Dodaj do ulubionych

Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szczecina

03.05.06, 21:11
pytanie ma charakter otwarty :-))), Chodzi mi o cechy a nie nazwiska
Obserwuj wątek
    • kiciara11 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:15
      madry i uczciwy. Tylko tyle.

Jak bedzie madry to polowe sukcesu mamy w kieszeni a jak do tego bedzie uczciwy
      to caly sukces w naszej wspolnej kieszeni a nie tylko w jego.
      • Gość: eri Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 03.05.06, 21:18
        no i cały misterny plan w p....u ,takich polityków nie ma:(
        • Gość: biegacz Re: Byle nie Piechota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:25
      • Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:19
        mądra
        doświadczona
        umiejąca dobrać współpracowników
        z czystymi rękami i czystym sumieniem
        zamożna
        • kiciara11 sensor 03.05.06, 21:27
          ale ja nie zamierzam startowac;))
          • Gość: sensor Re: sensor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:40
            nie pisałem o wirtualnych kandydatkach tylko realnych.ty się nie liczysz,bo nie
            istniejesz :(
            • kiciara11 Re: sensor 03.05.06, 21:44
              istnieje! wlasnie sie uszczypnelam!
              • Gość: sensor Re: sensor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:47
                tak ci się wydaje.dopóki ja nie mogę cię uszczypnąć to nie istniejesz.nie
                mówiąc o tym że nie bawią mnie takie głuypawe dyskusje w których celuje pare
                postaci na forum.poszukaj sobie kogoś innego do takiej konstruktywnej wymiany
                myśli.cześć
                • kiciara11 Re: sensor 03.05.06, 21:49
                  no to stracilam jednego wyborce...
        • mamoniowa303 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:03
          Gość portalu: sensor napisał(a):
          zamożna

apetyt rosnie w miare jedzenia, czasami...
          • kiciara11 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:05
            mowil o kandydatce wiec chyba chodzilo mu o Pania Lubinska
            • beatrix13 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:07
              ona kryterium wieku mocnooo przekracza
              no i zbyt mądra nie jest,
              a jak zacznie wywiadów udzielać i chichotać,to się okaże,że Jurczyk przy niej
              to mózg
              • mamoniowa303 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:11
                zgadza sie, jej juz blizej niz dalej.
                Bez urazy, ale pani profesor nie ma kwalifikacji na menedzera...
          • Gość: koneser Re:Pani Jacyna ma ładne nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:28
            • swarozyc Re:Pani Jacyna ma ładne nogi 11.05.06, 13:29
              poprosilbym o ladne piersi.
              • Gość: koniuszy Re:Pani Jacyna ma ładne nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:33
                Ładne piersi to nie ten model ona ma ładne nogi i tylko tyle
                • Gość: swarożyc Re:Pani Jacyna ma ładne nogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:34
                  Zgadzam sie tylko co nam po tym przecież to juz i tak przechodzony rocznik
        • Gość: xxx Re: Tylko Rysio z klanu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:00
      • Gość: połczynianin Re: Głosujmy na Sławomira Nitrasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:20
      • Gość: belunia10 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 17:39
        dodam jeszcze ze powinien byc wukształcony, by mieć szersze horyzonty !!!
        Poniewaz horyzont aktualnego prezydenta sprowadza sie do punktu.
    • mamoniowa303 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:20
      coz za abstrakcyjne pytanie :-)
      • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:26
        1. Powinien być jeszcze człowiekiem młodym, najwyżej w sile wieku, jak Marian
        Jurczyk.
        2. Powinien być zameldowany w Szczecinie jak Mirosław Czesny.
        3. Powinien przez ostatnie 30 lat mieszkać i pracować w Szczecinie jak Wojciech
        Długoborski.
        4. Powinien mieć nieskazitelną przeszłość jak Zbigniew Zalewski.
        5. Powinien być szczupły jak Krzysztof Piotr Zaremba.
        6. Powinien zrobić dla Szczecina tyle co Jacek Piechota (ksywa "Robert").
        7. Powinien mieć sukcesy na arenie politycznej jak Teresa Lubińska.
        8. Powinien znać się na finansach i ekonomii Szczecina jak Sławomir Nitras.
        9. Powinien być apolityczny jak Grzegorz Napieralski.
        10. ...
        • kiciara11 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:30
          normalnie mnie zdolowales... takiego spojrzenia jeszcze nie czytalam, poczulam
          bezradnosc.
          • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:32
            Jeśli to do mnie - dziękuję, mimo wszystko. Zawsze to jakaś satysfakcja z
            efektu mojej wypowiedzi. Wpiszę sobie do życiorysu: "Kobiety mdlały od jego
            słów"

;-)))
            • kiciara11 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:34
              "Kobiety mdlały od jego
              > słów"

- zdecydowana nadinterpretacja! Ja tylko humor przy Tobie stracilam;))
              • mamoniowa303 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:43
                mnie tez to zdolowalo :(
        • Gość: Galoty eryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:40
          Dodałbym kilka jeszcze ale podałeś samą esencję spraw :-)
      • Gość: walonki Re: Endrju Lepper tylko on IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:30
    • Gość: Pismak Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.05.06, 21:27
      Już to przerabialiśmy. Wychodzi zawsze, że doskonale wszyscy wiemy, jakie cechy
      powienien mieć Prezydent Szczecina. Tylko, dlaczego wybieramy spośrod takich,
      co tych cech w ogóle nie mają?

pismak_logowany@gazeta.pl
      • mamoniowa303 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:31
        a jaki mamy wybor ?:(
        • Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:49
          możesz wybrać między pismakiem, erykiem i galotami.tyle że oni sa mocni w gębie
          na forum a jakby mieli stanąc przed tłumem samotnych matek bez zasilków czy
          rozwścieczonymi stoczniowcami to zesr...by sie w gacie (nie mylić z galotami)
          • mamoniowa303 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:51
            a istnieja ?
            • Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:54
              co:a istnieją?
          • Gość: Galoty Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:54
            Jeżeli o mnie chodzi to nie zamierzam stawać przed matkami bez zasiłków. Jestem
            absolutnym egoistą i pomagam swojej matce i gwarantuję Ci , że nie potrzebuje
            zasiłku. Rozwścieczonych stoczniowców jak i tzw wielkoprzemysłowej klasy
            robotniczej nie mam zamiaru na oczy oglądać bo to tylko inna forma komunizmu
            bez względu na to czy przewodzi jej Komołowski, Manicki, Jurek czy ten z
            przepitym głosem ... o Gajek czy jakoś tam.
            • Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:57
              i dlatego na temat cech oraz konkretnych kandydatur na prezydenta Szczecina
              może sobie pogadać najwyżej na forum. takie pieprzenie nieudaczników i tchórzy
              bez twarzy
              • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:01
                sorry, ale ja w MOJEJ pracy odnoszę same sukcesy. A politycy (zwłaszcza
                szczecińscy: Zaremba, Piechota, Liberadzki, Balazs, Komołowski, Lubińska,
                Napieralski, na czele z Jurczykiem) to dopiero banda nieudaczników, w
                większości przyspawana ryjami do warszawskiego koryta. A miasto ginie...
                • Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:10
                  twoje sukcesy są tak wiarygodne jak twoje teksty.pisać możesz sobie na
                  Berdyczów miernoto
                  • beatrix13 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:11

> twoje sukcesy są tak wiarygodne jak twoje teksty.pisać możesz sobie na
                    > Berdyczów miernoto

elektorat Lubińskiej wspaniały jak widac powyżej,
                    wart Pac pałaca
                    • Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:15
                      a ty się czep tramwaju.ożywaisz się tylko jak pisze się o Lubińskiej.poza tym
                      masz dowcip i bystrość betoniarki.zbastuj człoweoiku bo ta obsesja doprowadzi
                      cię do psycholowa.masz tego swpjego Piechotę zktórego żyjesz i postaw świeczkę
                      w kościele żebyś mógł tak żyć dalej,bo bez niego giniesz.
                  • kiciara11 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:15
                    sensor to zdradz kto jest twoim mentorem i na kogo zaglosujesz.

sensor-> lacznik, ktorego przewodnosc lub pojemnosc zmienia sie pod wplywem
                    dotkniecia palca, co powoduje wyzwolenie sygnalu przelaczajacego obwod
                    sterowany.

Sensor, kto ci przewodzi?
                    • mamoniowa303 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:23
                      kto go palcem popycha ?:-)
                      • kiciara11 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:24
                        a fuj...;(
                  • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:17
                    Nie sądzę, że pracujemy razem, więc chyba nie wiesz, o czym piszesz (w ostatnim
                    sprawozdaniu, zestawiającym wyniki za poprzednie 5 lat okazałem się lepszy od
                    DWÓCH osób pracujących na równorzędnych stanowiskach, poza tym jest jeszcze
                    opinia kierownictwa). Jeśli zaś należysz do wspomnianej przeze mnie grupy
                    nieszczęśników-polityków szczecińskich, to bardzo współczuję. Twojej rodzinie -
                    życie z tobą musi być koszmarem.
                    P.S. Nie pisz do nieznanych ci osób "miernoto", bo narażasz się na śmieszność,
                    jak mały Jasio, który używa inwektyw zamiast argumentów - to taka porada
                    erysty, jeśli wiesz, co to znaczy (jako szczeciński polityk masz prawo nie
                    wiedzieć).
                    • Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:22
                      smętny jesteś z tymi swoimi przechwałkami i żałosny.
                      był taki dowcip Mleczki: niemniej w pracy mnie cenią... przypominasz mi tego
                      faceta.jeszcze napisz że masz + 4 cm ponad normę i w ogóle jesteś debeściak.
                      tylko nie zapomnij powołać się na świadków
                      • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:32
                        Boli cię coś? Zazdrościsz komuś czegoś? Ja czuję się w porządku - nie kłamię w
                        sieci (a ty masz taki zwyczaj? osądzasz innych wg siebie?), w pracy mam
                        sukcesy, krytykuję leni i frustratów, bowiem ja swoją pracę wykonuję rzetelnie.
                        Skąd w tobie taki potencjał agresji i niechęci do ludzi, których nie znasz i o
                        których nic nie wiesz? Dlaczego zakładasz, że są kłamcami? Dlaczego uważasz, że
                        ktoś, kto krytykuje złych polityków musi być bezrobotny, głupi i zdradzany
                        przez żonę? Złości cię cudze powodzenie? Żal mi cię - i piszę teraz bez ironii.
                        I jeszcze te 4 cm - przykro, że ktoś potrafi dyskutować tylko na takim
                        poziomie. Rzadko bywam na tym forum, a teraz z innych wypowiedzi dowiaduję sie,
                        że podobno jesteś fanem Lubińskiej. Nie wiem, czy to prawda, bo stale kluczysz,
                        kręcisz, nie piszesz jasno, za kim jesteś. Ja ci powtarzam - nie jestem za
                        nikim, bo oni wszyscy są beznadziejni. Źle wykonują swoje powinności (posłów,
                        ministrów, radnych).
                        • Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:38
                          ty też źle wykonujesz swoje zadania.fatalnie i wogóle jestes do niczego a ja
                          nie jestem za Lubińska tylko za Nitrasem i Litwińskim. tprzynajmniej są posłami
                          i nie wylewają swoich frustracji na forum tak jak ty
                          • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 23:02

> ty też źle wykonujesz swoje zadania.fatalnie i wogóle jestes do niczego

A skąd to wiesz, bo, zdaje się, nie mieliśmy przyjemności być sobie
                            przedstawieni w realu?
            • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 21:59
              Galoty! Teroz jo ci powim: mosz recht!
              Prezydent miasta nie jest od stawania przed matkami (Jurczyk stanął - czy jemu
              stanęło, nieważne - i co z tego wynika?). Jest od bycia sprawnym menedżerem,
              którego wynajmujemy jako społeczeństwo na kilka lat. Sprawdzi sie - będzie
              dalej. Nie - to nie. Precz z komuną i czołobitnością wobec kasty pasibrzuchów-
              urzędasów żyjących z naszych podatków!
              • beatrix13 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 03.05.06, 22:00
                kryterium wieku jest ważne,
                bo to powinien być ktoś komu na przyszłości bardziej niż przeszłości zależy
        • Gość: radek Re: Może Doda coś tu zmieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:23
          Skoro burza mózgów za nasze pieniądze jest miernotą to głosujmy za burzą piersi
      • Gość: inteligentny Re: I nie powinien sikać po bramach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:36
      • Gość: studentka Re: Powinien być ładny jak S.Nitras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:40
    • Gość: real Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:57
      Być inteligentnym i uczciwym.
      • Gość: sensor Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:59
        łącznie
      • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 21:59
        a kto utozsamia te dwie cechy ?
        • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:05
          Naprawdę nie wiem.
          Ale myślę, że jak sie znajdzie, to w TO nie wdepnie bo właśnie będzie posiadał
          te cechy.
          • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 22:09
            problem w tym, ze trzeba wybrac realnego kandydata, nie wyimaginowany obraz
            naszych wyobrazen...:(
            • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:12
              Choć-em real, czasem mi sie marzy....
              • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 22:13
                ze swojego doswiadczenia wiem, ze niektore marzenia sie spelniaja. Niektore...
                • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:15
                  jestem realny na tyle, że wiem, że to - nie.
                  • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 22:19
                    a moze jeszcze dozyjemy czasow, ze to zyczenie bedzie realne ?:-)
                    • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:24
                      Matuzalem by spasował.
                      • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 22:29
                        don't give up !!!:-)
                        • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:37
                          A tam! prezydenci....
                          Maj! Maj!
                          • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 22:40
                            no tak, wybory jesienia, ale to tylko dobrze swiadczy o wyborcach, skoro juz
                            sie troszcza o ich wynik
                            a dzisiaj rzeczywiscie wyjatkowo majowo
                            • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:43
                              Byłaś gdzieś za miastem?
                              • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 22:49
                                ja tak kocham moje miasto, ze sie nigdzie z niego nie ruszam :-)
                                A ty gdzie bywales ?
                                • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:53
                                  W lesie i na łąkach nad Iną.
                                  Słońce, zawilce, kaczeńce, żurawie, etc. etc....
                                  !!!!!!
                                  • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 22:58
                                    oj, pamietam kaczence z babcinej laki...
                                    Jednym slowem udala ci sie ekskursja
                                    • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:05
                                      Udała sie.
                                      A kaczeńce i zawilce na szczęście nie wszystkie poszły pod hypermarkety i
                                      złozdiejskie dacze.
                                      • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 23:10
                                        jeszzce troche, a tylko na ilustracjach beda osiagalne grrr
                                        • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:21
                                          Hamujemy! Hamujemy! w tym czarnowidztwie ekologicznym.
                                          Szczęśliwie jeszcze trochę można sie nacieszyć przyrodą.
                                          • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 23:40
                                            o tak, jutro rano idac do pracy przez park znowu bede wsluchiwac sie w ptasie
                                            trele
                                            • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:43
                                              A ja jeszcze jutro sie byczę!
                                              Znowu w plener.
                                              • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 23:51
                                                i pogode bedziesz mial !!! szczesciarz !!!
                                                • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 23:55
                                                  Dam się rozpieszczać.
                                                  • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 03.05.06, 23:56
                                                    mistrzu, korzystaj ile wlezie, pogoda kaprysna jest
                                                  • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 00:03
                                                    Kaprysy przeczekuje pod zadaszeniem.
                                                    A słoneczną chapię garściami.
                                                  • mamoniowa303 Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) 04.05.06, 00:20
                                                    nareszcie mzona sie wiosna nacieszyc. W tym roku nawet ja nie moglam sie
                                                    doczekac konca zimy
                                                  • Gość: real Re: Dwie b. proste (ostatnio nie spotykane) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 00:07
                                                    To z 00,03 jest oczywiście do Ciebie.
      • kiciara11 real 03.05.06, 22:02
        nie zgapiaj - to byly wyzej moje propozycje:-))
        No chyba, ze mnie popieraqsz:-)
        • Gość: sensor Re: real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:11
          znowu zaczynasz te swoje przydurne pogaduszki?
          • kiciara11 Re: real 03.05.06, 22:16
            spadaj sensor
            • Gość: sensor Re: real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:19
              spadaj kiciara
              • kiciara11 Re: real 03.05.06, 22:23
                no to kto ci przewodzi sensor? Powiedz na kogo mam nie glosowac.
                • Gość: sensor Re: real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:24
                  na Piechotę
                  • kiciara11 Re: real 03.05.06, 22:26
                    to akurat wiem - eryk mi odradzil
                    • Gość: sensor Re: real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:29
                      nie wiem co to jest eryk ale jeżeli ty podejmujesz decyzje bo eryk odradził to
                      życzę powodzenia.mózgu w sklepie z plastikową odzieżą w kolorze różu nie
                      nabędziesz..
                      • kiciara11 Re: real 03.05.06, 22:33
                        sensor, poczytaj sobie uwaznie caly ten watek a moze dojdziesz o co ludziom
                        chodzi. Jezeli jednak dalej bedziesz zagubiony to sie zwroc do mnie - zawsze
                        mialam cierpliwosc do trudnych przypadkow.
                  • Gość: przerażony Re: real IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:28
                    Na tego exhumowanego... (no, nie dokończę)
    • Gość: Pismak Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.05.06, 22:14
      Chciałem zauważyć, że "pieprzenie nieudaczników i tchórzy bez twarzy"
      oraz "mocny w gębie na forum" to przecież konstytutywne cechy
      Wielonickowcalubińskiego, którego jedną z odmian jest sensor.

Czy Wy tam w sztabie Pani Exminister naprawdę nie macie mózgów? Najpierw
      geniusz student, a teraz wielonickowe stado idiotów. Z samych przyczyn
      humanitarnych przydałoby się poinformować Waszą Faworytę do Prezydenckiego
      Stołka, że skutecznie niszczycie jej image. Przecież to aż przykro patrzeć.

• Gość: sensor Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:18
        a pan pismak to jakiś taki mało rozgarnięty.wszędzie szuka kija do d... smutas
        jesteś człowieku.a tam u was w kurierze to bystrzejszych już nie ma? bo wniski
        wyciągasz pan jak ciocia Władzia której wszystko kojarzy się z pewnym
        kolejarzem który zrobił swoje i odszedł.masz kompleksy i syndrom odsunięcia?
        • zaczepialski może jakieś cechy :- 03.05.06, 22:31
        • zaczepialski może jakieś cechy :-) zamiast wojenek? 03.05.06, 22:32
          • kiciara11 Re: może jakieś cechy :-) zamiast wojenek? 03.05.06, 22:34
            jak mozna zauwazyc tylko dwie cechy zostaly wybrane:
            madrosc (inteligencja) i uczciwosc
            • Gość: pieszy prezydent to jurczyk, piechota? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 03.05.06, 23:19
              prezydent to nie żona ani mąż, prezydent to trudny człowiek dla istniejących
              układów, to nikt kto mówi pieknie i dba o biedę
        • Gość: Pismak Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.05.06, 00:26
          Tylko na tyle cię stać?

• Gość: Pismak Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.05.06, 00:47
      Powtórzę się, Drogi Zaczepialski: przebialiśmy ten temat na forum wielokrotnie.

Prezydent powinien nie być politykiem. Powinien być fachowcem w zarządzaniu
      dużymi aglomeracjami miejskimi. Powinnien potrafić nie wikłać się w
      czyjekolwiek interesy, a kierować się tylko interesem miasta i mieszkańców.
      Powinien zarabiać dobrą kasę za dobrą pracę. Nie powinien ulegać żadnym
      naciskom lokalnych układów polityczno-biznesowych - tak, jak się nie negocjuje
      z terrorystami. Powinien radykalnie odciąć swoją pracę od polityki i biznesu.
      Powinien być twardy i mieć sensowną strategię rozwoju miasta. Nie musi być
      lubiany przez ludzi i media, ale powienien być rozliczany tylko i wyłącznie ze
      skuteczności w realizacji swojej strategii. Powinien odejść, gdy realizacja
      strategii jest niemożliwa lub nie wychodzi mu. Powinien zawsze stać trochę z
      boku i mieć dystans - jego praca ma przynieść efekty dla miasta także z
      perspektywy bliższej i dalszej przyszłości. Powinien zarządzać Szczecinem tak,
      jakby mógł liczyć tylko i wyłącznie na siebie samego, potencjał miasta i jego
      mieszkańców. Powinien być po trochę sprawnym administratorem, wizjonerem,
      misjonarzem, strażnikiem miejskim i dyktatorem. Musi mieć charakter i charyzmę.
      O uczciwości, mądrości, inteligencji nawet nie wspomnę. To się zawiera w
      określeniu "mąż stanu" - typ obecnie zupełnie wytrzebiony na skalę ogólnopolską.

Wszystkim, którym wydaje się, że niektóre z tych cech posiada ich Faworyt bądź
      Faworyta informuję, że to tylko złudzenie optyczne. Nie ma takiego, czy takiej
      w gronie kandydatów zgłoszonych lub wymienianych.

• eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 04.05.06, 00:59
        Podpisuję się obiema rękami, Pismaku, pod twoim tekstem:
        - powinien być menedżerem
        - w gronie obecnych kandydatów takiego NIE MA.

Pozdrawiam
        • Gość: gienekx Już kiedyś pisałem - to musi być Chińczyk IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 12.05.06, 08:09
          Wolny od układów
          Nie bierze bo wie, że za łapówkę kula w głowę
          Nikt się z nim nie dogada
          Chińczyk wie, że zagraniczny inwestor to rozwój
      • Gość: rybak Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 07:56
        Czytając takie negujące teksty mam wrażenie że osoby je piszące są mentalnymi
        marudami. Nie uda się, nie tak, nie ten czy nie ta... Skoro pismak czy eryk
        jest taki mądry to niech poda konkretny przykład, kto spełnia ich kryteria i
        jakie one powinny być. Bo rzucenie tekstu że powinien być to młody człowiek z
        użym doświadczeniem, wykształcony z językami oraz umiejętnościami zarządczymi
        jest zwykłym truizmem.Ktoś tutaj podał cechy a następnie osobę, która te cechy
        wypełnia czyli panią Lubińską.

Mądra,doswiadczona w zarządzaniu,finansach publicznych i
        samorządzie,wykształcona,zna języki,zarządzała wydziałem
        ekonomii,uczciwa,mająca dobre relacje z rądem, zorientowana w sprawach
        pozyskiwania środków z UE,majaca szerokie kontakty na świecie - Lubińska.

To może nie negując innych napiszcie:młody,z doświadczeniem w...,
        zarządzający..., znający ... - nazwisko. Niektórzy opiszą cechy Piechoty,inni
        Nitrasa jeszcze inni jakiegoś konkretnego człowieka który ich zdaniem nadawałby
        się i chciałby (bardzo ważne!) wystartować na prezydenta.

A tak to mam wrażenie,że piszecie żeby pisać ,jak sfrustrowane panienki,dla
        których faceci na dyskotece niezbyt bogaci,niezbyt urodziwi,niezbyt napakowani -
        a one same wdzięki i rozumu lali Barbi.
        • Gość: Pismak Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.05.06, 10:33
          Zaczepalski rozpoczął rozmowę o cechach, nie osobach. Rozumiem, że chciałbyś
          pogadać o Pani Exminister, ale to nie ze mną. Dla mnie nie ma tematu. A co do
          Twoich pragnień o podawanie osób, czytaj uważnie: podałem cechy i wskazałem, że
          nie ma takich wśród pretendentów. Nie wyczaruję Ci bohatera, skoro wokół same
          gieroje.

• Gość: stonka Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:52
            to miał rację że jesteś maruda i malkontent, czyli inaczej plastikowa Barbi z
            manią wielkości i pretensjami do całego świata,czekająca na księcia z bajki.
            Brak konkretów,kolego pismaku cechuje większość dziennikarzy.
            • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 04.05.06, 13:00
              Gość portalu: stonka napisał(a):

> to miał rację że jesteś maruda i malkontent, czyli inaczej plastikowa Barbi z
              > manią wielkości i pretensjami do całego świata,czekająca na księcia z bajki.
              > Brak konkretów,kolego pismaku cechuje większość dziennikarzy.

To wprawdzie było do Pismaka, ale ponieważ myślimy identycznie, pozwolę sobie
              na ripostę. Jeżeli ty z kolei, szanowna stonko, skaczesz pod sufit z radości,
              że masz wybór pomiędzy Nitrasem a Piechotą bądź między Lubińską a Jurczykiem -
              to gratuluję. Masz do tego prawo. Co do porównań - to mnie przypominasz
              Władysława Gomułkę. Gdy w połowie lat 60. dowiedział się, że ludzie domagają
              się cytrusów, których stale brakowało, zwłaszcza cytryn (uzywanych przy piciu
              herbaty), stwierdził: "Niech jedzą więcej kiszonej kapusty. Jest krajowa,
              tańsza i zdrowsza, bo ma więcej witaminy C niż cytryny". Nie zdążył tylko
              wyjaśnić, czy kapustkę też mają wrzucać do herbaty, bo po kilku latach stracił
              stołek. A serio: mam nadzieję, że czasy selekcji negatywnej ("wybieramy
              najmniej złego kandydata") minęły bezpowrotnie. Z komuną.
              • Gość: jajo Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:32
                Rozumiem, że marzy ci się Stan Tymiński z kolorową żoną na prezydenta
                Szczecina. A ja ci na to odpowiem słowami Pawlaka z "Samych swoich" - wróg, ale
                swój. Wolę przewidywalność Nitrasa czy Lubińskiej niż nieprzewidywalność
                Tymińskiego czy Jurczyka (Jurczyka ze względu na emigrację intelektualną w
                niebyt intelektualny). Piechota jest poza wszelką dyskusją bo to komasacjazła.
                • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 04.05.06, 16:54
                  Za moich czasów czytanie ze zrozumieniem było wymagane jako warunek awansu z
                  pierwszej do drugiej klasy podstawówki. Dziś jest to dopiero część egzaminu
                  maturalnego. Ponieważ nie wszyscy mają matury w naszym pieknym kraju węgla i
                  stali, komunikuję po raz kolejny (i chyba ostatni, bo dyskusja z ludźmi przed
                  maturą jest dla mnie średnio interesująca):

Rozumiem, że marzy ci się Stan Tymiński z kolorową żoną na prezydenta
                  > Szczecina.

Ja o niebie, ty o chlebie. Tak się nie da rozmawiać. Piszę MENEDŻER, nie piszę
                  STAN z KOLOROWĄ ŻONĄ. Chodzi o fachowca o zarządzania gospodarką. Może być bez
                  żony. Może być po Heinego-Medina. Może być czarną lesbijką o nazwisku N-it-ras-
                  Lub-i-nska. Chodzi tylko o to, żeby nie był to kolejny matołek na stołek, który
                  przeje nasze pieniądze i będzie obiecywał (filharmonię na wodzie, odbudowę
                  teatru, budowę hali sportowej, przystań jachtową, cztery kolejne supermarkety
                  na lotnisku w Dąbiu i dwa na stadionie Pogoni). Chodzi o to, aby przedstawił
                  realne i plany i je ZREALIZOWAŁ.
                  Doszło?
                  • Gość: jajo Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:28
                    Czytać ze zrozumieniem potrafię bo maturę w nowym wydaniu zdałem na 6.
                    Przypuszczam, że ty nawet nie rozumiesz pojęcia "czytanie ze zrozumieniem".
                    Pozostańmy pzry swoim, dla mnie doskonałym kandydatem na prezydeta jest Teresa
                    Lubińsak, bo spełnia wszystkie kryteria jakie są potzrbne na tę funkcję. I to
                    by było na tyle.
            • Gość: Pismak Konkret IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.06, 13:36
              Stonka, jajo, sensor, rybak, czy jak Cię tam zwać wielonickowculubiński - brak
              sensownego kandydata na Prezydenta Szczecina to konkret wielki jak stodoła.

• Gość: lulek Re: Konkret IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:48
                To twoje zdanie.Inni mają inne zdanie ale jako pismakowi trudno to uszanować.
                • Gość: Pismak Re: Konkret IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.06, 14:59
                  Szanuje ludzkie zdania. Ale zobacz sobie w tym wątku powyżej, jak Ty
                  uszanowałeś moje. Koniec rozmowy. Nie pozdrawiam.

• Gość: remik Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.icpnet.pl 04.05.06, 13:53
      Apel do mieszkańców Szczecina-przestańcie wybierać "ładnych i
      swoich".Wybierajcie NORMALNYCH,bo Szczecin jest miastem bez składu i
      ładu,urbanistyka NIE istnieje,plastyk miejski a co to takiego?,plan
      przestrzennego zagospodarowania-są?,nie nie nie.Proszę spojrzeć na centrum
      miasta,budki i cudaki jokoweś.Wyślijcie polityczne "zwierzaki"do stolycy do
      sejmu,senatu,w Szczecinie zostawić tych którym się chce chcieć ale samym
      mieszkańcom też nich coś się chce chcieć.
      • eryk2 Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 04.05.06, 18:07
        Gość portalu: remik napisał(a):

Szczecin jest miastem bez składu i
        > ładu,urbanistyka NIE istnieje,plastyk miejski a co to takiego?,plan
        > przestrzennego zagospodarowania-są?,nie nie nie.Proszę spojrzeć na centrum
        > miasta,budki i cudaki jokoweś.

Mnie najbardziej rozwala panienka, spółkująca z różowym królikiem wielkości
        King Konga na reklamie mającej jakieś 100 m kw. przy pl. Rodła
        (budynek "Maratonu"). Napis "totally sexy" nadaje osobliwego wdzięku temu
        pornolowi. Gdzie LPR? Gdzie biskup? Gdzie Młoda Wieś Polska? Gdzie przeciwnicy
        parad homoseksualistów/zwolennicy moralności publicznej? A panienka się wali z
        królikiem już drugi tydzień, 24 h na dobę. Dla mnie - Bombaj!
        • Gość: jórek Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:55
          jeżeli rzecz jest w urbanistyce,
          to wszystkie dobre cechy na prezydenta Szczecina
          posiadywuje niejaki Cehak,
          Maciej chyba mu na pierwsze,
          a i nazwisko cechowane jest pierwszorzędnie.
          • Gość: ja Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.chello.pl 04.05.06, 22:23
            Czy myślisz o tym Macieju, który od lat nie może przygoować planu
            zagospodarowania przestrzennego?
          • Gość: krawiec Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:57
            powinien mieć czerwony płaszcz
          • Gość: mała Re: Powinien się nazywać S. Nitras głosujmy za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:18
    • yhy_yhy nie powinien należeć do SLD 09.05.06, 11:51
    • porzeczkowa-z-chrzanem Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 09.05.06, 12:59
      powinien mieć łądne uzębienie i często się uśmiechać.
      • swantevit Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz 09.05.06, 13:00
        Runowicz spelnial chyba to zadanie..
        • Gość: mieszkaniec Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.chello.pl 11.05.06, 08:45
          Tylko Marian ps" Święty ", to przecież uczciwy człowiek, nie dorobił się
          niczego , mieszka cały czas na działkach, ma dużo pomysłów które nigdy nie
          doprowadzi do realizacji i talent do wynajdowania " uczciwych " sprawdzonych i
          prężnych zastępców którzy w dużym stopniu doprowadzą te miasto do ruiny.
    • Gość: forever Re: Głosujmy na Antoniego Ptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:26
      • Gość: mieszkaniec Re: Głosujmy na Antoniego Ptaka IP: *.chello.pl 11.05.06, 13:36
        A może żyda pogonić,
        • swantevit i niemca krotko, przy pysku trzymal 11.05.06, 13:38

• Gość: jojo Re: Głosujmy na Antoniego Ptaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 13:38
          Żyd nie żyd nie ważne ale kase daje
          • Gość: Do jojo Re: Głosujmy na Antoniego Ptaka IP: *.chello.pl 11.05.06, 15:51
            KOmu tobi?
    • Gość: prezes Re: Jakie cechy powinien mieć nowy Prezydent Szcz IP: *.chello.pl 16.05.06, 11:34
      wystarczy, że nie będzie Jurczykiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka