Dodaj do ulubionych

Oby tak dalej Grześ!:)))

16.05.06, 08:34
www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006051608
I nie zważaj na kundle obszczekujące zza płotu. To tylko hałas. Od siebie
dodam, że Sojusz nie powinien ograniczać się do „rozdziału Państwa od
Kościoła”. Należy sprowadzić Kościół do roli najzwyklejszej organizacji
pozarządowej. Bez najdrobniejszych przywilejów, wpływów, czy dochodów innych
niże, te które przysługują stowarzyszeniom hodowców kotów, czy kanarków. A
jeśli katolicy chcą swój Kościół wspierać, to niech się opodatkują. W kwestii
UE Sojusz powinien podkreślać zaangażowanie w budowę Europy Regionów. Nawet w
kierunku federacji. W kwestiach gospodarczych niech Sojusz promuje i wdraża
gospodarkę rynkową opartą na empatii, nie na chciwości. I wtedy będzie dobrze.
Odeślemy PiSowskich hunwejbinów wraz z ich przystawkami do lamusa historii.
Tak jak wiecznie nadąsanych i nabzdyczonych absztyfikantów z UW i PO z ich
poczuciem wyższości.
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 08:40
      SLD tylko osmiesza lewicowa aksjologie, ale na szczescie dzialacze tej partii
      wlasnie tancza swojego ostatniego walca na Titanicu... A moze nawet juz na
      szalupie...

Mój śmiech histerii i pogardy
      Do waszych uszu nie dociera.
      To On jest dzielny, mądry, twardy -
      Ja tylko - wariat, degenerat.
      On jest sól ziemi i kość z kości,
      Nosiciel nieobjętych dążeń...
      A ja - w monoklu śmieć ludzkości,
      Zdeklasowany, chory książę.
      • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 08:49
        Na szczęście zakochane w sobie absztyfikanty, to tylko kundle obszczekujące zza
        płotu. Mędrkowie z poparciem w granicach błędu statystycznego, którzy nie
        rozumieją jak bardzo są przebrzmiali. Będą odmieniać PRL przez wszystkie
        przypadki, sami zapominając, że są wytworem tego Państwa. I tańczą na szalupie
        co rusz pod inną nazwą... Powinni nazwać siebie Promil. A Ty Grzesiu rób swoje.
        Psy szczekają...
      • Gość: doradca Re: Oby tak dalej Grześ!:) a lewica powstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:26
        a co ma SLD wspólnego z lewicą za wyjątkiem ulotek i plakatów wyborczych.
        Znaczna częśc ustaw proponowanych i wdrtożonych przez SLD to ustawy liberalne i
        nie mające nic wspólnego z ruchem lewicowym. Kolaboracja z instytucją kościoła
        miała miejsce tyle, że dyskretnie. Prezenty dla kościoła liczne grunty etc.
        Grześ osmiesza ruch lewicowy ale ten ruch powstanie z czasem ale niewiele
        będzie miał wspólnego z SLD
        • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:) a lewica powstanie 16.05.06, 13:40
          Jak mniemam w ocenie doradcy lewicowość powinna polegać na wysyłaniu
          kapitalistów do łagrów. Gospodarka regulowana itp. W wypadku tak widzianej
          lewicowości, istotnie SLD „lewicowe” nie jest. Tę „lewicowość” reprezentuje
          Samoobrona i w znacznej części PiS. Wstyd mi jest, przyznaję, za koniunkturalizm
          w stosunku do Czarnej Struktury. Problem polega na tym, że owa Struktura, która
          poza własnym interesem nie liczy się z nikim i niczym, mogła mieć przemożny
          wpływ wynik referendum akcesyjnego. Powiedzmy, że Sojusz zapłacił za
          przychylność. Natomiast jeśli chodzi o ośmieszanie, to wyłącznie Ty ośmieszasz
          siebie. Anachronizmem, złośliwością, nieprzejednaniem. Jakbym czytał Jarka
          Kaczyńskiego.
    • Gość: czarna mamba Re: Oby tak dalej Grześ!:))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 08:40
      PRL wraca w postach XYZ-a. Gdy postulaty LSD zostaną wcielone w życie, to w końcu będzie dobrze. Komuchom.
      • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 08:41
        Podzielam duza czesc tych postulatow. Obawiam sie tylko, ze SLD jest
        przeciwskuteczne.
        • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 08:55
          Więc zamiast wymyślać i lżyć, poprzyj. Churchill był gotów dla dobra Anglii
          sprzymierzyć się z diabłem. Sojusz aż taki zły nie jest:)
          • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:05
            Sojusz jest przeciwskuteczny. Jest to usychajaca niszowa partia ze starzejacym
            sie i wymierajacym elektoratem. Z gowna bicza nie ukrecisz stary...
            • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:13
              Najbardziej skuteczna jest zaś PDecja. 1,5 %. Siedź dalej w swojej wieży... i
              mędrkuj, pouczaj, szydź. Tyle potrafisz...
              • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:17
                Z tego co pamietam, to ta partia zdobyla ostatnio w sondazu 0% poparcia. O
                zmarlych dobrze, albo wcale, wiec nic wiecj nie napisze.
                • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:27
                  Skoro tylko dobrze to napiszę tak. Okazała się być niezwykle skuteczna. W
                  samounicestwieniu. A do Ciebie napiszę taka: śmieszne jest, że stronnik i
                  apologeta partii, która unicestwiła się sama, strofuje inna za askuteczność.
                  • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:31
                    Nie jestem apologeta tej partii; zreszta trudno popierac partie, ktora de facto
                    nie istnieje.
      • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 08:52
        Postulaty XYZta wcielono we wszystkich krajach UE. I w tych krajach jest dobrze
        wszystkim obywatelom, a nie tylko obrośniętym w sadło pedofilom w sutannach.
        • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:01
          Na mnie Twoje antyklerykalne filipiki niskih lotow (Boyem nie jestes, wybacz)
          nie robia wrazenia, bo katolikiem nie jestem, ale pomysl co przecietny i
          umiarowany katolik pomysli sobie przeczytawszy Twoj post. Czy jego sympatia do
          SLD wzrosnie czy zmaleje?
          • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:10
            Twój problem absztyfku polega na tym, że siedząc w swojej wieży z kości
            słoniowej, nie masz pojęcia o czym myśli przeciętny zjadacz chleba. Z wyżyn
            Gazety Wyborczej widzisz nierealny świat. Ja, choć Boyem w istocie nie jestem,
            jestem zwykłym spożywaczem piwa. I z takimi się spotykam i rozmawiam. Ja się nie
            wzdragam przed wypiciem piwa z bezrobotnymi. Wiem zatem o czym oni mówią. Ty tej
            wiedzy nie masz. Więc Ciebie proszę, nie mędrkuj, nie patrz z wyższością na
            innych. Spróbuj zauważyć jak bardzo oderwany jesteś od realnego świata. Tak jak
            cała Twoja Unia Wolności, jak Balcerowicz, który nie ma pojęcia ile kosztuje
            bułka, czy paczka ryżu. Ty, jak mniemam, też tego nie wiesz.
            • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:16
              Gratuluje znajomosci realiow w takim razie. Innymi slowy baze juz masz. Teraz
              popracuj nad nadbudowa. I jeszcz mala prosba: nie wmawiaj mi spogladania na
              swiat z wyzszoscia - ja zwyczajnie pisze to, co mysle. I w przeciwienstwie do
              niektorych nie jestem doktrynerem.
              • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:21
                Chwilę temu łaskaw byłeś wytykać mi, że szydzę z poglądów przeciętnego katolika.
                Jakżesz jednak łatwo przyszło Tobie szydzić z „bazy”. Nie obruszaj się więc, że
                Tobie wytykam patrzenie z góry. Taki jesteś. Kawiarniany filozof.
                • absztyfikant stara spiewka 16.05.06, 09:24
                  Towarzysz Wieslaw panicznie sie bal intelektualistow spiskujacych po
                  kawiarniach. Cos Ci z tego leku zostalo. Marksa znam, ty pewnie tez. Poczytaj
                  lepiej Lipskiego, Baumana, Szackiego, Jedlickiego, wczesnego Michnika, Kotta,
                  nawet Kisiela.

Zobacz swiat z innej perspektywy!:)
                  • xyz-xyz Re: stara spiewka 16.05.06, 09:32
                    Towarzysz Wiesław rządził 40 lat przed moim narodzeniem. Spróbuj to przyjąc do
                    wiadomości. Ja w roku 1989 miałem 16 lat. Przeliterować? Kisiela czytałem,
                    Michnika toże. Resztę pewno przeczytam. Ty zaś filozofie udaj się kilka razy pod
                    budkę z piwem, pod PUP. Posłuchasz o czym szemrze elektorat. Może wam drgnie...
                    • absztyfikant Re: stara spiewka 16.05.06, 09:34
                      Politykiem nie jestem i mam swoje zmartwienia. Staram sie koncentrowac na
                      powodzeniu u plci przeciwnej:)))
                      • xyz-xyz Re: stara spiewka 16.05.06, 09:38
                        Jeśli tak samo rozumiesz kobiety, jak rzeczywistość, to nie będę się z Tobą
                        siłował na rękę...
                        • absztyfikant Re: stara spiewka 16.05.06, 09:41
                          Coz za wykwintna metafora, co tam wykwintna: pi..ta!:)))
                          • absztyfikant Re: stara spiewka 16.05.06, 09:43
                            Mialo byc p-i-z-d-a-t-a... To po rosyjsku:)
        • Gość: czarna mamba Re: Oby tak dalej Grześ!:))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:10
          Tak tak, we wszystkich krajach i wszyscy obywatele. Już to kiedyś przerabialiśmy. Pamietacie: "Proletariusze wszystkich krajów łączcie się!" :)))
          • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:16
            Myślę, że to wystarczy za cały komentarz. Tak właśnie Unię Europejską
            postrzegają prowincjonalni funkcjonariusze Kościoła Kat. Nie ma się co
            oszukiwać. Rydzyk jest głosem takich czarnych żab. W gazetach różne Gocłowskie
            pięknymi słowy czarują o poparciu dla zjednoczonej Europy, ale wiejski katabas
            swoje wie i swoje myśli. I sączy tę breję w głowy staruszek, które niewiele już
            rozumieją.
            • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:20
              A moze taki Rydzyk i swiat jego radia jest jedyna alternatywa dla tych
              staruszek wobec samotnosci? Czy to kwitnaca gospodarka PRL tak ustawila te
              babcie na starosc, ze dzis miast grzac stare tylki na Seszelach wzorem
              rownolatek z RFN, oddaja sie ekstazie DJ Rydzyka plynacej z eteru? Jak myslicie
              towarzyszu?
              • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:32
                www.patrioci.org/biuletyny/B043_pliki/image006.jpg
              • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:36
                Myślę Panie absztyfikant, że to nie PRL ustawił tak te babcie. To Blcerowicz i
                jego terapia szokowa oraz mędrcy z Unii Wolności za rządów panny Suchockiej.
                Pamiętasz może? Czy przypomnieć. Teraz będzie jeszcze zabawniej. Pierwsi emeryci
                z II filaru dostaną po 100 złotych. A to nie PRL tylko AWS-UW. Zejdź na ziemię
                filozofie.
                • absztyfikant Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 09:39
                  Kanieszna, gdyby rzadzil Kolodko z innymi eseldowskimi Salomonami, to babcie
                  pod ZUS podjezdzalyby Maybachami...
      • swantevit Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 10:21
        Xyz raczyl zapomniec ze to kler kosciola kat., pospolu z nomenklatura
        postPZPRowska sa glownymi beneficjentami Magdalenki. WSPOLNIE.
        • Gość: czarna mamba Re: Oby tak dalej Grześ!:))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 10:50
          Na szczęście prawdziwi Polacy nie maczali w tym palców. Wyjechali z kraju i za granicą budują nową Polskę o faszystowskim obliczu.
    • Gość: zeneris Re: Oby tak dalej Grześ!:))) IP: *.orange.pl 16.05.06, 09:48
      Czytając komentarz XYX nasuwa mi się jeden wniosek: Sld jest partią która
      kompletnie nic nie zrozumiała. Jeśli jej członkowie są w większości mentalnie
      podobni do XYZ, to znaczy, że ta formacja jest jak dinozaury- skazana na porażkę.
      Bucowatość, zarozumialtwo, głupota, nieumiejętność wyciągania wniosków i
      nieuczciwość- ta lista grzechów jest chyba wystarczająca, by wspominać ich
      zniknięcie bez żalu.Piszę te słowa bez złośliwości, zacietrzewienia, nawet ze
      smutkiem. Nie jestem prawicowcem, ani Pisowskim oszołomem. Jednak jestem pewien:
      z Sld przyjdzie nam się pożegnać.
      • Gość: czarna mamba Re: Oby tak dalej Grześ!:))) IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 09:59
        Fajny komentarz :) Niestety, pożyją jeszcze pogrobowcy SLD, ewentualnie komusze, różowe młodzieżówki. Ale i one wymrą, albo wchłonie je pedalskie lobby.
    • Gość: suwak Re: Oby tak dalej Grześ!:))) IP: 217.153.6.* 16.05.06, 10:20
      ..mam nie aż tak ważne pytanie; czy zna cię osobiście G.Napieralski?
      ..bo jeśli zna, to staje się jasne dlaczego wywołujesz tekst z Trybuny i
      piszesz to i jak co piszesz...

Dla mnie pan Napieralski jeszcze niczego ciekawego nie powiedział by można to
      co mówi cytować. Mówi bo mówi; tak jak potrafi. /sądze że jego 'idee' bardzo
      szkodzą formacji którą reprezentuje/. Jest młody to może nie jest całkowicie
      stracony.

Napieralski w ogóle nie obchodzi ale XYZ tak - przez sympatię.
      . otóż zjechałeś i to ostro ze swojego poziomu;- proszę jak coś piszesz to
      pomyśl. W ogóle myśl ze zrozumieniem i nie zapominaj że "myslenie ma kapitalną
      przeszłość", przeszłość niemal że od zarania oraz jak dla każdego 33-
      latka "kolosalną przyszłość".
      Przykre - jesteś tak blisko głupawych tekstów henia z krakowa!
      • Gość: zeneris suwak IP: *.orange.pl 16.05.06, 10:23
        zna, zna! I to dobrze!
        • Gość: suwak Re: suwak IP: 217.153.6.* 16.05.06, 10:26
          .. no to mu wybaczcie bo wie co czyni /ze zrozumieniem/
          ostatnio chyba wymienia raczej lepsze marki piwa - bosman już jest be!
          • xyz-xyz Re: suwak 16.05.06, 13:19
            Bosman od dawna jest beee. Kiedyś obiecywałeś Trapistę. Spragniony czekam:) Do
            rzeczy jednak. Sugerujesz, iż robie to interesownie? Odpłatnie? Obrażasz mnie
            suwaku. Ja jestem kurwą idealistką. Nie prostytutką.:)) Ku.. przyjaciołom dają
            za darmo, kasują wyłącznie frajerów. Bacz więc na słowa suwaku, bo nie przystoi
            osobie z Twoją pozycją, tak dyskredytować adwersarza. Wolę jak mnie masz za
            idiotę, niż sprzedajną szmatę.
        • xyz-xyz Re: suwak 16.05.06, 13:21
          Wspólny znajomy? Bywasz i uśmiechasz się? A potem z za węgła w plecy strzelasz?
          Czy może nagrywasz? Znamy kilku takich „znajomków”...
      • absztyfikant Grzes 16.05.06, 10:24
        Ktos kiedys na forum napisal, ze Napieralski w swoich wystapieniach naduzywa
        frazy 'tak naprawde'. Od tamtej pory zaczalem na to zwracac uwage. I zawsze
        kiedy go slucham to zawziecie licze:))))))))))
        • Gość: ono Re: Grzes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:19
          > Rozesłaliśmy dokument do wszystkich kół, rad gmin i powiatów, do bardzo wielu
          stowarzyszeń czy organizacji, które współpracują z Sojuszem. Żaden dokument SLD
          nie był tak szeroko kolportowany. Myślę, że na konferencji programowej
          powinniśmy go po prostu przyjąć.
          te współpracujęce stowarzyszenia czy organizacje to wrzód na naszym ciele.To
          najczęściej nomenklaturowe twory które poprzez rozdawnictwo przywódców
          partyjnych oraz tych którzy mieli dostęp do koryta były bastionem esbecko-
          komuszych układów.
          • xyz-xyz Re: Grzes 16.05.06, 13:26
            Możesz je wymienić drogie ono? Podyskutujemy:))) Skoro z taką pewnością o tym
            mówisz, to musisz mieć głęboką wiedzę o tych sprawach. Podziel się nią. Pokaż w
            jakich organizacjach siedzą te SBeckie szuje.
      • xyz-xyz Re: Oby tak dalej Grześ!:))) 16.05.06, 13:10
        Drogi suwaku podziwiam Twoja niekonsekwencję w ocenianiu mojej skromnej osoby.
        Za każdym razem, gdy mnie strofujesz wspominasz o niskim mym poziomie. Wyjaw mi
        więc jak mogę zjeżdżać z poziomu, skoro wg. Ciebie nie reprezentuję żadnego.
        W tekście swoim łaskaw byłeś zasugerować mi, że nie myślę ze zrozumieniem.
        Wnioskuje tak a contrario. Abstrahując od braku sensu w Twoim zdaniu, bo jak
        można myśleć bez zrozumienia, nie pofatygowałeś się użyć jakiegokolwiek
        argumentu, poza osobistymi przycinkami. Przyznam, że już się do Twojego stylu
        przyzwyczaiłem. Z uporem maniak będę jednak wnosił o jakieś argumenty dotyczące
        omawianej materii. Szkoda też, że nie zauważasz przyczyn „moich głupawych
        tekstów z okolic henia”. Tak wytrawny, jak Ty polemista, powinien zauważyć, że
        nikt, włącznie z Tobą, nie zająkną się w kwestii gospodarki opartej na empatii,
        tudzież Europy regionów. Wielkie oburzenie wywołał tekst o obrosłych sadłem
        pedofilach w sutannach. Szkoda, że nie zwróciłeś mambie uwagi, że tekst o PRL,
        czy LSD nie przystoi pasterzowi. Mam nieodparte wrażenie, że tak jak u pani
        Milewicz, tak i u was, wolno mi mniej. A ja oświadczam: wolno mi dokładnie tyle
        ile wam. Ni mniej, ni więcej.
        Co się zaś tyczy Twojej oceny Grzesia, to czym, poza formą, różni się ona, od
        moich tekstów? Ja w moich ocena jestem uczciwszy, bo nie owijam w bawełnę. Nie
        stroję też się w piórka intelektualisty, choć poza druzgocącą krytyką, nie mam o
        kimś nic sensownego do powiedzenia. Ty tak właśnie krytykujesz. Twierdzisz, że
        Grześ nie wart jest komentarza. Dlaczego? Wyjaw to. Co nie pasuje Tobie w jego
        wypowiedziach? Ja ma przeczucie, graniczące z pewnością, że Twoje oceny nie
        wynikają z miałkości osądów rzeczonego, a Twojej do niego niechęci. Do niego i
        formacji, którą reprezentuje. I to chyba tyle.
        Acha. Zapomniałbym. Link wkleiłem niezależnie od tego czy go znam, czy nie.
        Przeczytałeś tekst (tak zakładam, wszak łaskaw byłeś poddać Grzesia miażdżącej
        krytyce), może wywoła on w Tobie jakąś refleksję. Może z czasem pozytywną:))))

I na koniec mam prośbę. odpowiesz? Jakie idee powinien głosić Grześ by, w Twojej
        ocenie, nie szkodziła formacji? Błagam o szczerą odpowiedź
        • Gość: doradca Tobie płacą facet ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:28
          Tobie chyba płacą Ci z prawej strony gdyż tak jak Ty ośmieszasz lewicę na tym
          forum to nikt tego tak skutecznie nie robi
          • tuner wallenrod 16.05.06, 13:42
            Gość portalu: doradca napisał(a):

> Tobie chyba płacą Ci z prawej strony gdyż tak jak Ty ośmieszasz lewicę na tym
            > forum to nikt tego tak skutecznie nie robi

hehe, dawno twierdziłem, że xyzet jest swego rodzaju Wallenrodem. Różnica tylko
            ta, że Wallenrod był postacią tragiczną a xyzet jet komiczną.
            • xyz-xyz Re: wallenrod 16.05.06, 13:45
              To ciekawe, bo mi się zdaj, że bardziej komiczną postacią jest osobnik, który
              drzewiej wychwalał Kaczorów pod niebiosa, a gdy ci pokazali swoje cechy,
              twierdzi, że od zawsze przed nimi ostrzegał. Żałość, kabaret i obciach tuner.
              Nie ośmieszaj się.
              • xyz-xyz Re: wallenrod 16.05.06, 13:46
                Tunerku, czekam teraz na Polę i parę innych Twoich wcieleń:))))
          • xyz-xyz Re: Tobie płacą facet ? 16.05.06, 13:43
            Oceny, oceny, oceny:) Pluj dalej. O to chodzi:)
            • Gość: Doradca Re: Tobie płacą facet ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:55
              Ja nie pluję. Ja jestem działaczem i zwolennikiem lewicy a reaguję dlatego, że
              Ty szkodniku nawet nie wiesz o tym ale szkodzisz sprawie. Swoimi
              oszołomiastymi, demagogicznymi i cynicznymi wpisami zwiększasz populację
              przeciwników SLD
              • xyz-xyz Re: Tobie płacą facet ? 16.05.06, 14:04
                Ja zaś jestem chińskim mandarynem. Rozumiem, że dla sprawy, którą
                reprezentujesz, najważniejsze jest taki styl działania: "To ja jestem prawdziwa
                lewica, a ty jesteś szkodnik". Tak. Wypisz wymaluj polska prawica. Jeśli takim
                jesteś lewicowym działaczem, to marnie widzę naszą przyszłość. No ale niech tam.
                Pokaż mi jak powinien na forum postępować „prawdziwy” działacz lewicy. Ja siebie
                nie uważam za nieomylnego. Naucz mnie więc.
                • Gość: Doradca Re: Tobie płacą facet ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:12
                  Najprościej jest zawsze podać wzorzec negatywnego postępowania. Takim wzorcem
                  Ty jesteś.
                  • xyz-xyz Re: Tobie płacą facet ? 16.05.06, 14:24
                    I tyle. :))) Zmień sobie nicka na "pełnomocnik istotnych
                    przedstawicieli lewicy do sprawa kampanii wyborczej na forum GW". Wtedy będziesz
                    miał pewność, że osiągniesz swój cel. Wszyscy popadają ze śmiechu.
                    • Gość: Doradca Re: Tobie płacą facet ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:30
                      Wszyscy popadają ze śmiechu
                      Przecież padają ze śmiechu ale z Ciebie młody bez wyrazu.
                      • xyz-xyz Re: Tobie płacą facet ? 16.05.06, 14:35
                        E tam. Lubią mnie.:)) Na przykład żona.pijaka:)))))(przynajmniej tak twierdzi).
                        A żona jest chociaż zabawna. Ty zaś mi przypominasz blackexita na kacu.
                        • absztyfikant Re: Tobie płacą facet ? 16.05.06, 15:04
                          No skoro nasza forumowa Miriam Cie lubi, to nie wiem czy gratulowac, czy tez
                          wspolczuc raczej....
                          • xyz-xyz Re: Tobie płacą facet ? 16.05.06, 15:17
                            Ja Ciebie też lubię absztyf. I co? :)))) Gratulujesz sobie, czy współczujesz?;)
                            • absztyfikant Re: Tobie płacą facet ? 16.05.06, 15:33
                              Sympatia nie ma tutaj nic do rzeczy. Prywatnie nic do Ciebie nie mam, natomiast
                              nie zadzam sie z tym, co glosisz. Jednak do glowy by mi nie pryszlo zabraniac
                              Ci pisac na forum - to tak mowie na wszelki wypadek. Nie kaz mi porownywac Cie
                              z nomen omen zona, bo az tak nisko nie upadles.
                    • Gość: sprawiedliwy Żrą się komuchy!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:17
                      To dobrze.
                      • xyz-xyz Re: Żrą się komuchy!!!! 16.05.06, 15:22
                        Czy komuchy? E tam. Komuch i jakaś podróba:) Może sprawiedliwa?
        • Gość: suwak Re: tylko dla xyzeta -nudne IP: 217.153.6.* 17.05.06, 15:32
          Drogi xyzecie dziękuję za wytrwałość w pisaniu treści mojego niby autorstwa, a
          odnoszących się jakoby do Twojej szacownej osoby. cały czas powtarzam nie
          oceniam, nie osądzam, nie dyskredytuję. a contrario /łac./przeciwnie/ -
          podkreślam cały czas wartość XYZeta dla tego forum.
          zacząłeś wątek zatem zaprosiłeś innych do dialogu do własnego tekstu. no i masz
          co chciałeś na poziomie jaki wyznaczyłeś tekstem wątku.
          Wg mnie "zjechałeś" ze swojego poziomu i dlatego jest mi przykro. Dlaczego tak
          napisałem? otóż odpowiedź zawarta jest w .. myślenie ma kapitalną przeszłość i
          kolosalną przyszłość.../ to ad meritum/, trzeba potrafić myśleć ze
          zrozumieniem; no bo można myśleć/czytać i nic nie rozumieć.I tylko to chciałem
          zaznaczyć.

Pytanie o Napieralskiego - wiesz o tym że Trybunę czyta niewielu forumowiczów -
          uznałem że funkcjonujesz w tak zwanym 'stosunku zobowiązaniowym' a to nikogo
          nie deprecjonuje.

a`propos H56 - nie zniżam się nigdy do intelektualnie obrzydliwych tekstów
          kogokolwiek.
          Choć zaznaczasz że osobie o mojej pozycji? nie przystoi: - jestem tym kim
          jestem określony przez samego siebie, myśleniem, umiejętnościami doświadczeniem
          by godnie i rozumnie żyć z szacunkiem dla innych, dawać to co się ma najlepsze
          innym - szczególnie tym słabszym. Tak to jest moja pozycja. Tak chcę być
          odbierany;- a jak jestem??? zapytaj innych.

Nie wciągniesz mnie w "ping-pong" słowny o polityce a tymbardziej o
          politykach ;- taka polemika nie ma większej wartości,- co nie oznacza stałego
          poglębiania własnej 'swiadomości politycznej' w znaczeniu - 'rozpoznawania
          emocjonalnych prądów grupy i stosunków wśród przedstawicieli władzy'.

Dwukrotnie użyłeś terminu "empatia" - tak niefortunnie ze nie nie chciałem
          odpowiadając obrazić.
          Nie uznaj że poniżej to wypowiedź 'ex cathedra":
          'Empatia' /gr.empathes - dominujący wzruszony/ to 'swoisty proces poznawczy i
          emocjonalny, mający doniosłe znaczenie we wzajemnych relacjach międzyludzkich; -
          proces wczuwania się w stany psychiczne innych osób.
          Wspólnie z 'asertywnością' składowa kompetencyjna -
          INTELIGENCJI EMOCJONALNEJ - 'jako zdolność rozpoznawania uczuć własnych i uczuć
          innych osób, zdolności motywowania się i kierowania emocjami, zarówno własnymi
          jak i osób znaczących'...zdolność do panowania nad emocjami i ich
          wykorzystywanie do osiągania celów'.
          inne podstawowe kompetencje emocjonalne i społeczne 'inteligencji
          emocjonalnej' to samoświadomość, samoeregulacja, samokontrola, motywacja,
          umiejętności społeczne /dużo by pisać odsyłam do tekstów encyklopedycznych/.

"myśl ze zrozumieniem", "pisz ze zrozumieniem", "czytaj ze zrozumieniem", "mów
          ze zrozumieniem"

Nie mam niechęci do nikogo, ani do formacji;- formacja coś głosi i G.N coś głosi
          tylko dlaczego tak młody człowiek powiela i mówi jak wyciągnięty 'kościotrup z
          szafy'. Treści niby nowe a jakie stare.

Jakie idee? na pewno nie te same niech się kieruje własną inteligencją,
          poznawczą ale i emocjonalną, niech wczuje się w człowieka i reprezentuje zawsze
          tych którzy są słabsi, mniej zaradni, niech nie boi mówić sie prawdy bez
          relatywizowania zjawisk. Niech zapomni o sobie bo 'minister' to służący nie
          władza a wybrani to "demo kracja"

czego i Tobie życzę
          /licząc na Twoją niemałą inteligencję emocjonalną, pamiętając że stracić jest
          łatwo nawet już nabytą/

• zilbeer Re: tylko dla xyzeta -nudne 18.05.06, 07:57
            Pseudointelektualny bełkot. Po wyżęciu pozostaje napastliwy paszkwil napisany
            przez prostaka o wielkim mniemaniu o sobie.
            • Gość: suwak Re: tylko dla xyzeta -nudne IP: 217.153.6.* 18.05.06, 09:14
              ... przepraszam zilbeer; w tytule skierowany do kogo innego a mianowicie do
              niewątpliwie inteligentnej osoby jaką na tym forum jest XYZ.
              Przekonujesz, że na pewno nie był skierowany do ciebie.
              Dziekuję za prostaka;- niewątpliwie nim jestem. Nie mam nic przeciwko
              prostakom, bo w gruncie rzeczy w 'człowieczym jestestwie" wszyscy jesteśmy
              prostakami, bo przecież prostak to nie ...cham, gbur i ćwok.. /to z klasyki/
              ... tak a`propos - jak ulał do twojego postu pasuje pewna maxyma łacińska:
              "SI TACUISSES PHILOSOPHUS MANSISSES"
              • zilbeer Re: tylko dla xyzeta -nudne 18.05.06, 09:45
                Nie filozuj. I pisz po polskiemu. Bo jaki chcesz łacinę, to ja ci łacinę pokażę.
          • xyz-xyz Re: tylko dla xyzeta -nudne 18.05.06, 09:21
            Nie pozostało mi nic, jeno sznur...

Przed mem zejściem napiszę tylko:

inne podstawowe kompetencje emocjonalne i społeczne 'inteligencji
            > emocjonalnej' to samoświadomość, samoeregulacja, samokontrola, motywacja,
            > umiejętności społeczne /dużo by pisać odsyłam do tekstów encyklopedycznych/.

empatia: uświadamianie sobie uczuć, potrzeb i niepokojów innych osób, czyli
            rozumienie innych, doskonalenie innych, nastawienie usługowe, świadomość
            polityczna, tj. rozpoznawanie emocjonalnych prądów grupy i stosunków wśród
            przedstawicieli władzy;

Plus rynek.
            W opozycji do głoszonej przez Fugaziego "niewidzialnej ręki rynku", czyli
            chciwości i "praw dżungli".

A teraz idę po porcję cykuty...
            • absztyfikant Re: tylko dla xyzeta -nudne 18.05.06, 09:24
              Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka