Dodaj do ulubionych

Zdroje wstrząśnięte tragedią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:02
wyrazy współczucia dla rodziny zmarłego Tomka .mieszkam w Zdrojach niegdyś
bardzo spokojnej dzielnicy /do czasu wybudowania osiedla kolorowych
domów ,itd. To co wyprawiają kierowcy na ulicach mojego osiedla przechodzi
wszelkie najśmielsze oczekiwania. Piesi nie mają szans na spokojne przejście
przez ulicę nawet na przejściach dla pieszych.A rondo w Zdrojach i pasy dla
ieszych to dobry scenariusz na film edukacyjny tylko nie wiem dla kogo czy
dla: kierowców czy policjantów,
Obserwuj wątek
    • Gość: Nerv Boże! Chroń nas przed szaleńcami na drogach....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:09
      • Gość: andreas jak ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 20:32
        jak ktos jako akt samobójczy traktuje jazde autem...
        z pasazerami i po pieszych...
        to ja po prostu ...
        to strach!
        • Gość: gosc Re: jak ktos IP: *.system.szczecin.pl 13.04.06, 21:35
          wlasnie pasazerowie mi niepasuja do teorii o samobojstwie........
          • Gość: andreas Re: jak ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:10
            to była kobieta w afekcie!
            kobiete ciężko po meskiej logiczności pojac... tak normalnie!

Wiesz, ale po pierwszej obtarce na trzeciego
            kazdy normalny nawet szaleniec,
            by zwolnił... a chociaż opanował auto!

A tu nie było sladu hamowania!
            • Gość: andreas Re: jak ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:14
              na pewno to nie była zwykła jazda po powiedzmy piracku!!
              Znam sie na tym!
              To było szaleństwo jakieś!
              • xyz-xyz Re: jak ktos 14.04.06, 08:04
                Ona pewno też się zna. A chłopak przestrzegał przepisów. Gdyby się poruszał
                zygzakiem i nie utrudniał pani ruchu, byłby ok.

Witaj Andreasie:)
                • Gość: bumcyk do XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:18
                  myslałem chłopie, że sie zmieniłeś. Ale widzę na przykładzie twojego motta, że
                  do Lenina coraz bliżej
                  • Gość: zeneris Re: do XYZ IP: *.orange.pl 15.04.06, 23:02
                    Prawdziwy czekista nigdy się nie zmienia, panie Bumcyk!
            • xyz-xyz Re: jak ktos 14.04.06, 08:03
              Pewno uważała, że to jakiś głąb w Mondeo otarł jej samochód. Za wolno jechał i
              utrudniał jej ruch.
        • xyz-xyz Re: jak ktos 14.04.06, 08:01
          A może ona myślała, że jeździ szybko i bezpiecznie?
          • xyz-xyz Re: jak ktos 14.04.06, 08:06
            Szczęście, że nie jeździła 2 tonami, bo ofiar mogłoby być więcej...
            • Gość: andreas Re: jak ktos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 13:29
              wiesz juz zmieniałem zdanie o Tobie, ale niestety... głupiś!

Nie widzisz w ogóle, że ta kobieta jechała tak zeby spowodowac smierć!
              To nie była jazda niebezpieczna i "otarła sie " !
              Nie widzisz, ze ona jechała żeby sie porozbijac, a nawet moze zabic...
              pewnie myslała o sobie...
              Nie widzisz, ze to nie była niebezpieczna czy nieostrozna jazda,
              ale jazda SZALEŃCZA!
              Bez hamowania nawet po stłuczkach, nawet po przejechaniu człowieka...
              tak przynajmniej wynika z opisu!

Do czego to porównujesz, do złamania przepisu predkosci o 10 km/h?
              Mam nadzieje ze nie jesteś prawnikiem i nie bedziesz nim nigdy!

• xyz-xyz Re: jak ktos 14.04.06, 13:48
                Jestem prawnikiem (niedouczonym, jak mnie żona pijaka określiła) i będę nim
                zawsze:) Głupi się urodziłem i głupi umrę:) Nie chcę byś zmieniał zdanie o
                mnie. Zmień zdanie o jeździe samochodem. Niczego do niczego nie porównałem.
                Wbiłem ci standardową szpileczkę niejako obok wątku o Zdrojach. Wydawało m się,
                że powinieneś się tego spodziewać:) Taka moja złośliwość z sympatii i strachu o
                twoje zdrowie:)))))))))))))))
                • Gość: ja Re: jak ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 14:20
                  ludzie!!!! OPANUJCIE SIE!!!zginal niewinny chlopak!!!!cala jego rodzina i
                  wszyscy znajomi go oplakuja!!!!!a ty znalazles miejsce zeby sie
                  powymadrzac!?!?!?
                  szczere kondolencje dla rodzicow i brata tomka
                  wszyscy jestesmy z wami
                  • xyz-xyz Re: jak ktos 14.04.06, 14:42
                    Życia chłopakowi nie przywrócimy. Niestety. Możemy jednak zapobiec innej
                    tragedii. Andreasowi może się kiedyś skończyć szczęście i na autostradzie przy
                    170 km/h może pojawić się jeleń, szkwał, Marsjanie... Wtedy mu nie pomogą ABSy,
                    SRSy, BBSy i inne bajery. Zadziała fizyka. I ktoś inny może stracić życie. A
                    rodzinie tego chłopca szczerze współczuję. Słowo. Niestety(?) współczuję też
                    tej kobiecie, choć nie wiem co się stało. Ona też jest ofiarą tego wypadku
                    mimo, że jest winna.
                    • Gość: andreas Re: jak ktos IP: *.centertel.pl 14.04.06, 16:38
                      jakos nie przejmujesz sie tak losem niegdysiejszych kolegów po linii partyjnej,
                      co po pijaku jezdża...
                      ja mój drogi jeżdże bezpiecznie o mnie sie nie martw!

Zawsze jezdże sprawnym autem i gdy czuje mniejsza sprawnośc psychomotoryczna
                      nie prowadze auta!

Juz wielokrotnie pisałem zeby zaostrzyc wymagania wobec nowych kierowców,
                      których nie uczy sie zachowania na drodze w trudnej sytuacji.
                      nalezy takze co 5 lat powtarzac soprawdzian i moze egzamin na prawo jazdy!

Nadto jak z bronia moze nalezy wprowadzic takze testy psychologiczne!
                    • Gość: andreas i jeszcze jedno IP: *.centertel.pl 14.04.06, 19:03
                      nie wierz, ze jezeli ktos nie miał wypadku,
                      to to tylko kwestia szczęscia!
                      ja nie mam szczęscia akurat...
                      ale wypadku tez nie miałem przez te 20 lat
                • zona.pijaka Re: jak ktos 16.04.06, 09:18
                  xyz-xyz napisał:
                  > Jestem prawnikiem (niedouczonym, jak mnie żona pijaka określiła) i będę nim
                  > zawsze:) Głupi się urodziłem i głupi umrę:) Nie chcę byś zmieniał zdanie o
                  > mnie. Zmień zdanie o jeździe samochodem. Niczego do niczego nie porównałem.
                  > Wbiłem ci standardową szpileczkę niejako obok wątku o Zdrojach. Wydawało m
                  się, że powinieneś się tego spodziewać:) Taka moja złośliwość z sympatii i
                  strachu o twoje zdrowie

Też tak to zrozumiałam, jako lekka szpila dla rozluźnienia. Ze nie był to atak
                  frontalny z grubej rury, no ale cóż, nasza forumowa panienka, nadzwyczaj
                  wrażliwa.
    • Gość: P.N. Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.chello.pl 13.04.06, 21:21

Wprost straszne wydarzenie! Ciekawe, w jaki sposób jej szaleńcze
      zachowanie będzie tłumaczyła rodzina i najbliżsi- prosimy o wiadomość.
      • piotr33k2 Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią 13.04.06, 22:27
        ewentualna próba samobójcza w niczym jej nie usprawiedliwia tak czy siak musi
        iść siedzieć i to na wiele lat .
        • Gość: Justice Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.teleton.pl 13.04.06, 23:18
          Jak to "siedzieć" ? Smierć za śmieć !
    • Gość: ktoś Mam nadzieję, że sama sie ukarze. IP: *.chello.pl 13.04.06, 22:59
      Powinna dokończyć to zo zamierzała zrobić.
      • Gość: kapeć Re: Mam nadzieję, że sama sie ukarze. IP: *.chello.pl 13.04.06, 23:23
        Stan najnormalniejszego napięcia miesiączkowego.
        Rozpoznaję ten horror w oczach mojej żony na krótko przed--
        I tak cierpię juz kilka lat.
      • Gość: KUBA Re: Mam nadzieję, że sama sie ukarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:24
        A ten chlop co znia jechal to slepy czy bez rak nie widzial co durne babsko
        wyrabia na drodze
        • xyz-xyz Re: Mam nadzieję, że sama sie ukarze. 14.04.06, 08:08
          To zapewne był instruktor szybkiej i bezpiecznej jazdy... andreas ci opowie...
    • Gość: YaGgI Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 01:12
      Akurat Jestem Z tej Dzielnicy Znajoma Mi osoba.....[*] Niech Chlopak Spoczywa W spokoju......a ta kobieta jesli ja mozna nazwac wogole czlowiekiem...powinna byc przykuta do konca zycia do wuzka inwalidzkiego i zyc tak do konca swojich dni ze swiadomoscia ze to kara za to co zrobila.....Taka Kara to i tak za malo
      • xyz-xyz Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią 14.04.06, 08:11
        O tak. Należy kobietę połamać kołem, wyrwać paznokcie, spalić stopy, wyłupić
        oczy, wyrwać język, odciąć ręce, wyrwać nogi. Tak. Ten wachlarz katolickiego
        miłosierdzia zapewne przywróci chłopakowi życie...
        • pikajuwa [...] 14.04.06, 09:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: bruno [...] IP: *.localdomain / *.zwikszczecin.pl 14.04.06, 10:12
            • Gość: bumcyk to nie tylko komuch Tow. XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:31
              To takie popłuczyny z Uniwersytetu MArksa i Engelsa z wydz. Trepanacji mysli
              twórczej!!!
              • xyz-xyz Re: to nie tylko komuch Tow. XYZ 14.04.06, 10:34
                Zaiste, słowa godne Polaka-katolika, miłującego w zgodzie z naukami Jezusa
                Chrystusa, wszystkich swoich bliźnich. Zaiste, czasy nastały trudne, gdy
                katolicy żądni są krwi, zaś relatywiści moralni w rodzaju xyz-xyz nawołują do
                miłosierdzia i przebaczenia.:)))
                • Gość: bumcyk Re: to nie tylko komuch Tow. XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:40
                  Nie produkuj się. Twoje miłosierdzie brzmi jak "wal katolika ile wejdzie"
                  Jedz do La Strady tam ciebie wysłuchają ze zrozumieniem.
    • Gość: Krzysztof Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.localhost / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:37
      Nie wiem co powiedzieć. jestem kierowcą od wielu lat. Wspólczuje rodzinie a
      kobiecie współczuje brzemienia które będzie dźwigać do końca swojego życia!
      Marnego życia. A prawo jazdy powinno zostać zabrane dożywotnio! Ludzie
      opamiętajcie się. Droga to nie tor wyścigowy.
    • Gość: brovn Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: 212.14.58.* 14.04.06, 11:27
      no to teraz niech mi jakas kobieta powe ze kobiety jezdza spokojniej i nie
      powoduja glupich wypadkow.
      moze jest takich wypadkow mniej bo ogolniej zadziej kobiety siedza za kierownica
      (zwlaszcza mlode), ale jak siedza to sa zdecydowaie bardziej niebezpieczne niz
      mlodzi faceci
      • Gość: Gregor Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:37
        Bruno takim kozaczkiem to jesteś tylko na necie, w realu pewnie jesteś zwykłym
        łajnem :)
    • bratek40 Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią 14.04.06, 11:34
      Wracalem tego dnia z selgrosa i bylem zdziwiony, ze po prawej stronie na
      Pszennej stoja 3 samochody oraz karetka odjezdzala na sygnale. Teraz wiem , ze
      to byl ten wypadek. Tam jest bardzo waski chodnik a samochody jada z duza
      szybkoscia. W koncu doszlo do tragedii. Ludzie jadac Pszenna opanujcie emocje
      za kierownica. Zdejmijcie noge z gazu. Badzcie wyrozumiali dla p[ieszych i nie
      tylko. Skladam wyrazy wspolczucia rodzinie Tomka.
    • Gość: Lehoo Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.globalconnect.pl 14.04.06, 14:43
      Co jarała ?
    • Gość: piękny marian Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: 217.153.60.* 14.04.06, 16:12
      będąc nieopodal podczas tego tragicznego wypadku słyszałem ogromny hałas, był
      taki jakby awionetka runęła na ziemię, zniszczony od przodu totalnie opel, full
      krwi, jęki, para z komory silnika, mnóstwo ludzi wokoło...........masakra
      • Gość: andreas Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.centertel.pl 14.04.06, 16:17
        ja tylko raz w zyciu i nie chce wiecej, widziałem ofiary wypadku!
        na autostradzie dwa TIRy...
        Jechałem z kierowca zawodowym i ten nie mógł dojśc do siebie długo...
        widok straszny, jeki, krew...

doprawdy na filmach wyglada to troche inaczej...
    • Gość: andreas Za Głosem IP: *.centertel.pl 14.04.06, 16:24
      Szaleńcza jazda

Wczoraj w szpitalu zmarł 17-letni Tomasz O. W środę wieczorem na chodniku przy
      ul. Walecznych potrąciła go kierująca oplem astrą 29-letnia Katarzyna J.
      Mieszkańcy Zdrojów nie mówili wczoraj o niczym innym, jak o tragicznym
      wydarzeniu.

Wczoraj, w miejscu tragedii, na chodniku utworzono ze zniczy imię tragicznie
      zmarłego młodzieńca.

Świadkowie bardzo różnie komentują tragiczne zdarzenie.

- Uciekała przed kierowcą auta, który potrąciła - powiedział jeden z rozmówców.
      - Chciała popełnić samobójstwo, widziałem jak pasażer obok łapał za kierownicę,
      chyba chciał zatrzymać auto - mówił inny.
      - Bardzo szybko jechała i ją wyrzuciło na wirażu, nie wyrobiła zakrętu. Jechała
      ze 150 km na godzinę - dodał kolejny z grupy gapiów, którzy obserwowali akcję
      ratowniczą.

Co wiadomo

Tragiczny w skutkach ciąg zdarzeń zaczął się w minioną środę, ok. godz. 19.25
      na ul. Pszennej. Opel astra jadący od strony ul. Chłopskiej w kierunku ul.
      Młodzieży Polskiej podczas wyprzedzania uderzył w bok zmierzającego w tę samą
      stronę fiata palio. Mimo kolizji kierująca oplem jechała dalej. Chwilę później,
      na skrzyżowaniu z ul. Mączną podczas wyprzedzania astra otarła się o fiata
      seicento. A wjeżdżając w ul. Walecznych opel zjechał na przeciwległy pas i
      sunąc pod prąd uderzył w bok zmierzającego w przeciwnym kierunku peugeota 406.
      Nieco dalej astra otarła bok zaparkowanego po lewej stronie ulicy dostawczego
      fiata dukato.

- Jak wynika z zeznań świadków, po każdej z kolizji kierująca oplem astrą
      zwiększała prędkość - podkreśla podkom. Katarzyna Legan z Zespołu Komunikacji
      Społecznej KM Policji w Szczecinie.

Kierująca oplem astrą przejechała pod wiaduktem i ponownie, na przeciwległym
      pasie ruchu, uderzyła w bok jadącego w drugą stronę osobowego mercedesa. Na
      skrzyżowaniu ulic Walecznych i Sanatoryjnej odbiła się o volkswagena passata.
      To był już szósty samochód, w który uderzyła. A mimo to jechała dalej, coraz
      szybciej.

To był dramat

Dramat rozegrał się nieco dalej. Na łuku ul. Walecznych opel nie skręcił w
      prawo, lecz pojechał prosto ścinając najpierw metalowe słupki znaku i
      potrącając na chodniku przechodnia. Samochód wbił się w ścianę budynku nr 7.
      Tomasz O.,17-letni potrącony pieszy, zmarł wczoraj w szpitalu.

W oplu, oprócz sprawczyni tragedii, znajdowały się jeszcze dwie osoby, 25-letni
      Grzegorz J. oraz 13-letnia Elżbieta J. Dziewczynka trafiła do szpitala przy ul.
      Świętego Wojciecha, ma złamane biodro i obojczyk. Katarzyna i Grzegorz J.
      trafili do szpitala przy ul. Unii Lubelskiej. Ich życiu nic nie zagraża.

Prokurator zdecyduje

Policja nie była wczoraj w stanie wyjaśnić, co było przyczyną tak absurdalnej i
      brawurowej jazdy.

- Wiemy jedynie, że Katarzyna J. podczas jazdy zachowywała się bardzo
      nienaturalnie i że Grzegorz J. próbował ją zatrzymać - dodała podkom. Legan. -
      Nie ma pewności, czy będzie można ją dzisiaj przesłuchać. Prokurator ma
      zdecydować, jaka będzie kwalifikacja przestępstwa. Na obecnym etapie nie można
      też wykluczyć próby samobójczej.

Nie wiemy jeszcze, czy kierująca była pod wpływem alkoholu czy jakichkolwiek
      środków odurzających. Wykażą to badania krwi, które wczoraj były jeszcze
      prowadzone.

Piotr Jasina, 14 kwietnia 2006 r.

• Gość: ciekawy Zachowanie tej kobiety w chwilach poprzedzających IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 18:13
      wypadek było nienormalne.
      Śmiała się, płakała.
      Czy wiadomo czym to było spowodowane?
    • Gość: zwyczajny człowiek Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.chello.pl 14.04.06, 19:33
      Mieszkam w Zdrojach od dzieciństwa, jeszcze teraz jak piszę to płaczę z powodu
      tego chłopaka - Tomka, choć ...chyba Go nie znałam, to już wiem, że to był
      bardzo dobry młody człowiek, około roku temu, tyle, że za tą górką, ale po tej
      samej stronie jakiś chłopak potrącił starszą panią idącą z psem, (chłopak ten
      wgiął po drodze uliczną latarnie, przez wiele dni leżała obudowa lampy na
      chodniku, do dziś są widoczn ślady kół). Pies całe uderzenieprzyjął na siebie,
      a starsza pani, zresztą niesamowicie sympatyczna pani, jeszcze pomogła temu
      kierowcyl, który twierdził, że wraca od dentysty i nie jak to się stało???!!! w
      pobliżu tego wypadku i przedworajszej tragedii jest górka z drzewem na której
      bawią się zawsze małe dzieci, zwłaszcza zimą na sankach, między innymi też i
      moje. Poza tym o tędy chodza grupkami dzieci do szkoły. Sama jestem kierowcą i
      wiem że tego zakrętu nie da się pokonaćszbciej chyba niż 50km/h wyrzuca z
      zakrętu. Szczere wyrazy współczucia dla rodziny Tomka oraz Jego najbliższych.
      Wiem, że na zawsze pozostanie w sercach swoich przyjaciół. Jutro o g. 10.00 tj
      w sobotę, odbędzie sie za Tomka msza oraz pogrzeb w kościele Ś. Ducha w
      Zdrojach.
    • Gość: norbertszczecin Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: 87.207.56.* 14.04.06, 21:48
      Pewnie poleży sobie trochę w psychiatryku a potem Kramażowa ją
      wybroni.
    • Gość: lehi Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 22:25
      Cóż można napisać w takiej chwili, zginął młody człowiek, który tak naprawdę
      jeszcze nie zasmakował życia kolejna tragedia dla rodziny Tomka, ale i
      tragedia dla rodziny sprawczyni i dla niej samej. Można spekulować jak do tego
      doszło, chyba na samobójstwo to za bardzo nie wygląda, raczej na „nakręcanie”
      się tej kobiety po każdej stłuczce. Pierwsza kolizja, stres, panika ucieczka,
      każda następna, większy stres i większa panika i nie panowanie nad sytuacją aż
      do tragedii. Spirala bezsensu....
    • Gość: kolega Tomka Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: 83.168.106.* 14.04.06, 23:13
      Byl mi winien dyche!!! Kto mi teraz to zwroci?! polscy decydenci!
      • Gość: ANIA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:08
      • Gość: arek zdroje [...] IP: *.kasztanowe.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 22:19
      • Gość: kuzynka [...] IP: *.chello.pl 17.04.06, 21:51
    • Gość: gosc Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 10:12
      A wszyscy mowia, ze mlodziez taka zla... taka niedobra... a dorosli to same
      cuda... No to macie... Szkoda chlopaka... najlepsze lata zycia (studia) dopiero
      byly przed nim... heh...
      • Gość: międzyzdroje Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 08:30
        a czemu niby najlepsze lata zyciaz to studia? chyba dla maminsynkow ktorzy wtedy
        wyrywaja sie spod skrzydel kwok. dla mnie najlpesze lata zycia zaczely sie kiedy
        skonczylem 14 lat!

a wracajac do tragedii, obawiam sie ze wiecej takich przypadkow nas czeka, swiat
        oszalał a ludzie udaja ze jest OK. pogoń za mamoną, za karierą, niszczenie
        środowiska naturalnego, pogarda dla zwierzat, drzew roslin, pogarda i brak
        szacunku dla drugiego czlowieka, to sie zle skonczy
    • Gość: Sandra Re: Zdroje wstrząśnięte tragedią IP: *.ksiaznica.szczecin.pl / *.ksiaznica.szczecin.pl 18.04.06, 12:24
      Mam nadzieję,że ta piratka poniesie zasłużoną karę i spędzi wiele lat w
      krymianale.Że nie skończy się pobytem kilkumiesięcznym w szpitalu
      psychiatrycznym..Jeśli już to w zakładzie zamkniętym do końca jej życia.I
      chciałabym ,zeby zobaczyła jaka tragedię dla tej rodziny uczyniła, jaką rozpacz
      mamy Tomka, pogrzeb-koszmar...Niech siedzi do końca życia ,zy nie zabiła już
      niczyjego dziecka...I tego powinniśmy dopilnować!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka