Gość: Nocny Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 00:20 jak jeszcze jakis zbudujecie to wtedy mnie to zaciekawi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majar Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 06:29 Co profesor, to inna opinia . Ja nadal uważam , że dwie wieże przy bramie portowej to świetny pomysł ( jestem zwykłym mgr inż. ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Najniższy drapacz chmur - GALAXY IP: 62.69.202.* 28.02.07, 07:16 Kiedyś też chcieli budować drapacze chmur obok PAZIMU- wyszło GALAXY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: Najniższy drapacz chmur - GALAXY IP: 62.29.248.* 28.02.07, 13:07 Bo to jest bezpieczny drapacz chmur - od razu położony na boku w razie gdyby się miał zawalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 08:59 a ile kosztował ten znakomity program, z którego nic nie wynika, bo ta czy inna lokalizacja jest tylko subiektywnym odczuciem poszczególnych osób. Ja mogę twierdzić,że w danym punkcie pasuje stupiętrowy wieżowiec o wysokości 400m, a ktoś inny powie, że tam może być tylko tradycyjny 10 pietrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 07:39 A PO CO KOMU DRAPACZE? dla ukraińców? Czy mozę ktoś ma nadzieję, że ktoś wróci z ANglii czy6 Irlandii? Emeryci tak wysoko nie chca mieszkać bo jak sie winda zepsuje to co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.icm.edu.pl 28.02.07, 08:19 Tu nie Singapur, nie ten klimat o poszanowania czyjejś własności. Patrz prywatny teren po Pionierze. Tu wszystko wszystkim oczy kole, zwykła polska zaściankowa zawiść. Krzystkopodobni zaściankowi pazerni szmaciarze Urzędu zablokują wszysko. I teraz powiem najlepsze, wiesz świno Krzystek że to wszystko prawda. I nawet nie możesz zaskarżyć mnie do sądu. Bo wiesz że to prawda. Jesteś zaściankowym zawistnym człowieczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaopatrzeniowiec Re: Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 09:00 Ostatnio chyba więcej pociągasz, co ja piszę, chlejesz, niż twój mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Gdzie stawiać drapacze chmur? 28.02.07, 13:11 Florencja, Wenecja czy Avignon jakos sobie radza. Chlopczykom marza sie duuuuuuze zabaweczki? Na szczescie sa klocki LEGO:) - Szczecin nie może być skansenem. Miasto ma wiele możliwości przekształcenia przestrzeni w coś, co będzie współczesne, a jednocześnie nie będzie niszczyć tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Ile kosztowaly te badania? 28.02.07, 13:13 Na zamówienie magistratu przygotowali go naukowcy z Politechniki Szczecińskiej: prof. Waldemar Marzęcki, dyrektor instytutu architektury i planowania przestrzennego oraz architekci Klara Czyńska i Paweł Rubinowicz. Drugie pytanie: ile mozna bylo za to wybudowac sciezek rowerowych? I wreszcie pytanie ostatnie: ile ich wybudowano przez powiedzmy 3 ostatnie lata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: Ile kosztowaly te badania? IP: *.psd.vodafone.ie 28.02.07, 23:08 a ile mozna bylo biednych dzieci za to nakarmic? albo ile mozna bylo za to pomalowac latarni? albo dac biednym a ile mozna bylo wyksztalcic absztyfikantow by zrozumieli, ze miasto wydawac musi na rozne cele, takze na analizy urbanistyczne a populistyczne przekladanie pieniadza na wszystko "co bym chcial" jest bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Ile kosztowaly te badania? 28.02.07, 23:49 Poki co pies z kulawa noga nie chce stawiac w Szczecinie zadnych sky-scraperow panie Irlandczyku, wiec moje pytanie jest jak nabardziej zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
shp80 Re: Ile kosztowaly te badania? 01.03.07, 14:34 absztyfikant napisał: > Drugie pytanie: ile mozna bylo za to wybudowac sciezek rowerowych? I wreszcie > pytanie ostatnie: ile ich wybudowano przez powiedzmy 3 ostatnie lata? Nie liczyłem, ale będzie to może z 10km (raczej większość, to ścieżki) Wyjaśnienia: Droga dla rowerów - infrastruktura, będąca częścią drogi, stanowiąca wygodną alternatywę dla rowerzystów, umożliwiająca bezpieczne przemieszczanie się z punktu A do punktu B z większymi od pieszego prędkościami. Ścieżka rowerowa - twór udający infrastrukturę rowerową, służący do zaspokojenia potrzeb własnych miasta, niewygodny, utrudniający poruszanie się rowerem, komplikujący sytuacje drogowe, niebezpieczny (przy prędkościach powyzej Vśr pieszego), znacznie wydłużający czas dotarcia z punktu A do punktu B. Pozdro Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Gdzie stawiać drapacze chmur? IP: *.globalconnect.pl 28.02.07, 15:50 Ja za pół ceny, jaką zapłacono za ten projekt architektom, mogę stworzyć wirtualny projekt metra dla naszego miasta. Będzie bomba! Podobnie jak z projektu drapaczy chmur, i tak nic z tego nie wyjdzie, ale gdyby przypadkowo metro według mojego projektu udało się wybudować, to stawiam warunek: KRZYSTEK NIE DO RADY NADZORCZEJ METRA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
serenita123 Gdzie stawiać drapacze? Na miejscu szkół ! 28.02.07, 17:32 tych likwidowanych oba te zamierzenia jakoś dziwnie zbiegają się w czasie........ Odpowiedz Link Zgłoś
rerekumkum1 re re kum kum 28.02.07, 23:24 re re kum kum ale wiezowce nam zaszkodzą, zawołamy ekoterrosystów :D re re kum kum, rere kum kum, rere kumkum :) :)) :))) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: re re kum kum IP: 83.168.111.* 01.03.07, 13:10 Absztyfikant jesteś pewien, że nikt nie chce budować czy tak sobie myślisz; ponieważ z natury jestes malkontentem. Proszę tylko jak tak sobie myslisz to nie pisz tego chyba, że chcesz zabłysnąc jako kolejny "maruda' (to własnie bezpodstawne marudzenie jest mim zdaniem głównym problemem tego miasta). Jeżeli zaś twierdzisz, że wiesz że nikt nie chce budować to mogę cię tylko zapewnić, że się bardzo mylisz i nie jest to jedna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronhorst Gdzie... IP: 213.155.183.* 02.03.07, 10:34 ^^Może coś więcej na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek67 Re: Gdzie... IP: *.smsnet.pl 02.03.07, 19:54 szczecin jest za prowincjonalny zeby stawiac wiezowce najwpierw musialby miec przemysl a tn zostal z premedytacja zlikwidowany Odpowiedz Link Zgłoś