Dodaj do ulubionych

JacekP o ważnych sprawach

06.11.06, 21:54
www.jacekpiechota.eduks.pl/blog/?xml=load_page&st=22468&op=1&id=899&gs=2458&pid=3775
Obserwuj wątek
    • Gość: M Pychotka gada głupoty IP: 83.168.96.* 06.11.06, 21:57
      Urzędnik powinien byc lojalny wobec państwa i ma przestrzegać prawa. Koniec i
      kropka.

Kiedy zostałem ministrem, to niektórzy z SLD (na szczęście nieliczni) mieli do
      mnie pretensje, że nie dokonuję kadrowej czystki po Januszu Steinhoffie.
      Odpowiadałem prosto: wobec kogo mieli być lojalni pracownicy ministerstwa, jak
      nie wobec jego ówczesnego szefa? Oceniajmy po czynach, a nie po wyobrażeniach.
      Mój zacny poprzednik nie dokonał również za swoich czasów żadnego kadrowego
      trzęsienia ziemi. Mogliśmy dzięki temu, i Janusz i ja, oprzeć się na naprawdę
      kompetentnych, doświadczonych kadrach służby cywilnej. To pozwoliło zrealizować
      nam do końca wiele trudnych programów.
      • galoty Re: Pychotka gada głupoty 07.11.06, 06:41
        Boi się. Postawił wszytsko na jedną kartę.
        • ja_aska Re: Pychotka gada głupoty 07.11.06, 19:19
          słuchałam debaty, nie ma czego sie bać.
          • Gość: uzi Re: Pychotka gada głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:22
            offset
    • felix_edmundowicz Szinasiad ,kość oraz panie z Ministerstwa Piechoty 07.11.06, 19:30
      Tak pisze Jacek Piechota w blogu :

jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości, co do mojej współpracy z podwładnymi, niech
      zadzwoni i zapyta w ministerstwie – najlepiej Pań sekretarek (one wszystko
      wiedzą najlepiej!), jak żegnano mnie i jak wspomina się do dzisiaj, w tym
      resorcie.
      gospodarka.gazeta.pl/firma/1,61785,3023230.html
      Nic dziwnego że w Ministerstwie Gospodarki panie sekretarki wiedziały lepiej od
      Jacka Piechoty skoro czytamy :

Koncertowa klapa

Niestety, w ciągu ostatnich miesięcy polscy urzędnicy rządowi - z ministrami na
      czele - koncertowo zawalili rozmowy z Brukselą w tej sprawie. A nowy rząd,
      nawet gdyby chciał coś zrobić, raczej już nie zdąży.

Jeszcze w marcu ówczesny minister gospodarki Jacek Piechota deklarował, że
      temat jest ważny - jednak ani on, ani jego wiceministrowie nigdy nie dojechali
      na spotkanie z unijną komisarz ds. konkurencji Neelie Kroes ani Philipem Lowem,
      szefem dyrekcji generalnej ds. konkurencji. Te dwie osoby decydujące o
      kształcie zapisów wytycznych chciały się dowiedzieć od przedstawicieli
      polskiego rządu, jakie poprawki w nowych przepisach są dla nas ważne. „
      Polska straciła szansę na ułatwienie wykorzystania unijnych funduszy
      strukturalnych - dowiedziała się "Gazeta". Przez ponad pół roku Komisja
      Europejska próbowała porozmawiać z polskim rządem o poprawkach do kluczowego
      dokumentu. Ministrowie nie znaleźli czasu, "bo były wybory"

• ja_aska Re: Szinasiad ,kość oraz panie z Ministerstwa Pie 07.11.06, 20:20
        były wybory. sam się pienisz, ze kończący nie powinni podejmowac decyzji
        wiążących. a tu taka zmiana poglądów? w zależności od kierunku wiania?
        • felix_edmundowicz jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad olał 07.11.06, 20:27
          Pichotasiad , Szinasiad, olał swoje obowiązki w ministerstwie gospodarki, ów
          geniusz, Kosmiczny Umysł,Słońce Gospodarki nie znalazł czasu na obowiązki za
          które mu płacimy my wszyscy Polacy bez względu na sympatie polityczne, bo był
          Z A J Ę T Y wyborami w G O D Z I N A C H P R A CY. w cafe piechota
          konkretnie, i to właśnie podnoszono,że takie dotacje, takie miliardy przeszły
          koło nosa, bo Piechotę interesował immunitet która daje 7 kadencja.
          szkoda ,że tak lekceważył swoje obowiązki.
          :((((
          typowy pseudolewicowiec,przeczytaj dokładnie artykuł red.Konrada Niklewicza.
          • ja_aska Re: jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad 07.11.06, 20:40
            a ty pogadaj z jackiem. na razie tworzysz politykalfiction. może czas na
            rozmowę z "przeciwnikiem"?
            • felix_edmundowicz Re: jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad 07.11.06, 20:44
              ze mną Jacek to ma aż za dużo do czynienia, a co do political fiction to zanim
              zapytamy o Jacka Piechotę o Białą Księgę, to raczej niech zwróci się do Gazety
              Wyborczej i redaktora Konrada Niklewicza,który zaręczam ci jaasiu, zna się na
              rzeczy i doskonale wie co pisze i tam wszystko wyjaśni, zresztą sam Jacek
              Piechota i jego wypowiedź dla GW jest tam w linku przywołane.
            • psychol_ogia Re: jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad 07.11.06, 20:44
              Najgorszymi wrogami są nasi byli przyjaciele...
              • ja_aska Re: jaasiu czytaj ze zrozumieniem , Piechotasiad 07.11.06, 21:33
                ze wstydem przyznaję, że nawet nie wiem kim jest pan redaktor i gdzie pisuje.
                chyba powinnam walnąc skruche?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka