Dodaj do ulubionych

Korab do rozbiórki

18.01.07, 10:01
Banki, apteki no szkoda tego obiektu.
Obserwuj wątek
    • Gość: zmęczony świadomie doprowadzono do dewastacji IP: *.system.szczecin.pl 18.01.07, 15:51
      Przecież ten obiekt z pełną premedytacją doprowadzono do kompletnej ruiny, żeby móc go z udanym żalem zburzyć... jedyny prawdziwy kino-teatr w Szczecinie z pełnym zapleczem, który z powodzeniem mógłby choćby stać się obiektem pod Pleciugę, z marmurami i dębowymi podłogami w salach, gdzie ćwiczono spektakle, w całości sprawny jeszcze kilka lat temu, wystarczyło wymienić okna i fotele.... ale lepiej było upłynnić publiczny majątek...
      • Gość: monty Re: świadomie doprowadzono do dewastacji IP: *.chello.pl 18.01.07, 17:47
        Ja miałem wrażenie , że ten cały teren gontynki razem z Korabiem
        miał być pod auwapark i inne obiekty handlowe, a jak bedzie się to parcelować
        to całość straci na wartości i atrakcyjności terenów.
        Jak ja to wszystko oglądałem , było to miejsce na tyle obszerne ,że sporo
        rzeczy by się tam zmieściło.
        Jak się jedzie w kierunku wiaduktu jest sporo terenów zielonych , aż się prosi
        miejsce na korty tenisowe, albo małą ujeżdżalnie dla koni, mała hippika,
        widziałem podobne w Paryżu.
        • sobiepan1 Re: Wybraliście sobie Krzystka, to teraz macie... 18.01.07, 17:59
          Teraz za późno na lamenty. Przyszedł czas na burzenie.
          Trzeba się przyzwyczaić, lub ewakuować.

• hanka41 Re: Wybraliście sobie Krzystka, to teraz macie... 18.01.07, 18:20
            Za pozno na lamenty ? Mysmy lamentowali gdy Ty broniles Jurczka, swgo Idola.
            • sobiepan1 Re: Wybraliście sobie Krzystka, to teraz macie... 18.01.07, 19:02
              Jakoś nie mogę sobie przypomnieć Waszej walki o Korab.
              Były tylko walki z jedynym uczciwym prezydentem Szczecina.
              Zaś 'Bezpartyjnego'Krzystka ocenią jego wyborcy.
              • Gość: zmęczony Re: Wybraliście sobie Krzystka, to teraz macie... IP: *.system.szczecin.pl 18.01.07, 19:17
                Uczciwym ale tak nieudolnym, że chyba w historii tego miasta nie było...

Teraz nawet wokół Gontynki płotu nie ma bo ukradli ...
                • sobiepan1 Re: Wybraliście sobie Krzystka, to teraz macie... 18.01.07, 19:29
                  Teraz za to mamy 'dumnego'. Za jego panowania, nie będzie oprócz Korabia,
                  Pałacu Młodzierzy, Pleciugi. Nie będzie niczego. ha ha.
                  • sobiepan1 Re: Wybraliście sobie Krzystka, to teraz macie... 18.01.07, 19:31
                    Młodzieży. miało być.
                    • Gość: as Re: Wybraliście sobie Krzystka, to teraz macie... IP: 195.136.49.* 18.01.07, 19:45
                      Krzystek raczej porządkuje sprawy a korab i teren na nim był prywatny .Komu żal
                      korabia z ostatniego czasu jest żulem bo tylko oni mieli korzyść
                      • sobiepan1 Re: Wybraliście sobie Krzystka, to teraz macie... 18.01.07, 20:14
                        Gość portalu: as napisał(a):

> Krzystek raczej porządkuje sprawy a korab i teren na nim był prywatny .Komu
                        żal
                        > korabia z ostatniego czasu jest żulem bo tylko oni mieli korzyść

Porządkuje.
                        I to jak! Widać gołym okiem.ha ha!
    • Gość: Adam Żal Korabia IP: *.icpnet.pl 18.01.07, 21:54
      Jak wynika z artykulu Korab dzialal jedynie 12 lat. To bardzo krótko jak na
      budynek. Szkoda, że miasto nie bylo zainteresowane jego przejeciem. Smutne, że
      doprowadzono go do ruiny. Jak na tamte lata byla to nowoczesna placowka. Na
      tamtej scenie zaczalem swoja przygode z tancem...
      • Gość: bony f Re: Żal Korabia IP: *.chello.pl 19.01.07, 00:14
        moja siostra tańczyła w super grupie Lizakowe Lale.
        Wyjeżdżała na tourne do NRD.
        Moja córka zaraz dojdzie do magicznych 5 lat i wtedy zreaktywuje tą formację.
        • Gość: bony f Re: Żal Korabia IP: *.chello.pl 19.01.07, 00:18
          Czuję w powietrzu ,że ich człowiek został prezydentem i przyszedł czas
          na wyjadanie konfitur, garsciami.
          • Gość: kmicic Re: Żal Korabia IP: *.chello.pl 19.01.07, 00:56
            Korab był domem kultury, a w warunkach obecnego państwa polskiego nie ma
            miejsca w półmilionowym mieście na takie bzdury.
            - Dom Kultury Budowlanych - zamieniony na burdel
            - "Słowianin" - smętna ruina, pasująca do dworcowego otoczenia
            - "Trans" - pijalnia piwa i dyskoteka zamiast ambitnego, świetnego kina
            - "Kontrasty" - treffpunkt dla żulii, wspomnienie po Dolandzie i DKF,
            wietrzejące wraz z postępującą dewastacją sali kinowej
            - "Korab" - rudera do rozbiórki
            - Pałac Młodzieży - do okrojenia o jeden pawilon (dla niejasnych celów)
            - Zamek - został, bo nie można go zburzyć albo sprzedać
            - kino "Kosmos" i kino "Delfin" pozostały tylko na szyldach
            A tymczasem szczecińskie teatry, opera i filharmonia gnieżdżą się w cudzych
            budynkach... Ech, życie, życie - życie to jest w Ploewen albo Trzebiatowie,
            gdzie działają domy kultury dla 100 mieszkańców i jakoś się to wszystkim
            opłaca...
            • Gość: zmęczony Re: Żal Korabia IP: 195.28.182.* 21.01.07, 01:01
              Bar Mleczny przy Domu Towarowym też znikł.... a w Turyście brak miejsc.
              Kąpielisko i tor regatowy na Regalicy znikł...
              Kilkadziesiąt klubów sportowych w Szczecinie znikły...
              Była "ściana płaczu" i jak to przewidywałem dzbanek ktoś ukradł, jest piwny ogródek.
              ... kompletne zdziczenie i dopuszczenie do rozkradzenia majątku publicznego...

Już nawet nie wspomnę o łaźniach publicznych - choćby na Niebuszewie, na Asnyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka