Dodaj do ulubionych

ludzie gorsi od zwierzat

IP: proxy:* / 137.33.110.* 21.01.03, 12:38
Dzisiaj rano na ul. Emilii Plater jakis mily kierowca potracił psa, zostawił
zwierzę na środku ulicy, ranne z wnętrznościami na wierzchu i poprostu sobie
odjechał.Oczywiście wszyscy inni kierowcy omijali tego psa bo to jest bardzo
ciezko zatrzymac sie i ściągnąć zwierzę z ulicy, które prawdopodobnie w końcu
ktoś by rozjechał bo by go po ciemku nie zauważył.Żaden z przechodniów też
nie ruszył się pomóc zwierzakowi, tylko stali i patrzyli. Jako kolejny jadacy
do pracy kierowca zatrzymałam sie i przeniosłam psa na chodnik , z
dziewczynką idacą do szkoły, bo na moje prośby aby ktoś z ulicy
pomógł,wszyscy odwracali głowy i odchodzili.Pies trafił do lecznicy i został
uśpiony z uwagi na swój stan, ale ciekawe ile jeszcze by tak leżał zdychając??
Tym wszystkim obojętnym ,życzę aby sie choćby potknęli na ulicy i nikt im nie
pomógł, a co tam niech sobie leżą , w końcu kogo to obchodzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: vvega Re: ludzie gorsi od zwierzat IP: *.agro.ar.szczecin.pl 21.01.03, 13:50
      za nasza zachodnia granica jakby ktos zapamietał numery tego kierwcy który potršcił tego psa i zostawił, mogły zgłosic na policji i go�c by płcił karę, a u nas pewnie nic by mu nie zrobili.... Wiadomo że nie którzy ludzie muszš mieć nad soba "bat mandatowy" żeby w takim wypadku co� zrobić. Ja zresztš się dziwię że tacy ludzie nie maja swojego sumienia... Efka! podrowienia i u�ciski, pewnie nie do�c że się zdenarwowała� samš sytuacjš to i u�pienie psa przeżyła�... Na szczęscie nie wszyscy sš obojetni i dzięki temu pies nie musiał się męczyć nie wiadomo jak długo:(
      • swarozyc Re: ludzie gorsi od zwierzat 21.01.03, 13:59
        Na zachodzie nie ma psow przechodzacych przez jezdnie. Psy sa na spacerze z
        wlascicielami i nic im nie grozi.
        Podany przyklad swiadczy o: 1. Braku politycznej woli uporania sie z problemem
        bezpanskich zwierzat, 2. upadku dobrych obyczajow w dzisiejszej Polsce.
        (empatii)
        • Gość: Aśka Re: ludzie gorsi od zwierzat IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 22.01.03, 09:25
          Efka pozdrawiam. Zgadzam się z tobą całkowicie. Niestety większość ludzi to
          skur...... i nie zasługują nawet na kopa. Po naszym podejściu do zwierząt można
          poznać nasze podejście do ludzi. Karać więzieniem a nie tylko grzywną.
          • Gość: old.sailor Re: ludzie gorsi od zwierzat IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 11:52
            zwykle Asiu zgadzam sie z twoimi opiniami , ale tym razem jakos nie moge
            bo gdzie byl wlasciciel?? puscil psa samopas , bo sam mial kaca i dupy z lozka
            nie chcialo mu sie zwlec??
            a gdyby ten pies pogryzl dziecko??
            kierowca jest winny , oczywiscie
            ale karac nalezy przede wszystkim debili , ktorzy biora zwierzeta jak pluszowe
            zabawki , po miesiacu sie znudzi i nie ma komu wyprowadzic na spacer
            byl kiedys pomysl , zeby bezpanskie psy kastrowac (zeby ich populacja nie rosla)
            ale oczywiscie obroncy uciesnionych podnosili wrzask
            PRZYWROCIC RAKARZY !!!
            • Gość: Aśka Re: ludzie gorsi od zwierzat IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 22.01.03, 14:12
              Człowieku morza /nie wiem czy stary/. Zgadzam sie z tym, że tylko debil
              wypuszcza psa samopas, nie patrząc na możliwe konsekwencje. Ale nie o to w tym
              miejscu chodzi. Chodzi o naszą wrażliwość na ból i cierpienie zwierząt - a
              raczej brak wrażliwości. Właścicieli psów wałęsających się należy karać, a co
              zrobić z tymi obojętnymi na cierpienie zwierząt? Rakarz tu nie pomorze a może
              prowadzić do nadużycia przemocy wobec psów i kotów. A kopać w dupę można i
              tępych właścicieli i tych sku....... co mają wszystko w dupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka