xyz-xyz 25.04.06, 07:52 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3304507.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13868644&a=13868644 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Galoty Re: Ja chyba prorok jestem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:56 Rzeczywiście :-) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Ja chyba prorok jestem... 25.04.06, 08:08 .. na tym poziomie .. to az sie dziwie ( pierwszy cud dla proroka ), ale zgadzam sie z Toba ... JESTES !!! Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: bingo xyz 25.04.06, 08:35 Ostatnio Cejrowski bywa w krajach arabskich i okolic Jerozolimy. Już pożegnał się z Ameryką środkową. W ostatnim wywiadzie z sobie przynależną swarą i dowcipem naśmiewał się z tamtejszych obyczajów. I o trwogo, z żydówm również. Tu mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 xyz-xyz - zapraszamy do szkoły proroków:-) 25.04.06, 08:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40337058&a=40337058 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Cejrowski ma odchyły, ale co do emigrantów IP: *.comnet.krakow.pl 25.04.06, 08:57 z Azji ,Afryki to ma rację. Dlaczego muzułmanie nie emigrują do Arabii Saudyjskiej, Omanu, Kuwejtu ? To tak jaby przyjechał do mnie , facet z prowincji gdzie spędzałem urlop i żądał abym mu załatwił pracę, mieszkanie, bo on też by chciał żyć na podobnej stopie, ale stawia mi warunki, ze na razie dopóki się gdzieś nie załapie i dorobi, zamieszka pod moim dachem. Kiedy się godzę z litości aby przez kilka dni zagościł, ten po kilku dniach, żąda praw do mojego pilota od telewizora, przestrzegania postów przez moją rodzinę bo obrażam jego uczucia religijne, oraz pozwolenia na przyjazd jego rodziny bo czuje się osamotniony. Skoro jesteśmy tacy tolerancyjni, to dlaczego tępicie robactwo ? przecież one tylko chce żyć i żywi się resztkami. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Cejrowski ma odchyły, ale co do emigrantów 25.04.06, 10:08 Gość portalu: H56 napisał(a): Skoro jesteśmy tacy tolerancyjni, to dlaczego tępicie > robactwo ? przecież one tylko chce żyć i żywi się resztkami. .. czyli dobrze być robakiem, bo zawsze maja rację. Jak robak żre jabłko to naczy, ze jest ono ekologiczne, bo chemii nie rusza. Jest naturalny i ekologiczny. To po co ten człowiek jeździ do tych krajów, czyżby kompleks tatusia? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Cejrowski ma odchyły, ale co do emigrantów 25.04.06, 10:26 no jednak XYZ mial racje;-) albert_c swoje odszczekuje...hau, hau Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit nie pierwszy raz odszczekujesz Albercie.. 25.04.06, 10:28 moze chwila zadumy przed rzuceniem sie w zar walk polemicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nie pierwszy raz odszczekujesz Albercie.. 25.04.06, 10:30 szkoda czasem czasu na zadume biorac pod uwage dynamike dyskusji na forum. Tobie tez by sie czasem zaduma przydala... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: nie pierwszy raz odszczekujesz Albercie.. 25.04.06, 10:34 zaduma to by się politykom przydała, szczególnie tera. Bo to co mówili kiedyś, to się zdeufraudowało. czy przy dojściu do władzy wszyscy tak nagle gasną. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: nie pierwszy raz odszczekujesz Albercie.. 25.04.06, 12:24 A co to znaczy zdefraudowało? Bo jeżeli masz na myśli "zdefraudowało", to przypominam, iż ono oznacza bezprawne zawłaszczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: nie pierwszy raz odszczekujesz Albercie.. 25.04.06, 12:36 chodzi mi o to, że sie swoim pogladom sprzeniewierzyli. (też, że przywłaszczyli sobie cos powierzonego szczególnie pieniadze i wiarę społeczną) - tylko zapomnieli co wtedy mówili, a co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja e-tam 25.04.06, 13:03 a tak na marginesie tak musisz pokazać, że tys komuch i masz rację. A może bez tej czerwieni na tarczy, bo po co ta walka. Przeciez tak naprawde lewica nie jest lewicą, a prawica nie jest prawicą. Bo zobacz niektórzy maja lateralizaję polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: e-tam 25.04.06, 13:25 Nie rozumiem co ma piernik do wiatraka? Po prostu używaj słów, których znaczenie jest Tobie znane. Nie czepiam się byków w pisowni, bo sam nie jestem orłem z ortografii, ale zazwyczaj posługuję się słownictwem, które znam. I nie ma to nic wspólnego z moim komuszeniem, czerwienią, czy chęcią postawienia na swoim. Zwróć uwagę, że w tym wątku nie polemizowałem z Tobą. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: e-tam 25.04.06, 13:31 to po co sie pytasz, przeciez Tobie nie odpowiadałam. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: e-tam 25.04.06, 15:12 Ano po to, że skoro napisałaś coś na forum, to jest to przeznaczone dla nieokreślonej liczby odbiorców, w tym mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: e-tam 25.04.06, 15:45 to Tobie można, a mi nie?. W tych słowach mi chodziło o sam mechanizm. Przepraszam jak Cie podswiadomie walnęłam, ale nnie miałam tego zamiaru. Tylko ja za bardzo nie cenie ludzi, gdzie najpierw byli w SLD, a póxniej przeszli do samoobrony i odwrotnie. jak Kaczyński najpierw gadał na Lepera, a tera jest jego frend i niedługo może cała polska zacznie tak mysleć i mówić. Ale to jest mało ważne, ważne kto na prawdę rządzi Polską, bo jak wszyscy przy władzy to robia coś innego niż głosili - obojetnie czy z lewa czy z prawa czy ze środka.. Niby człowiek praworeczny, a lewą reką pisze lub odwrotnie., albo jak mu wygodnie. czyli jak to można nazwać jak nie sprzemierzenie sie swoim ideałom, a zawłaszczenie kapitału. Albo gadał prawicowo i to radykalnie, a tu nagle leperowo. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz A to jest najcudniejsze:))))))))))))))) 25.04.06, 12:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13868644&a=13870759 Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: A to jest najcudniejsze:))))))))))))))) 25.04.06, 15:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40468843&wv.x=2&a=40649468 Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: A to jest najcudniejsze:))))))))))))))) 26.04.06, 07:54 A jednak się gniewasz:(( O safandułę, czy o Milewicz? A Może o Wandę co będzie miała uciechę?:)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: A to jest najcudniejsze:))))))))))))))) 26.04.06, 09:39 www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006042603 Tak jak przewidywałem, orwellowskie Ministerstwo Miłości, zostanie przekwalifikowane w cziereswyczajkę. Kiedyś się śmiałem ze "zbrodni ściągnięcia majtek". Teraz mamy "gang" Jaruzelskiego. Powiedz mi absztyfikancie, co czujesz widząc dzieło waszych rąk? Nadal będziesz, wbrew oczywistym faktom, twierdził, to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13868644&a=13872010 Mam nieodparte wrażenie, że niebawem okaże się, że uczestnicy Okrągłego Stołu odpowiedzą za zmowę z „gangiem”... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 09:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=13868644&a=13873509 www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,22635.html?rss=1 Napisz mi coś jeszcze o "moralnym prawie", o tym czego mi nie wolno, o manipulowaniu. Dodam, iż ów 83-latek zmarł na raka. Zapytaj Leona co o tym myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 11:22 XYZet o co Ci chodzi z tym 83 latkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 11:53 O nic Albercie, o nic... tak sobie klikam... zastanawiając się jak się ma do sprawiedliwości skazywanie na dożywocie starców stojących nad grobem, za czyny które ani dzisiaj, ani "wczoraj" nie były zagrożone tak surową karą... no ale ja nie mam moralnego prawa... zaś piewcy IPNu z wyżyn swego prawa moralnego, mogą dokonywać prymitywnej zemsty za czyny sprzed 50 lat, w imię Sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 11:58 gosc sie znecal i dostal za to wyrok. dla mnie nie jest wazne ile mial lat jak go skazywano, popelnil kiedys przestepstwo i spotkala go za to kara. a zostal skazany na dozywocie, bo ja chyba tego nie doczytalem? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 12:13 Czym on się różni od obecnego gliny, który się znęca nad aresztowanym? Tylko tym, że czyn starucha nie uległ przedawnieniu, zaś czyn obecnego gliny, tak. > a zostal skazany na dozywocie, bo ja chyba tego nie doczytalem? Skazanie 83-letniego człowieka chorego na raka, na 4,5 roku więzienia bezwzględnego, to w istocie wyrok dożywocia. I proszę Cię nie udowadniaj mi, że jest inaczej... To tak jak sowieckie trybunały skazywały na 5 lat ciężkich robót ... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 12:23 dla mnie to bez znaczenia czy byl chory czy nie, wg zasluzyl sobie na taki wyrok swoim postepowaniem w mlodosci. za takie bledy zyciowe tez trzeba czesto placic kare. ktos go zmuszal zeby sie znecal nad ludzmi (zazwyczaj pewnie niewinnymi do tego)? pewnie nie, byl zwyklym sadysta i spotkala go zasluzona kara. i jest wg mnie naduzyciem porownywanie tego do wyrokow sowieckich, bo to dezaawuuje system sowiecki. a czym sie rozni od gliny? dla mnie tylko tym, ze tamten znecal sie nad niewinnymi, zazwyczaj z tego co rozumiem wiezniami politycznymi, dzialal na zlecenie owczesnego rezimu wg mnie wbrew interesom ojczyzny, ktora mu placicla za tamte dzialania. taka jest moja ocena tego wyroku. ale to ocena taka na wyrost bo ja szczegolow nie znam tej sprawy, ale nie zamierzam negowac wyroku sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 12:46 > dla mnie to bez znaczenia czy byl chory czy nie, wg zasluzyl sobie na taki wyro > k > swoim postepowaniem w mlodosci. Art. 53. KK § 1. Sąd wymierza karę według swojego uznania, w granicach przewidzianych przez ustawę, bacząc, by jej dolegliwość nie przekraczała stopnia winy, uwzględniając stopień społecznej szkodliwości czynu oraz biorąc pod uwagę cele zapobiegawcze i wychowawcze, które ma osiągnąć w stosunku do skazanego, a także potrzeby w zakresie kształtowania świadomości prawnej społeczeństwa. § 2. Wymierzając karę, sąd uwzględnia w szczególności motywację i sposób zachowania się sprawcy, popełnienie przestępstwa wspólnie z nieletnim, rodzaj i stopień naruszenia ciążących na sprawcy obowiązków, rodzaj i rozmiar ujemnych następstw przestępstwa, właściwości i warunki osobiste sprawcy, sposób życia przed popełnieniem przestępstwa i zachowanie się po jego popełnieniu, a zwłaszcza staranie o naprawienie szkody lub zadośćuczynienie w innej formie społecznemu poczuciu sprawiedliwości, a także zachowanie się pokrzywdzonego. § 3. Wymierzając karę sąd bierze także pod uwagę pozytywne wyniki przeprowadzonej mediacji pomiędzy pokrzywdzonym a sprawcą albo ugodę pomiędzy nimi osiągniętą w postępowaniu przed sądem lub prokuratorem. Przekonaj mnie jakie "cele zapobiegawcze i wychowawcze, które ma osiągnąć w stosunku do skazanego", chciano osiągnąć. Postaw się w roli glosatora. Mój prymitywny intelekt nie może ogarnąć, jaką lekcję ten człowiek od sądu dostał. Mi do głowy przychodzi wyłącznie jedno: zemsta. Ale ja głupi jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 13:11 to powiedz mi jakie cele 'zabobiegawcze czy wychowawcze' chca sady osiagan wzgledem np. nie placacych alimentow, sparwcow wypadkow samochodowych, pijanych kierowcow itp. po co ich skazywac, po co w ogole procesy? mozna tak zmnozyc w dziestaki tych przykladow. ja Cie nie zaskocze zadnymi przykaldami paragrafow bo biegly w tym nie jestem, ale mysle ze wina tego goscia nie jest kwestionowana, wiec powiedz mi dlaczego ktos winny czemus takiemu jak znecanie sie na ludzmi nie powinien poniesc za to kary, bo ja znowoz tego nie kumam. czyja zemsta? a moze jednak kara wynikla z zadoscuczynienia tamtej krzywdy? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 13:53 > to powiedz mi jakie cele 'zabobiegawcze czy wychowawcze' chca sady osiagan > wzgledem np. nie placacych alimentow, sparwcow wypadkow samochodowych, pijanych > kierowcow itp. - alimenciaże - placenie alimentów - sprawcy wypadków - pstrozna jazdę, - pijani kierowcy - jazdę na tzrzeźwo. > po co ich skazywac, po co w ogole procesy? By ich ukarać. > mozna tak zmnozyc w dziestaki tych przykladow. Ale to denagogia. > ja Cie nie zaskocze zadnymi przykaldami paragrafow bo biegly w tym nie jestem, > ale mysle ze wina tego goscia nie jest kwestionowana, wiec powiedz mi dlaczego > ktos winny czemus takiemu jak znecanie sie na ludzmi nie powinien poniesc za to > kary, bo ja znowoz tego nie kumam. Wyjaśniam. Człowiek ten w istocie popełnił czyny zabronione. Zarówno w ówczesnym stanie prawnym, jak i w obecnym. Problem polega na tym, że cywilizowane państwa przyjęły pewną zasadę, która polega na tym, że Państwo i Społeczeństwo, w swojej łaskawości, odpuszcza winy ludziom, jeśli upłynie pewien okres czasu. Z uwagi na wagę spraw, owe cywilizowane kraje, w umowach międzynarodowych, ustaliły, że pewne kategorie przestępstw nie ulegają przedawnieniu. Jest to katalog zamknięty. Jednakże w Katolandzie uznano, że nawet drobny występek popełniany przez pewien katalog sprawców, jest "zbrodnią komunistyczną" i przedawnieniu nie ulega. W ten sposób zrównano wymordowanie niemal całego narodu, ze spoliczkowaniem aresztanta, przez funkcjonariusza. Jedynym uzasadnieniem dla takiego postępowania, jest chęć zemsty ze strony „moralnych” zwycięzców. I jak jestem za tym by zbrodniarzy wojennych ścigać do skutku, tak uważam, iż występek polegający na pobiciu więźnia, nie powinien być zrównywany ze zbrodnią ludobójstwa. Nie ma dla tego żadnego uzasadnienia. Po pierwsze, nie uznano że PRL był państwem zbrodniczym, przez to nielegalnym. Po drugie, pobicia dokonywane przez hitlerowców nie stanowiły „zbrodni wojennych”. Tym samym „moralni zwycięzcy” z wyżyn swojej „moralności”, uznali swoich pokonanych przeciwników za zbrodniarzy, niezależnie od tego, jakiego czynu się dopuścili. To jest właśnie zemsta. Nic więcej. Jeżeli zaś uważasz, że faktyczne dożywocie dla człowieka, który nikogo nie zabił, po 50 latach stanowi zadość uczynienie, to nie mamy o czym rozmawiać. Najwyraźniej nie rozumiesz idei państwa prawa. Wytłumaczę Tobie to jeszcze inaczej. Zdarzały się pobicia ówczesnych milicjantów i nie zawsze, karano sprawców. Jan Kowalski robotnik pobił Tomasza Nowaka, posterunkowego komendy powiatowej Milicji Obywatelskiej. Jest rok 1955. Tomasz Nowak zatrzymawszy Kowalskiego na komisariacie, pobił go również. Nim Kowalskiego skazano, po śmierci Józefa, PRL ogłosił amnestię i Kowalski wyszedł bez kary. Mija 50 lat i IPN zarzuca Nowakowi zbrodnię komunistyczną, po czym wsadza go do więzienia na 4,5 roku. Nowak ma 85 lat i rak płuc. Kowalski tez ma 85 lat i dostaje dodatek kombatancki. Nowak umiera w więzieniu.... Zaś Albert czuje, jak sprawiedliwości stało się zadość. Dodam modyfikację. Kowlaski, będąc w NZS, zastrzelił Nowaka, zaś brat Nowaka (też milicjant), pobił za to brata Kowalskiego. Kowalski nigdy nie zostaje schwytany bo uciekł do Kanady. w 2005 r. wraca i donosi na brata Nowaka do IPN o zbrodnię komunistyczną. Dalszy scenariusz jest taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 14:40 wiesz, mi sie cos zdaje ze bez pelnej lub szerokiej znajomisci tej sprawy nie dojdziemy do porozumienia. Nie wiemy ilu ludzi torturowal czy tez bil. nie wiemy jak bardzo ich krzywdzil itp. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 26.04.06, 14:49 Nikogo nie zabił. Nie jest żadnym zbrodniarzem. Powinno się przedawnić, jak każde pospolite przestępstwo. Niestety "moraliści", dla zemsty, stworzyli hybrydę o nazwie "zbrodnia komunistyczna". Wór, w który mogą wrzucać każdego. Jaruzelskiego, jakiegoś starca z rakiem, szefa TVP za weryfikację dziennikarzy (dokładnie to samo robił Dworak w TVP z tymi co po Kwiatkowskim), babę od majtek. I nie ma tu znaczenia czy bił bardziej, czy mniej. Mamy parszywą zemstę. Nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 28.04.06, 04:59 Nie osmieszaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Powiedz mi co czujesz czytając to? 28.04.06, 08:24 Jest nadzieja skoro masz takie odczucia:) Może przestaniesz się ośmieszać broniąc przegranej sprawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Pytanie do proroka !!! No bo kogo tu zapytać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:28 Jaki wyrok dostanie Wieczorek ? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Pytanie do proroka !!! No bo kogo tu zapytać 26.04.06, 13:55 A co ja wróżka jestem? Nie zbadane są wyroki boskie i sądów rejonowych:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Pytanie do proroka !!! No bo kogo tu zapytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:58 No to kolego prorok może chociaż wywróżysz czy zabezpieczą majątek na poczet grzywien czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Pytanie do proroka !!! No bo kogo tu zapytać 26.04.06, 14:37 Takie czynności, to robi prokurator na etapie postępowania przygotowawczego. Jeśli więc nie ma zabezpieczeń, to raczej nie będzie. Można z tego wnioskować (na siłę), iż prokuratura nie czyje się zbyt pewnie. Gdyby mieli dowody-brzytwy, to by pojechali po całości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Pytanie do proroka !!! No bo kogo tu zapytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 14:43 Pojechaliby po całości mówisz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Pytanie do proroka !!! No bo kogo tu zapytać 26.04.06, 14:53 Pęczak siedzi 1,5 roku. Niby dlaczego? Bo jest takie zapotrzebowanie. Nie ma dla tego żadnego uzasadnienia procesowego. Znajomy sędzi powiedział mi, że nie ma odważnego który by uchylił Pęczakowi areszt, bo media by go rozszarpały. Niezależnie od uzasadnienia. Taki klimat. Pęczka to wróg publiczny. Jak każdy z SLD. Gdyby na Wieczorka były mocne dowody miałby pełen wachlarz usług... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty To są po prostu represje ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 16:32 Pęczak ewidentnie siedzi za poglądy polityczne. To są represje wobec "socjaldemokratów" ! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: To są po prostu represje ! 27.04.06, 08:33 Wskaż mi, w którym miejscu tak napisałem. To co zaprezentowałeś, to nie jest polemika, tylko efekt braku argumentów. Pęczak nie siedzi za poglądy, tylko za jakieś przewały. Nie jest to też „represje wobec socjaldemokratów”. Twierdzę natomiast, że brak jest podstaw do długotrwałego przetrzymywania Pęczaka w areszcie. On jedyny, bodaj, z 22 oskarżonych siedzi. Jako symbol SLDowskiej korupcji. A siedzi nadal bo nie ma odważnego, który go z aresztu zwolni. Strach przed mediami. I aby nie być gołosłownym coś Tobie zacytuję: „Trzeba w sposób otwarty stwierdzić, że stosowanie środków zapobiegawczych w celach prewencji ogólnej i szczególnej bez równoczesnego występowania uzasadnionej obawy uchylania się oskarżonego od wymiaru sprawiedliwości - zmienia w rzeczywistości ich procesowy charakter, czyniąc z nich w gruncie rzeczy środek swoistej represji karnej, realizowanej pod szyldem procesu karnego”. „Istota i zasady procesu karnego” Andrzeja Murzynowskigo Warszawa 1994 Jak widać nie są to moje wymysły, skoro Doktryna zauważa problem uznawania tymczasowego aresztowania, jako „swoistej represji karnej”. W sprawie Pęczaka jest to ewidentne. A jego przynależność partyjna nie jest bez znaczenia. Uważasz, iż spośród 22 oskarżonych jedynie Pęczak będzie się uchylał od odpowiedzialności karnej? Wskaż mi co na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: To już jesteś namierzony :)) 28.04.06, 09:29 W naszym kręgu kulturowym od 2000 lat żaden nawet z podejrzanyzch nie miał szans doczekania się spokojnej starości :)) Ale mimo to serdecznie pozdrawiam i na przekór tej nieszczęślowej tradycji, życzę długich i spokojnych lat życia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja nie nie jestes prorokiem, tylko facetem z lodówką 28.04.06, 10:53 pełną piwa. Jakie masz? Odpowiedz Link Zgłoś