ta altanka i ta chyba powazniejsza...

teraz tylko kwestia czy grupa sie rozsypie i zrzuca na prezydenta?
      Czy zwarci beda trzymali sie wersji, ze nie mieli swiadomości?
      • Gość: andreas zastępstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:33
        to teraz jak pan Prezydent miasta idzie do sadu na ławe oskarzonych,
        to zastapi go zastepca prezydenta miasta na urzędzie...
        a jak bedzie szedł do sądu na ławe oskarzonych zastepca prezydenta,
        to wtedy prezydent go zastapi na urzedzie...
        Czy jakos tak, bo na ławach sie chyba nie moga zastepować?
      • Gość: zeneris ratunku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:44
        Prezydent sprawy w sądzie, wice - Zalewski- również. Gdzie my żyjemy? Ratunku!!!
        • zona.pijaka Re: ratunku! 28.03.06, 13:55
          Gość portalu: zeneris napisał(a):
          > Prezydent sprawy w sądzie, wice - Zalewski- również. Gdzie my żyjemy?
          Ratunku!!!

Widze Andreas ze sam z sobą gadasz:

Ty uzywasz: internetdsl.tpnet.pl oraz orange.pl
          Zeneris również uzywa: internetdsl.tpnet.pl oraz orange.pl
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=39292430&a=39296286
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=39308942&a=39331538
          Nie wierzę w przypadki, robisz się śmieszny w tym krytykanctwie Jurczyka i
          gadką samego z sobą
          • Gość: andreas Re: ratunku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:06
            odkryłes mnie Twoje niesamowite zdolnosci w programistyce
            wykryły mnie!
            Żono uzywam tylko dwóch nicków andreas i zalogowanego andreas.007!
            I tyle mistrzu w programistyce!

A zeby nie gadac sam ze soba wchodze własnie na forum!
          • Gość: andreas Re: ratunku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:07
            acha i juz dawno nie ma orange tylko centertel!!
            • Gość: andreas Re: ratunku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:10
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=39303011&a=39306223
              • Gość: andreas Re: ratunku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 14:15
                a ja w drugim wydaniu Twoim zdaniem, uzywa orange!!
                Programistyka to twoje drugie wcielenie!
                • zona.pijaka Re: ratunku! 28.03.06, 14:41
                  Gość portalu: andreas napisał(a):
                  > a ja w drugim wydaniu Twoim zdaniem, uzywa orange!!
                  > Programistyka to twoje drugie wcielenie!

No cóz miałam takie wrazenie, nie sprawdziłam dokładnie, a nie chce mi się
                  szukać wszystkich twoich postów. Tyle ich jest. Np: szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl
                  Nie ważne, wazne ze po prostu mam takie wrażenie, przeczucie, że jesteś
                  Zenerisem. I to mi wystarczy. Moze się mylę. Nie ważne. Przepraszać nie będe
    • Gość: norbertszczecin swój swojego nie uwali nic mu nie zrobią :( IP: *.chello.pl 28.03.06, 04:49
    • Gość: Galoty eSLDe znowy ma większość w ławach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 06:22
      ale w ławach oskarżonych
      • Gość: kk Re: eSLDe znowy ma większość w ławach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 07:29
        oczyszczą go z zarzutów tak jak 4 lata temu i znowu wyświęcony przez swoich
        bedzie mógł wystartować.tremin procesu moim zdaniem nie jest przypadkowy
        • Gość: Galoty nie tym razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 07:39
          Tym razem to nie będzie takie proste. Przepisy prawa cywilnego o zadatku są tak
          proste w rozumieniu i odczytaniu, że działanie na szkodę jest oczywiste. Wyrok
          skazujący (chociaż nie wolno ferować) jest pewny i do przewidzenia.
          Szkoda tylko, że w tak prostej sprawie nasza wspaniała szczecińska prokuratura
          tyle guzdrała się z tym nieskomplikowanym dochodzeniem a dopiero pod Ziobrem
          wzięła sie do roboty ze strachu o własne stołki.
          • Gość: kk Re: nie tym razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 07:51
            Zobaczymy.bo pamiętaj że Jurczyk nie podpisał się pod decyzją bo wyszedł jak
            głosowali. I może być wręcz odwrotnie.Innych skażą a jego uniewinnią i znowu
            wyjdzie w glorii bohatera.specjalnie
            • Gość: Galoty Re: nie tym razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 07:58
              Mnie o Jurczyka nie chodzi. Mnie chodzi o to aby winni byli skazani i będą.
              Jurczyk jest kukłą z gabinetu figur woskowych i nie chodzi mi o wiek. To
              kompletnie nie znający się na elementach spraw staruszek, który w razie wyroku
              może zasłonić się kłopotami z koncentracja i na dowód przedstawi zapewne
              zbierane od lat recepty.
              Gorzej będzie z pozostałymi gdyż podejrzewam iz prawdą jest , a wnioskuję to
              kto kupił ten grunt w finale spraw, że Jurczyk był tu marionetką co go w niczym
              nie tłumaczy ale mnie interesuje Wieczorek i Kantorska.
              • Gość: Galoty Za kilka lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 08:01
                Za kilka lat a może szybciej ten sam problem spotka pewnego Pana z pewnej
                delegatury Skarbu Państwa za działanie na szkodę miasta i blokowanie inwestycji
                ECE , sądzę że zmądrzeje i zacznie wcześniej śpiewać kto i co mu kazali.
                • iwtedy Re: Za kilka lat 28.03.06, 08:38
                  Uważaj, bo niedługo ci co podpisali niekoniecznie korzystną dla miasta umowę z
                  ECE mogą mieć kłopoty...
            • Gość: andreas nie podpisał sie pod protokołem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:21
              nie podpisał sie pod protokołem,
              ale powiedział, walnął w stół, ze ma byc tak, zeby Niemcy nie kupili!
              Nadto co to za prezydent co wychodzi i nie wnika (powiedzmy),
              co w imieniu miasta sie podejmuje....
              i to wbrew opinii miejskiego prawnika!!!
            • Gość: zobaczymy Re: nie tym razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:55
              zobaczymy
    • Gość: sprawiedliwy Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: 85.219.206.* 28.03.06, 08:12
      wyrok powinien być finansowy naprawinie szkód miastu i pozbawienie praw
      publicznych
      • Gość: doktor Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 08:50
        Z prawami publcznmi to z lekka przesada ale co do naprawienia szkód przez tych
        państwa w sensie finansowym to zgoda przy czym to pszkodowany czyli Rada Miasta
        musiałby wystąpić z pozwem o odszkodowanie ale któz taki wniosek w Radzie
        Miasta postawi
        • Gość: mirek dlaczego Grzegorz K.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:01
          niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego niektórych oskarżonych wymienia się z imienia
          i nazwiska a niektórych nie. Wszyscy byli osobami publicznymi i nie wiem czy
          Grzegorz Kołodziejski nie poczuje się obrażony, bo nie został wymieniony tak
          jak jego kolega partyjny Dariusz Wieczorek.
          W sytuacji gdy PiS ma zamiar podawać do wiadomości publicznej klientów agencji
          towarzyskich ( ciekawe co o tym sądzi Dorn opisany kiedyś w Nie), ukrywanie
          danych personalnych osób podejrzanych o popełnienie poważnych przestępstw jest
          co najmniej niezrozumiałe.
          • Gość: 1019 Re: dlaczego Grzegorz K.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:23
            Katarzyna K to Katarzyna Kantorska

• Gość: remi Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:04
          To nie RM ale są może zasądzić zwrot odszkodowania.RM nie jest stroną
          • Gość: doktor Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:18
            No to jak Prezynt to jeszcze weselej
    • Gość: cynik Ideologia przed gospodarką i mamy smutny Szczecin IP: *.chello.pl 28.03.06, 09:35
      Mają swoich prawników, a wynajmują zewnętrznych byleby tylko wyszło na ich
      stronę. I dobrze. Temu "panu ze styropianu" należy się wreszcie jakaś nauczka.
      Wyjazdy zagraniczne, wydatki niepotrzebne i tylko obiecanki, a życie pokazuje,
      że szanse nam uciekają.
    • Gość: KacZorr'o I znów ten Wieczorek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 10:03
      Ledwo co niedawno wypowiedziałem się na temat Wieczorka, to znów muszę.

Wieczorek jest tak umoczonym człowiekiem, że nie wiem co on jeszcze na wolności
      robi.

Wieczorek czego się dotknie zamienia się w minę z opóźnionym zapłonem.

Wieczorkowi mówię: NIEE

Wieczorkowi mówię: DOŚĆ

Wieczorkowi mówię: PRECZ IDŹ STĄD DZIADU

Wieczorek bajki opowiada!!!!!!!!!!!!!

Wieczorek sam może ma coś z tego, że Kotlęga jest jeszcze kuratorem
      wojewódzkim!!!!!!!! A wypowiedz na temat trudnej sytuacji niech sobie Wieczorek
      włoży pomiędzy Dobranockę, a blok reklamowy.

Wieczorek – mam nadzieje, że twa sytuacja finansowa też jest kruchutka: radny
      Sejmiku Wojewódzkiego – 2 000 zł/miesięcznie plus Dyr. Eneii – 7 000-10 000
      zł/miesięcznie.

Co za głupia wypowiedz Wieczorek. Co ty możesz wiedzieć o trudnej sytuacji
      finansowej!!!
      I ty Wieczorek reprezentujesz ludzi z trudną sytuacją finansową (SLD, lewica,
      partia ludzi potrzebujących). Nie jesteś godzien nazywać się mianem człowieka
      lewicy, bo nie wiesz nawet, co to jest bieda, brak środków finansowych na
      pożywienie i higienę, o czynszu i opłatach już nie wspomnę.

Osowski specjalnie przekłada podjecie decyzji w sprawie Kotlęgi.

Przecież oni wszyscy są bardzo dobrymi kolegami od whiski i
      przekrętów!!!!!!!!!!!!!!
      • krokus5 Re: I znów ten Wieczorek 28.03.06, 11:17
        To że PIS toleruje podejrzanego o przestępstwa komucha Wieczorka w państwowej
        Eneii jest największym skandalem w Szczecinie w sferze polityki.
      • Gość: ZSE Re: I znów ten Wieczorek IP: 85.219.206.* 28.03.06, 13:50
        ZANIM WIECZORKA POGONIMY TRZEBA ZLICYTOWAĆ GO PRZYDA SIE MIASTU JEGO MAJĄTEK
        A TAK NA MARGINESIE POPRZEZ SĄDY KRYSTALIZUJE SIĘ POZYTYWNIE OFERTA
        KANDTYDATÓW DO WYBORÓW SAMORZĄDOWYCH CHOĆ SZKODA MI SIEBIE ŻE TO MNIE TYLE
        KOSZTUJE.MOŻE COŚ MACIE NA INNYCH LENI SAMORZĄDOWYCH MEJERA
    • Gość: AM Odsunięty od władzy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:20
      Kiedy np.: przeciwko policjantowi toczy się śledztwo, zostaje on natychmiast
      usuniety od obowiązków, które sprawował do czasu zakończenia sprawy i bywa, że
      później zostaje przywrócony. Naturalnie pod warunkiem stwierdzenia, iż ww nie
      jest winny w tym procesie.
      A proszę mi powiedzieć czy Pan Szanowny Nam Regionalnie Panujący został
      zawieszony? Czy my mamy kogoś kto tylko jest p.o. Prezydenta Miasta Szczecina?
      • Gość: andreas Re: Odsunięty od władzy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:25
        mało tego oskarzony o powiedzmy złe rzadzenie,
        narażenie miasta na kary...
        i dalej moze rzadzic!
        To tak troche jak by kto po pijaku autem jeździł i ma sprawe,
        ale jeździc moze dalej...

Albo policjant...
        tylko policjant, to co moze mandat dac komuś albo nie dać, a tu ...
    • Gość: andreas ciekawe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 13:44
      ciekawe czy będą o tym pisały ogólnopolskie gazety i TV i radio da...
      bo wtedy kolejna promocja miasta bedzie!
      Szczecin chyba najbardziej wypromowanym miastem jest!
      Jeszcze te nalepki I (serduszko) Szczecin!...

Na rozprawie powinni rozdawac te nalepki!
      • Gość: marian paździoch Re: ciekawe IP: 87.207.54.* 28.03.06, 16:34
        zajebiste!
        zajebiste te twoje domysły.

mp
        • Gość: andreas Re: ciekawe IP: *.centertel.pl 28.03.06, 17:07
          wiesz ja to tylko gadu gadu na forum,
          ale Ci wszyscy co sie włócza po tych sadach,
          to oni praktycznie robia duzo dla Szczecina!!!
          Powinni te nalepki tam na sali sadowej rozdawać!
          Ba w całej prokuraturze i w gmachu...
          czesto bywaja...
          • Gość: andreas Re: ciekawe IP: *.centertel.pl 28.03.06, 17:09
            na pewno tam po sadach i prokuraturach jest wiecej miłosników Szczecina
            na pewno by nosili te nalepki I love Szczecin!!!
            Moze sami miłosnicy Szczecina...
            i jakie znajomosci...
            najwyzsza półka!!!!
    • Gość: Żorż Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 17:40
      Panie Marianie niech Pan już nas nie męczy swoimi ośmieszającymi nas wszystkich
      decyzjami i tak najlepszy czas juz czas mamy za sobą teraz bedziemy tylko buty
      wiązać Wrocławiowi i Poznaniowi
      • Gość: jarguz Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.dyn.optonline.net 29.03.06, 00:38
        to wszystko bylo profesjonalnie przygotowane KASA KASA dla nas a KARA KARA dla
        miasta wiekszosc przetargow jest w taki sposob przygotowana.
    • Gość: niki Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:02
      obecnie Marian Jurczyk zajmie sie stowaryszeniem działającym na rzecz dzieci
    • Gość: co w tej sprawie Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:15
    • Gość: czas Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 11:09
      czas odpowiedzieć za swoje czyny
    • Gość: wolin Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:30
      czas sie liczy
    • anamar Re: Jurczyk na ławie oskarżonych 12.05.07, 13:33
      prawnicy szczecińscy wydali niezadowalającą opinię.trzeba więc było zatrudnić
      kogoś,kto wyda opinię zadowalającą.
      • Gość: zed sprawa wyciszona? IP: 213.233.153.* 13.05.07, 15:47
        jakies efekty beda czy czekaja na przedawnienie?
    • Gość: tatanka Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 18:23
      kiedy wyrok
    • Gość: wacław Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 18:14
      wyrok 4 lipca
    • Gość: jan Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:44
      niedługo,chyba wyrok
    • Gość: TOMEK Re: JurczyK to świnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:09
      KAPOWAŁ ZA KASE.JAK NA PROSTAKA ZROBIŁ WIELKĄ KARIERE I JESZCZE JEST
      NIEWDZIĘCZNY
    • Gość: florysta Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:19
      on uwaza ze krzywdza go
    • Gość: za sprawiedliwosci Re: Jurczyk na ławie oskarżonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:44
      chodzi o sprawiedliwość.jurczyk kpił ze szczcinian
    • Gość: Eugeniusz Szymala w 1998 r. przewidywałem to ........ IP: *.szczecin.mm.pl 07.07.07, 11:50

W dniu 7 listopada 1998 r. - jako były rzecznik prasowy Mariana Jurczyka
      i "Solidarności 80" - skierowałem do Mariana Jurczyka list, którego fragmenty
      przytaczam poniżej.

Było to w sytuacji, gdy nie wiedziałem wówczas, ani nie wiedzieli
      Szczecinianie o tym, co uczynił Jurczyk w 1976 r., a więc, że został
      wtedy "Świętym", że podpisał określone zobowiązanie, że brał pieniądze od SB,
      składał doniesienia na Eugeniusza Szerkusa (którego aktualnie pozywa przed
      sądem) i innych stoczniowych kolegów.

Czas pokazał, że moje przypuszczenia sprawdziły się.

Jurczyk okazał łakomy na władzę, nie mając zupełnie kompetencji do jej
      sprawowania.

Na stare lata został skazany, aczkolwiek jeszcze nieprawomocnie - za
      przestępstwo związane własnie ze szczecińską prezydenturą, na którą był tak
      łakomy, chociaż trzeciej szansy już nie dostał.

Piątkowy wyrok uznający jego winę, niemal powszechnie akceptowany przez
      Forumowiczów, który jeszcze w przyszłym roku może być nieprawomocny -
      powinien uświadomić Marianowi Jurczykowi, że to nie Polska go krzywdzi (jak
      twierdzi), ale jego własne EGO i inne ułomnosci, czy też braki - doprowadziły
      go do tej sytuacji.

Z listu usunąłem nazwiska innych osób (Szczecinian) oraz zdania, które nie
      mają obecnie związku z wyrokiem sądowym.

Na list ten Marian Jurczyk nie udzielił mi odpowiedzi.

Gdy przed kilku laty na tym forum krytycznie wypowiedziałem się pod adresem
      Mariana Jurczyka jako Prezydenta (w związku z projektem budowy hali przy ul.
      Szafera) - ustalił on moje dane (nie podpisałem się tak jak obecnie) i
      spowodował skierowanie doniesienia do Okręgowej Izby Radców Prawnych w
      Szczecinie o o ukaranie mnie (nie znaleziono jednak ku temu podstaw).

Nie mam też wątpliwości co do tego, że Marian Jurczyk przegra wytoczoną przez
      siebie sprawę przeciwko Eugeniuszowi Szerkusowi, chyba że cofnie powództwo
      zrzekając się przy tym roszczenia, ale z kolei na takie cofnięcie Eugeniusz
      Szerkus wcale nie musi się obecnie zgodzić i może domagać się oddalenia
      powództwa i zasądzenia od Mariana Jurczyka kosztów zastępstwa prawnego.
      =================================

Szczecin, dnia 7 listopada 1998 r.

Wielce Szanowny Panie Senatorze,

Z uwagi na brak kontaktu po naszej ostatniej rozmowie telefonicznej -
      niniejszym uprzejmie przekazuję Panu Senatorowi swoje skromne spostrzeżenia
      co do aktualnej sytuacji zaistniałej w Szczecinie.

Wypada nawiązać do wyborów sejmowo-senatorskich, w których zdecydowanie pobił
      Pan innych kandydatów.

Wśród plakatów były także głoszące, iż nie dał Pan się sprzedać.

W wyborach do Sejmiku w szczecińskim ponownie zajął Pan pierwsze miejsce,
      jako iż na Pana Jerzego Mokrzyckiego głosowało zapewne całe SLD-owskie
      koszalińskie.

Tak więc w dalszym ciągu posiada Pan duży kredyt zaufania w szczecińskim.
      Uważam jednak, że nie powinien Pan kończyć w stylu ....., co jednak może Panu
      grozić w przypadku ulegnięcia pokusie.

Moim zdaniem powinien Pan poprzestać na senatorowaniu i sejmikowaniu,
      natomiast nie łakomić się na władzę wykonawczą, także na stanowisko
      prezydenckie.

Jeśli Pan ulegnie - to skończy Pan w niesławie, by nie powiedzieć, że w
      kompromitacji.

Rządzenie miastem to nie kierowanie związkiem, wszystko jedno jak dużym.

Aby się nie rozwlekać uważam, że od Pana oczywiście może wyjść inicjatywa co
      do osoby Prezydenta Miasta. Proszę spojrzeć na listę obok.

Proszę zastanowić się, czy nie powinien Pan zaproponować jako Prezydenta –
      Pana..............,

Zarząd Miasta może być w rękach Pana ludzi i ......., poza prezydentem, który
      jednak musiał by liczyć się w jakiś sposób także z Panem. W ten sposób nie
      ponosiłby Pan bezpośredniej odpowiedzialności za sprawy miasta.

Być może nie odpowiada Panu rola "szarej eminencji", jednakże należy mieć na
      uwadze realia.

Już po rozmowie ze mną, w wywiadzie prasowym nie odrzucił Pan możliwości
      objęcia prezydentury miasta, z czego zdaje się wynikać, że rozważa Pan taką
      mozliwość.

Spędziłem stosunkowo blisko Pana blisko 4 lata od 17 marca 1989 r. W poczuciu
      odpowiedzialności za sprawy miasta kieruje zatem i to pismo.

O ile zostanie Pan prezydentem miasta, a nie powiedzie się Panu wówczas
      będzie Pan "spalony" i na lewicy i poza nią i to będzie koniec Pana mitu.

Kłaniam się z poważaniem.
      radca prawny Eugeniusz Szymala
      • Gość: 2x Re: w 1998 r. przewidywałem to ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:19
        Szczecinianie sami zakpili ze swojego miasta wybierając w bezpośrednich
        wyborach swoich prezydentów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka