Dodaj do ulubionych

czy żyjemy w talibanie?

26.05.06, 22:40
ogładam sobie Dziennik. Dopiero teraz bo, w odróżnieniu od urzędasów
centralnych, co za mój szmal mają wolne dopiero teraz mam chweilę wytchnienia.
I co widzę? Że premier, wicepremier i marszałek Sejmu 38 milionowego państwa w
centrum Europy klęczy przed szefem innego państwa europejskiego. A oszołomy
mówią, że katolik powinien zawsze całować Pierścień Rybaka. Otóż nie Panowie.
Od świtu do zmierzchu jesteście reprezentantami tego narodu. A ten naród nie
życzył sobie nigdy wiernopoddańczych gestów obec reprezentantów innych państw.
Czyż nie krytykowano komuchów za całowanie Lońki na Okęciu? Nie życzę sobie,
aby mój Premier klęczał przed Benedyktem, Georgem, Tonym i innymi szefami rządów.
Dotarło panie Marcinkiewicz???

==
"Wszyscy jesteśmy postkomunistami.
Państwo Kaczyńscy też."
Obserwuj wątek
    • konrad.jasinski Re: czy żyjemy w talibanie? 26.05.06, 22:41
      nie zawracaj gitary.
      • masakra_teksanska Re: czy żyjemy w talibanie? 26.05.06, 22:44
        czyżby pytanie było niewygodne, konradku?
        ==
        Państwo Kaczyńscy też."
        • konrad.jasinski Re: czy żyjemy w talibanie? 26.05.06, 22:45
          wybacz ale jestes meczacy.

pzdr
          • Gość: magda23 Re: czy żyjemy w talibanie? IP: 217.153.6.* 26.05.06, 22:50
            trzeba było zachęcić sąsiadów i innych mieszkańców kraju żeby głosowali na Pana
            Millera, Sobotkę (sorry on siedział wtedy), Nikolskiego, Kaczmarka i ich kolesi
            z PZPR-SLD i innych syfów
          • piotr33k2 Re: czy żyjemy w talibanie? 26.05.06, 23:53
            na kolana chamie.
    • Gość: Fugazi Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 22:58
      Ja tam się cieszę.
      Rio ma karnawał i my też.
      Niby poważni ludzie (te polityki nasze) a pląsają jak tancerki w bikini.
      Żeby im zostało na dłużej Benia bym zamknął na Franciszkańskiej 3.
      Teatr i kino by święciły triumfy.

Pozdrawiam
      Fugazi

• beatrix13 Re: czy żyjemy w talibanie? 26.05.06, 23:17
      >żyjemy w jakimś chorym kraju,
      >bo oglądałam sobie na TVP1 film,
      no i w kluczowym momencie,
      ciach,przerywaja film )mimo,że na innych kanałach jest bezpośrednia
      transmisja),bo B16 w oknie ma sie ukazac,
      przez 5 minut czekamy na to,
      ukazał sie,poblogoslawil pciapciól i poszedł
      no i wrócono do filmu,
      do tej pory w szoku jestem
      • mucha.plujka Re: czy żyjemy w talibanie? 26.05.06, 23:20
        beatrix13 napisała:

> >żyjemy w jakimś chorym kraju,
        > >bo oglądałam sobie na TVP1 film,
        > no i w kluczowym momencie,
        > ciach,przerywaja film )mimo,że na innych kanałach jest bezpośrednia
        > transmisja),bo B16 w oknie ma sie ukazac,
        > przez 5 minut czekamy na to,
        > ukazał sie,poblogoslawil pciapciól i poszedł
        > no i wrócono do filmu,
        > do tej pory w szoku jestem

