Dodaj do ulubionych

Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy"

IP: 62.69.212.* 25.05.06, 23:17
Gratuluje doskonala akcja - super tak trzymac moja kochana, gazeto!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Szczeciniak Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" IP: *.globalconnect.pl 25.05.06, 23:19
      Tylko niech to sie nie skończy na gadaniu jak to u nas. Niech ktoś sie weźmie
      porżadnie za to. A tak pozatym było wiadomo co w Szczecinie trzeba zrobić
      nawet bez ankiety. Ale mam nadzieje że gazeta jaki i my sami przypilnujemy
      żeby nowy prezydent wykonał choć część tych postulatów.
    • Gość: Szczeciniak Re: Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" IP: *.globalconnect.pl 25.05.06, 23:22
      Oby zostały spełnione nasze marzenia. Jednak to będzie trudne jeśli znów
      wybierzemy złego prezydenta. Ale trzymam kciuki żeby akcja sie powiodła. A i
      jeszcze trzeba będzie dopilnować żęby na obietnicah sie nie skończyło!!!
    • Gość: Marcin Stefanowicz protestuje! IP: *.chello.pl 26.05.06, 04:38
      Ja stanowczo protestuje przeciwko naginaniu prawdy przez "Gazete"!

Nigdzie, ale to _nigdzie_ nie głosowałem za szybkim tramwajem z Gumieniec na
      Kijewo! Ja głosowałem za szybskim tramwajem do Kijewa, bez zaznaczania _skąd_
      miałby jeździć. A jeździć powinien z nowej pętli przy Szafera, przez
      Nowoszeroką, Taczaka i 26 kwietnia, bo tam nowa linia tramwajowa jest
      projektowana od lat 70-tych ubiegłego stulecia...
      • Gość: techno Re: protestuje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:25
        To ja tylko dodam, że za żadne skarby szybki tramwaj nie dojedzie z Kijewa do
        Bramy Portowej w kwadrans.
        • Gość: bazyl Re: protestuje! IP: *.speed.planet.nl 26.05.06, 08:33
          Gazeta pewnie szybki tramwaj wyobraza sobie jako TGV lux torpede...
          • Gość: regionalna Re: protestuje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:50
            Albo BVG Berlin.... ;-)
    • Gość: Doradca szczecińska Laguna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:40
      Gazeta wykazała się ponownie fatalnym targetem na takie ankiety, ankiety dla
      ogółu. Target Kuriera byłby chyba lepszy. Osobiście uważam, że większośc
      szczecinian opowiedziałby się na szczecińską Laguną
      • Gość: yo Re: szczecińska Laguna IP: *.CNet2.Gawex.PL 26.05.06, 09:55
        A ja tak nie uważam, kwestionujesz autentyczność ankiety?
    • blumbzlo Re: Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" 26.05.06, 08:52
      Fajna akcja. Dziwię się jednak, że tak nisko wypadło oceanarium. Przegrało z
      halą widowiskowo sportową. Dlaczego. Szczecinianie pamiętajcie i pomyślcie, że
      aby ściągnąć turystów, zainteresowanie miastem a tym samym jego rozwój musimy
      się zdecydowanie wyróżniać. Hal widowiskowo sportowych jest mnóstwo, a budowa
      największego oceanarium w Europie byłaby zdecydowanie wyróżniającym nas
      elementem spośród nie tylko miast Polskich, ale również całej Euopy. Przecież
      kto niechciałby przyjechać do NAJWIĘKSZEGO OCEANARIUM w Europie. A do hali
      widowiskowo sportowej kto przyjedzie? Do hali ludzie przyjadą tylko wtedy gdy
      coś będzie się w niej działo, a ile imprez o europejskiej skali i renowmie
      mogłoby się odbyć w ciągu roku? maks 2 lub 3 i to tylko przy "dobrym wietrze". A
      oceanarium będzie przyciągało turystów z całej Europy przez cały rok. I jeszcze
      jedno teraz jest tak - Szczecin, a co tam ciekawego morze? - nie morza tam nie
      ma. A jak zbudujemy oceanarium to będzie - Szczecin - a to miasto z tym
      największym oceanarium w Europie? to może zobaczymy? I ja tak widzę przyszłość
      Szczecina +pozostała piątka z ankiety i będzie różowo. Głowy do góry, zakasać
      rękawy i trochę wiary a na pewno się uda. Pozdrawiam
    • krokus5 Re: Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" 26.05.06, 11:31
      W żadnej z propozycji nie zauważyłem aby ktoś poruszył sprawę przywrócenia
      połączenia promowego z Wałów Chrobrego do innych portów Europy np.Oslo czy
      Goeteborga.Przed wojną nabrzeże to funkcjonowało jako przystań
      promowa.Ożywiłoby to nie tylko same Wały ale także wzmocniłoby ruch turystyczny
      Szczecina z innymi portami bałtyckimi.Propozycja moja współgra z projektem
      zamknięcia ruchu kołowego na bulwarze i wykorzystaniu go jako deptaka.
      • Gość: khaern Re: Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" IP: *.gazownia.szczecin.pl 26.05.06, 12:40
        moze po prostu nie bylo chetnych ( zainteresowania ) i tyle

nie widzialem ankiety, ale sadze ze pytania byly ukladane takze na podstawie
        przedwstepnej ankiety, powiedzmy 100 osob, ktore podaly swoje pomysly na
        promocje i rozwoj miasta. dopiero na podstawie tego wybrano 28 najczesciej
        powtarzajacych sie ( pasujacych do siebie ) i umieszczono je w glownej
        ankiecie, ktora nastepnie rozeslano dalej ...

wniosek ? zbyt mala popularnosc takich polaczen, aby mozna bylo sie powazniej
        zastanowic nad takim kierunkiem rozwoju szczecinskiego portu
    • Gość: the.bill1 Wojciech Jachim - siadaj DWÓJA! IP: *.bazapartner.pl 26.05.06, 14:08
      Np. otworzyć sie na współprace z Duńczykami lub Szwedami - przeciez nawet
      konsulat jest.
      Taka ankieta jest po prostu zabawa dzieci w piaskownicy, gdzie w sprawach, dla
      poparcia których GW od dawna chodziło nie daje sie wyboru. Widac to w
      komentarzu. Szczecinianie chca otwarcia na Nimecy... Pytam ponownie była
      alternatywa? Poza tym ailu nie chce otwarcia? wiecie?
      Ja na przykła uważam, że to Niemcy powinni się otworzyć na Polaków. Zmienić
      swoje nastawienie do Polaków, zwalczyc u sioebie negatywne stereotypy.
      WYborcza kłamie, bo sa miszkańcy, którzy myśla inaczej. a GW - Trybuna Ludu III
      RP pisze:
      "Szczecinianie chcą, by Szczecin stał się stolicą polsko-niemieckiego Pomorza"
      Gdzie jest mowa o stolicy w pytaniach?
      Joachm siadaj DWóJA!
      • Gość: lisica Re: Wojciech Jachim - siadaj DWÓJA! IP: *.orange.pl 27.05.06, 01:15
        Panie The bill 1 a umiesz pan czytać czy nienawiść oczy zalała żółcią?
    • Gość: Blindman Re: Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" IP: *.localdomain / *.zwikszczecin.pl 26.05.06, 14:36
      A co z oczyszczalnią? 70 tys. m3 gówna dziennie wypływa do Odry.Niby powstają
      2, ale kiedy zaczną pracować?Zapraszam na koniec ul. Zapadłej.Świetne miejsce
      na piknik ( ryby,grill,piwko).Najważniejsza inwestycja w mieście:
      OCZYSZCZALNIA.Priorytet.
    • ex Podaj swoj pomysl na Szczecin 26.05.06, 18:36
      Zapraszam tych co maja wlasne pomysly i wizje dla miasta do dolaczenia ich w
      watku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=42521920

po co sie ograniczac zaledwie 20 pomyslami.
    • Gość: TD Re: Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.05.06, 18:44
      Doskonala bo mozna pomazyc bez powaznych inwestorow i nowych miejsc pracy tego sie nie da zrobic nawet i za 100 lat heheheheh
    • Gość: ikea Re: Szczecinianie patrzą realnie IP: *.com / 195.136.49.* 26.05.06, 20:47
      Wygrały dwie propozycje które nie wymagają nakładów finansowych wykazali że sa
      za zmianami a przy tym zdawali sobie sprawę z możliwości pozyskania środków
      przez włodarzy. Udowodnili że populiści nie mają szans chociaż nie wiem czy
      była to reprezentatywna grupa. Chociaż martwi mnie ta utopia ze sródodrzem dosyć
      wysoko ale to może środowiska architektów były dosyć zdyscyplinowane. Druga
      pozycja swiadczy że miasto sobie nie radzi z tym co ma i niech nie zabiera się
      za coś nowego.900 osób za aqaparkiem to z czego to on ma się utrzymać trzeba jak
      najszybciej uchylić plan zagospodarowania na gontynie i sprzedać w przetargu pod
      delevoperke lub hipermarket i nie czarować ludzi go bo teren marnieje z każdym
      dniem.
    • Gość: ememes kamienice IP: 83.168.96.* 26.05.06, 22:27
      Sądziłam, że przywrócenie blasku kwartałom śródmiejskim spotka się z większą
      aprobatą szczecinian. Generalnie wchodziłoby to w ogólną poprawę wizerunku
      Szczecina. Jak dla mnie Szczecin jest przede wszystkim szary za sprawą właśnie
      kamienic. Od tego wg mnie trzeba byłoby zacząć, a nie naprawiać jakieś tylko
      punkty miasta. Atmosferę miasta tworzy jakaś całość, a nie tylko pojedyńcze
      miejsca.
      • Gość: gosia Re: kamienice IP: 217.96.3.* 27.05.06, 11:49
        cóż... ale trzeba by najpierw wyrzucić do jakiś slumsów na księżycu całą tę
        hołotę, która tylko chleje (i nie tylko) po bramach i nie płaci czynszu (bo ich
        nie stać po kupieniu z zasiłku nalewki) - wg szacunków w niektórych miejscach
        liczba takich degenratów sięga 40 %. Potem trzeba znaleźć inwestora i
        cierpliwie czekać - jakieś 30 lat i wszystko będzie gotowe. Ale jestem za, bo
        potem jest pięknie.
    • Gość: gienekx Z tej ankiety nic nie wynika!!! IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 26.05.06, 23:10
      Ech te ankiety i sondaże!
      Zbudować, zrobić, otworzyć - a może tak zaprośimy jakiegoś miliardera co nam
      to zasponsoruje. Chleba i igrzysk! NAjpierw trzeba postawić na przemysł i
      port, a później da dobra wyższe. Hale widowiskowe itp.
      Bzdury i bzdury! Wybudować na Śródodrzu nowoczesną dzielnicę - dzielnicę
      czego i po co? Budowano podzamcze - też miało być nowoczesne i wizytówkowe,
      jak jest każdy widzi.
      Tak sobie myślę, że to biedne miasto ale nie finansowo tylko intelektualnie.
      Jeżeli takie pomysły mają rozwinąć to miasto, to ono się nigdy już nie
      rozwinie. Sami popatrzcie - jak rozwija się Wrocław. Inwestorzy, inwestycje,
      przemysł. MIejsca praacy wysokie zarobki a dopiero później można budować
      miejsca, gdzie te zarobki mają ludzie wydawać.
      Rozśmieszyła mnie ta ankieta! Ludzie chcą boisk, hal i tramwajów? Czy to nie
      śmieszne. A po co nam taka hala - czy mamy jakiś liczący się zespół, który
      tam zagra - może lepiej basen olimpijski, by nasi medaliści mieli gdzie
      trenować. Śmiesznych przykładów tej bezsensownej listy życzeń można wymieniać
      sporo a kwituje to już kuriozalnym stwierdzeniem dziennikarz GW, że to może
      być jakiś plan rozwoju miasta :) Ale czego można się spodziewać po
      dziennikarzu GW.
      • Gość: PB Re: Z tej ankiety nic nie wynika!!! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 26.05.06, 23:59
        masz 100% racji ciekawe za co ludzie beda chodzic na te imprezy i kto duzo mlodych juz wyjechalo ze Szczecina, zobaczcie na Gorzow(dwie nowe fabryki miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,3370508.html ) tam buduje sie miejsca pracy a pozniej miejsca do wydawania pieniedzy a nie na odwrot polaczki!!!!!
        • Gość: gorzowiak a nie na odwrot polaczki!!!!! Pouczył nas rodak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 04:24
          Typowy azbestowiec, który z powodu siły nabywczej dolara z lat do 1988 uznał
          się, że w kraju (i na forum) jest jeszcze wyżej niż radny Koziołek :-)
          Pędż prymitywie
      • Gość: easy Re: Z tej ankiety nic nie wynika!!! IP: *.chello.pl 27.05.06, 13:36
        jeden jedyny rozsadny glos! tak, masz racje - bieda intelektualna. zamiast
        posprzatac kolo wlasnego smietnika wybudujmy hale uciech. co za tepy narod.
    • Gość: saj Re: Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:54
      Ankieta warta szczecińskiego wydania Gazety. A może wzorem innych gazet z lat
      minionych przywrocić rubrykę SPACERKIEM PO MIEŚCIE i może wtedy ktoś zauważy
      ohydne śmierdzace , stojące pod pustymi sklepami b u d y na Wyzwolenia,ktoś
      wreszcie zwroci uwagę odpowiednich instytucji na szkaradny a przedewszystkim
      brudny dworzec może dziury w jezdniach i chodnikach kogoś zanioepokoją no i
      resztki po psich spacerkach i... Można by tak jeszcze dlugo. Ale już chyba pora
      aby coś i od czegoś zacząć. A może od prezydenta i radnych ?
    • Gość: B16 Re: Wyniki ankiety "Szczecin może być lepszy" IP: *.univ.szczecin.pl / *.univ.szczecin.pl 27.05.06, 00:55
      A ja to czytam i widzę efekt kija w mrowisku. Oczywiście, że nie wszystkim muszą
      sie podobać wyniki ani propozycje do tej ankiety, ale to jest tylko element
      dyskusji która się toczy o naszym mnieście. Ale nasówa mi sie pewna myśl;
      niedługo kończą budować dworzec główny w Brlinie który kosztował z 1000000
      razy wiecej niż willa prezydenta Jurczyka na działkach i oczywiście nie
      wszystkim sie to podoba!! Słowem co by się nie zrobiło zawsze ktoś bedzie kręcił
      nosem. Jeśli ktoś ma pomysł i dobrze lobbuje toczemu nie miałoby sie to udać?
      Jeśli chodzi o dobór propozycji w ankiecie nie zabieram zdania, ale jeśli chodzi
      o przeprowadzenie akcji to nic nie można zarzucic. Wierzcie mi wiem coś o tym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka