nabuchodonozor13 06.11.06, 21:54 www.jacekpiechota.eduks.pl/blog/?xml=load_page&st=22468&op=1&id=899&gs=2458&pid=3775 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Pychotka gada głupoty IP: 83.168.96.* 06.11.06, 21:57 Urzędnik powinien byc lojalny wobec państwa i ma przestrzegać prawa. Koniec i kropka. Kiedy zostałem ministrem, to niektórzy z SLD (na szczęście nieliczni) mieli do mnie pretensje, że nie dokonuję kadrowej czystki po Januszu Steinhoffie. Odpowiadałem prosto: wobec kogo mieli być lojalni pracownicy ministerstwa, jak nie wobec jego ówczesnego szefa? Oceniajmy po czynach, a nie po wyobrażeniach. Mój zacny poprzednik nie dokonał również za swoich czasów żadnego kadrowego trzęsienia ziemi. Mogliśmy dzięki temu, i Janusz i ja, oprzeć się na naprawdę kompetentnych, doświadczonych kadrach służby cywilnej. To pozwoliło zrealizować nam do końca wiele trudnych programów. Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Pychotka gada głupoty 07.11.06, 06:41 Boi się. Postawił wszytsko na jedną kartę. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Pychotka gada głupoty 07.11.06, 19:19 słuchałam debaty, nie ma czego sie bać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzi Re: Pychotka gada głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:22 offset Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Szinasiad ,kość oraz panie z Ministerstwa Piechoty 07.11.06, 19:30 Tak pisze Jacek Piechota w blogu : jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości, co do mojej współpracy z podwładnymi, niech zadzwoni i zapyta w ministerstwie – najlepiej Pań sekretarek (one wszystko wiedzą najlepiej!), jak żegnano mnie i jak wspomina się do dzisiaj, w tym resorcie. gospodarka.gazeta.pl/firma/1,61785,3023230.html Nic dziwnego że w Ministerstwie Gospodarki panie sekretarki wiedziały lepiej od Jacka Piechoty skoro czytamy : Koncertowa klapa Niestety, w ciągu ostatnich miesięcy polscy urzędnicy rządowi - z ministrami na czele - koncertowo zawalili rozmowy z Brukselą w tej sprawie. A nowy rząd, nawet gdyby chciał coś zrobić, raczej już nie zdąży. Jeszcze w marcu ówczesny minister gospodarki Jacek Piechota deklarował, że temat jest ważny - jednak ani on, ani jego wiceministrowie nigdy nie dojechali na spotkanie z unijną komisarz ds. konkurencji Neelie Kroes ani Philipem Lowem, szefem dyrekcji generalnej ds. konkurencji. Te dwie osoby decydujące o kształcie zapisów wytycznych chciały się dowiedzieć od przedstawicieli polskiego rządu, jakie poprawki w nowych przepisach są dla nas ważne. „ Polska straciła szansę na ułatwienie wykorzystania unijnych funduszy strukturalnych - dowiedziała się "Gazeta". Przez ponad pół roku Komisja Europejska próbowała porozmawiać z polskim rządem o poprawkach do kluczowego dokumentu. Ministrowie nie znaleźli czasu, "bo były wybory" Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Szinasiad ,kość oraz panie z Ministerstwa Pie 07.11.06, 20:20 były wybory. sam się pienisz, ze kończący nie powinni podejmowac decyzji wiążących. a tu taka zmiana poglądów? w zależności od kierunku wiania? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad olał 07.11.06, 20:27 Pichotasiad , Szinasiad, olał swoje obowiązki w ministerstwie gospodarki, ów geniusz, Kosmiczny Umysł,Słońce Gospodarki nie znalazł czasu na obowiązki za które mu płacimy my wszyscy Polacy bez względu na sympatie polityczne, bo był Z A J Ę T Y wyborami w G O D Z I N A C H P R A CY. w cafe piechota konkretnie, i to właśnie podnoszono,że takie dotacje, takie miliardy przeszły koło nosa, bo Piechotę interesował immunitet która daje 7 kadencja. szkoda ,że tak lekceważył swoje obowiązki. :(((( typowy pseudolewicowiec,przeczytaj dokładnie artykuł red.Konrada Niklewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad 07.11.06, 20:40 a ty pogadaj z jackiem. na razie tworzysz politykalfiction. może czas na rozmowę z "przeciwnikiem"? Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad 07.11.06, 20:44 ze mną Jacek to ma aż za dużo do czynienia, a co do political fiction to zanim zapytamy o Jacka Piechotę o Białą Księgę, to raczej niech zwróci się do Gazety Wyborczej i redaktora Konrada Niklewicza,który zaręczam ci jaasiu, zna się na rzeczy i doskonale wie co pisze i tam wszystko wyjaśni, zresztą sam Jacek Piechota i jego wypowiedź dla GW jest tam w linku przywołane. Odpowiedz Link Zgłoś
psychol_ogia Re: jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad 07.11.06, 20:44 Najgorszymi wrogami są nasi byli przyjaciele... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad 07.11.06, 21:33 ze wstydem przyznaję, że nawet nie wiem kim jest pan redaktor i gdzie pisuje. chyba powinnam walnąc skruche? Odpowiedz Link Zgłoś