czujecie ????
        • eryk2 Czujemy 26.05.06, 23:49
          Dziś TVP1 przeszła samą siebie.
          1. Oglądałem tylko "Wiadomości" po 19.30, bo potem dostałem kolki (ze śmiechu)
          i ledwie mnie odratowano. Ci "specjaliści od papieża": Kunica, Kuś, Kraśko (z
          klucza alfabetycznego ich brali, czy co, do cholery?), same tuzy teologiczne.
          Biorąc pod uwagę, co oznaczało w staropolszczyźnie słowo "kuś", miałem
          dodatkowy ubaw filologiczny ("kuś stoi pod oknem papieskim na
          Franciszkańskiej").
          2. Pokazano kubitki, z których jedna nie była w stanie powtórzyć słów,
          nadawanych w Radiu Maryja sześć razy dziennie od roku ("Niech stąpi duch twój i
          donowi oblicze ziemie, tej ziemi"), a które zapamiętała Z CAŁEJ HOMILII
          Ratzingera w Warszawie jako przesłanie do Polaków.
          3. Pokazano faceta, który przyjechał do Wawy ze Słupska, wspominał swój nocleg
          na ławce podczas poprzedniej pielgrzymki papieskiej do Polski, a teraz
          chciał... dostać autograf od Białego Ojca (nie dostał, więc miał go dalej
          śledzić, do Częstochowy).
          4. Pokazano niemiecką rodzinę, która "uważnie śledzi dziś przez cały przed
          telewizorem papieską wizytę w Polsce". Pytany o wrażenia ów głeboko zatroskany
          wizytą papieża w Polsce czterdziestoletni ojciec rodziny odpowiedział: "Das
          Wetter war kaputt" ("Nie było pogody").
          Moje pytanie: czy to sabotaż czerwonych, czy poziom "TV Wildstein - IV RP sp. z
          o.o."? Przecież to wygląda na drwinę - durnie, robiący kretyńskie wywiady dla
          debili... Czysty sabotaż... A może tak już będzie zawsze?
      • Gość: Maja Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.system.szczecin.pl 27.05.06, 06:19
        wyszłaś już z szoku?
        jak przerywają co 10 minut każdy program reklamami
        nie dostajesz szoku.
        Podnieca cię reklama o podpaskach czy proszku do prania
        • Gość: marian piździoch Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.chello.pl 27.05.06, 09:06
          Gość portalu: Maja napisał(a):

> wyszłaś już z szoku?
          > jak przerywają co 10 minut każdy program reklamami
          > nie dostajesz szoku.

Na TVP1?!?!?! O 21.40?!?!?! Kiedyś ty to widziała?!?!?!
        • beatrix13 Re: czy żyjemy w talibanie? 27.05.06, 09:12
          Gość portalu: Maja napisał(a):

> wyszłaś już z szoku?
          > jak przerywają co 10 minut każdy program reklamami
          > nie dostajesz szoku.
          > Podnieca cię reklama o podpaskach czy proszku do prania

jakoś sobie nie przypominam filmów przerywanych reklamami podpasek na jedynce,
          a w ogóle to bluźnisz kobieto przyrównując B16 do proszku i podpaski,nieładnie
          • Gość: Maja Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.system.szczecin.pl 27.05.06, 22:19
            Do Beatrix 13!!!
            masz tylko jeden program TV?
            Nawet w Koziej Wólce odbierają TV1 i TV2
            jeśli mają daleko do stacji przekaźnikowej TV.
            Czytając twoją radosną twórczość na tym forum
            odnosi się wrażenie że jesteś od urodzenia w
            nieustającym szoku.
            • beatrix13 Re: czy żyjemy w talibanie? 27.05.06, 22:21
              do wielonikowej pszczółki
              mam wiecej kanałów,
              a ty masz trochę rozumku,czy juz sie skończył?
    • Gość: czarna mamba Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 00:17
      Masakra, to co piszesz nazywa sie właśnie kulturwa. Nic dodać, nic ująć. Trochę etyki w szkole by się przydało, bo na relę na pewno nie chodziłeś.
      • Gość: marian piździoch Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.chello.pl 27.05.06, 02:04
        Gość portalu: czarna mamba napisał(a):

> Masakra, to co piszesz nazywa sie właśnie kulturwa. Nic dodać, nic ująć.

Przed drzwiami zamkniętego na cztery spusty (wiadomo, dzień papieski) rektoratu
        Uniwersytetu Szczecińskiego olbrzymi stojak z flagami: biało-czerwoną, biało-
        żółtą, biało-niebieską. To mamy już u nas Katolicki Uniwersytet Szczeciński?

To się nazywa kulturwa. Nic dodać, nic ując.
        • Gość: czarna mamba Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 09:26
          Hahahaha... ale fajnie gul ci skacze :)))
          • henio56 mamba ! to, ty, nie na pielgrzymce ? 27.05.06, 10:00
            pewnie prognoza pogody cię odstraszyła ?
            Wracając do tematu, to najbardziej mnie wkurzają ciągłe wstawki, że B16
            wszystko robi na wzór JP2. Przecież nawet dla laika jest dostrzegalny fakt, ze
            ten papież to całkowite przeciwieństwo swego poprzednika, oczywiście na plus.
            • Gość: czarna mamba Re: mamba ! to, ty, nie na pielgrzymce ? IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 10:58
              Hehehe... henio chwali papieża :))) coś wam się popieprzyło, towarzyszu milicjancie, z I sekretarzem... nie te czasy :)))
              • Gość: H56 mamba ! jak ja milicjant, to ty pedofil IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 27.05.06, 22:21
                i pewnie kapuś ABW-ery
                • Gość: czarna mamba Re: mamba ! jak ja milicjant, to ty pedofil IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 22:26
                  Słabizna, heniu. Wymyśl coś lepszego. Ile piwek już dzisiaj w siebie wlałeś? :)))
                  • schutzengel1 Re: mamba ! jak ja milicjant, to ty pedofil 28.05.06, 11:26
                    wymyśl coś lepszego, nie pamiętam jak piwo smakuje.
                    • Gość: czarna mamba Re: mamba ! jak ja milicjant, to ty pedofil IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:15
                      MILICJA NA CZELE FRONTU WALKI O TRZEŹWOŚĆ NASZEGO NARODU!
    • felix_edmundowicz masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 09:19
      jak tam po herring?
      przecież nie głosowałaś na tych faszystów, to czemu się martwisz gdzie i kogo
      oni całują?
      ?
      i jeszcze pisałaś że wielonickowców należy wdeptać w ziemię jak pluskwy.
      Jak czegoś nie akceptujesz w swojej wielkiej tolerancji to przecież jest tyle
      kanałów TV że z pewnością coś znajdziesz.
      • xxtoja Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 09:49
        feliks lepiej przyznaj, że przesadzili, chociazby z tym wolnym dniem, nawet
        dominikanie to skrytykowali. Była jedna shiza czerwona, a teraz zaczyna się
        druga czarna. A tak zawsze musi byc na udry, jeden na drugiego, wrrrr.
      • xyz-xyz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 09:49
        > Jak czegoś nie akceptujesz w swojej wielkiej tolerancji to przecież jest tyle
        > kanałów TV że z pewnością coś znajdziesz.

Felix, ostatni nawet na Canal+ Benedykt był. Czekam... kiedy pokażą Benedykta
        na C+ Sport, pakuję manatki i wyjeżdżam do braci Czechów. I żeby była jasność.
        Ja do Benedykta nic nie mam. Okazał się być chłop z jajami. Jednakowoż mierżą
        mnie nasze polskie włazidupy. Rzygopędne to jest.
        • felix_edmundowicz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 09:59
          ja tam TV raczej nie oglądam , ani się nie martwię czy ktoś kogoś całuje i
          gdzie całuje.
          To wolny kraj i jak sądzę wolność wyznania i niewyznania dotyczy także ministra
          czy premiera.
          Co do religijności uczestników pielgrzymki się nie wypowiadam, zakładam w
          dobrej wierze że jest szczera. A jej charakter jest sprawą pielgrzymów.
          Słowa które padają podczas pielgrzymki nawołują do pokoju i miłości oraz
          wytrwania w wierze, tak to przynajmniej widzę.Nie sądzę,żeby były to słowa i
          nawoływania które należałoby piętnować,wręcz przeciwnie jest ich strasznie
          mało , a co gorsza coraz mniej realizowanych jest w praktyce.
          Ci co najwięcej wołają o tolerancję, najmniej jej ofiarują inaczej myślącym czy
          inaczej wierzącym.
          • xyz-xyz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 10:02
            > To wolny kraj i jak sądzę wolność wyznania i niewyznania dotyczy także
            ministra
            >
            > czy premiera.

Oczywiście. W domciu ze ślubną. Ale nie podczas oficjalnych państwowych
            uroczystości. Wtedy ma być świeckim, bezstronnym urzędnikiem.
            • xxtoja Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 10:07
              xyz-xyz napisał:
              Ale nie podczas oficjalnych państwowych
              > uroczystości. Wtedy ma być świeckim, bezstronnym urzędnikiem.

.....
              w konstytucji tak napisano!

• felix_edmundowicz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 10:13
                a co wy tam wiecie o tej konstytucji?
                skoro ta konstytucja zabrania mu prezentowania swojego wyznania?
                to jest chyba kurdefelizacja konstytucji!
                a jak nie całuje albo się nie żegna niewierzący to on wyznaje swoją
                niewierzącość ? i przecież wtedy nie jest areligijny, bo niereligijność jest
                także formą wyznania
                • xyz-xyz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 11:32
                  > a co wy tam wiecie o tej konstytucji?

Sporo.

Felixe-demagogiczu, takich bredni nauczył Ciebie Kurski? Konstytucja daje prawo
                  milczenia na temat swojego wyznania, czy jego braku. Nakłada też na Państwo
                  obowiązek honorowania tego milczenia i zabrania interesowania się sprawami
                  wiary obywateli. W swojej demagogii posuwasz się do bardzo płytkich chwytów.
                  Niecałowanie łapek papieskich to nie jest demonstracja niewiary, a demonstracja
                  poszanowania prawa oraz wszystkich obywateli kraju, bez względu na ich
                  wyznanie. Napiszę Tobie tak, jak Twoi panowie mówią tym, którzy mają inne niż
                  oni poglądy: jeśli się Tobie Konstytucja RP nie podoba, to wyjedź tam, gdzie
                  będzie się Tobie podobała. Pa.
            • felix_edmundowicz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 10:24
              Art. 53.

Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii.
              Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według
              własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub
              prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w
              obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie
              świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz
              prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują.
              Rodzice mają prawo do zapewnienia dzieciom wychowania i nauczania moralnego i
              religijnego zgodnie ze swoimi przekonaniami. Przepis art. 48 ust. 1 stosuje się
              odpowiednio.
              Religia kościoła lub innego związku wyznaniowego o uregulowanej sytuacji
              prawnej może być przedmiotem nauczania w szkole, przy czym nie może być
              naruszona wolność sumienia i religii innych osób.
              Wolność uzewnętrzniania religii może być ograniczona jedynie w drodze ustawy i
              tylko wtedy, gdy jest to konieczne do ochrony bezpieczeństwa państwa, porządku
              publicznego, zdrowia, moralności lub wolności i praw innych osób.
              Nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia ani do nieuczestniczenia w
              praktykach religijnych.
              Nikt nie może być obowiązany przez organy władzy publicznej do ujawnienia
              swojego światopoglądu, przekonań religijnych lub wyznania.
              • xxtoja Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 10:30
                feliksie dzieki za przytoczony punkt, bo teraz wiem dlacego pewien pastor tak
                się pieklił w pewnej szkole. ..
                a tak to po co był ten dzień wolny od pracy w szczególnie szkoły były
                zwolnione i rodzice mieli kłopot z zapewnieniem opieki nad dziećmi.
                • Gość: matka ucznia Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę IP: *.chello.pl 28.05.06, 13:53
                  Bzdury piszesz. Szkoły miały obowiązek zapewnić uczniom opiekę.
                  • xyz-xyz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 28.05.06, 14:15
                    Bzdury? Mojego syna wysyłano do szatni. Do czasu, gdy zrobiłem w szkole
                    awanturę. Teraz chodzi do świetlicy. Taka to opieka.
              • xyz-xyz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 11:40
                Art. 25.

1. Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione.
                2. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w
                sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając
                swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.
                3. Stosunki między państwem a kościołami i innymi związkami wyznaniowymi są
                kształtowane na zasadach poszanowania ich autonomii oraz wzajemnej
                niezależności każdego w swoim zakresie, jak również współdziałania dla dobra
                człowieka i dobra wspólnego.
                4. Stosunki między Rzecząpospolitą Polską a Kościołem katolickim określają
                umowa międzynarodowa zawarta ze Stolicą Apostolską i ustawy.
                5. Stosunki między Rzecząpospolitą Polską a innymi kościołami oraz związkami
                wyznaniowymi określają ustawy uchwalone na podstawie umów zawartych przez Radę
                Ministrów z ich właściwymi przedstawicielami.

Zwracam Tobie felixie_demagogiczu uwagę na ust 2.
                • felix_edmundowicz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 11:49
                  oto kurdefelikizacja konstytucji
                  władze zachowują swobodę a same z tej swobody nie mogą korzystać?
                  wracam jeszcze raz do art. 53 Konstytucji.
                  Każdy - nawet premier i sekretarz generalny SLD mają prawo okazywać swoją
                  religijność jaki i areligijność.
                  Niewątpliwym natomiast jest to ,że nikomu nie wolno zabraniać areligijności jak
                  i religijności, ani nikogo nie wolno zmuszać.
                  Nie sądzę że uczestnictwo w nabożeństwie, pielgrzymce itd. jest naruszeniem
                  bezstronności.
                  ale wg ciebie art.53 jest bez znaczenia?
                  zwłaszcza ust.2
                  Art. 53.

1.Każdemu zapewnia się wolność sumienia i religii.
                  2.Wolność religii obejmuje wolność wyznawania lub przyjmowania religii według
                  własnego wyboru oraz uzewnętrzniania indywidualnie lub z innymi, publicznie lub
                  prywatnie, swojej religii przez uprawianie kultu, modlitwę, uczestniczenie w
                  obrzędach, praktykowanie i nauczanie. Wolność religii obejmuje także posiadanie
                  świątyń i innych miejsc kultu w zależności od potrzeb ludzi wierzących oraz
                  prawo osób do korzystania z pomocy religijnej tam, gdzie się znajdują.
                  • xyz-xyz Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 14:18
                    > oto kurdefelikizacja konstytucji
                    > władze zachowują swobodę a same z tej swobody nie mogą korzystać?

Dokładnie tak. Gdy jest inaczej, to mamy do czynienia z ... kaczyzmem.
                    Demokratyczne Państwo prawa na tym właśnie polega, że władza (wszelka) ma
                    charakter usługowy, a nie represyjny. W totalitaryzmach władza kieruje się
                    własną wizją Świata.

Art. 53 Konstytucji jest kierowany do obywateli, nie do władzy. Pan Kaczyński
                    może cmokać czyje bądź rączęta, ale Prezydent Kaczyński nie. Poniał?
                    • zona.pijaka Re: masakra vel k.f. odsapnij trochę 27.05.06, 14:53
                      > Art. 53 Konstytucji jest kierowany do obywateli, nie do władzy. Pan Kaczyński
                      > może cmokać czyje bądź rączęta, ale Prezydent Kaczyński nie. Poniał?

Dobrze Felix ze nawet nie odpisujesz. Niech ten nasz niedouczony mecenas żyje
                      sobie w błogim przeświadczeniu że... jest władny komukolwiek cokolwiek
                      zabronić. Upodabnia się do mnie, kiedy jestem ostro naprana. Wtedy tez wydaje
                      mi się ze mogłabym rządzić światem, jestem najmądrzejsza, mogłabym Panu
                      Prezydentowi rozkazywać co ma robić - bo jak nie to... rzuciłabym bombę atomową
                      na pół Warszawy. I przymusiłabym go. Co tam, całą Polskę zmusiłabym do myślenia
                      tak jak ja.
                      Niestety, potem przychodzi świt, następny dzień, otrzeźwienie po bełtach i znów
                      staję się małą niepozorną myszką.
    • konrad.jasinski masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza.... 27.05.06, 14:13
      www.cnn.com/interactive/world/0605/gallery.pope.poland.visit/content.1.1.html
      • mamoniowa303 Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 15:31
        Jak sie znudzilo dlubanie w nosie i nie ma nic innego do roboty, trzeba
        ponarzekac.
        Niebawem wylegnie kolejna fala malkontentow, na okolicznosc Mundialu.
        • nedfan Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 15:35
          I tu się mylisz - Mundialu na żywo w trzech programach TVP na raz nie będzie.
          I chyba tylko dlatego będą co niektórzy marudzić.
          • mamoniowa303 Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 15:40
            jednym slowem powody do niezadowolenia zawsze sie znajda.
            • Gość: ja_aska Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:39
              przerywanie filmu na okolicznośc okienka było wielka przesadą. mówimy tu o
              publicznej tv, która nie ma zgody na przerywanie emisji reklamami. nawet
              religijnymi.
              • beatrix13 Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 18:42
                >a może teraz takie reklamy będą?
                >B16 w okienku,
                >mnie nasuwa się skojarzenie z szopką krakowską,tam też jakieś postaci w
                okienkach się pokazują dla rozrywki gapiów
                • mucha.plujka Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 18:44
                  beatrix13 napisała:

> >a może teraz takie reklamy będą?
                  > >B16 w okienku,
                  > >mnie nasuwa się skojarzenie z szopką krakowską,tam też jakieś postaci w
                  > okienkach się pokazują dla rozrywki gapiów

czy ja dobrze czuje ????

..."zawsze tam gdzie ty, yeah..."
              • Gość: er Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:43
                A gdyby tak w filmie nawet z Gregory Peckiem na moment pokazali Ci
                Absztyfikanta.
                Protestowałabyś?
              • mamoniowa303 Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 18:57
                droga asiu nie wynajduje sobie problemow, poniewaz nie ogladam tv, z malymi
                wyjatkami. Jest mnostwo innych ciekawszych zajec niz sleczenie przed ekranem
                telewizora. Ale jesli dla kogos jest to jedyna rozrywka, rzeczywiscie musi
                przezywac katusze z powodu przerwania filmu.
                Zdaje sie, ze niedawno byla dyskusja na temat telewizji publicznej i czesc osob
                zadeklarowala jej bojkot na rzecz stacji komercyjnych. Tym bardziej dziwi mnie
                to, ze uprawiaja teraz masochizm, majac do wyboru pakiet kablowy :-)
                Ide na piwo, malkontentom tez to radze :-)
                • Gość: ja_aska Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 19:06
                  mamoń ja niestety nie mam (tak jak ty) wolnego i wczoraj nie mogłam się
                  szwendać po knajpach:-) więc sobie robiłam rejsik pilotem po kanałach. i
                  lekuchno się zdziwiłam.
                  • beatrix13 Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 19:13
                    dziś też się zdziwisz;
                    >ja dla świętego spokoju telewizorni dziś nie włączam,bo już nie mam
                    pewności,że na Animal Planet albo Euurosporcie nie wyskoczą z bezpośrednim
                    połączenie z pielgrzymami;
                    >dla relaksu wolę starej ,dobrej Nirvany posłuchać
                    • mucha.plujka Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 19:39
                      beatrix13 napisała:
                      >dla relaksu wolę starej ,dobrej Nirvany posłuchać

cos tu smierdzi trupem, i to nie tylko K.Cobain...
                      • Gość: ja_aska Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 20:03
                        ja mam wieczór wspomnień: deep purple lecą
                        • beatrix13 Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 20:07
                          dziś jak widzę,spokojny wieczór
                          z nutką sentymentalną u ciebie,ja asiu
                          • ja_aska Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 20:13
                            no coś ty? stoję w blokach startowych przed sobotnim wieczorem:) pilnuję moich
                            dwóch szalonych kotek by chaty mi nie roznisły, sączę drinia i planuje co
                            dzisiaj zwiedze.
                            • beatrix13 Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 20:26
                              a one czekają,
                              kiedy ty wyjdziesz,
                              >żeby chatę roznieść
                              • ja_aska Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 20:30
                                coś w tym stylu:) udają aniołki.
      • masakra_teksanska Re: masakra - chyba tylko tobie to przeszkadza... 27.05.06, 18:15
        ty gościu chyba masz demencję. Nie przeszkadza mi róża i hołd oddany ofiarom II
        wojny światowej.
        Jeśli masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego - poproś swe dzieci lub
        wnuki o wytłumaczenie
        ==
        Państwo Kaczyńscy też."
    • ja_aska Re: czy żyjemy w talibanie? 27.05.06, 21:39
      znowu balkon pokazali i przerwali film. jaja jakies.
      • beatrix13 Re: czy żyjemy w talibanie? 27.05.06, 21:43
        >szopka krakowska?
        >a ty jeszcze w bloku startowym?
        • ja_aska Re: czy żyjemy w talibanie? 27.05.06, 21:57
          a siedze sobie i zbieram się do wezwania taryfy
          • beatrix13 Re: czy żyjemy w talibanie? 27.05.06, 22:01
            >to baw się dobrze,
            a w piątek mi opowiesz
            • ja_aska Re: czy żyjemy w talibanie? 27.05.06, 22:19
              lecę.
              • beatrix13 Re: czy żyjemy w talibanie? 27.05.06, 22:21
                leć
                • zona.pijaka Re: czy żyjemy w talibanie? 28.05.06, 08:41
                  Fajne macie zycie dziewczyny, tyle czasu poswiecac na polowania. A to upolować
                  faceta, a to upolować klienta do postawienia drinków.
                  Ranow stajesz, facet zniesmaczony się zmywa, a wieczorem...retusz, kilo
                  fluidu... i hejże od nowa, Polska Ludowa.
                  Męczy nmnie tylko ta jednak myśl, ten czas - kiedy nawet kilo fluidu nie
                  ukryje waszego bliskiego końca.
                  • beatrix13 Re: czy żyjemy w talibanie? 28.05.06, 10:37
                    żono,
                    co Ty tak Ja asi wyjść zazdrościsz,
                    a nie lepiej było ,tak jak ja,coś poczytać,zamiast o tym rozmyślać w nocy?
                    • zona.pijaka Re: czy żyjemy w talibanie? 28.05.06, 13:26
                      A czego mam zazrościć. Jakby miała tak do 25-ciu lat, wiek odpowiednio rębny
                      dla facetów - to może bym i zazdrościła. A wiem, że wszystko to co po 25-ce to
                      dla każdego faceta... muzeum. Po 25-ce w zasadzie żaden facet nie spojrzy
                      poważnie na dziewczyne, tym bardziej jakaś rodzina, dzieci, ciepło rodzinne,
                      wspólne życie. Zostaje sie takiej Pannie jeno, komputer, czaty, własny piesek,
                      kotki i kilogramy fluidu - jako namiastka rodziny. Przykre to, prawdziwe.
                      • Gość: szczęśliwa Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.chello.pl 28.05.06, 14:01
                        Pozostaje im jeszcze zazdrość. Są wiecznie poirytowane cudzym szczęściem i wszystko im
                        przeszkadza.
                        • Gość: chłop Re: czy żyjemy w talibanie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:03
                          Gość portalu: szczęśliwa napisał(a):

> Pozostaje im jeszcze zazdrość. Są wiecznie poirytowane cudzym szczęściem i wszy
                          > stko im
                          > przeszkadza.

Cecha brzydkich kobiet.
                  • Gość: ja_aska zoncia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:04
                    w przeciwieństwie do ciebie ja nie musze polować a do tego stać mnie na zakup
                    alkoholu w knajpach:-) jak chcesz to moge cie zaprosić. zobaczysz trochę życia
                    i może przestaniesz marudzić:)
                    • zona.pijaka Jaaścia 28.05.06, 14:16
                      Gość portalu: ja_aska napisał(a):
                      > w przeciwieństwie do ciebie ja nie musze polować a do tego stać mnie na zakup
                      > alkoholu w knajpach:-) jak chcesz to moge cie zaprosić. zobaczysz trochę
                      życia i może przestaniesz marudzić:)

Nie ma przeciwieństwa Jaaska, ja też nie musze polować. Taka jestem stara. Aby
                      poznać smak życia, a jest nim dla mnie kontakt z naturą, przyrodą Gontyny -
                      wcale nie muszę stroić się używać kilogramów fluidu, bywać w knajpach (nawet
                      tych najlepszych, najdroższych). Od dymu, potu knajpianego wolę słuchać polnych
                      skowronków, leżeć w trawie (nawet pijana) i wąchać kwiaty.
                      • Gość: ja_aska Re: Jaaścia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:33
                        cudownie bo cos nas łączy;-) ja też nie uzywam fluidu a nawet się nie maluję.
                        a po knajpach się szwendam bo lubię:-)
                    • Gość: Maja Re: zoncia IP: *.system.szczecin.pl 28.05.06, 17:05
                      o jakim życiu mówisz?
                      • Gość: ja_aska Re: zoncia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 17:33
                        pozagrobowym oczywiście.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka