swarozyc 19.03.03, 17:09 ...i nie powiem ze nie oczekuje zyczen wszystkiego najlepszego i nie tylko... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: One Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 17:21 Chciałbym zaśpiewac ci - lecz serce mi bije na trwogę, piosenkę cichą i złotą, jak kraje własne, kochane, jak ziemi przyjęcie w duszę , gdy świtem na roli stanę taką jak pocałunek, którego dać ci nie mogę Chciałbym zaśpiewać ci - lecz iść w dalszą muszę musze ujuż drogę, pieśń jako pędy wichrowe, łamiące dzrewa poddane, jak góralskich potoków huki...jak słodką otwartą ranę... taką jak pocałunek, którego dać ci nie mogę. Swarożycu, słowami Marii Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej życzę Ci wszystkiego, co dobre ONE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: *.telan.pl 19.03.03, 18:15 Be standartowego "wszystkiego...." itd, dedykuję ci wierszyk bezaluzyjny z wirtualna flaszką : MODLITWA DO KAROLA MARKSA Modlitwa laika (z cytatami z Tuwima i z Konopnickiej) Panie, pozbyłem się oporów I wniosek złożyć chcę paniczny: Zachowaj nas od Nikiforów W dziedzinach pozaartystycznych. Niech żyją wolni i szczęśliwi, Niech rzeźbią lub malują jaja, Lecz niech naiwny prymitywizm Po innych pionach się nie szlaja. Wiem Panie, wiele już zrobiono, niejeden usunięto zator, Lecz tu i ówdzie, jak muchomor Pośród prawdziwków tkwi amator. Twoje nauki studiujemy, Wierzymy w kształt wielkiego dzieła I wszyscy chętnie cię poprzemy W odnowie, która się zaczęła. "Chmury nad nami rozpal w łunę, Uderz nam w serca złotym dzwonem" Niech przyjdą dużo większym tłumem Kadry, solidnie wyszkolone. "Niech więcej Twego brzmi imienia W uczynkach ludzi, niż w ich pieśni, Głupcom odejmij dar marzenia A sny szlachetnych - ucieleśniaj". Daj nam uprzątnąć dom ojczysty, W zyski zamienić pozwól straty, Po co ma biedny być, choć czysty? Niech będzie czysty i bogaty. Lecz czasem uderz się po mieczu, Niech ktoś się Twoim gniewem strapi, Kto jest nieukiem po ćwierćwieczu, Ten widać uczyć się nie kwapił. Spraw by nadeszła wielka fala Co wszystkie bramy pootwiera, A facet z wykształceniem drwala Niech nie dotyka komputera. Niech twoi ludzie go wywiodą W lasy i w gaje, w głąb przyrody, By zamiast nam u nóg być kłodą - Prawdziwe mógł piłować kłody. Tam go ucieszy bór i struga, Tam i pokrzyczy, i polata, Nożem pajaca se wystruga lecz nie wystruga z nas wariata. Panie, najmędrszy z profesorów Który nas widzisz z wysokości! Dezintegrację Nikiforów Zechciej zarządzić w swej mądrości, I weź jej ster w surowsze dłonie, Bo czas tracimy wciąż w nadmiarze Błagając różne stare konie: " - Pójdź koniu, ja cię uczyć każę!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pstryk Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 19:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniana22 Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.03, 20:50 Nie bede dezintegrował Nikiforów,wole się integrować./hm,najlepiej koedukacjnie/,ale ad rem:drogi sfa sfa sfa swarozycu,myślę ze to wspaniale ochodzic urodziny na przedwiosniu,gdy budzi się przyroda i zew krwi.Wszystkiego najlepszego i zrobię drinka by wypić Twoje zdrowie.A co z pomnikiem starodawnego swarozyca,naszego pomorskiego totemu? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. 19.03.03, 21:06 no to mnóstwa wyznawców, ofiar i reslawizacji pomorza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rg Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 21:13 no to - WSZYSTKIEGO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.03, 21:42 Matko Boska Przenajswietsza Panienko, Boze Wszechmogacy, Jezu Najslodszy........ a ja zamiast do netu po pracy usiasc jak ten glupi , w te pedy obiad zjadlem i na mecz kochanej druzyny polecialem. Swarozycu drogi kolezko, przyjacielu serdeczny , niedoscigniony wzorze, erudyto.... WYBACZ !!! Ja wiem , ze powinienem byc tym pierwszym ktory Tobie sklada zyczenia , ba holdy i spledory! WYBACZ raz jeszcze! Moje zyczenia! ...."Jakze ponure jest wszystko bez Ciebie. Swiat wydaje mi sie zimna pusta izba, a najnowsze rzeczy - jak gdybym je juz ze trzy razy ogladal"......... Tam gdzie dziko kwitnie cnota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: *.access.uk.tiscali.com 20.03.03, 00:39 Wszystkiego naj Swarozycu - rybko :) Mam nadzieje, ze sie nie spoznilam....u mnie jeszcze 20 minut do 12 :-) Zdrowka! Pozdrawiam Julka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swarozyc Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: *.telia.com 20.03.03, 12:12 Dziekuje Wam Kochani! Tobie One, wrazliwy chlopcze, nowa gwiazdo tego forum za odrobine poezji wrzuconej do kotla codziennej prozy... ...i Tobie Naimie za pokazanie drugiej twarzy Janusowej,...i nie byl to "belkot z ul.Swarozyca"... ..i Tobie Jottko - mistrzyni "malych form literackich" z cietym piorem i jezorem... ...i Tobie Manius 22. i Wam bezimienni wielbiciele... ..I Tobie Gryfciu, ktory najpierw obrzuciles mnie stekiem wyzwisk katolickich a dopiero potem przeszedles do tematu... ...i Tobie Julciu, wielbicielko mego zubra... I calej reszcie wielbicieli ktorzy mnie nie widzieli a we mnie wierza... PS Brakuje mi tu jeszcze paru drogich mi osob... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. IP: 111.111.31.* 20.03.03, 12:23 Swarożycu najdroższy błagam cię wybacz. To przez moje "kobiece" rozkojarzenie nie dopełniłam jakże miłego obowiazku uczczenia twych urodzin. Co tym bardziej dziwne, że wzniosłam toast za twe zdrowie. Tak więc spóźnione (mam nadzieje, że nie zbyt późne:) najserdeczniejsze życzenia: zdrowia, pomyslności i spełnienia marzeń. i obyś żył jak najdłużej w ciekawych (tylko) czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Asia.. 20.03.03, 12:39 Wybaczam Ci laskawie. Nie zapominaj jednak z kim sie kochasz na watku o slowianskiej milosci. Chyba nie przedkladasz swojej trojki zwierzat ponad mnie; wrazliwego i proznego (o innych zaletach mego ciala i ducha skromnosc ma nie pozwala mi wspomniec) Boga, zyjacego dzies na Pomorzu zachodnim... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jottka 20.03.03, 12:33 jottka napisała: > skuter jest chory :( '''''''''''''''''''''''''' Tak, to o Nim pomyslalem najpierw piszac o drogich mi osobach... PS ale chyba nie powaznie? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Jottka 20.03.03, 12:43 nawet skuter lubi sobie czasem posymulować grypę czy anginę :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jottka 20.03.03, 12:49 O, uspokoilas mnie! Obawialem ze to cos powaznego, i zabrakloby kogos kto chcialby podszczypywac mnie po lydkach, od czasu do czasu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Swarożyc IP: 111.111.31.* 20.03.03, 13:04 Dzięki za wybaczenie:) Mam czwórkę zwierząt! Mam jeszcze psa, ale on jest "normalny"! Pewnie.że nie przedkładam. Jesteście mniej więcej na równi. Twoja skromność jest powalająca!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Aska 20.03.03, 13:10 Dziekuje ze uwazasz mnie przynajmniej za rownego swego psa... Ja jestem skromny inaczej - ale to przywilej Bogow... Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Jottka 24.03.03, 14:38 swarozyc napisała: > PS ale chyba nie powaznie? oczywiscie , ze powaznie mam katar a jak sie chce zyczenia to trza najpierw naparstek tego smierdzacego irlandzkiego napoju postawic i musze wiedziec ile tych swieczek ma byc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: skuter70 IP: *.telia.com 24.03.03, 18:43 skuter70 napisał: a jak sie chce zyczenia to trza najpierw naparstek tego smierdzacego irlandzkiego napoju postawic i musze wiedziec ile tych swieczek ma byc? ''''''''''''''''''''''''''''''''' Caly Skuter! Nie wiedzialem ze w grodzie Gryfa jubilatowi stawia sie warunki przed zlozeniem zyczen?...(-; Swieczek nie ma zadnych! Na razie nie potrzebuje! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: skuter70 24.03.03, 21:48 co się czepiasz? jak chcesz mieć piękne życzenia, to musisz najpierw życzeniodawcę pozytywnie nastroić a skuter to i tak ma chyba lepsze natchnienie po piwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swarozyc Re:Jottka IP: *.telia.com 24.03.03, 22:21 A Ciebie czym pozytywnie nastroilem ze zlozylas mi zyczenia "bezwarunkowo"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swarozyc Re:Jottka IP: *.telia.com 24.03.03, 22:54 Czyli moge zaliczyc Cie do grona swych wielbicieli?;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re:Jottka 24.03.03, 23:52 powiedzmy, że nie zwalczam cię ogniem i mieczem jako tej pogańskiej zarazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swarozyc Re:Jottka IP: *.telia.com 25.03.03, 11:47 jottka napisała: powiedzmy, że nie zwalczam cię ogniem i mieczem jako tej pogańskiej zarazy '''''''''''' Zaraza sie szerzy, ale katolicka... A fakt nie-zwalczania jak mam interpretowac? Przychylne zainteresowanie, czy pogardliwa obojetnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Dzisiaj obchodze ...urodziny.. 20.03.03, 13:36 troche spoznione ale skad moglem wiedziec ale w tej dekadzie to chyba sobie darujesz zapalanie swieczek na pustynnym torcie?? (wtedy zdmuchiwales 8 mcy) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Franekkk 20.03.03, 13:39 Dzieki Franekkk, ale mowisz niczym Pytia odurzona H2S . Nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Franekkk 20.03.03, 14:13 chodzi mi o to ze g walker b urzadzil ci niezle niezbyt sztuczne ognie (bezwalker w ubieglej dekadzie jesu ze to trzeba tlumaczyc, kaca masz?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus No to jeszcze ja... IP: *.biomag.uni-jena.de 20.03.03, 13:47 ... skladam spoznione zyczenia zdrowia i oby Cie zaden katolik nie probowal nawracac :). Ostatnio zajelem sie walka z imperializmem amerykanskim i dlatego tak pozno ;). Moze bys tak przy okazji poprosil Bogow o naslanie na busza i jego zaropialych doradcow jakis okropnych zlych skrzatow albo czegos gorszego???? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Gradus 20.03.03, 13:50 Dzieki Gradus! Poniewaz ja w gusla nie wierze, wiec moze lepiej podbuntowac Indian, proponujac im w zamian wode ognista i biale sqaw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Swarozyc IP: *.biomag.uni-jena.de 20.03.03, 13:55 swarozyc napisała: > Dzieki Gradus! > Poniewaz ja w gusla nie wierze, wiec moze lepiej podbuntowac Indian, > proponujac im w zamian wode ognista i biale sqaw? problem w tym, ze oni to juz dawno dostali od imperialistow... :( Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Grattis! 20.03.03, 14:17 Hej Swarozyc! Du sa att du är allmännt uppskattad och respekterad här i forumszczecin. Det ser jag inte riktigt. De kan bara härma dig. Det är inte snällt. Hoppas du maar bra. Hälsningar fraan "den mest svarta staden" i Polen". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Swarozyc! IP: *.telan.pl 20.03.03, 15:00 Drogi kumie forumowy, proszę mi tu nie brzdąkać o "ulicach i bramach..." bo: twarzy to mam kilka i janusową też, ale serce jedno. Za stary cap jestem , więc i na zmiany istotne a charaktologiczne troszkę za pózno jest. Zatem wybacz jako i ja ci wybaczam przy wirtualnym płocie. Wczoraj miałem imieniny... hi,hi,hi, . Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Naim 20.03.03, 15:12 Gość portalu: naim napisał(a): > Zatem wybacz jako i ja ci wybaczam przy wirtualnym płocie. > Wczoraj miałem imieniny... hi,hi,hi, >'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Wybaczam Ci bo nie wiedziales co czyniles... ty tez mi wybacz ale nie rozumiem co Ty masz mi wybaczyc... pozdrowienia z okazji imienin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Swarozyc IP: *.telan.pl 20.03.03, 15:17 swarozyc napisała: > Wybaczam Ci bo nie wiedziales co czyniles... > ty tez mi wybacz ale nie rozumiem co Ty masz mi wybaczyc... Wrrrrrr.... nie zaczynaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Swarozyc IP: *.telan.pl 20.03.03, 15:24 Już dobrze , mam dziś handrę (żaden kac, bo stan ten obcy mi jest od kilku lat) Jak zauważyłes , z nikim nie walczę na forum chyba że z samym sobą...i przypadkowymi jełopami. Pozdrów Scandie - piękne czasy tam dla mnie były. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Naim 20.03.03, 15:29 Dobra! Pozdrowie Skandynawie, a jakie masz doswiadczenia ze szwecji? Dobrze ze sie szybko zadomowilem na tym forum przestajac byc przypadkowym... Glowa do gory Naim ! Handre to i ja mam i aby nie zwariowac wyglupiam sie na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: Swarozyc IP: *.telan.pl 20.03.03, 16:48 3 lata Kungalv BatExpo (Goeteborg) i Hamina (Finlandia), aż do bankructwa firmy - nie ja byłem tego powodem. Ale poznałem wspaniałych o Szwedów i Finów. Finki brzydkie jak kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 zeby nie bylo, ze jednoslady sa wredne i gryza 24.03.03, 15:30 Urodziny Dzisiaj są moje urodziny, Które obchodzę bez rodziny Daleko, wysoko, wśród manowców W pokoiku, na wieży hangaru dla szybowców Zupełnie tu nieźle jest mi, Organki mi służą do gry. Na twarzy obeschły już łzy, Już warg nie zagryzam do krwi. Niech żyje ziemia! Niech żyje niebo! I ty - co rodzisz się - żyj! Niech żyje ziemia! Niech żyje niebo! I ty - pomiędzy tym - żyj! Jutro raniutko jak ten szczygieł Wstanę, umyję się, zagwiżdżę, I zejdę w doliny zaludnione Roboty poszukać i wdzięcznej narzeczonej. Jak los będę pukać do drzwi, Aż wreszcie otworzysz mi ty. I powiesz: Miły mój, witaj mi! Tęskniłam tysišc nocy i dni! Niech żyje ziemia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swarozyc Re: zeby nie bylo, ze jednoslady sa wredne i gryz IP: *.telia.com 24.03.03, 23:28 Zara, czyje to w koncu urodziny, twoje czy moje?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: zeby nie bylo, ze jednoslady sa wredne i gryz IP: *.telan.pl 24.03.03, 23:44 Cholera ty masz zdrowie! piąty dzień balujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: One Re: zeby nie bylo, ze jednoslady sa wredne i gryz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 00:30 Gość portalu: naim napisał(a): > Cholera ty masz zdrowie! piąty dzień balujesz! Przcież on(ona) ma wiele twarzy i ... wiele gardeł. Wypijcie za mnie przy okazji ...longplay'a urodzinowego! Serdeczności. Jest wiosna, zauwazyliście? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: zeby nie bylo, ze jednoslady sa wredne i gryz 25.03.03, 00:33 u nich, w słowiańskiej skandynawii, to pewnie jeszcze śnieg po uszy i tylko niesłowiańscy wilcy wyją :( Odpowiedz Link Zgłoś