swarozyc 22.12.06, 21:28 To Jurczyk tez tam byl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nerv Rozumiem, że najmniej problemów było z osłami?.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof B. Re: Rozumiem, że najmniej problemów było z osłami IP: *.chello.pl 24.12.06, 17:17 Co za plejada forumowiczów ziejąca jadem nawet w Święta,dlatego nie skomentuje ze względu na Święta właśnie.Jak widzę szopkę to przypomina mi się ksiądz Stanisław, opiekun dzieci i prekursor Szczecińskiej żywej szopki, obecnie proboszcz bodajże w Darłowie.Jeżeli ktoś ma kontakt z księdzem Stanisławem to proszę serdecznie pozdrowić, takich księży się pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Rozumiem, że najmniej problemów było z osłami 25.12.06, 00:10 Bóg się rodzi, karp truchleje... Odpowiedz Link Zgłoś
wicker.man73 Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach w .. 22.12.06, 23:30 Polska inkwizycja ciemnogrodzka nawet zwierząt nie oszczędza. Te wszystkie szopki, to nic innego jak PRÓŻNOŚĆ,PRÓŻNOŚĆ i jeszcze raz PRÓŻNOŚĆ!!! PS.: Co tam ten biedny struś ma wspólnego z "tradycją"? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach 22.12.06, 23:38 czy strusie zamieszkują Betlejem i czy tam trzymane są w stodołach? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach 24.12.06, 21:56 na pewno były na Arce Noego... Na wzór i podobieństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach IP: *.chello.pl 26.12.06, 08:34 Choinki też nie rosną w Betlejem idiotko a są w każkym sklepie i mieszkaniu, to skrytykuj to też Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach w .. 24.12.06, 07:01 Żywym zwierzętom powinni odpuscić, niech by były szopki tradycyjne bez niepotrzebnego udziwniania tak naprawdę potrzebnego do zaistnienia ich autorow. www.rdomin.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogubiony Ryszard Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach IP: *.devs.futuro.pl 24.12.06, 07:24 Ani chybi za rok wyciągną od jakiegoś oszołoma naguśkie niemowlę dla lepszego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sromotnik Bezwstyd Czy struś, koń i świnie...to zwierzyna IP: 83.168.124.* 24.12.06, 19:05 KOSZERNA ??? Wszak Żydzi Józef Miriam vel Maryyyja i ?maluski,maluśki kieby rękawicka..." byli żydami wyznania Mojżeszowego! Przestrzegali sabatów,przestrzegali koszernej czystości a tymczasem moherowy katolicyzm przefarbował Ich na poganokatoli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.B. Re: Czy struś, koń i świnie...to zwierzyna IP: *.chello.pl 26.12.06, 08:46 Puknij się w ten pusty łeb. Czy katolicy mówią że Jezus,Józef i Maria nie byli żydami? Czy mówią że nie byli wyznania Mojżeszowego? A ich imiona w każdym języku świata odmawia się inaczej kretynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach w .. IP: *.chello.pl 26.12.06, 09:45 Przykro mi to pisać bo akurat jestem za, ale czuję się oszukany przez kościół kolejny raz. Pierwszy raz kiedy przyszedłem posłuchać i zobaczyć zapowiedzianego wcześniej arcybiskupa Zygmunta Kamińskiego na rocznicę churu w naszej parafii. Przybył za niego biskup Jan Gałecki ale też był tylko 5 min. i powiedział że się spieszy bo w innej parafii św. Jana Ewangielisty są uroczystości na których jest prymas i arcybiskup i tam jest jego miejsce, odebrał ofiarowane kwiaty(nie wiem za co i z jakiej okazji)i odjechał. Tak kuria uświetniła bodajże 50 lat pracy churu w parafii p.w. NSP Jezusa. Wczoraj natomiast zostałem oszukany po raz drugi, przy żywej szopce w tej parafii o godz.16.00. miało być kolędowanie wraz z nowo wybranym prezedentem Szczecina i naszym arcybiskupem. I co? I znowu zastępca,tym razem bp.Błażej Kruszyłowicz.Ani słowa wyjaśnienia. Poczułem się tak jakby Papież miał przjechać do Polski lecz o czymś zapomniał i Przysłał kard.Angelo Sodano a za drugim razem źle się poczuł i wysłał swojego wikariusza kard. Kamillo Ruiniego,nieładnie ignorować wiernych.A poza tym pana prezydenta i bp. Błażeja którzy też przemawiali, nie było widać bo umiejscowiono ich na chodniku zamiast na schodach przy wejściu do kościoła i tyle atrakcji,trzeci raz mnie nie oszukacie.Acha jeszcze jedno to do pana prezydenta, przed godz.16. pojawiło się przed kościołem dwóch odpicowanych strażników miejskich, też nie wiem po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach IP: *.chello.pl 26.12.06, 10:07 sjp.pwn.pl/ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach IP: *.globalconnect.pl 26.12.06, 21:34 Przynajmniej księża potrafia w swieta jakas atrakcje przygotować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna żaba admini forum = fani sromotnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 00:35 To, co wypisuje ten świr, powinno być natychmiast kasowane. Admini jednak chyba lubią jego psychiczne wynurzenia. Współczuję. Poziom umysłowy widocznie ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś