Dodaj do ulubionych

Gdzie stawiać drapacze chmur?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 00:20
jak jeszcze jakis zbudujecie to wtedy mnie to zaciekawi
Obserwuj wątek
    • Gość: majar Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 06:29
      Co profesor, to inna opinia . Ja nadal uważam , że dwie wieże przy bramie
      portowej to świetny pomysł ( jestem zwykłym mgr inż. ).
      • Gość: mietek Najniższy drapacz chmur - GALAXY IP: 62.69.202.* 28.02.07, 07:16
        Kiedyś też chcieli budować drapacze chmur obok PAZIMU- wyszło
        GALAXY.
        • Gość: Jazzek Re: Najniższy drapacz chmur - GALAXY IP: 62.29.248.* 28.02.07, 13:07
          Bo to jest bezpieczny drapacz chmur - od razu położony na boku w razie gdyby
          się miał zawalić.
      • Gość: mirek Re: Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:59
        a ile kosztował ten znakomity program, z którego nic nie wynika, bo ta czy inna
        lokalizacja jest tylko subiektywnym odczuciem poszczególnych osób. Ja mogę
        twierdzić,że w danym punkcie pasuje stupiętrowy wieżowiec o wysokości 400m, a
        ktoś inny powie, że tam może być tylko tradycyjny 10 pietrowy.
    • Gość: KTOŚ Re: Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 07:39
      A PO CO KOMU DRAPACZE? dla ukraińców? Czy mozę ktoś ma nadzieję, że ktoś wróci
      z ANglii czy6 Irlandii? Emeryci tak wysoko nie chca mieszkać bo jak sie winda
      zepsuje to co wtedy?
      • Gość: zona.pijaka Re: Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.icm.edu.pl 28.02.07, 08:19
        Tu nie Singapur, nie ten klimat o poszanowania czyjejś własności. Patrz
        prywatny teren po Pionierze. Tu wszystko wszystkim oczy kole, zwykła polska
        zaściankowa zawiść. Krzystkopodobni zaściankowi pazerni szmaciarze Urzędu
        zablokują wszysko.
        I teraz powiem najlepsze, wiesz świno Krzystek że to wszystko prawda. I nawet
        nie możesz zaskarżyć mnie do sądu. Bo wiesz że to prawda. Jesteś zaściankowym
        zawistnym człowieczkiem.
        • Gość: zaopatrzeniowiec Re: Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:00
          Ostatnio chyba więcej pociągasz, co ja piszę, chlejesz, niż twój mąż.
    • absztyfikant Gdzie stawiać drapacze chmur? 28.02.07, 13:11
      Florencja, Wenecja czy Avignon jakos sobie radza. Chlopczykom marza sie
      duuuuuuze zabaweczki? Na szczescie sa klocki LEGO:)

- Szczecin nie może być skansenem. Miasto ma wiele możliwości przekształcenia
      przestrzeni w coś, co będzie współczesne, a jednocześnie nie będzie niszczyć
      tradycji.
    • absztyfikant Ile kosztowaly te badania? 28.02.07, 13:13
      Na zamówienie magistratu przygotowali go naukowcy z Politechniki Szczecińskiej:
      prof. Waldemar Marzęcki, dyrektor instytutu architektury i planowania
      przestrzennego oraz architekci Klara Czyńska i Paweł Rubinowicz.

Drugie pytanie: ile mozna bylo za to wybudowac sciezek rowerowych? I wreszcie
      pytanie ostatnie: ile ich wybudowano przez powiedzmy 3 ostatnie lata?
      • Gość: zed Re: Ile kosztowaly te badania? IP: *.psd.vodafone.ie 28.02.07, 23:08
        a ile mozna bylo biednych dzieci za to nakarmic?
        albo ile mozna bylo za to pomalowac latarni?
        albo dac biednym
        a ile mozna bylo wyksztalcic absztyfikantow by zrozumieli, ze miasto wydawac
        musi na rozne cele, takze na analizy urbanistyczne a populistyczne przekladanie
        pieniadza na wszystko "co bym chcial" jest bzdura.
        • absztyfikant Re: Ile kosztowaly te badania? 28.02.07, 23:49
          Poki co pies z kulawa noga nie chce stawiac w Szczecinie zadnych sky-scraperow
          panie Irlandczyku, wiec moje pytanie jest jak nabardziej zasadne.
      • shp80 Re: Ile kosztowaly te badania? 01.03.07, 14:34
        absztyfikant napisał:

> Drugie pytanie: ile mozna bylo za to wybudowac sciezek rowerowych? I wreszcie
        > pytanie ostatnie: ile ich wybudowano przez powiedzmy 3 ostatnie lata?

Nie liczyłem, ale będzie to może z 10km (raczej większość, to ścieżki)

Wyjaśnienia:

Droga dla rowerów - infrastruktura, będąca częścią drogi, stanowiąca wygodną alternatywę dla rowerzystów, umożliwiająca bezpieczne przemieszczanie się z punktu A do punktu B z większymi od pieszego prędkościami.

Ścieżka rowerowa - twór udający infrastrukturę rowerową, służący do zaspokojenia potrzeb własnych miasta, niewygodny, utrudniający poruszanie się rowerem, komplikujący sytuacje drogowe, niebezpieczny (przy prędkościach powyzej Vśr pieszego), znacznie wydłużający czas dotarcia z punktu A do punktu B.

Pozdro
        Tomek
    • Gość: jot Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.globalconnect.pl 28.02.07, 15:50
      Ja za pół ceny, jaką zapłacono za ten projekt architektom, mogę stworzyć
      wirtualny projekt metra dla naszego miasta.
      Będzie bomba!
      Podobnie jak z projektu drapaczy chmur, i tak nic z tego nie wyjdzie, ale gdyby
      przypadkowo metro według mojego projektu udało się wybudować, to stawiam
      warunek:
      KRZYSTEK NIE DO RADY NADZORCZEJ METRA!!!
    • serenita123 Gdzie stawiać drapacze? Na miejscu szkół ! 28.02.07, 17:32
      tych likwidowanych

oba te zamierzenia jakoś dziwnie zbiegają się w czasie........
    • rerekumkum1 re re kum kum 28.02.07, 23:24
      re re kum kum ale wiezowce nam zaszkodzą, zawołamy ekoterrosystów :D
      re re kum kum, rere kum kum, rere kumkum :) :)) :))) :))))
      • Gość: Rob Re: re re kum kum IP: 83.168.111.* 01.03.07, 13:10
        Absztyfikant jesteś pewien, że nikt nie chce budować czy tak sobie myślisz;
        ponieważ z natury jestes malkontentem. Proszę tylko jak tak sobie myslisz to
        nie pisz tego chyba, że chcesz zabłysnąc jako kolejny "maruda' (to własnie
        bezpodstawne marudzenie jest mim zdaniem głównym problemem tego miasta). Jeżeli
        zaś twierdzisz, że wiesz że nikt nie chce budować to mogę cię tylko zapewnić,
        że się bardzo mylisz i nie jest to jedna firma.
        • Gość: bronhorst Gdzie... IP: 213.155.183.* 02.03.07, 10:34
          ^^Może coś więcej na ten temat???
          • Gość: Karolek67 Re: Gdzie... IP: *.smsnet.pl 02.03.07, 19:54
            szczecin jest za prowincjonalny zeby stawiac wiezowce najwpierw musialby miec
            przemysl a tn zostal z premedytacja zlikwidowany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka