Dodaj do ulubionych

PROWOKACJE GW

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 22:55
MAM ODCZUCIE, ŻE DZIENNIKARZE GAZETY WYBORCZEJ SAMI CZESTO INICJUJA TEMATY NA
TYMŻE FORUM W KWESTIACH DOT. TAKICH SPRAW JAKIE NORMALNIE NIE MOGLIBY
WYDRUKOWAĆ NIE NARAŻAJĄC SIE NA ZŁAMANIE PRAWA PRASOWEGO LUB SPRAWE SĄDOWĄ.
CZYŻ NIE LEPIEJ POPRAWIĆ B. SŁABY MERYTORYCZNIE DODATEK SZCZECIŃSKI GW? TAM
PISAĆ OSTRO CO SKUTKOWAŁOBY LEPSZĄ SPRZEDAŻĄ?
Obserwuj wątek
    • adelmus Na żywo - Na martwo! 25.02.03, 01:59
      Gość portalu: ŚCIEMA napisał(a):

> MAM ODCZUCIE, ŻE DZIENNIKARZE GAZETY WYBORCZEJ SAMI CZESTO INICJUJA TEMATY NA
      > TYMŻE FORUM W KWESTIACH DOT. TAKICH SPRAW JAKIE NORMALNIE NIE MOGLIBY
      > WYDRUKOWAĆ NIE NARAŻAJĄC SIE NA ZŁAMANIE PRAWA PRASOWEGO LUB SPRAWE SĄDOWĄ.

Widzisz Ściema , masz mroczne wyobrażenie o prawie cywilnym w internecie . To
      jednak nie jest ziemia niczyja . Sugerowanie , że ktoś wykorzystuje (zwłaszcza
      GW) to medium do opluwania innych podmiotów , zdecydowanie kwalifikuje się pod
      at.23 art.24 k.c

> CZYŻ NIE LEPIEJ POPRAWIĆ B. SŁABY MERYTORYCZNIE DODATEK SZCZECIŃSKI GW? TAM
      > PISAĆ OSTRO CO SKUTKOWAŁOBY LEPSZĄ SPRZEDAŻĄ?

To jest wypowiedź ocenna i masz do niej prawo . Niemniej na rynku jest
      zdecydowanie zbyt dużo tytułów budujących swoją pozycję na dziwnych
      rewelacjach , niekoniecznie prawdziwych . Tak , więc będąc przy kiosku możesz
      po nie wyciągnąć swoją rękę , pomijając Gazetę....Miłej i ekscytującej lektury
      życzę...

adelmus.
      • Gość: naim Re: Na żywo - Na martwo! IP: *.telan.pl 25.02.03, 08:38
        Forum internetowe służy dziennikarzom gazety nie tylko do wyrazania własnej
        opinii na ten czy inny temat, ale ( może z nudów i braku weny) inicjują różne
        tki lub wrzucaja coś prowokującego. Ocenę poziomu i efektów pozostawiam
        czytelnikom foru i gazety.
        Odrębnym tematem są socjotechniczne zabawy (forum aktualności), które przy
        udziale bohaterów występujących pod nikami: miriam, perła, scan, d_nutka,
        sceptyk, tyu, carmina i jeszce kilku innych, wciągają do swoich gier wojennych
        niczego nie podejrzewające osoby trzecie.
        Efektem tych socjo-zabaw jest przeniesienie sporów do realu. A to już nie jest
        ani śmieszne, ani zabawne.
      • Gość: naim Re: Na żywo - Na martwo! IP: *.telan.pl 25.02.03, 08:41
        Forum internetowe służy dziennikarzom gazety nie tylko do wyrazania własnej
        opinii na ten czy inny temat, ale ( może z nudów i braku weny) inicjują różne
        wątki lub wrzucają coś prowokującego. Ocenę poziomu i efektów pozostawiam
        czytelnikom forum i gazety.
        Odrębnym tematem są socjotechniczne zabawy (forum aktualności), które przy
        udziale bohaterów występujących pod nikami: miriam, perła, scan, d_nutka,
        sceptyk, tyu, carmina i jeszce kilku innych, wciągają do swoich gier wojennych
        niczego nie podejrzewające osoby trzecie.
        Efektem tych socjo-zabaw jest przeniesienie sporów do realu. A to już nie jest
        ani śmieszne, ani zabawne.
      • Gość: jams Re: Na żywo - Na martwo! IP: 212.160.165.* 27.02.03, 11:20
        tak sie zastanawiam od dluzszego juz czasu dlaczego w polsce nie mozna zadac
        pytania. Kiedys, telefonicznie, po przedstawieniu się, zapytałem czy na
        aplikacje notarialna dostaja sie tylko krewni i znajomi krolika czy inni tez
        maja szanse, o dziwo pani stwierdzila ze jest to pytanie niepowazne i nie
        bedzie na nie odpowiadac. problem jaki zrodizl sie w mojej glowie był dwojakiej
        natury: Niepowazne to pytanie, bo przeciez wszyscy wiedza ze dostaja sie tylko
        pociotki? Czy tez moze niepowazne bo przeciez wszyscy wiedza ze jest to
        nieprawda?
        dokladnie zatem jak w tym przypadku. naruszasz przepisy regulujace sfere dobr
        osobistych. i znowu ten sam problem co do istoty pytania. Czy jest to zle
        pytanie bo wszyscey wiedza ze fakt o ktory pytasz to prawda? Czy tez moze
        wszyscy wiedza ze nie ma to miejsca?
        bo samym pytaniem gowno mi moga zrobic ze sie tak wulgarnie wypowiem. bo moge
        sie na glos zapytac czy premier to kretyn? co wiecej nie jest to jak budowa,
        intonacja czy zapis wypowiedzi jasno wskazuje stwierdzenie. Jest to watpliwosc.
        a to czy ktos premiera zbada czy nie jest inna sprawa.

Panie Adelmus wyjasnienie prosze, bo jakos tak ostatnio strasznie na
        logicznosci upadlem, wycierajac poziomem swego umyslu miejskie tortututuraray

Nie rozumiem dlaczego zadawanie pytan moze oburzac. nie prosciej odpowiedziec
        na nie wprost? bo w moim przykladzie powolanym na wstepie zrobilem to zeby
        sprawdzic czy uzyskam odpowiedz tak lub nie. bo stweirdzenie niepowaznosci
        wykracza poza zakres pytania i niestety jest wypowiedzia nie na temat. ale
        problemy z komunikacja miedzyludzkom to osobista tragedia wszystkich
        nmieszkancow tego kraju :(
        pa
    • Gość: grafoman Re: PROWOKACJE GW IP: *.unused.zigzag.pl 25.02.03, 22:53
      Z jedna teza autora watku sie zgadzam w 100%. Dodatek czy jak kto woli lokalna
      szczecinska mutacja szacownej GW nie powala na kolana.

Czesto jezdze po Polsce i sila rzeczy kupuje GW, wiec pozwole sobie na
      porownania.

Bardzo dobry jest Stolek, gazeta w Krakowie (szacuneczek dla Blumsztajna),
      genialna jest Gazeta w Lodzi. Szczecinska przypomina nieco Lubuska (bynajmniej
      nie "Gazete Lubuska")

Ale to takie austriackie gadanie, konkrety:
      1. Mala objetosc pisma, niektore rzeczy sie nie mieszcza
      2. Malo dziennikarzy z pazurem, ci ktorzy go maja blyszcza, le nie o to chodzi,
      liczy sie srednia.
      3. Strasznie malo ciekawej publicystyki, zwlaszcza tej typowo miejskiej,
      niekiedy mam wrazenie, ze redaktor Sawka sciga sie z bulwarowkami.
      4. Tylko Szczecin i dlugo dlugo nic, malo regionalnych newsow.

Apel do dziennikarzy szczecinskij GW: nie lekajcie sie!!! Walcie ostro, ale na
      temat.
      • Gość: naim Re: PROWOKACJE GW IP: *.telan.pl 25.02.03, 23:04
        To , że lokalna przypomina raczej echo kolonijne , to fakt. W łódzkim i
        krakowskim dodatku coś sie dzieje.
        U nas programowo rąbie się Jurczyka (Sawka ma kaca do końca kadencji
        prezydenta), potem długo, długo nic, i kobieta z brodą.
        • Gość: gRYF Re: PROWOKACJE GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.03, 23:08
          Gość portalu: naim napisał(a):

> To , że lokalna przypomina raczej echo kolonijne , to fakt. W łódzkim i
          > krakowskim dodatku coś sie dzieje.
          > U nas programowo rąbie się Jurczyka (Sawka ma kaca do końca kadencji
          > prezydenta), potem długo, długo nic, i kobieta z brodą.

Czy idzie o ta pania z TV a zone bylego v-ce? Ale ona ma wasy o brodzie nic
          nie slyszalem.

Zaru nie gasi sie ogniem, krwi nie zmywa sie krwia.
          • pejsik Re: PROWOKACJE GW 25.02.03, 23:15
            Sama z checia kopnelabym Jurzykai to tak mocno, zeby frunal razem z Trzcinskim
            na koniec swiata i Nie spowrotem. A jak ktos chce sensacjonozmow - to do
            brukowcow, a jak ostrrych tekstow - to prosze - scierwa typu "Gazeta Polska"
            czy "nie"
          • Gość: naim Re: PROWOKACJE GW IP: *.telan.pl 25.02.03, 23:25
            Baba z brodą to wypełniacz brukowej prasy (specjalizacja, sensacja i
            resocjalizacja - Zadworny).
            Gryfie! Na przyszłość jak uwidzisz jumaków w markecie, to drzesz japę bez
            ostrzeżenia, a nie z wrażenia polecasz swojego dentystę. Wiem, że inaczej
            odbiera się takie sytuacje w opowiadaniach , a inaczej jak się jest mimowolnym
            świadkiem. Wielokrotnie byłem w podobnej sytuacji (włącznie z uczestnictwem w
            wypadku, gdzie kaleką została młoda dziewczyna) i nie miałem żadnych obiekcji
            jak wzywałem plicję.
        • swarozyc Re: Naim prowokujesz mnie! 25.02.03, 23:14
          Gość portalu: naim napisał(a):

> i kobieta z brodą.
          '''''''''''''''''''''''''''''''
          A tos mnie zaintrygowal ta broda, Naim.!
          Jestem adoratorem ciala niewiesciego, ale brody jesze nie widzialem.
          Myslimy o tej samej brodzie?...
          • Gość: naim Re: Naim prowokujesz mnie! IP: *.telan.pl 25.02.03, 23:43
            Tak, o tej samej brodzie myślimy. Kolega chcąc byc dyskretnym w wypożyczalni
            video, prosi o coś dla oka i ręki.
            Swoją drogą wiem jak trudno robi sie gazetę(dziennik), ale agora mając taki
            potencjał techniczno-finansowy świeci malizną i prowincją.
        • Gość: grafoman VIVA GDYNIA IP: *.unused.zigzag.pl 25.02.03, 23:23
          Fakt, ze programowo wali sie w Jurczyka to jeden z niewielu jasnych punktow w
          ciemnocie naszego grodu. Co w zamian?

Moze niech Sawka da swoim dziennikarzom wiecej kasy na delegacje. Jak pojezdza,
          porownaja sobie kilka miast, takze zagranica, to nabiora przekonania, ze
          Szczecin da sie jeszcze popchnac do przodu.

Propouje brac przyklad z dobrze zarzadzanych miast, np. z Gdyni. Tam nie ma
          jalowych sporow o psie gowna czy inne wirtualne "rady medrcow" Jasnie
          Oswieconego Jurczyka.

Gdynianie nie maja na takie bzdety czasu, po prostu robia duze pieniadze i
          sciagaja inwestycje. I nie sa to li tylko hipermarkety czy stacje benzynowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka