Dodaj do ulubionych

STOP wariatom drogowym !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:50
Proponuję u mieszczać w tym wątku numery rejestracyjne samochodów którymi
poruszają sie piraci drogowi - potencjalni zabójcy !!! Miałem dzisiaj taką
przygodę o godzinie 10.08 na skrzyżowaniu ulic Wojska Polskiego i Trauguta.
Gdyby nie refleks móji innych kierowców doszło by do poważnego wypadku
drogowego. ,,Bohaterem " tej sytuacji był kierowca- okropne chamidło,
samochodu marki RENAULT combi o nr rejestracyjnych ZS 07415. Polecam tego
kierowcę uwadze policji drogowej.
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas proponuje tego nie robic! IP: 217.116.110.* 07.02.07, 15:56
      proponuje tego nie robic,
      bo po raz, to jest jednostronna opinia,
      a jak wiemy nigdy to my nie jestesmy winni!

A po drugie jest to ujawnianie danych, co jest karalne...

Mozna natomiast opisywac sytuacje podajac marke pojazdu,
      ale bez numerów rejestracyjnych - jak juz!
      • Gość: . Re: proponuje tego nie robic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:40
        Delikatnie mówiąc z uporem bronisz(zawsze)kierowców, ktorzy szaleją na drodze.
        Poprostu jak przedmówca powiedział chamów i bandytów drogowych.
        Rozumiem.
        Jesteś Caruso, Paganini, Chopin kierownicy.
        Ja też od jakiegoś czasu wybieram się z takimi tutaj anonsami.
        To nie jest żadne ujawnianie danych.
        Chrzanisz.
        Te "dane" ogląda przecież każy na ulicy.
        Uważam, że to dobry pomysł.
        • Gość: andreas Re: proponuje tego nie robic! IP: 217.116.110.* 07.02.07, 17:20
          zaraz moge opisac sytuacje w której MOIM ZDANIEM
          kierowca srebrnego kia stworzył zagrozenie i podac numer,
          bo wykonałem zdjecie tego auta...

A teraz pomysl, ze opisze sytuacje z udziałem Twojego auta,
          ale z MOJEGO PUNKTU widzenia Paganiniego kierownicy...
          ale Ty człowieku okazesz sie Caruso kierownicy...
          i bedziesz miał swoje zdanie na temat zdarzenia!

Róbta se co chceta - mnie to zwisa i powiewa lekkim fusem...
          nawiazujac do Twojego stylu - rozumiem Chopina słowa!

Tym bardziej ze skutecznośc zadna,
          natomiast moze byc sprawa...
          ale to juz niech martwi sie autor postu!

Doprawdy mnie to nie dotyczy...
          • Gość: andreas Re: proponuje tego nie robic! IP: 217.116.110.* 07.02.07, 17:34
            a moze autor - skoro to zadna tajemnica, ani dane osobowe,
            tez podał nr rej swojego auta i marke...?
            Czy strach jest, lepiej anonimowo wyskoczyc,
            a potem ciach i nick zmienic, jak co...
    • Gość: . Do gościa "102" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:42
      Dobry pomysł.
      Popieram.
      Też bedę tak robił.
      • Gość: 102 Odp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:58
        Cieszę się że wywolałem dyskusję na ten temat choć mogła by ona miec nieco
        bardziej łagodny przebieg. Przez tego gościa być może straciłbym zdrowie a
        nawet życie. Nie zamierzam go za to przepraszać. Ujawnianie swoich numerów
        uważam za bezcelowe ponieważ to nie ja spowodowałem groźną sytuację na drodze
        tylko kierowca pojazdu którego numery podałem. Pozdrawiam wszystkich nie -
        wariatów drogowych oraz szczecińską Drogówkę.
        • Gość: V.H. Uwazam ze to niezly pomysl IP: *.warzymice.net 07.02.07, 19:47
          a wszystkim przeciwnikom mowie:
          z prawnego punktu widzenia numer rejestracyjny i marka pojazdu nie sa danymi
          osobowymi - mozna je podac bez klopotu.
          zreszta z moich obserwacji wynika ze niestety ale konieczne jest pisanie o tym -
          watpiacym polecam strone "nie parkuj jak Los"
          www.nieparkuj.pl
          pietnujmy chamstwo kierowcow
          • Gość: andreas Re: Uwazam ze to niezly pomysl IP: 217.116.110.* 07.02.07, 20:12
            jaka szanse obrony ma kierowca czy właściciel,
            gdy napisze że niebieskie volvo nr ZS 04567
            jechał jak półgłowek stwarzajac zagrozenie!!!
            Juz nawet nie mówie, ze podam nr sasiada nielubianego - pomyśl!
            ale źle zinterpretuje przepisy,
            bo przeciez ja uwazam, ze to inni łamia przepisy i stwarzaja zagrozenie -
            zreszta tak samo TY uwazasz przeciez!
            • Gość: 102 Re: Uwazam ze to niezly pomysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:26
              Opisana sytuacja była ewidentna. Facet nie patrząc na niewielkie odstępy
              między autami i nie używając kierunkowskazu zajechał mi drogę tylko dlatego że
              miał duże auto, niestety tylko auto. Nie twierdzę że ja nie łamię przepisów
              ale napewno nie robię tego wtedy gdy to możezagrozić innym.
              • Gość: andreas Re: Uwazam ze to niezly pomysl IP: 217.116.110.* 07.02.07, 20:32
                Przepraszam, naprawde to nic osobostego!
                Ale moze uzył, a Ty nie widziałeś,
                powinnismy byc uprzejmi na drodze i wpuszczac innych...
                ja tak czynie!

Rozumiem jechaliscie równolegle i on postanowił zmienic pas
                tuz przed Toba...
                Moze jednak uzył, ale patrzyłes przed siebie...
                • felerynka Re: Uwazam ze to niezly pomysl 07.02.07, 20:47
                  głupota ten pomysł z wypisywaniem numerów i tyle.
                  Andreas ma Racje uprzejmi na drodze i TU Także:)
                  a może kilka osóbek zacznie od forum i wcieli w życie i na ulice. Polecam:)
                  Na ulice z Uprzejmością!!
                  Jestem wieloletnim kierowcą i uważam że warto zachowywać sie tak na ulicy jak my
                  byśmy chcieli by się zachowali inni.Zawsze zyskuję.
            • Gość: V.H. Re: Uwazam ze to niezly pomysl IP: *.warzymice.net 07.02.07, 23:02
              Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie sie wypowiadasz - po pierwsze
              informacja Volvo ZS56789 nic nie moiw o sobie poniewaz kierujacy i wlasciciel
              samochodu to nei to samo, po drugie idac tym tokiem myslenia dzwoniac na 112 czy
              997 nie powinnismy podawac nuemru rejestracyjnego ani typu samochodu bo
              moglibysmy byc oskarzenie o naruszenie dobr osobistych czy pomowienie...
              Wiec mysle i uwazam ze absolutnie nie jest problemem podanie numeru
              rejestracyjnego, typu pojazdu, dokaldnego opisu zdarzenia - zawsze osoba ktora
              czuje sie pomowiona moze dochodzic swoich praw klasycznie tj kierujac wniosek o
              sciganie. Mozna ustalic tozsamosc piszacego bo internet jak juz wiem nie
              zapewnia pelenj annimowsci. Informacja ok otrej moiwe moze byc waznym sygnalem
              dla Policji czy kierowcow by uwazali na podejrzanie zachowuajcego sie kierowce,
              sa tez forma dyscyplinowania kierowcow ktorzy uwazaja ze sa anonimowi i w tej
              anonimowsci zabija innych uczestnikow ruchu.
              Absolutnie nie uwazam ze umieszczenie w miejscu publicznie dostenym dokladnego
              opisu zdarzenia wraz z numerem rejestracyjnym i typem pojazdu narusza w
              jakikolwiek sposob prawa osoby.

Pewnie najlepeij byloby gdyby zabral glos prawnik ale naprawde nie wydajem isie
              by jawnie i powszechnei dostepna informacja jaka jest typ i numer rejstracyny
              pojazdu nagle zamieniala sie w informacje zastrzezona. Takie jest juz
              przeznaczenei numerow rejestracyjnych ze sluza by moc latwo i szybko
              identyfikowac pojazd - nie prowadzacego.
              • Gość: h2o Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się wypow IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 23:11
                ***Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się wypowiadasz***

poczytaj inne posty :-)))
                zaczynasz watek o skrzyżowaniu WP i Traugutta a ten p***li coś o niemieckiej
                policji i w dodatku na autobahnie, bo w mieście Niemcy jezdza tak jak im wygodnie
                • Gość: V.H. Re: Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się IP: *.warzymice.net 07.02.07, 23:25
                  pisze o nich bo dostal mandat za jazde po a11 na lewym pasie co robi wiekszosc
                  szwabow... po prostu w polsce szwab mandatu nie dostanie o nie mozna sie z nim
                  dogadac a nawet jesli dostanie to i tak nie zaplaci bo wie ze jak wjedzie
                  ponownie to nie ma u nas systemu ktory ekzekwowalby placenie kar, grzywien, mandatow

a swoja droga to stan nawierzchni na 11 to dramat i proazka i nie dziwe sie
                  kierowcom ktorzy zaczyanaj jazde po lewym pasie gdy prawy zwyczajnie jest
                  niebezpieczny bo jego stan uniemozliwia bezpieczna jazde... zreszta wjazd do
                  szczecina od strony stargardu nei lepszy, ograniczenie do 80, jedzie sie i nagle
                  dziury takie ze mozna probowal wsadzic tam kolo i mzoe sie schowa... nawet osoba
                  z minimalna wiedza na temat fizyki wyczuje ze nie warto ryzykowac zyciem i
                  trzymac sie kurczowo skrajnego prawego pasa wylacznie po to by zadosc-uczynic
                  kodeksowi.
                  Dzis bylem swiadmiek chamstwa jakiegos golfiry ktory na wyszynskiego/tkacka przy
                  przystanku wymuszal na inych kierowcach zrobienie mu miejsca bo on pojedzie na
                  prawoskret w kierunku niepodleglosci... parkowanie na pasach, wymuszanie
                  pierwszenstwa, notoryczne ignorowanie pieszych i np rowerzystow...
                  to jest znacznie wiekze chamstwo niz np przejechanie kilkunastu km na lewym
                  pasie w trosce o bezpieczenstwo wlasne - jest wiele samochodow ktore potrafia na
                  naszych drogach urwac np mocowanie drazka kierownicznego... naprawde kiedy
                  tracimy mozliwosc keirowania pojazem i posuwa sie on w dosc swobodnym kierunku
                  to taka sytuacja jest daleko bardziej niebezpieczna niz pare km po lewym
                  pasie... a przykladow moglbym podawac wiecej....

wszystko sprowadza sie do trzech rzeczy:
                  - pamietac ze nie jestesmy tak dobrymi kierowcami jak nam sie wydaje, pokora
                  przed pojazdem i droga bo
                  - szacunek wobec innych a szczegolnie wobec slabszych uczestnikow ruchu czyli
                  piesi i rowerzysci,
                  - ogolnie zyczliwosc - sami popelniamy bledy i inni tez bledy popelniaja

Promujmy pozytywne zachowania na drodze!!
                  • Gość: h2o Re: Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 23:46
                    szwab, szwab, szwab coś mi tu ksenofobia cuchnie :-) a z tymi mandatami to
                    wierutna bzdura zerknij tu www.ifp.pl/index.php
                    • Gość: V.H. Re: Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się IP: *.warzymice.net 08.02.07, 15:19
                      ja wiem jaka jest praktyka - reszta czyli postulat o kraju wiecznej
                      szczesliwosci nie dziala.
                      Poza tym znajomosc jzykow obcych u policjantow jest jaka jest jest - znikoma -
                      wiem bo wjechal we mnie szwab...
                      a dlaczego szwab, oni mowia o nas polaczki, my o nich szwaby - ale zeby zaraz
                      robic z tego rasizm, ksenofobie... no coz... nie mowie tego z nienawiscia - ot
                      takie okreslenie jak szwabicha, szwab, szwabskie zarcie... nie dramatyzowabym z
                      tego powodu...
                • Gość: andreas Re: Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 00:41
                  Gość portalu: h2o napisał(a):

> ***Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się wypowiadasz***
                  >
                  > poczytaj inne posty :-)))
                  > zaczynasz watek o skrzyżowaniu WP i Traugutta a ten p***li coś o niemieckiej
                  > policji i w dodatku na autobahnie, bo w mieście Niemcy jezdza tak jak im
                  wygodn
                  > ie
                  =================================

Ja widze w Hamburgu czy Hanoverze,
                  że Niemcy wpuszczaja bez problemu właczajacych sie
                  czy zmieniajacych pas ruchu,
                  a jakos w Polsce nie!

Tam nikt - moze sie orientujesz - nie czeka az wszyscy zatrzymaja sie,
                  i wtedu łaskawie ktos sie włacza czy zmienia pas...
                  Pewnie wiesz, jak sie odwołujesz,
                  ze wrzucasz migacz i zmieniasz pas bez problemu,
                  a w Polsce miałbys stłuczke lub trabienie i awanture na swiatłach...
                  Jak juz sie odwołujesz, jak Niemcy jezdża!

Natomiast nie wiem czy wiesz, bo chyba jednak nie wiesz,
                  co to znaczy ruch PRAWOSTRONNY!!!

Jak sie zorientujesz to porozmawiamy,
                  a to ze jest to mniej czy bardziej scigane,
                  to inna sprawa - a powinno, bo stwarza zagrozenie!!
                  Bo na 3pasach wprawdzie jest dozwolone wyprzedzanie z prawej,
                  ale zawsze jest to niebezpieczne!

Tak wiec nie rób z siebie znawcy i rzeczoznawcy,
                  bo widac łamiesz przepisy drogowe...

Znam Niemców co jezdżą pijani czy nacpani
                  i myslisz, ze tam wolno, bo tak robia?
                  • Gość: h2o Re: Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 00:51
                    for you żebyś miał pojecie o czym tak zawzięcie dyskutujesz jak przeczytasz -
                    zadzwoń :-) www.verkehrsportal.de/stvo/stvo.php
                    oprócz różnicy w kulturze jazdy jest tez parę różnic w przepisach

niemiecka policja myśli (czasami), wiec nie dostaniesz mandatu za jazdę z
                    dozwolona prędkością w mieście lewym pasem, natomiast dostaniesz go z pewnością
                    na autobahnie, łapiesz różnice ?

• Gość: andreas Re: Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 01:01
                      ja Ciebie powiem tak,
                      jechałem niedawno Wojska Polskiego za radiowozem...
                      Wiesz ile jechalismy?
                      Jak myslisz, to oznacza, ze wolno jeździc po miescie tak szybko??
                      BO POLICJA TAK JECHAŁA!!!

Wiesz ciekawe czy ja sie innym policjantom bede tłumaczył tam,
                      ze jechałem za radiowozem nie na sygnale kiedys tak samo,
                      to mnie puszcza...??

To nie policja tworzy prawo,
                      policja powinna go egzekwowac i czasami to czyni!
                      Ale jak tego nie czyni,
                      to nie znaczy, ze sie zmieniło lub nie obowiazuje!
                      Nie wyciagaj fałszywych wniosków...

Nie mam numeru telefonu do Ciebie... czy mam?

I podałem przykłady, a to nie tylko kultura jazdy,
                      ale cos wiecej to nawyki!

Musze Tobie powoiedziec, byłem w szoku...
                      wrzucasz migacz i zmieniasz pas...
                      nikt nie trabi, nie wyskakuje na swiatłach z piesciami...
                      Zawsze jestem tym zaskoczony, a to juz tyle lat!
                      • Gość: pik-uś Re: Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się IP: 212.244.66.* 14.02.07, 12:51
                        Koledze który formułuje nielogiczne wnioski podpierając je
                        aż dwunastoletnim posiadaniem prawa jazdy chcę powiedzieć
                        że w ciągu 30 lat poruszania się po drogach zwalczałem i będę zwalczał
                        chamocwaniaków którzy np. przy awariach, korkach i innych spiętrzeniach
                        jadą do końca zablokowanego lub zanikającego pasa
                        a potem oczekują "życzliwości" od tych kierowców
                        którzy praworządnie i solidarnie stanęli w kolejce.
                        Aby była jasność oświadczam że szanuję
                        niewiedzę nietutejszych.
                  • Gość: V.H. Re: Andreasie - no dlaczego tak nielogicznie się IP: *.warzymice.net 08.02.07, 15:20
                    daj juz spokoj - razaca nadintepretacja i powiem tak - nie, nie jestem wielbaldem.
              • Gość: andreas karanie zbiorowe, odpowiedzialnośc zbiorowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 00:31
                jezeli kieruja cy i prowadzacy to nie jedna osoba,
                to tym bardziej jak ktos nazwie kierowce nr rej ZS....chamem,
                to moze poczuc sie obrazony własciciel, który najczęsciej jeździ!
                Policja nie karze właściciela, a Wy chcecie to robic na forum!
                karac właściciela, bo załózmy ze mamy siłe odziaływania,
                to kazdy bedzie wytykał nie kierowce feralnego zdarzenia,
                a kazda osobe tym autem jeżdżąca...

To jest po prostu odpowiedzialnosc grupowa!

Czym innym jest dzwonienie na 112 czy 997,
                bo jestes wtedy nie anonimowy!!!

Natomiast teoretycznie mozna ustalic dane osoby z netu,
                ale niedawno własnie umorzono wobec niemozliwości znalezienia osób
                grożacych linczem komornikowi na forum i ukarano właściciela forum!
                Czyli nie zawsze sie da!
                Raczej wiec trzeba by ppotraktowac jako donos,
                ale dziwny bo zadnej prawnej konsekwencji sie nie da wyciagnąć,
                jest tylko wytykanie auta człowieka,
                który byc moze nawet nie jechał tymze...

Po numerze rejestracyjnym zajmie mi 5 minut ustalenie Twoich danych...
                • Gość: h2o Re: karanie zbiorowe, odpowiedzialnośc zbiorowa? IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 00:41
                  znowu bzdura, 102 liczy ze jakiś policjant umie czytać i się zlituje :-)da cynk
                  kolesiom żeby przyjrzeli się delikwentowi, może codziennie startuje na bance ?
                  może nie zapina pasów ? jak się uprą to coś mu przyklepią, problem w tym żeby im
                  się chciało :-)

• Gość: andreas Re: karanie zbiorowe, odpowiedzialnośc zbiorowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 00:47
                    znam policjantów, którzy potrafia sie zawziąc na auto...
                    Ale powtarzam na tej zasadzie znajdzie sie tu na 102 procent
                    i osoba inicjujaca ten watek,
                    bo jak komus zajedzie droge czy nie wpusci kolege z renaulta przed siebie,
                    to ten da jego numer tu....
                    i napisze, ze cham nie dosc, ze nie chciał wpuscic,
                    to jeszcze na swiatłach wyzywał sie...
                • Gość: V.H. Re: karanie zbiorowe, odpowiedzialnośc zbiorowa? IP: *.warzymice.net 08.02.07, 15:22
                  nuahaha - andreasie... 5 minut to i tak uzyskane dane sa objete tajemnica,
                  po drugie kto ci tak glowe spaskudzil ze komorka nie zapwnia anonimowsci? alez
                  zapewnia trzeba tylko korzystac z niej z glowa.
                  • Gość: andreas Re: karanie zbiorowe, odpowiedzialnośc zbiorowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:38
                    Gość portalu: V.H. napisał(a):

> nuahaha - andreasie... 5 minut to i tak uzyskane dane sa objete tajemnica,
                    > po drugie kto ci tak glowe spaskudzil ze komorka nie zapwnia anonimowsci? alez
                    > zapewnia trzeba tylko korzystac z niej z glowa.
                    ====================================

Jezeli uwazasz, ze komórka zapewnia Tobie anonimowosc,
                    to gratuluje dobrego samopoczucia!!! ;)))

Myslisz, ze jak w telefonie wyłaczysz pokazywanie numeru,
                    to juz jestes anonimowy... no nie! :)))

Jest mozliwe ustalenie połozenia Twojego telefonu
                    z dokładnoscia do 5 metrów!
                    Ba, na ten przykład Orange oferuje takie usługi
                    powiazane z lokalizacja telefonu...
                    poprzez sms czy mms (mapka) wskazuje Twoje miejsce pobytu
                    i poszukiwane obiekty oraz odległosci do nich!

Ale to nie ma nic wspólnego z tematem...

Bardziej dla mnie jest problematyczne opisywanie i ocenianie sytuacji
                    przez jednego uzytkownika...

Przykład 102, który ma pretensje do kierowcy,
                    ze wepchnął sie przed niego, a tamten moze uwazac,
                    ze 102 okazał brak kultury i nie chciał go wpuścic, a nawet przyspieszył...;)
                    • Gość: andreas cos o namierzaniu telefonów komórkowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 01:50
                      prosze relacja z poscigu za snjapereem z Podjuch za Głosem:
                      "W lesie policyjny pies traci trop. Ale sprawca jest już namierzony, bo w
                      torebce, którą ukradł, był telefon komórkowy jednej z kobiet. Za pomocą sygnału
                      GPS można śledzić, w którą stronę ucieka. Kwadrans później sygnał telefonu
                      zanika. Przestępca prawdopodobnie domyślił się, że komórka może go zdradzić i
                      pozbył się jej. "

Oczywiscie pan dziennikarz sie kropnął, to nie sygnał GPS,
                      ale po prostu zwykły telefon, który da sie namierzyc... ;))
            • shp80 Re: Uwazam ze to niezly pomysl 08.02.07, 00:53
              Gość portalu: andreas napisał(a):

> jaka szanse obrony ma kierowca czy właściciel,
              > gdy napisze że niebieskie volvo nr ZS 04567
              > jechał jak półgłowek stwarzajac zagrozenie!!!

W sumie masz rację. Lepiej mieć pod ręką kamerkę i umieścić gdzieś w sieci. :)

Pozdro
              Tomek
              • Gość: h2o Re: Uwazam ze to niezly pomysl IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 00:57
                you tube płaci niezła kasę, będziesz bogaty do dziela !
              • Gość: V.H. Re: Uwazam ze to niezly pomysl IP: *.warzymice.net 08.02.07, 15:26
                za jakis czas montuje u siebie kompa i 4 kamerki wiec.. beda filmy - wrzuce co
                jakis czas na youtube i zapodam linka
                • Gość: 102 Re: Uwazam ze to niezly pomysl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:24
                  Albo piraci drogowi zniknęli ze szczecińskich ulic [ :) ] albo dostali
                  społeczne przyzwolenie na zabijanie [ :((( ]
    • Gość: 102 Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:49
      NAPEWNO NIE !!! Ponadto na spokojnie zwróconą mu uwagę zareagował bardzo
      agresywnie używająć słów których nie znajdziesz w słownikach poprawnej
      polszczyzny. Do wymiany zdań doszło podczas postoju na światłach
      • Gość: joasia Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:57
        ja za kilka dni mam egzamin(pierwszy) nauki jazdy, ucząc się jeździć po
        Szczecinie poznałam dobrze zwyczaje naszych kierówców. Ogólnie tragedia!!!
        Chamstwo, chamstwo! Przez nich duzo osób oblewa egzamin, są złośliwi. Ale jak
        mówi mój instruktor;oni mają prawo jazdy a Ty chcesz mieć, więc nie możesz
        jeździć jak oni.
        Podobno tylko w Szczecinie są tacy nieuprzejmi kierowcy.
        • felerynka Re: STOP wariatom drogowym !!! 07.02.07, 21:06
          Warszawka wali nas na łeb! Poznaniacy też są dobrzy..to chyba biznes tak ich psuje
          lub złe wynoszą z domu.
          Spoko. Nie wszyscy są źli tylko większość mało cierpliwa.
          Na kobiety możesz liczyć:)
          • Gość: andreas Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: 217.116.110.* 07.02.07, 21:22
            prosze mi wierzyc - wbrew opinii jaka mam tu,
            jeżdże moze agresywnie, ale uprzejmie!
            Zawsze puszczam z bocznych ulic czy parkingów,
            a piesi maja u mnie pierwszeństwo!

Na miescie pospiech za wszelka cene nie ma sensu!

I tez jak zmieniam pas nie mam problemów...
            na ronda zawsze wjezdzam na wewnetrzny pas, drugi od zewnatrz,
            a czasem nawet wewnetrzny...
            i nigdy nie musiałem robic drugiego kołka lub stawac,
            odpowiednio wczesnie "migam" i zawsze mam pole do wjazdu!
            • Gość: fe77 Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 21:35
              pomysł popieram, stop nie wariatom, ale chamom drogowym.Chamów numery podawać
              publicznie!!!Mam gdzieś gościa,który powoduje zagrożenie mojego cennego żywota.
              A złosliwy sąsiad zawsze moze liczyc na rewanż. Dwanaście lat mam prawo jazdy i
              ZAWSZE dobija mnie chamstwo innych( wcinki, olewanie ciagłej linii, totalne
              olewactwo tych podporządkowanych... Cham na drodze- dać mu po d...ie!!!
              mała dygresja; dlaczego tak mało chamów wsród kobiet? Testosteron?
              • Gość: andreas prosze chamów! IP: 217.116.110.* 07.02.07, 21:47
                mozecie liczyc z mojej strony na cała liste chamów,
                co na 3pasmowej jezdżą srodkowym pasem,
                a na dwupasmowej lewym!!!

Obowiazuje ruch prawostronny i w Niemczech za to sie każe mandatem,
                jak wiem nasza policja tez juz stosuje takie karanie!!

Prosze chamów jeździmy prawym pasem!!!
                Po wyprzedzeniu wracamy na prawy!!!!

A juz nie do pomyslenia jak cham jeden z drugim
                jedzie lewym pasem podczas gdy wyprzedzaja go prawym...

Na testach jest pytanie takie:
                na drodze jest ograniczenie do 50.,
                dwa pasy ruchu, czy mozemy jechac lewym skoro jedziemy z mak. dopuszcz.?

NIE, nie mozemy!
                • Gość: joasia Re: prosze chamów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:20
                  Pewnie mi sie przyda:)
                  • felerynka Re: prosze chamów! 07.02.07, 22:23
                    żeby nie było, to znam kilku Panów kierowców b. grzecznych tylko życzę nam
                    takich bardzo wielu, a póki co są w nielicznej grupie uczestników ruchu:)
                • shp80 Re: prosze chamów! 14.02.07, 03:38
                  > Na testach jest pytanie takie:
                  > na drodze jest ograniczenie do 50.,
                  > dwa pasy ruchu, czy mozemy jechac lewym skoro jedziemy z mak. dopuszcz.?
                  >
                  > NIE, nie mozemy!

Oczywiście, że możemy:

a) wyprzedzając inny pojazd
                  b) zamierzając skręcić w lewo

:)

Pozdro
                  Tomek
              • felerynka Re: STOP wariatom drogowym !!! 07.02.07, 22:19
                Gość portalu: fe77 napisał(a):
                > pomysł popieram, stop nie wariatom, ale chamom drogowym.Chamów numery podawać
                > publicznie!!!Mam gdzieś gościa,który powoduje zagrożenie mojego cennego żywota.
                > A złosliwy sąsiad zawsze moze liczyc na rewanż. Dwanaście lat mam prawo jazdy i
                > ZAWSZE dobija mnie chamstwo innych( wcinki, olewanie ciagłej linii, totalne
                > olewactwo tych podporządkowanych... Cham na drodze- dać mu po d...ie!!!
                > mała dygresja; dlaczego tak mało chamów wsród kobiet? Testosteron?
                -------------------
                właśnie, bo my chamstwa nie lubimy! proste.I ja nikomu po d..pie dać bym nie
                dała,ale uprzejmością dała chamowi przykład, jeżdże również tyle lat i nie
                musiałam wdawać się w takie bójki" uliczne. A z takich uczących innych
                grzeczności" bojówkarzy zawsze się śmieje i ignoruje. Skromności Panowie, Pokory
                a sądze że wiele się wtedy zmieni
                • Gość: h2o Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 23:05
                  wariat drogowy ma w dupie Twoje przykłady, innych uczestników ruchu, czyjeś
                  bezpieczeństwo itp itd wyleczyć takiego czubka można na dwa sposoby:
                  pierwszy to (nie)szczęśliwy wypadek, najlepiej kiedy przyłoży osobówką w TIR-a
                  lub drzewo
                  drugi: odebranie prawa jazdy a potem przymusowe badanie psychologiczne

IMHO w przypadku naprawdę niebezpiecznego zachowania na drodze trzeba dzwonić na
                  112, najlepiej działa to wjeździe do Szczecina od strony basenu, sprawdzone
                  empirycznie :-)
                  • Gość: andreas Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 00:23
                    Gość portalu: h2o napisał(a):

> wariat drogowy ma w dupie Twoje przykłady, innych uczestników ruchu, czyjeś
                    > bezpieczeństwo itp itd wyleczyć takiego czubka można na dwa sposoby:
                    > pierwszy to (nie)szczęśliwy wypadek, najlepiej kiedy przyłoży osobówką w TIR-a
                    > lub drzewo
                    > drugi: odebranie prawa jazdy a potem przymusowe badanie psychologiczne
                    >
                    > IMHO w przypadku naprawdę niebezpiecznego zachowania na drodze trzeba dzwonić
                    n
                    > a
                    > 112, najlepiej działa to wjeździe do Szczecina od strony basenu, sprawdzone
                    > empirycznie :-)
                    ====================================

Tu sie z Toba zgodze - jak kto chamsko jezdzi
                    to mu wisi czy kto na forum wymieni jego numer!
                    Przejma sie Ci, którym sie zfdarzy wymuszenie czy inne zajechanie...
              • Gość: V.H. Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.warzymice.net 07.02.07, 23:11
                ... bez komentarza - to idealizowanie kobiet jako kierowcow... niestety ale
                kobiety jezdza bezpiecznie tylko dla siebie przy okazji zmuszajac innych do
                niebezpiecznych manewrow...
                • Gość: h2o Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.07, 23:18
                  *kobiety jezdza bezpiecznie tylko dla siebie przy okazji zmuszajac innych do
                  niebezpiecznych manewrow*

jasne bo to kobiety zmuszają Myszczow Kierownicy (jadąc środkowym na moście
                  Pionierów 70-80 km/h) do wyprzedzania prawym pasem przy 120 km/h?

• Gość: V.H. Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.warzymice.net 07.02.07, 23:30
                    nie, mowie no o zjezdzaniu na rondzie, gdy jade pasem wewnetrznym lub srodkowym
                    a wlaczajaca sie do ruchu pani korzysta na tym ze jestem grzeczny i mimo ze mam
                    wlaczony kierunek i chce wyjechac z ronda zamyka mnie w nim i zmusza do dosc
                    ostrego hamowania...

to o czym mowie daje sie zauwazyc dosc czesto - prosze zatrzymaj sie i
                    poobserwuj - jak czytelne manewry wykonuja panie, czy latwo bedzie ci odczytac z
                    przebiegu jazdy kolejne manewry itd.

ot taka bzdura jak jazda na swiatlach - przytlaczajaca wiekzosc prowadzacych
                    pojazd bez wlaczonych swiatel mijanai lub do jazdy dziennej to kobiety...

nie twierdze ze to regula, zawsze, wszedzie itd ale troche jezdzac zuwazam tego
                    typu sytuacje...
                    ale to inna kategoria i nie ma nic wspolnego z dresomyslami w dresowozach czy
                    golfistow z nadmiarem testosteronu...
            • shp80 Re: STOP wariatom drogowym !!! 08.02.07, 01:05
              > i nigdy nie musiałem robic drugiego kołka lub stawac,
              > odpowiednio wczesnie "migam" i zawsze mam pole do wjazdu!

Z tym miganiem to trochę uważaj. Wczoraj jeden samochód zgarnął kolesia na maskę.
              Rzecz na placu Zwycięstwa. Koleś jechał rowerem prawym pasem w kierunku Krzywoustego, a facet w samochodzie jechał środkowym pasem i chciał skręcić w prawo, w Wojska Polskiego. Policja uznała ewidentnie jego winę, ale nie przyjął mandatu - tłumaczył się, że przecież wrzucił prawy kierunek i koleś niby to widział, i że niby powinien ustąpić. Teraz będzie miał sprawę w sądzie. Mam nadzieję, że oberwie po kieszeni.

Pozdro
              Tomek
              • andreas.007 Re: STOP wariatom drogowym !!! 08.02.07, 01:26
                juz kiedys to pisałem,
                rowerzyste i pieszego wole puscici miec problem z głowy!

Przeciez ten ruch drogowy to takie proste,
                trzeba tylko starac sie by nikomu i sobie krzywdy nie zrobic! ;)))
        • Gość: V.H. Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.warzymice.net 07.02.07, 23:05
          no to sie trzymaj z moich obserwacji wynika ze:
          WX. WE, PO, FKR, FGW, DZG, DLG to znacznie bardziej chamscy kierowcy niz
          szczecinscy.
          Niestety ale zbyt czesto jezdzac po scianie zachodniej trafialem na wlasnie te
          rejestracje - 3 pierwsze to zrozumiale ale kolejne juz nie...
    • shp80 Re: STOP wariatom drogowym !!! 08.02.07, 00:48
      Nie znam numerów, ale wczoraj, na Leszczynowej, kilkadziesiąt metrów od feralnego łuku przy Hangarowej, jakiś łoś (łosiowa) zaliczył(a) słup:

Fotka słabej jakości.

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00e2739ed7465c2a.html

To na co teraz zwalimy winę? Na nisko przelatujące ptaki? ;]

Pozdro
      Tomek
    • Gość: 102 Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 07:30
      Po przeczytaniu postów mam uczucie że jednak powinienem przeprosić kierowcę
      Renault i podziękować mu że mnie i innych nie pozabijał co też niniejszym ze
      skruchą czynię. Przepraszam i dziękuję .
      • Gość: h2o Re: STOP wariatom drogowym !!! IP: 195.124.114.* 08.02.07, 07:59
        nie badz mientki, nastepnym razem zadzwon na 112 ze jedzie przed Toba jakis
        czubek pewnie pijany :-) moze bedzie jakis patrol w poblizu ...
        • Gość: h2o Wszyscy zobaczą twarze morderców IP: 195.124.114.* 08.02.07, 08:07
          Wszyscy zobaczą twarze morderców

Prokuratura Rejonowa w Piszu wydała zgodę na publikację wizerunków trzech
          mężczyzn, którzy regularnie jeżdżą samochodem po pijaku - informuje "Gazeta
          Olsztyńska".

reszta na interii
          • Gość: 102 Re: Wszyscy zobaczą twarze morderców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 13:19
            W pełni popieram!!! :)
    • Gość: Misia kobieta za kierownicą IP: 193.19.146.* 14.02.07, 09:15
      Czy jeżeli jadę mostem Pionierów 8okm/h, środkowym pasem, to oznacza, że tamuję
      ruch?, bo czasem mam wrażenie, że niecierpliwi kierowcy wyprzedzający z prawa i
      lewa z prędkością co najmniej 100km/h tak uważają...... Czy to oznacza, że jako
      kobieta jestem narażona na durne komentarze ...............
    • namierzanie-telefonu Re: STOP wariatom drogowym !!! 03.09.16, 12:35
      Namierzanie telefonu przez internet jest możliwe strona namierzanie-telefonu.pl umowżliwia zlokalizowanie kogoś po numerze w kilka sekund.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka