Dodaj do ulubionych

ul. Wyszynskiego - Wielka!

19.01.03, 22:12
W ramach panujacej mody na zmiane ulic i aby obnizyc koszty zamiany w
przyszlosci, proponuje juz dzisiaj zamienic nazwe ul wyszynskiego na ze
wszech miar sluszna nazwe - ulica Wielka. Nazwa jest adekwatna jako ze
Wielka jest i byla glowna arteria wjazdowa do szczecina i szerokie gremia
poganskie juz dluzej nie moga zdzierzyc obelgi jaka bylo jej usuniecie w
okresie smuty katolickiej po smierci lokalnego wyslannika watykanu na
Polske:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: Gryf Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.03, 23:04
      Czy moglbys sprecyzowac drogi Swarozycu mysl przewodnia Twojego postu!
      Przypomne tylko , ze dzieki Prymasowi Tysiaclecia wyrwalismy sie ze szponow
      diabelskich komunizmu.Z cieplym pozdrowieniem!

Czas na uczciwosc
      • swarozyc Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! 19.01.03, 23:11
        I ja Ciebie Gryffinku tez pazdrawlaju najserdeczniej. Mysl przewodnia pytasz,?
        wydaje mi sie ze wystarczajaco jasno naswietlilem swoj punkt widzenia, acz nie
        zaprzeczalbym zbyt mocno gdybys zaczal twierdzic ze jaja sobie jakowes
        urzadzam, ale to jest tylko i wylacznie twoja wina, drogi ptaszku-nielocie,
        boc i ty jajami we mnie ,mowiac mi ten zabobon katolicki o wyszynskim.
        • Gość: Gryf Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.03, 23:26
          Boze Wszechmogacy - jaki znowu zabobon o kardynale Wysznskim?
          To wlasnie prymas a wlasciwie jego niezlomna postawa kazala moim rodzicom
          wypowiedziec te znane Tobie slowa: "Synku walcz z komuna bo wszystko nam
          zabrali i tylko ty nam zostales"

Czas na uczciwosc
          • swarozyc Re: Gryf 19.01.03, 23:30
            Nie twierdze Gryfciu ze twoi szlachetni rodzice nie pozostawali pod dyskretnym
            urokiem burzuazji, tfu co ja plote, to nie ta piosenka,... chcialem powiedziec
            dyskretnym urokiem "nauk" koscielnych...
        • swarozyc Re: ul. Gryf 19.01.03, 23:27
          Zobaczysz jutro Gryfciu jak z firmowych komputerow poplyna pod moim adresem
          slowa poparcia mlodych komunistow i starych pogan...a i moze i niejeden
          katolik sie odwazy...?
          • Gość: Gryf Re: ul. Gryf - no tak Swarozyca juz jest!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.03, 23:38
            To takie nieskromne i nie pasujace do mojego sposobu myslenia.

Niewiem czy wiesz jak bliscy byli komunisci zlamania kleru polskiego.Wielu
            ksiezy w tym nawet biskupow przeszlo na strone "komuny".Ostatnim bastionem
            polskosci pozostal uwiezieny rzymsko-katolicki kardynal St. Wyszynski.To
            postac ze wszechmiar pozytywna.

Czas na uczciwosc
            • swarozyc Re: ul. Gryf - 19.01.03, 23:46
              Mialki, autorytarny, oglupiacz mas ludowych, przy ktorym "wikary z Wadowic" to
              tytan intelektu. Jako czlowiek tez nieciekawy, acz uparty i zawziety i to bylo
              chyba jego najwieksza zaleta. Pamietaj ze dzialal dla dobra kosciola
              katolickego a narzedziem do tego celu byla Polska ze swoimi masami katolickimi.
              Pojecie dwoch wrogow istnialo w czasie wojny ;Niemcy-Rosja, tak tez rozsadni
              ludzie widzieli po wojnie dwoch wrogow; Komuchow i Kosciol. Kazdego z niech
              nalezalo zwalczac innymi srodkami i metodami. Zaleznosc od komunistow
              skonczyla sie, teraz czas na kosciol.
              • Gość: Gryf Swarozyc - no co Ty !!!!???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.03, 00:00
                Dzisiaj bylem z dziecmi na spacerze piekna pogoda , rownie piekny nagi las ,
                mam dzisiaj dobry nastroj.Bylismy na mszy w kosciele.Wiary przodkow sie nie
                niszczy , celebruje oraz szanuje.

Czas na uczciwosc
                • Gość: Krzysztof Re: Swarozyc - no co Ty !!!!???? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 00:10
                  Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Dzisiaj bylem z dziecmi na spacerze piekna pogoda , rownie piekny nagi las ,
                  > mam dzisiaj dobry nastroj.Bylismy na mszy w kosciele.Wiary przodkow sie nie
                  > niszczy , celebruje oraz szanuje.
                  >
                  >
                  >
                  >
                  > Czas na uczciwosc
                  ==================
                  Powiadasz "wiary przodków"?. To powinieneś oddawać hołd...Swarożycowi i do
                  niego się modlić jako i twoi przodkowie. Chyba, że uważasz religię wniesioną na
                  mieczach, pożodze i krzywdzie twoich braci Słowian za lepszą. Jak by nie było,
                  to jest to religia najeźdźców i tylko zdrajcy słowiańszczyzny ją wyznają.
                  • swarozyc Re: Gryf/Krzysiu 20.01.03, 21:17
                    Gość portalu: Krzysztof napisał(a):
                    Powiadasz "wiary przodków"?. To powinieneś oddawać hołd...Swarożycowi i do
                    niego się modlić jako i twoi przodkowie. Chyba, że uważasz religię wniesioną na
                    mieczach, pożodze i krzywdzie twoich braci Słowian za lepszą. Jak by nie było,
                    to jest to religia najeźdźców i tylko zdrajcy słowiańszczyzny ją wyznają.
                    Sam bym tego lepiej nie wyrazil! Slyszales Gryf?!
                    Krzysiu z ktorej kompanii jestes?
    • Gość: przecinack podobienstwo IP: 213.17.250.* 20.01.03, 11:59
      podziwiam zapal swarozyca w pielegnowaniu
      tradycji neopoganskich, zaangazowaniem i pasja
      dorownuje ksiedzu dyrektorowi tadeuszowi r.

• swarozyc Re: przecinack 20.01.03, 21:19
        Gość portalu: przecinack napisał(a):

> podziwiam zapal swarozyca w pielegnowaniu
        > tradycji neopoganskich, zaangazowaniem i pasja
        > dorownuje ksiedzu dyrektorowi tadeuszowi r.
        ******'''
        Schlebiacie mi przecinak, prosze was jednak nie porownywujcie mnie do faceta w
        sukience.
        >
    • _jazzek_ Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! 20.01.03, 14:48
      A dla mnie Wielka jest nadal... Wielka jest siła przyzwyczajenia :)

Nowej nazwy Armii Czerwonej to ciągle nie mogę zapamiętać... Wiem, że na logikę
      powinno być Armii Krajowej, ale kto się logiką kieruje...
      • Gość: Swarozyc Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! IP: *.telia.com 27.01.03, 16:32
        Czyzby tylko dwom zgredom ze Szwecji brak bylo dobrej,starej nazwy - Wielka, a
        reszcie nie zalezy na niczym. ?! Bo jak tak bedzie dalej to bedziecie mieli
        zamiast Wojska Polskiego - Jasia Pawelka drugiego, przewielebego...

Odkatoliczyc, unarodowic, dowartosciowac Polaka!!
        • Gość: Gryf Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.03, 19:25
          Gość portalu: Swarozyc napisał(a):

Czyzby tylko dwom zgredom ze Szwecji brak bylo dobrej,starej nazwy - Wielka,
          a
          reszcie nie zalezy na niczym. ?!

Mozna by polaczyc obie nazwy stara i nowa np. tak ul. Wielka - jak kard.
          Wyszynski a Armii Czerwonej na Armii Czerwonej mordercy AK.

Czas na uczciwosc
          • Gość: ukit Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! IP: 62.233.173.* 27.01.03, 23:07
            no własnie....
            moze by tak przywrocic stare nazwy, np ulica na ktorej mieszkam nazywała sie
            kiedys Armii Czerwonej, a moze al. Piłsudskiego przywrocic na ul. M. Buczka...
    • Gość: KORFI Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 23:00
      Swarożyc, wymyśl jakis lepszy temat. Ten jest bez sensu. Nie wspomne o
      argumentacji. Myślę że jesteś na trochę innym poziomie a to tylko chwila
      słabości. hehe pozdr
      • Gość: maniana22 Re: ul. Wyszynskiego - Wielka! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 23:03
        KORFI SFArozyc innych tematow nieslowianskich nie łyka
        • swarozyc Re: Korfi 28.01.03, 23:07
          Temat jest swietny. Ulica Wielka przed wiekami i przez wieki zwana Dluga byla
          ulica mojego dziecinstwa i nie widze istotnego powodu aby musiala dzisiaj
          nosic nazwisko pana Wyszynskiego. Wszelkie argumenty przemawialy za nie
          zmienianiem jej nazwy.
          • Gość: maniana22 Re: Korfi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 23:49
            wyszynskiego czy wielka zgodzic sie moge na obie ale swarozyc gdzie jest
            starodawny pomnik swarozyca z wyspy wolin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka