Gość: kobieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.03, 15:03 Aktor Teatru Wspolczesnego u Anny Augustynowicz. Jest coraz lepszy, polecam. Przede wszystkim POLAROIDY. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Wojtek Brzezinski IP: *.teleton.pl 14.04.03, 19:40 No ba! Wojtek jest naprawdę dobrym aktorem..oby tylko nie spoczął na laurach ;- ) Każdą rolą dowodzi, że nie można go zaszufladkować; tworzy na nowo, nierzadko antagonistycznie w stosunku do wcześniejszej kreacji. Ale sukces też tkwi w ludziach, z jakimi może pracować! Odpowiedz Link Zgłoś
weuen Re: Wojtek Brzezinski 16.05.03, 00:06 Wg mnie niezwykle cenne jest to, że wbrew panującej modzie pan Brzeziński pozostaje sobą i nie goli wąsów. Aktem artystycznej (chociaż trzeba przyznać, że to lekko trąci narcyzmem) odwagi jest natomiast uporczywe twierdzenie, że opalone nogi mężczyzny najlepiej wyglądają w sandałach od Armaniego! Panie Wojtku, tak trzymać. Niech pan będzie sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_frost Re: Wojtek Brzezinski 22.05.03, 12:14 wojtek wygląda super w sandałach, ty kołku. wogle jest świetnym gościem bo lubi książki musierowicz, dobry film i kocha muzyke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grażynka Re: Wojtek Brzezinski IP: 194.204.168.* 01.06.03, 19:31 pan wojtuś ma strasznie grube łydki,można rzec: łydy! Opięte delikatnymi pończochami nie wyglądają zbyt ładnie, a jego zamiłowanie do tego typu fatałaszków kłuje w oczy kolegów z garderoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Wojtek Brzezinski IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.06.03, 03:48 Uwielbiałyśmy Wojtka w Poznaniu, wszystkie studentki Kulturoznawstwa! A że ma grube łydki? Taki jego urok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Wojtek Brzezinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.03, 11:04 on w ogole nie ma grubych lydek! jest bardzo przystojny, a nie przywiazuje do tego zadnej wagi. jest swietnym aktorem, z roli na role coraz ciekawszym. Nareszcie zagral w teatrze tv, podobno swietnie. zycze mu wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
mimoza_rym Re: Wojtek Brzezinski 08.07.03, 02:15 niestety ma trochę grube łydki, które chyba jednak nie będą przeszkadzały w teatrze tv! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: Wojtek Brzezinski IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.03, 00:09 a cio to za przedstwienie w teatrze tv??? kto rezyserowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Wojtek Brzezinski IP: *.szczecin.mm.pl 08.07.03, 11:06 Żenada, moi państwo! Żenada! Rozprawiać o łydkach? Może można kwestię rzeczoną "podpiąć" pod teorię fantazmatów czy psychoanalizy freudowskiej.. jak widzę problem mają niektórzy z was. Eh.. ubolewam, iż pisanina ta marna schodzi na tematy łydkowe, podczas gdy o postaci Wojtka można by pisać tyle pięknych słów, ba nawet można i wiele kontrowersji wywęszyć, co by było ciekawiej. Ale przeca po cóż rozprawiać o aktorstwie czy muzyce skoro można o łydkach, łydach.. i tak.. "od wschodu do wschodu"?!? Dla maniaków łydkowych podaje definicję: tylna mięsista część nogi pomiędzy kolanem a stopą, splot mięśni w tylnej okolicy goleni <Mały słownik języka polskiego>-))) Hm.. ufam tylko, że Wojtek cokolwiek lepszym i ambitniejszym jest aktorem/wokalistą niż poziom dysputy na jego temat. Owszem chwila uśmiechu i dystansu to rzecz cudna, ale... No okej.. zreflektujcie się moi drodzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędza Re: Wojtek Brzezinski IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 00:09 Hm... Ach, te łydki! Najwidoczniej większość uczestników/uczestniczek tej pseudodysputy aż nadto naczytała się w szkole Gombrowicza, że im te łydki chodzą po głowie i chodzą. Choć ja bym o te czytelnicze zapędy nie "posądzała" uczestników i uczestniczki (bo - rzecz jasna - nie łydki, po tych jeszcze wiele możemy się spodziewać...), zważywszy na ich poziom językowy. Zaiste, żenada to, Siostro Zuzo (gratuluję wiedzy i wnikliwości...). A o Panu Wojtku wiele by można powiedzieć. Wszechstronny człowiek o zaskakującym artystycznym życiorysie. Z zainteresowaniem śledzę jego wszelakie poczynania. Ujął mnie występując w Dziejbie leśnej, parę lat temu. I tak pozostało do dzisiaj, choć długo musiałam się przekonywać. Tylko tak dalej, Panie Wojtku, z łydkami czy bez (to wcale nie miało zabrzmieć tak makabrycznie, mimo żem jędza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Wojtek Brzezinski IP: *.szczecin.mm.pl 18.07.03, 10:25 Lalo i Jędzo! ...a także Drodzy Łydkomani! Dziękuję pięknie za wsparcie, choć przyznam, iż miałam cichą nadzieję na respons amatorów łydek ;) Wnioskuję bowiem, że ci właśnie przyjrzęli się postaci Wojtka na tyle wnikliwie, że i o aktorstwie jego coś niecoś wiedzieć powinni! Z miłą chęcią wymienię spostrzeżenia. Może ktoś widział "Grzeszną miłość", "Pasożyty", "Polaroidy", "Tajemniczy ogród";) et cetera...??? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Wojtek Brzezinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 15:35 Łydki, łydki, łydki pogrubione...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj7 JAKUB KORNACKI BYL LEPSZY I PRZYSTOJNIEJSZY IP: *.skane.se 04.08.03, 03:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub (nie Kornack Re: JAKUB KORNACKI BYL LEPSZY I PRZYSTOJNIEJSZY IP: *.szczecin.mm.pl 04.08.03, 11:59 ..Kolego! panie tutaj o Wojtku rozprawiaja..;) A Kuba Kronacki.. tak dobry aktor.. czy wciaz w Muzycznym w Gdyni? Odpowiedz Link Zgłoś
acustic Re: JAKUB KORNACKI BYL LEPSZY I PRZYSTOJNIEJSZY 22.08.03, 22:51 Pracuje teraz w Gorzowie i gościnnie w Gnieżnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: JAKUB KORNACKI BYL LEPSZY I PRZYSTOJNIEJSZY IP: *.szczecin.mm.pl 28.08.03, 14:23 acustic napisał: > Pracuje teraz w Gorzowie i gościnnie w Gnieżnie Hmmm... a skąd te informacje? Pewne? Przyznam, iż troche jestem zaskoczony, bo slyszalem, ze p.Kornacki wciaz jednak w Muzycznym w Gdyni.. Moze to jakas zbieznosc? A moze rzeczywiscie i na moich zrodlach polegac nie mozna;( pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Wojtek Brzezinski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.03, 14:53 niezaleznie oj jego lydek, we wrzesniu zdaje sie zagra Tristana. napiszcie cos jak zobaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL JAKUB KORNACKI IP: *.swipnet.se 11.09.03, 16:09 Kornacki to aktor z klasa i ze stylem.Brzezinski to przecietniak. Taki sam jak ten przereklamowany Wspolczesny od ktorego to Teatru publicznosc sie odwrocila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: upadek TW?!? IP: *.szel-sat.com.pl 12.09.03, 14:00 A ja uprzejmie proszę kolegę Michała o złożenie wyjaśnień.. pisemnych najlepiej..;) co do tezy sformułowanej powyżej, bo nijak nie mogę tejże zrozumieć. Przereklamowany?!? Publiczność się odwróciła?!? Nie wchodź pomiędzy smoka i gniew jego!;))) proszę o szerszą wypowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta JAK TRYSTAN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 13:34 Kompletna bzdura, ze publicznosc sie odwrocila. JAK TRYSTAN? Odpowiedz Link Zgłoś
jibka Ballada o Grubej Łydce 02.10.03, 11:21 Chaos straszny jak wzburzona falą przystań : Jaki Wojtek, jaki Jakub, jaki Tristan? Chodzi o to, żeby pewną łydkę grubą Pończoch siatką opleść zgrabnie tuż przed próbą, Pod żarówką przybrązowić sobie skórę, Włożyć stringi oraz zrobić pedicure No i w końcu, gdy niezbędny przyjdzie luzik - Można ruszać ruszyć na zdobycie jakiejś zuzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Wojtek Brzezinski IP: *.szczecin.mm.pl 13.10.03, 00:19 Twarz moja w trakcie pisania tegoż postu oblana jest rumieńcem o mało ekscytującej proweniencji... nie bardzo tylko wiem, czy źródła szukać w balladzie (która notabene do łez mnie doprowadziła;) czy w spektaklu teatru tv, który właśnie się skończył. Hmm.. bądź co badź do obu mam stosunek wielce ambiwalentny! Negatywny zaś do not wystawionych "toksynom" przez p. Pawłowskiego.. Romana zresztą. Wojtek zagrał dobrze.. takoż i Grzegorz F.;) Uwielbiam ów "nurt eksperymentalny" Augustynowicz! A tekst Krzysztofa Bizio..?!? Może nie tak rewelacyjny jak "Porozmawiajmy..", ale.. z niecierpliwością czekam na kolejną premierę w oparciu o jego dramat. Toż to nie forum recenzenckie, więc milknę już.. i tak rumieniec powrócił.. wszak jakiś chyba nietakt popełniam..nic o łydkach nie dopisując. ps. co to za montażysta? hmm.. operator? co to ni jendej łydki Brzezińskiego nie pokazał... Oj.. fatalnie, fatalnie!!! ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bzdrynga Ballada o Zuzi 15.10.03, 10:56 Droga Pani, czy nadmierne użycie pewnych zwrotów o staromodnym brzmieniu (np."takoż" itp) nie nosi cech egzaltacji nasączonej chęcią stworzenia wizerunku osoby wykształconej i uwielbiającej taki romantyczny gatunek sztuki, jakim jest teatr? Czy nie lepiej po prostu napisać o co Pani chodzi? A ten gwałtowny obrót w kierunku Łydki jest już zupełnie niepokojący...! Jak w takim razie skomentować poetycką frazę Witkacego "(...) na Wojtusia z popielnika iskra mruga czasem Wojtuś rzadką kupą strzyka pod tatrzańskim lasem" ??? Sama Pani musi dostrzec jaka jest skala prawdziwych problemów społecznych, o których nie boi się mówić sztuka prawdziwie zaangażowana. A i o Wojtku coś się też trafi. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: Ballada IP: *.szczecin.mm.pl 15.10.03, 14:18 „Na Wojtusia z popielnika iskiereczka mruga Chodź opowiem Ci bajeczkę , bajka będzie długa” (J.P.) Hmm... czy naprawdę wpadam w stan egzaltacji? jakiegos przesadnego uniesienia? Czy wyjąwszy z moich postów słowa ("takoż") brak tam jakiejkolwiek opinii własnej, świadomej.. brak tam refleksji? Wizerunek chyba zatem kiepski sobie wytworzyłam. Moze jakiś kurs PR?!? ;) Teatr uwielbiam, a czy wykształconam? hm.. kształcę się;) to już coś? Słowem się bawię! naleciałości w stylu moim może są drażniące, jak i mnie śmieszy lingwistyczna pomysłowość internautów (znoof, cze, goopi...et cetera). Jeden z moich profesorów zwykł mawiać, że tylko martwa ryba płynie z prądem. Ja za taką się nie uważam;) Ale przemyślę sprawę! Hmm... a łydki i sprawy im podobne?!? Ojjj... warto jest chyba czasem formułować tak niepoczytalne zarzuty.. warto czasem prowokować... choć jak widzę nieskutecznie, bo i zamierzonego celu dialogowania o teatrze czy aktorstwie nie udało się osiągnąć. Nie powód to do zmartwień. Wszak całe forum traktuję z ogromnym przymrużeniem oka;))) A propos zaś kupy... i Wojtka...;) "(...)Budartowie nie otwierają!(...)" [wiemy z jakiej to sztuki?] .. kanalizacja się zapchała? nie ma gdzie zrobić kupy? to się ją robi na forum? W imieniu własnym, dziękuję za list.. listów takich w internecie ze świecą szukać;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bzdrynga Re: Ballada 15.10.03, 15:16 Droga Pani, nić sympatii jaką mam dla Pani rozwija się szybciej, niż mógłbym się spodziewać. Wzrusza mnie, kiedy mówi Pani " teatr uwielbiam, ale czy wykształconam?", bo upaja się Pani figurą stylistyczną, która - z racji młodego wieku - chyba do niej nie pasuje. Proszę się jednak nie przejmować i pisać co tylko się Pani podoba, bo to nie tylko przywilej młodego umysłu - to jego obowiązek. Pozostaję z szacunkiem - dr Cornelius Wirokiro Odpowiedz Link Zgłoś