Dodaj do ulubionych

SP53 rocznik59

IP: *.bahnhof.se 18.04.03, 12:58
Fajnie byloby powspominac chocby na tych stronach o starych czasach.Ja sam
chodzilem do klasy od 1-8B.Pierwsza wychowawczynia byla pani
Podniesinska.Chodzila z nami jej corka.Pamietacie? Mialem tez przyjaciol w
innych klasach A i C.Odezwijcie sie! POZDRAWIAM!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mira Re: SP53 rocznik59 IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.03, 20:34
      Ja tez chodzilam do tej klasy. Moja specjalnoscia byla gra na pianine.
      Wysoka, szczupla, dlugie ciemne wlosy. A kto ty jestes?
      • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.bahnhof.se 25.04.03, 12:34
        A zgadnij? Bylem jednym z kilku lobuziakow ktorzy zapisali sie w histtorii
        naszej szkoly dosyc hm...Wiem kim jestes.Pamietam dobrze wszystkich z naszej
        klasy i nawet Jasia ktory wyemigrowal do Canady.Czytalem pozniej Wam listy od
        niego na lekcjach.Pamietasz?Ja pamietam Ciebie jako ladna (pewnie nadal)
        dziewczyne z dlugimi czarnymi warkoczami.Masz mlodszego brata ktory trenowal
        ten sam sport co ja wczesniej.Juz chyba Wiesz kim jestem? POZDRAWIAM!!!!
        • Gość: Mira Re: SP53 rocznik59 IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.03, 14:13
          Hej "Sven",niestety niewiem kim jestes. Jasiu, o nim to juz calkiem
          zapomnialam. Pamietam tylko pare osob z naszej klasy, a zwlaszcza dziewczyn.
          Moim faworytem wsrod chlopcow byl Radek, pamietam tez dosyc dobrze Tomka S.,
          Darka B., Mirka. Napisz cos wiecej o sobie! Pozdrowienia-Mira.
          • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 08.12.03, 23:31
            oj Mira,Mira ja pamietam wszystkich z naszej klasy.Na kilka miesiecy
            zniknalem z tego portalu,ale juz jestem.Nie bede juz dluzej zagadkowym
            facetem. Mam na imie Grzegorz.A o Jasiu to moglas zapomniec,on wyjechal w 2-ej
            klasie.Mieszkalem na Rostworowskiego kolo okraglaka.Powinnas juz mnie poznac.A
            gdybys mnie nie poznala to i tak pozdrawiam Cie serdecznie.
        • Gość: Jarecki Re: SP53 rocznik59 IP: .2.* / *.wsw-online.de 06.11.04, 07:02
          czesc "sven" ja jestem tym mlodszym bratem Miry - skad ty wiesz jaki ja sport
          trenowalem - znamy sie z klubu ?
          Pozdrowienia JB
          • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 06.11.04, 21:28
            Czesc Jarecki ! z klubu sie nie znamy ,bo ja trenowalem troche wczesniej. Z
            powodu kontuzji, musialem dosc wczesnie skonczyc kariere,ale zdazylem poznac
            kilku fajnych ludzi(bracia trzcinscy, kowalewski , szczotko i inni)trenowalem w
            azs-e.Ty powinnes znac Waldka Chabiora ,bo on trenowal dluzej(razem plynelismy
            czworke podwojna w 74).w czarnych wioslowal R.Stadniuk , a Ty jak mi sie zdaje
            trenowales z jego mlodszym bratem.Chyba ze cos pokrecilem.Co slychac u Mirki ,
            czemu sie nie odzywa.Milo mi tu spotkac Was wszystkich.Pozdrawiam serdecznie !
            • Gość: Jarecki Re: SP53 rocznik59 IP: .2.* / *.wsw-online.de 13.11.04, 13:06
              Waldka Chabiora oczywiscie znam prawie wszystkie obozy sportowe spedzilismy
              razem i prawie w tym samym czasie prysnelismy za granice.
              Ja trenowalem od 1975 razem z Darkiem Stadniukiem zaczelismy.
              Czemu Mirka sie nie odzywa nie wiem - boi sie wspomnien ?
              Kowala i Szczote znam oczywiscie bardzo dobrze, Kowal dalej jeszcze trenuje w
              seniorach, blizniakow oczywiscie tez.
              Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: lideczka Re: SP53 rocznik59 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.09.04, 18:29
        Milo bylo mi przeczytac wspomnienia uczniow z sp53 spedzilam tam mlode lata
        stawialam pierwsze kroki jako nauczyciel nauczania poczatkowego pracowalam tam
        19 lat pozniej bylam zastepca dyrektora moze odezwa sie moi byli uczniowie
        moje panienskie nazwisko Kwiecinska oczekuje na informacje od Was ciekawa
        jestem co z Was wyroslo?
    • vaal1 Re: SP53 rocznik59 03.05.03, 20:06
      Hej "dzieciaki " z rocznika 59 odezwijcie się! A czy pamiętacie nauczycieli ze
      swoich ostatnich lat nauki ( 7, 8 klasa)? A pamietacie nazwisko dyrektora,
      sekretarki, nauczyciela historii, fizyki , w-f czy polskiego? a imię
      pielęgniarki szkolnej? Pozdrowienia.
      • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.bahnhof.se 04.05.03, 23:12
        Czesc! Pewnie ze pamietam naszych belfrow.P.Danielewicz, Plinski Rysiu(fiza)
        Matmy uczyla mnie p.Sojka(zreszta nasza wychowawczyni)wf-Usowicz ,Stepien,chmia
        p.Burhard(Ara)Pozniej:p.Wiesztord,Stepien i wielu innych.Kilku z szanownego
        grona pedagogicznego uczylo pozniej moje dzieci.POZDRAWIAM!!!!!
        • vaal1 Re: SP53 rocznik59 13.05.03, 20:00
          To doprawdy miło słyszeć takie pozytywne i miłe słowa o swoich nauczycielach.
          Mam nadzieje,że ktoś z nich zajrzy na te strony?. Przy okazji pobytu w kraju
          opowiem o tym mojej teściowej a emerytowanej nauczycielce z 53 ( no bo kto z
          ich generacji zna się na komputerach , mnie z ledwością udało się na to
          załapać) , która ma kontakt ze swoimi koleżankami -emerytkami. Wiem , że co
          roku są zapraszane na obchody Dnia Nauczyciela- miło by im było poczytać te e-
          mail,e.Absolwetami tej szkoły jest też mój mąż(1964) i jego brat(1965) i ich
          kuzyn chyba 1971. Mnie osobiście ze szkołą łaczy tylko praca: zaraz po
          maturze pracowałam tam jako sekretarka ( 1970- 1973) i wspominam zarówno
          świetnych nauczycieli- przyjaciół, wiele miłych chwil, obiadki w szkolnej
          stołówce ( te -sorry obrzydliwe potrawki z kurczaka), nie mówiąc o tych małych
          i dużych dzieciakach przylatujących do sekretariatu po nastepną legitymację
          pozdrowienia z niestety jesiennej już o tej porze Poł.Afryki
          P.S. Ktoś pytał się o Marylkę Gorzkowską- moją koleżankę- pozdrowię ją.
    • Gość: Karola Re: SP53 rocznik59 IP: 62.233.172.* 19.09.03, 23:33
      Moją wychowawczynią p. Podniesińska była w latach 1971-74, później p.
      Wiesztord. Fajnie poczytać posty od innych z tej szkoły. :-)
      • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 15.12.03, 15:50
        "Malo nas,malo nas do pieczenia chleba......"
        • Gość: doris Re: SP53 rocznik59 IP: 195.58.124.* 17.12.03, 16:18
          malo bo tylko szukacie rocznika 59
          • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 20.12.03, 14:21
            Nie obrazaj sie Doris ten rocznik jest mi najblizszy bo to przeciez moj
            rocznik.Ale milo jak odwiedza ten portal mlodsi i starsi.Wszyscy ktorzy maja
            cos przyjemnego do powiedzenia.Przeciez w murach tej szkoly spedzilismy spory
            kawalek naszego dziecinstwa.To byla nasza szkola.Pozdrawiam!
            • Gość: doris Re: SP53 rocznik59 IP: 195.58.124.* 22.12.03, 10:53
              czy ty mieszkasz w Szwecji ? Ja jestem rocznik 58.
              • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 22.12.03, 11:10
                Zgadza sie Doris.
                • Gość: doris Re: SP53 rocznik59 IP: 195.58.124.* 22.12.03, 12:40
                  ja tez
                  • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 22.12.03, 13:52
                    mozemy poplotkowac na GG (moj nr.7018437)do uslyszenia
                    • Gość: doris Re: SP53 rocznik59 IP: 195.58.124.* 22.12.03, 14:10
                      nie mam gg, jak chcesz to podaj inne namiary.
                      • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 22.12.03, 14:47
                        synd@wp.pl
                        • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 22.12.03, 14:51
                          Ach! GG sciagasz ze strony: www.gadugadu.pl wszystko w/g instrukcji.Powodzenia
    • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 02.02.04, 00:01
      Mira a gdzie Ty zniknelas ?
      • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 17.03.04, 20:27
        musze podbic , moze jeszcze sie ktos znajdzie ?
        • Gość: Ela..... Re: SP53 rocznik59 IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 04.05.04, 18:52
          Ja tez chodzilam do tej szkoly. ale mimo ze jestem 59 to chodzilam z 58 o rok
          wczesniej.Nazwisk juz niestety nie pamietam.Pamietam tylko gorki szpitalne
          po ktorych biegalismy na przerwach.
          • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 07.05.04, 18:40
            to juz nas jest wiecej.przewaga "szwedow". witaj! pozdrawiam!
            • Gość: Ela Re: SP53 rocznik59 IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 07.05.04, 20:40
              Dzis bym cie nie poznala, ale mysmy napwewno sie spotkali w dawnych czasach.
              W jakim miescie mieszkasz teraz?
              • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 08.05.04, 12:40
                na pewno bys mnie poznala, ja sie wcale nie zmienilem (hihihihi).mieszkam w
                stockholmie.pozdrawiam !
                • Gość: Ela Re: SP53 rocznik59 IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 08.05.04, 12:43
                  Ja tez mieszkam w Sztockholmie.Okraglak na Roztworowskiego dobrz pamietam.
                  • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 08.05.04, 12:49
                    jesli masz GG to wejdz na moj 7018437 zapraszam na pogaduszki.
                    • Gość: Ela Re: SP53 rocznik59 IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 08.05.04, 19:41
                      Tak sobie mysle ze my to mozemy -prata svenska och ingen kan förstå oss eller?
                      hihihi.Piekne lato sie zaczyna sloneczna pogoda. W jakiej dzielnicy sztockholmu
                      mieszkasz? Ja mieszkam w tej starszej sundbyberg.W okolicach Duvbo.Ciekawe te
                      wspomnienia szkolne....
                      • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 10.05.04, 21:04
                        tjena ela ! bättre använda vår modersmål,det blir lättare,va ? det tror jag.
                        nie mozemy sie kryc z naszymi wspomnieniami z lat dziecinnych. ale rozumie ze
                        to zart i ja zartuje tez. mieszkam na brommie. nie masz GG ? podam ci moja
                        poczte ,gdybys chciala mozesz tam zostawic nr.tel, oddzwonie do ciebie jesli
                        mozna.synd@gazeta.pl pozdrawiam serdecznie! a gdzie inni? odezwijcie sie! tylu
                        nas bylo.pa!
                        • synd Re: SP53 rocznik59 24.05.04, 20:40
                          ela, obrazilas sie ?
                          • Gość: Elżbieta Re: SP53 rocznik59 IP: *.teleton.pl 25.05.04, 17:42
                            Ale tu milutko! Ja również chodziłam do SP53 ale jestem starsz bo rocznik 53.
                            Kiedy poszłam do 1 klasy moją wychowawczynią była też pani Podniesińska. Ona
                            nas uczyła do 3 klasy. Potem była młoda polonistka Kwiatkowska. Dyrektorem
                            szkoły był fantastyczny facet pan Możdżan jeżeli nie przekręcam nazwiska. Gdy
                            byłam w 1 klasie szkoła otrzymała im. Fryderyka Chopina. Było to tak wielkie
                            wydarzenie że do dziś je pamietam. Mam nawet zdjęcie klasowe z tej
                            uroczystości. Potem juz nie wiem w której klasie zmienił sie dyrektor i
                            przyszedłtaki "grubasek" ale nie pamietam jego nazwiska . To tyle na dziś. Jak
                            sobie coś przypomnę to napiszę. Pozdrawiam.
                          • Gość: Ela..... Re: SP53 rocznik59 IP: *.036-52-73746f40.cust.bredbandsbolaget.se 25.05.04, 17:50
                            a gdzie tam zaraz obrazila sie nie ma powodow, zajeta jestem.
                            Smieszne jest wspominanie tej szkily zreszta nie jedynej ale tam spedzilo sie
                            swoje cale dziecinstwo. Z najbardziej "makabrycznych" wspomnien mam: gabinet
                            dentystyczny i dentystke sadystke. Pamietam tez przemila pania od rysunkow
                            Ostaszewska sie nazywa.....jak sobie przypomne jeszcze to chetnie dopisze. W
                            sumie to byla fajna szkola, czesto chodzilam na wagary na gorki szpitalne.))))
                            • Gość: synd Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 04.06.04, 18:30
                              pani ostaszewska , byla troche surowa ( jak pamietam).ale rysiu plinski byl na
                              luzie.on byl dla nas jak kumpel.stepien tez byl ok.to byl brat pani od
                              matmy.byli z nami w polanicy na obozie sportowym.fajne czasy.
                            • francja4 Re: SP53 rocznik59 24.06.04, 15:09
                              czesc,
                              wprawdzie nie jestesm z waszego rocznika, ale tez chodzilem do 53. Ostaszewska
                              od rysunkow byla wspaniala. Na mysl o dentystce dostaje ataku leku.
                              pozdrawiam wszystkich
                              novo
                              • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 05.09.04, 22:33
                                wielu z nas rozjechalo sie po swiecie. ale wiekszosc jest w krajach ,o latwym
                                dostepie do internetu.(polska) zastanawiam sie tylko , czy nie czytacie tego
                                forum ,czy tez lenistwo (zdolny ,ale len) powoduje ,ze nasza frekwencja jest
                                taka slaba.pozdrawiam tych nie leniwych , a reszta wezcie sie w karby ( tez was
                                pozdrawiam )
                            • gucia3 Re: SP53 rocznik59 03.07.05, 15:52
                              Macam jezykiem swoje plomby - jeszcze sa!! Dentystka nie byla sadystka a moze
                              i byla ale robila dobra robote!!! Dyrektor grubasek to Mieczyslaw
                              Pietrusiewicz i dzisiaj juz nie zyje.
                              Pani od rysunkow wyglada tak samo jak te 30 lat temu ( widzialam ja z okna
                              samochodu podczs ostatnich wakacji w Sz-nie- pozazdroscic).
                              Gorki jeszcze sa- choc juz nie takie duze. Pozdrowienia
    • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 12.03.05, 21:43
      musze podbic, moze jeszcze sie ktos odezwie ?
      • Gość: EWA Re: SP53 rocznik59 IP: 212.14.53.* 18.03.05, 19:59
        Ty sven lub synd daj sobie lepiej spokój
        • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 26.03.05, 14:34
          Ty EWA nie wysililas zbytnio swego intelektu
          • Gość: EWA Re: SP53 rocznik59 IP: *.stenhamra.adminor.net 14.06.05, 21:56
            Podobno na T - to tramwaj staje
            • Gość: sven Re: SP53 rocznik59 IP: *.cm-upc.chello.se 25.06.05, 19:35
              podobno..... nie jestes pewna , co staje? powiem ci......tunelbana tez
              • Gość: GB Re: SP53 rocznik59 IP: *.fn.pl 10.12.05, 20:36
                Witam!Tu rocznik 62.Moją wychowawczynią była Pani Misztal, pozostali nauczyciela
                to te same nazwiska. I nawet dentystka ta sama. Jak dziś pamiętam warty honorowe
                pod popiersiem Fryderyka Ch. I pamiętam nazwiska wszystkich swoich koleżanek i
                kolegów z klasy 8 A . Pozdrawiam ich.Was też pozdrawiam. To były szalone lata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka