Dodaj do ulubionych

ich troje- prymitywny szwindel

25.01.03, 23:37
to chyba największy przekręt w głosowaniach sms-owych w telewizji .ani ja
ani nikt z moich bliższych i dalszych znajomych ,oraz jak się orientuję
większość internautów nie mogli przez 15 minut jakie były przeznaczone na
głosowanie wysłać żadnego sms-a .głosy były podzielone na blue cafe i
wilki ,ale napewno nikt nie chciał głosować na takie artystyczne dno jakim
jest zespół ich troje .wiśniewski kreuje się na polskiego jacksona a to
zwykły tandeciarz .jednym słowem -wieś tańczy i śpiewa na festiwalu
eurowizji.
Obserwuj wątek
    • depeche Re: ich troje- prymitywny szwindel 25.01.03, 23:54
      To fakt , co prawda pod koniec glosowania udalo mi sie wyslac sms-a , ale
      potwierdzenie doreczenia dotarlo juz po podliczeniu glosow . Bravo TVP !!! Inna
      sprawa , ze Eurowizja to Orgia Tandety i Miernoty , tak wiec Wisniewski
      zdecydowanie sie tam wpasuje ...
      • piotr33k2 Re: ich troje- prymitywny szwindel 26.01.03, 00:05
        depeche napisał:

> To fakt , co prawda pod koniec glosowania udalo mi sie wyslac sms-a , ale
        > potwierdzenie doreczenia dotarlo juz po podliczeniu glosow . Bravo TVP !!!
        Inna
        >
        > sprawa , ze Eurowizja to Orgia Tandety i Miernoty , tak wiec Wisniewski
        > zdecydowanie sie tam wpasuje ...
        zgadzam się eurowizja to żenada artystyczna ,ale chodzi o to że np. blue cafe
        miałby szanse wypromować się i zrobić światową karierę ,a jest tego wart,taka
        wokalistka jak tatiana okupnik z takim głosem rodzi się raz na sto lat ,i
        jestem pewien że zostałaby zauważona .natomiast ich troje wróci tam gdzie jest
        jego miejsce ,czyli na na wiejskie zloty disco polowe.
        • depeche Re: ich troje- prymitywny szwindel 26.01.03, 00:13
          Pewnie , ze Blue Cafe to jeden z ciekawszych projektow na naszej scenie
          muzycznej , ale mysle ze Eurowizja by mu nie pomogla , mimo wszystko ten
          konkurs oglada publicznosc o podobnym poziomie muzycznym co i wykonawcy sie tam
          prezentujacy . Jakby nie bylo ta publicznosc wczesniej wybrala tych ludzi w
          konkursach krajowych a potem ich dopinguje , a Ci ktorzy woleli kogos innego
          najczesciej juz samego finalu nie ogladaja , bo i po . Polska przedstawiala juz
          tam bardziej ambitnych artystow jak Steczkowska , Szczesniak czy wreszcie Jopek
          i to wlasnie ta ostatnia osoba jest dowodem , ze jak sie jest dobrym to
          swiatowy sukces w koncu przyjdzie , bez ugniatania slomy na scenie:-) i mysle
          ze z Blue Cafe bedzie podobnie.
          • black.night Ich Troje- brawo , gratulacje. Wygrajcie. nt 26.01.03, 05:28
            • Gość: naim Re: Ich Troje- brawo , gratulacje. Wygrajcie. nt IP: *.telan.pl 26.01.03, 10:22
              Przed laty odbywały się w Polsce różne festiwale , m.in. "piosenki
              zaangażowanej" , harcersko-wojskowej (był taki). Prowincjonalizm i tandeta
              połaczone z pseudo przesłaniem , były na porządku dziennym ( W szczerym polu
              biały krzyż, Żołnierz dziewczynie nic nie zrobi, Chabry poligonu i bardziej
              współczesne Bara-bara daj mi jakiś znak. "Niemiecka fala" - odpowiednik naszej
              disco-polo, na krótko zagościła na terenie byłej NRD. U nas ten nurt,
              niestety, na trwałe wrósł w muzyczny krajobraz, popierany z resztą przez
              samego prezydenta i koalicyjnych dygnitarzy. Więc wielu słuchaczy
              jest "rozgrzeszonych".
              Manipulowanie głosowaniem to inna sprawa, ale jak by się czuli właściciele
              TVP, gdyby ich idole (Ich Trole) przegrali głosowanie z każdym innym , co
              najmniej lepszym wykonawcą?
              Już słyszę dyżurnego sprawozdawcę w Rydze, który dzieli muzyczną Europę:
              Skandynawia popiera się wzajemnie , Bałkany także , Niemcy Turków i
              odwrotnie , Benelux też razem, wyspiarze też. A kto poprze Polaków?
              Nasza " eksportowa trójca" sama się obroni i wypłynie na szeroki europejski
              rynek. Wszak już "Bez granic"...
              • Gość: rado Re: Ich Troje- brawo , gratulacje. Wygrajcie. nt IP: zuw2:* / 111.111.51.* 26.01.03, 13:41
                mysle ze to bylo do przewidzenia ze wygraja. sprzedali mln plyt. czy nam sie
                pdoba czy nie taki jest gust polakow. jest tez szansa ze wygraja tez konkurs z
                innymi bo to nie jest na najwyzszym poziomie festiwal. pozdrawiam rado
                • Gość: naim Re: Ich Troje- brawo , gratulacje. Wygrajcie. nt IP: *.telan.pl 26.01.03, 15:46
                  Milion płyt to argument. Czy nam się podoba czy nie. Buty-żelazka, disco-polo
                  i inne są mody, kupowane i słuchane są przez masy. Trudno wytłumaczyć
                  miłośnikom kiczowatość takiej muzyki, bo trzeba znać definicję kiczu.
    • Gość: ich3 Re: ich troje- prymitywny szwindel IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 17:23
      A czy komukolwiek udało się w te 15 minut wysłać SMSa? U mnie z trzech
      telefonów tylko z jednego w końcu łaskawie doszedł, a głosowałem na "Wilki". A
      cały czas po każdym nieudaniu wiadomości ponawiałem wysłanie. Komuś doszedł
      SMS?
      • Gość: dodo Wilki - prawie ich troje IP: netra:* / *.teleton.pl 26.01.03, 21:51
        Gość portalu: ich3 napisał(a):

> A czy komukolwiek udało się w te 15 minut wysłać SMSa? U mnie z trzech
        > telefonów tylko z jednego w końcu łaskawie doszedł, a głosowałem na "Wilki".
        A
        > cały czas po każdym nieudaniu wiadomości ponawiałem wysłanie. Komuś doszedł
        > SMS?

Jest taka piosenka zespolu Wilki, ma tytul Baska - niestety niewiele odbiega
        poziomem od repertuaru Ich Troje. Tym chyba mozna tlumaczyc jej sukces.
        • Gość: ich3 Re: Wilki - prawie ich troje IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 22:41
          Co nie zmienia faktu, że Here I am jest dobrą piosenką.
          • Gość: dodo Re: Wilki - prawie ich troje IP: netra:* / *.teleton.pl 27.01.03, 09:32
            Gość portalu: ich3 napisał(a):

> Co nie zmienia faktu, że Here I am jest dobrą piosenką.

Bardzo mozliwe - nie slyszalem jej, krytykuje tylko Baske.
            • Gość: Aśka Re: Wilki - prawie ich troje IP: 111.111.26.* / 111.111.31.* 27.01.03, 15:39
              Też głosowałam na Wilki. Cały czas mam wrażenie, że refren już gdzies
              słyszałam /oczywiście chodzi mi o tę tandetę Ich T./ A przekręt był na pewno.
              Jak chcieli zrobić na serio powinni dać całą noc czas na głosowanie i rano
              ogłosić wyniki. Chyba, że z tym komputerem była lipa i można było wysyłać smsy
              wielokrotnie z tego samego numeru
              • pejsik Re: Wilki - prawie ich troje 27.01.03, 16:53
                Jedna rzecz. Zeby zaznaczyc - NIE-NA-WI-DZE Ich Troje, ale co jak co na
                Eurowizji szanse mamy.
                - medialni sa, jak cholera. Teatrzyk robia tandetny, ale masy rusza
                - ten patos bijacy z piosenki: ludzie uwielbiaja takie pseudo - podniosle
                piosenki, to ich "rusza"
                - no i ten brak granic, bardzo modne ostatnio haslo
                - nie mozna zapomniec o tych trzech jezykach., Rosyjski - swietny chwyt.
                Niemiecki - no My, Polacy, po niemiecku - no to takie piekne, ze jak na nas nie
                zaglosowac.
                Disco - polo jak ie patrzec. Ale moze nie bedziemy w koncu ostatni. Choc wstyd,
                ze konkurs podobno muzyczny jest konkursem piosenkiu scierwiastej.
    • pejsik Re: ich troje- prymitywny szwindel 27.01.03, 16:54
      A, i pytanie, co jest mmniejszym zlem: Wilki, ktorym piosenka chodnikowa :) az
      z oczu patrzy, czy Ich Troje, ktore chociaz moze na siebie uwage zwroci?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka