Dodaj do ulubionych

HIPERMARKETY

IP: *.optimus.szczecin.pl 27.10.01, 12:54
Brak słów na określenie tego co się dzieje !!! Mam wątpliwą przyjemność
mieszkać w centrum Szczecina,w okolicach budującego się hipermarketu i juz
dzisiaj przeżywam horror wyobrażając sobie co się bedzie działo po otwarciu !!!
Rano nie mogę pokonać korków w drodze do pracy , po południu nie mogę dotrzeć
do domu. Szukając miejsca do zaparkowania robię kilka rund po pobliskich
ulicach i jeszcze muszę płacić za to opłaty parkingowe. A przedstawiciele
naszych władz którzy podjęli decyzję o sprzedaży terenów pod hipermarkety
mieszkają spokojnie na peryferiach miasta, najczęściej w luksusowych
posiadłościach i mają gdzieś nasze opinie !!!!
Najważniejszy w tym wszystkim był,jest i będzie interes tych , którzy takie
decyzje podejmują !!!
Obserwuj wątek
    • bogunowicz Re: HIPERMARKETY 27.10.01, 18:59
      Jestem bardzo zbulwersowana budową kolejnego w mieście hipermarketu Geant.
      Czy Włodarze miasta przewidzieli pod w/w obiektem parking podziemny czy podczas
      realizacji tego obiektu zatrudnieni beda na czarno Francuzi jak to mialo
      miejsce podczas budowy Geanta na Ku Słońcu. Czy wydział bud. i admin. urzędu
      miejskiego będzie nadzorował budowę i czy bedzie prowadzona bez pozwolenia
      podobnie jak budowa Carrefoura na boh. warszawy
    • Gość: Mike Czy sa w planach kolejne? IP: *.*.*.* 07.11.01, 09:48
      Ze zgroza ostanio przeczytalem ze na Gontynce maja zrobic powtorke tricku z
      pl.Rodla - wspaniale plany centrum rozrywkowego/aquaparku zmienily sie w
      hipermarket. Ponoc ZM stanal twardo w tej sprawie ale... w sprawie galaxyf tez
      stanal twardo, nawal inwestycje po imieniu ("buda z blachy
      falistej", "bunkier") a Echo buduje.

Mysle ze JUZ DOSC hipermarketow w miescie. Jezeli jeszcze cokolwiek mialoby tu
      powstac to moze jeszcze sklep IKEI (wiem ze niektorzy kochaja te meble) ale
      JESLI JUZ to najlepiej gdzies w polnocnych dzielnicach miasta. Sam mam
      mieszkanie na Zelechowie i wiem ze przydalo by sie ozywienie tego, dosc
      zaniedbanego, regionu (Ks.Pomorskich, Zelechowo, Stolczyn, Skolwin, Goclaw itp).
      • bbury Re: Nie ma w planach ale powstaną i tak ;) 07.11.01, 13:20
        Mike toż Ty prawie moim sasiadem jesteś. Ale dlaczego chcesz mi stawiać
        hipermarket pod nosem. Mam samochód i mogę sobie podjechać dalej. Zresztą ja
        chcę Aqaparku na Gontynce bo do Laguny jest tyćkę za daleko a poza tym moje
        zawieszenie sałbo znosi "odremontowaną" podobno droge do Gryfina.

Co do IKEI to czemu nie. Ale poczekajmy aż spalajtuje któryś z supermarketów na
        obrzeżach bo skoro teraz wyrośnie kilka w centrum to komu się bedze chciało
        jeździć za miasto.
        • Gość: Mike Re: Nie ma w planach ale powstaną i tak ;) IP: *.*.*.* 07.11.01, 13:37
          bbury napisał(a):

> Mike toż Ty prawie moim sasiadem jesteś. Ale dlaczego chcesz mi stawiać
          > hipermarket pod nosem. Mam samochód i mogę sobie podjechać dalej. Zresztą ja
          > chcę Aqaparku na Gontynce bo do Laguny jest tyćkę za daleko a poza tym moje
          > zawieszenie sałbo znosi "odremontowaną" podobno droge do Gryfina.
          > Co do IKEI to czemu nie. Ale poczekajmy aż spalajtuje któryś z supermarketów na
          > obrzeżach bo skoro teraz wyrośnie kilka w centrum to komu się bedze chciało
          > jeździć za miasto.

Ja tez chce aquapark na Gontynce! I zadnego wiecej hipermarketu w miescie!!!
          Rowniez moge sobie podjechac.
          Chodzilo mi o to ze taka "inwestycja" (mowimy o IKEI - ja tym w tych meblach nie
          gustuje ale wiem ze sa popularne) moglaby odrobine podniesc range polnosnych
          dzielnic i przy okazji sfinansowac np. fragment obwodnicy srodmiejskiej. I
          oczywiscie nie wchodzi w gre budowanie w takiej odleglosci od domow jak hit czy
          galaxyf!
          JESLI JUZ - IKEA moglaby ewentualnie powstac np. gdzies przy drodze do Polic.
          • Gość: ZetKa Re: Nie ma w planach ale powstaną i tak ;) IP: *.robotics.ntua.gr 07.11.01, 13:41
            > JESLI JUZ - IKEA moglaby ewentualnie powstac np. gdzies przy drodze do Polic.
            Police bardzo chetnie przyjma w swojej gminie ;)
            btw kiedys tzw. stowarzyszenie kupcow zazadalo, zeby MIASTO SZCZECIN wprowadzilo
            zakaz budowania centrum handlowych w odleglosci mniejszej niz 15 km od miasta
            (czy moze tylko od centrum) - ciekawe, czy spojrzeli do kogo nalezy 15, a czesto
            14, a czasem nawet 8 km od centrum miasta i co tam miasto Szczecin ma do
            gadania? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka