Gość: nowa strona www IP: *.globalconnect.pl 25.04.06, 00:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nerv Jurczyk bez absolutorium,szkoda,że po 4 latach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:45 Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 tak 25.04.06, 02:15 polmo przejeli goscie, którzy od poczatku wiedzieli, ze likwiduja fabryke i robia market od poczatku... trzeba by tylko zadac pytanie czy mozna było utrzymać fabryke... pewnie nie! Niech wiec bedzie co ma byc z korzyscia, dla jednostek i dla miasta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:20 Szczyt hipokryzji SLDeków! Piechota odcina się od Jurczyka a radni z jego opcji głosują za absolutorium dla Jurczyka lub delikatnie wstrzymują się od głosu.Radny Arłukowicz wygłosił na sesji płomienne przemówienie przeciwko Marianowi,po to aby chwilę później...wstrzymać się od głosu przy udzielaniu absolutoriu. Jedyni porządni radni to Od nOwa i POPiS.Bez certolenia się i hipokryzji głosowali przeciwko Jurzcykowi Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo 25.04.06, 08:12 Szczytem hipokryzji, to jest postawa Od Nowy. Biorąc pod uwagę ustawę o samorządzie gminnym (art. 90), to pusty gest pod publiczkę. Jeśli Komisja Rewizyjna wnioskowała za udzieleniem absolutorium, a matematyka się zgadza, to RIO uchyli uchwałę. Czyli mamy standardowe działanie POPiSu i Od Nowa... Pusty gest bez celu i sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:45 No co Ty. Może i pusty w sensie faktycznym ale wyrazili swoja opinię. Czy głosowanie za absolutorium pochwalasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo 25.04.06, 09:50 Pochwalam. Z oczywistych względów. Nieudzielanie nic nie da, poza tym, że urzędy zmarnują pół ryzy papieru na uchylenie uchwały. Jeśli się chciało walczyć z Jurczykiem, należało uchwalić mu swój własny budżet, tak jak zrobił to Sojusz. A zabawy POPiSu i Od Nowy przypominają mi zebranie 80-letnich kombatantów, którzy wydzielają z siebie buńczuczne manifesty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas czyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:00 czyli jezeli złodziej kradnie komus radio, to nic nie robimy, bo złapanie go to pusty gest.... przeciez mała szkodliwośc... Tak, tak ma byc... Czyli w pracy ktos naduzywa stanowiska czy wrecz drobnokradnie czy korzysta z auta do celów prywatnych... odpuszczamy, bo pusty gest.... Ciekawe! Ja nie uwazam, to za pusty gest!! Uwazam to za gest, który powinni wszyscy radni dokonać... w naszym imieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: czyli 25.04.06, 15:33 Rozbraja mnie twoja logika:)) Napisałem otóż, iż zakładam, że Komisja Rewizyjna wnioskowała za udzieleniem absolutorium, i że pod względem księgowym (użyłem określenia matematyka), nie ma zarzutów (przypominam, iż RIO opiniuje wniosek w sprawie absolutorium – art. 18a ustawy). Zatem przyjmując Twój przykład z radio wygląda to tak: ja wyciągam z mojego samochodu moje radio, a Ty aby popisać się przed sąsiadami, jaki z Ciebie obrońca prawa, donosisz na mnie do prokuratury. Jest to pusty gest, gdyż prawo jest po mojej stronie. Comprende? Istotnie tak ma być. Dodam, że aby stawiać takie zarzuty jak Twoje, należy cokolwiek znać przepisy. Radni POPiSu i Od Nowy żerują na Twojej nieznajomości prawa. Radni SLD, nie robią tego. Czyli postępują uczciwie mimo tego, że Tobie się to nie podoba, a nie podoba się dlatego, że nie znasz przepisów regulujących tą materię. Comprende? Kolejny Twój przykład jest równie chybiony, jak pierwszy. Z tych samych powodów. A w „rzeczywistości” Twój przykład wygląda tak: Ten ktoś dostaje plecenie od szefa, że ma gdzieś pojechać, a że wraca późno, więc dostaje odeń zgodę na odebranie służbowym autem dzieci ze szkoły. Ty zaś lecisz z donosem do szefa by mu się podlizać. Pusty gest. A wręcz, w oczach osób zorientowanych, robisz z siebie idiotę. Ciekawe? Nie, prozaiczne. Jak pisałem wyżej, powinieneś najpierw poczytać przepisy ustawy o samorządzie gminnym, wtedy może przestaniesz łapać się na tanie sztuczki radnych POPiSu i Od Nowy. Radni ci doprowadzili do tego tylko, że RIO uwali tą uchwałę. Pójdzie szmal na papier, toner, znaczki pocztowe, koperty i takie tam. A efektu, poza politycznym teatrem, to nie przyniesie. Comprende? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: czyli IP: *.centertel.pl 25.04.06, 19:41 jeszcze raz , Ty n ie wiesz i ja tez czy wszystko matematycznie sie zgadza... Poniał? Po drugie jest to gest, który warto wykonac by dana osoba nie myslała, ze ma popracie... gest, ale pełen wymowy... Poniał? Policjant łapiacy złodziejaszka mógłby go puscic, bo i tak pusci go prokurator... a w tym czasie moze policjant zająłby sie jakims poważniejszym, a odpuscił drobnego! Nie, dobrze że lapia tych co zaraz wypuszczą, taki gest! Poniał? Jak by tak zawsze i tylko matematycznie, to czasami nie opłaca sie wychodzic z domu albo komus pomagac... taki gest... poniał? I musisz sobie wbic do głowy, ze nie tylko w działaniach człowieka liczy sie bezduszny przepis czy regulamin, bo masz do czynienia z ludźmi, których n ie traktuj, jak dodatki do regulaminu... Poniał???? Pomysl o tym... moze poczujesz coś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: czyli IP: 83.168.96.* 25.04.06, 19:52 te cyferki chyba jednak sie nie zgadzaly. chociazby zalozenie ze beda rekordowe wplywy ze sprzedazy gruntow, wiele z tego chyba sie nie udalo zrealizowac z tego co kojarze. poza tym wydatki na akwapark i hale widowiskowa - miala na to pojsc kasa, a na co poszla??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieradny Re: czyli IP: *.system.szczecin.pl 25.04.06, 20:17 Gość portalu: albert napisał(a): > te cyferki chyba jednak sie nie zgadzaly. > > chociazby zalozenie ze beda rekordowe wplywy ze sprzedazy gruntow, wiele z tego > chyba sie nie udalo zrealizowac z tego co kojarze. > > poza tym wydatki na akwapark i hale widowiskowa - miala na to pojsc kasa, a na > co poszla??? cyferki się zgadzały, a wszystkie zmiany w budzecie zatwierdzali radni, ci sami, kórzy teraz głosowali przeciw, na tym polega ich hipokryzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: czyli IP: 83.168.96.* 25.04.06, 21:30 a poza tym jak sie mozna w takiej sprawie wstrzymac od glosu, albo sie uwaza ze budzet byl dobrze wykonany albo nie. tu nie ma opcji wstrzymal sie, nie powinno byc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: czyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 01:37 ale moze sie jednak nie zgadza cos... ten prezydent lubi robic cos wbrew przepisom.... dlatego tak duzo czasu spedza obecnie na ławie oskarzonych! A komisja rewizyjna.... Jedna komisja bez problemu kilka lat temu zmieniła plany zagospodarowania i mamy tam teraz Geanta, a ktos ma posiadłośc na Florydzie! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: czyli 26.04.06, 08:09 Kolejny znawca:))) Budżet był nowelizowany compadre:) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: czyli 26.04.06, 08:08 > jeszcze raz , Ty n ie wiesz i ja tez czy wszystko matematycznie sie zgadza... > Poniał? Wiem. Ponieważ Komisja Rewizyjna wnioskowała za udzieleniem, a zgodnie z art. 18 a taki wniosek opiniuje RIO. I całe Twoje dalsze dywagacje biorą w łeb. Czytaj uważniej. A gesty to niech POPiSy i Od Nowy czynią na swój koszt, nie mój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borewicz Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.szczecin.mm.pl 25.04.06, 08:02 A co to jestHIEPRMARKET?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo 25.04.06, 08:09 Pacyna-Pit ma pretensje do p. Jurczyka ze nie wybudował aquaparku. Trzymajcie mnie ludzie - dawno takiego idiotyzmu nie czytałam. > Kinga Konieczny, Jolanta Kowalewska, Mariusz Rabenda 24-04-2006, ostatnia aktualizacja - kóres z nich napisało: W prawdzie brak absolutorium jest podstawą do zwołania referendum w celu... W jakiej prawdzie, szanowwni redaktorzy, w jakiej prawdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:15 A co?wybudował?gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzatek Pan Rokita IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.06, 08:26 powinien zastanowic sie nad zmiana w swoim zyciu, bo w kabarecie ma szanse odniesc duzo wieksze szanse niz w polityce. Sprawia wrazenie przeintelektualizowanego pelnego zolci zakompleksionego smutasa. Idz pan precz do kabaretu! Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Pan Rokita IP: *.chello.pl 25.04.06, 08:41 słuchając Rokity,zastanawialem sie. czym ten facet rózni sie od Lepera? teraz wiem, czupryną. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Pan Rokita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:46 Maryś. Jeszcze wielkościa elektoratu i wykształceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Pan Rokita IP: *.chello.pl 25.04.06, 08:56 zastanawiałem sie nad sensem jego wypowiedzi. powtarzam, tak patrząc i słuchając. tylko czupryną. mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walach Chrobrego Re: Pan Rokita IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.06, 09:02 Rzeczywiscie posel Rokita wydaje sie byc duzo bardziej smutny i gorzki niz nieszczesny Lepper. Pewnie posel Rokita to postac tragiczna..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Pan Rokita IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.06, 09:08 Wiecie, ze Rokite nazywali szuja w liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeneris Re: Pan Rokita IP: *.orange.pl 25.04.06, 20:14 A Krakusa idiotą w podstawówce. I mieli rację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogodn... IP: *.szczecin.mm.pl 25.04.06, 08:34 Brawo radni.postawić market na pogodnie wziąść kaske na jesienne wybory i wszycho gra. a ja nie mam ochoty mieszkać kolo kolejnej castoramy. a moze zaorać park Kasprowicza i tam zbudować?Tam jest tyle terenów!!!! PS:rada dla wszystkich przeciwników tej idiotycznej inwestycji(polmo)- wyjściem z sytuacji jest postawienie na terenie polmo -pomnika papieżowi lub Jurczykowi.Albo Rydzykowi!!! Wtedy wygramy. PS2: a czy dyr fabryki jest koleś który rozłożył bydgoski romet? Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo 25.04.06, 08:39 Gość portalu: max napisał(a): coś tam Bełkot idioty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.szczecin.mm.pl 25.04.06, 09:25 Zonopijaka. Tkwij w swoim prawicowym projurczykowym marażmie. Pewnie jesteś w przyparafialnej bojówce moherowych beretów. A ja i tak wiem że nie chcę mieszkać kolo hipermarketu. Bo nie ma tu dostatecznej infrastruktury drogowej, ceny naszych mieszkań spadną na łeb. a jakie beda plusy jego powstania? Budowac go będą nie szczecińskie firmy, materiały też przyjadą z kraju a właściciel hipermarketu ma pewnie zarejestrowana działalnośc na Kajmanach i złotówki podatku tu nie zostawi. A jakie są twoje argumenty za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosiek Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:36 Ty dziękuj chłopie pewnej radnej bo poza Castorama miałbyś jeszcze drugi hipermarket Kaufland. Dzięki jej szybkości podejmowania decyzi hipermarket typu Kaufland wykreślono z planu a pozostawiono tylko typu Castorama bo na to była zgoda wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.chello.pl 25.04.06, 10:13 dotychczas mówiono, ze Szczecin to wiocha z tramwajami, a teraz będzie: "wiocha z tramwajami i hipermarketami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copy. Rokita BEZ RĘKI, hmm :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:19 No to byłoby szkoda, bo ręki ani rusz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 krokus5 25.04.06, 12:13 SLD głosując za pokazało swoje prawdziwe oblicze.Towarzysze zawsze popierali Jurczyka bo jest im wygodny.Najlepszy układ mieli jak vice był Wieczorek (rządził z tylnego siedzenia ogłupiałym lokalnym Preziem)Sprawę POlmo polecam ABW.Dużo dziwnych typów i spółek się przy tym kręciło a spółka należała kiedyś do sławetnego programu NFI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Zamiana parceli IP: *.globalconnect.pl 25.04.06, 13:31 A mnie zastanawia ta rewlacyjna zamiana działek. Zgodnie z artykułem "Gryf dał miastu dwie nieruchomości przy ul. Wendy (w sumie 3844 m kw.), w zamian dostał dwie inne w centrum miasta: przy ul. Krzywoustego 14 (tuż przy Kupcu) i przy ul. Kormoranów (w sumie 5838 m kw.). Zgodnie z wycenami rzeczoznawców miasto musi jeszcze Gryfowi dopłacić 570 tys. zł." Za 2 małe parcele miasto daje 2 większe (prawie 2x), w tym jedną w centrum miasta i jeszcze musi dopłacić do tego interesu!!! Czy te wyceny były rzetelne? Ciężko mi uwierzyć! Druga zamiana wygląda podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Zamiana parceli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:14 No i SLD głosuje za absolutorium dla Jurczyka. Wszak Gryf to Derbiszewski z SLD. Wyjątkowa jest tu obłuda pewnego tu aparatczyka z SLD ktory tłumaczy to koniecznością zaoszczędzenia zbędnej pracy urzędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Zamiana parceli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:30 Zyga, bo Gryf w przeciwieństwie do miasta umie robić interesy ;-))) Wiedział o chłodni, działkę wycenił na poziomie przyszłej łasztowni, a miasto? miasto płaci publicznymi... Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Rokita jak zwykle mnie ubawił 25.04.06, 15:14 Rokita kandydujac w 2002 r. na prezydenta Krakowa sromotnie przerznal te wybory znajdujac sie w samym ogonie. Nie wiem czy posel Nitras robi dobry interes angazujac tego 'specjaliste' od wygrywania wyborow samorzadowych. No a ten tekst o 'rece' po prostu mnie rozczulil... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Rokita jak zwykle mnie ubawił 25.04.06, 18:41 Gość portalu: max napisał(a): > Zonopijaka. Tkwij w swoim prawicowym projurczykowym marażmie. Pewnie jesteś w > przyparafialnej bojówce moherowych beretów. A ja i tak wiem że nie chcę mieszkać kolo hipermarketu. Bo nie ma tu dostatecznej infrastruktury drogowej, ceny naszych mieszkań spadną na łeb. a jakie beda plusy jego powstania? Budowac go będą nie szczecińskie firmy, materiały też przyjadą z kraju a właściciel > hipermarketu ma pewnie zarejestrowana działalnośc na Kajmanach i złotówki > podatku tu nie zostawi. A jakie są twoje argumenty za? Moje argumenty są tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40594099&a=40595082 Poza tym, o ile wiem to multimedia mają centrale przy Wojska Polskiego na wysokości kortów tenisowych. A w okolicy Polmo nie nie dają dostępu do Internetu. Wiec mając u nich Internet, nie bujaj ze mieszkasz w okolicy Polmo. A skoro nie mieszkasz, nic ci do tego co tam bedzie stało. Odpowiedz Link Zgłoś