Dodaj do ulubionych

Krzystek tłumaczy się z wstąpienia do Platformy

11.01.07, 20:06
Legitymacja PO pomoże mi lepiej rozwiązywać problemy miasta - uważa prezydent
Szczecina Piotr Krzystek.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Zabierzcie dziecku brzytwe, bo jeszcz sobie i nam krzywde zrobi!!

PS: Pamietacie?: "Nauczanie Jana Pawla II, najlepszym lekarstwem na wszelkie
bolaczki swita" Arcybiskup Glemp.
Moze pomoc psychiatry bylaby lepsza pomoca?
:-))
Obserwuj wątek
    • Gość: syf Krzystek tłumaczy się z wstąpienia do Platformy IP: 62.69.212.* 11.01.07, 20:07
      A miał byc bezpartyjny. Tak to nas oszukano!
    • Gość: syf Krzystek tłumaczy się z wstąpienia do Platformy IP: 62.69.212.* 11.01.07, 20:07
      No i co dalej Panie bezpartyjny!
    • Gość: Idbeholda Żniwa IP: *.chello.pl 11.01.07, 20:44
      Popsułes, Panie Krzystek, wszystko. Mogłeś budować swoją platformę w
      Szczecinie. A gdzie się podziały pomysły, by za cztery lata startować jako
      niezależny 'szczeciński Dutkiewicz'??? Zupełnie bez pomyślunku. Przy
      wykorzystaniu Bartnika mogłeś szukać kilku głosów u radnych LiDu. Przy pomocy
      innych dogadywać się z PiSiakami. A tak?

Eh... Miałeś chamie złoty róg...

Tylko Pleciugi szkoda... Taki cieniak... Nie myślałem...
      • Gość: gandalf Re: Żniwa IP: *.chello.pl 12.01.07, 08:00
        Cytuje panu prezydentowi wiersz Tuwima :
        "Jakiz to uroczy facet ,
        kulturalny, religijny
        calkowicie apolityczny
        i zupelnie bezpartyjny
        Jakiez wzniosle idealy
        glosi szeptem , na uboczu,
        jakiz czysty ,piekny plomien
        bije z tych szlachetnych oczu
        Ma byc pieknie i bez biedy
        gospodarka ,wolnosc slowa
        raj dla wszystkich na tej ziemi
        tudziez zgoda narodowa !
        "Mistrzu mowie,bostwo moje
        wszystko pieknie i szlachetnie
        ale jak to wszystko zrobic
        i wprowadzic w czyn konkretnie ? "
        Mistrz zadumal sie gleboko
        kulturalnie, religijnie
        calkowicie apolitycznie
        i zupelnie bezpartyjnie.
        I natychmiast najkonkretniej
        opowiedzial o swym planie
        zaczal od Sanctissimusa
        skonczyl zas na Guderianie .
        Tak wylazla z archaniola
        stara swinia reakcyjna
        calkowicie apolityczna
        i zupelnie bezpartyjna !"

Wzmianka o Guderianie wynika z tego, ze wiersz powstal w latach 30 - tych . ,
        gdy Tuwim jako zdeklarowany pacyfista polemizowal z teoriami tego generala o
        wojnie blyskawicznej i totalnej. Prosze nie przymierzac tego do dzisiejszych
        czasow
    • felix_edmundowicz moj ulubieniec dr Wijas znowu się popisał 11.01.07, 21:07
      twierdzi że przynależność Krzystka do PO uwikła go w sprawy aparatu partyjnego.
      A mnie dziwi , że dr Wijas nie został uwikłany w sprawy aparatu,chociaż to
      rękoma tow.dr Wijasa wyrzucono Grażkę, i to jeszcze jak tak mógł młody mężczyzna
      zwrócić się do kobiety?!!??! to była absolutny brak elementarnej kultury-nawet
      tej lewicowej.Dodajmy do tego atak na nowy autorytet moralny Stopyrę
      przeprowadzony przez dr W.J. i te całe poświęcenie dla ubożuchnej instytucji
      dobra i pożytku publicznego jaką jest Książnica.
      Tak znany z pozyskania niesamowitych środków unijnych może odetchnąć swobodną
      piersią od uwikłania w sprawy aparatu partyjnego.
      Raz w tygodniu!
      • z00ropa Re: moj ulubieniec felix znowu się popisał 11.01.07, 22:15
        felix_edmundowicz napisał:

> twierdzi że przynależność Krzystka do PO uwikła go w sprawy aparatu
        partyjnego.
        > A mnie dziwi , że dr Wijas nie został uwikłany w sprawy aparatu,chociaż to
        > rękoma tow.dr Wijasa wyrzucono Grażkę, i to jeszcze jak tak mógł młody
        mężczyzn
        > a
        > zwrócić się do kobiety?!!??! to była absolutny brak elementarnej kultury-nawet
        > tej lewicowej.Dodajmy do tego atak na nowy autorytet moralny Stopyrę
        > przeprowadzony przez dr W.J. i te całe poświęcenie dla ubożuchnej instytucji
        > dobra i pożytku publicznego jaką jest Książnica.
        > Tak znany z pozyskania niesamowitych środków unijnych może odetchnąć swobodną
        > piersią od uwikłania w sprawy aparatu partyjnego.
        > Raz w tygodniu!

Nienawiść zaślepia, na twoim przykładzie widać to idealnie. Grażyna Kochańska -
        pierwszy beton i polityczna $%&*@, która głosząc lewicowe hasła oklaskiwała
        Krzystka - prawicowego liberała na jego wieczorze wyborczym. Wymiotować się
        chce, dobrze że takie osoby zeszły już na śmietnik politycznej historii tego
        miasta.

Stopyra - facet, który za stołek sprzedał swoją skórę i klubowych kolegów,
        dzięki którym wrócił z niebytu do polityki. Też mi autorytet moralny - wjechać
        na cudzych plecach a potem wsadzić wszystkim po kolei nóż w plecy, swojego
        własnego elektoratu nie licząc... czego to ludzie nie robią dla władzy...

Oto twoi mentorzy moralni. Gratuluję, oby tak dalej
        • felix_edmundowicz a gdzie się popisał? 11.01.07, 22:20
          felix nie popiera pseudosocjaldemokratów
          nawet tych przefarbowanych
          Nienawiść u felixa????
          a kiedy to felix użył słów obelżywych?
          ???
          mam pytanie zOOropo ad rem:
          co dr Wijas bełkocze o uwikłaniu w partyjny aparat Krzystka,skoro sam jest
          bezwględnym partyjnym aparatczykiem który bierze forsę w Ksiąznicy za nic?
          • z00ropa Re: a gdzie się popisał? 12.01.07, 11:23
            felix_edmundowicz napisał:

> felix nie popiera pseudosocjaldemokratów
            > nawet tych przefarbowanych
            > Nienawiść u felixa????
            > a kiedy to felix użył słów obelżywych?
            > ???
            > mam pytanie zOOropo ad rem:
            > co dr Wijas bełkocze o uwikłaniu w partyjny aparat Krzystka,skoro sam jest
            > bezwględnym partyjnym aparatczykiem który bierze forsę w Ksiąznicy za nic?

Ale Wijas przynajmniej nie ściemnia, że jest super bezpartyjny. Zapisywanie się
            pana bezpartyjnego do partii po wyborach jest takie troszeczkę jak
            wykorzystywanie naiwności tych wyborców, których skusił swoim nieuwikłaniem w
            partyjne struktury, czym np. różnił się od Piechoty, który czlonkiem SLD jest
            od lat. Obłuda nie zna granic, teraz albo kolega Krzstek stanie się tym
            bardziej narzędziem towarzysza Nitrasa do swych partyjnych i politycznych
            rozgrywek (kosztem naiwnych, ale przecież juz teraz Dumnych Szczecinian), albo
            zajmie się wycinaniem wyżej wymienionego kolegi z partyjnych szeregów oraz
            budowaniem swojej pozycji w partii. Tak czy siak, zamiast zajmować się miastem,
            które w dalszym ciągu nie jest małą ameryką, a staje się powoli środkiem
            płatniczym kampanijnych długów PO wzgledem swoich wierzycieli...
            • z00ropa Re: a gdzie się popisał? 12.01.07, 11:26
              ...kkolega prezydent będzie się zajmował partyjnymi sprawami. A Szczecinianie
              wybrali bezpartyjnego prezydenta przeciez :| Kwachu, jak zostawał prezydentem,
              miał w nosie to, co mu koledzy z SDRP podszeptują i z dniem zaprzysieżenia
              rzucił legitymację partyjną. I to jest klasa.
    • Gość: a p. Krzystek - pobierałes lekcje w Unii Wolności? IP: *.bazapartner.pl 11.01.07, 21:09
      retoryka jak od michnika.... ;-)))
    • Gość: KJ A mówiłem że Krzystek to marionetka !!! IP: *.smsnet.pl 11.01.07, 21:11
      Że lepiej głoswać na "komucha" jak wielu go nazywa. Ale za to człowieka który
      ma swoje zdanie i swoje poglądy. KOLEJNE LATA STRACONE !!!

Pozdrowienia dla tych którzy dali się nabrać na Krzystka...
      • krzysztofsf Re: A mówiłem że Krzystek to marionetka !!! 11.01.07, 22:41
        Gość portalu: KJ napisał(a):

> Że lepiej głoswać na "komucha" jak wielu go nazywa. Ale za to człowieka który
        > ma swoje zdanie i swoje poglądy. KOLEJNE LATA STRACONE !!!
        >
        > Pozdrowienia dla tych którzy dali się nabrać na Krzystka...

Komuch tez do bani
        mam wrazenie, ze albo zaorac, albo wyjechac.
    • Gość: as głosowałem na krzystka i PO o co chodzi IP: 195.136.49.* 11.01.07, 21:14
      panie jachim na czym pan opiera swoje spostrzeżenia że wciśnięcie pleciugi do
      coloseum nie podoba sie szczecinianom. Nawet dzieci nie sa przeciwko
      temu.Krzystek myśli ekonomicznie pleciuga ma sfinansowane przeniesienie przez
      ECE a plac żukowa zostaje miejski do dyspozycji miasta.Czemu pan się przyczepia
      do vicków co Masojść zła. Wijas wiem że sld jest znane z maskowania
      przynależności że niby się nie jest w sld, zresztą jaka to duma być w
      sld.Ciekawe czy posłowie sld będą przyzwoicie głosować za odebraniem
      przywilejów emeryckich dla byłych esbeków i tu wyjdzie przyzwoitość ludzi a nie
      to gdzie kto należy.
      • piotrus1 Re: głosowałem na krzystka i PO o co chodzi 11.01.07, 21:27
        mam mega wrażenieże dałem się nabrac temu panu

i znowu 4 lata pisania prezydent miasta szczecina z małej litery

piękne słowa w kampani a przy stracie odrazu twarzą w ziemie ;(

ehhhhhh teraz juz moze byc tylko gorzej - niestety
      • krzysztofsf koszty remontu i adaptacji 11.01.07, 22:23
        Gość portalu: as napisał(a):

> panie jachim na czym pan opiera swoje spostrzeżenia że wciśnięcie pleciugi do
        > coloseum nie podoba sie szczecinianom. Nawet dzieci nie sa przeciwko
        > temu.Krzystek myśli ekonomicznie pleciuga ma sfinansowane przeniesienie przez
        > ECE a plac żukowa zostaje miejski do dyspozycji miasta.Czemu pan się przyczepi
        > a
        > do vicków co Masojść zła. Wijas wiem że sld jest znane z maskowania
        > przynależności że niby się nie jest w sld, zresztą jaka to duma być w
        > sld.Ciekawe czy posłowie sld będą przyzwoicie głosować za odebraniem
        > przywilejów emeryckich dla byłych esbeków i tu wyjdzie przyzwoitość ludzi a nie
        > to gdzie kto należy.

Porzadny remont i adaptacja tych pomieszczen w budynku, polaczone z remonetm strychow, dachu,wymiana pionow kanalizacyjnych, wodnych, gazowych, wymiana sieci energetycznej, kosztow mieszkan zastepczych dla wysiedlonych na czas remontu mieszkancow oraz odszkodowania dla tychze na remont pomieszczen w ktorych wymiana pionow zniszczyla plytki itp - bylby prawdopodobnie kosztowniejszy niz budowa nowego budynku od poczatku przeznaczonego na teatr.

Pseudoadaptacja i polremont, po ktorym za kilka lat Pleciuga musialaby pertycypowac w rozmaitych kosztach zwiazanych z degradacja tego starego budynku nie wchodzi chyba w gre?
        • Gość: negocjator Przez prywatną firmę ECE będzie mogło porozumieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:28
          Przez Coloseum czy Kosmos czyli przez prywtne firmy lepiej porozumieć się z
          władzą w kwestii ostatecznego kształtu zapisów umowy :))
          • krzysztofsf Re: Przez prywatną firmę ECE będzie mogło porozum 11.01.07, 22:38
            Gość portalu: negocjator napisał(a):

> Przez Coloseum czy Kosmos czyli przez prywtne firmy lepiej porozumieć się z
            > władzą w kwestii ostatecznego kształtu zapisów umowy :))

Przeciez umowa juz jest. trzeba w pelni ujawnic, najlepiej drukujac w Kurierze.

natomiast moja wypowiedz dotyczyla argumentu o kosztach, podnoszonego przez obroncow koncepcji Coloseum, argumentujacych "oszczednosciami"
            Poza sprawa kiepskiej funkcjonalnosci pomieszczen adaptowanych w porownaniu do projektu od poczatku przeznaczonego na dana nietypowa dzialalnosc, koszty pelnego remontu calego budynku (wlasciciel pomieszczen Coloseum nie jest w prozni - bierze udzial w ogolnych kosztach), doprowadzenia go do stanu w ktorym zacznie sie ponosic koszty remontowe po podobnym okresie czesu jak w przypadku nowego budynku, polaczone z adaptacja moga byc zblizone, o ile nie wyzsze niz budowa nowego, mniejszego (mniej pieter) budynku.

Brak pelnego remontu bedzie superkantem.
            • Gość: negocjator Re: Przez prywatną firmę ECE będzie mogło porozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:46
              Co ty dzisiuś wiesz o umowach :)) Tuszę, że niewiele więcj niż Jurczyk. Jak się
              zapoznasz to dopiero zrozumiesz o co mi chodzi.
              • krzysztofsf Re: Przez prywatną firmę ECE będzie mogło porozum 11.01.07, 22:49

> Co ty dzisiuś wiesz o umowach :)) Tuszę, że niewiele więcj niż Jurczyk. Jak się
                >
                > zapoznasz to dopiero zrozumiesz o co mi chodzi.

Toz przylaczam sie dziubeczku do glosow zadajacych opublikowania tekstu umowy z aneksami w Kurierze i na stronach UM.
                • Gość: negocjator Re: Przez prywatną firmę ECE będzie mogło porozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:51
                  Wiem, że się przyłączasz ale podkreślam milusi, że przez transakcje na kupno od
                  prywatnej firmy np gruntu pod Pleciugę można się bardziej porozumieć. NAstapić
                  może dzięki transakcji przez prywatną firmę taka większa przyjażń i zrozumienie.
                  • krzysztofsf Re: Przez prywatną firmę ECE będzie mogło porozum 11.01.07, 22:52

> Wiem, że się przyłączasz ale podkreślam milusi, że przez transakcje na kupno od
                    >
                    > prywatnej firmy np gruntu pod Pleciugę można się bardziej porozumieć. NAstapić
                    > może dzięki transakcji przez prywatną firmę taka większa przyjażń i zrozumienie
                    > .

To jakie grunty oferuja Golemowie?
                    • Gość: negocjator Re: Przez prywatną firmę ECE będzie mogło porozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 22:55
                      Śliczny. Ja ogólnie. Firma prywatna w takich transakcjach spełnia niezwykle
                      istotną rolę jakakolwiek firma.
                      • krzysztofsf Re: Przez prywatną firmę ECE będzie mogło porozum 11.01.07, 22:58

> Śliczny. Ja ogólnie. Firma prywatna w takich transakcjach spełnia niezwykle
                        > istotną rolę jakakolwiek firma.

No i widzisz zlociutki, ze jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze.

W szczegole, czy w ogole ktos tu musi dodatkowo zarobic - natomist najwazniejsze, zeby przy tym powstala nowa Pleciuga w nowym budynku i to nie na jakims Skolwinie czy innym Bezrzeczu a w maire blisko centrum miasta.
    • Gość: Student Re: Krzystek tłumaczy się z wstąpienia do Platfor IP: *.ar.szczecin.pl 11.01.07, 22:14
      Sprzedałeś się!!!, Krzystek.
    • masaladosa Re: Krzystek tłumaczy się z wstąpienia do Platfor 11.01.07, 23:19
      jak mawial 'dudek' dziewonski-jest smiesznie ale wcale nie jest wesolo
      dobrym obyczajem jest by po objeciu obieralnego stanowiska powazny polityk
      wystapil z partii do ktorej przynalezy albo dosc stanowczo zamanifestowal swoja
      od niej niezaleznosc i podkreslil apartyjnosc-pan krzystek preferuje
      najwyrazniej inne standardy-a jego tlumaczenie jest zwyczajnie zalosne
      jestem szczerze zawiedziony i rozgoryczony poczatkiem tej prezydentury-na
      miescinie tej ciazy chyba jakas klatwa...

mdosa
      • Gość: Maryś Re: Krzystek tłumaczy się z wstąpienia do Platfor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 23:33
        Dobrze prawisz mosaladosa. Piwa Ci nalać.
    • Gość: Józef Krzystek tłumaczy się z wstąpienia do Platformy IP: *.devs.futuro.pl 11.01.07, 23:53
      Panie Piotrze, proszę się nie tłumaczyć za przynależność do PO, to jest Pana
      osobisty wybór i nikomu nic do tego. Głosowaliśmy na Pana i oczekujemy od Pana
      realizacji obietnic. Niech Pan robi swoje i nie daje się manipulować prasie, bo
      oni tylko czekają na to aby pana wykończyć. Zabierają Panu czas , nie zdąży się
      Pan obejrzeć, a kadencja się skończy i nic Pan nie zrobi dla naszego miasta.
      Pozdrawiam i życzę dużo samozaparcia w działaniach.
    • enancjo Re: Logo koncernu dopadlo wygranego! 12.01.07, 08:36
      .. co by nie powiedzial to i tak wniosek jest jak wyzej,
      ze nadchodzi czas splacania dlugow z kampanii ..
      .. szkoda .. bo niezaleznosc z poparciem miala szanse
      laczyc .. a tak nasz w Piers Denty opowiedzial sie po
      okreslonej stronie ..
      .. duzy blad taktyczny .. i to juz kolejny blad publiczny,
      ktory zstanie skrzetnie odnotowany w gloach wyborcow..

.. jak sie pelni funkcje publiczna .. to sie nie robi
      prywatnych politycznych decyzji .. chyba ze bardziej
      istotna jest osobista kariera anizeli sluzba mieszkancom..
      .. to jest wlasnie dowod na zwyciestwo prywtanego postrzegania
      stanowiska ktore sie pelni .. i nasuwa wniosek, ze funkcja
      Piers Dentego jest jedynie szczebelkiem w karierze ..

.. jest czas by sie nad tym zastanowic i np zrezygnowac ..
      Enancjo
    • Gość: iska dobry komentarz W.J.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 08:44
      :( tez tak myślę
    • kvakva Krzystek tłumaczy się z wstąpienia do Platformy 12.01.07, 11:29
      Macie swojego Krzystka. To, że był (i jest) zależny od interesów powiązanych z
      PO jest widoczne nawet bez głębszej analizy. To mięczak bez własnego zdania.
      Będzie właściwym człowiekiem na niewłaściwej smyczy. Wasze dzieci traktuje jak
      bandę wrzeszczących bachorów, godną jedynie upchnięcia w starym kinie, bo tak
      powiedziała smycz. Kiedyś pisałem "na Piechotę mi po drodze". Podtrzymuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka