Gość: M IP: 62.233.217.* 24.04.03, 16:57 Ja mam pełno mandatów bo nie uznaję tej strefy i nie mam zamiaru płacić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca Re: Strefa Płatnego Parkowania IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 24.04.03, 19:07 Strefa to jeden wielki kant, pieniądze z opłat idą w większości na opłacenie etatów urzedników, błędne koło. Zyski ze strefy są mniejsze niż budżet płac ludzi obsługujących stefę. To znaczy że biznes mają urzędasy a nie miasto. Tych stujkowych trzeba wysłać do łopaty bo oni rzadko kiedy mieli do czynienia z sie porządną cięzką praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: Strefa Płatnego Parkowania IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 20:35 W sklepach z artykułami piśmiennymi są mazaki. Po jendej stronie niebieski, a po drugiej bezbarwny. Kupuje się całodzienny bilet za 10 PLN i strona niebieską sie oznacza. Nastepnie stroną bezbarwną czyści sie bilet i tak w kółko. M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek651 We wrocławiu takich pisaków nie idzie dostać!! IP: *.nowydwor.k.pl 26.04.03, 23:29 A w szczecinie zapytałem w sklepie : sa pisaki do biletow parkingowych? I pani ekspedientka od razu podała wlasciwy towar!! krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzi Re: Strefa Płatnego Parkowania IP: 213.155.172.* 29.04.03, 19:36 Posłuchajcie, czy w prawie polskim istnieje pojęcie nakładania mandatu na pojazd. Zawsze wydawło mi się, że mandat może dostać osoba i to złapana na "gorącym uczynku" a jak to się ma do samochodu. Przytrafiła mi się ostatnio historia, jeden z Sop-ków, jakieś "sokole oko" wypatrzył, że bilet był wymazywany, wystawił mandat, niestety karteczkę wcięło, po jakimś czasie, przy okazjii wizyty w biurze SPP, sprawdziłam swoje konto i okazało się że jest tam mandat na 50 zł, z adnotacją, że bilet kreślony, jak mam im udowodnić, że bilet był OK (nie mam zwyczaju mazać biletów), czy to sprawiedliwe, żeby zapłacić 50 zł za to, że się komuś coś wydawało, albo z innej strony jak oni mi udowododnią, że mój samochód stał akurat w ten dzień w tamtym miejscu z kreślonym biletem? Pozdrowinka dla wszystkich wielbicieli SOP-ków Odpowiedz Link Zgłoś