Dodaj do ulubionych

Festiwal Gwiazd w Gdańsku

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.04.06, 23:18
Wiecej hoteli?? Bzdura, zeby pomiescic te 200-300 osob wystarczy nawet Rewal.
Lepsze polaczenie? I tak wszyscy latali samolotem. Co za bzdury. Wszyscy to
olali, lacznie z wladza lokalna i wojewodzka, bo myslano, ze tak bedzie
zawsze. A tu niespodzianka!
Obserwuj wątek
    • Gość: Widz Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: *.fn.pl 19.04.06, 07:43
      Festiwal był zamkniętą imprezą .Aktorzy bawili się we własnym gronie ,
      a kontakty z publicznością były coraz rzadsze.Miato straci jednak prawie
      darmową /30tys. zł./ promocję na cały kraj.Liczyłem na zmianę formuły na
      bardziej otwartą , ale dzięki nieudacznikom z Urzędu Miasta
      pozostanie "pasjonować" się wyłącznie niekończącym się procesem sądowym Pana
      Burmistrza .
      Sekretarz miasta i Pani B. jak zwykle udowodnili swoje kompetencje .Byle do
      pierwszego i do kasy .
    • Gość: Andrzej Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 07:56
      do roboty!

wladza regionu (Szczecin, a takze Miedzyzdroje) trzeba zakasac rekawy i samemu
      zabrac sie za organizacje festiwalu. Trojmiastu nie bedzie pewnie mozna
      zabronic zrobic festiwal ale dlaczego nie zrobic samemu wlasnego i przeciagnac
      na swoja strone sponsorow i artystow?
      Gdzie sa ludzie od promocji regionu, kultury?

Potrzeba:
      1. dobrej woli
      2. talentu organizacyjnego
      3. profesjonalnej firmy PR potrafiacej opanowac kryzys i
      4. sponsorow- inwestorow (Ptak, Gudzowaty, Echo Investment, Sieci Hoteli...)
      5. lobbingu

• sobiepan1 Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku 19.04.06, 08:07
        Liczą się tylko trzy miasta.
        Warszawa
        Kraków
        Gdańsk

• enancjo Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku 19.04.06, 08:15
        .. wystarczy zaprosic jednego lub dwoch znanych aktorow
        z Swiata .. np takiego ktory odegral role papieza lub
        niezle zgral cos polskiego .. i gdansk moze sie schowac ..
        .. a reszta przyleci sama lub bedzie skomlec .. by przyjechac
        do naszego zapchanego kurortu ..

.. swoja droga bylem w w hotelu 2krotnie .. w zwiazku z
        ta impreza .. zenujacy poziom .. uczestnikow i sama
        impreza .. dlatego abstrahujac od wladz miasta .. moze
        i dobrze .. ze przeniosa te impreze gdzie indziej ...
        bo przy poziomie uczestnikow .. to zadna reklama a wrecz
        odstraszanie wczasowiczow ..
        Enancjo
        • absztyfikant Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku 19.04.06, 08:20
          Swoja droga najlepiej byloby zaprosic papieza. Mowie powaznie. Mnostwo darmowej
          reklamy w mediach polskich i zagranicznych-katolickich. Zawsze cos, a koszty w
          porownaniu do oplacenia reklam chociazby w zachodniej prasie czy TV zadne.
          • Gość: puzon Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: *.centertel.pl 19.04.06, 08:32
            Zrobić przegląd filmów z Robertem DeNiro lub Jackiem Nicholsonem, zaprosić
            aktorów, to byłoby coś. Chrońmy Festiwal Artystów Ulicy by nie trafił do Kielc
            lub Radomia.
          • sobiepan1 Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku 19.04.06, 08:40
            absztyfikant napisał:

> Swoja droga najlepiej byloby zaprosic papieza. Mowie powaznie. Mnostwo
            darmowej
            > reklamy w mediach polskich i zagranicznych-katolickich. Zawsze cos, a koszty w
            > porownaniu do oplacenia reklam chociazby w zachodniej prasie czy TV zadne.
            >
            Twoja wypowiedź, mało sensowna,
            za to prowokująca.
            O co Ci chodzi?

Sobiepan
    • Gość: szaza Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: *.tvk.torun.pl 19.04.06, 09:12
    • Gość: szaza Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: *.tvk.torun.pl 19.04.06, 09:20
      Ludzie! Porównajcie Trójmiasto z Miedzyzdrojami! Po swiatecznej wizycie w tym
      pseudokurorcie jestem zazenowany. Na głownym deptaku baraki z grileem i
      goframi. Przeciez tam nalezaloby zbudowac jakies kamieniczki. Wejscie na molo
      to jakies targowisko. Manhatan w Sz-nie jest schludniejszy. Juz Pobierowo,
      Rewal, Niechorze i cala reszta przebija ta wioske gdzie glowna atrakcja sa
      figury woskowe i "karki". O stanie dróg wjazdowych i wewnetrznych nie wspomne.
    • Gość: andreas ja wiem CZEMU!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:13
      mieszkańcy Miedzyzdroi chcieli swego czasi sciagnąć tablice
      z nazwiskiem głównego sponsora!!!
      Sponsor wtedy powiedział, ze nie bedzie wspierał Miedzyzdoje...

Ot i wytłumaczenie!

Wpływy sa duze nadal...a ludzie kieruja sie emocjami,
      to maja!
      • Gość: andreas to nie żart! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:33
        na pewno, to nie jest chybiony powód...
        dla pewnych osób naprawde takie decyzje sa do załatwienia!

Przeciez to naprawde nie chodzi o dojazd, o hotele, o...

A tej klasy biznesmeni sa pamietliwi i nie rzucaja słów na wiatr!

• Gość: Alma Skandal !!! IP: *.eranet.pl 19.04.06, 12:27
      Festiwal gwiazd w Gdańsku to pomyłka! Wszystkim się to kojarzy z Miedzyzdrojami!
      Gdańsk nic nie ma do tego. Międzyzdroje zbudowały renomę festiwalu, a Gdańsk na
      tym zyskuje. Proponuję przenieść do Międzyzdrojów w zamian Jarmark
      Dominikański.
      • Gość: Jania Re: Skandal !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:26
        Jarmark Dominikański ma ponad 500 letnia tradycje...może zbyt długo jest w tym
        Gdańsku.
        Może do Międzyzdrojów tez przyjedzie 5 milionów turystów!
    • Gość: gość festiwalowy Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: 217.10.25.* 19.04.06, 15:42
      Bardzo żałuję, że Festiwal wyprowadza się z Międzyzdrojów. Dla mnie była to
      przede wszystkim okazja, żeby zobaczyć fantastyczne sztuki teatralne i
      wydarzenia artystyczne, których z racji zamieszkania "na prowincji", a trochę i
      z braku czasu, nie miałabym pewnie nigdy okazji zobaczyć. W Międzyzdrojach
      odbywały się "próby generalne" spaktakli, które za jakiś czas były premierą w
      Warszawie, o czym dowiadywałam sie z prasy. Miałam więc tu okazję nadrobić
      zaległości w "obyciu" i "bywaniu".
      Ale jednocześnie cały czas przyglądałam się bezczynności nieudolnych władz
      Międzyzdrojów, które faktycznie wszystko dostawały "na tacy". Pani Bober
      wymieniona w artykule mówi, że w zeszłym roku prowadzone były rozmowy o
      ewantualnej zmianie formuły festiwalu. Nie wiem, co w tej kwestii miasto
      miałoby do powiedzenia, śmiem nawet twierdzić, że nie powinno mieć nic do
      powiedzenia. Międzyzdroje są brudne, nie ma w nich kwiatów, a tylko niechlujne
      chodniki, na których nogi wykręca się w zwykłych butach (a na festiwalu
      przecież chodzi się wszpilkach). To są najprostsze i najtańsze rzeczy do
      wykonania, to w zasadzie siła robocza i dobra organizacja, o kórej w
      Miedzyzdrojach nikt nie słyszał. Władze Międzyzdrojów przyzwyczaiły się, że
      tutaj turyści i tak przyjeżdżają, więc trzeba "zedrzeć" z nich maksymalnie nie
      dając praktycznie nic w zamian. A pieniądze wydawałoby się o wiele przyjemniej
      w czystym i ukwieconym miasteczku. I w takim zadbanym miasteczku, w którym
      czułoby się rekę gospodarza na pewno pozostałby Festiwal. Trochę chce mi się
      płakać, bo festiwal prawdziwie uwielbiałam i na ten czas zawsze brałam urlop. A
      trochę myślę sobie" "Dobrze im tak! Ofermy!"
    • Gość: mikem Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:02
      Nie podoba mi sie ten pomysl, dla mnie Festiwal Gwaizd zawsze bedzie sie
      kojarzyl z Miedzyzdrojami! To straszne, jakie ogromne straty poniesie to miasto
      w zwiazku z utrata festiwalu: mniej klintow, mniej zarobkow, mniejsze oblozenie
      miejsc noclegowych, przede wszystkim utrata glownej atrakcji turystycznej:
      miedzyzdroje sa kojarzone z Festiwalem Gwiazd przed wszystkim! Co teraz beda
      promowac Miedzyzdroje? Jaki swoj atut? Gdansk jest o wiele wiekszym miastem,
      tam zawsze cos sie znajdzie, co moga promowac, niech wiec zostawia Festiwal
      Gwaizd tam gdzie byl do tej pory!!
      • Gość: andreas NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:31
        obłozenie nie bedzie mniejsze!
        Tego jestem pewny,
        ale ceny pewnie spadną!!!
    • Gość: zs Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: 195.143.166.* 20.04.06, 14:31
      Dla Gdanska ten Festiwal specjalnie nic nie daje bo tam i tak duzo sie dzieje.
      Organizacja festiwalu zajmowala sie Wawa a Mzdroje dostawaly gotowy kotlet do
      spozycia.
      > Lepsze polaczenie? I tak wszyscy latali samolotem. Co za bzdury. Wszyscy to
      > olali, lacznie z wladza lokalna i wojewodzka, bo myslano, ze tak bedzie
      > zawsze. A tu niespodzianka!

Tutaj trzeba jednak stwierdzic ze Gdansk ma duzo lepsze polaczenie z Wawa niz
      Szczecin nie mowiac o Zdrojach. Przyjazd GWIAZD do Gdanska napewno nie stanowi
      takiego problemu jak do Szczecina a potem dalej nad morze.
      Decyzje o przeniesieniu festiwalu podjeto z powodow praktycznych .
      Blizej,wygodniej,atrakcyjniej w Gdansku .
      • Gość: Fan Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:45
        Z tytułu braku dróg zaraz wszyscy stracimy wszystko, nie tylko festiwal. Ale
        jest to okazja przypomnieć kto ponosi za to odpowiedzialność. Otóż to my. To my
        wybieraliśmy takich "orłów" jak Liberadzki, Pol. Za brak połączenia Szczecina i
        Świnoujścia z resztą kraju, za promy "Bieliki", za łapownictwo, za morderstwo
        popełnione na portach, za wykończenie rybołówsta i za wiele, wiele innych rzeczy
        Liberadzki powinien stanąć przed Trybunałem Stanu.
    • Gość: Tomek Re: Festiwal Gwiazd w Gdańsku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:56
      Organizator naprawde sie pomylil... przeciez nikt nie bedzie wiedzial, że Gdansk
      jest organizatorem Festiwalu... a jezeli wspominamy miasto Miedzyzdroje odrazu kazdy wie... naprawde fatalna pomylka....
    • Gość: Alberto. Słyszałem że Figury Woskowe też sie przenoszą ? IP: 217.153.6.* 20.04.06, 16:10
      Podobno własciciel Muzeum Figur Woskowych ma zamiar się wynieść z
      Międzyzdrojów - niektórym radnym (od budek z lodami ) jest solą w oku, a
      podobno ma korzystniejsze propozycje - od władz Świnoujścia - Ale jaja by były -
      Smażone kiełbaski ( skwierczące na całej Promenadzie Bez Gwiazd) jedyną
      atrakcją ( no nie jeszcze molo z goframi i nie remontowany zapuszczony Amber
      zostaną)Gratuluję nowego kurortu dla emerytów i rencistów....paka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka