Dodaj do ulubionych

Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża"

24.05.06, 20:07
Witam wszystkich!

Gorąco Państwa zachęcam do wzięcia udziału w najbliższy weekend w
uroczystościach z okazji X-lecia filii Urzędu Miasta na Prawobrzeżu oraz do
uczestnictwa w wielu imprezach, ktore się odbędą z tej okazji w ramach "Dni
Prawobrzeża".

W sobotę przy Filii na ul.Rydla 39-40 od godz. 11.00 m.in. będzie można zjeść
ogromnego urodzinowego torta, zwiedzić od kuchni miejce pracy urzędników oraz
obejrzeć prace plastyczne dzieci ze szkół podstawowych nt. "Uroki Prawobrzeża
w oczach dziecka". Zapraszam również na festyn z wielona atrakcjami, m.in.
namiot informatyczny, występy artystyczne dzieci młodzieży, pokazy hokeja na
rolkach, ratownictwa, straży pożarnej a także będzie można bezpłatnie
skorzystać z basenu (łącznie dla 130 osoób).

Myślę, że bardzo atrakcyjna jest propozycja niedzielnego rodzinnego rajdu
rowerowego po Puszczy Bukowej powiązana z możliwościa zwiedzania schronów w
Zdrojach i pieczeniem kielbasek na polanie widokowej.

Uwaga!Dla mieszkańców Lewobrzeża specjalnie zostanie przygotowany statek
białej floty "Peene Queen" na Wałach Chrobrego, który bezpłatnie zabierze o
godz.9.00 chętnych do Podjuch, gdzie będzie start rajdu, a o godz. 15.00
będzie można powrócić tym samym statkiem.

Jako, że w ten weekend przypada również Dzień Samorządowca to będzie
niepowtarzalna okazja aby rozegrać mecz piłki nożnej z urzędnikami czy
przeciągać linę na szalupach DZ pod hasłem "Przeciągnijcie nas na swoją
stronę" a później zobaczyć jak wygląda chrzest morski.

Szczegółowy harmonogram na stronie:
www.szczecin.pl/aktualne/komunikaty/2006/0515.htm

Serdecznie pozdrawiam

Agnieszka Marciniak
Dyrektor Biura Obsługi Interesantów
Urzędu Miasta Szczecin
Obserwuj wątek
    • Gość: Fugazi Pachnie skandalem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 21:30
      Powyższe ogłoszenie winno trafić do rubryki Dysonans.
      Jest więcej niż nietaktem organizowanie rajdu kiedy szczecinianie wsłuchani w
      słowo boże na krakowskich błoniach.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • agnieszka_marciniak ... 24.05.06, 21:53
        Zdaję sobie sprawę, że kwestie wiary są bardzo indywidualne, delikatne i należy
        je szanować i tak też postępuję.
        Mam jednak nadzieję, że każdy w programie Dni Prawobrzeża znajdzie coś dla
        siebie i w takim czasie aby nie kolidowało to z przeżywaniem wiary podczas
        kilkudniowej pielgrzymki Papieża Benetykta XVI.
        Mnie osobiście bardzo interesuje sobotnio-wieczorna część pielgrzymki kierowana
        do młodzieży.

Pozdrawiam
        A.M.
        • Gość: Fugazi Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:00
          > Mam jednak nadzieję, że każdy w programie Dni Prawobrzeża znajdzie coś dla
          > siebie i w takim czasie aby nie kolidowało to z przeżywaniem wiary podczas
          > kilkudniowej pielgrzymki Papieża Benetykta XVI.

Nic nie wyczytałem, aby w programie była powszechna spowiedź i ewentualne
          rozgrzeszenie.

> Mnie osobiście bardzo interesuje sobotnio-wieczorna część pielgrzymki
          kierowana do młodzieży.

Mnie bardziej interesuje, czy tort wzorem kremówek zostanie umieszczony na
          indeksie.
          Przeżywanie wiary w toalecie zdyskwalifikuje Dni Prawobrzeża na wiek wieków.

Pozdrawiam
          Fugazi
          • agnieszka_marciniak Re: ... 24.05.06, 22:13
            Ma Pan prowokujący styl.

Mimo wszystko należy się szacunek m.in. dla ludzi pracujących w radach
            osiedlowych, którzy ze swojej strony włożyli dużo pracy aby Dni Prawobrzeża
            powstały.

miłej nocy

A.M.
            • Gość: Fugazi Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:17
              > Ma Pan prowokujący styl.

I aparycję.
              Mów mi Fugazi Agnieszko...

> Mimo wszystko należy się szacunek m.in. dla ludzi pracujących w radach
              > osiedlowych, którzy ze swojej strony włożyli dużo pracy aby Dni Prawobrzeża
              > powstały.

Gdybym miał z wdzięczności lub litości zjadać torta pewnie nie przeszedłby mi
              przez gardło.

Napisz lepiej, że też tam będziesz a przylezą tłumy...

Pozdrawiam i wzajemnie życzę kolorowych snów
              Fugazi
    • zaczepialski Pani Agnieszka powinna 25.05.06, 09:19
      dostać dodatek za "pracę na forum" po godzinach i to już nie pierwszy raz :-)))
    • Gość: rem Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.chello.pl 25.05.06, 09:59
      oj Agnieszka, Agnieszka - chciałaś dobrze a wyszło jak zwykle. Marian chyba nie
      będzie zadowolony z niewypełnionego zadania.
      • agnieszka_marciniak zaczepialski, rem 25.05.06, 10:30
        Sama akcja jest bardzo spontaniczna i organizowana poraz pierwszy dlatego
        zostałam poproszona m.in. przez przedstawicieli rad osiedlowych do spinania jej
        organizacyjnie na co wyraziłam zgodę.
        Wiem, że na promocję jest bardzo mało czasu dlatego korzystam z wielu kanałów
        informacyjnych, a forum jest miejscem gdzie przychodzi wiele osób i jest
        szansa, że w ten sposób uda się dotrzeć do jak największej liczby osób.

Pozdrawiam wszystkich pozytywnie myślących.
        Agnieszka Marciniak
    • Gość: zawisza Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:29
      "Przeciągnijcie nas na waszą stronę" chyba "przeciągniemy was na naszą stronę".
      Wszyscy wiemy, że impreza ta nabrała dla SLD-owców szczególnego charakteru,
      niechaj ludzie w trakcie wizyty Papieża jak najminiej w niej uczestniczą. Ale
      cóż się dziwić, Pani dyr. BOI toż jest członkiem SLD, a lin do przeciągania
      dostarczy "czerwoniutki" harcerzyk Rybarski z HOM-u a listę obecności sprawdzać
      będzie (też umazany w tym kolorze)prezes Karbowniczyn.
      • Gość: czarny Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.system.szczecin.pl 25.05.06, 15:47
        a komendant wpojewódzki OHP A. Szałabawka zaprowadzi hufce na modlitwę, ramię w
        ramie z mamusią posłanka Masłowską
      • Gość: Galoty Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:35
        Bujaj się z tym tropicielstwem politycznym. Pani Agnieszka jest OK a jej
        starania o właściwą pracę jej BOI są mi znane.
        Przy okazji przylotu B 16 można powiedzieć "daj nam Boże" aby wszyscy urzędnicy
        tacy byli.
        PS
        Fugazi zagrał ostro ale przeszedł skutecznie na Ty :-) Ten to się umie
        zakręcić .....
        • Gość: Fugazi Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 17:44
          > Fugazi zagrał ostro ale przeszedł skutecznie na Ty :-) Ten to się umie
          > zakręcić .....

Pomimo wszystko nie wzbudziłem zbytniego zainteresowania u płci przeciwnej.
          Zamiast się umówić, poszła spać.
          :-))

Pozdrawiam
          Fugazi
          • Gość: Galoty Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:03
            Ot płochliwa jak sarenka
            • agnieszka_marciniak :-) 25.05.06, 21:53
              miłej nocy i do zobaczenia na Dniach Prawobrzeża:)
        • Gość: rety Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 23:05
          A to ciekawe,że Galoty jako znany na forum liberał popiera działania mające na
          celu wyciągnięcie kasy z miasta na kampanię wyborczą ludzi związananych z SLD
          pod szczytnym tytułem Dni Prawobrzeża.
          • kiciara11 Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" 26.05.06, 10:11
            o! widze, ze rety startuje do rady miasta hihi ;))

Czytajac program nie zauwazylam tam zadnej kampanii oprocz fajnej idei
            zjednoczenia sie na prawobrzezu bo czesto wlodarze zapominaja o nas -
            mieszkancach prawego brzegu.
            • Gość: Doradca Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 12:06
              Prawdopodobnie nie zaproszono jądra aktywistycznego On Nowy i stąd te nerwacje
              tajemniczych nowych uczestników dyskusji :-))))))))))
            • gazeciarz30 Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" 26.05.06, 14:45
              Zadnej ideologii, tylko taka, ze na koszt UM roznoszone były zaproszenia na tą
              imprezę. Bez względu na to, jaka by to nie była partia, jest to szczyt chamstwa
              i obłudy. Za pieniądze podatnika SLD kolejny raz organizuje sobie kampanię
              wyborczą. A wykonawcą bezsprzecznie jest Marciniakowa, która winna się
              zdecydować: czy jest urzędnikiem czy też działaczką SLD.
        • Gość: urzędówka Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:17
          Galoty, życzę Ci abyś strącił bielmo z oczu. Jeżeli Pani dyr. BOI jest dla
          Ciebie wyznacznikiem dobrego urzędnikia, to ja serdecznie Ci gratuluję. Jej
          jedyną zasługą jest to, że ma bardzo, ale to bardzo kompetentnych zastępców i
          pracowników oddalegowanych przez wydziały.
          • Gość: Galoty Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:23
            Miewam niekiedy bielmo na oku bo w przeciwieństwie d wielu na tym forum mam
            świadomośc swoich pomyłek i ułomności. W ty, jednak przypadku podtrzymuje swoją
            opinię.
            To tym bardziej dobrze o niej świadczy, że ma kompetentnych zastepców i
            pracowników. To jeszcze lepiej.
            Tak swoją droga urzędówko to kórych zastępców masz na myśli ?
    • Gość: Bąbel Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:36
      "Dni Prawobrzeża" - początek wyborczej gonitwy SLD i to jak zwykle za pieniądze
      miasta. Dla przypomnienia, Pani Agnieszka Bożena Marciniak w wyborach
      samorządowych 2002 roku w I okręgu (Prawobrzeże) startowała z listy nr 3
      Koalicyjnego Komitetu Wyborczego SLD-UP z miejsca 3. A startowała przy boku nie
      byle kogo, bo Panów Nowickiego, Jerzyka i Mickiewicza. A dla kogo organizowane
      są "Dni" dowiemy się zaraz, po tym, jak opublikowana zostanie lista kandydatów
      SLD ubiegających się o mandat z Prawobrzeża.
      • agnieszka_marciniak Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" 26.05.06, 14:38
        żeby rozwiać wątpliwości powiem tylko tyle, że jestem apolityczna, niezrzeszona
        (poza przynależnością od prawie 10 lat do NSZZ "S") i nie zamierzam startować w
        wyborach.

Skierowałam pismo do wszystkich rad osiedlowych i każdego z radnych z
        Prawobrzeża z prośbą o przedstawienie swoich propozycji co do Dni Prawobrzeża i
        jak widać po harmonogramie imprez odzew był poważny.

Szkoda, że niektórzy na siłę próbują upolitycznić każdą akcję społeczną.

Pozdrawiam i do zobaczenia na "Dniach Prawobrzeża".
        A.M.
        • gazeciarz30 Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" 26.05.06, 15:05
          To wielki zaszczyt był społecznikiem. Zwłaszcza, gdy nikt (ale to absolutnie
          nikt) nie znajdzie potwierdzenia, że ich działania nie są nakierowane na jakiś
          zysk i że tylko służą obywatelom. Oceniając Pani działania, nie można nie nabrać
          przekonania, że to co Pani stwierdziała o tych niektórych - co to tylko
          "upolityczniają" - w każdej mierze odnosi się do niestety do Pani osobiście.
          Skąd ten wniosek. Otóż proszę się zastanowić, czy wykorzystywanie Pani obecnego
          stanowiska służbowego oraz posiadanych kompetencji dla propagowania imprezy nie
          jest naganne - bo w mojej ocenie jest.
    • Gość: Krzysztof Pani Agnieszko! IP: 217.153.73.* 26.05.06, 16:07
      Zasada nr 3...:))) nie polemizuje się na forum z idiotami,nieudacznikami
      życiowymi,klakierami i innymi osobami tego pokroju. Robi Pani bardzo dobrze,że
      jest promocja tej imprezy i czy się to komuś podoba czy nie. Jak sie nie podoba
      to niech wyjeżdża koleś do Londynu ulotki nosić albo zmywać gary u turasa w lokalu.
      Świetna impreza sie szykuje, i bardzo miło że Pani sie w nią angazuje
      Pozdrawiam i życzę wytrwałości
      • absztyfikant Re: Pani Agnieszko! 26.05.06, 18:54
        Zostawcie pania Agnieszke w spokoju! Nie jestesmy (jeszcze) Iranem - jedni wola
        B16, a inni rower. I tyle. Religia to prywatna sprawa kazdego.
    • Gość: Maciusiowa mama Re: Rajd rowerowy i "Dni Prawobrzeża" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 13:26
      Po mimo złej pogody udaliśmy się na organizowaną - w ramach "Dni Prawobrzeża" -
      imprezę w HOM-ie pt. Żeglarski Dzień Dziecka. To, co tam się działo, przeszło
      moje najśmielsze oczekiwania. Osoby, które podjęły się organizacji tej imprezy
      powinny zwyczajnie "spłonąć ze wstydu". Nigdy bym nie przypuszczała, że harcerze
      mogą być tak nonszalanccy w działaniu i w podejściu do ludzi. Ci z rodziców,
      którzy wraz ze swoimi pociechami przyszli do HOM-u zastanawiali się do kogo
      zwrócić się ze skargą na kierownictwo ośrodka. A swoją drogą, czy ważniejszymi
      dla organizatorów byli nieobecni radni, czy też nasi najmłodsi mieszkańcy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka