Dodaj do ulubionych

Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifie ?

10.05.06, 17:21
Mam nadzieje, ze frekwencja w Szczecinie bedzie jeszcze lepsza niz w
Warszawie!:))

W sobote, 13 maja o g.12.00 rozpocznie się w Szczecinie na Pl.Lotników, pod
pomnikiem Colleoniego marsz protestu przeciwko obecności A.Leppera i
R.Giertycha w rządzie RP. Okolo 12.15 wyruszymy pod Urząd Wojewódzki, gdzie
będziemy poprzez głośny protest wyrażać nasze niezadowolenie. Całość powinna
zakończyć się około 13.00-13.30.

Prawdopodobnie będziemy mieli kilka transparentów, jednak zachecam do
przygotowanie własnych np. metodą karton+farba+flamaster (Lepper musi odejść,
Lepiej nie Lepper itp.
Marsz nie jest organizowany przez żadną partię czy inną organizację
polityczną. Marsz jest wyrazem społecznego protestu i jest organizowany przez
obywateli.
Osoby zainteresowane organizacją marszu zapraszam w środę o g.15.30 do Piwnicy
Kany

Bardzo Was proszę o wysłanie tej informacji do jak największej liczby Waszych
przyjaciół i znajomych, którzy mogą być zainteresowani udziałem w marszu.
Zwracam się również z prośbą o umieszczenie przez kilka najbliższych dni w
waszych opisach w komunikatorach (tlen,gg) informacji:
Marsz przeciw Lepperowi i Giertychowi-sobota 13 maj g.12 Pl.Lotnikow
Obserwuj wątek
    • Gość: Galoty Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:26
      Okolo 12.15 wyruszymy pod Urząd Wojewódzki, gdzie
      > będziemy poprzez głośny protest wyrażać nasze niezadowolenie.
      Następnie Wojewoda rozwiąże ten Sejm a wyborców głosujących na Samą bronę i LPR
      internuje :-)
      • absztyfikant Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 10.05.06, 17:28
        Marza Ci sie dawne metody?:)
        • Gość: Galoty Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:31
          Chciałem Ci przekazać w moim tekście, że to tym obywatelom maszerującym pod
          urząd wojewódzki marzą się chyba takie metody :-)
          Gdybym był organizatorem takiego marszu to wiecyk zrobiłbym pod siedzibą LPR
          czy Samej brony. Co ma do tego urzędnik państwowy , organ , Wojewoda.
          • xxtoja Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 10.05.06, 17:37
            Gość portalu: Galoty napisał(a):
            Co ma do tego urzędnik państwowy , organ , Wojewoda.
            ..

widocznie w tym czasie tylko wojewoda pracuje i jest z PiS-u. I zauważ, że
            samoobrona chciałaby jego stołek zająć
            • Gość: Galoty Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:39
              W każdym razie jestem ciekaw jak to wyjdzie. Obywatele :-) Warszawy, którzy
              podonie, oddolnie zorganizowali taki marsz byli świetnie przygotowani
              • xxtoja Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 10.05.06, 17:42
                tak i ci obywatele z żadnej organizacji nie byli, tak zryw sami przez internet
                sie zorganizowali.
                • Gość: Galoty Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:46
                  xxtoja napisała:

> tak i ci obywatele z żadnej organizacji nie byli, tak zryw sami przez
                  internet
                  > sie zorganizowali.
                  :-)
                  • xxtoja Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 10.05.06, 17:55
                    Gość portalu: Galoty napisał(a):
                    > :-)
                    ..
                    :-:-)
                    ..
                    a tak na marginesie idziesz?
                    • Gość: Galoty Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:58
                      Nie. Nie idę. Jak kiedyś będzie marsz z obniżeniem podatków, budową ścieżek
                      rowerowych (byłem), żądaniu zreformowania złodziejaszków z ZUS itp to bez
                      wątpienia pójdę.
                      Pary facetów boi sę utraty pracy na uzrędowych posadkach
                      Ten marsz to rozgryweczki polityczne, więc nie idę .
                      • xxtoja Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 10.05.06, 18:02
                        pewnie ja tez nie idę i jeszcze jakaś antyfaszystka tam będzie sie kręciłą.
                        • Gość: edi Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:26
                          ty nie idziesz bo ci Władek nie pozwoli,bo Władek D. jest z PO
                          • xxtoja Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 11.05.06, 06:00
                            co znowu ci kazaliedi, Arturek z Mireczką, oni zawsze donosili na swoich
                            pobratymców, bo korzenie Mireczka ma z AWS - Solidarność.
    • zona.pijaka Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 10.05.06, 17:46
      absztyfikant napisał:
      > Mam nadzieje, ze frekwencja w Szczecinie bedzie jeszcze lepsza niz w
      > Warszawie!:))

Admin, tnij tego spamera z Izraela. Już trzeci identyczny post, nawet opisać to
      własnymi słowami nie potrafi.
      • Gość: admin :-) Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:55
        > absztyfikant napisał:
        > > Mam nadzieje, ze frekwencja w Szczecinie bedzie jeszcze lepsza niz w
        > > Warszawie!:))
        >
        > Admin, tnij tego spamera z Izraela. Już trzeci identyczny post, nawet opisać
        to
        >
        > własnymi słowami nie potrafi.
        Są zwierzęta równe i równiejsze.

• Gość: oro Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:54
      " Marsz nie jest organizowany....."
      No nie kłam-że tak strasznie bo się macą udławisz.
      • absztyfikant Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 12.05.06, 11:20
        Ja nie organizuje tego marszu, jedynie go naglasniam, bo idea marszu jest
        zbiezna z moimi pogladami.
    • absztyfikant Chcialem zrobic maly sondaz... 10.05.06, 20:05
      Natomiast wojewoda jest przedstawicielem rzadu w terenie. Nie udawajcie, ze
      tego nie wiecie - Galoty:))
      • Gość: Galoty Re: Chcialem zrobic maly sondaz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 20:17
        Co jednak rząd ma do tego. Koalicje zawierają partie. One odpowiadają za
        kształt rządu czy jest z samoobrona czy nie. Rząd jest jakdgyby zespołem
        pracowników takiej koalicji parlamentarnej.
        • absztyfikant Re: Chcialem zrobic maly sondaz... 10.05.06, 20:21
          Wojewoda reprezentuje rzad w terenie. Jesli przyzwoici szczecinianie chca
          zaprotestowac przeciwko nowym wicepremierom, to co maja zrobic? Chyba nie
          kazesz im jechac pod Kancelarie Premiera? Pojda sobie po prostu pod UW. Proste.
          • Gość: Galoty Re: Chcialem zrobic maly sondaz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 20:26
            Abszytfie. Niech idą. Jest demokracja i maja pełne prawo. Naprawdę nie stawiam
            sprawy pryncypialnie i na ostrzu tzw noża.
            Mnie bardziej interesuje gospodarka niż różne zadymki. Najczęściej w tym
            temacie to mało jest zainteresowanych. Najdłuższe wątki sa o wydawaniu
            pieniędzy lub krzywdzie pracowników instytucji państwowych czy samorządowych
            instytucji
            • absztyfikant Re: Chcialem zrobic maly sondaz... 10.05.06, 20:35
              img131.imageshack.us/my.php?image=realpoland0ax.jpg
              Moze taki plakat bedzie dobry na manife?:))))
              • Gość: Galoty Re: Chcialem zrobic maly sondaz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 20:42
                Moje skojarzenie Samoobrony wygląda w taki sposób :
                www.spi.pl/FolwarkZw/index.html
                Nie lubie, nie popieram. Jednak nie godzę się na bzdurne i głupie obrażanie ich
                wyborców zwłaszcza przez zarozumiałych pustaków bez osiągnięć zrzeszonych po
                rówżnymi szyldami jak np Demokraci.prl
                Wynik demokratyczny trzeba uszanować a przezd przyszłymi wyborami nalezy wziąść
                się nie tylko do pracy na piarem ale nad kadrami i programem.
                • absztyfikant Re: Chcialem zrobic maly sondaz... 10.05.06, 20:46
                  Zgoda. Ale nikt nie neguje tego wyniku! Ludzie zwyczajnie wyrazaja swoja
                  dezaprobate w stosunku do ukladu rzadzacego Polska. Nikt nie nawoluje przeciez
                  do zamachu stanu. Mylisz pojecia.

BTW: wziac, a nie wziasc:) Nie traktuje tego jako zlosliwosci - to zyczliwe
                  zwrocenie uwagi.
                  • Gość: 126p Re: Chcialem zrobic maly sondaz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:01
                    w sobotę o tej porze będzie można na Wałach
                    kupić sobie kwiatki i inne badziewia do ogródka,
                    bo będzie się tam odbywał kiermasz ogrodniczy,
                    o tym "wyborowa" powinna wiedzieć,
                    manifostanci będą się mogli nieżle w zioła zaopatrzyć.
                    czy urząd wojewódzki będzie czynny?,
                    jak nie to kiedy wręczycie
                    wszystkim ruty?
                  • Gość: Galoty Re: Chcialem zrobic maly sondaz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:07
                    Absztyfikant. Nie twierdzę, że Ty negujesz ten wynik wyborczy ale też nie mów ,
                    że nikt nie neguje tego wyniku bo jakbys na tym forum nie bywał.
                    Nie tylko, że wynik jest przez pseudodemokratów negowany ale wyborcy np
                    Samoobrony są obrażani i uważani za wyborców II kategorii.
                    • obiuankenobi Re: Chcialem zrobic maly sondaz... 10.05.06, 21:47
                      Galoty - akurat za pseudodemokratów nalezy uznać zarówno Pis jak i Samoobronę
                      jak i LPR - partie konserwatywne, katolickie, norodowościowe!
                      Nie wmawiaj dziecka w brzuch.
                      I działania obecnej koalicji tylko potwierdzają, że rząd skałda się z elementów
                      dalekich od stosowania reguł demokracji.

Dekomraci.pl mają w swoich szeregach więcej osób którym zawdzięczamy
                      demokratyczną Polskę niż partie dzisiejszej koalicji razem wzięte. Więc nie
                      szafuj tymi oszczerstwami. To że mają znikome poparcie jest sprawą zupełnie
                      innego kalibru. I to tylko ich problem.

A o wyborcach samoobrony każdy ma prawo myśleć co chce - tymbardziej jeśli
                      przyjrzeć się kogo oni do tego sejmu wybrali... 10 z komornikiem na karku i
                      wicepremier - wielokrotny przestępca, są tego najlepszym przykładem.

Dla ciebie członek sld jest komuchem, złodziejem i napewne komunistą betonem.
                      Dla innych pisowcy, lprowcy, czy wyborcy samoobrony to taki sam folklor.
                      • Gość: Galoty Re: Chcialem zrobic maly sondaz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:35
                        > działania obecnej koalicji tylko potwierdzają, że rząd skałda się z elementów
                        >dalekich od stosowania reguł demokracji.
                        Podasz jakieś przykłady ? Będę zobowiązany.

Co do osób będących w Demokamratach.prl , którym zawdzięczamy demokrację to
                        rewelacyjnym przykładem jest lider Hausner, który na UJ był w komisji
                        weryfikującej naukowców w stanie wojennym. Daj spokój.

• absztyfikant Re: Chcialem zrobic maly sondaz... 11.05.06, 12:58
                      Kazdy glos jest wazny. I nie ma znaczenia czy kartke do urny wrzuca Wislawa
                      Szymborska czy Marian Jurczyk. Reszta to bzedty. Na tym polega demokracja.
                      Miedzy innymi.
    • Gość: Marcin "apolityczna" manifestacja IP: *.smsnet.pl 10.05.06, 21:41
      "Marsz nie jest organizowany przez żadną partię czy inną organizację
      polityczną. Marsz jest wyrazem społecznego protestu i jest organizowany przez
      obywateli"

dostałem info o marszu na gg, a wniej ten tekst podpisany przez S.Napieraja po czym spadłem z krzesła ze śmiechu.
      z tego co wiem to ten chłopiec jest szefem Młodego Centrum - młodzieżówki Demokratów.prl

na taki "apolityczny" marsz nie pójde!!!
      nie będe robił frekwencji Unii Wolnośći
      nie chce przyczyniać sie do politycznego bicia piany przez srustrowanych pseudointelygentów, którym społeczeństwo wyraźnie podziękowało w ostanuch wyborach

• Gość: Galoty Marcin. Może wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:36
        Piszesz tu o jakiejś Unii Wolności. Ja jestem słaby z historii ale co to jest
        za twór, za partia bo pierwsze nie słyszałem
        • Gość: marian paździoch Re: Marcin. Może wiesz IP: *.chello.pl 10.05.06, 22:44
          dobrze pisze.
          chodzi mu o dzialaczy dawnej UW

mp
      • Gość: marian paździoch Re: "apolityczna" manifestacja IP: *.chello.pl 10.05.06, 22:40
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

na taki "apolityczny" marsz nie pójde!!!
        > nie będe robił frekwencji Unii Wolnośći
        > nie chce przyczyniać sie do politycznego bicia piany przez srustrowanych
        pseudo
        > intelygentów, którym społeczeństwo wyraźnie podziękowało w ostanuch wyborach
        >

dokładnie tak myślę.
        chłopcom z UW dzieje się źle, to swój dobrobyt niech na swoich garbach budują.
        na moim stanowcze NIE!

mp
      • Gość: aq. napieraj IP: *.futuro.pl 11.05.06, 07:38
        Chlopak pisal w innym watku, ze wypisal sie ze swojej partii i pozostaje
        bezpartyjny!
        • s_napieraj Re: napieraj 11.05.06, 15:25
          od dluzszego czasu nie jestem czlonkiem zadnej organizacji politycznej, ile to
          mozna powtarzac...
    • jan.winnicki-alternatywa niewielu tu się zgłasza.... 10.05.06, 22:42
      bo już niczym widmo nad forum krąży cień kryptototalitarnej cenzury.
      Niemniej trzymajmy się razem i wespół,
      bo alternatywa jest bardzo nieprzyjemna
    • hotcat01 Re: Kto będzie na "lepperowo-giertychowej" manifi 10.05.06, 23:05
      ja wpadnę :)
      • Gość: Lisica a w co wpadniesz? IP: *.orange.pl 11.05.06, 15:41
        czyżby w nawus?
        • maciatooo Re: a w co wpadniesz? 12.05.06, 12:32
          Ja napewno bede z duza ekipa okolo 20-30osob z transparentami!!!
          • absztyfikant Die Fahne hoch! 12.05.06, 12:35
            A pochodnie?:)))))
            • maciatooo Re: Die Fahne hoch! 12.05.06, 12:38
              Flagi, pare rac, stroboskopy, i jedna flaga z panorama szczecina(sektorowka)
    • Gość: andreas orła cień.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 12:41
      najpierw doprowadzaja do takiej sytuacji,
      a potem robia protest....

Przeciez powtarzam moze z mniejszymi czy wiekszymi ustepstwami
      PO mogłoby być w miejscu LPR i Samo....
      niechciało, bo PiS dawał dla nich za mało,
      to PiS dał komu innemu, to teraz PO sie marszczy i spina!!!

Przepraszam przeciez PO ma swój rzad!!!!
      Rząd cieni!!!
      Nie słyszałem ostatnio nic o nim...

A jak by ministerm został pan Aleksander Kołomiateczkowy,
      to nikt by nie prostestował..... bo go nikt nie zna!
      Do rzadu musza byc wybrani liderzy partii,
      by posłowie nie blokowali swoich liderów!!!

A PO nie w smak, ze moze cos ruszyc jednak, ale bez nich....
      i zostana na stacji a pociag pojedzie....
      i nawet takie malutkie partyjki na które głosowało malutko wyborców,
      ale te partyjki sie załapały na miejsca siedzące,
      a taki potentat został niby orła cień!!!

To jest polityka, a jak kto nie umi albo nie chce,
      to niech siedzi w domu!!!
      • absztyfikant Re: orła cień.... 12.05.06, 12:49
        Prostest robia studenci, uczniowie - szeroko pojeta mlodziez. Nie manipuluj.
      • maciatooo Re: orła cień.... 12.05.06, 12:52
        nie moge pojac dlaczego ludzie wierza w ten rzad, przeciez rzad powstaly z
        pogladow trzech pari ktore maja skrajne programy, skrajne pomysly, przeciez
        panstwo moze dobrze funkcjonowac wtedy i tylko wtedy jezeli plan rzadu jest
        spojny i zawiera program na lata.
        • Gość: ironia Re: orła cień.... IP: 195.117.158.* 12.05.06, 13:25
          PZPR miała plany 5-letnie. Było super!!!
        • Gość: andreas gdzie przyczyna, a gdzie skutek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:26
          ja nie wierze w ten rzad ani program!
          Ja nie manipuluje....

Wku..ony jestem, ze ludzie wybrali wydawało sie rozsadnie...
          PiS i PO, a mamy to co mamy...
          Niech w koncu ktos sie poczuje i sobie odpusci,
          moze kosztem swojego programu, ale z kontrole tego co sie dzieje
          i z korzyscia dla tych resortów, którymi mogliby zarzadzać!!!

jezeli pan Giertych czy lepper moga narobic niby tyle złego,
          to pytam ile dobrego mogłyby zrobic osoby madre z PO, gdyby tylko chciały!!!

Czy ja manipuluje....
          bardzo przepraszam, a moze protest TRZEBA i NALEZY połaczyc
          z protestem wobec PO, które nie chce sie ciutke zaangazować!!!
          Powtarzam skoro Ci panowie moga tyle złego narobic,
          ze studenci czuja samoistna potrzebe (ha) protestu,
          to ilez dobrego by zdziałali dla dobra edukacji osoby z PO...
          GDYBY TYLKO IM SIE CHCIAŁO!!!

Ja tylko chce prosic panów z PO by im sie chciało,
          choc troszeczke tylko zeby im chciało zrobic cos dla Polski,
          moze nie tylko dla PO, ale dla Polski... dla nas!!!

Ja nie manipuluje tylko wiem czemu sa panowie przeciw którym jest protest!

Walczmy z PRZYCZYNAMI, a nie SKUTKAMI!!!!!

Nie bedz Ci, to beda inni, ale z LPR i Samo,
          czy Ci młodzi studenci sa slepi i nie widza tego????
          Walcza z nazwiskiem czy z programem, który niosa za soba????

Pomyslcie troche, trochutko...
          • Gość: andreas Re: gdzie przyczyna, a gdzie skutek... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:33
            chyba że komus zalezy zeby było gorzej i gorzej...
            wtedy blokujmy kolejne nazwiska i kolejne...
            bo ja nie wyrocznia, a wiem, ze beda z LPR i Samo,
            i powiedza to samo i zrobia to samo, co pan Lepper i Giertych....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka