Dodaj do ulubionych

Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty :))))

05.10.06, 18:41
Poprzednie plakaty istniały może 2 dni, któż o nich pamięta? zwłaszcza xyz
popierał szwagroszczaka krzycząc ogary, ogary! a to ledwie pieski przydrożne
z pokulonymi ogonkami, co za kość z pańskiego stołu służyć wiernie będą....
i oto nowy niesamowity pomysł genialnego grzesia generalnego sekretarza..
topią pieniądze SLDmani,topią przez Grzesia Nieporadka...
a może to dywersant?

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/oderwac-kaczki-od-koryta-galeria-polityczna-sld,798616,2943

Nawiązując do pierwszego plakatu, Napieralski przypomniał, że ostatnio
premier Jarosław Kaczyński namawiał do dokarmiania kaczek. - My nie
chcielibyśmy dokarmiać kaczek, a wręcz oderwać je od koryta. Dlatego, że
wiele osób uważa dzisiaj władzę jako korzyści tylko dla siebie, a nie dla
rodaków - dodał.

Obserwuj wątek
    • praszczur1 Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty 05.10.06, 19:04
      On mi przypomina takigo aparatczyka PZPR Waldemara Świrgonia.
      • Gość: foptopodpowiedż Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 19:32
        powinien sfotografować się z taką "pięknością" jak posłanka G.Ciemniak w
        czerwonym kostiumie.
        • praszczur1 Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty 05.10.06, 19:42
          Ja się co prawda nie bardzo znam, na lokalnych układach, najwiecej wiadomości
          mam z czytania postów od ponad pół roku, ale ten młody człowiek był chyba takim
          ekonomem Piechoty na folwarku szczecinskim kimś w rodzaju oberhalabrdnika jak
          sądzę.Potem poszedł w posły.Ale nie wiem dlaczego, za kogos czy jakoś tak.I
          podobno sie trochę urwał swemu mentorowi jak dostał wiatru w żagle.On ma taka
          nieznośną manierę argumentacji jak był w jakichś dyskusjach w TV ,że "a u was
          bija murzynów".
          • Gość: fanklub Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty IP: *.system.szczecin.pl 05.10.06, 19:44
            najważniejsze ,że zostawił na niwie szczecińskiej Wijasa, Jurasa i Kęsika
            • praszczur1 Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty 05.10.06, 19:53
              Jak mówię moje zdanie jest wnioskiem płyynacym z analizy postów a których
              wynika że:Najbardziej nieciekawi,agresywni,pazerni na władzę i splendory z niej
              płynace sa niektórzy absolwenci wydziału politologii US zasilajacy wszelkie
              partie, P. Kęsik o którego zapobiegliwości i obrotności krążą legendy, oraz
              różne niewiasty nieco od nich starsze.Tak wygląda czołówka szczecińska której
              obrabia się to czego się domyślacie.
              • galoty Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty 05.10.06, 19:57
                Dlatego byłem przeciwny swego czasu tworzeniu po prostu słabego uniwersytetu.
                Słaby uniwersytet słabi absolwenci. Oczywiście nie chodzi nie tylko o wiedzę
                ale o tę całą subtelna pozostałość , która wynosi się od mistrzów ale muszą
                być ....Ci mistrzowie.
                • xyz-xyz I po premi Galoty 06.10.06, 07:59
                  Bo gdzieżby Tereza miał katedrę swą? A tak wracając do słabych absolwentów...
                  jacy wykładowcy, tacy absolwenci:))
                  • Gość: stary żak Re: I po premi Galoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 12:19
                    Wszystkie szczecińskie uczelnie i ich pracownicy naukowi to pomyłka.
                    Najsmutniejszą szkołą jak jawi się w tej marności pozostaje Politechnika. To
                    dopiero kużnia polityczno-komuszego aparatu.
    • praszczur1 Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty 05.10.06, 19:59
      Jak mówiono to US powstał jako przeciwwaga seminarium.
      • galoty Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty 05.10.06, 20:00
        praszczur1 napisał:

> Jak mówiono to US powstał jako przeciwwaga seminarium.
        Powaznie to twierdzisz ?
        • praszczur1 Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty 05.10.06, 20:07
          Jak najbardziej.Jak chcesz być dociekliwy to zobacz kiedy zapadały decyzje i w
          jakich czasach.Oczywiście nie przysięgnę ale słyszałem z ust wiarygodnych.Mnie
          w tym czasie nie było w Polsce.Pózniej w jakiejś rozmowie to wyszło w okresie
          tworzenia US.
          • galoty naprędka refleksja 05.10.06, 20:18
            praszczur1 napisał:

> Jak najbardziej.Jak chcesz być dociekliwy to zobacz kiedy zapadały decyzje i
            w
            > jakich czasach.Oczywiście nie przysięgnę ale słyszałem z ust
            wiarygodnych.Mnie
            > w tym czasie nie było w Polsce.Pózniej w jakiejś rozmowie to wyszło w okresie
            > tworzenia US.
            Byłem uczestnikiem tamtych wydarzeń. Nie głównym ale byłem w ich centrum.
            Na tendencję do połączenia WSP i ekonomicznej części Politechniki w Uniwersytet
            miały wpływ bez wątpienia ambicje miasta , polityczne, to że jest to Szczecin i
            wiele innych nie wątpię merytorycznych i być może szlachetnych czynników.
            Wpływały na to równiez różnego rodzaju ambicje naukowców ale nie te naukowe ale
            prestiżowe.
            Był również jeden, o którym chcę Ci powiedzieć. Czynniki polityczne. Był czas
            WRON, czas stanu wojennego. Przewagę w polityce zyskali tzw twardogłowi .
            Komunistyczne betony polityczne, nierzadko dzis socjaldemokraci :-).
            Ze środowisk naukowych najbardziej czerwoną uczelnia była słabiutka uczelnia
            pod nazwą Wyższa Szkoła Pedagogiczna. Władze tej uczelni były najbardziej
            zapalczywe w realizowaniu słusznych , jeszcze niesocjaldemokratycznych zadań
            WRON. Między innnymi rektor Jaskot i kilku innych betonowych komunistów wolało
            być rektorami uniwersytetu niż Wyższej Szkółki Pedagogicznej i tak się stało a
            mieli duży wpływ na decyzje polityczne bo decyzje administracyjne były tylko
            fasadą i czczą formalnościa po decyzjach politycznych.

• praszczur1 Re: naprędka refleksja 05.10.06, 20:23
              No i sam sobie odpowiedziałeś, a ważnym argumentem, który przeważył szalę było
              to ,że w Szczecinie jest seminarium a nie ma świeckiej uczelni.Ale jak powiadam
              nie mam dowodów jedynie powtarzam ,co zastrzegam.Brzmi jednak prawdopodobnie.Bo
              argumenty przeciw były takie jak powiedziałeś tzn.Brak kadry i substancji.
              • galoty Re: naprędka refleksja 05.10.06, 20:26
                praszczur1 napisał:

> No i sam sobie odpowiedziałeś, a ważnym argumentem, który przeważył szalę
                było
                > to ,że w Szczecinie jest seminarium a nie ma świeckiej uczelni.Ale jak
                powiadam
                >
                > nie mam dowodów jedynie powtarzam ,co zastrzegam.Brzmi jednak prawdopodobnie.
                Przeciez tu nie chodzi o żadne dowody ani ja też sztywno nie weruję tu swojego
                poglądu.
                Co do seminarium to akurat ono zaczęło się najbardzie rozrastać w stanie
                wojennym. Powodów jest wiele zapewne.
                • praszczur1 Re: naprędka refleksja 05.10.06, 20:30
                  Jasne.Miedzy innymi poprawa stosunków na linii Wojtyła-Jaruzelski.Ten gest
                  zresztą ostatniego nic nie kosztował, a PR był.
            • Gość: starszy żak Re: naprędka refleksja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 12:29
              Przyjmując daty powstawania poszczególnych szkół wyźszych w Polsce (ściślej na
              ziemiach polskich) to żadna uczelnia nie pozostaje sobie dłużna. Poza
              Uniwersytetem Jagiellońskim wszystkie pozostałe powstały na skutek działań
              władzy , czy to zaborczej czy też komuszej. Najgorzej było zawsze z uczelniami
              technicznymi(z sowieckiego modelu wychowania szkolnego - zwanymi
              politechnikami). Tam przkształcono synów ludu w inteligencję techniczną miast i
              wsi, z której wywodzi się przeszła i obecna władza ludowa (socjalkomusza), która
              nigdy nie skonstruowała dobrze działającej źarówki, ale posiadała święte
              przeświadczenie, iż to oni najlepiej nadają się do polityki.
              • praszczur1 Re: naprędka refleksja 06.10.06, 12:40
                Nie przesadzaj, ja pamietam paru facetów z PS co naprawdę mieli niezłe
                wdrożenia przemysłowe.Politechnika Warszawska to też komuszy wynalazek?Zresztą
                politechniki istnieją i w USA/Caltech,MIT/.A że Gierek i Grudzień
                byli "skróconymi "inzynierami AGH a Walaszek PS to cóż.Komentarz zbyteczny .
            • Gość: b. ekonomista Re: naprędka refleksja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:08
              Np. Galoty podnosił polityczny charakter US.
              Ja ze swej strony opisać chcę początki Politechniki Szczecińskiej, jak rozumiem
              uczelni, której absolwenci pragną zdyskredytować Uniwersytet.
              1 grudnia 1946 roku w ramach podjętego przez społeczeństwo wysiłku na drodze
              budowy dyktatury proletariatu, w Szczecinie dzięki zdecydowanym działaniom władz
              partyjno-państwowych, po uprzedniej akceptacji władz z prezydentem Bolesławem
              Bierutem na czele, utworzona została w tym piastowskim mieście polska uczelnia
              techniczno-inżynieryjna. Zadaniem wyznaczonym przez władze partyjno-państwowe
              dla tej nowej szkoły stało się kształcenie kadry techników i inżynierów dla
              potrzeb polskiego przemysłu budowanego na tych prastarych ziemiach słowiańskich.
              Szkoła otrzymała status Szkoły Inżynierskiej. Już w rok póżniej, dla potrzeb
              rodzącego się z ruin przemysłu chemicznego, w Szkole tej powołany zostaje
              Wydział Chemiczny.
              1 września 1955 roku Szkoła Inżynierska przejmuje - w wyniku decyzji najwyźszych
              władz politycznych kraju (dla niewtajemniczonych: po tzw. spisku ekonomistów ,
              czynniki partyjne uznały, że ekonomia socjalistyczna pozostaje w ścisłej relacji
              z przemysłem i socjalistyczną gospodarką rynkową) - agendy likwidowanej Szkoły
              Ekonomicznej. Szkoła Inżynierska uzyskuje dwie rzeczy: podwaja się liczba jej
              słuchaczy oraz że nic już nie stało na przeszkodzie aby szkoła ta nadawała tytuł
              magistra. A tak na marginesie w miejsce Szkoły Ekonomicznej powstał słynny WIET
              (co możesz wiedzieć o socjalistycznym świecie jakeś nie uczył się na WIET-cie).
              Ostatnim etapem powoływania Politechniki była uchwała Rady MInistrów z 3
              września 1955 roku.
              Reasumując: Politechnika Szczecińska jest jak najbardziej uczelnią, które
              powstała oraz rozwijała się w wyniku rozkwitu socjalizmu oraz ambicji rządzących.
              • praszczur1 Re: naprędka refleksja 06.10.06, 13:12
                Ale nie była jakąś partyjną szkołą kadr, przynajmniej tak mi się wydaje.Ja nie
                miałem zadnych relacji z ta uczelnią poza tym,że poznałem paru fajnych i
                madrych ludzi.
                • Gość: PS Re: naprędka refleksja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:57
                  Zadne kadry PZPR - tylko cała gromada, z Wieczorkiem i Piechotą na czele.
                • Gość: PS Re: naprędka refleksja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:57
                  Zadne kadry PZPR - tylko cała gromada, z Wieczorkiem i Piechotą na czele. Oto
                  prawda o Politechnice Szczecińskiej.
              • xyz-xyz Re: naprędka refleksja 06.10.06, 13:15
                Politechnika Szczecińska jest jak najbardziej uczelnią, które
                > powstała oraz rozwijała się w wyniku rozkwitu socjalizmu oraz ambicji rządzącyc

Cóż zamień socjalizm na feudalizm i masz genezę Uniwersytetu Jagiellońskiego:)))
    • felix_edmundowicz atawistyczna tęsknota za korytem.... 05.10.06, 22:25
      atawistyczna tęsknota za korytem i nostalgia przebija z plakatu
      choć kaczki są ptactwem domowym ,gallus domesticus, to prawdziwymi Władcami
      Koryta były zupełnie,ale to zupełnie inne zwierzęta, niejako herbowe dla komuny
      www.spi.pl/FolwarkZw/
      a tutaj pseudo-socjaldemokrata gardłuje o oderwaniu od koryta wrażych kaczek
      bo nasze ono ci jest !!
      www.spi.pl/FolwarkZw/gal8.html
      • xyz-xyz Politykom dziękujemy:) 06.10.06, 08:09
        pl.wikipedia.org/wiki/Teresa_Lubi%C5%84ska

Teresa Krystyna Lubińska (ur. 17 września 1952), profesor ekonomii, polityk
    • xyz-xyz Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty 06.10.06, 08:01
      To jeszcze nie koniec!!!!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • xyz-xyz Już wiem skąd ból u felixa:))) 06.10.06, 08:37
      SONDAŻ
      Kampania billboardowa SLD i Demokratów jest:

81%
      świetna! (1607)

19%
      obciachowa! (366)

Liczba oddanych głosów: 1973
      • Gość: Paweł Re: Już wiem skąd ból u felixa:))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 14:52
        Żadnego jeszcze nie widziałem...Moze ja w innym Szczecinie mieszkam?
    • Gość: nie brat Re: Grześ Napieralski i jego niesamowite plakaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:16
      a plakaty brata startującego na radnego w Szczecinie?to nie nepotyzm.Szwagier
      Jurasa pierwszy na liście a Napieralski z rodziny do RM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka