Dodaj do ulubionych

Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach w ...

22.12.06, 21:28
To Jurczyk tez tam byl?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nerv Rozumiem, że najmniej problemów było z osłami?.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:17
      • Gość: Krzysztof B. Re: Rozumiem, że najmniej problemów było z osłami IP: *.chello.pl 24.12.06, 17:17
        Co za plejada forumowiczów ziejąca jadem nawet w Święta,dlatego nie skomentuje ze względu na Święta właśnie.Jak widzę szopkę to przypomina mi się ksiądz Stanisław, opiekun dzieci i prekursor Szczecińskiej żywej szopki, obecnie proboszcz bodajże w Darłowie.Jeżeli ktoś ma kontakt z księdzem Stanisławem to proszę serdecznie pozdrowić, takich księży się pamięta.
        • edico Re: Rozumiem, że najmniej problemów było z osłami 25.12.06, 00:10
          Bóg się rodzi, karp truchleje...
    • wicker.man73 Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach w .. 22.12.06, 23:30
      Polska inkwizycja ciemnogrodzka nawet zwierząt nie oszczędza. Te wszystkie szopki, to nic innego jak PRÓŻNOŚĆ,PRÓŻNOŚĆ i jeszcze raz PRÓŻNOŚĆ!!!
      PS.: Co tam ten biedny struś ma wspólnego z "tradycją"?
      • beatrix13 Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach 22.12.06, 23:38
        czy strusie zamieszkują Betlejem i czy tam trzymane są w stodołach?
        • andreas.007 Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach 24.12.06, 21:56
          na pewno były na Arce Noego...

Na wzór i podobieństwo!
        • Gość: zenek Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach IP: *.chello.pl 26.12.06, 08:34
          Choinki też nie rosną w Betlejem idiotko a są w każkym sklepie i mieszkaniu, to skrytykuj to też
    • sceptyk31 Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach w .. 24.12.06, 07:01
      Żywym zwierzętom powinni odpuscić, niech by były szopki tradycyjne bez
      niepotrzebnego udziwniania tak naprawdę potrzebnego do zaistnienia ich autorow.

www.rdomin.com/
    • Gość: Pogubiony Ryszard Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach IP: *.devs.futuro.pl 24.12.06, 07:24
      Ani chybi za rok wyciągną od jakiegoś oszołoma naguśkie niemowlę dla lepszego
      efektu.
      • Gość: Sromotnik Bezwstyd Czy struś, koń i świnie...to zwierzyna IP: 83.168.124.* 24.12.06, 19:05
        KOSZERNA ???
        Wszak Żydzi Józef Miriam vel Maryyyja i ?maluski,maluśki kieby rękawicka..."
        byli żydami wyznania Mojżeszowego!
        Przestrzegali sabatów,przestrzegali koszernej czystości a tymczasem moherowy katolicyzm przefarbował Ich na poganokatoli!
        • Gość: K.B. Re: Czy struś, koń i świnie...to zwierzyna IP: *.chello.pl 26.12.06, 08:46
          Puknij się w ten pusty łeb. Czy katolicy mówią że Jezus,Józef i Maria nie byli żydami? Czy mówią że nie byli wyznania Mojżeszowego? A ich imiona w każdym języku świata odmawia się inaczej kretynie!
    • Gość: Krzysztof Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach w .. IP: *.chello.pl 26.12.06, 09:45
      Przykro mi to pisać bo akurat jestem za, ale czuję się oszukany przez kościół kolejny raz. Pierwszy raz kiedy przyszedłem posłuchać i zobaczyć zapowiedzianego wcześniej arcybiskupa Zygmunta Kamińskiego na rocznicę churu w naszej parafii. Przybył za niego biskup Jan Gałecki ale też był tylko 5 min. i powiedział że się spieszy bo w innej parafii św. Jana Ewangielisty są uroczystości na których jest prymas i arcybiskup i tam jest jego miejsce, odebrał ofiarowane kwiaty(nie wiem za co i z jakiej okazji)i odjechał. Tak kuria uświetniła bodajże 50 lat pracy churu w parafii p.w. NSP Jezusa. Wczoraj natomiast zostałem oszukany po raz drugi, przy żywej szopce w tej parafii o godz.16.00. miało być kolędowanie wraz z nowo wybranym prezedentem Szczecina i naszym arcybiskupem. I co? I znowu zastępca,tym razem bp.Błażej Kruszyłowicz.Ani słowa wyjaśnienia. Poczułem się tak jakby Papież miał przjechać do Polski lecz o czymś zapomniał i Przysłał kard.Angelo Sodano a za drugim razem źle się poczuł i wysłał swojego wikariusza kard. Kamillo Ruiniego,nieładnie ignorować wiernych.A poza tym pana prezydenta i bp. Błażeja którzy też przemawiali, nie było widać bo umiejscowiono ich na chodniku zamiast na schodach przy wejściu do kościoła i tyle atrakcji,trzeci raz mnie nie oszukacie.Acha jeszcze jedno to do pana prezydenta, przed godz.16. pojawiło się przed kościołem dwóch odpicowanych strażników miejskich, też nie wiem po co?
      • Gość: easy Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach IP: *.chello.pl 26.12.06, 10:07
        sjp.pwn.pl/
        :-)
    • Gość: jaja Re: Osioł, struś, koń i świnki w żywych szopkach IP: *.globalconnect.pl 26.12.06, 21:34
      Przynajmniej księża potrafia w swieta jakas atrakcje przygotować
    • Gość: czarna żaba admini forum = fani sromotnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 00:35
      To, co wypisuje ten świr, powinno być natychmiast kasowane. Admini jednak chyba lubią jego psychiczne wynurzenia. Współczuję. Poziom umysłowy widocznie ten sam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka