xyz-xyz 11.10.06, 14:30 www.youtube.com/watch?v=uU_TlhMWkgg&NR A kysz... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xxtoja Re: Brrrrr 11.10.06, 14:33 nie podoba mi się to, bo to oznacza, że cos Kaczyńscy poruszyli, że jest taki mocny atak na nich. Uważam, że ten film ma bardzo duże znaczenie socjotechniczne. Jestm ciekawa, co za tym się kryje? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Brrrrr 11.10.06, 14:52 fajne słówko, które określa wszystko i nic. Ale mi sie to nie podoba, jest to surrealistyczne, ale jest to puszczone w internecie, czasami ludzie mogą zaaregować jak na te słuchowisko z lądowaniem marsjan. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Brrrrr 11.10.06, 14:57 czasami ludzie mogą > zaaregować jak na te słuchowisko z lądowaniem marsjan. Tak! Zwłaszcza Obywatele IV RP;))))))))))))))) www.youtube.com/watch?v=KHoe8S_HF7s Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Brrrrr 11.10.06, 15:08 Nie uwierzysz! Masz rację Galoty! Przecież IV RP = II PRL Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Brrrrr 11.10.06, 15:11 xyz-xyz napisał: > Nie uwierzysz! Masz rację Galoty! Przecież IV RP = II PRL napisałem : "lub przeciwnie ....". Nie wmawiaj mi błędu i omyłki :-) więc nie słusznie mnie łapiesz za słowo , którego nie powiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Brrrrr 11.10.06, 15:18 Owo przeciwnie traktuję jako błąd, ze względu na to, że IV RP = II PRL. Co za tym idzie, uwierzyć mogą obywatele II PRL, którzy są w istocie obywatelami IV RP;) Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Brrrrr 11.10.06, 15:29 Jako produkt GRU, jestem obywatelem CCCP.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Brrrrr 11.10.06, 15:32 no popatrz to nawet jestes metkowany - produkt GRU, Cep Cepem Cepa Poganiał Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Brrrrr 11.10.06, 16:02 I ja ją wolę.Tylko ja niedzielę Polski na jkis numerki.Urodziłem się w Generalnej Gubernii,wychowywałem i uczyłem PRl mieszkam w Rzeczypospolitej bez przymiotników.Polska jest jedna a rządy tylko epizodami lepszymi lub gorszymi.I wiem,że po nocy jest dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 16:11 praszczur1 napisał: > I ja ją wolę.Tylko ja niedzielę Polski na jkis numerki.Urodziłem się w > Generalnej Gubernii,wychowywałem i uczyłem PRl mieszkam w Rzeczypospolitej bez > przymiotników.Polska jest jedna a rządy tylko epizodami lepszymi lub gorszymi.I > wiem,że po nocy jest dzień. Nie jestem pewien czy PRL można określic Polską. Wolę tu analogię do określeń historycznych z XVIII wieku jak np : Polska pod zaborem austryjackim czy rosyjskim. Bardziej do PRL mi osobiście pasuje Polska pod zaborem sowieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 16:36 To znaczy,że wszyscy z przeproszeniem "patrioci" urodzili się w 2005 roku? Niemowlętom mozna dać sutka a nie władzę.A ja jestem produktem ruskiego sołdata i Wandy Wasilewskiej.Dobry to życiorys.Lepszy od tych co go w ogóle nie mają bo urodziła ich przypadkiem ciotka jak matka miała pranie. Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 16:48 praszczur1 napisał: > To znaczy,że wszyscy z przeproszeniem "patrioci" urodzili się w 2005 roku? To co napisałem wcale tego nie znaczy. Skąd ten zabawny wniosek ? Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:09 No a kto mógł sie urodzić w PRL i PRL bis czyli do nowego otwarcia w 2005.Tylko kolaboranci i genetyczni zdrajcy.No to przecież oczywiste i proste jak konstrukcja cepa.Ja w to wierzę.Bo to władza mówi, która od Boga pochodzi lepszego.A my pochodzimy też od Boga ale gorszego,albo od małpy jak kto woli.Children of a lesser God jak po rosyjsku mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:15 praszczur1 napisał: > No a kto mógł sie urodzić w PRL i PRL bis czyli do nowego otwarcia w 2005.Tylko > kolaboranci i genetyczni zdrajcy. Nie. Nie tylko. Urodzili sie również ludzie oddani ojczyżnie, którzy gineli , przebywali w więzieniach i kazamatach komuny tylko dlatego lub aż dlatego , że chcieli wyjąć Polskę spod zaboru. Byli to m.in. Wałęsa ale i Gożdzik, Kaczyńscy, Kuroń , Celiński, Macierewicz itd itd zresztą znasz. Urodzili sie przed 2005 rokiem :-) a mimo to byli wielkimi patriotami. Kolaboranci przegrali swoje życie dla Ojczyzny i o tym wiedzą lub męczą się w zakłamaniu przed samymi sobą. > konstrukcja cepa. Hmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:24 tu mi sie cisną na usta słowa piosenki Pietrzaka, aby Polska była Polska. .. nie wiedziałam, że sie urodziłam pod jakimś zaborem, u mnie w szkole pisało sie po polsku, uczyłam się historii polskiej, dla mnie był to pewien system, ale polski, bo wtedy w ZSRR było o wiele gorzej, my mielismy o wiele lepiej, bo polski socjalizm był inny. .. tak samo uważam, że te literki to bzdura, jest to po prostu rozwój naszej państwowości, tak jak u człowiek np. okres dzieciństwa, później młodzieńczy - adolescencja, a później dorosły i starszy wiek. W rozwoju państwa bym to określiła inaczej, ale to zachowam dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:26 Wg.aktualnej wykładni to tylko Kaczyńscy i Macierewicz Wielkimi Patriotami Byli,reszta to swołocz a Gożdzik, to lepiej już w ogóle nie wspominać.Nie tak dawno z Nim rozmawiałem bo pamietam Go z wiecu na Polibudzie w 56-tym.On wtedy wyglądał jak młody Humprey Bogart.Miał charyzmę. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:30 A w jakich kazamatach siedzieli Kaczynscy?:)))))) Jedynie Lech byl internowany, czego z dlugoletnimi wyrokami Kuronia czy Michnika i wielu, wielu innych nie sposob porownywac:) Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:35 praszczur1 napisał: > Wg.aktualnej wykładni to tylko Kaczyńscy i Macierewicz Wielkimi Patriotami > Byli,reszta to swołocz a Gożdzik, to lepiej już w ogóle nie wspominać.Nie tak > dawno z Nim rozmawiałem bo pamietam Go z wiecu na Polibudzie w 56-tym.On wtedy > wyglądał jak młody Humprey Bogart.Miał charyzmę. Nie ma takiej wykładni praszczurze. Przypomne i wskażę Ci wręcz, że wielokrotnie liderzy PiS mimo agresywnych wypowiedzi Wałęsy zachowywali umiera i szacunek. Tak to była Polska pod zaborem, Polska niesuwerenna czyli taka nie do końca polska była ta Polska Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:38 Umiar i szacunek? No nie, Galoty zaklada forumowy kabaret!!!:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:40 absztyfikant napisał: > Umiar i szacunek? No nie, Galoty zaklada forumowy kabaret!!!:))))))) Co do kabaretu jest już Twój drugi się nie zmieści. W nerwowej sytuacji ostatnio powiedział tak wyrażnie u Lisa niejaki Wasserman. Stanowczo odmówił komentarza wypowiedzi Lecha Wałęsy zaznaczając, że z uwagi na szacunek dla niego. Tak ! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:45 Peerelowski prokuratorzyna Wassermann juz sie nie raz popisal, chocby porownujac sie do ks. Jerzego Popieluszki. Enough is enough. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:39 galoty napisała: Tak to była Polska pod zaborem, Polska niesuwerenna czyli taka nie do końca > polska była ta Polska .. czy żyłeś tych czasach, bo to raczej z opowieści, ale czyjej? Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:41 Przeciez napisal, ze urodzil sie w Generalnej Guberni... Wnioski pani XXTOJA, wnioski! Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:42 xxtoja napisała: > galoty napisała: > Tak to była Polska pod zaborem, Polska niesuwerenna czyli taka nie do końca > > polska była ta Polska > .. > czy żyłeś tych czasach, bo to raczej z opowieści, ale czyjej? Tak. Żyłem w tych czasach, w czasach PRLu jak wielu. Co to tak dawno było ? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:44 a wiesz o tym, że wielu ludzi tęskni za tymi czasami i je dobrze wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
galoty xxtoja 11.10.06, 17:55 xxtoja napisała: > a wiesz o tym, że wielu ludzi tęskni za tymi czasami i je dobrze wspomina. Nie wiem ile to jest "wielu" ale wiem, że jest to spora grupa przy czym dzieli się ona na : - tych co wspominają to jako swoją młodośc a ta wspomina się dobrze nawet jak trwała w trakcie wojny - tych co tak sobie mówia ale jak ich pytam czy chcą zamienić swojego np VW Golfa na 126 p za 5 letnią sumaryczną pensje to się wycofują - tych skrzywdzonych przez kretynów pseudoliberałów jak np pracownicy PGR - tych, którzy naprawdę tęsknią it d Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja galoty 11.10.06, 18:03 wspominają bezpieczeństwo i że starczało na leki, a teraz klepia biedę i nie mogą doczekać się smierci, tutaj mam na myśli osoby starsze w wieku ok. 80-90 lat.Wolność przyniosła wiele różnych niebezpieczeń życiowych. oraz ludzie sie robią coraz wredniejsi dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Brrrrrrrr 11.10.06, 17:45 Wykładnia to jest,albo ja głuchy i ślepy jestem.W butach Gigantów płetwy żle pasują.A za życie pod zaborami to jest jakiś dodatek za uciażliwość,bo jak tak to ja do kina i Kabaretu Pod Egidą co Pietrzak robił jak go z pierdla doprowadzali chodziłem pod konwojem i z pepeszą przu mordzie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Brrrrr 11.10.06, 15:01 xyz-xyz napisał: Tak! Zwłaszcza Obywatele IV RP;))))))))))))))) > .. no popatrz to nawet w zachodniej europie i w stanach zjednoczonych ci obywatele IV RP są. Ej ty ja miałam na myśli tych co znaja angielski i się nim posługują i wchodza na youtube. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Brrrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:06 Nie kłap tak ze strachu zębami, bo ci szuflada wypadnie (ta na kasę chorych z PRL). Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Brrrrr 11.10.06, 15:42 Ale popatrzcie PIS,LPR,SO-mają odniesienia narodowe,socjalne/nie socjalistyczne no bo socjalizm się niby z PRL kojarzy-a to bzdura bo socjalizm to trdycje PPSiackie/katolicko-lewicowe,związkowe czyli praca.No to autorzy tego filmiku mieli pomysł gotowy.Wystarczy tylko przetłumaczyć nazwę partii do której piją.No głupio ale ze sloganami partyjnymi trzeba ostrożnie. Odpowiedz Link Zgłoś