Dodaj do ulubionych

Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogodn...

IP: *.globalconnect.pl 25.04.06, 00:10
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nerv Jurczyk bez absolutorium,szkoda,że po 4 latach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 00:45
    • andreas.007 tak 25.04.06, 02:15
      polmo przejeli goscie, którzy od poczatku wiedzieli,
      ze likwiduja fabryke i robia market od poczatku...

trzeba by tylko zadac pytanie czy mozna było utrzymać fabryke...
      pewnie nie!

Niech wiec bedzie co ma byc z korzyscia, dla jednostek i dla miasta!
    • Gość: wowo Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:20
      Szczyt hipokryzji SLDeków! Piechota odcina się od Jurczyka a radni z jego opcji
      głosują za absolutorium dla Jurczyka lub delikatnie wstrzymują się od
      głosu.Radny Arłukowicz wygłosił na sesji płomienne przemówienie przeciwko
      Marianowi,po to aby chwilę później...wstrzymać się od głosu przy udzielaniu
      absolutoriu. Jedyni porządni radni to Od nOwa i POPiS.Bez certolenia się i
      hipokryzji głosowali przeciwko Jurzcykowi
      • xyz-xyz Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo 25.04.06, 08:12
        Szczytem hipokryzji, to jest postawa Od Nowy. Biorąc pod uwagę ustawę o
        samorządzie gminnym (art. 90), to pusty gest pod publiczkę. Jeśli Komisja
        Rewizyjna wnioskowała za udzieleniem absolutorium, a matematyka się zgadza, to
        RIO uchyli uchwałę. Czyli mamy standardowe działanie POPiSu i Od Nowa... Pusty
        gest bez celu i sensu...
        • Gość: Galoty Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:45
          No co Ty. Może i pusty w sensie faktycznym ale wyrazili swoja opinię. Czy
          głosowanie za absolutorium pochwalasz ?
          • xyz-xyz Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo 25.04.06, 09:50
            Pochwalam. Z oczywistych względów. Nieudzielanie nic nie da, poza tym, że urzędy
            zmarnują pół ryzy papieru na uchylenie uchwały. Jeśli się chciało walczyć z
            Jurczykiem, należało uchwalić mu swój własny budżet, tak jak zrobił to Sojusz. A
            zabawy POPiSu i Od Nowy przypominają mi zebranie 80-letnich kombatantów, którzy
            wydzielają z siebie buńczuczne manifesty.
            • Gość: andreas czyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:00
              czyli jezeli złodziej kradnie komus radio,
              to nic nie robimy, bo złapanie go to pusty gest....
              przeciez mała szkodliwośc...

Tak, tak ma byc...

Czyli w pracy ktos naduzywa stanowiska czy wrecz drobnokradnie
              czy korzysta z auta do celów prywatnych...
              odpuszczamy, bo pusty gest....

Ciekawe!

Ja nie uwazam, to za pusty gest!!
              Uwazam to za gest, który powinni wszyscy radni dokonać...
              w naszym imieniu!
              • xyz-xyz Re: czyli 25.04.06, 15:33
                Rozbraja mnie twoja logika:))

Napisałem otóż, iż zakładam, że Komisja Rewizyjna wnioskowała za udzieleniem
                absolutorium, i że pod względem księgowym (użyłem określenia matematyka), nie ma
                zarzutów (przypominam, iż RIO opiniuje wniosek w sprawie absolutorium – art.
                18a ustawy). Zatem przyjmując Twój przykład z radio wygląda to tak: ja wyciągam
                z mojego samochodu moje radio, a Ty aby popisać się przed sąsiadami, jaki z
                Ciebie obrońca prawa, donosisz na mnie do prokuratury. Jest to pusty gest, gdyż
                prawo jest po mojej stronie. Comprende?

Istotnie tak ma być. Dodam, że aby stawiać takie zarzuty jak Twoje, należy
                cokolwiek znać przepisy. Radni POPiSu i Od Nowy żerują na Twojej nieznajomości
                prawa. Radni SLD, nie robią tego. Czyli postępują uczciwie mimo tego, że Tobie
                się to nie podoba, a nie podoba się dlatego, że nie znasz przepisów regulujących
                tą materię. Comprende?

Kolejny Twój przykład jest równie chybiony, jak pierwszy. Z tych samych powodów.
                A w „rzeczywistości” Twój przykład wygląda tak: Ten ktoś dostaje plecenie od
                szefa, że ma gdzieś pojechać, a że wraca późno, więc dostaje odeń zgodę na
                odebranie służbowym autem dzieci ze szkoły. Ty zaś lecisz z donosem do szefa by
                mu się podlizać. Pusty gest. A wręcz, w oczach osób zorientowanych, robisz z
                siebie idiotę.

Ciekawe? Nie, prozaiczne.

Jak pisałem wyżej, powinieneś najpierw poczytać przepisy ustawy o samorządzie
                gminnym, wtedy może przestaniesz łapać się na tanie sztuczki radnych POPiSu i Od
                Nowy. Radni ci doprowadzili do tego tylko, że RIO uwali tą uchwałę. Pójdzie
                szmal na papier, toner, znaczki pocztowe, koperty i takie tam. A efektu, poza
                politycznym teatrem, to nie przyniesie. Comprende?
                • Gość: andreas Re: czyli IP: *.centertel.pl 25.04.06, 19:41
                  jeszcze raz , Ty n ie wiesz i ja tez czy wszystko matematycznie sie zgadza...
                  Poniał?

Po drugie jest to gest, który warto wykonac by dana osoba nie myslała,
                  ze ma popracie...
                  gest, ale pełen wymowy...
                  Poniał?

Policjant łapiacy złodziejaszka mógłby go puscic,
                  bo i tak pusci go prokurator... a w tym czasie moze policjant zająłby sie
                  jakims poważniejszym, a odpuscił drobnego!
                  Nie, dobrze że lapia tych co zaraz wypuszczą,
                  taki gest!
                  Poniał?

Jak by tak zawsze i tylko matematycznie, to czasami nie opłaca sie wychodzic z
                  domu albo komus pomagac... taki gest...
                  poniał?

I musisz sobie wbic do głowy, ze nie tylko w działaniach człowieka
                  liczy sie bezduszny przepis czy regulamin,
                  bo masz do czynienia z ludźmi, których n ie traktuj,
                  jak dodatki do regulaminu...
                  Poniał????

Pomysl o tym... moze poczujesz coś...
                  • Gość: albert Re: czyli IP: 83.168.96.* 25.04.06, 19:52
                    te cyferki chyba jednak sie nie zgadzaly.

chociazby zalozenie ze beda rekordowe wplywy ze sprzedazy gruntow, wiele z tego
                    chyba sie nie udalo zrealizowac z tego co kojarze.

poza tym wydatki na akwapark i hale widowiskowa - miala na to pojsc kasa, a na
                    co poszla???
                    • Gość: nieradny Re: czyli IP: *.system.szczecin.pl 25.04.06, 20:17
                      Gość portalu: albert napisał(a):

> te cyferki chyba jednak sie nie zgadzaly.
                      >
                      > chociazby zalozenie ze beda rekordowe wplywy ze sprzedazy gruntow, wiele z
                      tego
                      > chyba sie nie udalo zrealizowac z tego co kojarze.
                      >
                      > poza tym wydatki na akwapark i hale widowiskowa - miala na to pojsc kasa, a na
                      > co poszla???

cyferki się zgadzały, a wszystkie zmiany w budzecie zatwierdzali radni, ci
                      sami, kórzy teraz głosowali przeciw, na tym polega ich hipokryzja
                      • Gość: albert Re: czyli IP: 83.168.96.* 25.04.06, 21:30
                        a poza tym jak sie mozna w takiej sprawie wstrzymac od glosu, albo sie uwaza ze
                        budzet byl dobrze wykonany albo nie.
                        tu nie ma opcji wstrzymal sie, nie powinno byc!
                      • Gość: andreas Re: czyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 01:37
                        ale moze sie jednak nie zgadza cos...
                        ten prezydent lubi robic cos wbrew przepisom....
                        dlatego tak duzo czasu spedza obecnie na ławie oskarzonych!

A komisja rewizyjna....

Jedna komisja bez problemu kilka lat temu zmieniła plany zagospodarowania
                        i mamy tam teraz Geanta, a ktos ma posiadłośc na Florydzie!
                    • xyz-xyz Re: czyli 26.04.06, 08:09
                      Kolejny znawca:))) Budżet był nowelizowany compadre:)
                  • xyz-xyz Re: czyli 26.04.06, 08:08
                    > jeszcze raz , Ty n ie wiesz i ja tez czy wszystko matematycznie sie zgadza...
                    > Poniał?

Wiem. Ponieważ Komisja Rewizyjna wnioskowała za udzieleniem, a zgodnie z art. 18
                    a taki wniosek opiniuje RIO. I całe Twoje dalsze dywagacje biorą w łeb. Czytaj
                    uważniej. A gesty to niech POPiSy i Od Nowy czynią na swój koszt, nie mój.
    • Gość: borewicz Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.szczecin.mm.pl 25.04.06, 08:02
      A co to jestHIEPRMARKET?;-)
      • zona.pijaka Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo 25.04.06, 08:09
        Pacyna-Pit ma pretensje do p. Jurczyka ze nie wybudował aquaparku. Trzymajcie
        mnie ludzie - dawno takiego idiotyzmu nie czytałam.

> Kinga Konieczny, Jolanta Kowalewska, Mariusz Rabenda 24-04-2006, ostatnia
        aktualizacja - kóres z nich napisało:
        W prawdzie brak absolutorium jest podstawą do zwołania referendum w celu...

W jakiej prawdzie, szanowwni redaktorzy, w jakiej prawdzie?
        • Gość: wowo Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:15
          A co?wybudował?gdzie?
    • Gość: Skrzatek Pan Rokita IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.06, 08:26
      powinien zastanowic sie nad zmiana w swoim zyciu, bo w kabarecie ma szanse
      odniesc duzo wieksze szanse niz w polityce. Sprawia wrazenie
      przeintelektualizowanego pelnego zolci zakompleksionego smutasa. Idz pan precz
      do kabaretu! Powodzenia.
      • Gość: marian paździoch Re: Pan Rokita IP: *.chello.pl 25.04.06, 08:41
        słuchając Rokity,zastanawialem sie.
        czym ten facet rózni sie od Lepera?
        teraz wiem, czupryną.

mp
        • Gość: Galoty Re: Pan Rokita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 08:46
          Maryś. Jeszcze wielkościa elektoratu i wykształceniem.
          • Gość: marian paździoch Re: Pan Rokita IP: *.chello.pl 25.04.06, 08:56
            zastanawiałem sie nad sensem jego wypowiedzi.
            powtarzam,
            tak patrząc i słuchając.
            tylko czupryną.

mp
      • Gość: Walach Chrobrego Re: Pan Rokita IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.06, 09:02
        Rzeczywiscie posel Rokita wydaje sie byc duzo bardziej smutny i gorzki niz
        nieszczesny Lepper. Pewnie posel Rokita to postac tragiczna..!
      • Gość: Krakus Re: Pan Rokita IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.04.06, 09:08
        Wiecie, ze Rokite nazywali szuja w liceum.
        • Gość: zeneris Re: Pan Rokita IP: *.orange.pl 25.04.06, 20:14
          A Krakusa idiotą w podstawówce. I mieli rację!
    • Gość: max Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogodn... IP: *.szczecin.mm.pl 25.04.06, 08:34
      Brawo radni.postawić market na pogodnie wziąść kaske na jesienne wybory i
      wszycho gra. a ja nie mam ochoty mieszkać kolo kolejnej castoramy. a moze zaorać
      park Kasprowicza i tam zbudować?Tam jest tyle terenów!!!! PS:rada dla wszystkich
      przeciwników tej idiotycznej inwestycji(polmo)- wyjściem z sytuacji jest
      postawienie na terenie polmo -pomnika papieżowi lub Jurczykowi.Albo Rydzykowi!!!
      Wtedy wygramy. PS2: a czy dyr fabryki jest koleś który rozłożył bydgoski romet?
      • zona.pijaka Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo 25.04.06, 08:39
        Gość portalu: max napisał(a): coś tam

Bełkot idioty

• Gość: max Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.szczecin.mm.pl 25.04.06, 09:25
        Zonopijaka. Tkwij w swoim prawicowym projurczykowym marażmie. Pewnie jesteś w
        przyparafialnej bojówce moherowych beretów. A ja i tak wiem że nie chcę mieszkać
        kolo hipermarketu. Bo nie ma tu dostatecznej infrastruktury drogowej, ceny
        naszych mieszkań spadną na łeb. a jakie beda plusy jego powstania? Budowac go
        będą nie szczecińskie firmy, materiały też przyjadą z kraju a właściciel
        hipermarketu ma pewnie zarejestrowana działalnośc na Kajmanach i złotówki
        podatku tu nie zostawi. A jakie są twoje argumenty za?
        • Gość: tosiek Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:36
          Ty dziękuj chłopie pewnej radnej bo poza Castorama miałbyś jeszcze drugi
          hipermarket Kaufland. Dzięki jej szybkości podejmowania decyzi hipermarket typu
          Kaufland wykreślono z planu a pozostawiono tylko typu Castorama bo na to była
          zgoda wszystkich.
          • Gość: kachna Re: Jurczyk bez absolutorium, hieprmarket na Pogo IP: *.chello.pl 25.04.06, 10:13
            dotychczas mówiono, ze Szczecin to wiocha z tramwajami, a teraz będzie: "wiocha
            z tramwajami i hipermarketami"
    • Gość: copy. Rokita BEZ RĘKI, hmm :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:19
      No to byłoby szkoda, bo ręki ani rusz :-)
    • krokus5 krokus5 25.04.06, 12:13
      SLD głosując za pokazało swoje prawdziwe oblicze.Towarzysze zawsze popierali
      Jurczyka bo jest im wygodny.Najlepszy układ mieli jak vice był Wieczorek
      (rządził z tylnego siedzenia ogłupiałym lokalnym Preziem)Sprawę POlmo polecam
      ABW.Dużo dziwnych typów i spółek się przy tym kręciło a spółka należała kiedyś
      do sławetnego programu NFI.
    • Gość: Zyga Zamiana parceli IP: *.globalconnect.pl 25.04.06, 13:31
      A mnie zastanawia ta rewlacyjna zamiana działek. Zgodnie z artykułem "Gryf dał
      miastu dwie nieruchomości przy ul. Wendy (w sumie 3844 m kw.), w zamian dostał
      dwie inne w centrum miasta: przy ul. Krzywoustego 14 (tuż przy Kupcu) i przy ul.
      Kormoranów (w sumie 5838 m kw.). Zgodnie z wycenami rzeczoznawców miasto musi
      jeszcze Gryfowi dopłacić 570 tys. zł."
      Za 2 małe parcele miasto daje 2 większe (prawie 2x), w tym jedną w centrum
      miasta i jeszcze musi dopłacić do tego interesu!!!
      Czy te wyceny były rzetelne? Ciężko mi uwierzyć!
      Druga zamiana wygląda podobnie.
      • Gość: doradca Re: Zamiana parceli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:14
        No i SLD głosuje za absolutorium dla Jurczyka. Wszak Gryf to Derbiszewski z SLD.
        Wyjątkowa jest tu obłuda pewnego tu aparatczyka z SLD ktory tłumaczy to
        koniecznością zaoszczędzenia zbędnej pracy urzędów.
      • Gość: e.beata Re: Zamiana parceli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:30
        Zyga, bo Gryf w przeciwieństwie do miasta umie robić interesy ;-)))
        Wiedział o chłodni, działkę wycenił na poziomie przyszłej łasztowni, a miasto?
        miasto płaci publicznymi...
    • absztyfikant Rokita jak zwykle mnie ubawił 25.04.06, 15:14
      Rokita kandydujac w 2002 r. na prezydenta Krakowa sromotnie przerznal te wybory
      znajdujac sie w samym ogonie. Nie wiem czy posel Nitras robi dobry interes
      angazujac tego 'specjaliste' od wygrywania wyborow samorzadowych. No a ten
      tekst o 'rece' po prostu mnie rozczulil...
      • zona.pijaka Re: Rokita jak zwykle mnie ubawił 25.04.06, 18:41
        Gość portalu: max napisał(a):
        > Zonopijaka. Tkwij w swoim prawicowym projurczykowym marażmie. Pewnie jesteś w
        > przyparafialnej bojówce moherowych beretów. A ja i tak wiem że nie chcę
        mieszkać kolo hipermarketu. Bo nie ma tu dostatecznej infrastruktury drogowej,
        ceny naszych mieszkań spadną na łeb. a jakie beda plusy jego powstania? Budowac
        go będą nie szczecińskie firmy, materiały też przyjadą z kraju a właściciel
        > hipermarketu ma pewnie zarejestrowana działalnośc na Kajmanach i złotówki
        > podatku tu nie zostawi. A jakie są twoje argumenty za?

Moje argumenty są tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40594099&a=40595082
        Poza tym, o ile wiem to multimedia mają centrale przy Wojska Polskiego na
        wysokości kortów tenisowych. A w okolicy Polmo nie nie dają dostępu do
        Internetu. Wiec mając u nich Internet, nie bujaj ze mieszkasz w okolicy Polmo.
        A skoro nie mieszkasz, nic ci do tego co tam bedzie stało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka