Dodaj do ulubionych

Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce

IP: 85.219.206.* 30.05.06, 09:57
To wydłużczie linię 57 bis do Podbórzańskiej tam ona jest potrzebna
mieszkańcom i działkowcą do lepszego funkcjonowania a nie dla rozrywki nawet
developerzy zadeklarowali się pomóc w organizacji pętli.
Obserwuj wątek
    • krokus5 Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce 30.05.06, 11:44
      No to narciarze będą blokowali ulicę skoro nie będzie parkingów.
    • Gość: stufka Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: 212.137.27.* 30.05.06, 12:23
      Troche sie dziwie miastu ze w takich przypadkach pozwala na blokowanie tego
      rodzaju projektow. O ile wiem Gubalowka to teren publiczny, szczecinianie
      ktorzy w weekend chcieli by tam przyjechac by odpoczac musza mies gdzie
      zostawic samochod. I nic do tego mieszkancom! bo jak dla mnie ich prawa koncza
      sie na ich posesji. Moim zdaniem parkingow tam brakuje i powinny byc
      wybudowane, zreszta jak i w innych miejscach rekreacyjnych szczecina. Inna
      sprawa to wyglad takiego parkingu, jako ze to sa bardzo ladne miejsca nie
      trzeba odrazu wylewac tam betonu. Wystarczy troche pomyslec by sie wszystko
      ladnie komponowalo.

Pozdrawiam
      • ja_aska Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce 30.05.06, 13:12
        a po co ma więcej aut im jeździć pod oknami? nie chcą i już. najlepiej
        zlikwidować im te co mają. może nauczą się szcunku.
      • ex Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce 30.05.06, 15:37
        >>> I nic do tego mieszkancom! bo jak dla mnie ich prawa koncza
        sie na ich posesji.

ciekaw jestem czy tak samo bedziesz mowil gdy miasto zechce zrobic skladowisko
        smieci pod twoim oknem.
        • Gość: stufka Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: 212.137.27.* 30.05.06, 17:47
          No bardzo przepraszam ale mowimy chyba o czyms innym. Parking dla ludzi ktorzy
          przyjezdzaja by w weekend pojsc na spacer po lesie a wysypisko ?! Sory ale
          troche widzialem swiata, i nie takie ladne miejsca jak gubalowka maja parkingi
          i jakos kazdy moze byc zadowolony, tylko jak zwykle u nas w polsce nikomu nic
          sie nie podoba, no bo jak to mozliwe by na dzielnicy w ktorej mieszka Pani
          Basia i Jasia obce samochody zaparkowaly, toz to sie nie bedzie komponowalo z
          kwiatkami w ogrodku. Tylko co mnie to obchodzi. Place podatki i to duze i mam
          prawo wypoczac tam gdzie chce, a miasto powinno mi to zagwarantowac, jezeli
          zalezy mu by ciezko pracujacy ludzie mieli gdzie po tygodniu odpoczac. Tak jest
          na calym (normalnym) swiecie. Zreszta jestem dobrej mysli bo akurat to te
          rejony nasze wladze zaczynaja calkiem niezle dbac.

Pozdrawiam.
      • shp80 Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce 31.05.06, 12:16
        > Moim zdaniem parkingow tam brakuje i powinny byc
        > wybudowane, zreszta jak i w innych miejscach rekreacyjnych szczecina.

Spróbuj samochodem podjechać pod sam wyciąg gdzieś do Zakopca albo na plażę nad morze. Są wprowadzone zakazy i tyle. I dobrze, bo inaczej kompletnie sparaliżowano by ruch. Dlatego ja się nie dziwię mieszkańcom, że nie chcą parkingów pod swoimi oknami, choć z drugiej strony, to można znaleźć bele w ich oczach, bo pomyśleli o tym dopiero wtedy, kiedy zaczęło dotyczyć bezpośrednio ich.

Pozdro
        Tomek
        • prestidigitator70 Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce 31.05.06, 13:45
          > > Moim zdaniem parkingow tam brakuje i powinny byc
          > > wybudowane, zreszta jak i w innych miejscach rekreacyjnych szczecina.
          >
          > Spróbuj samochodem podjechać pod sam wyciąg gdzieś do Zakopca albo na plażę
          nad
          > morze. Są wprowadzone zakazy i tyle. I dobrze, bo inaczej kompletnie sparaliżo
          > wano by ruch. Dlatego ja się nie dziwię mieszkańcom, że nie chcą parkingów
          pod
          > swoimi oknami, choć z drugiej strony, to można znaleźć bele w ich oczach, bo
          po
          > myśleli o tym dopiero wtedy, kiedy zaczęło dotyczyć bezpośrednio ich.
          >
          > Pozdro
          > Tomek

Proszę Tomku nie przywołuj tutaj przykładów z naszego kraju ...
          Proponuję przykłady z bardziej cywilizowanych miejsc w Europie - np Włoch,
          Austrii itd
          Tam podjedziesz samochodem pod sam wyciąg - spokojnie znajdziesz miejsce i to w
          cenie karnetu ... i wszyscy wokoło są zadowoleni :)

• shp80 Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce 31.05.06, 21:41
            Specjalnie przytyczam z naszego kraju, żeby nie było, że znów ślepo patrzę na Zachód :-) No, ale jak chcesz - to _podobno_ w Ameryce samochodami można wjeżdżać na plażę... Tylko, że nie wydaje mi się, bym chciał wypoczywać w takich miejscach..
            Odnośnie Włochów - to trochę im chyba brakuje do cywilizowanego kraju, jeśli chodzi o kulturę na drogach :-)

Pozdro
            Tomek
    • ex a co z 51? 30.05.06, 15:43
      a dlaczego przedluzenie 51 odpadlo przy okazji?
      to chyba jedyna linia w miescie ktora jest raz, ze zaniedbana, 2. zdublowana
      niepotrzebnie przez linie 78 a 3. niewykorzystana jako mozliwy dojazd albo do
      gubalowki albo do glebokiego.
      dziwne jest, ze nocny jezdzi na osow (i jest wykorzystywany) a jego dzienny
      odpowiednik jest traktowany jak jakas zapomniana peryferyjna linia.

jesli by sprytnie pomysleli moglaby stanowic doskonaly srodek transportu do
      waznych miejsc rekreacyjnych miasta (glebokie, gubalowka, lasy) dla wszystkich
      jadacych z centrum.
      przedluzyc, zlikwidowac 78, zwiekszyc ilosc autobusow.
      sam teren wokol gubalowki jest nadal pelen wiejskich drog prowadzacych do nikad
      i tez wymaga przemyslenia.

• Gość: stufka Re: a co z 51? IP: 212.137.27.* 30.05.06, 17:52
        Dokladnie, to moze i mniej samochodow by chcialo tam parkowac ;), a wiecej
        ludzi mialo by dostep do tych bardzo pieknych terenow.
        Br.
      • fan_jfk Re: a co z 51? 31.05.06, 07:30
        ex napisał:

> a dlaczego przedluzenie 51 odpadlo przy okazji?
        > to chyba jedyna linia w miescie ktora jest raz, ze zaniedbana, 2. zdublowana
        > niepotrzebnie przez linie 78

Bosz. Jeśli 78 zostanie zmienione na 51bis albo wejdzie w rozkład 51 jako "kurs
        do Osiedla Arkońskiego", to poczujesz się lepiej?

> przedluzyc, zlikwidowac 78, zwiekszyc ilosc autobusow.

A kto zapłaci za puste autobusy jadące na Gubałówkę w porannym szczycie? Puste,
        bo większość ludzi mieszka na Arkońskim?
    • Gość: e.beata Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 21:44
      Ja tam mieszkając na Miodowej wolałabym mieć parking w jednym miejscu, niż
      pozastawiany chodnik przed furtką, ludzi pielgrzymujących wzdłuż płotu.
      Bo to co się tam dzieje teraz nie jest ani bezpieczne ani wesołe.
      W zimowy weekend to myślę, że karetka, straż miałaby problem z dotarciem do
      potrzebujących.
      • Gość: zaopatrzeniowiec Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 08:58
        Proponuję przeprowadzić taki eksperyment. Zidentyfikowć właścicieli samachodów
        z ul. Miodowej i przeganiać ich jak zaparkują w centrum miasta, na chodniku,
        przed przychonią zdrowia, przed kinem, przed sklepem, może zrozumieją co to
        salidaryzm społeczny, co to znaczy żyć w mieście.
        • Gość: jerzy Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: *.globalconnect.pl 31.05.06, 09:34
          wszystko można załatwić!
          Zobacz jaki duży parking jest na miodowej koło kościoła ( wykorzystywany
          podczas mszy a po mszy jest duży plac).
          a jeżeli chodzi o 51 też zgadzam się z innymi którzy twierdzą o kontakcie z
          głebokim.
          trasa 51 np mogłaby mieć przedłużenie do głebokiego /np co drugi kurs/( osiedle
          osowo jest liczne już w tej chwili).
          • Gość: zaopatrzeniowiec Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 11:35
            To jest prawie 1km od Góbałówki. Autobus (skibus) powinien kursować odpowiedio
            częst i być przygotowany do przewożenia sprzętu. Kto pokryje koszty?
            • Gość: zaopatrzeniowiec Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 11:39
              Przepraszam, aż mie samego rozbolały zęby od tego "ó"-Gubałówki.
          • Gość: e.beata Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:06
            Tak jerzy ;-))))))
            Tylko nie wiem, co na to zmotoryzowani mieszkańcy Osowa, którzy będą musieli do
            kościółka z kamasza, bo parking raczej pełen będzie.

Poza tym rozmawiamy o parkingu przy Gubałówce.
            Myślę, że przy projekcie był brany pod uwagę.
            Dlaczego gdy zakładano wyciąg, robiono lodowisko, mieszkańcy Miodowej milczeli?
            Nie pomyśleli o tym, że mieszkańcy będą chcieli tam dojechać?

Naprawdę rozumiem ludzi którzy mieszkając w mieście, chcą mieć jak na wsi - (a
            nawet lepiej bo centrum dużego miasta ze wszelkimi wynikającymi stąd
            udogodnieniami bliżej ), ale jednak mieszkają w mieście i MUSZĄ się liczyć z
            konsekwencjami, tymi mniej dogodnymi też.
            Wiadomo, że parking powstanie.
            Dlatego nie rozumiem miasta, które zachowuje się lękliwie, daje zgubną nadzieję
            itp.
    • Gość: Piewszy II Re: Nie będzie nowych parkingów przy Gubałówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 12:24
      No to gdzie do diabła bę dą parkowali szczecińscy mafiozi swoje Mercedesy, BMW,
      Jeepy!!??
      Bezczelność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka